Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

srijeda, 29.10.2014.

15 osobina nekvalitetne žene

Kao što moji vjerni čitatelji dobro znaju, a trollovi nemaju pojma, ja osobno ne volim izraz "drolja" i izbjegavam ga upotrebljavati. Ta riječ na "d", osim što je usko povezana s brojem seksualnih partnera koji je sam po sebi vrlo fluidna kategorija kod koje nije moguće povući preciznu granicu što je loše, a što nije, također pati i od prekomjerne uporabe, kojom su je muškarci učinili besmislenom i beznačajnom na isti način kao što su feministice učinile riječima "silovanje" ili "zlostavljanje".

I za kraj, riječ "drolja" jednostavno zvuči kao da se netko ljuti na samo postojanje takve žene, što je vrlo nezdrava navika. Ispravna reakcija bi trebala biti bliže indiferenciji, a manje gađenju ili mržnji.



Zbogom, "droljo". Nećeš nam nedostajati.

Umjesto samog broja partnera, varanja i sličnih ili očitih ili apstraktnih pojmova, iskusan muškarac će obraćati više pažnje na to je li žena kvalitetna ili nije. Pojam "nekvalitetne žene" je puno suptilniji i puno širi od svog prethodnika, no ukratko bi ga se moglo izraziti kao "žena za koju se muškarac ne bi trebao romantično vezivati", ili "žena prikladna isključivo za neobavezni seks (aka "pump 'n' dump") i ništa više".

Evo nekih tipičnih osobina nekvalitetne žene:

1. Otvoreno se hvali se kako joj 'ne treba muškarac' ili kako joj 'za sreću u životu nije potreban muškarac'

Teoretski gledano, to je istina. Praktički gledano, ovo je žena u čijem ćeš životu uvijek biti samo ukras, te iz koje će izvlačenje iskrene naklonosti biti slično vađenju zubiju. Podsjeti je da za sreću u životu nisu potrebni zajednički život i brak kada neminovno potegne to pitanje.

2. Ima kosu netradicionalne duljine (kosa do uha ili kraća), kosu netradicionalnog oblika (skrillex, mohawk, itd.) ili kosu netradicionalne boje (ljubičasta, roza, jedan pramen drugačiji, itd.)


Miley Cyrus s frizurom tipa 'prožvakana slama'

Kao što je vidljivo iz reakcija na ovaj članak, žene u sebi vrlo dobro znaju da netradicionalna kosa u 99.99% slučajeva narušava njihov izgled, te da u najbolju ruku mogu izgledati ok unatoč kratkoj kosi, a ne zbog nje.

Ako znaju da ih to čini neprivlačnima i njima je to dobro poznato, zašto si onda žene uređuju kosu na takav način? Pa jasno, ne kako bi izgledale ljepše (znaju da to nije slučaj), već kako bi poslale političku poruku tipa "muškarci, je**te se". To je vezano za #1 i za...

3. Identificira se kao feministica

Postoje stupnjevi i vrste feminizma. Normalni feminizam poduzima nešto u vezi zaštite žena u mjestima gdje je normalno grupno silovati i brutalno zatući ženu na ulici usred bijela dana ili za povećanje stopa pismenosti i financiranje obrta kojima siromašne žene uzdržavaju svoje obitelji. Takav feminizam nije problem, već spada u običnu ljudskost.

Nažalost, to je sve vrlo daleko od modernog feminizma kakvog uživamo na našim prostorima, kojeg najviše zabrinjava to što se ženama istinski sviđa podizati obitelj i brinuti se za nju, to što žena ispada laka ako se svojevoljno napije i spava s najbližim Alfa tipom, to što se mlade cure žele održati vitkima i privlačnima, ili to što su žene već jednako plaćene za jednake poslove kao i muškarci.


Budući da izjava "ja sam feministica" kod nas redovito znači potonju vrstu feminizma, temeljenu na narcisoidnosti i mržnji prema muškarcima, shvati je kao ozbiljan znak upozorenja.

4. Ima piercinge na bilo kojem mjestu osim ušiju

Što je mjesto dalje od ušne resice i što je ukras veći, to je veći i simbol manjka kvalitete. Sitni piercing na jednoj strani nosnice bi možda još bio podnošljiv, ali prsten kroz usnu ili genitalni piercing su veliki blješteći alarmi na životnu filozofiju "nije-me-briga-za-dugoročne-posljedice-ja-sam-posebna", te bi ih bila velika pogreška ignorirati.

5. Na žensku kontracepciju gleda kao na sredstvo za seks sa strancima bez kondoma



Nekada davno, kontracepcijska pilula služila je tome kako bi žene u ozbiljnim vezama i brakovima mogle kontrolirati koliko će djece imati kako ne bi imale prevelike obitelji koje na kraju neće moći uzdržavati. Danas služi kao alat kojim žena može bezbrižno jahati Alfa vrtuljak i 'fokusirati se na karijeru' sve dok ne dođe do zida i odluči da je vrijeme spustiti kriterije i skrasiti se s nekim Beta jadničkom. U koju kategoriju ti spadaš? Nećeš saznati sve dok ne bude prekasno.

Ovu razliku možete jasno vidjeti u reklamama, koje održavaju stvarne prioritete društva mnogo preciznije nego bilo koja izjava državnih dužnosnika.

6. Ima tetovaže

Isto kao i piercing, tetovaža je znak narcisoidnosti, impulzivnosti i odsustva dugoročne perspektive, što naravno nisu osobine koje želiš kod bilo koje žene s kojom ćeš biti u vezi (ili nedajbože braku). Dok sitna tetovaža na nekom skrivenom mjestu još donekle može ukrasiti ženu, sve veće i kompleksnije od toga ima progresivno sve veći negativni efekt.

7. Svi njeni prijatelji su muškarci

Bilo da je to slučaj zato što se ne slaže s baš niti jednom ženom, bilo zato što baš toliko voli attention whoring, ovo je znak da je ili vrlo loša u biranju s kime će se zbližavati, ili naginje raznim stereotipno muškim osobinama (uključujući i agresivnost, Coolidgeov efekt i pretjeran fokus na partnerov izgled).

8. Ovisna je o smartphoneu



Bilo da ga koristi za online dating, attention whoring po Facebooku ili Instagramu ili stalno dopisivanje s prijateljicama koliko je nešto "awkward", "creepy", "awwwwwww", "ono lol" i razmjenu sarkastičnih memea i lažnih komplimenata, smartphone ne bi smio kontrolirati većinski dio ženine pozornosti. U kratkom roku nema razloga da ne budeš dovoljno zanimljiv da ona obrati pozornost na tebe umjesto na taj paklenski uređaj, no na dugi rok je natjecanje s komadom metala neisplativa i neminovno izgubljena bitka.

9. Ne traži nikoga jer "nema vremena za vezu", "upravo je izašla iz dugotrajne veze" ili je "umorna od neozbiljnih muškaraca"

Dok je točka #1 ekvivalent izraza "ne trebam muškarca", prva rečenica točke #9 predstavlja njegovog manje ružnog ali svejedno odbojnog rođaka, "ne želim muškarca."

S druge strane, budalaština o dugotrajnoj vezi signalizira licemjerje (stavi pred nju nekog poznatijeg i više Alfa od tebe i gledaj kolikom će se brzinom oporaviti i postati spremna za vezu), a umor od neozbiljnih muškaraca govori ti da se pali isključivo na kretensku igru (inače ne bi susretala samo "neozbiljne muškarce"). Passe.

10. Puno putuje

Stalno putovanje po svijetu kako bi žena sklapala nove ugovore ili predavala na udaljenom fakultetu je pohvalna stvar. Stalno putovanje po svijetu kako bi žena "(ponovno) našla sebe", "zabavila se" ili "eto čisto tako" je indikator da je na svojim putovanjima kušala velik broj kobasica, i pri tome nipošto ne mislim na Oktoberfest.

Stoga, jednom kada si potvrdio njen avanturistički duh, bilo bi ti bolje odmah aktivirati visoko-precizni sustav obrane "ALFA-DANIEL".

11. Ima loš odnos s ocem i/ili dolazi iz razvedene obitelji

Elektrin kompleks je vrlo snažan indikator seksualnih navika. Očekuj od nje intenzivnost u svemu, od igre koja joj je potrebna pa do brzine ulaska u krevet i ponašanja u krevetu. U prosjeku, cure iz razvedenih obitelji stupaju u seksualne odnose godinu dana prije od onih iz stabilnih obitelji, imaju 50% više seksualnih partnera, te je njihov broj kratkih veza i avantura dvostruko veći.

12. Psuje izvan spavaće sobe

Ako joj izvan spavaće sobe povremeno izleti "jebate", to nije ništa strašno. Ali ako psuje kao mornar, očekuj jednako maskuliniziran pristup i promiskuitetu.

Iz činjenice da feministi/ce vide toliki potencijal i pohvalnu stvar u učenju djevojčica psovanju bi vam odmah trebalo biti jasno da će to imati vrlo loš utjecaj na njihov karakter.



13. "Poznaje" mnogobrojne DJ-eve, promotore, glazbenike, glumce, aktiviste i slične celebritye sitnog zuba

Slično točci #7, s tom razlikom što je ovo okolina s priličnom količinom partijanja, alkohola, attention whoringa i agresivnosti te je stoga utjecaj na njen broj partnera vjerojatno direktan.

14. Samozvana je "umjetnica" ili "manekenka" koja je pozirala za fotograske sesije

Osim toga što polje umjetnosti neproporcionalno privlači cure pobunjeničkog duha koje će radije i ranije odbaciti okove "pristojnog života" i potiče attention whoring i narcisoidnost, dodatni prihod zarađen erotskim elementom nije daleko od toga da se često nešto "jednostavno dogodi". Ironično, cura koja se samo povremeno bavi ovim poslom je u ovom pogledu puno opasnija od one koja time uistinu zarađuje za život, zato što joj taj posao predstavlja uzbuđenje i novu sredinu s drugačijim pravilima, a ne samo dosadnu rutinu.

15. Samohrana je majka


Pretpostavljam da ne zvuči toliko loše dokle god ne očekuje da ja jednog dana počnem uzdržavati njeno dijete... oh wait

Koliko god samohrane majke voljele ponavljati da je njihov život rezultat samo jedne male pogreške (ili da uopće nije pogreška), bilo bi preciznije reći da je to samo najvidljivija pogreška u nizu malih pogrešaka. Razmotrimo najčešće načine na koje žena može postati samohrana majka:

A) Razvod: ili joj je trebalo uzbuđenja koje joj nije pružao njen Beta mužić, ili je ignorirala masu dobrih opcija oko sebe i udala se za probisvijeta/pijanca/kretena/varalicu/nasilnika jer joj je kratkotrajno uzbuđenje bilo važnije od stabilnog i sigurnog partnera.

Suprotno ženskom folkloru, vrlo su rijetki slučajevi "muškarca vukodlaka", u kojima je muškarac uistinu bio savršen prije vjenačanja, a onda se kasnije pokazao kao propalica koji ju je namamio u brak i ona to nikako nije mogla izbjeći. Slučajevi u kojima je muškarac umro prije svog vremena i ostavio je udovicom su također relativno rijetki u odnosu na frivolni razvod, čak i u našoj žalosnoj poratnoj egzistenciji,

B) Trudnoća izvan braka: isto kao i tetovaže i piercinzi, slučajno ostajanje trudnom je znak impulzivnosti, neopreznosti i manjka planiranja. Sve te "kvalitete" će se vjerojatno prenijeti i u vašu vezu.


E sad, niti jedna od ovih točaka sama po sebi nije nekakvo apsolutno pravilo da je žena loša (bilo za tebe, bilo za svih). Svakako je moguće da ona bude žena tvojih (i svačijih) snova u onim razdobljima kada je ne drže njen smartphone i kalendar događanja. No što ih je više, to je kumulativni efekt veći. Pobroji i procijeni sam. Bio si upozoren.

Oznake: odabir partnera, kasna igra, veza, brak


- 06:47 - Komentari (45) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.03.2014.

We're Having Sex

Današnje izdanje donosi vam američki kratki film "We're having sex" ("Seksamo se") redatelja iz Los Angelesa. Iako biste po naslovu mogli pomisliti da se radi o pornografiji, budite uvjereni da u filmu nema ništa PG 18, te da je vrlo blag u odnosu na popularne uratke koje smo nedavno vidjeli kao što su "Nimfomanka" i "La vie d'Adele" ("Adelin život / Plava je najtoplija boja"). Također, ne treba vas uplašiti to što se radi o američkom filmu; isto kao i najgore, Američki redatelji su snimili i najbolje filmove o igri.

Tema filma je raspad ljubavne veze Davida i Kate. Nakon dugog period zahlađenja između njih, Kate mu konačno da ultimatum da se moraju seksati te večeri ili prekidaju. Bilo kako bilo, kliknite i pogledajte film (nažalost nema subtitleova ni na engleskom ni hrvatskom):

We're Having Sex from Michael Callahan on Vimeo.


Pogledali? Pogledali ali niste sve/ništa razumjeli bez titlova? Nije važno. Film je kratak i nema se što puno spoilati u njemu. Čitajte dalje:

Već od prvog trenutka kada David ujutro ušeta u tuš kabinu gdje se trenutno tušira Kate, jasno je da između njih postoji ozbiljan problem. Ona je gola, on je gol, pa ipak njegov ulaz nije ni topao ni erotičan, ni nikakav. Samo se progura pored nje pod tuš bez da je i dotakne ili joj kaže iti jednu riječ. Ona na to uzme spužvu i počne ga trljati po leđima. Kada se on okrene, to nije zato da bi joj dao da mu nasapunja i prsa, već zato da joj uzme spužvu, zagleda se u Kate i dotakne je po spužvom po nosu kao nekakvu šalu. I dalje je nije niti jednom dodirnuo.

Kreten? Ne baš. Stvar je kompleksnija od toga. Kroz sljedeću scenu za doručkom saznajemo više o njihovom životu. David i Kate imaju puno zajedničkih interesa i vole raditi tematske večere, gledati Arrested Development ili ići na izložbe. Nažalost, njihov seksualni žviot je mrtav. Kate to očito muči već dugo vremena, dok David to gotovo i ne primjećuje i ne smatra problemom. Kada mu Kate konačno spomene da se nešto mora dogoditi te večeri ili će prekinuti, on na to reagira indiferentno, kao da je njen zahtjev nešto nerazumno i strano: "Zašto ne radimo sve kao i inače?" Ostatak dana prolazi u odlasku u kupovinu, gledanju televizije mini-svađama poput toga što se njemu ne da pomaknuti stol iz vrta u kuću, te kuhanju večere. Za večerom su oboje tihi i neugoda se osjeća u zraku:



David je kontradiktorna ličnost, ali nikako ne i neuvjerljiva. Svojom kombinacijom emocionalne hladnoće i manjka privlačnosti predstavlja klasičan primjer kretenske anti-igre: Beta je, no jedine osobine dobrog dečka koje je prigrlio sebi su pasivnost i malodušnost. Dok je stereotipni Alfa magnetičan i opijajući nauštrb dobrote, a stereotipni Beta ljubazan i miran nauštrb privlačnosti, David je nekako skupio sve najgore s obje strane. Ne možemo reći da je zao ili loš, no ako ima dobre namjere, one su duboko zakopane.

Takav tip muškarca iznimno je rijedak, ali ipak nije nemoguć. Takvi moraju napraviti radikalne promjene ili će pojesti sami sebe. Uzevši u obzir te njegove osobine, jedina nerealna stvar je da uopće ima curu, pogotovo curu razumno dobrog izgleda. Njegovo samopouzdanje je vrlo nestalno, i iako općenito visoko, usmjereno prema potpuno krivim područjima.

Nakon večere, čini se kao da je David pronašao tračak inicijative u sebi; sjedne s njom na kauč i na gitari svira neku pjesmu koja im se oboje sviđa. Iako su njegovi napori titravi, te se osjeća da tu nema velike kemije, to je ipak dovoljno da se nasmiješe, ona se privije uz njega i oni se polako opet počnu ljubiti. I nakon malo awkward dodirivanja pri kojemu on više tapka po njenom ramenu nego što ga mazi... David ustane s kauča i kaže... "hajdemo gledati seriju".

Ozbiljno, "hajdemo gledati seriju"? Kao što vjerojatno znate, ja sam sklon u većini slučajeva okriviti ženu zbog:

A) Ponašanja poput kuje (bivanja nekvalitetnom)
B) Bivanja kvalitetnom ali odabirom totalnog kretena
C) Oboje


Ovo nije niti jedan od tih slučajeva. Za to što on radi nema nikakvog opravdanja. Njoj se evenntualno može malo prigovoriti da gnjavi, ali nitko ne može reći da nema osnovu za to ili da pretjeruje.

Kate je očito povrijeđena time i ostane na kauču razgoračenih očiju. Koji se vrag upravo dogodio? Ustane i počne ga moliti da nešto poduzme, te se na njegovo opće zaprepaštenje skine samo u gaćice i grudnjak. On na to napokon reagira emocionalno, no ne na očekivani način: počne joj plačljivim glasom prigovarati da ona "uvijek uništi stvari" i da "zašto ne mogu jednostavno gledati seriju".



Nakon što se Kate rasplače i ode u drugu sobu, njega to pogodi i on krene za njom i počne je ljubiti. Nakon minutu vrlo slabe predigre, spuštaju se na krevet i upuštaju u najgori, najneugodniji, najbeživotniji spolni čin koji sam ikada vidio. U osnovi, David se samo bacaka po njoj cijelim tijelom poput ribe koja se guši (umjesto da samo miče svoj pelvis) i gunđa nešto u jastuk, te svrši za minutu. Iako to samo po sebi nije toliko strašno, u kontekstu njihove veze koja je samo čekala završni udarac je to poput atomske bombe.

Nakon što se konačno makne s nje i kaže "baš je bilo dobro", Kate ima potpuno ošamućen, udaljen izraz lica. Jasno je da, iako se tehnički jesu seksali, njihova veza nema nikakvu budućnost i samo je pitanje vremena kada će je napustiti, naći drugoga ili oboje. I ne mogu je nimalo kriviti zbog toga.

I time je film završio, rekavši u 12 minuta više nego što neki kažu u 120. Ostao sam ošamućen:



Gledati ovaj film bilo je vrlo ugodno jer je dobro snimljen i jer je zastrašujuće realan, što je danas vrlo rijetko. Ipak, njegov prikaz likova (točnije, muškog lika) me ostavio razjapljenih usta. Što sam to upravo pogledao? Gledanje svemiraca iz galaksije Andromeda izazvalo bi mi veći osjećaj familijarnosti nego ovaj film. David mi kao (ponavljam, rijedak ali realan) lik nema apsolutno ništa s čime bih se ja kao normalan gledatelj s kromosomima XY mogao poistovjetiti, pogotovo u klimaksu filma (08:30) kada ga je ona doslovno molila da učini nešto s njom. Ja bih je polegnuo preko stola i ne bih se zaustavio do zore.

Zaboga, čak i ako bi mi njeno skidanje iz nekog razloga bilo šok ili ako mu se ne može dići ili ga boli glava, opet bih je barem zagrlio, ili joj pristojno rekao da je lijepa ali da bih htio još malo pričekati ili tako nešto. Nezamislivo je da njenu seksualnu predaju nagrađujem cendranjem što mi ne da gledati Arrested Development. Davidova hladnoća je kao s drugog planeta.



Moja špekulativna procjena zašto je David istodobno i teški Beta i teški kreten? Manjak testosterona, spojen s iskrivljenom idejom o odnosu sa ženama (Madonna-Kurva kompleks). Da nema prvog, on bi je vjerojatno varao ili bi i dalje bio hladan prema njoj, ali svejedno bi je rado obradio u krevetu. Da nema drugog, vjerojatno bi bio ženskast, mekan i jadan i neminovno bi se našao u prijateljskoj zoni, ali barem bi imao ugodan karakter i ne bi ga se moglo optužiti da je kreten. No, stvari su takve kakve jesu.

Zašto kažem da je ovaj film realan ako nas ono što do sada znamo uči da žene uopće ne privlače ovakvi tipovi koji nisu ni Alfa ni dobri dečki, pa je stoga i malo vjerojatno da bi Kate uopće bila s nekim ovakvim, a kamoli se toliko trudila oko njega? Jednostavno: zato što unatoč toj nevjerojatnosti uspijeva vjerno prikazati gašenje privlačnosti u ženskoj duši. Primjetite kako se Kate svaki put obraduje kada joj on kaže nešto imalo smiješno, počne svirati gitaru, dodirne je ili kaže nešto što joj daje nadu. Primijetite kako njena privlačnost prema njemu zatreperi poput svijeće na vjetru svaki put kada on pokaže hladnoću i kako se trudi prihvaćati bilo kakvu trunku kemije koju joj on pruža, a njena tolerancija se sa svakim incidentom smanjuje sve više sve dok sasvim prirodno ne usahne.

Puno više veza završava na ovakav način (iako ne zbog ovakvih razloga) - sporim, neodlučnim umiranjem koje nije ništa manje bolno od iznenadne svađe i prekida. Ako želiš znati kako prepoznati znakove upozorenja da je njena privlačnost prema tebi u krizi, čak i iz potpuno drukčijih razloga nego onih prikazanih ovdje, ovo je film koji vrijedi pogledati više od jednom.

Zaključak: 8/10, preporučam

Oznake: tjedan filmske umjetnosti, prekid, film, filmovi, umjetnost, beta, kreten, kretenska anti-igra, seks, testosteron, veza


- 13:23 - Komentari (17) - Isprintaj - #

subota, 01.02.2014.

Idealan stav prema vezivanju

Ne takvom vezivanju. Perverznjaci.

Koncept B-D (Beta-Drolja) paralele nije koristan samo kada proučavamo podrtine i neuspjehe na seksualnom tržištu. Kako ne bismo potonuli u negativnost, u svakom konceptu valja nam tražiti i moguće pozitivne načine primjene. Stoga nije ni čudo da je B-D paralela s vremenom urodila plodom koji ću vam danas prezentirati: jednostavnim, efikasnim načinom pristupa vezama.

Koje je danas glavno obilježje veze? Ljubav? Seks? Izlasci? Trajanje dulje od X tjedana, mjeseci ili godina? Zajednički prijatelji? Ne. Glavno obilježje veze je njena krhkost. Za razliku od uvriježenog vjerovanja, to što je odnos nazvan "vezom" i to što traje već X dana nije nikakva garancija za budućnost. U slučaju svađe ili bolje prilike, samo par riječi dovoljno je za iznenadan prekid. Nema ograničenja, nema kočnica, nema posljedica. Ne kažem da su sve veze takve, naravno, samo da je zabluda smatrati da je riječ "veza" to što odnos čini čvrstim.


A koje je sljedeće važno obilježje veze? Definitivno su to mutne granice. Danas većina ljudi, pogotovo muškaraca, ne zna gdje zapravo počinje veza, a prestaje ljubakanje, flertovanje ili istraživanje terena. Na primjer, muškarac ode na spoj, poljubi curu, i onda smatra da su oni u vezi. Ne tako brzo, druškane! Sve dok nisi zaključio stvar u krevetu (a ponekad čak i tada), velika je greška zavaravati se da vaša "veza" ima ikakve kočnice u sebi. De-facto ste i dalje gotovo stranci. To je možda ružno, ali tako je. Naravno, ovo ne znači da je svaki odnos gdje se dogodio seks veza, već samo da u pravilu veza nije opipljiva stvar ako nije barem bilo seksa.

E sad, gdje tu ulazi B-D paralela? Kao što ona kaže, postoji ekvivalencija između žene koja je promiskuitetna sa svojom vaginom i muškarca koji je promiskuitetan sa svojom pažnjom. Isto tako postoji i ekvivalencija između naivnosti žene koja brzo spava s nekim i naivnosti muškarca koji brzo misli da je u vezi s nekom. No upravo u toj ekvivalenciji leži i lijek.

Razmislimo malo: kakav pristup seksu ima žena koju ne bismo stereotipno nazvali droljastom? To nije nimalo lako klasificirati, ali povest ćemo se za najpoznatijim stereotipom i reći da je to: "nije laka".

Ako namjeravaš osvojiti njeno međunožje (kod velike većine žena, čak i onih stvarno droljastih), očekuj da ćeš se dobrano pomučiti:

A) njeni kriteriji će biti znatni. Kvragu, pa žena je, čuvar dostupnosti seksa.
B) biti će teško doći do nje. Isparivat će i predomišljati se, a ti ćeš je morati loviti.
C) sasvim sigurno neće sama od sebe spomenuti da bi htjela seks s tobom
D) na spoju vjerojatno nećeš moći jasno čitati njene signale; sasvim je sigurno da ti se neće sama baciti u naručje, već ćeš ti morati poduzeti nešto i pri tome riskirati odbijanje.
E) jednom kada je poljubiš, to neće automatski značiti da ćete nastaviti do seksa
F) biti će teško odvući je u privatni prostor (bilo tvoj bilo njen) gdje se može dogoditi nešto više jer će ona imati razne obveze i izgovore.
G) kada to ipak učiniš, možda će ona htjeti ići polako, ili će baš u tom trenutku imati menstruaciju. Osjećat ćeš se napasno što je toliko nagovaraš.
H) kada bude vrijeme za svlačenje, vjerojatno se neće svući sama od sebe, već će ti odmicati ruku sa svoje majice ili hlača barem jedanput.
I) neke žene (iskreno religiozne) će biti toliko uporne da neće uopće pomišljati na spavanje s ikim sve do maksimalne razine vezivanja (vjenčanja)



Ukratko, doći do seksa će ti u pravilu biti je**no teško. Ali pomučit ćeš se zato što je nagrada vrijedna toga.

Ako se tako ponaša ne-droljasta žena (naglašavam: ne iz zlobe, već zato što to najčešće daje korisne rezultate, dakle iz racionalnosti), kako bi se onda trebao ponašati ne-beta muškarac? Jednostavno:

Ignissovo pravilo #18: Bori se za očuvanje svoje samostalnosti kao što se žena bori za očuvanje svoje vagine.

Drugim riječima:

A) tvoji kriteriji trebaju biti znatni. Kvragu pa muškarac si, čuvar dostupnosti vezivanja.
B) treba biti teško doći do tebe. Često će ti ona poslati poruku, a ti ćeš biti zauzet ili joj odgovoriti kasnije.
C) sasvim sigurno nećeš sam od sebe spomenuti da bi htio biti u vezi s njom
D) na spoju ona vjerojatno neće moći pročitati koliko si zainteresiran ili kakav si po tom pitanju bio u prošlosti; sasvim je sigurno da nećeš ti potegnuti temu veze, već će ona morati poduzeti nešto i riskirati odbijanje
E) jednom kada se poljubite, to neće automatski značiti da ste u vezi
F) biti će joj teško odvući te na druženje s njenim prijateljima, obitelji ili drugu priliku gdje te može nekome pokazati kao dečka
G) kada se to ipak dogodi, ti ćeš htjeti ići polako jer ne želiš ništa forsirati ili ne znaš želiš li se u ovom trenutku vezati. Osjećat će se napasno što te toliko nagovara.
H) kada bude vrijeme da objavite status ili slike na Facebooku, vjerojatno nećeš to napraviti sam od sebe, već ćeš joj barem jedanput spomenuti da ne držiš do Facebooka i objavljivanja novosti drugim ljudima
I) neki muškarci (najuspješniji igrači) će biti imati toliko opcija da neće uopće razmatrati mogućnost veze s ikim sve do maksimalne razine seksualnog kontakta (penis u vagini)



Ukratko, doći do veze će joj u pravilu biti je**no teško. Ali pomučit će se zato što je nagrada vrijedna toga.

Uzevši u obzir koliko je brak danas postao opasan i riskantan za muškarce, sve ovo vrijedi i za slučaj kada ste već u vezi i ostao vam je samo "sljedeći korak".

Želiš joj olakšati? Ovo ti se čini okrutno? Već vidiš da je ona prekrasna i da nema potrebe za suzdržavanjem? Ona je jako dobra prema tebi pa joj želiš vratiti istom mjerom? Toliko ti se sviđa da odmah želiš biti samo s njom? Slobodno preskoči neke od ovih stvari. Ali uvijek budi svjestan da se time udaljavaš od idealnog stava, te da ti je bolje da imaš vrlo važan razlog za to. Jer ako uopće nisi svjestan prvog zakona seksualne dinamike i zašto je dobro držati ga se, tvoje šanse da ćeš preskočiti baš sve ovo i zaglibiti u Beta paklu eksponencijalno rastu. Pa tko voli nek' izvoli.

Oznake: veza, muškarci, žene, prvi zakon seksualne dinamike, b-d paralela, seks, brak, interna igra, završšna igra, kasna igra, isparivanje


- 17:09 - Komentari (9) - Isprintaj - #

srijeda, 27.11.2013.

6 znakova da je vrijeme za prekid

Veze su cool. Stalno juriti za novim avanturama može biti zamorno i ozbiljno ti istrošiti slobodno vrijeme, financije i zdravlje. Čak i najneuhvatljiviji igrač ponekad parkira svoj automobil kako bi se posvetio jednoj ženi. Čak i ako malo šnjufa uokolo po drugim prilikama, više ih ne traži aktivno. To je razdoblje mira u kojemu muškarac sklapa pakt sa ženom da će se redovno viđati, ukazivati si više pažnje i produbljivati svoj odnos, sve u interesu međusobne stabilnosti. Osim redovnog seksa bez puno novog ulaganja, postoje i druge koristi od veza: brižnost, emocionalna bliskost, kuhana hrana, čist stan, pokazivanje prijateljima, zajedničke aktivnosti i sl.

Naravno, oni muškarci koji nemaju opcija će također biti zadovoljni vezom, iako ne toliko zbog stabilnosti koliko zato što im je to jedina prilika da ikada dođu do seksa. Ovaj post se također odnosi i na njih, iako će ga vjerojatno odbaciti kao nerazumnog. Ono što želim reći da, unatoč stalnom gnjavljenju o "muškarcima koji se ne žele vezati" racionalizacijskog hrčka koji uporno bira onu naj-Alfa manjinu, zapravo skoro svi muškarci na svijetu prihvaćaju da je veza razuman kompromis u kojemu se isplati zadržati.

One nesretnike koji okrune svoje Beta orbiterstvo duuuugooom aseksualnom vezom jer "ona (nikada) nije spremna" ili, još gore, poliamoričnom vezom jer "ona mora imati slobodu", naravno nećemo ni spominjati. Njima nikakav post ne može pomoći.

Nažalost, gotovo svaka veza ima svoj sudnji dan, kada će sve otići u p.m. i partneri se razići s više ili manje suza, ovisno o njihovim relativnim odnosima moći i drugim okolnostima. Ovo je popis koji će muškarcu (i ženi, iako su za žene obilježja donekle drugačija) pomoći da prepozna najvažnije glasnike apokalipse ili odluči da je vrijeme osobno prizvati sudnji dan i početi pripremati izlaznu strategiju. Ove znakove možemo podijeliti u dvije kategorije: znakovi koji pokazuju da se ona hladi i uskoro će prekinuti ili prevariti, te znakovi koji pokazuju da se više ne isplati ostati u vezi jer je prestala pružati one koristi zbog kojih bi netko stupio u nju. Ne moram ih obilježavati koji spada u koju kategoriju (a koji u obje) jer će vjerojatno svima biti jasno na prvi pogled. Pa da krenemo!

1. Razvila je bitchy, agresivan ton prema tebi, pogotovo u javnosti

Vjerojatno nema ništa odbojnije od toga da tvoja cura na neki tvoj prijedlog odgovori s "A što ti sad hoćeš?!?", drekne "Ne diraj me!" ili te zajedljivo opisuje nekome kao "Onaj tamo". U pravilu je nemoguće da se tako ponaša prema tebi i i dalje osjeća ikakvu kemiju. Slušanje ovakvih komentara je signal da si ušao u zonu sumraka, gdje je izgubljena privlačnost, ali vas formalni status i navika vezuje još neko vrijeme. U tim uvjetima je druženje s njom slično druženju sa psom koji ima goruću potrebu protrčati uokolo i loviti, ali ga sprječava lanac oko vrata. Na kome će se iskaljivati dok ne bude oslobođen? Na prijašnjem "vlasniku", naravno.

2. Odrezala je kosu

Time se u posljednje vrijeme hvale racionalizacijski hrčci po svim medijima, a ja se slažem: kratka kosa na ženi je najčešće politička izjava, a tek onda estetski ili praktični izbor. Poruka je uvijek jedna i samo jedna:


Čak i ako je tvoja cura izvan one zanemarive skupine od 95% žena koje će kratka kosa unakaziti i postarati za barem 10 godina, činjenica je da time pokazuje da joj je postalo nevažno kako izgleda muškarcima - u ovom slučaju najviše kako izgleda tebi. Osim ako njoj nije 70 godina i niste se tjelesno dotakli već cijelo desetljeće, to je jasan izraz nepoštovanja. Pripremi padobran, naravno ako uopće budeš imao strpljenja čekati da počne s manevrima iz točke #1.


3. Održava kontakt s bivšima

U doba Facebooka i sličnih stvari, pretpostavljam da je nemoguće izbjeći bivše svakome tko je u životu imao više od 2-3 seksualna partnera. U skladu s tim, povremeno dopisivanje (o ne intimnim stvarima, svakako bez flertovanja) s bivšima te ne bi trebalo ljutiti. Ali ako se želi s njima nalaziti uživo, e to je već preko svake mjere. Mora uslijediti ili ultimatum da to ne radi ili mentalno degradiranje dok istog trenutka počinješ istraživati druge opcije, računajući da ste vi sada samo prijatelji s povlasticama. Ako cura drži do tebe, ideju nalaska s bivšim bi trebala sama od sebe odbiti, a ne koristiti je da te testira ili čini ljubomornim.

Otprilike istu težinu ima razgovor o seksu u njenoj prošlosti s bilo kojim tonom osim blagog žaljenja (pogotovo ako ona stalno ubacuje tu temu u nevezan razgovor).

4. Udebljala se

Za razliku od kratke kose, debljina se može prikrasti bez namjere, i nema nužno negativan efekt sve dok ne dosegne vidljive, ozbiljne razmjere (10+ kg viška). Bilo kako bilo, ako debljanje kod žene nije popraćeno osjećajem panike i ulaganjem nekakvog napora da to spriječi, postoji ozbiljan problem. Iako manje direktno od rezanja kose koje je uvijek namjerno, manjak brige o tome kako tebi izgleda njeno tijelo je neugodan sam po sebi najavljuje buduću ekspanziju s pripadajućim uništenjem tjelesne privlačnosti, kao i nastup lijenosti u pristupu svemu ostalome.

5. Popustila je u higijeni i stilu


Ako je nekada pazila da uvijek ima obrijane pazuhe, noge i/ili međunožje, pazila je da se što ćešće našminka i lijepo odjene za kada je u tvom društvu, a danas joj je sve to teret koji često propušta, to je simbol da više ne osjeća potrebu impresionirati te. Ne brini, ta potreba će se vratiti kada upozna nekoga drugoga tko će je opet moći uzbuditi kao i na početku vaše veze. Nije nimalo slučajno da mnoge muževe razvod zatekne upravo kada su se obradovali što im je supruga naglo otišla na dijetu i počela se brinuti o svom izgledu.

6. Daje znatno manje seksa, seks je lošiji, i počinje koristiti seks kao nagradu ili kaznu

Nije realno očekivati da ćete se nakon godinu dana i dalje seksati tri puta na dan ili tako nešto, ali znatno opadanje razine seksa znači probleme. To znači da je ispario ključan element: tjelesna privlačnost. Dok manjak uzbuđenja još i ne mora biti fatalan, manjak tjelesne privlačnosti neminovno vodi mnoštvu problema na obje strane. Još je gore ako ti ona počne mahati seksom pred nosom kao nagradom za nešto što ćeš napraviti ili ne napraviti. To znači da je odnos prema seksu u vašoj vezi istrunuo, ona je preuzela kontrolu i sada s pozicije moći dijeli ili uskraćuje darove. Vrlo je rijetko da ovakva veza može biti spašena, iako postoje iznimke i vrijeme za oporavak, pogotovo u braku.


Možda se sada pitate: znači li ovo da je svaka veza osuđena na propast? Odgovor je nažalost: vjerojatno. Budući da je u današnjem zapadnom svijetu većina ovih stvari gotovo neminovna (recimo, debljina je sve rasprostranjenija, toksični stavovi o suprotnom spolu su sve češći, kako rastu prosječni brojevi partnera i lakoća postaje sve lakše imati trag bivših od kojih je teško pobjeći, itd.), rekao bih da je kod većine ljudi neminovno da će im kemija umrijeti znatno prije nego što se to događalo u prošlosti. U pravilu nije realno nadati se ičemu više od veze za vezom, povremeno ispresijecane periodima neobavezne zabave i seksa (isto na malo duljoj vremenskoj skali vrijedi i za brakove, budući da je brak danas samo "ozbiljnija" veza). No unatoč tome, vrijeme kakva je i koliko ta veza traje - tri mjeseca ili sedam godina - će drastično varirati, ovisno o njenom karakteru, a u nekim drugim kulturama i više.

Oznake: seks, veza, završšna igra, brak, kratka kosa


- 19:53 - Komentari (22) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.12.2012.

Igra je stvorena za veze

"PUA te ne uči kako zadržati ženu, samo kako je privući. (LOL) U tome i je problem..."
- generički forumski troll

Vesela družina igroskeptičnih trollova razasutih svugdje po internetu jako voli osporavati Igru zato što to "radi samo na siromašnim, glupim, nesigurnim i neobrazovanim ženama". Kada se ispostavi da to nije slučaj, već i da je zapravo obrnuto, naglo mijenjaju ploču u sljedeće: "ok, igra radi, ali to je samo zato što si tu samostalnu / pametnu / samopouzdanu / obrazovanu" ženu" nakratko zaveo. Kada ona otkrije da iza te fasade ništa ne stoji, odmah će otići. Igra je štetna za bilo što osim barenja..."

Nešto što neće iznenaditi nikoga tko je proveo makar dan u stvarnom životu je to da je navedena tvrdnja također potpuno suprotna od realnosti. Naime, postoje mnogi muškarci koji imaju velikog uspjeha u barenju žena iako nemaju igru - recimo, zato što su visokog statusa, slučajno (situacijski) Alfa, ili posebno visoki i zgodni. Upoznaju ženu, trenutno prođu prag dominacije i završe s njom u krevetu, sve bez ikakve igre. Zatim ona zagrebe ispod površine, malo ga upozna, i ispostavi se da je on užasno Beta. Dosadan je, ponaša se kao priljepak, trči za njom, ljubomoran je, moguće je manipulirati njime, te iz njega cijede nervoza i neiskustvo. Ona ne može to objasniti, ali iz nekog razloga je nakon prve zaslijepljenosti jednostavno prestaju uzbuđuju njegovi mišići / novac / status kao što je to bio slučaj na početku. Kontakt dublji od barenja (pun intended) završava upravo zbog manjka igre, iako je bez problema počeo bez nje.

Izložak deluxe: "Al' ono fakat! Tvoja p**ka je super!"

Druga teza trollova zašto igra šteti vezama temelji se na pretpostavci da igra uključuje nekakvo laganje, prisilu, zlo i tko zna kakve još gadarije, što opet nije slučaj. Igra je samo alat koji svatko može koristiti kako želi. Sama po sebi, ona je amoralna - izvan ljudskog poimanja dobra i zla, temeljena na neutralnim biološkim zakonima i njihovoj interakciji s okolinom.

Navest ću vam jedan poduži primjer iz komentara na davni Roissyev članak, ne zato što je teško pronaći i lokalne primjere, već zato što savršeno cijelu dinamiku igre u vezi - ili braku, koji je danas podložan istim zakonitostima kao i bilo koja druga veza.

Oženio sam se mlad i u drugačijem dobu, te jednostavno nisam razumio ništa o igri ili koristima odlučnosti i muškosti. Idolizirao sam svoju suprugu i proveo oko 7 godina u vrlo nestabilnom, hodaš-po-jajima braku koji se nagnuo prema razvodu barem nekoliko puta.

Iako je ovo samo uvod, ovaj paragraf pokazuje koliko je važno odabrati kvalitetnu ženu za brak (o tome ću uskoro napisati dva posta). Prosječna moderna žena ti neće dati 7 godina za prilagodbu unatoč stalnim problemima koje imate, već će posegnuti za detonatorom čim nestane "ono nešto". Jasno je da gotovo nitko ne može trpiti cijeli život nešto što mu/joj se gadi, ali svečano davanje bračnog zavjeta mora uključivati i gigantsku količinu tolerancije prema problemima i njihovo rješavanje, a ne sklonost razaranju zajednice zbog vlastitih interesa.

Otkrio sam PUA/Igra stranice poput ove prije nekoliko godina i, nakon malo čitanja o drama testovima i podsvjesnim seksualnim preferencijama ženskog spola, počeo "provoditi igru" na mojoj ženi.

Transformacija našeg odnosa je nevjerojatna.

Da, udebljala se dobrih 20 kg nekoliko godina nakon našeg vjenčanja.

Jednom kada sam naučio igrom utjecati na njene podsvjesne, natjecateljske instinkte, i počeo davati sitne sugestije da sam privlačan i drugim ženama... odjednom je dobila motivaciju i smršavila, a njena nježnost prema meni se vratila na razinu prije vjenčanja.

Jednom kada sam počeo prepoznavati njene drama testove i počeo ih ne samo prolaziti, već dizati u zrak, pasivno-agresivni emocionalni konflikt koji je bio glavno obilježje našeg odnosa je gotovo prestao.

Više se ne svađamo.

Moja supruga, koja je nekada gunđala i prigovarala svojim prijateljicama da "imamo zeznut odnos s mnogo problema na kojima trebamo raditi" sada svima u treptaju oka priča kako je "sretno udana".

Promijenio sam naš odnos nakon otkrivanja igre i prestao je uvijek pitati što želi, a naglasio odlučnost i misterioznost.

Evo kako je nekada izgledala tipična scena.

ONA: Gladna sam.
JA: Što želiš jesti?
ONA: Ne znam...
JA: Mogli bismo u McDonalds?
ONA: Ne znam baš.
JA: A Taco Bell?
ONA: (tišina, slijeganje ramenima)
JA: KFC? Znam da obožavaš njihova pileća krilca.
ONA: Pa da...
JA: Super, hajdemo!

Odvezemo se do KFC-ov drive-thru restorana.

JA: Ja ću hrskavu piletinu u omotu... što bi ti, dušo?
ONA: Ne želim jesti ovdje.
JA: Što? Mislio sam da si rekla...
ONA: Nisam nikada rekla da želim u KFC.
JA: Ali... što onda želiš? Kamo god bi htjela, samo reci i idemo tamo!
ONA: Prekasno je, već si naručio ovdje.
JA: Dobro onda. Što bi htjela?
ONA: Ništa, samo me odvezi doma. Poslije ću odlučiti što ću jesti. (cmizdravo)
JA: Zašto moraš biti takva?
ONA: Biti kakva? Nisam nikada rekla da želim KFC!
JA: Ali što onda želiš?
ONA: Daj prestani brinuti o meni! Samo uzmi TVOJU hranu i odvezi me doma!
JA: Pitao sam koliko već puta da mi kažeš kamo bi i odvest ću te tamo! Zašto moraš uvijek biti ovakva?
ONA: Kakva? Dosta više! Očito je da te nije zapravo briga što ja želim... sve je samo o tome što ti želiš! Nisam htjela KFC, a ti me pokušavaš natjerati da se osjećam krivom samo zato što ne želim jesti tu! Nisam nikada uopće htjela ići tu!!!!!!
JA: $&$)/!&(!($%$!!$!!!#!#!##!!!!!!!!!



Isti scenarij, sada:

ONA: Gladna sam.
JA: I ja sam. Idemo.
ONA: Kamo?
JA: Vidjet ćeš.
ONA: Daj, reci mi...
JA: (zakolutam očima i okrenem se, počnem se spremati da izađem s njom ili bez nje) Hoćeš li samo sjediti tu i postavljati pitanja kao razmažena princeza, ili ćeš doći jesti sa mnom?
ONA: (počne se spremati) Daj, reci mi... zašto mi ne želiš reći...

U toj točki, mogao bih je odvesti u skupi restoran ili u McDonalds, uopće nije bitno.

Bitno je to da sam prošao njen drama test i bio "hranitelj", ali samopouzdan

Prestao sam tretirati moju ženu kao da sam rob koji je voljan učiniti što god njegova božica naredi, i počeo je tretirati kao mlađu sestru, s dvostrukim komplimentima, zadirkivanjem i pretjeranim sarkazmom kako bih se nosio s njenim drama testovima... sve unutar "okvira" podsvjesnog pojačavanja ideje da sam privlačan i drugima.

Recimo, sjećam se slučaja kada smo otišli na večeru i zabavu kod nekih prijatelja, i tamo je bila prelijepa plavuša koja je bila prijateljica zajedničkog prijatelja, i prvi put smo se upoznali. Odmah smo se zapričali, naravno samo na razini prijateljskog razgovora.

Poslije večere, dok smo se vozili doma, počela je...

"Reci mi, je li (ime) ljepša od mene?"

Naravno, realnost je bila da je, bila je ljepša... i oboje smo to znali (poslije sam saznao da je ona model za modnu liniju bikinija).

Bio sam nasmrt prestrašen priznati joj to. Umjesto toga sam istog trena, refleksno lagao da nije. Ona je raspi**ila.

"Zašto bi pričao s njom toliko dugo? Zar ti se sviđa? Ne laži, vidjela sam da si gledao u nju dok ste pričali!"

U neugodi sam jauknuo: "Pa, sjedila je nasuprot mene cijelu večer..."

Ne treba ni reći, razgovor je nastavio eskalirati u tom stilu. Ona je postajala sve bijesnija i bijesnija dok je igrala ulogu ispitivačice, a ja, jadni idiot od muža, uhvaćen kako radim nešto loše, pokušavao sam se izvući od neminovne kazne.

Dominirala je razgovorom od samog početka, postavila okvir da sam kriv, i ja sam joj se predao kao beskičmenjak.

Naposljetku je to postala velika svađa kada sam se i ja naljutio na nju što se ljuti jer nisam učinio ništa loše osim imati tu drskost da prijateljski popričam s lijepom ženom za istim stolom.

Za kontrast, evo kako sada rješavam iste incidente, sada kada sam shvatio zašto uvijek upadamo u takve svađe

(slična situacija)

JA: Naravno da je pričala sa mnom Većina lijepih žena to i radi! To je TOČNO razlog zašto si se udala za mene! Koja bi dama mogla ne voljeti ovo? (onda bih napeo bicept kao da sam najsnažniji čovjek na svijetu... sve to s blagim osmijehom na licu).
ONA: (zakoluta očima, nasmije se i odgovori) Da stvarno... nijedna žena te ne bi htjela da si zadnji na svijetu.
JA: To nije ono što je (ime njene najbolje prijateljice) rekla prošlu večer kada me molila da je poljubim...
ONA: (smijuljieći se) "Baš si lud..."

Drugim riječima, naučio sam kako okrenuti drama testove u zabavno prepucavanje sa suptilnim okvirom da je ona mlado derište koje se čudno ponaša, umjesto božice koja bi me usrećila kada bi se složila sa mnom. Ukratko, naučio sam voditi razgovor.

Nekada sam joj govorio sve te lijepe laži koje govori pripitomljen i ustrašen muškarac karakterističan za današnji imidž muškarca u feminističkim medijima koji je ili zlostavljač i pijanac ili pi**ica... "Ne draga, imam oči SAMO za tebe! Obećavam! Ne bih nikada ni POGLEDAO drugu ženu!"

Gledajući unatrag, ne mogu vjerovati da sam proveo GODINE tvrdeći da sam nevin i moleći je da se ne nervira, i nikada nisam shvatio da to UVIJEK rezultira lošim osjećajima i problemima u vezi. To je sve produkt idoliziranja.

Na početku sam se stvarno osjećao blesavo i čudno kada sam prvi put počeo tako reagirati na drama testove.

Sada mi je to kao refleks.

Što sam više pokušavao umiljavati se mojoj ženi... moliti je i kumiti "zašto moraš biti tako ljuta? Zar ne možemo jednostavno biti mirni? Je li to stvarno toliki problem? Gle, žao mi je...", to je postajalo gore.

Da, UVIJEK sam se ispričavao. I uvijek sam molio za seks.

Pokušavao sam logikom i razumom utjecati na njeno emocionalno stanje. Nikada nije radilo. Baš nikada.

Dopuštao sam njenom emocionalnom stanju da vlada mojim odgovorima. Pokušavao sam mijenjati njeno raspoloženje.

Kada sam pročitao o igri, stekao sam uvid u osnovne, biološke motivacije žena. Ubrzo sam shvatio da sam se ponašao kao Beta, te da više nije bila privučena meni... što ju je činilo sve ljućom i ljućom jer je znala da je udana za jadnog, molećivog Betu koji se uvijek ispričavao i molio je za seks.

Jednom kada sam postao svjestan te dinamike, postao sam svjestan kako se ponašam s njom.

Evo još jedan nedavni primjer:

Neku večer, nazvao sam je da joj kažem da za par sati dolazim doma kako bi mogla imati večeru gotovo otprilike kada se vratim doma.

Bio sam mrtav umoran od treninga borilačkih vještina (kick--box s punim kontaktom, vrlo naporno) i zaustavio sam se kod prijatelja oko 5 popodne kako bih mu ostavio neku opremu koju mi je posudio i popio piće s njim prije nego idem doma.

Nakon jednog pića, prilegao sam na trenutak na njegov kauč... i sljedeće čega se sjećam jest da je bilo 2 i pol ujutro.

Odvezao sam se doma i legao u krevet. Mislio sam da spava, ali istog trena je, vrlo agresivnim tonom, rekla "Jesi li se večeras zabavljao?!?!"

Jednostavno sam rekao "Zaspao sam na kauču kod ______. Umoran sam, laku noć draga."

I istog trena sam se okrenuo i zaspao. Više se ni ne sjećam što mi je rekla.

Stari ja bi je molio za oprost, dokazivao joj da nije bio nigdje posebno i stalno joj se ispričavao.

I dalje je bila uznemirena sljedeće jutro... i pustio sam je da bude tako. Pokušala se svađati sa mnom o tome, a ja bih jednostavno slegnuo ramenima i išao pripremati doručak. Rekla bi neku suptilnu aluziju, a ja bih promijenio temu.

Kada me nastavila gurkati, jednsotavno sam joj rekao da sam "bio mrtav umoran. Na trenutak sam prilegao i doslovno se onesvijestio od iscrpljenosti. Što je tu loše? Sad ću napraviti doručak i uživati u lijepom jutru... hoćeš li sa mnom?"

Možda je malo mrljala još malo, ali na kraju smo ugodno doručkovali i tema je bila gotova... osim povremene šale od nje kako "više ne dolazim doma", koju bih redovito uzeo i pojačao do točke absurda:

"Naravno draga, zar ne znaš da mi svodnici imamo puno žena koje nam oduzimaju svoje vrijeme!"

Stari, beta ja, bio bi prognan na kauč i dobio nekoliko dana tretmana šutnje i moljenja za njen oprost... što bi samo dodatno pokvarilo stvar.

Otići na kauč jer je ona ljuta je put Bete. To je vaš krevet, ne njen. Ako je ona ljuta, neka ona ode na kauč.

Možeš biti i "kreten" ako želiš, ali u mom osobnom slučaju to koristim jako rijetko. Dogodilo se samo jednom:

Jednom je zbog mene zakasnila na let za Las Vegas zato što smo posjećivali prijatelja i predugo ostali. Počela je VRIŠTATI na mene u autu, i stvarno je bila moja krivnja što je propustila let kojim je htjela posjetiti obitelj. Potpuno je poludjela i postala histerična. Vrištala i plakala zato što neće stići tamo na vrijeme za mamin rođendan.

To je bio jedan i jedini put da sam ikada podigao glas na nju. Pogledao sam je u oči i zaderao se: "ŠUTI! DOGODILO SE! DREKA I VRIŠTANJE TE NEĆE DOVESTI NA TAJ AVION! JE**NO JE GOTOVO!"

To je vjerojatno bio jedini put kada sam stvarno prestrašio svoju ženu. Poskočila je na stražnje sjedalo kada sam se zaderao na nju. Poslije mi je rekla da je mislila da ću je udariti zato što sam izgledao toliko ljuto. U 12 godina, mora da je to jedini put kada sam tako ispustio bijes. Inače sam vrlo miran i čak sramežljiv... imam dugačak fitiljl

Zanimljivo je da je, poslije dugačke vožnje doma... zapravo otkrila da je napaljena od mog malog prikaza agresije. Heh.

Sjetite se, povremen iskaz dominacije je privlačan. I nikakvo nasilje nije potrebno.

Okvir. Što god činio, moraš održavati okvir.

Kada radiš lijepe stvari za nju ili si kreten, to samo po sebi ne utječe na njenu privučenost tebi. Samo budi siguran da ne radiš to na Beta, molećiv ili vrlo reaktivan način.

Ako želiš sažeti igru u jednu frazu, to je "NE BUDI BETA". Ne idoliziraj je. Internaliziraj vjerovanje da si ti na tronu i ponašaj se tako.

Primjer:

"Draga, bi li htjela masažu? Znam da si umorna od teškog dana! Dopusti da se učinim opuštenijom..."

To bi bila tipična rečenica koju bi 99% žena na odmah nahvalilo. Odmah bi čuo lavinu "wow, to je tako SLATKO! Baš sisretna što imaš tako predivnog muža!"

Ali u stvarnosti... to je beta.

To je moljakanje da usrećiš svoju ženu. U osnovi, tražiš njenu dozvolu da učiniš nešto lijepo za nju.

Pola puta, jednostavno će odbiti ponudu, čak i ako ŽELI masažu... jer koliko god njeni mišići bili umorni, u njenom umu je ukorijenjena odvratnost ideje da beta dodiruje njeno golo tijelo.

Učiniti istu stvar, ali ne na Beta način - čak i malo arogantno - puno je bolje. "Dolazi ovamo i skidaj se. Ne želim slušati kako te boli sve."

Ili suptilno istaknuti svoj viši status... "Bolje zahvali nebesima što si se oženila super maserom..."

U oba slučaja činiš "stvar koju čini dobar muž". Ali okvir unutar kojeg to radiš je ono što će povećati ili ubiti privlačnost.

Radiš nešto beta tijekom upada? Napusti brod koji tone i pokušaj ponovno s nekom drugom.

Radiš nešto beta u braku? Počinješ polagan, bolan put do pakla na sudu za razvode...

Dio ovih potrebnih stvari je produkt nove okoline - žene danas trebaju veću koncentraciju Alfe, odnosno više igre za svoj prag dominacije, a dio je uvijek bio tu, samo smo ga zagubili zbog feminističkog ispiranja mozga o "muškarcima koji poštuju žene, uvijek sve odluke donose s njima, etc."

Nisam imao pojma koliko sam grozno padao na tim drama testovima i zašto sam uvijek upadao u te pasivno-agresivne sukobe. Uvijek sam mislio da se drama testovi temelje na linearnom razmišljanju.

Nakon što sam pročitao o metodi P&P (pristani i pojačaj), shvatio sam istinu.

Prvi put kada sam upotrijeboi P&P bilo je kada me pitala imam li ljubavnicu, i rekao sam ne, imam ih 4 i stvarno je umarajuće držati ih sve zadovoljene. Zadržao sam dah, čekajući njenu reakciju... i ona se nasmijala i rekla "baš si lud!" Na što sam opet upotrijebio P&P: "Točno, kako misliš da bi inače ostao u braku s tobom sve ove godine?" Razgovor se okrenuo u zaigrano zadirkivanje i završio seksom.

U sebi sam se osjećao kao da sam upravo otkrio sveti gral. Proveo sam godine u režimu "Ali draga, zašto bi mislila da imam ljubavnicu? Znaš da si ti za mene jedina na svijetu!"

Sljedeći put kada sam dobio drama test, bio sam više nego spreman:

"Izgledam li debelo u ovome?"

Taj drama test je zamka za Beta tipove.

Kada se žene druže, pogotovo u miješanom društvu, često će pričati o svojim muškarcima kao da su mala djeca. Ponekad će njene prijateljice reći nešto tipa "bolje mu je da se čuva ili ćeš ga kazniti!" ili "pazi da joj ne radiš probleme", ili tako nekakvu varijaciju koja pretpostavlja da je ona autoritet kojem se ti pokoravaš.



Kada se susretnem s tim, nikada ne dopuštam da tako nešto ostane samo za sebe. Dodam na zabavan način "da, bolje joj je da se čuva ili ću ja nju kazniti!" Na to ona zadirkuje mene na sličan način, pa ja nju, pa se pretvori u opću zabavu (koja je poslije i napaljuje).

Jedan od najvećih izvora nemira u vezi je utjecaj njenih prijateljica. Često moraš pokazivati dominantnost ne samo nad njom, već i pred njima. Ovo zapravo povećava privlačnost koju osjeća.

Koristi javne izraze nježnosti s oprezom i vrlo rijetko. Nikada ne ljubim suprugu pred drugim ljudima, i rijetko je držim za ruku ili se mazim s njom pred drugima, čak i dobrim prijateljima s kojima nemamo tajni. Kada napraviš tako nešto, kao recimo da je posjedneš na sebe na nekoj zabavi, stvarno će cijeniti tvoju gestu. Zadnji put kada sam to napravio, pogledala me na isti način kao i kada smo počeli vezu prije 14 godina. Moj rijedak javno izraz nježnosti poslije se pretvorio u vrlo intiman izraz nježnosti od nje.

Isto vrijedi i za cvijeće, bombonijere i ostale "romantične" male darove za koje društvo tvrdi da su ispravan način pokazivanja ljubavi ženama. Kada ste tek počeli, to ti neće eksplodirati u lice, ali ako ih daješ često i predvidivo, izgubiti će svoju vrijednost tijekom vremena.

Sjetite se dupina.

Najvažniji savjet za veze kojeg se mogu još sjetiti je ovaj: ako znaš da si nešto pogrešno napravio i ona zaslužuje ispriku, moraš naučiti ispričati se iskreno, no bez projiciranja stava da ti je žao.

Ovo možda zvuči neobično, ali mislim na to da, ako se ispričavaš zbog nečega, moraš ostati dominantan. Ne smiješ moliti za oprost, milost ili tako nešto. Isto tako, ne ispričavaj se za istu stvar više od jednom. Ako je isprika nužna, reci je samo jednom, s detaljnom napomenom da znaš da je to što si učinio krivo, da razumiješ zašto ju je to uznemirilo, i TO JE TO. Dalje ne pokušavaj "nadoknaditi" do ili je moliti da ti oprosti. Ako kaže da si joj zbog toga dužan nešto - recimo, cvijeće - sasvim je jasno da to neće dobiti.

Ne pitaj za oprost, već se ponašaj da je tvoja isprika tu sama po sebi, a na njoj je hoće li oprostiti ili ne. Ovaj posljednji dio je bio nevjerojatno težak kada sam ga učio. Ako se sada slučajno posvađamo, stvar izgleda značajno drugačije nego nekada. Nema više moljakanja za njen oprost.

Štoviše, ako se sada posvadimo, i to stvarno posvadimo, ali ostanem dominantan i zadržim okvir, to rezultira najboljom vrstom seksa - seksom poslije svađe. Prije sam mislio da je to mit.



Kada sam prvi put počeo mijenjati svoje ponašanje, morao sam svjesno planirate što ću reći i učiniti. Bilo je vrlo teško.

Ali što dulje radiš ove stvari, i dobivaš više pozitivnih reakcija od njih, to postaje lakše. Nije ni čudo da se kaže da žene oblikuju muško ponašanje.

Kada sam prvi put počeo provoditi igru, bojao sam se njenog emocionalnog stanja. Za mene je igra bio način sprječavanja njenog bijesa ili razočaranja, od kojih sam živio u strahu.

No sada sam uistinu razvio neustrašiv stav prema njenom emocionalnom stanju.

Iako je točno da, iako sve riješiš kako treba, neće biti problema, želim dodati, "pa što ako bude problema?" Zar se bojiš svađe s njom? Zašto se bojiš njenih emocija?

Jednom kada sam ovo internalizirao, sve je postalo prirodno.

Kao betaizirani muž, stalno sam živio u strahu od nje i njenog neodobravanja, vike ili suza. Uvijek sam izmišljao laži o stvarima koje zapravo uopće nisu loše kako je ne bih uznemirio. U to doba je naš odnos bio na dnu.

Na plaži, u beta danima:

ONA: Vidjela sam kako si pogledao onu tamo u tangama!
JA: Ne! Pa znaš da imam oči samo za tebe!

Ona bi se uznemirila, odbila pričati sa mnom, i pokvarili bismo cijeli dan svađom o tome zašto sam pogledao. Pokušavajući izbjeći konflikt, samo bih pogoršao stvar.

A sad?

ONA: Vidjela sam kako si pogledao onu tamo u tangama!
JA: Zgodna je, zar ne?

Sjedi, 5.

Oznake: veza, završšna igra, brak, P&P, igra, drama test


- 14:08 - Komentari (28) - Isprintaj - #

srijeda, 28.03.2012.

Dugoročne veze nisu ni duge ni veze

Prije par mjeseci, kada sam u kontekstu "Nepodnošljive lakoće okrutnosti" pisao o tome da se sve češće događaju nagli, potpuni prekidi bez obzira na prošlo trajanje veze, dobio sam nekoliko upita na mail o takvim slučajevima. U međuvremenu sam dobio... uh... još 17 pisama od žena koje su doživjele to ili nešto slično. Tko bi rekao? Uz puno suosjećanja, to me navelo i na puno razmišljanja.

Dugoročna veza nije nikakva garancija da će partner ostati u njoj ili da će ona potrajati još išta više od sljedećeg dana. Ako je duga, duga je samo u smislu avanture koja se raširila preko predviđenog životnog vijeka, no opći simbolizam je ostao isti. Jednako kao i kratka avantura, čak i dugoročna veza sa zajedničkim životom je samo jednu svađu daleko od prekida i potpunog prekida kontakta. Riječ "veza" sama po sebi ne znači ništa.

Ono što je od samog opisa odnosa važnije jesu čvrstina povezanosti, uzajamna obećanja, iskrena vjernost (nasuprot "dok ne dođe bolje prilika") i praktične (financijske, reproduktivne i društvene) prepreke prekidu - to je ono što je, za dobro ili loše, činilo brakove "dok nas smrt ne rastavi". I dugoročna veza može imati tu čvrstinu, no većina je nema i nikada je neće ni imati jer to, samo po sebi, nije cilj dugoročne veze. Dakle, ne kažem da je neke veze nemaju, naprotiv, već da je greška pretpostavljati da sve (ili čak većina) imaju.



Pogledajmo još nešto o idealnim oblicima seksualnog upražnjavanja za oba spola. Zapamtite, ovo je čisto evolucijski gledano i nema veze s moralom ili ljubavlju.

Idealna situacija za muškarca je kvazi-harem. Dakle, ima nekolicinu ženki s kojima je u malo dubljem seksualnom odnosu (toliko da su mu one vjerne i odane bez da i on bude takav prema njima, dakle seksualno ih je monopolizirao), te još nekolicinu ženki s kojima je u površnom, neobaveznom seksualnom odnosu i koje se stalno izmjenjuju. Na taj način uvijek ima opcije dok širi svoje sjeme, i nikada se ne mora bojati da će ostati na suhom. Uočimo totalnu izmjenjivost ženki za muškarca.

Idealna situacija za ženu je serijska monogamija, ili kako se danas naziva, "dugoročne veze". Žena, čija su jaja dragocjena i mora ih upotrijebiti samo s najboljim mogućim partnerom, time dobiva njegovu podršku i resurse (iako ne nužno vjernost, no za to je nije briga osim ako on ne troši previše resursa na druge). Istodobno se nije vezala trajno, već samo dugoročno i može, ako naleti bolji partner, napustiti prošloga i ući u novu serijsku monogamiju s muškarcem koji ima bolje gene ili više resursa (ili prvoga prevariti i podmetnuti mu dijete drugoga). Još jednom, uočimo i totalnu izmjenjivost mužjaka za ženu.

Nadalje, u potpunosti je promašena ideja da samo "loše cure" imaju neobavezan seks, dok "dobre cure" spavaju samo sa svojim dečkima. Kako smo prije pokazali, obje grupe jednako žele privrženost i vezivanje (sa stalnom opcijom unaprijeđenja!), samo jedne za to izabiru manje efikasnu strategiju, pod utjecajem modernog ispiranja mozga o neograničenoj seksualnoj slobodi bez posljedica, a druge efikasnu strategiju ali opet takvu da se kosi s njihovim višim idealima.

Ove dvije idealne situacije, kada simultano postoje, imaju nekoliko posljedica, koje su globalno-evolucijski dobre za izabiranje najboljih gena, no individualno i civilizacijski uopće nisu:
A) Preko 50% muškaraca nikada neće raširiti svoje gene, neće imati potomke, ili će u zabludi odgajati tuđe
B) Žena ne vrijedi ništa više od svoje reproduktivne sposobnosti, tj. onoga čime to oglašava (ljepote i mladosti)

Ako malo razmislite o prošlim postovima, u kojima se opisuju točno takvi kvazi-haremi koje održavaju današnji Alfa muškarci sa ženama koje su u "vezama" s njima, primjetit ćete jednu važnu stvar. Naime, u modernom zapadnom svijetu, gdje su sve kočnice iz prošlosti uklonjene s pedale ljudske seksualnosti (tj. ženske seksualnosti, a budući da žene kontroliraju pristup seksu, time i muške seksualnosti), u tijeku je točno ovaj fenomen:
Ljudska seksualnost se vraća u ovaj primordijalni oblik koji je postojao tisućljećima prije naše ere. Kompromis između te dvije pojedinačno idealne situacije, civilizacija bazirana na monogamiji, sve više blijedi.

Još jedan ozbiljan problem koji nastaje iz ovoga je što se na brak gleda kao na pojačanu i ozbiljniju dugoročnu vezu, što naravno potpuno opravdava razvod istog trena čim jedan od partnera osjeti da "to više nije to" ili da ima bolju opciju (što su dva uvjerljivo najčešća razloga prekida dugoročnih veza). Brak NIJE unaprijeđena dugoročna veza, unatoč površinskim sličnostima, i potpuno je pogrešno tako gledati na njega ili ga moralizirati kao "ovjekovječenu ljubav". Nažalost, bitka je već gotovo izgubljena. Čak i među religioznim populacijama kao što je ona u našoj državi, i brak sve više postaje zamjenjiv. A za durogočnu vezu, pravilnije je bilo i ostalo razmišljati o njoj kao o produženoj avanturi nego kao o mini-braku.

Oznake: veza, seksualno tržište, brak, hipergamija, poligamija, prekid, razvod


- 19:53 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 27.03.2012.

Završna igra - Veze i brakovi (Arhiva)

Završna igra - Veze i brakovi:

Kako vratiti bivšu / bivšeg
Kako pretvoriti curu u rezervu
Igra u službi Njegovog bračnog veličanstva
Pomoć! Ne privlači me moj dobar dečko
Veze na daljinu
Drama test
"Izgledam li debelo u ovome?"
Novac i brak
Kapetan i prvi časnik
Kretenski potez
Kako izaći iz prijateljske zone
Igra je stvorena za veze
Vodič za odabir supruge (Dio prvi - Cost/Benefit analiza)
Vodič za odabir supruge (Dio drugi - Kriteriji)
Pravilo gladnih vukova
Tko tu koga dodiruje?
6 znakova da je vrijeme za prekid
Idealan stav prema vezivanju
Studija slučaja 2: Obračun kod O.K. Corrala
Kako prepoznati da te ona vara
Djevice nisu svete krave
Kako uništiti konkurenciju i dobro se zabaviti

Oznake: završšna igra, brak, veza, razvod


- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 14.10.2011.

Ekskluzivno: znanstvenici otkrili ishode ljubavnih veza

Svjedoci smo kako ljudi svakog dana gube živce zbog svog ljubavnog života i peripetija koje u njemu nastaju. Prekidaju, vraćaju se, životare, odgađaju, muče se i uzaludno se pokušavaju zaštititi od budućnosti. Neizvjesnost onoga što nas čeka u našem ljubavnom životu predstavlja ozbiljan problem za veliku većinu stanovnika svijeta.

No za njih i za vas, rješenje je na pomolu: tim znanstvenika sa sveučilišta Madame Bovary u Parizu, vođen Dr. Alfonsom Duchampom, svjetski poznatim sociologom i seksologom, analitički se pozabavio ovim problemom i stigao do zapanjujućih rezultata. Tijekom 30 godina, njegov tim je pratio uzorak od preko 50 000 ljudi, njihove životne navike. Ispitanici su svake godine ispunjavali opsežne upitnike o svom ljubavnom životu, a rezultati su analizirani u potrazi za korelacijama.

Znanstvenici su otkrili da sve ljubavne veze završavaju na jedan od sljedećih načina:

a) ostat ćete zajedno s vašim partnerom/icom
ili
b) nećete ostati zajedno s vašim partnerom/icom


"Rezultati ne samo da su statistički značajni, već postoji i savršena korelacija," izjavio je Dr. Duchamp. "Ni u najluđim snovima se nisam mogao nadati da će ova teorija ikada biti potvrđena, a kamoli da će pokriti 100% svjetske populacije. Ovo je predivan dan." Njegov tim navodi kako mnogi faktori pridonose ovakvom ishodu ljubavne veze, počevši od primanja, visine i težine, pa do karakternih osobina, političkih stavova, iskustva i prošlosti. Svaka od tih varijabli može dovesti do otkrivenog ishoda vaše veze (ostajanja ili neostajanja s partnerom/icom).

Rezultati su dočekani s oduševljenjem u domovima, školama, na fakultetima i radnim mjestima diljem svijeta. Uhvatili smo za komentar Amandu, 21, koja nam je ljubazno posvetila nekoliko trenutaka i prekinula tugovanje za dečkom koji ju je ostavio. "Oh Bože!" uskliknula je kada smo joj spomenuli otkriće "- kako su znali? To je predivno! Da sam barem znala! Ali sada više nikada neću biti nesigurna što će se dogoditi!"

Marcus Omegar, 37, telefonom nam je izrazio neke dvojbe o teoriji. "Glupost. Ta teorija ipak ne pokriva 100% ljudi. Recimo, ja nisam nikada imao partnericu. Kako onda mogu doživjeti jedan ili drugi ishod? Ovo mi se čini kao diskriminacija."
No Dr. Duchamp je u javnom obraćanju odbacio svaku kritiku. "G. Omegar očito ima većih problema nego što je diskriminacija od naše teorije. Ne možemo mi analizirati cijeli svijet - već je i ovo bilo dovoljno opsežno istraživanje. Ono što je bitno nije nimalo manje važeće zato što postoji par anomalija. Bitno je da se sada svi mogu pravilno informirati. Vaša ljubavna veza je prešla iz nepredvidivog putovanja u vrlo jasan ishod"

Prof. Max Betterich s čuvenog Kinsey instituta u SAD-u pozdravio je ovo otkriće, nimalo suptilno aludirajući i na mogućnost da Dr. Duchamp bude sljedeći laureat Nobelove nagrade za društvene znanosti. "Otkrio je fantastičnu stvar, Alfonso," rekao je, brišući suze. "Ovo će imati veće posljedice od otkrića pilule ili prvog leta u svemir. Nema te osobe koja neće od ovoga vidjeti znatnu korist. Svi ćemo mi živjeti sretnije živote, znajući unaprijed točno kako bi nas naš partner mogao tretirati."

Vijesti dolaze kao veliko olakšanje za milijune ljudi u svijetu koji su se brinuli oko svog ljubavnog života, je li on onakav kakav bi trebao biti i što bi trebali učiniti da ga poboljšaju. "S ovim revolucionarnim otkrićem, više nema potrebe za stresom. Znate točno na čemu ste," nastavio je profesor. "Konačno se možete malo opustiti i biti svoji."

Oznake: parodija, ljubav, veza


- 09:52 - Komentari (19) - Isprintaj - #

subota, 25.06.2011.

Pomoć! Ne privlači me moj dobar dečko

nema kemije Ovaj mail se posljednjih par dana provlači razvratnim tunelima interneta.

U vezi sam s dečkom već 7 mjeseci. On je dobar dečko - vjerojatno najbolji s kojim sam ikad bila - vrlo brižan, pun poštovanja, odnosi se prema meni kao dami (donosi mi cvijeće neočekivano, gleda horore sa mnom iako mu se ne sviđaju...). Prije njega, uvijek sam bila s dečkima koji su bili nedostupni ili sa mnom zbog krivih razloga. Počela sam s njim četiri mjeseca nakon prekida s momkom u kojeg sam bila ludo zaljubljena i na kojeg i dalje mislim.

Moj problem je da me ne privlači seksualno ovaj najbolji dečko na svijetu i osjećam se super-krivo zbog toga. Ne znam što ne valja sa mnom; osjećam se kao grozna i površna osoba što ovo kažem, ali ne privlači me njegova vrsta tijela. Nismo se nikada seksali, i rijetko se ljubimo kada traži nježnosti (većinom se moram prisiliti). Pitao me nekoliko puta da li ga me ne privlači i uvijek sam mu lagala i rekla da još nisam spremna na seks, ali istina je da nisam spremna na seks s njim.

Nedavno me upoznao sa svojom obitelji, i čak je spomenuo i riječi "ljubav" i "vjenčanje", I sad sam zbunjena i bojim se da sam preduboko u ovome da bi mu samo rekla da mi nije toliko privlačan. Ne želim ga povrijediti jer vjerujem u Karmu i sigurna sam da će mi se to vratiti. Želim da me seksualno privlači jer mislim da će se brinuti o meni i da je svakako kalibar za brak, ali ne znam kako da se dovedem do tu. Čitala sam knjige za samo-pomoć u pokušaju da odgovorim na ovo, ali bez pomoći. Ne mogu o tome pričati sa svojim prijateljicama jer se bojim da će me osuđivati. Ne znam što učiniti. Ne želim ostati sama ili shvatiti da je on bio najbolja stvar u mom životu nakon što nestane. Molim vas pomozite. - Seksualno neprivučena

Jednostavan problem na obje strane: seksualnost se ne može prisiljavati. Nju nije briga za uvjete koje ste napisali ružičastim slovima. Naravno, neki će više misliti donjom glavom od drugih, kao ovdje. Već smo opisali zašto su nedostupni kreteni privlačni, unatoč tome što, "iskrenost" i "emocionalna podrška" kotiraju visoko na listama kriterija. No meni je puno zanimljiviji primjer dečko iz ove priče.

Biti s nekim 7 mjeseci bez seksa i bilo kakve nade za seks nije "veza", nego emocionalni vampirizam. Nagraditi to držanje na udaljenosti s "volim te" i vjenčanjem je već porazno. Bilo koji muškarac koji imalo razumije žene (i.e. nije totalno Beta) se ne bi ponašao kao gubitnik zalijepljen za nju, i sasvim je prirodno da će ga ovakvog iskoristiti svaka žena.

Polako. Postoje (govorka se) prekrasne veze u kojima par ima savršenu kemiju, odgovaraju si i fizički su bliski, no ipak ne spavaju skupa zbog, recimo, religijskih razloga. Je li to ovdje slučaj?



"Većinom se moram prisiliti [na poljubac]." Haha. Teško mi je povjerovati da bi itko s testisima mogao ne primjetiti da ga žena ne želi poljubiti. Prepoznati "da" ili "možda" može biti teško; "ne" je očito. Ako se stalno povlači, ili čini grimase kao da je popila nešto kiselo, trebaš sačuvati barem trunku samopoštovanja i odšetati.

Savjet za njega: riješi je se. Imaj muda i pronađi neku koja će te cijeniti. Što više vremena to trpiš, gore će postajati.

Savjet za nju: riješi ga se i preuzmi odgovornost za sebe. 7 tjedana, a ne 7 mjeseci, je sasvim dosta da znaš na čemu si. Loše je što povrijeđuješ druge, ne zato što će ti se vratiti loša Karma. Koga briga za tvoju Karmu? Ako s 35 budeš i dalje sama i bez vjenčanja i djece na vidiku, za to ćeš biti kriva samo ti.

Oznake: dobar dečko, savjet, veza, seksualne preferencije, beta


- 13:27 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu