Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

ponedjeljak, 29.08.2016.

Daj pare, al' ne tako da se zovu pare!

"Lajla! Kasnimo na avion! Lajla!"

"Evo me Tanja! Samo trenutak!" viknula je Lajla svojoj nestrpljivoj prijateljici. Gdje li je samo stavila svoju plavu torbicu s ružem, dezodoransom i maskarom? Ah da, tamo je pored četkice za zube - kvragu, ni to još nije spakirano! Trpajući je u torbu za ručnu prtljagu, donekle ju je umirila činjenica da su joj barem laptop i papiri za doktorat već u glavnom kovčegu i sasvim sigurno neće ostati bez njih.



"Lajlaaaaaa! Požuri! Taksi je već tu!" Tanja se derala sa stubišta.

Projurila je pored svoje mačke Lily, zamalo je pregazivši kuferom na kotače, zalupila blindo vrata i pojurila dolje. Avantura počinje!

Lajla Alfinović bila je uspješna mlada pripravnica na Institutu za rodna istraživanja Sarajevo i prvo-diplomirana u svojoj generaciji na odsjeku Rodnih i seksualnih studija u sklopu susjednog Centra za internacionalne interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu (CIIPS). Njen magistarski rad "Tradicija otkupa mlade u ruralnoj Bosni i Hercegovini kao oblik omaložavanja i zlostavljanja žena", proglašen najutjecajnijim znanstvenim radom 2013. godine, stekao je toliki publicitet da su o njemu pisale sve regionalne novine, od Avaza i Blica pa sve do Jutarnjeg i Dela. Mlada znanstvenica s već tako razvijenom karijerom mogla bi daleko dogurati, brujali su svi članci, možda čak i do visoke pozicije u sklopu Ujedinjenih naroda.

Jednog dana, možda će upravo njen rad biti zaslužan za izumiranje zastarjelih, patrijarhalnih običaja koji priječe BiH i Balkan općenito u pridruživanju društvu razvijenih država. Običaja koji sitnim ali preciznim detaljima podsjećaju na činjenicu da brak u očima šovinističkog društva predstavlja običnu trgovinu, a ne emocionalnu, seksualnu i prvenstveno ljudsku zajednicu dvoje pojedinaca bez obzira na njihov spol i seksualnu orijentaciju.

"Na aerodrom cure? Kamo letite?" pitao je vozač taksija, debeljuškasti srednjovječan muškarac s crnim brkovima, ukrcavajući kufere u prtljažnik.

"Dubai!" odgovorile su jednoglasno i zahihotale se. "Ne možemo dočekati!" dodala je Lajla smješkajući se. "Sanjamo o tome već godinama."

"Super ćete se provesti," vozač je kimao glavom. "Svi koji odu tamo se vraćaju s pričama kako se nikad nisu toliko zabavili i odmorili."

"Pa da, iako se ne mogu previše zabavljati... moram usput raditi na svom doktoratu," napomenula je Lajla.

"O, već si na doktoratu! Čestitam, čestitam. A što studiraš?"

"Rodne studije."

"Hm, nisam čuo za to. O čemu se tu radi?"

"Istražujemo utjecaj kulture na muškarce i žene i kako osloboditi žene od patrijarhalnih tradicija i ostalih štetnih pojava u društvu. Na primjer, moj doktorat ima temu 'Tradicija miraza na području Hrvatske i Srbije kao oblik zlostavljanja žena.' Istražujem povezanost između kulturnih običaja vezanih za miraz i zlostavljanja i diskriminacije općenito. Manje više kako je patrijarhalna kultura ispreplela novac kroz intimne odnose muškaraca i žena kako bi učinila žene manje vrijednima i ili ih ograničila."

"Ahhhhhh.... zvuči zanimljivo," rekao je vozač nakon poduže stanke. Iz njegovog tona je dobila dojam da on tu temu ne shvaća ozbiljno. Takav čovjek ne zaslužuje napojnicu! Vozač bi se trebao barem pretvarati da mu je stalo do toga, bilo zbog toga što su one njegovi korisnici bilo zbog toga što bi svatko normalan trebao biti zabrinut zbog raširenog zlostavljanja žena.

"Nadam se da nećeš previše raditi," rekla joj je Tanja uz namigivanje, naglo prekinuvši tu nit razgovora. "Idemo se tamo prvenstveno zabaviti u toj predivnoj zemlji i upoznati njihovu kulturu!"

Lajla se nasmiješila, izvadila mobitel i krenula pisati post na Facebooku. Bit će im super i cijeli svijet će znati za to.






"Večeras idemo u Club Diamond! Ne mogu dočekati!" uzbuđeno je čavrljala Tanja, vrpoljivši se po ogromnom krevetu u hotelu s 4 zvjezdice. Kakav pogled! Kakva udobnost! Kakav život sa stilom!

"Pa...." Lajla nije bila toliko entuzijastična. "Ja imam problem."

"Pa kakav problem," rekla je Tanja. "Put nam je za sada prekrasan, i ovaj disko će sigurno biti slasan."

"Nemam para," skrušeno je rekla Lajla. "Mladen mi nije uplatio alimentaciju."

"Gad."

"Da."

"Pa koliko već kasni?" pitala je Tanja. "To je nedopustivo. A tvoja mala, što je s njom?"

"Ostavila sam je mojoj mami," rekla je Lajla. "Ali to naravno nije izgovor... računala sam na te pare. Ne znam kako ćemo ići vani kad nemam skoro ništa sa sobom. A ne mogu plaćati svojom HamsterCard karticom jer sam već stavila karte i hotel na nju, ispeglana je do kraja."

"Ma ne brini ništa, ja ću ti posuditi," velikodušno je ponudila Tanja. Nakon trenutka tišine, sjetila se još nečega: "Uostalom, sigurno će biti puno zgodnih dečkiju iz Dubaija koji će nam plaćati pića." Misli su joj odlutale na onog zgodnog arapskog manekena kojeg je neki dan vidjela u Cosmu.

Lajla se nasmijala. "Ma da, brinem se bez razloga. Ovo će biti super noć! Ali svejedno, moram prije nego odemo poslati e-mail i Mladenu i pravobraniteljici za djecu. Treba ga pritisnuti da me ne ostavlja na cjedilu s financijama kao sada." Možda između tuširanja i šminkanja stigne sastaviti nešto...






"Ovo je preludo!" derala se Lajla iz petinh žila, drmajući svaki dijelić tijela u ritmu "You're Sexy And You Know It" na 110 dB. "Toooooooo!" Klub Diamond je u svakom pogledu ispunio njena očekivanja. A možda je pomogao i dim marihuane koji je skupila s nekog pladnja koji su kružili po klubu. Posljednji put kada je probala travu je bilo još na preddiplomskom studiju, i sada joj je baš dobro došlo. Uostalom, tko će saznati za to? "Tanja, ovo je super!" zavrištala je.
"Ne čujem te!" viknula je Tanja pored nje, ignorirajući besprijekorno odjevenog Indijca srednjih godina koji joj je nešto govorio na drugo uho. "Haha vidi ovog debila! Ne odustaje!"
"Da, baš je uporan!" viknula je Lajla.
"Što?"
"Baš je uporan?"
"Ne čujem teeeeeee," nastavila se derati Tanja, već pomalo pripita od svog drugog koktela no dovoljno svjesna da odgurne udvarača od sebe i nastavi plesati sama.

Inače bi Lajla, nenavikla na to da je netko ignorira makar i nenamjerno, nastavila pokušavati doći do Tanje, no njenu pažnju je naglo privukao zgodan mladi Arapin u savršenom odijelu. Uhvatila je njegov pogled i nasmiješila se.

"Zdravo gospođice!" rekao je savršenim britanskim naglaskom. "Izgledate kao da se zabavljate najbolje u cijelom klubu." Stao je na trenutak kako bi je odmjerio predivnim očima boje uglja.



"Da! Da! Er.... ja sam Lajla," rekla je, osjećavši se pomalo ošamućeno. Bože, što to ona brblja? Ovaj tip je izgledao kao utjelovljenje svake njene fantazije i jedva se suspregnula da se ne oblizne od iščekivanja. Povukla je dolje rub svoje minice kako se ne bi doimala previše lakom i pričekala da on kaže još štogod.
"Ja sam Ali Ibn-Rashid," rekao je zgodni stranac. "Prijatelji me zovu Alex."
"Drago mi je," rekla je Lajla i odmahnula glavom. Njena svježe oprana i tretirana kosa je zavijorila zrakom poput zastave. "Živiš li ovdje?"
"Napola si pogodila," odgovorio je Alex. "Živim u Engleskoj ali moja obitelj je odavde. Trenutno sam doma samo zbog posla."
"Čime se baviš?"
"Ja sam astronaut," rekao je i namignuo joj.
"Hahaha. Stvarno?" uprla je ona, sada još više znatiželjna.
"Naravno da ne! Radim kao konzultant."
Sasvim očekivano, pomislila je. Mora da je nešto vezano za naftu ili arhitekturu. Wow, koji zanimljiv tip! Mora da se na tom poslu nagledao cijeloga svijeta. A kako je samo zgodan!
"Dakle Lajla, što ti radiš večeras?"
"Pa... ništa posebno," rekla je ona. "Tu sam s prijateljicom. Zašto?"
"Imam stan u Burj Khalifi. Dođi da vidiš pogled odatle."
"Wow!" ta činjenica ju je toliko osupnula da je sasvim zanemarila drski prijedlog na koji bi inače opalila nekome šamarčinu. "Pa...."
"Ako si zauzeta, nema problema," Alex se na trenutak okrenuo i pogledao na sat.
"Ne ne, samo... inače ne radim takve stvari."
"Stvari?" pogledao ju je svojim preslatkim očima.
"Pa znaš, ići u nečiji stan istu večer." Zacrvenila se, obećavši si da neće (opet) spavati s nekim koga je tek upoznala. Može on biti zgodan koliko hoće, ali i ona mora držati do sebe.
"Haha, bez brige. Nemam nikakve podmukle namjere. Samo pogled s balkona, ništa posebno," rekao je on kao da se radi u nečemu najnormalnijem na svijetu. "Hajde. Moj auto je vani."
Namignula je Tanji koja je bila previše zauzeta razgovorom s nekim američkim turistom da bi je uopće primjetila te se upustila u istinsku avanturu. Objavila je selfie na Instagramu kako bi svi znali da se zabavlja kao nikada u životu. Pa da krenemo!






"Wow! Nisi pretjerivao! Pogled je stvarno čaroban," uzdahnula je Lajla, udobno smještena u Alexov zagrljaj na balkonu na 121. katu. Pustinjska noć je bila neočekivano hladna i prirodno joj je došla toplina njegove mišićave ruke. Uzdignula je glavu prema njemu i nasmiješila mu se. "Hvala ti na ovome," rekla je. U glavi je osjećala tihi šapat šampanjca koji joj je natočio, koji ju je poticao na nestašnost zajedno s jointom koji je popušila u klubu. A zašto se i ne prepustiti? Ovakva noć je jednom u životu.

Alex je samo blago podigao obrve i zatim nagnuo glavu prema njoj. Usne su im se susrele, pune topline u hladnoj noći Dubaija. Pomilovala je njegovo lice i počela ga snažnije ljubiti, prepustivši se osjećaju. Osjećaj je bio čaroban upravo kako je i znala da će biti. Rastapala se pod njegovim usnama.

Ljubili su se i blago mazili nekoliko minuta kada je Alex polako odmaknuo svoju glavu i značajno je pogledao.
"Što je?"
"Lajla, ti si predivna ali... bojim se da nisam bio sasvim iskren prema tebi."
Kroz toplu izmaglicu je jedva shvatila da postoji nekakav problem. Zatresla je glavom kako bi se pribrala kada joj je odjednom došlo do misli na što Alex cilja. "Znam. Oženjen si," rekla je snuždeno.
Alex se grohotom nasmijao. "Neeeeeeee! Zar izgledam tako? Naravno da nisam oženjen!" pomilovao ju je po kosi.
"Ali što je onda?"
Alex ju je opet poljubio. "Htio sam te dovesti ovamo jer mi se jako sviđaš," rekao je. "Ali i zato što bih ti htio nešto ponuditi. Posao."
Lajla se zamislila, ili pokušala približiti zamišljenosti koliko su joj dopuštali hormoni, šampanjac i trava. "Posao? Ovdje u Dubaiju? Ali ja ne živim tu. Moram se vratiti doma, u Bosnu."
"Ne, ne ne. Posao koji možeš raditi od bilo kamo," rekao je Alex, i dalje je državši u zagrljaju kao da pričaju o nečemu najsvakodnevnijem. "Vrlo jednostavan posao. Vidiš, ja sam konzultant za mnoge tvrtke, pa tako i jednu manekensku agenciju, Khalifa Crown, koja ima urede po cijelome svijetu. Nisam nikada upoznao nekoga poput tebe, Lajla. Mislim da imaš velikog potencijala. Mogla bi zaraditi milijune."



Zacrvenila se ali osjetila i ponesenom pomisli na manekensku karijeru. "Što bi trebala raditi?"
"Tvoj posao bi bio poziranje za najnovije odjevne stilove, magazine, filmove i sl." objasnio je. "Naravno, morala bi prvo obaviti audiciju ovdje u Dubaiju."
Unatoč zamagljenosti, Lajli se počela paliti nekakva lampica. "Što podrazumijeva ta audicija?"
"Audicija traje samo nekoliko sati i bit će ti plaćena u gotovini. Trebala bi pozirati i pokazati da imaš u sebi tu senzualnost zbog koje sam ti večeras pristupio. Samo se iskaži i posao je tvoj."
"Iskaži... misliš... trebala bi spavati s nekim," rekla je povrijeđeno. "S tobom?"
"I još nekoliko mojih prijatelja koji vode tvrtku. Ne brini, bit će ti zabavno i nitko neće raditi ništa što ti se ne sviđa."
Lajla se pokušala pribrati. "Ne znam... ne sviđa mi se ta ideja. Nisam nikada spavala s više muškaraca odjednom. Ovo djeluje kao neka prijevara," rekla je i izmaknula se iz njegovog zagrljaja. Zgrabila je svoju torbicu, premišljavši se bi li trebala otići.
"Jesi li sigurna? Plaća je trideset tisuća dolara u gotovini," rekao je Alex.
Lajla je zastala kao gromom ošinuta. "Jesi li rekao trideset tisuća dolara. Godišnje?"
"Ne, naravno da ne. Pa to bi bilo premalo."
"Mjesečno?"
"Ne, samo za audiciju. Poslije možeš zaraditi daleko više."
Od samog iznosa joj se zavrtjelo u glavi. Trideset tisuća dolara! Pa to je preko pedeset tisuća maraka!
"Ne bih te htio prisiljavati ni na što," nježno je rekao Alex. "Samo zapamti da glavna nagrada ovog posla nije novac, nego veze i mogućnosti koje ti otvara. Ali ako te to ne zanima, onda nemoj prihvatiti."

U normalnim okolnostima, Lajla bi možda razmotrila zašto je taj posao toliko dobar i zašto vrijedi stotinu puta više nego u slučaju neke dame noći bilo gdje u svijetu. Možda bi razmotrila je li njen dug na kreditnoj kartici u iznosu od tri tisuće maraka vrijedan štednje i odricanja kako bi ga otplatila na neki drugi način. Ali već je bila opijena šampanjcem i travom, osjećala se napaljeno i najvažnije od svega bila je na čarobnom odmoru na nevjerojatnom mjestu. Gdje nitko nikada neće saznati. Samo par sati u kojima će ionako uživati i njen život je zauvijek uljepšan. To je prilika koju ne smije propustiti. Kroz misli joj je proletio i njen bivši muž Mladen i njegovo odugovlačenje s pišljivih tristo maraka alimentacije mjesečno. Sad će mu pokazati da ne treba ni njega ni njegove smrdljive pare koje mora izvlačiti sudskim putem!

Pogledala je Alexa i pružila mu ruku. "Može."






Potpisala je par papira s arapskim memorandumima i velikim naslovom "Khalifa Crown - International Talent Placement Corp. Dubai" i po Alexovim uputama se uputila u golemu kupaonicu istuširati. Nakon što se osušila, ostavila je odjeću na polici od čiste ebanovine pored kupaonice i legla na luksuzni krevet, čekajući što će se dogoditi. Osjećala se strašno nervozno, ali istodobno i kao u bajci. Trideset tisuća dolara! Čak i da je unaprijede u Centru, toliko opet ne bi zaradila za dvije godine. A to je samo početak... pokušala je suspregnuti uzbuđenje i počela zamišljati kakvi će biti ti muškarci koji je toliko žele. Alex je nevjerojatno seksi i s njim će biti lijepo. A ovi drugi? Nadala se da su njegovi prijatelji jednako zgodni. Nikada prije nije bila s više muškaraca, samo je to gledala na određenim stranicama na mreži.

Vrata su se otvorila i ušao je Alex. Sjeo je na krevet i pogledao je poput umjetnika koji se divi skulpturi. "Wow! Izgledaš fenomenalno," rekao je i poljubio je. Nije se opirala. "Lajla, jesi li spremna?"
Vođenje ljubavi s Alexom je bilo vođenje ljubavi u punom smislu riječi. Neizmjerna strast prelila se preko nje, prijeteći da će je ugušiti slatkim zadovoljstvom. Planirala mu se ponuditi koliko god može, potpuno predati njegovom mišićavom tijelu. Oh, i netko je još plaća za ovo! Dok ju je on oralno zadovoljavao, Lajla je ječala i od tjelesnog užitka i od sreće što ju je dopao ovaj posao.

Alex je stao i nadvio se nad nju. Uskoro će biti u njoj. Oh, požuri! Požuri! Iznutra je žudila za njegovom tvrdom alatkom. Zaječala je i senzualno se istegnula, čekajući na njega. Gorila je od iščekivanja. Još samo trenutak...

Iznenada su se vrata se otvorila i ušli su njegovi prijatelji. Bilo ih je četvero, odjevenih samo u ogrtače za tuširanje. Jedan je bio ružan muškarac Alexove dobi, dok su trojica bila starija, možda oko pedeset godina. Ipak, nisu izgledali odvratno. Jedan od te trojice je imao trbuščić, no nije bio jako debeo. Drugi je bio u vrlo dobroj formi unatoč starosti, gotovo ćelav s prosijedim čuperkom na glavi. Treći je sličio trunku manje zgodnoj verziji Alexa, ne jako puno stariji no s ogromnom alatkom koja se isticala ispod njegovog ogrtača. Nadala se da će svi biti zadovoljni, a i njoj će biti ugodno da je ispuni takav ogroman primjerak. Ovo će biti zabavno!

"Lajla, ljubavi, ovo su moji prijatelji," rekao je Alex i poljubio je. "Igraj se s njima, prepusti im se, zadovolji ih u potpunosti. Ja ću samo gledati sa strane i snimiti pokoju sliku. Kada oni završe, ja ću biti posljednji s kojim ćeš uživati. Ne mogu dočekati da napokon budemo zajedno," rekao je kao najveći romantičar na svijetu, a ne kao da opisuje jedan poslovni proces. Njen napaljeni mozak radio je dvjesto na sat, željno iščekujući svu četvoricu njegovih prijatelja.

Ovaj s ogromnom alatkom se popeo na nju i stao. Činilo joj se da hoće da ga Lajla oralno zadovolji. Nasmiješila mu se i podigla glavu otvorenih usta, iščekujući da će je primaknuti. Umjesto toga, osjetila je kako je prekriva vruća tekućina i shvatila je da muškarac urinira po njoj. Šokirana, prekasno je zatvorila svoja usta i zbunjeno pogledala u Alexa no on se samo nasmiješio i kimnuo joj. Kada je muškarac završio, tako namočena njegovom mokraćom je obavila s njime cjelokupni odnos u trajanju od samo jedne minute i pomislila kako su ovi ljudi čudni, no ipak nije ništa strašno. Može ovo preživjeti. Trideset tisuća dolara. Trideset tisuća. Izdržat će.

Trideset tisuća. Trideset tisuća. Trideset tisuća. Trideset tisuća. Trideset tisuća. ponavljala je u sebi dok se nije uvjerila da to što se događa nije ništa strašno.

Zatim se sljedeći muškarac popeo na krevet i stao u čučanj iznad njenih grudi. Kada je shvatila što namjerava, Lajla je vrisnula. Ne, molim te ne! Deset sekundi kasnije, njeno uzbuđenje se pretvorilo u šokirani plač koji će trajati sve do jutra...





"Bila si super," rekao je Alex na ispraćaju u automobilu u uličici pored njenog hotela. "Nadam se da ćemo te vidjeti opet."
Lajla je kimnula, grčevito držeći torbicu u kojoj se nalazila njena kuverta. Otriježnjena i svježe istuširana i izribana od tragova prošle noći (iako joj se i dalje priviđao osjećaj vruće stolice razmazane po grudima, kao što će joj se priviđati u godinama koje dolaze), bila je svejedno ispunjena čudnim nemirom, nekakvom mješavinom gađenja prema samoj sebi i ponosa što se ovako snašla.

U svom zbunjenom stanju je već objavila jutarnji selfie na Facebooku s tekstom "Upornost i marljivost se isplate!" i dobila preko 60 likeova. Naposljetku, nije li to istina? Bila je jako marljiva i to joj nitko ne može oduzeti. Sada će si konačno pokriti dug na HamsterCard kartici, kupiti novu odjeću, naći ljepši i udobniji stan, kupiti auto...

"Ako se budeš htjela opet družiti ili budeš imala neku prijateljicu koju želiš preporučiti za audiciju, znaš kamo se javiti." Alex se nagnuo i nježno je poljubio u obraz. Unatoč događajima prošle noći, osjetila je kako je preplavljuje vrućina. Zašto? Ta misao ju je ubijala. Sve što joj se dogodilo je bilo grozno i ponižavajuće, no unatoč tome nekako... ispunjavajuće? Zadovoljavajuće? Možda mu se opet javi? Ne! O čemu to samo razmišlja...




"Isuse i Marijo, brinula sam se jesi živa," rekla je Tanja grleći je. "Već sam se mislila bi li zvala policiju, ali činilo mi se da možda ovdje policija ne bi baš blagonaklono gledala na naš provod."
"Ne brini ništa, sve je ok," rekla je Lajla. "Nadam se da te nisam uplašila. Što si ti radila nakon što sam otišla?"
"Na kraju sam završila s onim Indijcem," pohvalila se Tanja. "Kada mu daš šansu, stvarno je šarmantan i ugodan." Zastala je kao da se premišlja o nečemu. "I dobar u krevetu," zahihotala se.
"Ma daj!"
"Daj! Bilo je super," rekla je Tanja. "Možda malo i previše super, morat ću pogledati gdje se ovdje može nabaviti pilula za dan poslije," prekrila je oči rukama od mješavine smijeha i nelagode. "Što? Malo smo se zanijeli." Na njenoj desnoj ruci se zasjajila biserna narukvica koju prošle noći nije imala.
"Wow, čini se da si se stvarno dobro zabavila," nasmijala se Lajla, pitajući se je li Tanja došla do te narukvice na način sličan Lajli.
"A ti? Kako ti je bilo s onim tipom?" bila je znatiželjna Tanja.
Lajla je dugo šutjela. "Nije uopće bilo. Nije mu se mogao dići pa nismo ništa radili. Ali ima lijep stan i bilo je... zanimljivo."
"Aaaaaaaahhhhhhhh. Šteta."
"Šteta."

Odlučivši da joj se više ne ide van, Lajla se uhvatila posla. Otvorila je laptop i pronašla mail od Mladena: "Uplatio sam dugovanje. Sorry! Molim te nemoj prijaviti da sam kasnio. Pusa, Mladen." Tih tristo maraka joj je sada predstavljalo sitniš, no svejedno je osjetila zadovoljstvo što je pravda ispunjena. Ne može on samo tako živjeti kao da nema nikoga i plaćati kad mu se prohtije! Njena pobjeda bila je mala ali simbolična.



Učitala je svoj doktorat i pregledala sadržaj, pronašavši da je stigla tek do 6. strane. Započevši novi paragraf, njene ruke su poletjele po tipkovnici, stvarajući sadržaj koji će joj donijeti promaknuće i nagradu za izuzetno promicanje ljudskih prava na području Balkanskog poluotoka:

"Kao i tradicija otkupa mlade, trgovine ljudima i prostitucije, [Alfinović L., CIIPS, 2013. [8]], tradicija miraza i kulturni običaji vezani za imitaciju ili popratne sadržaje miraza predstavljaju težak oblik seksizma koji kod žena dovodi do manjka samopouzdanja, psiholoških problema, umanjenih prilika u poslovnom životu te tolerancije prema zlostavljanju.

Svaki čin koji u odnos dvoje ljudi (bez obzira na spol) uvodi novac ili asocijaciju na novac neminovno dovodi do kvarenja tog odnosa i obje strane koje su uključene u njega, u ovom slučaju kroz nametanje zaključka da je ženina vrijednost vezana za novac i za to koliko novca može primiti ili ponuditi kako bi nadoknadila svoj (u očima patrijarhalnoga društva) percipirani manjak vrijednosti. Neki autori iz regije su već predložili edukacijske programe kojima bi se tu tradiciju moglo iskorijeniti kako bi bio uklonjen taj oblik zlostavljanja i novac nestao iz jednadžbe međuljudskih odnosa i ljudskih prava..."


* = Ova priča je proizvod mašte. Svaka podudarnost sa stvarnim osobama, organizacijama ili događajima je slučajna.

Oznake: Dubai, Putovanja, prostitucija, feminizam, priče, priče sa seksualnog tržišta, disko, fetiš, licemjerje, novac, racionalizacijski hrčak


- 17:11 - Komentari (139) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.09.2014.

Beta godine 2014: sraz muških hrčaka

Popisivanje svih slučajeva Beta muškaraca koji svojom krivnjom upadaju u tužne i ponižavajuće situacije ima jednako koliko i onih iz mog omiljenog serijala "Cure koje vole kretene". Stoga, kao pandan posljednjem izdanju tog serijala, odlučio sam organizirati još jedno natjecanje, ovaj put među muškarcima.

Danas ću vam, dragi čitatelji, podastrijeti vam nekoliko slučajeva u kojima su se muškarci ponijeli kao totalni otirači, a vi, dragi čitatelji, vi ćete ocijeniti koji od njih zaslužuje titulu najvećeg idoliziranja žena, bijelog vitezovanja i općenito žeđi izvan svake granice. Dame i gospodo, dobrodošli u sraz muških hrčaka!



p.s. niti jedan od primjera nije previše odvratan ili degutantan poput muškarca koji se hvali spavanjem sa ženom od 400 kg - takve stvari spadaju u Omega teritorij i ne bih vas nikada izložio takvom užasu.

Izložak #1: Umirovljeni pomorac iz Karlobaga kojemu je moguće nepostojeća žena izvukla 100 000 kn.
(izvor: čitateljica R)

U čvrstom uvjerenju da će uskoro uploviti u bračnu luku, 66-godišnjak je budućoj mladenki platio popravak zubi, niz bolničkih zahvata, kao i sve ostale zahtjeve koje je tražila dok je navodno boravila kod roditelja u BiH. Kako do ugovorenog braka nije došlo, sve je na koncu prijavio policiji koja je istragom razotkrila ozbiljnu prijevaru.
...

Ne znam koliko jadan moraš biti da daš 100 000 kn nekoj ženi koju nisi niti upoznao. Hajde barem da si spavao s njom ili tako nešto, ali samo tako, zato što je ona žena? Pffffft.

Barem ju je prijavio. No, s kojim ciljem? Pogledajmo:

66-godišnjak se jučer pokolebao u svojoj namjeri da izvede stvari na čistac te zavapio kako on zapravo samo želi “spasiti vezu“.

Moram spasiti naš odnos. Zaprijetila mi je da će se udati za drugoga, a taj čovjek nije dobar, a i čini mi se da već ima suprugu.

Koliko moraš biti Beta da ti "biti ću u tuđem haremu" predstavlja prijetnju, a ne olakšanje?

Valjda ću nekako uspjeti sve to spasiti. Nije da imam izbora - kazao je otvoreno u nadi da će uskoro na slobodi ponovno susresti svoju zaručnicu.

Naravno da me sve to povrijedilo, no ipak mislim da nas dvoje kao par zaslužujemo još jednu šansu – zaključio je



Iskreno, ne mogu toliko kriviti ovog čovjeka jer je već A) star, B) odrastao u nekom drugom, nevinijem dobu, ali vrlo je vrijedan kao primjer kamo vodi idoliziranje žena.


Izložak #2: Andrew je upoznao svoju ženu tijekom srednje škole, kada im je oboje bilo 16 godina. Što tu ne valja? Čekaj, čekaj...

Rekli smo jedno drugome da ćemo se, ako oboje ne budemo vjenčani do 30-e, opet spojiti i "vezati čvor" (kako prikladan izraz, op.prev.).

Odselio sam u drugu saveznu državu zbog faksa, a nakon diplomiranja sam odselio u Čile na četiri godine. Vratio sam se u SAD kada mi je bilo 28 godina. Tada smo opet stupili u vezu i vjenčali se ovog svibnja, malo prije mog 30. rođendana.

Ali ne zato što smo rekli da hoćemo, nego zato što se jednostavno tako dogodilo.

Muškarci koriste "jednostavno se dogodilo" za racionalizaciju neuspjeha na način sličan ženama. Svaka razlika je samo kozmetička.

Koliko Beta moraš biti kako bi prihvatio da ti curu 12 godina buše drugi tipovi jer nisi dovoljno dobar za nju u tom trenutku, čekaš na nju dok iscrpljena jahanjem alfa vrtuljka ne spusti kriterije, te sve to napraviš iako si 4 godine bio u Čileu, jednoj od 'Poosy Paradise' zemalja svijeta?

Ali Ignisse, čujem čitatelje, možda je ona stvarno dobra cura koje je zbog osjećaja romantike čekala na svog odabranika!



Nije.


Izložak #3: Kanye West, koji je oplodio isluženu porno zvijezdu i uz puno fanfare se 24.05.2014. vjenčao s njom kako bi do kraja stegnuo omču oko svog vrata.

Šta reći?




Izložak #4: Elizabeth Hurley je nekada bila prava ljepotica. Iako ju je vrijeme u kratkom roku prilično nagrizlo, nije još potpuno probila barijeru privlačnosti. Svejedno, nije baš da bi platio pola milijuna kn kako bi je poljubio, zar ne?

Zar ne?

Pa, baš i ne.


Ako ne možeš/ne znaš niti dodirnuti ženu kako treba, onda pretpostavljam da ti se 81 000 $ za poljubac čini kao prilično dobra razmjena.

Sve čitateljice koje su provele iti jedan dan na međunarodnim online dating stranicama istog će trena znati da nije nimalo slučajno to što je ovaj tip Indijac. Neću reći ništa više jer bi moglo zvučati rasistički.

Možda najbolji hrčak stiže nam iz nastavka članka koji je opisao ovu zgodu:


NIJE.


Glasujte... sad!

Oznake: beta, muški hrčak, racionalizacija, anketa, novac


- 18:54 - Komentari (13) - Isprintaj - #

srijeda, 02.04.2014.

Zanimanje vs. Ženstvenost

Ljepota i seks su ono zbog čega muškarac želi ženu. Ali hraniteljski instinkt je ono zbog čega je voli.
- Igniss

Ženstvenost je uz ljepotu uvijek bio i ostao glavni faktor privlačnosti kod žena. Već sam opisao kako je ljepota ono što otvara vrata, no hraniteljski instinkt (vrlo bitan dio ženstvenosti) je ono što određuje što će se poslije dogoditi s njima.

Da ne duljim, danas vam donosim ovaj općeniti prikaz korelacije ženstvenosti i ženskog zanimanja:


"Uvijek sam mislila da muškarce pali moja pozicija managera nabavnog lanca u metaloprerađivačkoj industriji..."

Iako na prvi pogled možda u ovoj tablici vidite određenu negativnu korelaciju između razina ženstvenosti i edukacije (tj. inteligencije, kojoj je edukacija jedna od manifestacija), stvari nisu baš tako crno-bijele. Npr., medicinske sestre trebaju puno više obrazovanja, inteligencije i stručnosti nego političarke.

Evo koji sve faktori (otprilike podjednakom snagom) utječu na razinu ženstvenosti koje (u prosjeku) žena stječe svojim zanimanjem:

1. Konkretno pomaganje drugim ljudima - nije važno je li nekome dala injekciju ili donijela kavu, radi se o tome da je kroz svoj posao direktno učinila nešto za drugu osobu. Ako je ta osoba dijete, udvostručite bonus. To je ono što čini učiteljice znatno privlačnijima od vulgaris uredskih činovnika, makar oni bili u uredu dobrotvorne organizacije za podizanje razine religijske tolerancije u Tanzaniji.



2. Važnost izgleda (pogotovo vitkog tijela) za uspjeh u zanimanju - sportašica u pravilu ne može biti debela i vrlo je malo vjerojatno da puši, pije ili uzima lake droge. Za konobaricu u kafiću ili stujardesu je veliki plus ako je mlada i zgodna, iako to nije nužno za njen posao, dok je za kvantnu fizičarku to potpuno svejedno.

3. Tabu faktor - neka određena zanimanja nose sa sobom element zabrane koji ih čini privlačnijima. Upravo zbog toga se nitko nikada ne odijeva u kostim seksi konobarice, ali seksi policajka je vrlo popularna.

4. Kompliciranost i apstraktnost naziva zanimanja - dakle, ne složenost samog zanimanja, nego složenost naziva. "Viša povjerenica za rodnu jednakost u području znanstvenog istraživanja" je znatno manje i seksi i ženstveno od "maserka".


Oduvijek sam sanjao o ženi koja radi ovdje

Za zanimanja koja nisu navedena po ovim parametrima lako možete procijeniti gdje se otprilike nalaze:

- "Liječnica" uključuje puno brige o ljudima, no istodobno i kompliciranosti, birokracije i agresivnosti koja dolazi sa stresom i oštrim natjecanjem u tom području. To je svrstava negdje između medicinske sestre i znanstvenice, dok je "fizioterapeutkinja" znatno bliže medicinskoj sestri nego znanstvenici.
- "Gimnastičarka" je u svakom pogledu ekvivalent plesačice, dok su "bacačica diska" i nogometašica zbog grubosti svog posla sličnije policajki.
- "Pornoglumica", iako dijeli većinu osobina s plesačicama, sadrži daleko preveliku količinu promiskuiteta da bi mogla biti znatno ženstvenija od političarke. "Kurtizana", s druge strane, koja ima samo par utjecajnih klijenata i održava potpunu diskreciju, ne trpi takve penale.
"Nastavnica" ne radi s malom djecom pa je negdje između učiteljice i profesorice.
- "Operaterka u call centru" bi bila ekvivalent prodavačice, samo malo niže jer je njen izgled potpuno nevažan za posao

Upravo zbog ovih varijacija "Jesi li Alfa?" test za žene ne uključuje zanimanje, već kroz svoja konačna pitanja mjeri samo krajnje rezultate kao što su ljubaznost ili elegancija. Za očekivati je da bi jedna sutkinja općinskog kaznenog suda na tim pitanjima dobila manje bodova od jedne balerine, no uvijek je moguće iznenaditi se.

Oznake: posao, novac, žene, ženstvenost, odabir partnera, savjeti za žene, kvalitetna žena


- 10:44 - Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.12.2013.

Kojem je spolu lakše?

"Da, ali ne znaš ti kako je teško ženama. Kada bismo mi tražile od vas [muškaraca] ono što vi tražite od nas [žena], onda biste vidjeli kako je to."
- Skoro svaka žena s kojom sam ikada pričao

Jednom davno sam napisao da je problem kod žena višak samopouzdanja. Taj višak samopouzdanja mogli biste vizualizirati poput trokuta s tri točke:

1. Uvjerenje da su žene superiorne, moralnije, sposobnije i sl.
2. Uvjerenje da su muškarci nesposobni, nasilni, silovatelji, glupi i sl.
3. Uvjerenje da je ženama život težak i stalno trpe diskriminaciju, nasilje, nerazumna očekivanja i sl.


Svala od tih triju točaka ima svoje probleme, ali treća je ona koja najčešće nadilazi razumnu dobrodušnog nadmetanja između spolova (npr. "XYZ ne znaju voziti!"). Čovjek zapravo ne može shvatiti koliko je ukorijenjeno to vjerovanje da žene (barem ovdje na zapadu) vode teške, diskriminirane živote i da muškarci stalno traže nemoguće stvari od njih dok sve to ne stvari na papir. Na prvi pogled je jasno da su žene tu u pravu i da se prosječna žena cijelog života pokušava nositi s muškim nerazumnim zahtjevima, hirovima i razmaženošću. To nam ponavljaju svi filmovi, novine, pjesme i ostalo, i to već znaju i ptice na grani. Ipak, podrobniji pogled na faktore seksualne privlačnosti po spolu daje nam ovo...


Već čujem žene i čitatelje neproporcionalno naklonjene ženama kako gunđaju: "uh koja je ovo seksistička svinja kada tvrdi da je ženama toliko lakše od muškaraca! I uz to je upotrijebio roza boju za žene, a plavu za muškarce, što pokazuje da je seksist!"


Molim odložite na tren baklje, vile i uže za vješala i razmotrite što zapravo pokazuje ova tablica:

Nije važno "kome je teže", već je važno da su spolovi različiti i da im životi izgledaju radikalno drukčije. Kada god proučavamo bilo koji problem koji ima spolnu osnovu, moramo uzeti u obzir ovu tablicu, čija je glavna tvrdnja kako slijedi:

Ženski i muški životi se drastično razlikuju.

Žene kao biološki vrijedniji spol pružaju nešto vrlo veliko, i od njih se ukupno očekuje puno. No, to je balansirano činjenicom da se žene velikom većinom rađaju savršeno prilagođene upravo tim zahtjevima. Vrlo je rijetko da žena mora uložiti značajan napor da bi bila mlada, lijepa, vitka, ljubazna i seksualno očuvana (ali ne hladna). Tri od te stvari dolaze automatski s bivanjem ženom, a četvrtu i petu nije teško kontrolirati.

Čak i ako je žena vrlo slaba u svim ili nekim od tih karakteristika, minimum pozornosti i seksualne privlačnosti na koji ona može pasti je i dalje iznad nule. Uvijek će se naći netko tko će se zadovoljiti njome. Ipak, s tom moći dolazi i osjećaj urgencije - ako bude čekala previše, iskliznut će joj iz prstiju poput pijeska. Za žene su oprez i pametna ulaganja puno važnija nego za muškarce, koji si mogu u životu priuštiti stalne uspone i padove. Ženski početni kapital je vrlo velik, ali nije ga moguće povećati, i sa svakom godinom bliže zidu se otapa sve brže.


Muškarci su biološki potrošna roba - važna ali vrlo zamjenjiva. Budući da je svima osim malom broju najambicioznijih žena jasno da nije realno očekivati da skoro ijedan muškarac tijekom života stekne sve kvalitete s ovog popisa, a kamoli još da se rodi s njima, muškarci imaju mogućnost "provući se" i biti privlačni kroz veliki broj različitih kombinacija tih faktora. Dapače, imaju slobodu mijenjati gotovo svaki od tih faktora kroz naporan rad i preuzimanje rizika, te ih održavati puno dulje vremena, dok su oni kod žena fiksirani i ostaju takvi kakvi jesu sve dok ne izblijede, bez obzira na trud. Muškarci tu fleksibilnost i dugovječnost koju uživaju plaćaju startom od nule, sporijim rastom, te manjim ukupnim potencijalom (osim rijetkih iznimki).

U seksualnoj privlačnosti svake muške kombinacije postoji velika varijabilnost; muškarac neuspješan u svemu je na samom dnu (niže nego što može pasti žena), do te mjere da apsolutno nikoga nije briga je li živ ili mrtav, dok je muškarac uspješan u svim stvarima čak i iznad maksimalnog ženskog potencijala. Tih super-uspješnih muškaraca ima zanemarivo malo i oni su uglavnom prinčevi, rock zvijezde, ultra-bogataši i sl. Isto tako, muškaraca koji su uspješni u mnogo stvari pa su po svojoj privlačnosti ekvivalent prosječne mlade cure (ali nipošto nadprosječno zgodne ili manekenke) nema puno - oko 5%, najviše do 10% populacije.

Ukupno gledano, iskusiti kako se osjeća zgodna žena ostaje privilegija samo jedva značajne manjine naj-Alfa muškaraca. Budi visok 190 cm, mišićav, izgleda poput modela, s prirodno dobrom igrom, milijunima u banci i penisom od 20 cm, i svejedno ćeš se jedva izjednačiti s manijom koju vrlo lijepa 18-godišnjakinja izaziva bez da makne prstom. Kada se uspoređuju prosjeci, tipična žena je jednostavno garantirano uživatelj daleko više seksualne privlačnosti u svom životu nego tipičan muškarac, i nikakvo inzistiranje to neće promijeniti. Nema razloga biti nesretan zbog toga. Svatko treba igrati s kartama koje je povukao i napraviti najbolje što može s njima.

Da možete magičnim štapićem utjecati na vaš spol, kojeg biste vi spola izabrali biti? Ja ponekad ako mi ne ide osjetim zavist i pomislim kako bi bilo lijepo dobivati prilike bez da išta poduzimam. S druge strane, užasava me taj manjak kontrole. Što ako prilike presuše? Što kada ostarim? Ne bih mogao podnijeti ideju da je to to i da se moram pomiriti s time. Kao muškarac sam uz velik trud iskusio pomak od samog dna do samog vrha, no da sam slučajno rođen kao neugledna žena, ostao bih zauvijek zaglavljen. Iz tog razloga je ženska egzistencija (što se seksualne privlačnosti i uspjeha tiče) nešto što doživljavam poput uzimanja kredita: "ne hvala".

Oznake: odabir partnera, seksualno tržište, priče sa seksualnog tržišta, žene, muškarci, ljepota, visina, novac


- 13:49 - Komentari (12) - Isprintaj - #

subota, 08.06.2013.

Daj da ti malo pomognemo...

Sjećam se da me jedna predivna žena nedavno razgalila kada je počela računati kako ćemo što manje potrošiti na našoj zajedničkoj avanturi. Jednostavno sam bio osupnut - ne, zadivljen - njenom domišljatošću i štedljivošću. Vjerojatno je to bilo bliže dobivanju erekcije zbog atributa koji nisu bili ljepota ili mladost nego što što je bilo koji muškarac ikada iskusio u životu. Ovaj osjećaj doživio sam malo poslije vađenja novčanika da potrošim stotinjak kuna na neke darove za njenu obitelj i malo prije plaćanja obilne večere u solidnom restoranu, te taksija natrag do kuće.

Isto tako, s nostalgijom se sjećam jedne odlučne djevojke koja je uvijek inzistirala da sve bude pola-pola i nikada nije dopuštala da joj išta platim, makar to bio i kolač od dva eura. Sjećam se kako sam se divio tome što je samostalna i upravlja svojom sudbinom. Naravno, ta pomisao mi je prošla kroz glavu malo nakon što je posjetila bankomat podići svoju mjesečnu stipendiju za žene u znanosti i malo prije nego što ju je zvao otac kako bi se raspitao je li dobila alimentaciju za taj mjesec i treba li joj još išta drugo.


Jednako dobro se sjećam cure koja je uvijek bila odjevena u krpice s markama, unatoč tome što je bila bez posla dugo vremena, velikodušno platila moj ručak kada sam je posjetio kao dio kratke romanse. Mora da je stvarno dobra s financijama! Naravno, poslije sam saznao da živi s dečkom poduzetnikom u njegovoj kući.

Mogao bih nastaviti ali ovaj post bi prešao u "PRDIM" ("previše dugo i misaono") teritorij.

E sad, prije nego netko nešto krivo shvati, to nisu bile samo avanturističke lake žene koje sam skupio u nekom disku. Bile su to ozbiljne cure koje sam volio i razmišljao o budućnosti s njima. Nikada nisam niti za jednu pomislio nešto loše, da je "previše skupa" ili da mi nešto duguje.
Za bilo koju od njih ne žalim išta što sam potrošio; uštedio sam dovoljno novaca i nikada nisam podigao kredit radi žene (zapravo, nisam nikada podigao niti jedan kredit radi ičega, ali skrećem s teme). Također, zabavljalo me ići na večere, kolače, ručkove, kina, putovanja i aktivnosti. Nisam se žalio tada i ne žalim se sada. Kulturni običaji samo odražavaju biološku realnost. Gdje je ženski kartel postao komično nesposoban održati nekadašnji monopol nad seksom, svejedno je ostao itekako sposoban održati monopol nad prihvaćanjem novca.

Ipak, kada čovjek stane i upita ženu "Hej, kada ćeš ti MENE voditi na večeru?", i dobije šaljiv odgovor "Pa ti si muško, ne mogu ti ja plaćati" ili "Ja sam samostalna i sve sam sama zaradila", pomalo shvati da muškarci ovdje izvlače deblji kraj. U pravilu žena svog dečka (ili drugu glavnu mušku ulogu u svom životu) vidi kao kombinaciju ljubavnika i kreditne kartice za kojom poseže kada god joj zatreba nešto. Od muškarca se očekuje plaćati i zarađivati za razne luksuze kako bi održao vezu sa ženom i nastavio uživati u njenom nadahnjujućem društvu. Obrnuto? Nema šanse.


Isplati li se? Ocijenite vi. Kada izmjerim što sam potrošio na ozbiljne cure u posljednjih nekoliko godina, isključujući moje troškove koji su imali veze s njima ali nisu bili za njih, isključujući sve posebne prigode poput rođendana i praznika, te otpisujući pola svakog računa koji je bio za makar malo zajedničku uporabu, dolazim do cifre od 7 000 kn. Kada bismo ipak dodali posebne prigode, kod kojih se očekuje znatno veće trošenje na curu nego na prijatelje, ukupni račun bi bio još veći, možda čak deset tisuća. Također, uzmimo u obzir da je većinu spomenutih cura koje me nisu puno koštale direktno ili indirektno financirao netko drugi, tako da se radi o konstanti, te pomnožimo taj broj s brojem godina od 18-e nadalje, i ispada da je prosječna "samostalna žena" u svojim tridesetim samo na osnovu svog spola bila subvencionirana s otprilike 30 000 kn. Lako ti je tako "ne ovisiti ni o kome." Naravno, postoji i malen broj onih koje uistinu ni direktno ni indirektno nisu primile ništa; iako zbog toga muškarci vjerojatno neće početi posebno cijeniti imovinsko stanje kod žena, to je u principu vrijedno hvale.

Što sam dobio za taj novac? Lijepe trenutke, lijepa sjećanja, veliku količinu vrućeg seksa, veliku količinu strastvenog vođenja ljubavi, slike, znanje, iskustvo, sreću, zajedništvo, društveni status kod oba spola, te naravno društvo onih žena koje su na kraju lagale, varale (ili oboje), gnjavile, davile i maltretirale sve dok se nisam ohladio od njih. To se ne čini kao loša stopa povrata, no uvijek postoji prostor za unaprijeđenje - pogotovo kroz rezanje troškova. Vrijeme je za povratak principu moći kroz novac. Sve ostalo vodi u spiralu bez povratka.


Za spomenuti iznos raspoređen kroz spomenuto vrijeme, mogao bih nekoliko puta godišnje posjetiti bordel (vani, naravno, jer je kod nas ilegalno) i izbjeći dramu, manjak slobode, laži i stalno prigovaranje. Zatim bih s ostatkom mogao otići na lijepo putovanje bilo gdje u svijetu i opustiti se, možda čak i tamo iskorištavajući seksualnu spremnost drugih putnica koje se opuštaju. To je dovoljan razlog da se, kada god se pojavi neki budući trošak, odbijem igrati kreditne kartice, stanem, i zapitam: "zašto?"

Mislim da mogu razumjeti biljojede.

Oznake: novac, završšna igra, biljojedi, seksualno tržište


- 04:59 - Komentari (46) - Isprintaj - #

petak, 19.10.2012.

Stvarno? "Žene su manje plaćene od muškaraca"

Jedna od temeljnih postavki feminizma je da danas (i dalje) postoji nekakva vrsta diskriminacije žena od strane društvene konstrukcije poznatije kao "patrijarhija". Patrijarhija ugnjetava žene na mnoge načine: ograničava im seksualne slobode, degradira ih, potiče nasilje nad njima, politički ih diskriminira, uskraćuje im građanska prava, te ih ekonomski diskriminira. Ovo posljednje je najlakše opetovan i najzarazniji slogan feminizma: žene zarađuju 80 lipa za svaku kunu koju zarađuju muškarci, to znaju i ptice na grani!

Osim što je to besramna laž.

Čekaj, kako?

Analiza razloga za razlike u visini plaća između muškaraca i žena
Proveo Consad Research Corp. po nalogu Ministarstva rada SAD-a
Pripremilo i obradilo Ministarstvo rada SAD-a

12.01.2009.

Tijekom posljednja tri desetljeća, žene su ostvarile značajan napredak na radnim mjestima i u jednakosti plaća, uključujući povećano sudjelovanje u radnoj snazi, značajne pomake u edukacijskim ostvarenjima, rast zaposlenosti u visoko plaćenim zanimanjima, te značajno povećanje stvarne zarade.

1970., oko 43% žena starijih od 16 sudjelovalo je u radnoj snazi; 2007., 59%. 1970., samo 17.9% žena starijih od 25 su završile fakultet; do 2000., gotovo polovica, a 2006., jedna trećina žena u radnoj snazi je imala fakultetsku diplomu.
2007., žene su sačinjavale 51% svih zaposlenika u visoko-plaćenim, menadžerskim i profesionalnim zanimanjima. Bilo ih je više od muškaraca u zanimanjima poput financijskih menadžera, menadžera ljudskih resursa, administratora u edukaciji, menadžera u medicini i zdravstvenim uslugama, te knjigovođa i revizora.
1970., medijam tjednih primanja žena koje su radile puno radno vrijeme bio je samo 62.1% medijana za muškarce; do 2007., bruto razlika u plaćama se smanjila sa 37.9% na samo 21.5%.

Unatoč ovom napretku, bruto razlika u plaćama nastavlja biti zloupotrebljavana na prijetvorne načine kako bi se promoviralo ciljeve javne politike bez da se u potpunosti objasni razloge za postojanje razlike. Svrha ove studije je identificirati rezultate koji bolje objašnjavaju razliku u plaćama kako bi se bolje informiralo kreatore državnih mjera i javnost. Glavni rezultati ove statističke analize su:

Postoje mjerljive razlike u atributima muškaraca i žena koji objašnjavaju većinu razlike u plaćama. Statistička analiza koja uključuje te varijable je producirala rezultate koji kolektivno objašnjavaju između 65.1 i 76.4% bruto razlike u plaćama od 20.4%, i time ostavljaju neobjašnjenu razliku između 4.8 i 7.1%. Ove varijable uključuju:

-Veći postotak žena nego muškaraca radi manje od punog radnog vremena. Rad za pola radnog vremena je slabije plaćen nego onaj za puno radno vrijeme.
- Veći postotak žena nego muškaraca privremeno ili trajno napušta radnu snagu zbog porođaja, brige za djecu i brige za starije. Dio razlike u plaćama je objašnjen postotkom žena koje nisu bile u radnoj snazi tijekom prošlih godina, dobi tih žena i brojem djece u njihovim kućanstvima.
- Žene, pogotovo zaposlene majke, više cijene "prijateljske za obitelj" politike na radnim mjestima nego muškarci.
- Dio razlike u plaćama je objašnjen industrijom, profesijom i položajem.

Istraživanje također sugerira da razlike koje nisu inkorporirane u model zbog ograničenih podataka mogu objasniti ostatak razlike. Točnije, CONSAD-ov model i većina literature, uključujući i Zavod za statistiku rada, fokusiraju se na plaće umjesto na ukupnu kompenzaciju. Istraživanja također ukazuju da žene više cijene ne-monetarne koristi od muškaraca, i stoga preferiraju uzeti veći dio kompenzacije u obliku zdravstvenog osiguranja i drugih graničnih koristi.

U principu, još razlike u plaćama bi se moglo objasniti dodavanjem još nekoliko novih varijabli unutar jedinstvenog modela koji uzima u obzir sve faktore istovremeno, no takva analiza nije ostvariva s trenutno dostupnim bazama podataka. Faktori poput iskustva na poziciji i staze napredovanja zahtijevaju podatke o ponašanju radnika kroz duge vremenske periode. Longitudinalni podaci s informacijama koje obuhvaćaju dovoljno radnika za analizu po industrijama i profesijama ne prikupljaju podatke o individualnim radnicima tijekom dovoljno dugačkih perioda koji bi ukazali na kretanje radnog iskustva i napredovanja.

Iako je potrebno dodatno istraživanje u ovom području, ova studija dovodi do jasnog zaključka da su razlike u kompenzacijama muškaraca i žena rezultat više faktora, te da bruto razlika u plaćama ne bi smjela biti korištena kao osnova ili opravdanje korektivnih akcija. Uistinu, ne čini se da postoji išta što bi bilo potrebno korigirati. Razlike u bruto plaćama bi mogle biti gotovo u potpunosti rezultat individualnih izbora koje donose muški i ženski radnici.

Dakle, da ponovimo. Ovo je rekla vlada SAD-a, organizacija koja je među prvima po svijetu po ulagivanju feminizmu i sličnim modernim tiranijama zamaskiranim u "pokrete za prava":

UISTINU, NE ČINI SE DA POSTOJI IŠTA ŠTO BI BILO POTREBNO KORIGIRATI.

"Ali Ignisse", pitat ćete sada, "kako onda postoje sva ona istraživanja koja pokazuju da žene zarađuju 17, 22, 24 i 25.56% manje od muškaraca?" Jednostavno. Radi se o upravo onome što trollovi ponekad pokušavaju utrapiti meni u svojim prozirnim pokušajima opovrgavanja, a što nazivamo "besmislenom statistikom". Naime, uzme se nacionalne podatke o ukupnoj masi plaća isplaćenoj svakome spolu i podijeli se s brojem zaposlenika tog spola. Bingo, eto vam razlike.


Čak i maca plače nad takvom zloupotrebom statistike.

Nigdje u tom procesu nisu uzeti u obzir zanimanje, pozicija, profesionalni napredak, duljina radnog vremena, prekovremeni rad, rad u otežanim ili opasnim uvjetima, motivacija, prioriteti u životu i sl. Nikada nećete pronaći razliku u studiji koja sve to uzima u obzir. Znate zašto? Zato što je to ne samo besmisleno*, već i nelegalno, kao što je i bilo već nekoliko desetljeća. Uvjeren sam da negdje na svijetu postoji neki luđak koje bi to htio učiniti, no kada biste iz nekog ludog razloga stvarno imali nekakav motiv diskriminirati, rizik od kazne bi vrlo brzo učinio tu stvar neisplativom.

Kako to da se onda razlika smanjuje? Jednostavno: smanjivanje razlike tijekom vremena posljedica je premještanja fokusa ekonomije na isključivo intelektualne poslove, te rast važnosti društvenih zanimanja u kombinaciji sa zalazom znanstvenih, tehničkih, inženjerskih i matematičkih zanimanja (koja su u pravilu bolje plaćena i gdje radi više muškaraca). Kako žene danas stječu više od 50% svih diploma, jasno je da će u takvoj ekonomiji pomalo ostvarivati prednost, te time kompenzirati za ostale faktore (djeca, novac kao manji prioritet, etc.) i razlika će opadati.

Govoreći o tome kome je novac prioritet, dulje radno vrijeme muškaraca, te njihova sklonost rizičnijim i opasnijim poslovima, lako je objašnjiva time što novac i dalje predstavlja faktor seksualne vrijednosti kod muškaraca ("ne možeš imati curu ako nemaš auto blah blah blah" - dobro, ne baš tako, ali žene se ipak mogu napaliti na novac kao izraz moći, dok obrnuto nije moguće).

U poduzetništvu, gdje su ljudi sami svoji majstori, postoji identična razlika: više žena nego muškaraca koji posjeduju svoje tvrtke stavljaju obitelj, slobodno vrijeme i sigurnost ispred zarade. Također, žene su manje sklone rizicima i njihove tvrtke rjeđe posluju s kreditima. Vjerujte mi, to nije ništa loše ili nekakav manjak ambicije kojeg se treba sramiti. Dapače, bilo bi bolje kada bi više osoba oba spola tako poslovalo.


Muškarci su žrtve 70% ozljeda, 65% profesionalnih oboljenja i 92% smrtnih slučajeva na radnom mjestu. Glavna područja stradanja su građevinarstvo, ribarstvo, poljoprivreda, šumarstvo, energetika, rudarstvo i prerađivačka industrija. U statistiku nisu uključeni vojska i ratna stradanja.

Unatoč tome što su svi podaci o nepostojanju razlike u plaćama lako dostupni, ova laž o potplaćenosti žena se pojavljuje opet i opet i opet, poput zombija koji ustaje koliko god ga puta upucali u glavu. Čak ni Resident Evil nije imao toliko otporna čudovišta.

"Ako izgovoriš dovoljno veliku laž i nastaviš je ponavljati, ljudi će s vremenom povjerovati u nju... Ni najbriljantnija propagandna tehnika neće imati uspjeha ako se ne drži na umu jedan osnovni princip - mora se ograničiti na samo nekoliko točaka i ponavljati ih opet i opet."
- Joseph Goebbels

I propaganda djeluje: danas 60% žena u Hrvatskoj smatra da su diskriminirane! Iako je nezamislivo velika arogancija da netko pretpostavi da je samo zato što posjeduje vaginu toliko važna osoba da postoji zavjera kako bi je se diskriminiralo, ova laž jednostavno odbija umrijeti. Naravno, oni koji ponavljaju tu laž mogu se podijeliti na:

a) dobroćudne i samo neinformirane papagaje (pretpostavka: veći dio)
i
b) zloćudne oportuniste zainteresirane za krađu i ugnjetavanje drugih (pretpostavka: manji dio)


Bilo bi dobro kada bi se sve svelo samo na klevetu i prepucavanje po medijima, no uz pomoć kvota, "afirmativne akcije" i "pozitivne diskriminacije", sve se više osigurava da nitko od nas neće ostati pošteđen od ove manije. Zakoni koji nalažu minimalno sudjelovanje žena (bez obzira na kvalifikacije) u politici, upravi, managementu i sl. su već postali stvarnost u Francuskoj, Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj i Norveškoj. Uzevši u obzir sklonost naše vlade (a pogotovo nove) u uvlačenju u analni otvor spomenutim državama, nimalo ne sumnjam da će uskoro stići kod nas na krilima "švedskog modela". Nemojte me krivo shvatiti, u većini stvari Švedska je uistinu krasna država, no po nekim drugim kriterijima je potpuno otišla kvragu.

U osnovi, zbog navedene propagande danas imamo cijelu generaciju žena koja odrasta i živi s uvjerenjem da je potlačena i diskriminirana, dok stvarni podaci govore nešto sasvim drugo.

* = kako bih opovrgnuo beskonačnu glupost mita o razlici u plaćama, nisam niti morao pisati ovaj članak. Dat ću vam trenutak da razmislite zašto.

Zašto? ::


Da sam ja vlasnik poduzeća i stvarno mogu plaćati žene 20% manje od muškaraca, istog trena bih zaposlio sve same žene i postao konkurentniji od svih drugih poduzeća na svijetu.

Pobijedio sam. Opet.


Oznake: seksualno tržište, feminizam, razlika u plaćama, novac


- 11:53 - Komentari (64) - Isprintaj - #

nedjelja, 30.09.2012.

Zašto oženjeni muškarci zarađuju više?

Oženjeni muškarci u prosjeku zarađuju do 30% više od samaca (muškarci koji žive s nevjenčanom partnericom također u prosjeku zarađuju do 15% više od samaca). Čak i kada se korigira za sve varijable koje utječu na potencijal zarade, poput dobi, profesionalnog usmjerenja i poslovnog iskustva, i dalje ostaje razlika od cca 7% između oženjenih muškaraca i samaca, odnosno cca 3% između muškaraca u nevjenčanom zajedničkom životu s partnericom i samaca. To se događa zato što postoji stara patrijarhalna zavjera u kojoj šefovi daju bolje pozicije i plaće muškarcima koji nose vjenčani prsten i time održavaju kavez zastarjele, tradicionalne institucije braka oko svojih žena.

Zezam vas. Objašnjenje je zapravo vrlo jednostavno: oženjeni muškarci rade više, ulažu više radnih sati, te se više trude tijekom radnog vremena. Dok manjina to radi samo zato što spada u radoholičare, velika većina je jednostavno više motivirana - činjenicom da imaju obitelj i djecu za koju se treba brinuti, te češće i sve ostale dijelove obiteljskog života koji idu uz to (kuća, stan, namještaj, auto etc.) To je sasvim normalno.

Osim toga, oženjeni muškarci se češće osjećaju potplaćenima i imaju prioritet zarađivati koliko god je moguće više uz maksimalno zalaganje i usavršavanje. Ukratko, muškarci u braku su ti koji će žrtvovati svoje vrijeme, zdravlje i energiju na sve manje glamurozne poslove koje bi samci možda preskočili - jednostavno zato što su prinuđeni troškovima hrane i odjeće za djecu, otplatom kredita i sličnim sitnicama. Jednom kada imaš kredit, moraš raditi htio to ili ne htio. Kladio bih se da koristi ne prestaju već tu: nemam trenutno podatke, ali pretpostavljam da oženjeni muškarci također žive dulje, te imaju manje stope kriminaliteta.

Koliko je nevjerojatna snaga ovog efekta možete vidjeti i iz činjenice da je istraživanje provedeno 2010. produciralo ovako veliku razliku čak i kada se uzme u obzir neprijeporna moderna tendencija jednog dijela žena da ih najviše privlače propalice, alkoholičari, nasilnici, kriminalci, neradnici i kreteni u svakom drugom smislu, koji svi bez sumnje zarađuju manje od muškog prosjeka i od samaca.

E sad, spomenuta razlika nije ništa loše. Dapače, tijekom posljednjih nekoliko milenija je to bila osnovna postavka koja je gurala našu civilizaciju naprijed. Muškarci koji usmjeravaju svoje međusobno natjecanje za ženke u nešto korisno i što ima međusobnu singergiju - u obliku suradnje, proizvodnje, kompromisa, poštovanja, korisnog rada i sl. - vode do stabilnosti i razvoja društva koje koristi oba spola.



Nasuprot tome, muškarci s osobinama mračnog trojstva, koji su izrazito nepomirljivi, neempatični i agresivni predstavljaju suprotnost. Muškarci neskloni suradnji i vođeni jakim nagonom avanturizma i zadovoljavanja samo vlastitih potreba, nisu cigle na kojima se može graditi civilizaciju.

U doba kada raste stopa razvoda, neprijateljsko zakonodavstvo čini brak sve manje privlačnom idejom muškarcima, a žene iniciraju sve veći i veći dio spomenutog uništavanja brakova, te je stoga oženjenih muškaraca sve manje i manje, mislim da nam je svima jasno prema kojem se trendu polako krećemo. Po svim trenutnim indikacijama, ne vjerujem da će većina nas - bez obzira na spol - uživati u ishodu.

Oznake: brak, civilizacija, novac, patrijarhija. razlika u plaćama


- 14:01 - Komentari (25) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.07.2012.

"Mrtve duše" kao ilustracija seksualnog tržišta

Nedavno sam se uhvatio ponovno jedne od svojih omiljenih knjiga iz djetinjstva, "Mrtvih duša" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja. To je jedna od onih knjiga koja je ispunjena jednostavnim, razigranim pripovijedanjem o najrazličitijim ljudskim osobinama, s bogatom količinom sitnica koje leže ispod površine kao što bogata jata riba plivaju ispod leda u Sjevernom moru. Kako je čitatelj uzima ruke opet i opet, nesumnjivo je da će svaki put naletjeti na nekakav novi detalj, koji mu prije nije upao u oči ali sada ga ispunja nekim čudnim osjećajem prepoznavanja i radosti, kao da odjednom točno zna što je pisac tu htio reći i na kakav se komadićak povijesti ili ljudske prirode poziva. To bogatstvo osjećaja i razine poimanja su ono što odvaja uistinu velike pisce i očeve nacionalnih književnosti od svojih nižih sljedbenika, pa je tako i Gogolj zaslužio da ga Dostojevski počasti svojim nezaboravnim citatom "Svi smo mi izašli iz Gogoljeve 'Kabanice'!"

Osim drugih bogatih detalja o ljudskoj prirodi, nisam mogao ne zapaziti i ne nasmijati se na Gogoljevo vrsno razumijevanje ljudskih pobuda, gdje se dotakao mnogih tema koje su mi zanimljive. Evo nekoliko primjera: počinjem sa osmim poglavljem prvog dijela, gdje je junak djela i tobožnji moćnik Pavel Ivanovič Čičikov, koji putuje zemljom i sklapa neobične poslove, u svom gradiću došao na glas kao novopečeni milijunaš i pozvan je na otmjeni bal kod gubernatora.



Napomena: u ovom postu nema spoilera ili bitnih otkrivenja o zapletu i raspletu knjige - naveden je samo jedan nevezan trenutak

Dotad su sve dame nekako malo pričale o Čičikovu, iako su mu inače rado priznavale otmjene društvene manire; ali otkako se pronio glas o njegovu milijunaštvu, otkriše i druge njegove vrline. Uostalom, damama uopće nije bilo do novca; svemu je bila kriva riječ "milijunaš" - ne sam milijunaš nego upravo ta riječ; jer u samom zvuku te riječi, bez obzira na debljinu novčarke, krije se tako nešto što djeluje i na hulje, i na ljude koji nisu ni ovakvi ni onakvi, i na poštene ljude jednom riječju, na sve podjednako. Milijunaš ima tu prednost da može oko sebe gledati posve nesebičnu dodvorljivost, dodvorljivost u čistom obliku, koja se ne zasniva ni na kakvu računu: mnogi vrlo dobro znaju da ništa neće dobiti od milijunaša i da nemaju nikakva prava da nešto dobiju, ali će mu svakako bar pridržati vrata, bar se nasmijati, bar skinuti šešir pred njim, bar izmoliti da ih pozovu na ručak na koji znaju da je pozvan i milijunaš.

Ne može se reći da su i dame osjetile tu nježnu sklonost dodvorljivosti; ipak se u mnogim salonima počelo pričati o tome kako Čičikov nije, naravno, najveći ljepotan, ali je zato onakav kakav i treba da bude pravi muškarac; da je malo deblji ili puniji, već ne bi valjalo. Uz to bi se reklo i nešto pomalo uvredljivo na račun mršavih muškaraca: da su to obične čačkalice, a ne muškarci. Na ženskim se haljinama pojavilo mnoštvo kojekakvih dodataka. U dućanima je nastala gužva, da ne kažemo jagma; toliko se kočija naguralo u središte grada da je nastala prava promenada...[] Ni sam Čičikov nije mogao da bar donekle ne primijeti takvu neuobičajenu pažnju...

Gogolj se izvrsno dotakao suptilne i slojevite moći novca, koja seže mnogo dalje od samo davanja svezka novčanica nekome u ruke. Ovo je ista misao koju sam i ja napisao prije godinu dana u "Problemu novca":

Kao prvo, moramo raskrstiti s idejom da je novac nekakva magična pilula kojom se odmah uspijeva kod suprotnog spola. "Žene samo žele novac" je racionalizacija tipična za Betu ogorčenog neuspjehom. Neke možda (khm... sponzoruše), ali da je stvarno tako, ljudi bi nosili majice s brojevima i iznosima svojih bankovnih računa, a ja ne bi imao o čemu pisati. No činjenica je da je novac privlačan. Zašto?

Novac je izraz moći, a žene privlači moć. Novac je apstrahirana sposobnost da učiniš što želiš - živiš dobro, hraniš se kvalitetno, ne ovisiš o drugima, dapače da ti drugi služe, moć da kupiš nekoga ili unajmiš plaćenog ubojicu ili što već. Ukratko, novac kroz slobodu djelovanja donosi moć i status. Isto tako, novac nije jedini način prikupljanja moći. Mnogo je drugih faktora, od tijela, visine i drugih tjelesnih osobina, pa do dominantnosti (Igre), karizme (Igre), odvažnosti, humora, iskustva i ostalih stvari.
...
...iako sve žene vole novac, velika većina nije njemu privučena zbog novca kao takvog, već zbog njegovog signala: moći. Magnetizam koji novac ima za prosječnu ženu je magnetizam moći, isti kao i magnetizam kršne građe ili magnetizam brzog uma. Njena privučenost novcu je iskreni, gotovo dječji nagon potrage za moćnim muškarcem, a ne sama potraga za financijskom koristi, skupim večerama, darovima, vilama i čime već (naravno, bit će i takvih).

Gogolj, naravno, nije zastao na podrobnom razumijevanju samo tog dijela ljudske prirode. Poslušajte što se dalje događa, kada Čičikov prisustvuje otmjenom okupljanju zajedno s policijskim načelnikom, upraviteljem suda i ostalim velikašima:

I dame su ga začas okružile, kao blistav vijenac, donoseći sa sobom cijele oblake svakakvih miomirisa: jedna je mirisala na ruže, druga je odisala proljećem i ljubicama, treća je bila skroz-naskroz prožeta rezedom; Čičikov je samo zadizao nos i njuškao.

U odijevanju su dame pokazale mnogo ukusa: muslin, atlas, til bijahu takvih blijedih, modernih boja da im ni imena ne bi čovjek mogao svima kazati (dotle je došla istančanost ukusa). Mašne i kitice cvijeća lepršale su im amo-tamo po haljinama u neobično slikovitu neredu, iako se oko tog nereda itekako pomučila nečija pametna glava. Lak nakit na glavi držao se samo na ušima i kao da je govorio: "Ej odletjet ću, samo šteta što neću sa sobom ponijeti i ovu ljepoticu!" Strukovi su im bili utegnuti i imali su neobično čvrste i za oko ugodne oblike (valja napomenuti da su dame u gradu N. bile pomalo punašne, ali su se tako umješno stezale i tako su se milo držale da se debjina uopće nije primjećivala). Sve je kod njih bilo neobično pomno smišljeno i predviđeno; vrat i ramena bijahu taman otkriveni toliko koliko treba i nimalo više; svaka je od njih razgolitila svoj posjed toliko koliko je osjećala i vjerovala da je dovoljno da upropasti čovjeka: sve je ostalo bilo neobično ukusno prikriveno...

Tko bi rekao? Čak i u doba daleko prije interneta, Playboya, natjecanja za Miss svega živog i neživog, te površnih standarda ljepote, vitkost je bila poželjna. Nešto mi govori da "problem" fiksnih standarda ljepote nije rješiv nikakvim feminističkim ispiranjem mozga.


"Portret dame, Henry Tilson". Da, mršavija je od prosječne današnje žene.

Ipak, vitkost nije premoćni faktor. Čitajte dalje što se događa na zabavi:

... naš se junak okrene istog časa gubernatorici i već zausti da joj odgovori, vjerojatno ništa slabije nego što u takvim zgodama odgovaraju u modernim pripovijestima Zvonski, Linski, Lidin, Gremin i svakakvi drugi okretni časnici - kadli slučajno digne pogled i ostane bez riječi, kao gromom ošinut.

Pred njim nije stajala gubernatorica sama; ispod ruke je držala mlađahnu, šesnaestogodišnju djevojku, svježu plavojku nježnih i pravilnih crta lica, šiljaste brade, čarobno zaobljena lica kakvo bi umjetnik uzeo za model Madonne i kakvo se rijetko nalazi u Rusiji, gdje se sve pod milim Bogom rado širi, i brda, i šume, i stepe, i lica, i usne, i noge (op.prev: LOL); onu istu plavojku koju je sreo na putu vraćajući se od Nozdrjova, kad su im se kočije, zbog gluposti kočijaša ili konja, onako neobično sudarile i konjske se orme zaplele, pa su se čiča Mićaj i čiča Minjaj prihvatili posla da ih razmrse. Čičikov se toliko smeo da nije umio izustiti ni jedne jedine suvisle riječi, samo je probrgljao nešto što nikad ne bi rekao ni Zvonski, ni Gremin ni Linski.

- Vi još ne poznajete moju kćerku? - upita ga gubernatorica. - Upravo se vratila iz internata.

Odgovori joj da je slučajno imao čast da je sretne; pokuša još ponešto dodati, ali mu je slabo što pošlo za rukom. Gubernatorica reče još riječ-dvije i ode napokon s kćerkom do drugih gostiju na drugom kraju dvorane, a Čičikov svejednako stajaše nepomično na istom mjestu, kao čovjek koji je veselo izašao na ulicu da se malo prošeta, voljan da razgleda,ali iznenada naglo stane jer se sjetio da je nešto zaboravio. Nema ničeg glupljeg na svijetu od takva čovjeka: umah mu je nestao bezbrižan izraz s lica; pokušava se prisjetiti što je zaboravio - da nije rupčić? Ali rupčić mu je u džepu. Da nije novac? Ali i novac mu je džepu, čini se da ima sve uza se, a ipak mu neki neznani duh šapće na uho da je nešto zaboravio. I tako, eto, gleda, rastreseno i mutno svjetinu što se kreće pred njim, kočije što jure, čakove i puške pukovnije što prolazi, cimere - a ništa pravo ne vidi. Tako se i Čičikov umah otuđio od svega što se zbiva oko njega.

Evo glavnog dijela koji danas žene sve manje razumiju: mladost je najprivlačnija stvar na svijetu. Ne postoji nijedan osjećaj koji se intenzitetom može mjeriti s onim koji muškarac osjeti kada na takav način ugleda mladu, netaknutu ženu na svojem vrhuncu. Privlačna je i zbog same sebe, i jer je snažno vezana i za ljepotu i za vitkost. Privlačna je zbog ideje, i plodnosti, i mirisa, i svježine i otvorenosti. Žena koja potrati svoju mladost [na slijepu utrku za najuzbudljivijim Alfa spolnim organom] potratila je najvrijedniju stvar koja joj je ikada darovana. Ovo je još jedan dio seksualne slagalice koji transcendira kulturu i društvo, i kojeg nikakvo ispiranje mozga i urlanje "muškarci, sredite se i oženite ove islužene!" neće promijeniti.

Usput, ova scena upućuje na još jednu zanimljivost: muškarci postaju značajno gluplji u prisustvu žena - tj. to za većinu predstavlja iznimno stresnu situaciju, koja stvara poremećaje u inače lucidnom razmišljanju. To je i razlog zašto je istrenirati svoj mozak da ne bude opijen na ovaj način vrlo korisna stvar.

Dotle je iz mnogih mirisavih ženskih usta pokuljalo mnoštvo aluzija i pitanja skroz naskroz prožetih profinjenošću i ljubaznošću. "Je li dopušteno nama, sirotim stanovnicima zemaljskim, da budemo toliko drski da vas upitamo o čemu to sanjarite?" - "Gdje su ta sretna mjesta gdje oblijeće vaša misao?" - "Smije li se znati ime one koja vas je zavela u tu slatku dolinu zamišljenosti?" Ali na sve je to uzvraćao totalnom nepažnjom, a umiljate fraze kao da su padale u vodu. Čak je bio toliko neuljudan da je ubrzo otišao od njih na drugu stranu, jer je želio vidjeti kamo je otišla gubernatorica s kćerkom. (op prev: OUCH)

I bam. Ignoriranje. Žene nemaju način pridobiti izgubljenu mušku pozornost nikakvom otvorenošću i nuđenjem - jednom kada je on postao zainteresiran za neku drugu i privlačniju (u osnovi razvio Jednoitis zbog nje), bitka je zauvijek izgubljena.

Gogolj malo kasnije nastavlja:

...sav se bal, sa svim svojim žamorom i bukom, povukao na nekoliko minuta nekud u daljinu; violine i trube svirale su negdje za brdima i sve je obavila magla nalik na površno naslikano polje na slici. A od tog maglovitog, zbrda-zdola nabačenog polja, razaznavale su se jasno i oštro samo nježne crte privlačne plavojke: njeno zaobljeno, ovalno lice, njen tanki, tanki struk kakav je u djevojke tek u prvim mjesecima nakon izlaska iz internata, njena bijela, gotovo priprosta haljinica koja lako i vješto obuhvaća na svim mjestima mlade skladne udove što se razabiru u čistim linijama. Sva je nekako nalikovala na figuricu brižljivo izrezbarenu od bjelokosti; samo se ona bijeljela i ocrtavala, prozračna i svijetla, među mutnom i neprozirnom svjetinom.

Još jedan znak da su osnovni faktori privlačnosti uvijek bili isti nalazimo nekoliko paragrafa dalje, kada Čičikov skuplja hrabrost i odlučuje prići djevojci koja ga je zaokupila:



Spazio je pokraj njih prazan stolac i odmah sjeo na njega. Razgovor je isprva zapinjao, ali onda je potekao i Čičikov se čak ojunačio ali... ovdje, na našu veliku žalost, moramo pripomenuti da su ozbiljni ljudi koji zauzimaju važne položaje nekako poteški u razgovoru s damama; u tome su majstori gospoda poručnici, i još samo oni do kapetanskih činova. Kako oni to rade, Bog bi ih znao: čini se da ne govore bogzna kako zakučaste stvari, a djevojke se opet neprestano previjaju od smijeha; državni savjetnik pak priča Bog te pitaj što: bilo da povede riječ o tome kako je Rusija vrlo velika država ili da izrekne kompliment koji je, dakako, poprilično duhovit, samo što strašno zaudara na knjige; ako pak rekne štogod smiješno, sam se smije mnogo više od one koja ga sluša. Napominjemo to ovdje zato da čitaocu bude jasno zašto je plavojka počela zijevati za vrijeme pričanja našeg junaka.

Naš junak to međutim uopće nije primijetio i ispričao je mnoštvo zgodnih pričica koje je već imao priliku ispričati u sličnim zgodama na različitim mjestima... dotle se našem junaku spremalo još jedno vrlo neugodno iznenađenje: dok je plavojka zijevala, a on joj pričao kojekakve pričice o događajima što su se zbili u davna vremena, pa se dotakao i grčkog filozofa Diogena, pojavio se iz stražnje sobe Nozdrjov...

Manjak igre te može potpuno uništiti, bez obzira na tvoj ugled ili bogatstvo. U tome leži istinski problem novca. Novac signalizira moć, podiže njegovu vrijednost, privlači žene. Ali nije dovoljno samo imati novac. Novac je kao začin Igri i drugim stvarima (izgledu, etc). Možeš neku na trenutak privući novcem, ali ne možeš je novcem zadržati. Nikakvo brdo novčanica te neće spasiti od tvoje dosadne osobnosti ili manjka autoriteta.

Ili da budem brutalno iskren: Čičikov nije imao "ono nešto". Jedina je razlika u tome što je takva visoka razina igre nekada bila potrebna samo za apsolutnu elitu, najljepše, najpoželjnije i najmlađe od svih žena, a danas je nužna za gotovo sve žene bez obzira na karijeru i novac.

A baš sam navijao za Čičikova kad ono no

Usput, ovu knjigu toplo preporučam, ali moram vas upozoriti da je originalni rukopis izgubljen, te stoga drugi dio knjige nije u potpunosti dovršen. S obzirom na popriličan naboj do tada prikupljen tijekom radnje, to je velika šteta i opravdano bi moglo odbiti mnoge čitatelje koji vole da sve na kraju bude zaključeno i pojašnjeno.

I naravno, još jedna stvar koja se nikada nije promijenila se nalazi desetak stranica dalje, kada se u gradu počinju širiti glasine o Čičikovu i gubernatorovoj kćeri, pa je grupa onih starijih i ne toliko vitkih žena, koje su zbog odbijanja na balu bile povrijeđene, sjela i ogovara ih:

- Kakva nevinost! - rekla je. - Čula sam ja nju da govori takve riječi da ih ja, moram priznati, ne bih mogla ponoviti.
- Znate, Ana Grigorjevna, da se čovjeku kida srce kada vidi dokle su dotjerali s tim nemoralom.
- A muškarci luduju za njom. Što se mene tiče, ja moram priznati da ništa ne vidim na njoj... Dozlaboga se prenavlja.
- Ah, draga moja Ana Grigorjevna, to vam je kip, da joj je bar kakav-takav izraz na licu!
- Ah, kako se prenavlja! Ah, kako se prenavlja! Bože, kako se prenavlja! Tko ju je tome naučio, ne znam, ali još nisam vidjela žensko koje bi se toliko prenemagalo.
- Dušo, to vam je pravi kip; blijeda je kao smrt.

Stoljeća prolaze, a osnovne postavke seksualnog tržišta ostaju iste. Mijenjaju se jedino trenutne deluzije.

Oznake: knjiga, Gogolj, rusija, upad, umjetnost, novac


- 14:16 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 23.11.2011.

Što ti možeš naučiti od Vladimira Putina

Mali Vladko, naš najdraži Super-Alfa. Diktatorski vlada najvećom zemljom svijeta već par desetljeća. Drži život i smrt bilo koga od 140 milijuna svojih podanika u rukama. Vozika se u Formulama i oklopnim vozilima, uspavljuje tigrove, izranja potopljeno blago, upravlja nadzvučnim avionima i kontrolira grijanje i javni transport u udaljenim zemljama. Kada se namršti, tresu se političari po cijeloj Europi, mi se svađamo zašto ga nismo pozvali u posjet kako treba, a birokrati mu se ulaguju da im ne bi odsjekao dotok energije. Jedini je državnik koji ima i visoki rang u nekoj borilačkoj vještini, Judu, a po njemu je nazvan i jedan od zahvata u tom sportu. Zapovijeda vojskom, paravojskom, policijom, špijunima, plaćenim ubojicama i hordama Hells Angels bikera.

Oh da, i iako je službeno oženjen sada neuglednom ženom svojih godina s kojom se ne pojavljuje u javnosti, javna je tajna da uživa u vitkoj gimnastičarki dvostruko mlađoj od sebe.


Ne da bi on to ikada pokazao nečim pretjeranijim od suzdržanog/podrugljivog osmijeha.

Ma svatko bi mogao tako da je visoko rangirani političar. Nema nikakve relevantnosti za naš život, jelda?

Ono što ja volim isticati je to da razlika između običnog čovjeka i "fenomenalnog lika" nije baš toliko velika kao što se čini na prvi pogled. Svakako, biti bogat i utjecajan pomaže, no nema tog čovjeka na svijetu koji ne bi mogao "posuditi" od Putina par dobrih navika i primjeniti ih baš sada i baš ovdje. Putin bi bio priličan Alfa i da nije političar, u to sam siguran. Napreduje se malim koracima. Razvij prvo dobre temelje, kao recimo u jeziku tijela i, osim očite trenutne koristi, druge stvari će vrijediti sto puta više kada ih se napokon dočepaš.

Ah, govoreći o jeziku tijela...



Putin je malen, nema bijega od toga. Visok je, govorka se, negdje između 165 i 170 cm. No zato je žilav, bavi se Judom (nema tog muškarca na svijetu kojem ne bi koristilo malo mišića, no o tome drugi put) i ima dobar stav. Najbitnije, boli ga k**ac za sve. Na ovoj slici, uočimo tipično "sučeljavanje" dvaju svjetskih vođa: svatko se trudi ostvariti neku vrstu prednosti. Bush je pokušao privući malca uz sebe, jedna od najčešćih gesti za isticanje svoje veličine. Njegova lijeva ruka, ovijena oko Putinovog vrata/ramena u popularnom "jastogu", je najdominantnija gesta na slici i predivan način da istakneš koliko si visok.

No Putin ima mnogo malih dominantnih gesti, počevši od druge ruke kojom podcjenjivački tapša Bushevu, pa do stava koji je okrenut OD sugovornika, te napokon apsolutno nezainteresiranog pogleda. Ako se ikada suočavaš s nekim tko te pokušava "nadjačati" na Bushev način, sjeti se kako je gospodin Putin to riješio. Bush izgleda kao klaun koji se trudi oko njega kojeg nije briga.


I nije riješio samo njega.

Mmmmmmm, prepoznatljiva "vječno prisutna nadlaktica". I nema pretjeranog osmijeha. Dapače, čini se istodobno i dobre volje na granici je mrštenja. Svakako je teško reći o čemu razmišlja. Također, Obama, koji je viši od Putina (tko nije?), gleda dolje prema njemu, no Putin ne gleda gore prema Obami, već gleda ravno. Što nas vodi do...


Putin s predstavnikom Noćnih vukova, ruskog udruženja bikera.

Zanimljivo je vidjeti dvoje Super-Alfa tipova suočenih na ovaj način. Jedan je općenito nula, ali u svom baru je moćan i poštovan, čak i više od Putina, i nesumnjivo ima pažnju mnogih groupie cura (kvragu, za to se ne treba biti predstavnik svih bikera u državi, već samo imati motor i kožnjak). U svom okruženju je nenadmašan. Putin, naravno, za to ne mari. Opet se ne trudi podizati pogled prema njemu (ako i jest, skriveno je sunčanim naočalama), i pomalo je nezainteresiran za blag pogled s visoka koji mu prijatelj upućuje. Ne naginje se prema njemu, jednostavno je pristojno udaljen.

Kladim se da Putin nije nešto pretjerano romantičan - definitivno ne pati od Jednoitisa. Njegovo kreveljenje mlađahnoj ljubavnici s početka bi prije shvatio kao opći izraz zadovoljstva nego neku posebnu očaranost baš njom.

Osim jezika tijela, volio bi komentirati još jednu osobinu: Putin ne prašta. Kakve ovo veze ima s običnim čovjekom? Pogledajte primjer. Definitivno ne znači da bi netko trebao unajmljivati plaćene ubojice za one koji mu stanu na put, no kada se uzme u obzir koliko običan čovjek često savija leđa i podnosi svakakva sranja - a pogotovo sa ženama - lako je izvući pouku.

Kladim se da je dio njegovog šarma u tome što se zna da ne trpi gluposti i da kod njega, kada bi stvari krenule loše, ne vjerujem da bi bilo opcije natrag. Ukratko, "zna što hoće", a to nije bez razloga na svim ženskim listama.

Oznake: alfa, super-alfa, novac, rusija, jezik tijela


- 20:11 - Komentari (17) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.09.2011.

Problem novca

Novac je neshvaćena stvar. Da sam novčanica, patio bih: vrijedan sam, svi me žele, ali istodobno moram slušati moraliziranje svake budale kako im novac ne treba, i trpiti zloupotrebe svih ljudi koji žele sa mnom pokriti vlastite nesigurnosti. Nešto kao i u slučaju zgodne žene, ali vratimo se na temu.

Bogat, zgodan muškarac s dobrom Igrom je nezaustavljiv. To smo već znali, zar ne? Pitanje je, zašto i na koji način novac podiže njegovu vrijednost na seksualnom tržištu, koliko to čini, i kako on to može iskoristiti?

Kao prvo, moramo raskrstiti s idejom da je novac nekakva magična pilula kojom se odmah uspijeva kod suprotnog spola. "Žene samo žele novac" je racionalizacija tipična za Betu ogorčenog neuspjehom. Neke možda (khm... sponzoruše), ali da je stvarno tako, ljudi bi nosili majice s brojevima i iznosima svojih bankovnih računa, a ja ne bi imao o čemu pisati. No činjenica je da je novac privlačan. Zašto?

Novac je izraz moći, a žene privlači moć. Novac je apstrahirana sposobnost da učiniš što želiš - živiš dobro, hraniš se kvalitetno, ne ovisiš o drugima, dapače da ti drugi služe, moć da kupiš nekoga ili unajmiš plaćenog ubojicu ili što već. Ukratko, novac kroz slobodu djelovanja donosi moć i status. Isto tako, novac nije jedini način prikupljanja moći. Mnogo je drugih faktora, od tijela, visine i drugih tjelesnih osobina, pa do dominantnosti (Igre), karizme (Igre), odvažnosti, humora, iskustva i ostalih stvari.

(Posljedično, muškarce novac ne privlači. Osim u slučaju žigola, za muškarca je sasvim svejedno radi li njegova lijepa odabranica u pekari ili u managementu T-Com-a. EDIT: Ja sam nekada držao da, iako muškarci ne cijene ženski imovinski status (i zato što je beznačajan naspram izgleda i zato što ionako nemaju koristi od njega), ali da nemaju ništa ni protiv njega. Poslije mnogo razgovora i ispovijedi, uvidio sam da ipak postoji priličan broj koji se uistinu pretvori u debile kada su sa ženom koja ima novaca i počnu prigovarati oko gluposti. Je li to odraz pretjeranog mačizma, papirnog Alfe (čija se dominacija temelji samo na nečem prolaznom te se urušava na prvu rupicu u brani) ili nečeg drugog, ne znam, ali svakako me uvjerilo da pojava postoji.

Isto tako novac ni ne smeta. Često čujemo o ženama kojih se "muškarci boje jer zarađuju više"
, no to je samo racionalizacije kojom se pokriva mala prljava tajna o potrebi za dominantnim odnosom, koji tada ne može biti ostvaren. Bolje je objašnjenje, žena vrlo visokog statusa svejedno ima hipergamičnu potrebu za muškarcem još većeg statusa. Budući da takvih (u odnosu na nju) ima vrlo malo, dolazi do problema. No o tome drugi put.)

Vratimo se na novac kao faktor privlačnosti muškarca. Slijedeći taj argument, iako sve žene vole novac, velika većina nije njemu privučena zbog novca kao takvog, već zbog njegovog signala: moći. Magnetizam koji novac ima za prosječnu ženu je magnetizam moći, isti kao i magnetizam kršne građe ili magnetizam brzog uma. Njena privučenost novcu je iskreni, gotovo dječji nagon potrage za moćnim muškarcem, a ne sama potraga za financijskom koristi, skupim večerama, darovima, vilama i čime već (naravno, bit će i takvih). Iako bi cinik mogao posegnuti za onim argumentom "seks uvijek plaćaš, na ovaj ili onaj način", to je previše pojednostavljeno i nadasve beskorisno za nekoga tko se pita kako povećati svoju seksualnu privlačnost.

Od svega ovoga bi čovjek pomislio da je to to. Novac će ti donijeti iskrenu pozornost svih žena, koje niti ne traže da puno trošiš na njih. Čekaj! Koliko je samo visoko pozicioniranih doktora, pravnika, tajkuna, čak i političara, koji ili ne mogu naći nikoga ili su zaključani u brakove sa ženama koje ih baš ne privlače, to jest koji žive prosječan Beta život unatoč svom svojem novcu? A zatim onih koji "postanu dosadni" i u razvodu popuše pola svojeg velikog ili malog bogatstva? Za svakog takvog "oguljenog", imamo mnogo muškaraca koji su relativno ili apsolutno propalice, a utapaju se u ljubavi. I na kraju, imamo žene koje neće samo biti privučene novcu kao izrazu moći, već samo novcu - spozoruše, koje će se na takve zalijepiti kao gladni medvjedi na saće meda.



U tome leži istinski problem novca. Novac signalizira moć, podiže njegovu vrijednost, privlači žene. Ali nije dovoljno samo imati novac. Novac je kao začin Igri i drugim stvarima (izgledu, etc). Možeš neku na trenutak privući novcem, ali ne možeš je novcem zadržati. Nikakvo brdo novčanica te neće spasiti od tvoje dosadne osobnosti ili manjka autoriteta. S druge strane, ako si ti "cool tip", i možeš je privući svojom osobnošću, slavom i/ili izgledom i samo blagim nagovještajem bogatstva, i onda na to dodaš dobro odijelo šiveno po mjeri, nepredvidljiv vrijedan dar, predivan prostrani apartman i "moćno" auto/jahtu, sve signale bogatog čovjeka, dobit ćeš vrlo jaku sinergiju.

No ako nemaš ni osobnost ni izgled, i koristiš novac kao štaku za privlačenje žena, jao! Tvoj jedini alat u ljubavnom životu će biti da na nju trošiš ogromne svote novca, u osnovi da pokušavaš kupiti njenu naklonost skupim večerama i darovima koji koštaju više nego BDP po glavi neke afričke zemlje. Ako si u vezi i stvari krenu loše, jedini alat na raspolaganju će ti biti još skuplji darovi, još skuplja putovanja, još skuplje podmićivanje. Zaokružit ćeš to gigantskim komadom svjetlucavog ugljika, za koji narko i drugi karteli tvrde da predstavlja ultimativni izraz ljubavi. Sve to je rupa bez dna, koja će progutati dobar dio tvog novca i još veći dio tvog samopoštovanja.

Ekstremna opcija: što ako si (po nekima) bezosjećajno đubre i ne tražiš nikakvu naklonost, već ćeš se odreći ljubavi i živjeti samo od prostitutki koje ćeš dovoditi na svoju megajahtu? Čak i u slabije razvijenim zemljama, začudio bi se koliko to košta - no o tome će biti više neki drugi put.

Ignissovo pravilo #6: "Ako imaš milijun dolara, i dalje ti treba Igra. Zapravo, ako imaš milijun dolara, Igra je gotovo nužna."

Oznake: novac, žene, pasivna igra, moc


- 09:57 - Komentari (39) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.07.2011.

Metrike seksa

Vrijeme za geek pristup: kako kvantificirati ljubavni život? Ne mislim na senzore implantirane u kožu koji bilježe nervne impulse tijekom orgazma, već na drugu vrstu kvantifikacije: statistiku. Danas ćemo se upoznati s nekim pojmovima koji dotiču svih nas, ali o kojima se nikad ne razmišlja iz malo drukčije perspektive. Statistički pojmovi su samo to: statistika i zabava. Dow Jones Index ne mjeri nezaposlenost, ekonomsku pozadinu, buduću zaradu i zadovoljstvo kupnjom, samo jedan objektivni podatak: kupovinu dionica.

Ova statistika je primjenjiva samo na muškarce, jer je pronalaženje seksualnih partnera za njih mnogo teži i dugotrajniji proces nego za žene, koje ogromnom većinom trebaju samo pristupiti bilo kome bilo gdje i to je to. Da, to je dvostruki standard. Žalite se evoluciji.

1. Trofej - žena s kojom si imao seksualni odnos. Najjednostavniji podatak i brz, opći pogled na nečiji uspjeh.
Alternativni termini: "broj seksualnih partnerica", "praskovi", "spavanje", i još dosta gorih varijanti o kojima nećemo ovdje.

2. Super-trofej - djevica s kojom si imao seksualni odnos. Ovo je više stvar ega nego bitnog pokazatelja, i spada u istu kategoriju kao duljina penisa.

3. Trošak po trofeju - koliko si u prosjeku potrošio novaca na dobivanje trofeja. Ovo ne uključuje općeniti izlazak i piće s prijateljima, ali uključuje kupovanje pića ženama, troškove spojeva (bez obzira na to jesu li uspjeli), transport do spojeva, troškove telefonskih razgovora, darove, zajednička putovanja, itd. Nizak trošak po trofeju je, recimo, manje od 300 kn.
Ako je tvoj trošak po trofeju veći od BDP-a po glavi neke Afričke zemlje, nešto radiš pogrešno. Trebao bi razmisliti isplate li ti se više eskort usluge.



4. Stvarni trošak po trofeju - ako pretpostavimo da je razmnožavanje (tj. seks) jedina svrha života, možemo dobiti stvarni trošak po trofeju tako da uzmemo ukupna godišnja primanja (minus štednja) i podijelimo ih s brojem trofeja u toj godini. Novac potrošen za stan, auto i odjeću služi impresioniranju žena. Hrana služi za održavanje tijela privlačnog ženama. Kupovina knjige za čitanje služi edukaciji kako bi mogli pričati o zanimljivim stvarima. Putovanja također, plus prilike za nova upoznavanja.
Stvarni trošak po trofeju je vrlo varijabilan i koristi se samo za zabavu. Računajući malo, došao sam do zaključka da je moj stvarni trošak po trofeju oko 10 000 kn.

5. Zastava - trofej iz neke zemlje. Bitno je mjesto rođenja i odrastanja, ne mjesto gdje se trofej dogodio. Ovo je ozbiljnija mjera od samo trofeja, jer indicira da je muškarac s više od jedne zastave univerzalno privlačan različitim tipovima žena iz različitih kultura, ne samo u uskom društvenom krugu unutar svog grada. Također, zastava može imati različitu vrijednost ovisno o tome koliko je rijetka i teška (saudi-arabijska) ili laka (američka). Nažalost, hrvatska zastava se nalazi bliže donjeg kraja spektra.

6. Super-zastava - djevica iz neke zemlje s kojom si imao seksualni odnos. Za razliku od slučajnog super-trofeja, skupiti super-zastavu iz strane države je vrlo teško. Svi mogući kulturni i društveni faktori bit će uroćeni protiv tebe, osim ako ne živiš u toj drugoj državi.

7. Jezični trofej - žena s kojom si imao seksualni odnos, a s kojom si komunicirao isključivo na stranom jeziku. Ovo je također vrlo težak trofej, jer su rijetki ljudi koji u drugom jeziku imaju savršenu fluentnost koja je potrebna za čvrstu igru, šale, projiciranje osobnosti itd.

Oznake: seks, novac


- 12:42 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu