Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

utorak, 03.06.2014.

Jednostavan trik za svaki spoj

Upoznao si curu, stvorio kemiju s njom i dobio njen broj. Dogovorio si spoj - pardon, "kavu" - i našao se s njom. Teče ugodan razgovor, ona se smije tvojim šalama, prihvaća tvoj dodir i onda nakon samo sat vremena kaže da se "prije dogovorila s nekim (najčešće prijateljicom), tako da mora ići za par minuta".



Ovakva vrsta isparivanja je možda druga najgora od svih mogućih, odmah iza one da ona dogovori spoj ali se bez obavijesti uopće ne pojavi na njemu, najviše zato što neminovno uključuje element razočaranja. A sve je izgledalo tako dobro!

Nije mi u potpunosti jasno zašto cure rade ovakve gadarije. Najočitije objašnjenje je da, ako te ona ne pozna dobro, možda ima strah od toga da si nekakav creepy tip i da će morati pobjeći, pa se ili dogovorila s nekim ili spremila objašnjenje kao da se dogovorila. No zašto bi ti onda davala pozitivne signale? Spojevi koji bivaju naprasno prekinuti ženskim odlaskom u pravilu uvijek sadrže neugodnu tišinu i hladnoću između vas. Drugo moguće objašnjenje je da te koristi samo kao zabavu jer ili već ima nekoga tko je više zanima, ili nema ali te već odavno strpala u prijateljsku zonu.

Anyways, nećemo se previše baviti time što je to u ženskom biću da ga tjera prema pokriću. U svakom slučaju, evo jednog malog pomagala koje će ti pomoći ne samo ga reducirati, već ga i okrenuti u svoju korist.

Negdje na početku spoja (unutar prvih 10 minuta), pitaj je sljedeće:

"I, na koliko dugo te danas imam?"

Ako kaže nekakvo prihvatljivo dugačko vrijeme dovoljno za provođenje kompletnog recepta za spoj (3 sata ili više), uključujući i jedno premještanje, sve je u redu. Kimni glavom i nastavi s planom; ostatak ovog posta ti nije potreban.

Također je moguće je da će se umjesto informacije o vremenu našaliti i uputiti ti nekakav blagi drama test tipa "Koliko god me možeš zabaviti" ili "Koliko god možeš zadržati moju pozornost". U tom slučaju, tehnika P&P je (kao i uvijek) tvoj prijatelj, tako da samo uz kratki smješak reci nešto tipa "Znači, zauvijek". Najčešća reakcija na to je da će se na to nasmijati i/ili zaigrano te lupiti. Opet si na konju.

No ako kaže da planira zbrisati za sat vremena ili drugo neprihvatljivo kratko razdoblje, sada si informiran i možeš je zaskočiti i preokrenuti situaciju u svoju korist. Kimni glavom i nastavi s planom. Zatim, tijekom spoja, opušteno umetni u razgovor ovo:

"Šteta što moraš ići tako rano. Imao sam nešto posebno u planu."

Prirodno, ona će htjeti znati što je to bilo. No ključna stvar je: NEMOJ JOJ REĆI. Do kraja spoja, njena radoznalost će je izluditi i možeš očekivati pitanja o toj temi opet i opet, koja bi sva trebao ili odmahnuti s "nije bitno", zadirkivanjem "baš si radoznala" ili opet apsurdnim pristajanjem i pojačavanjem do apsurda ("mislio sam te odvesti u draguljarnicu, a onda u hotel s pet zvjezdica"). Ne moraš uopće zapravo imati nekakav plan kompleksniji od šetnje i pića; ova igra je u potpunosti verbalna.


Izvor slike

Mogu se dogoditi tri stvari:

1. Ako svejedno bude morala ići, možeš očekivati da će biti zaintrigirana toliko da će ili početi pokazivati više interesa i olakšati ti eskalaciju do te mjere da možda svejedno uspiješ zaključiti stvar na prvom spoju kao što Bog zapovijeda.

2. Ako svejedno bude morala ići i ništa se ne dogodi, puno je veća vjerojatnost da će te poslije kontaktirati i pružiti ti priliku da s još igre dođeš do drugog spoja na kojemu neće biti takvih problema.

3. A ponekad (najrjeđe od ove tri opcije, no nikako ne zanemarivo) će jednostavno odgoditi planiranu stvar ili se sjetiti da joj ona baš i nije toliko nužna da bi napustila tvoje društvo.

Nevezano za sve ovo, iz njenih uzaludnih pokušaja pogađanja ćeš često dobiti uvid u koliko razmaženom i ulagivačkom svijetu žive mlade djevojke: ideje koje su neke do sada navele (očito zato što su ih već iskusile ili nagovještavale od strane žednih Beta tipova koji su stvarno planirali/predlagali/provodili takve prve i druge spojeve) su uključivale, ali nisu bile ograničene na:

- iznenadno putovanje u Italiju
- bungee jumping
- buket cvijeća
- kino i/ili večeru
- promatranje zvijezda teleskopom
- vožnju helikopterom
- vožnju brodom
- odlazak na koncert



Izvor slike

E sad, ne kažem da svaka od gore navedenih aktivnosti ako je provodi netko s dobrom igrom ili dovoljno velike popularnosti ne može biti uklopljena u vrlo uspješan spoj (iako je to pomalo suvišno); samo mi je zabavno vidjeti koliko se svijet u kojemu žive žene (pogotovo mlade žene) razlikuje od tipičnog muškog svijeta. Čak i ako nije osobno doživjela takve stvari, svejedno je rijetko da će joj se one činiti suludima, apsurdnima ili vrlo neočekivanima; kada se u svakom trenutku deset tipova bori za šansu da te izvede na piće, garantirano je da će tvoji kriteriji odletjeti u nebo. To je dio fenomena kojega nazivamo "osjećaj zasluživanja" i danas je prilično rijetko da ga cura nema barem u nekoj mjeri.

Da se cure drže neke osnovne pristojnosti, nikada ne bih došao do ove mjere koju sada provodim na svakom spoju. Osjećam se poput drveta koje je vjetar zamalo slomio, ali se ono savilo i zatim podiglo i izraslo još jače nego prije. Ali o tome neki drugi put.

Oznake: spoj, srednja igra, P&P, misterij, igra


- 13:09 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu