Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

nedjelja, 15.03.2015.

Što je princip hendikepa i kako ga okrenuti u svoju korist? (Dio 1 - Žene)

Pomorski istraživači 18. stoljeća kao što su James Cook i La Perouse su na svojim putovanjima između pacifičkih otoka zabilježili mnoge zanimljive običaje lokalnog stanovništva: recimo, otočki bogataši i plemstvo često su puštali svoje nokte da izrastu u nevjerojatnu duljinu. Isti običaj zabilježen je u kineskoj vladajućoj klasi još od dinastije Ming pa sve do kasnog modernog doba:


Izvor slike

Zašto bi netko imao toliko ogromne nokte, čak i do te mjere da zbog njih nije sposoban obavljati osnovne dnevne zadatke, hodati ili hraniti se? Ne bi li takva osoba bila vrijedna prijezira kao bespomoćni slabić? Naravno da ne: iako na površini beskorisni, ekstremno dugački nokti objavljivali su vlasnikovo bogatstvo i činjenicu da ima dovoljno sluga (ili robova) na raspolaganju da ga hrane, peru, maze i nose uokolo.

Drugim riječima, u kontekstu pokazivanja bogatstva i društvenog statusa, ekstremno dugački nokti služili su kao princip hendikepa. Hendikep je u osnovi ništa drugo nego suptilno hvalisanje - "vidi me kako sam dobar/uspješan/lijep da si mogu priuštiti da se ne činim takvim na prvi pogled".

U "ignissolikom" kontekstu, princip hendikepa se naravno odnosi na ljepotu (kod žena) ili izgled, samopouzdanje i status (kod muškaraca). Razmotrimo prvo ovaj primjer:


Izvor slike

Iako bi trollovi mogli zlobno ili naivno tvrditi da nema nikakve razlike između žene s kratkom kosom i žene s utegnutom kosom ili repićem, muškom oku je razlika vrlo velika i vrlo vidljiva već na prvi pogled. Ovo je primjer žene koja je uspješno primijenila blagi hendikep i time povećala svoju ukupnu privlačnost.

Nominalno gledano, ova žena ima kratku kosu, što je samo po sebi vrlo neprivlačno. Realno gledano, ova žena naglašava svoju dugu kosu time što ju je utegla na način da površno sliči kratkoj, što zatim poboljšava njen izgled.

Druge (korisne) uporabe hendikepa kod žena uvijek dolaze u sličnim malim, pažljivo kontroliranim dozama, najčešće kroz male modifikacije frizure (npr. šiške s dugom kosom) odjeću, obuću, šminku ili male privremene ukrase poput naušnica i prstenja. Ukazujući pozornost na nešto što ženi nije najbolja osobina, ili diskretno skrivajući svoju najbolju osobinu, žena može svoju privlačnost naglasiti i povećati.

Pogledajmo sada ovu ženu:


Izvor slike

Da, to je poznata pjevačica Rihanna, na lijevoj slici iz 2006. godine kada je imala dugu kosu, a na desnoj slici negdje iz 2008. godine nakon što ju je drastično skratila. Svima s funkcionalnim penisom je jasno da je na lijevoj slici izgledala puno bolje, ali isto tako bi i samo zagriženi "2/10 ne bih prasnuo" internet zavodnik odbio Rihannu s desne slike. Unatoč svojoj kratkoj kosi, Rihanna i dalje ima vrlo lijepe crte lica, glatku kožu, vitkost, mladost i čvrste privlačne grudi.

Drugim riječima, Rihanna je primijenila pretjerano jak hendikep koji je naškodio njenoj ukupnoj privlačnosti, no ona je bila toliko velika da bi trebalo puno više od toga da je učini ružnom ili neprivlačnom. Rihanna takvim hendikepom nije učinila ništa u svoju korist, no ona je Rihanna pa si to može priuštiti.

Usporedite prošla dva primjera s ovim stvorenjem:



Ako si morbidno debela srednjovječna žena i bilo kakva ljepota koju si ikada imala je istodobno i na zalazu i zakopana ispod stotinu kilograma sala, hendikep je posljednja stvar koja ti treba u životu. Priličan broj muškaraca bi se mogao napaliti i na debelu ženu ako bi se ona trudila održavati svoju privlačnost u drugim područjima; nažalost, protagonistica ovog slučaja je odlučila ono malo preostale privlačnosti dovršiti ubitačnom kombinacijom kratke obojane kose i ogromne tetovaže.

Stvorenje na gornjoj slici je primjer deluzionalne uporabe jakog hendikepa tamo gdje se već nema što hendikepirati. Konačni rezultat takve situacije može biti jedino kozmički užas, privlačnost toliko niska da se na njoj hendikep multiplicirao i učinio je ne samo potpuno neprivlačnom, već i ekstremno odbojnom*.

* = unatoč svojoj odbojnosti, ova žena i dalje dobiva znatnu pozornost od mase žednih Beta muškaraca, no o tome drugi put.

Ovo nas sve vodi do univerzalnog pravila primjene hendikepa kod ženskog spola:

Ignissovo pravilo #21: Budući da se svaki hendikep koji žena upotrijebi nužno nalazi na vagi s njenom ljepotom, a ženska ljepota je prolazna i kratkotrajna, trajni hendikepi poput tetovaža i piercinga su za žene katastrofalna ideja.

Ženska uporaba hendikepa i njegovi efekti su razmjerno jednostavni. U sljedećem dijelu pozabavit ćemo se puno kompleksnijim i šarolikijim uporabama principa hendikepa kod muškaraca.

Oznake: ljepota, žene, seksualne preferencije, percepcija tijela, privlačnost, savjeti za žene, kratka kosa, tetovaže


- 16:08 - Komentari (36) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.12.2014.

Predsjednički izbori 2014: Odaberite stožer s najljepšim djevojkama!

Svanuo je i taj ponedjeljak! Čestitam svim kandidatima na ostvarenim uspjesima i zahvaljujem svim biračima na izlasku na birališta po onako ružnom vremenu. Prepustit ću drugima analizu političkih posljedica izbora i umjesto toga se pozabaviti nečim važnijim:

Koji je izborni stožer u večeri objave rezultata imao najljepše djevojke?

Krenimo redom po ostvarenim udjelima glasova:

Napomena: Navedene slike su samo za svrhu ilustracije i komentara. Ako ste pratili jučerašnju objavu rezultata, ravnajte se po svom sjećanju

1. Stožer Ive Josipovića


Izvor slike

Žene u stožeru SDP-a Ive Josipovića su po mojoj ocjeni bile "slatke". Privlačne, ali ništa posebno. Neke od njih su pomalo zaobljene unatoč svojoj mladosti, no to je vjerujem tipično za naše panonske krajeve i ne držim to protiv njih.

Ono što me na ovoj slici pogotovo zabavlja je izraz lica djevojke iza Josipovića. Svi ljudi, ali žene pogotovo, obožavaju "biti dio nečega višega", pogotovo ako to vodi karizmatičan muškarac (ne zgodan, karizmatičan). Kod muškaraca je ta vrsta zanosa u pravilu vezana za osjećaj ponosa i uspjeha, dok je kod žena ta vrsta zanosa u pravilu vezana za seksualno uzbuđenje. Stoga bih ovakav izraz lica definitivno nazvao "orgazmičnim osmjehom".

I to nije ništa loše.

2. Stožer Kolinde Grabar-Kitarović


Izvor slike

Također slatko i slavonski puteno, ali moram priznati da kao ni kod protivnika joj nisam oduševljen. HDZ & C.O. su u prošlosti imali puno ljepših žena (hint: u doba kada im je predstavnik bio jednako karizmatični Sanader). Da vidimo čega još ima...

3. Stožer Ivana Vilibora Sinčića


Izvor slike

Ovdje nisam uopće vidio stožer kao stožer, no djevojka (pretpostavljam) Ivana Sinčića je zgodna, pokazuje iskrenu naklonost prema njemu, i zrači vedrinom. Od jednog mladog celebritya koji razumije prirodu moći ne bih očekivao ništa manje. Svejedno, ne mogu ne napomenuti da je njihova veza vrlo neobična, te zbog toga moram biti skeptičan.

S tim rečenim, mislim da ako želi dalje napredovati (bilo u igri bilo u politici) mora malo izaći iz svoje kože i biti trunku manje umrtvljen, te kontrolirati nezgodne tikove (trzanje usana i obrva).

4. Stožer Milana Kujundžića


Izvor slike

Iako nisam uspio naći bolju sliku koja prikazuje više žena ili ljepše žene (kao najneuspješniji kandidat je Kujundžić dobio i najmanje medijske pozornosti u izbornoj večeri), moram reći da je u njegovom stožeru bilo nevjerojatnih ljepotica, koje bi inače bez problema kandidirale na raznim natjecanjima za Miss. Inače, osobno držim da Dalmacija, ali pogotovo Zagora (to vam je ono krševito područje oko Knina, Sinja i sl.) ima jedne od najljepših crta lica na svijetu, te je u kombinaciji s vrlo niskom stopom pretilosti to često dobitna kombinacija.

Za zlobnike, to što mislim da je Kujundžić okupio najljepše djevojke naravno ne znači da sam glasao za njega. Komentiram ljudsku seksualnost zato što mi je zanimljiva ta tema, ne zato što po tome donosim odluke u životu.

Koji je vama stožer imao najljepše djevojke? Glasujte... sad!

Oznake: ljepota, politika, zabava, sociologija, Vijesti


- 09:36 - Komentari (14) - Isprintaj - #

petak, 22.08.2014.

Kopanje po dnu

Čitatelj L. piše:

Bok Ignisse imam jedno pitanje.

U zadnje vrijeme dolazim u situacije da se imam priliku zabavljat i seksat sa zenama koje me fizicki ne privlace jako ( ne, nisu debele to uopce ne dolazi u obzir). Na nekoj skali do 10 su 4/10.

E sad problem je sta se ja sa tim zenama ne zelim seksat jer mislim da mogu bolje. Ali kod nekoga ko je relativno nov u igri i u "red pill" razmisljanju i pogledu na svijet imam podijeljena stajališta oko toga.

Dali ja cinim pravu stvar kad propustam takve prilike ili upravo zato sto propustam prilike, štetim sam sebi i razvoju vlastite igre?

Mislim da nije realno ocekivati od momka koji je u zivotu bio duboko zabrazdio u Beta planinu da se odmah na temelju teorije igre i crvene pilule pocne seksati sa zgodnim zenama.

Ali opet sa druge strane nije li upravo to odlika slabog muskarca, dakle seksanje sa zenama koje ga zapravo ne privlace?

Pozdrav!

Neki čitatelji se vjerojatno pitaju na kakve to žene L. misli. Žena koja nije debela ali je svejedno 4/10 u pravilu znači ženu čiji je izgled umanjen iz drugih razloga. Najčešće su to godine i pripadajuće boranje i gubitak vitalnosti, ali može se raditi i jednostavno o ružnom ili neuglednom ("mišjem") licu, oštećenjima ili deformitetima, te drugim nemjerljivim faktorima. Pogledajte ovu usporedbu:


Gore lijevo: Blagi estetski problem nevezan za tijelo
Gore desno: Značajan estetski problem nevezan za tijelo uzrokovan genetikom

Dolje: Značajan estetski problem nevezan za tijelo uzrokovan godinama

Budući da ni ozbiljno pretile žene same po sebi ne mogu biti više od 4/10 (nakon određene granice debljina neminovno počinje skrivati i razarati koštanu strukturu potrebnu za lijepo lice i oblik tijela potreban za oku ugodnu odjeću), ovo pitanje odnosi se i na sve one muškarce koji spavaju s debelim ženama, tj. na sve one muškarce koji spavaju sa neprivlačnim ženama, bez obzira na razlog njihove neprivlačnosti.

Bez nekog posebnog interesa za neutralnost, moram reći da ne mogu reći da je propuštanje takvih "prilika" ni dobro ni loše. Postoji mnogo argumenata za oboje. Navest ću neka od najčešćih pitanja koja muškarac treba uzeti u obzir i odvagnuti ih ovisno o svom vlastitom karakteru, iskustvu i realnosti na seksualnom tržištu. Pitanja su poredana po važnosti:

1. Diže li ti se na nju?

Ako je odgovor ne, to je sve što ti treba. Prestani se baviti ženama s kojima seksualni čin nije moguć. Odgovori tipa "možda ako zatvorim oči", "da, ako joj pokrijem lice nečim" i "ako se napijem" nisu zadovoljavajući.

Ako ćeš ukupno gledano dobiti više seksualnog zadovoljstva od "poliranja dupina" nego s njom, onda nemoj spavati s njom. Meni osobno "poliranje dupina" uzrokuje posljedice koje mi se nimalo ne sviđaju bez obzira na veliko zadovoljstvo koje mogu time dobiti, tako ću radije odabrati ženu i stvarni seks, ali nisu svi muškarci takvi.

2. Koje su direktne eksterne posljedice?

Hoće li ti se netko rugati ako zna da si spavao s njom? Hoće li ti se netko rugati ako vas vidi skupa? Svodi li se to samo na malo zabavne sprdnje ili na direktne posljedice (npr. anti-predeselekciju ako te s njom vide druge žene)? Ovo je najčešći razlog zašto muškarci često spavaju s neprivlačnim ženama kako bi prekinuli sušu, ali ne žele se vezivati za njih i/ili pokazivati s njima u javnosti. Ako znaš da te ona neće poslije gnjaviti daljnjim nalaženjem, očito je da se potencijalne posljedice smanjuju.



3. Koje su direktne interne posljedice?

Hoćeš li tvoji pozitivni osjećaji od seksualnog pražnjenja i postizanja uspjeha na vazi biti teži od negativnih osjećaja "sramote" (pred samim sobom) i tjelesnog gađenja? To ovisi samo o tebi i tvojim preferencijama. Recimo, ja mogu podnijeti debelu curu ako pazi na sebe u drugim pogledima (duga kosa, depilirana, pazi na higijenu, etc.). Ne bih nikako mogao održati erekciju ako bi cura bila skladna i lijepa ali bi imala užasan miris tipa "trula riba". Netko drugi bi mogao podnijeti curu s vrlo ružnim licem dokle god bi bila vitka. Itd itd. O ovoj stvari možeš odlučiti jedino ti.

Osjećaj "sramote" treba biti temeljen isključivo na tjelesnim faktorima, ne na racionalizaciji da "to ne rade pravi muškarci". Treba se riješiti ideje da je seks s relativno (ne)privlačnim ženama nešto otrovno što oštećuje ili degradira muškarca. Duguješ li si bolje? Naravno. Jesi li se zarazio i do kraja života si osuđen na spavanje s čudovištima? Nipošto.

Postaje li tvoja igra bolja time što je provodiš na ružnim curama? U pravilu da, jer i neprivlačne žene i dalje traže igru (za to možeš zahvaliti internetu) jednako ili skoro jednako koliko i prosječne i lijepe žene. To čini ružne cure neisplativim trošenjem vremena (ako si u tom vremenu mogao pokušavati nešto s ljepšima), ali i dalje može biti dobro kao trening. Nitko te ne sili da spavaš s njima ili čak da ih poljubiš. ma koliko god se kemije (naizgled) stvorilo između vas. Osjećaj se slobodnim trollati žene, one to rade muškarcima svakog dana.

Zaključak: kao i u slučaju korištenja prostitutki, seks s neprivlačnim ženama je nešto što muškarac može slobodno preskočiti, ali ne može se reći da ga to oštećuje ili da time propušta druge prilike. Tko voli nek' izvoli.

Oznake: seks, interna igra, igra općenito, beta, alfa, ljepota, debljina


- 15:51 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 25.02.2014.

Je li visina bitna za žene?

Jeste li znali da su žene zabrinute za svoju visinu više nego muškarci? Čitatelje koji su dobro naučili prepoznavati solipsizam u ženskoj seksualnosti ovo neće iznenaditi, ali "jesam li dovoljno visoka", "što dečki misle o niskim curama" i njene varijacije zapravo su vrlo česta ženska pretraga, češća i od muškog ekvivalenta i od ostalih detalja za koje biste mislili da okupiraju žensku pozornost, tipa "imam li lijepo lice", "jesam li debela" i sl.


Izvor slike

Kratak odgovor: ne, visina kod žena nije važna, osim kod vrlo rijetkih ekstremnih vrijednosti

Dug odgovor: muškarcima je što se ženskog tijela najvažnija vitkost, do te mjere da imaju urođeno osjetilo slično Spidermanu kojim mogu procijeniti privlačnost oblika tijela i bez da ga vide. Sporedne kvalitete ženskog tijela koje privlače muškarce su veličina guze, veličina grudi, glatkoća i utegnutost kože, te ženstvene tjelesne proporcije (uzak struk i široka zdjelica, duge noge, elegantne ruke i prsti).

Kao što vidimo, visine nema nigdje na tom popisu. Ona nema vrijednost sama po sebi, već u najboljem slučaju vrlo indirektan utjecaj. Je li žena lijepa ili ružna uopće ne ovisi o tome je li visoka 150, 165 ili 180 cm. Očite iznimke od ovog pravila su patuljastost i gigantizam, koji kao oblici nesretnih tjelesnih deformacija mogu imati znatan (iako i dalje ne presudan) utjecaj.


Čak i ako su mi neke draže od drugih, to nije zbog visine.

Ipak, gornji dio raspona visine (recimo 176+ cm za našu zemlju gdje je prosječna ženska visina 163 cm, a muška 172 cm) ima dva mala ali zamjetna utjecaja na žensku privlačnost.

Kao prvo, postoji malen no ne-zanemariv broj muškaraca-papaka koji pate od bizarnih kompleksa i osjećaju se nesigurno što su s curama višim od sebe. Još jedan dobar dio muškaraca takve komplekse nema, ali misli da nema šanse s curama višima od sebe pa im neće niti prići. I na kraju, većina žena ipak voli visinu kod muškaraca, tako da je žena nadprosječne visine koja inzistira na tome (svjesno ili nesvjesno) upravo isključila 50% svojih potencijalnih partnera.

Drugi faktor je to što gornji dio raspona visine nosi sa sobom efekt koji bismo mogli opisati kao "amplifikacija": na visokoj ženi su sve osobine na nekakav način naglašene. Ako ima čvrste grudi, na izduženom tijelu doimat će se ekstra čvrstima. Ako ima muškaste crte lica, činit će se agresivnijom nego da je normalne visine. Ako ima duge noge u odnosu na ostatak tijela, visina će ih učiniti još dužima. Drugim riječima, nadprosječna visina naglašava postojeće ženske osobine; mali minusi postaju veliki minusi, a mali plusevi postaju veliki plusevi.

Iz tog razloga, većina žena za koje bismo mogle reći da su 10-ke (žene za koje se gotovo svatko slaže da su nevjerojatno lijepe i među najljepšima koja su ikada vidjeli) gotovo uvijek i nadprosječno visoke (iako nikada ekstremno visoke). Žena koja je vrlo lijepa ali je niska ne doživljava isti efekt amplifikacije koji bi istaknuo sve lijepe stvari na njoj; i dalje će biti vrlo poželjna ali njene osobine će ostati pozitivne same za sebe, bez pomoći od ove optičke iluzije. Stoga nije nimalo slučajno da je većina manekenki (onih koje su namijenjene za stvaranje seksualne privlačnosti kod hetero muškaraca, ne pokazivanje krpica na modnim pistama ženama i homoseksualcima) visoka.


Neće je pokopati, ali vidljivo je da joj ekstremna visina odmaže

Je li onda za ženu visina dobra? Osobno, mislim da su minusi i plusevi ova dva faktora otprilike poravnati, a i oni kao što se događa u obrnutom slučaju. Dokle god nisu nisu patuljaste, niske cure nemaju razloga za brigu. Uostalom, jedna korist koja je unikatna njima je to što ih je tijekom seksa vrlo lako pomicati i dominirati, što je i njima samima i muškarcima najčešće vrlo privlačno.

Oznake: odabir partnera, visina, žene, savjeti za žene, seksualne preferencije, ljepota


- 15:16 - Komentari (18) - Isprintaj - #

srijeda, 19.02.2014.

Grupna slika za profil

"Svaka grupa lijepih žena je ista, ali svaka ružna žena ružna je na svoj način."
- Lav Nikolajevič Tolstoj, parafrazirano



Nova studija objavljena u časopisu Acta Psychologica iz Amsterdama (Impact factor 2.6) donosi nam odgovor na jedno od najčešćih pitanja o ženskom ponašanju poslije "Zašto žene idu zajedno na WC": "Zašto žene kao online profilne slike stavljaju slike u grupama?"

Pokazano je da osobina pozicija unutar grupe utječe na to kako će osoba biti evaluirana; ljudi u sredini su u pravilu percipirani kao važniji nego ljudi na rubu grupe. Četri eksperimenta su istraživala utječe li pozicija lica u liniji od njih pet na njegovu percipiranu privlačnost. Središnja pozicija je utjecala na percipiranu privlačnost tog lica, ali smjer efekta ovisio je o pojedinačnoj privlačnosti i njega i okolnih lica. Privlačna lica bila su percipirana kao manje privlačna kada su bila okružena neprivlačnim ili srednje privlačnim licima. I obrnuto, neprivlačna lica bila su percipirana kao privlačnija kada su bila okružena drugim neprivlačnim licima. Ovi rezultati imaju široke implikacije i sugeriraju da što je centralniji stimulans unutar nego konteksta, to je veći utjecaj konteksta na procjenu tog stimulansa.

Još jedna vrlo slična studija nezavisna od prve došla je do identičnog zaključka: privlačnost se u grupi prelijeva; svi članovi izgledaju sličnije jedni drugima, te postaju relativno manje ili više privlačni kako bi se primakli prosjeku; istodobno, prosječna privlačnost im je viša nego što bi bila u maloj grupi ili kada su sami.



Žene nisu nimalo glupe što se tiče poznavanja nemilosrdnih zakona seksualnog tržišta i, podsvjesno ili ne, dobro znaju kako upotrijebiti ovaj društveni fenomen u svoju korist. Nije nimalo slučajno da privlačne žene u pravilu imaju slike na kojima su same, dok manje privlačne žene više vole slike u grupama (bilo s ljepšim bilo s ružnijim ženama od sebe).



Praktična upotreba ovog saznanja je vrlo jednostavna: ako cura u online datingu ili na Facebooku ima sliku grupe tako da nije jasno koja je zapravo ona, ona je vrlo vjerojatno najružnija od njih. Bio si upozoren.

Oznake: žene, ljepota, seksualna privlačnost, slike, selfie, konkurencija, sociologija, psihologija, odabir partnera


- 20:54 - Komentari (13) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.12.2013.

Kojem je spolu lakše?

"Da, ali ne znaš ti kako je teško ženama. Kada bismo mi tražile od vas [muškaraca] ono što vi tražite od nas [žena], onda biste vidjeli kako je to."
- Skoro svaka žena s kojom sam ikada pričao

Jednom davno sam napisao da je problem kod žena višak samopouzdanja. Taj višak samopouzdanja mogli biste vizualizirati poput trokuta s tri točke:

1. Uvjerenje da su žene superiorne, moralnije, sposobnije i sl.
2. Uvjerenje da su muškarci nesposobni, nasilni, silovatelji, glupi i sl.
3. Uvjerenje da je ženama život težak i stalno trpe diskriminaciju, nasilje, nerazumna očekivanja i sl.


Svala od tih triju točaka ima svoje probleme, ali treća je ona koja najčešće nadilazi razumnu dobrodušnog nadmetanja između spolova (npr. "XYZ ne znaju voziti!"). Čovjek zapravo ne može shvatiti koliko je ukorijenjeno to vjerovanje da žene (barem ovdje na zapadu) vode teške, diskriminirane živote i da muškarci stalno traže nemoguće stvari od njih dok sve to ne stvari na papir. Na prvi pogled je jasno da su žene tu u pravu i da se prosječna žena cijelog života pokušava nositi s muškim nerazumnim zahtjevima, hirovima i razmaženošću. To nam ponavljaju svi filmovi, novine, pjesme i ostalo, i to već znaju i ptice na grani. Ipak, podrobniji pogled na faktore seksualne privlačnosti po spolu daje nam ovo...


Već čujem žene i čitatelje neproporcionalno naklonjene ženama kako gunđaju: "uh koja je ovo seksistička svinja kada tvrdi da je ženama toliko lakše od muškaraca! I uz to je upotrijebio roza boju za žene, a plavu za muškarce, što pokazuje da je seksist!"


Molim odložite na tren baklje, vile i uže za vješala i razmotrite što zapravo pokazuje ova tablica:

Nije važno "kome je teže", već je važno da su spolovi različiti i da im životi izgledaju radikalno drukčije. Kada god proučavamo bilo koji problem koji ima spolnu osnovu, moramo uzeti u obzir ovu tablicu, čija je glavna tvrdnja kako slijedi:

Ženski i muški životi se drastično razlikuju.

Žene kao biološki vrijedniji spol pružaju nešto vrlo veliko, i od njih se ukupno očekuje puno. No, to je balansirano činjenicom da se žene velikom većinom rađaju savršeno prilagođene upravo tim zahtjevima. Vrlo je rijetko da žena mora uložiti značajan napor da bi bila mlada, lijepa, vitka, ljubazna i seksualno očuvana (ali ne hladna). Tri od te stvari dolaze automatski s bivanjem ženom, a četvrtu i petu nije teško kontrolirati.

Čak i ako je žena vrlo slaba u svim ili nekim od tih karakteristika, minimum pozornosti i seksualne privlačnosti na koji ona može pasti je i dalje iznad nule. Uvijek će se naći netko tko će se zadovoljiti njome. Ipak, s tom moći dolazi i osjećaj urgencije - ako bude čekala previše, iskliznut će joj iz prstiju poput pijeska. Za žene su oprez i pametna ulaganja puno važnija nego za muškarce, koji si mogu u životu priuštiti stalne uspone i padove. Ženski početni kapital je vrlo velik, ali nije ga moguće povećati, i sa svakom godinom bliže zidu se otapa sve brže.


Muškarci su biološki potrošna roba - važna ali vrlo zamjenjiva. Budući da je svima osim malom broju najambicioznijih žena jasno da nije realno očekivati da skoro ijedan muškarac tijekom života stekne sve kvalitete s ovog popisa, a kamoli još da se rodi s njima, muškarci imaju mogućnost "provući se" i biti privlačni kroz veliki broj različitih kombinacija tih faktora. Dapače, imaju slobodu mijenjati gotovo svaki od tih faktora kroz naporan rad i preuzimanje rizika, te ih održavati puno dulje vremena, dok su oni kod žena fiksirani i ostaju takvi kakvi jesu sve dok ne izblijede, bez obzira na trud. Muškarci tu fleksibilnost i dugovječnost koju uživaju plaćaju startom od nule, sporijim rastom, te manjim ukupnim potencijalom (osim rijetkih iznimki).

U seksualnoj privlačnosti svake muške kombinacije postoji velika varijabilnost; muškarac neuspješan u svemu je na samom dnu (niže nego što može pasti žena), do te mjere da apsolutno nikoga nije briga je li živ ili mrtav, dok je muškarac uspješan u svim stvarima čak i iznad maksimalnog ženskog potencijala. Tih super-uspješnih muškaraca ima zanemarivo malo i oni su uglavnom prinčevi, rock zvijezde, ultra-bogataši i sl. Isto tako, muškaraca koji su uspješni u mnogo stvari pa su po svojoj privlačnosti ekvivalent prosječne mlade cure (ali nipošto nadprosječno zgodne ili manekenke) nema puno - oko 5%, najviše do 10% populacije.

Ukupno gledano, iskusiti kako se osjeća zgodna žena ostaje privilegija samo jedva značajne manjine naj-Alfa muškaraca. Budi visok 190 cm, mišićav, izgleda poput modela, s prirodno dobrom igrom, milijunima u banci i penisom od 20 cm, i svejedno ćeš se jedva izjednačiti s manijom koju vrlo lijepa 18-godišnjakinja izaziva bez da makne prstom. Kada se uspoređuju prosjeci, tipična žena je jednostavno garantirano uživatelj daleko više seksualne privlačnosti u svom životu nego tipičan muškarac, i nikakvo inzistiranje to neće promijeniti. Nema razloga biti nesretan zbog toga. Svatko treba igrati s kartama koje je povukao i napraviti najbolje što može s njima.

Da možete magičnim štapićem utjecati na vaš spol, kojeg biste vi spola izabrali biti? Ja ponekad ako mi ne ide osjetim zavist i pomislim kako bi bilo lijepo dobivati prilike bez da išta poduzimam. S druge strane, užasava me taj manjak kontrole. Što ako prilike presuše? Što kada ostarim? Ne bih mogao podnijeti ideju da je to to i da se moram pomiriti s time. Kao muškarac sam uz velik trud iskusio pomak od samog dna do samog vrha, no da sam slučajno rođen kao neugledna žena, ostao bih zauvijek zaglavljen. Iz tog razloga je ženska egzistencija (što se seksualne privlačnosti i uspjeha tiče) nešto što doživljavam poput uzimanja kredita: "ne hvala".

Oznake: odabir partnera, seksualno tržište, priče sa seksualnog tržišta, žene, muškarci, ljepota, visina, novac


- 13:49 - Komentari (12) - Isprintaj - #

srijeda, 17.10.2012.

Značaj tetovaža, piercinga, pušenja, opijanja i lakih droga

Jednom davno sam s puno negodovanja pisao o uznemirujuće čestom načinu na koji neke žene uništavaju svoju ljepotu i vrijednost na seksualnom tržištu. Takve stvari su posebno žalosne jer žene, kako sam naveo, nemaju igru, ali imaju velik početni kapital, a ono malo igre što im je dostupno nije teško ostvariti. Najjednostavnije metode su "ne budi baš totalna kuja" + "budi ljubazna" + "uloži minimum brige u sebe", plus još samo malo ljubaznosti koju bismo ionako svi trebali imati zbog civilizacijskih razloga. Ako već tvoja privlačnost dobrim dijelom ovisi o stvarima koje ne možeš kontrolirati (vrijeme i genetsko naslijeđe), ne bi bilo loše potruditi se oko tih stinica koje preostaju.

Naravno, sve više žena je odlučno u namjeri da pokvari i to malo što ima pod kontrolom. Poslije kratke kose, predstavljam vam i ostale oblike anti-igre za žene:



Razmotrit ćemo redom neke parametre.

Kategorija 1 - Unos stvari u organizam

Alkohol - budući da 99% populacije barem povremeno konzumira alkohol, teško je u tom području identificirati problem. Svakako je da navika "umjerenog cuganja" - znate ono kada niste pijani ali ste malo veseliji i društveniji - rezultira određenom lakoćom, no i to se može reći za ogromnu većinu populacije. Konzumacija alkohola bi morala rezultirati baš opijanjem - izvaljivanjem, bunilom, teturanjem i povraćanjem - da bi se smatrala problemom. U tom slučaju, takva razina konzumacije i dalje ne smanjuje poželjnost žene za seks (neki bi rekli još bolje, ali to se ponegdje smatra silovanjem), iako je čini sasvim neprikladnom za nešto ozbiljno. S alkoholom je teško pretjerati do te granice da te stvarno učini potpuno nepoželjnom.

Pušenje - cigarete smrde i estetski su neprivlačne - tu nema pomoći. Osim ako muškarac također ne puši, to neminovno smanjuje njenu privlačnost. Dugoročno gledano, cigarete i više nego samo statistički značajno skraćuju život i kvalitetu života, te uzrokuju neplodnost i deformitete kod djece. S druge strane, treba uzeti u obzir da se radi o vrlo jakoj ovisnosti, tako da je se nije lako riješiti bez obzira na volju. Kratkoročno gledano, muškarcu bi pušenje moglo biti problem samo ako on sam puši, a u suprotnom plus. Dugoročno gledano, bez obzira na njegove preferencije, pušenje postaje prilično negativno.

Lake droge - za razliku od duhanskog dima, trava nije nikada definitivno povezana s rakom ili mnoštvom drugih bolesti, izuzev nekoliko manjih poremećaja funkcije pluća (koji bi vjerojatno nastali kod svakoga tko udiše vrući dim, bez obzira na to). Koliko znam, nisu jasno dokazane ni koristi, tako da ne biste ovo trebali shvaćati kao poziv na upotrebu trave. U svakom slučaju, dok dugoročno to vjerojatno nije bitan faktor, kratkoročno uporaba marihuane ili lakih tabletica definitivno čini ženu "lakšom".

Kategorija 2 - Tjelesne modifikacije

Gdje unos stvari u organizam nije toliko kritičan, tjelesne modifikacije predstavljaju čistu suprotnost. Od alkohola će šteta nastati samo dugotrajnim i prekomjernim korištenjem, te ju je također uvijek moguće prekinuti i time obustaviti većinu štetnih efekata, no promjena na tijelu se događa u vrlo kratkom roku i traje zauvijek. To što su rezultat impulzivne odluke s trajnim posljedicama čini tjelesne modifikacije puno većim indikatorom od običnog "poroka". Osim toga, tjelesne modifikacije su često odraz životne filozofije, dok je konzumacija raznih sredstava samo manifestacija neke prirodne potrebe iza koje uopće ne mora stajati neka ideologija. Budući da su svojim karakterom vrlo slične, opisat ću ih zajedno:

Tetovaže i Piercing - za piercing (ovdje naravno ne mislim na naušnice) je teško moguće popraviti ženin izgled ili je na bilo koji način učiniti ljepšom. Čak i u plemenima u Africi je to funkcija u službi tradicije (žrtvovanja božanstvu, žigosanja robova, označavanja statusa, funkcije i bogatstva), a ne uljepšavanja. Tetovaža, s druge strane, dok god je vrlo malena, diskretna i ukusna, može biti seksi. Taj estetski bonus se vrlo brzo gubi s dodatnim i većim tetovažama, poput tetovaža većih od pola dlana, crtkarija koje se protežu po tijelu, izreka, slogana, rukava i sličnih stvari, te postaje progresivno sve odbojniji.


Vidi kako mi pristaje bijela haljina!

Budući da koliko znam još nema znanstvenih studija o ovoj temi, upustit ću se u malo osobne špekulacije. Evo što većinom signalizira prisutnost piercinga i više od jedne male tetovaže:

- Osoba s lošom samokontrolom. Impulzivnost = ne materijal za nešto ozbiljno.
- Osoba s nula orijentacije prema budućnosti, jer to na koži izgleda vrlo drukčije s 20 nego 40, a pogotovo 60. Takva žena često neće imati nikakvog problema oguliti te bez ikakve simpatije za dugoročnu budućnost tebe i vaše djece.
- Osoba koja čezne za privlačenjem pozornosti do te točke da će potrošiti tisuće kuna na to da trajno unakazi svoju kožu. Manjak skromnosti. "Attention whore" = ne materijal za nešto ozbiljno.
- Osoba koja smatra da je 'unikatna, posebna i izražava svoju individualnost', kada zapravo radi nešto što je učinilo barem 20% njene grupe vršnjaka (u Velikoj Britaniji 45%). Po kriteriju osobe koja smatra da je originalna i pametna zato što vjeruje u nešto posebno u što zapravo vjeruje svaki drugi čovjek, tetovaže i piercing su za žene ono što su za muškarce teorije zavjere. U svakom slučaju, "sindrom jedinstvene pahuljice" = ne materijal za nešto ozbiljno.
- Osoba s nadprosječnim brojem seksualnih partnera. Velik broj = indikator hrčkolikih stavova o ljubavi i braku = ne materijal za nešto ozbiljno.

Kao i gotovo sve seksualne preferencije, sve ovisi o tome što tražite u bilo kojem trenutku.

Oznake: broj partnera, seksualne preferecije, tetovaže, pušenje, ljepota, moda


- 10:47 - Komentari (23) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.08.2012.

Jednostavna jednadžba

Imam određenu teoriju da je dobar dio muškaraca "niskog libida" samo zaglavljen u vezama ili brakovima s neprivlačnim partnericama, te da bi drastično drugačije reagirali kada bi se našli u novom ili svježijem društvu. Isto tako se može reći i da je mnogo frigidnih žena kojima se više nikako "ne da" u brakovima s neprivlačnim Beta mužićima (istina, za taj fenomen krivim prvenstveno žene jer su ženski kriteriji ti koji su se drastično promijenili, no nemojmo sad o tome).

Bilo kako bilo, mogli biste gledati ovu jednadžbu sa strane bilo kojeg spola i bilo koje strane seksualnog života i brzo doći do stvarnog stanja. Dame i gospodo, predstavljam vam:

Tablicu privlačnosti vs. želje za seksom



... ili s decimalom:



Te u obliku grafa iz kojega vidite nelinearnu prirodu krivulje (kada bi postojala privlačnost 11, crvena crta bi se uspravila potpuno vertikalno prema beskonačnosti, isto kao i, recimo, penis u stanju erekcije):


Ostali faktori 2. stupca:

- Dob muškarca (dodajte otprilike 2 za muškarce mlađe od 20, po 1 za muškarce mlađe od 40, 0 za mlađe od 50, i oduzmite po 1 za svako sljedeće desetljeće)

- Koliko je muškarac Alfa (moguće odbijanje spuštanja na najnižu razinu i oslobođena seksualnost bez ustručavanja za ljepotice)

- Koliko je već puta obradio tu ženu (i.e. je li nova ili ustajala) (dodajte do 2 za novu najsvježiju, a oduzmite do 3 za ženu koju obrađuje već godinama)


Ovaj graf vam također može dati dio slagalice "zašto je pornografija tako opasna". To je zato što jednadžba opisuje prirodni biološki instinkt, a pornografija predstavlja pretjerano zadovoljavanje i zloupotrebu tog instinkta.

p.s. ako se pitate, ta čarobna formula (za raspon privlačnosti RP 1-10) glasi ovako: "(RP*(0,12*RP)) -2,7"

Oznake: seks, kasna igra, ljepota, muškarci


- 12:14 - Komentari (48) - Isprintaj - #

utorak, 22.05.2012.

Ne treba ti operacija grudi

U doba razmaženosti, kada bi prilično muškaraca radije racionaliziralo svoju tužnu, a/hiposeksualnu egzistenciju nego uložilo napor u promjenu i naučilo igru. Druga strana novčića su svakako one otužne žene koju racionaliziraju da zaslužuju krasnog pametnog, ljubaznog, bogatog i atletskog muškarca iako su pretile, toksičnog karaktera i opterećene vanbračnim djetetom ili dvoje iz svojih kasnih teen godina.

Korak manje od takvih, nešto manje iritantne ali dovoljno brojne da opet budu bizarne, su one žene koje smatraju da će se njihovi problemi riješiti ili kvaliteta života mjerljivo poboljšati ako odu na operaciju povećanja grudi.

Oh, draga moja Deluzijo. Tvoj slatki, utješni zov je uistinu nenadmašan u našoj vrsti. Tako na isti način kao što se muškarci pretjerano brinu o duljini penisa, žene se muče brigama o veličini grudi.

Podsjetimo se legendarnog "Jesi li Alfa? (Test za ŽENE)" posta:

4. Tvoje grudi su...

a) Nepostojeće ili vrlo male: -1
b) Male: 0
c) Srednje: +1
d) Srednje i prirodno čvrste: +2
e) Velike: +1
f) Vrlo velike: 0

Vidi vraga, grudi su važne! Nitko ne poriče da muškarci vole lijepe, čvrste i/ili velike grudi i stalno pričaju o njima. Mnogo je razloga za to, od evolucijskih (signalizacija jedne od glavnih spolnih razlika?) pa do kulturnih (ego, mediji i portali - gledam u vas, dnevnik.hr). Čak i u slučaju velike debljine, povećanje grudi koje ide u paketu s tim je jedina utješna stvar za ženu. Taj "važni" status prsa dolazi čisto iz njihove vidljivosti, ali i iz kulture - mogao bi se postaviti argument da, budući postoje i neke kulture gdje su žene otkrivenih grudi nešto sasvim normalno i lokalni muškarci se nimalo ne pale na to, to implicira da je dio privlačnosti grudiju u našoj kulturi rezultat njihovog tabua (tj. stalnog pokrivanja). Naravno, nemojmo pretjerati s ovim argumentom i širiti ga na spolne organe.

Ali stavimo ovo u perspektivu s drugim pitanjima:

13. Koliki je tvoj BMI (Body Mass Index)?
Formula za BMI: Težina (kg) / (visina (m) * visina (m)). Npr. osoba visoka 160 cm i teška 50 kg ima BMI = 50 / (1.6*1.6) = 50 / 2.56 = 19.53.

a) 14.5 i manje: -10
b) 14.6 do 15.3: -5
c) 15.4 do 16.7: 0
d) 16.8 do 17.7: +3
e) 17.8 do 21.3: +10
f) 21.4 do 23.4: +3
g) 23.5 do 24.9: 0
h) 25.0 do 29.0: -5
i) 29.1 do 34.0: -10
j) 34.1 i više: nemoj se truditi završiti ovaj test

Grudi su, kako vidimo, prilično nebitne u usporedbi s općom figurom. Zapravo, kada uzmemo u obzir da se bodovi na tom testu kreću negdje od -70 do +60, veličina grudi čini zaprepaštujućih... *uzdah zaprepaštenja* ... 3% ukupnog rezultata. To je negdje u rangu bonusa koji možeš dobiti jednostavno tako da manje psuješ, ili da budeš trunku ljubaznija, stvari koje te ništa ne koštaju.
Osim toga, veličina grudi nije sve. Osobno, više mi znači da joj grudi stoje uspravno i da su čvrste. Nisam nikada čuo da je ijedan muškarac htio prići nekoj ženi ali je pomislio "je*eš ti to, nema dovoljno velike grudi" i odustao. Stoga nije ni čudo da se nakesim kad god sretnem neku kako prigovara da bi htjela imati veće grudi i kako je "onoj tamo bimbo život toliko lakši". Osim ako tvoje grudi uistinu nisu tolike da u bikiniju ne bi bilo jasno da si žena, pretjerana je reakcija brinuti se oko njihove veličine.


Da imam ovdje dvije lopte, moj život bi bio puno sretniji!
- Jenna Haze, popularna porno-zvijezda


No ono što je još važnije je činjenica da grudi, plus-minus varijacija zbog tjelesne težine ili trudnoće, nisu pod tvojom kontrolom. Imaš takve s kakvima si rođena i to je to (dobro, opasna prisutnost ksenoestrogena u našoj hrani i plastici utječe na raniju menstruaciju, pa tako i malo veće grudi, ali svejedno). Iako implantati, istraživanja potvrđuju, vjerojatno ne izazivaju rak ni druge poremećaje, svejedno je to jedna bolna, neugodna i vrlo skupa stvar... a za što? Da bi bila 3% privlačnija. U znanosti, razlika od 3% nije statistički značajna. A u muškoj seksualnosti, razlika između malih i velikih grudi je samo kap u moru.

Ne troši svoje dragocjeno zdravlje i novac na nešto što je važnije razmaženim ženama nego muškarcima.

Oznake: žene, grudi, ljepota


- 23:56 - Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 21.04.2012.

Prokletstvo kratke kose

Postoji jedna sitnica koja me ljuti. Sjećate se svih onih djevojaka u srednjoj i na faksu koje su imale prelijepu dugu kosu? Bila ona ravna, valovita ili kovrčava, u pletenicama ili repu, već samom svojom pojavom je signalizirala dvije važne stvari: vitalnost i ženstvenost. I uz to je djelovala nenormalno sexy, pogotovo kad bi uokvirivala lice i spuštala se niz ramena ili oko grudi. Dečki su je voljeli ljubiti jednako koliko i usne.

Pa, te djevojke su odrasle, i budući da je "održavati tako dugu kosu naporno", odrezale je. Bilo to zbog bedaste ideje da se neće uklapati na radno mjesto jer to nije profesionalno, ili zato što nije imala vremena prati i sušiti dugu kosu, ili zato što joj je ženski magazin sugerirao da je to "in", ili je jednostavno došla do zaključka da to muškarci vole (WTF?)... kosa je odrezana i ne vraća se. Počivajte u miru, uvojci naši!


Prirodna kosa srednje duljine koja odgovara licu


"(također, odrezala sam kosu i piercala nos od zadnje slike)" - stiže... stiže...


BAM!!!

Nije da žena lijepih crta lica i tijela ne može izgledati krasno i sa kratkom kosom, no to je redovito usprkos njoj, a ne zbog nje. Za većinu koja nije tako sretna, ta promjena će ih postarati barem deset godina. Pogotovo na internetu nije problem pronaći primjere - dapače, ovo je toliko uznemirujuće često da nisam trebao pregledati više od dvadesetak profila da bih skupio sve primjere za ovaj post. Pojava snažno korelira s razinom amerikanizacije seksualnog tržišta, što znači da je kod nas trenutno u začetku, s jakim trendom rasta.


Neugledna ali neloša za svoju dob (kasne dvadesete)


Preko noći sam ostarila dvadeset godina!

(kad sam gledao ovaj profil, palo mi je na pamet trollati je i reći joj da imam puno poštovanja prema svima koji su preživjeli rak i kemoterapiju ali suzdržao sam se)


Prasnuo bih


Ma glavno da izgledam profesionalno...


Lijepo...


Usput, zašto sve koje skrate kosu imaju potrebu i obojati je u tu crvenu nijansu koja asocira na prostitutke?

S rijetkim iznimkama, ovakvo skraćivanje kose je razorno za ženin izgled. U kontekstu slavnog testa, na skali izgleda od 1 (najgore) do 10 (najbolje), njen rang će se smanjiti za barem 2.


Dan 1: Sexy alternativna djevojka koja želi promijeniti frizuru


Dan 2: FUUUUUU :(

Prije nego trollovi počnu objašnjavati da mnogi celebrityi imaju kratku kosu i dobro izgledaju, moram istaknuti da sexy kosa do ramena ili ispod brade, sasvim legitiman alternativni stil, nije "kratka kosa". To je "kosa srednje duljine". Kosa smije biti skraćena, ali ne smije biti toliko skraćena da ne "teče" inače prelazi u muškobanjastu. Na primjer, pogledajmo Alizee, jednu od najljepših žena na svijetu, s kosom srednje duljine i šiškama:


Savršenstvo

No čak i prelijepa žena poput Alizee bi iskusila veliki penal svojoj privlačnosti ako bi slijedila ono što je Rihanna napravila tijekom svoje faze kandidata za Vrapče kada je nakratko svoj klasični dugokosi Latino look zamijenila glavicom kupusa umočenog u tintu:



Rihanna se u međuvremenu opametila i opet dopustila svojoj kosi da izraste, no predviđam da je samo pitanje vremena kada će opet upasti u krizu i unakaziti se - ili će joj Chris Brown "ne-bih-ja-nikada-bio-nasilan" pomoći u tome.

Oznake: kratka kosa, ljepota, žene, savjeti za žene


- 19:54 - Komentari (25) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.12.2011.

Žene kao seksualni objekti

Prije par mjeseci, moj post "Jesi li Alfa? (Test za ŽENE)" je podigao prilično prašine. Nije bilo nimalo čudno: po njemu je ženska vrijednost na seksualnom tržištu bila sastavljena od sljedećeg:

20% mladost
30% ljepota tijela
25% ljepota lica
25% karakter i osobnost
0% edukacija i duhovnost
0% prihodi i financije
0% društveni status i postignuća
0% majčinstvo, odgajateljstvo i obitelj



Najvažniji faktor ženske vrijednosti. Sorry.

Nije li ovako karakterizirati žene bezdušno? Nitko se ne slaže više od mene: to je je**no okrutno! Žalosti me da su se stvari svele na to. Ironično, iako žene nisu nikada u povijesti imale više moći i izbora, neke stvari su postale puno teže nego u prošlosti. No vlak je otišao i vjerojatno se neće nikada više vratiti. Možemo samo gledati u posljednji vagon kako zamiče u maglu i razmišljati o tome zašto je donjih pet faktora tako potonulo.

"Prekrasna je, ali nema baš dobru edukaciju" mi nikada ne bi palo na pamet. Vidim ženu na ulici, u klubu, na faksovima i putovanjima. Edukacija kod žena nikada nije bila previše značajna - u najboljem slučaju razlika između nikakvog i gospodskog odgoja je bila razlika između nepismenosti i pismenosti, ali taj mali dio je mogao učiniti značajnu razliku u tome za kakvog će muškarca poći. Isto se detaljnije opisuje u mnoštvu starijih knjiga, od Dostojevskoga pa još mnogo dalje u povijest.

Duhovnost, nekada značajna (unatoč biblijskom poimanju žena kao "grešnog spola"), također je otišla nizbrdo. U prošlosti je bilo prilično rašireno vjerovanje o moralnoj superiornosti žena, no danas nitko zdravog razuma više ne može reći da je jedan spol inherentno moralniji, čistiji ili bolji od drugog.

Prihodi i financije: žene nikada prije nisu imale ikakve značajne prihode, iako je dio postojao, no bio "zaključan" u obitelji. Svi znamo priču o "onoj koju nitko neće jer nema miraz". Danas, kada žene imaju svoje prihode, to bi trebao biti značajan plus, kada bi se očekivalo da se brinu o muškarcima, financijski im pomažu i uzdržavaju ih. Nažalost, to nije slučaj, dapače neproporcionalno je obrnuto. Stoga su ženske financije i dalje beznačajan faktor i takve će ostati dok god muškarac kao dominantni zaštitnik bude društveno očekivana, zakonski regulirana i čak genetski poželjna osobina.


Nikada se ne može imati toliko novca da se ne očekuje ovo.

Društveni status i postignuća su, isto kao i edukacija, nešto što su žene nedavno stekle, no što se kosi ne toliko s muškim ukusima koliko sa sveprisutnom njenom potrebom za dominantnosti partnera. Logika ide, ako žene privlače moćni muškarci, zašto ne bi bilo i obrnuto? Ali do toga je dugačak put i uopće nije sigurno da će ljudska rasa ikada stići tamo. U najgoru ruku, inzistiranje na tome kako je ženski status nešto privlačno (naspram nreutralnog) će ostaviti mnoge u prašini.

Majčinstvo, odgajateljstvo i obitelj su ono što je bilo najgore pogođeno. Žene će uvijek imati neku vrijednost u ovom području, barem dok se ne učini poptuno dostupnom prodaja jajašaca ili kloniranje matičnih stanica. No prošli su dani kada je bilo sasvim normalno da muškarac odabere partnericu po očekivanjima kakva će biti majka, a ne po izgledu. Pojednostavljeno rečeno, ukupni izgled bi u prošlosti nosio možda tek 20%, te bi bio zanemariv u odnosu na "trivijalne" stvari kao što su hoće li žena obavljati kućanske poslove ('kućanica' se ne računa u BDP no, po tržišnoj vrijednosti svega što napravi, vrijedi jako puno).

Nažalost sigurnost podizanja djece i stabilne obitelji više nije sigurnost, već je prilična kocka. Prilika za predomišljanje ima toliko da je vrijednost i ove kategorije drastično opala. Naposljetku, nitko to ne utjelovljuje bolje od "želim djecu, možda, ali ne prije 30-e i samo pod nekim mojim specifičnim uvjetima, a možda se i predomislim poslije" stava koji se često doima kao nešto najprirodnije i najraširenije na svijetu.

Za sve ovo nitko nije kriv kao pojedinac. Stvari su se jednostavno promijenile i to je to. Nijedna žena se ne bi morala udati, ne bi morala imati djecu i raditi kućanske poslove, trebala bi se zabavljati i trebala bi sama odlučivati što će sa svojim životom, to će se složiti svatko normalan. No kada to oduzmemo što nam onda ostaje? Ostaje, pogodili ste, izgled. Ako usporedimo odnos "snaga", činjenicu da se ženska seksualna vrijednost svela na izgled (70%), a muška na šarm (Igru) (50%), razlika među spolovima postaje gotovo... beznačajna.

Žene, htjele ste slobodu. Jedite slobodu.

Oznake: žene, sociologija, teorija seksualnog tržišta, ljepota, inteligencija


- 08:14 - Komentari (25) - Isprintaj - #

petak, 19.08.2011.

Što muškarci misle o šminki

Svake milisekunde, jedna žena u svijetu petlja po svojoj torbici sa kozmetikom, u kupaonici ili vani. Zažarenim pogledom promatra ruž za usne ili labello s okusom planinsko-prirodne-limunom-aromatizirane mente, otvara ga i prinosi usnama. Zatim provjerava sljedeće detalje: je li puder na mjestu, i daje li dojam previše ili premalo rumenila? Što je s onom aknom koju je jučer primjetila na desnom obrazu? Jesu li trepavice dovoljno duge i crne? Naposljetku se provjerava u malom osobnom ogledalu i kima glavom, zadovoljna postignutim efektom.

Koliki je zapravo taj efekt?

Kratki odgovor: prilično mali, ali svejedno bitan

Dugi odgovor: Dobra šminka može znatno naglasiti ljepotu, iz prosječne u lijepu i iz lijepe u "wow", kao što vidimo svaki dan u filmovima, magazinima i drugdje. Još bolje, društveno je prihvaćena. Ukusna šminka se prihvaća i očekuje jer se od žena očekuje da održavaju ili poboljšavaju svoj izgled na sve moguće načine, i nitko ne gleda na nju kao nešto negativno, kao što bi recimo gledali na muškarca koji bi hodao uokolo sa smotanom čarapom u hlačama. Zatim, žena koja se lijepo našminkala se osjeća samopouzdanije. Iako to za muškarce nije previše bitno, ona će se ugodnije osjećati pa se isplati.



Nažalost, postoje i dva problema. Prvo, efekt šminke je ograničen. Šminka više naglašava postojeće nego što daje nešto novo. A budući da se u nekom trenutku moraš naći i bez šminke, taj kontrast dodatno smanjuje efekt. Ne želiš biti žena iz tipične muške priče da se šokirao kada se ujutro probudio s njom i prestrašio se lica kojeg je vidio.
Stoga, preporučam konzervativnu uporabu. Nešto za čuvanje usana zdravim i ne-ispucalim? Da. Napadno crveni ruž? Ne. Hidratantno mlijeko za kožu? Da. Puder koji će zamaskirati nezgodnu nečistoću kože? Da. Toliko pudera da se u vrućini cijedi niz tebe? Ne. Ako te netko sljedeći dan ne bi prepoznao, šminke je previše. Ovo je zdrav razum.

Nažalost, zdrav razum i nije baš toliko raširen koliko se misli. Svaku večer viđam istinski lijepe žene, prekrasnih lica i zavodljivih tijela koja već na prvi pogled pozivaju na prilazak i upoznavanje, uništenih zbog loše i pretjerane šminke i loše mode. Na twitteru sam nedavno linkao ove genijalce iz jedne danske modne agencije, koji čine fantastičan primjer svega što ne treba raditi.

Ukratko, viđam svjetlucave, napadne i krvavo-crvene ruževe na ženama koje su iz nekog razloga odlučile da je biti vampir popularno. Viđam frizuru unakaženu svim mogućim "spikey" oblicima osim normalne privlačne ravne, valovite ili kovrčave kose s kojom smo rođeni. Vidim naslage pudera ispod kojih moje oko, istrenirano evolucijom, odmah prepoznaje da to nije prirodna koža. Vidim loš odabir odjeće, od mrežastih/svjetlucavih hulahopki i štikli/čizama s ničim sve do pojasa. Vidim gigantske, redikulozne grudi s plastičnih operacija i salona za tamnjenje. Vidim crne trepavice koje naglašeno strše poput bodeža, i ogromne, slonovske naušnice, lance i ogrlice koji kao da su došli iz talionice metala.

Te žene su, u pokušaju da se poljepšaju, same sebe sabotirale. Nemoj biti takva žena. Sjeti se da je manje više i da šminka može imati značajan pozitivan efekt, no još veći negativan.

Moj osobni pogled? Priličan sam naturalist, i draže mi je manje šminke nego više. Također, za razliku od većine, ne volim visoke pete, jer ih smatram nečim lažnim i nametnutim od površnog društva da bude umjetan seksualni simbol, slično veličini penisa.

A šminka za muškarce? Budući da su čistoća lica, usne i trepavice samo mali dio privlačnosti njegovog lica, a njegova fizička privlačnost je samo mali dio ukupne privlačnosti, vjerujem da se o tome ne trebaju brinuti osim iz čisto zdravstvenih razloga.

Oznake: šminka, ljepota


- 10:06 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu