Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

utorak, 29.09.2015.

Ne trebaš imati penis da bi bio Alfa

Iz Velike Britanije (odakle drugdje?) nam stiže ova zabavna priča moguća jedino u unikatnom kaosu modernog seksualnog tržišta:

Žena je pred porotom prepričala svoju nevjericu kada je otkrila da je njen "dečko" s kojim je bila u vezi već dvije godine zapravo ispao njena prijateljica.

Tužiteljica je rekla da je bila u seksualnom odnosu s muškarcem po imenu Kye Fortune, koji se oporavljao od tumora mozga i nije htio da ona vidi njegove ožiljke.

Ali, nastavila je, konačno je otkrila da se radi o njenoj 25-godišnjoj prijateljici Gayle Newland, koja ju je nagovorila da nosi povez na očima tijekom njihovih seksualnih susreta u kojima je Gayle koristila prostetičko pomagalo



Moram priznati, nakon što sam prije pola godine opisao slučaj žene koja je ostavila otključana vrata i zatim zatvorenih očiju ležala na krevetu i čekala da je dođe od straga obraditi njen zgodni visoki plavi Alfa (a taj Alfa je posljedično prokazan kao mali crni Indijac), mislio sam da nikada neću vidjeti bizarniji slučaj od toga. Ali, kako reče jedan poznati lik iz filma, "Život je poput kutije čokolade. Nikada ne znaš što ćeš dobiti."

Upravo takvo je i moderno seksualno tržište. Možete vidjeti jednu bizarnost i pomisliti "ok, luđe od ovoga ne može", ali realnost je takva da je sljedeće iznenađenje uvijek iza ugla. A u ovom slučaju, iznenađenje ima oblik strap-on dilda i poveza za oči.


Hvala bogu na "50 nijansi sive" što su nam omogućile ovakve doživljaje

Gayle Newland iz Willastona u Cheshireu je pred sudom Chester Crowna porekla 5 optužbi za seksualne napade počinjene između veljače i lipnja 2013.-e godine.

Na sudskom saslušanju je izneseno da je žrtva 2011. godine dobila Facebook zahtjev za prijateljstvom od takozvanog Kyea Fortunea, koji se predstavljao kao polu-filipinac-polu-latino mladi muškarac.

Komunicirali su online i "Kye" joj je kasnije rekao da je doživio prometnu nesreću prije nego su liječnici otkrili da boluje od tumora na mozgu. Liječio se u bolnici i nije bio u dovoljno dobrom stanju da se vide, tužiteljica je prepričala policiji. Ali par se često čuo telefonskim putem, gdje je tužiteljica opisala Kyeov glas kao "visok".

Pozorni čitatelji će uočiti da je tužiteljica pala na Kyea nakon što joj je poslao Facebook zahtjev za prijateljstvom, što Igniss nikako ne preporuča jer to smatra strahovitim gubitkom vremena i neisplativom opcijom naspram raznih online dating stranica ili upada uživo. Ali to je samo potvrda vječnog pravila igre: da ti moraš sam izgraditi svoju unikatnu igru.



Ni Igniss ni Roosh ni bilo tko na svijetu te ne mogu uzeti za ruku i savršeno detaljno te uputiti da trebaš napraviti baš XYZ i dogodit će se ABC. Ono što ti Igniss i Roosh mogu napraviti je iznijeti ti pluseve i minuse različitih pristupa u različitim okolnostima i primjere koji to potkrepljuju, te upozoriti te na univerzalne pogreške.

Tužiteljica je policiji u izvješću opisala: "Pričao je kako sam mu jako pomogla pobijediti svoju bolest. Rekao je da je to znak i da bismo se trebali vjenčati, imati djecu i učiniti još svašta.

Neki troše milijune na isluženu 40-godišnju pi**u kojoj se toliko gade da će ih ostaviti čak i prije vjenčanja. Neki samo spomenu riječ "vjenčanje" i mlada žena se zalijepi za njih. Ah, koji svijet!

Tijekom tog vremena, tužiteljica je upoznala optuženicu Gayle Newland - koja joj je postala "vrlo dobra prijateljica" i rekla da poznaje Kyea. Malo nakon toga, tužiteljica i Kye su se napokon odlučili osobno naći u hotelu u Chesteru, ispričano je poroti

Ahhhhh, ta predivna ženska prijateljstva koja nastanu u par mjeseci...

Jedini uvjet koji je Kye postavio je bio to da ona mora nositi povez na očima jer je on "bio nervozan zbog toga kako izgleda" i "nije mogao hodati kako treba" zbog oštećenja živaca i mišića.

Žena je opisala da je "Kye" bio u kupaonici kada je ušla u hotelsku sobu, te da je krevet bio pokriven ružinim laticama i Hello Kitty medvjedićima.

Pažnja, muškarci koji ste zbunjeni oko toga što žene smatraju romantičnim: romantične geste tijekom udvaranja su urođeno Beta. Zašto? Zato što je udvaranje faza u kojoj je glavni cilj gradnja privlačnosti. Kako nju privlače muškarci s opcijama, a to da imaš opcije pokazuješ svojom indiferencijom prema njoj, jasno je da će činjenica da si posuo krevet ružinim laticama biti golem indikator interesa, daleko prevelik za uobičajeno zavođenje.

Ali, ako je tvoja vrijednost puno veća od njene i/ili si super odigrao igru i njena privlačnost je već toliko zapaljena da je ona bez da ste se ikada upoznali spremna doći do tebe na rundu neobaveznog seksa s povezom na očima, onda će romantika samo još raspiriti njenu privlačnost.

Izložak za primjer: žena koja za Alfu koji ju je prasnuo u prolazu (u prolazu = nakon 10 minuta razgovora) tvrdi da je fenomenalno osjećajan, romantičan i izaziva čežnju u njoj samo zato što ju je "tijekom seksa gledao u oči"

Tužiteljica je rekla da je stavila povez u obliku maske za spavanje i smotane marame preko toga, te da je zatim "Kye koji se tresao" ušao u sobu i rekao da se odjavio iz privatne bolnice u Manchesteru.

Par je zatim imao spolni odnos tijekom kojega je, tužiteljica navodi, Newland koristila prostetični penis. Nakon toga je "Kye" rekao da se mora vratiti u bolnicu i otišao.

Slijedilo je još susreta u hotelu gdje su se opet seksali, prije nego je "Kye" posjetio njen stan i tamo je konačno otkrila istinu, rečeno je pred sudom.

Iako sam u postu o osjetljivosti ženske vagine na nagovor raznih čitateljica i/ili cura s kojima sam spavao napisao da vagina ipak može osjetiti razliku između kondoma i golog penisa, daljnje iskustvo i ovakve priče me ipak neminovno navode na obrnuti zaključak: osjetilo za vrstu objekta koji ulazi u vaginu nalazi se prvenstveno u mozgu i ovisi ponajviše o napaljenosti i dojmu, a ne o stvarnom taktilnom osjećaju.

Kako inače objasniti činjenicu da je moguće ženu 5-6 puta obraditi prostetičkim penisom (prostetički penis = strap-on dildo oblikovan kao imitacija penisa, op.a.) bez da ona ikada primjeti razliku? rolleyes



Opisujući njihov posljednji seksualni susret prije nego je sve prijavila policiji, rekla je: "Tijekom seksa sam posegla za njegovom glavom kako bih ga obgrlila, i ruka mi je dotakla nešto. Nije se doimalo u redu.

Sjedila sam na krevetu, a on je stajao. Nešto u mojem umu mie reklo 'skini povez, skini ga' i skinula sam ga. Gayle je stajala ispred mene.... jednostavno nisam mogla vjerovati, nisam mogla vjerovati. Odmah je prekrila lice rukama i počela govoriti 'nije ono što misliš'.

Suđenje se nastavlja.

Pouka ove priče nije u ženskoj lakoći. Pouka ove priče nije u taktilnoj osjetljivosti vagine. Pouka ove priče čak nije ni u isticanju licemjerja koje smatra da bi ova priča super-najcool da je Kye stvarno bio Kye.

Ne, pouka ove priče je sažet i ilustrativan pregled snage dobre igre, u ovom slučaju tekstualne igre koja se vrhunski prilagodila meti. Ogromna većina muškaraca, pa čak ni Alfa muškaraca, nije sposobna izvesti ovo što je izvela optuženica. Vrhunska tekstualna igra s vrhunskim timingom i repertoarom od kojega se žena u roku od par sati osjeća kao da te poznaje cijeli život nije nešto što pada s neba ili što je lako naučiti. To jednostavno ne može svatko.

Ako ne vjerujete, ako tvrdite da "to svatko može", otiđite na Tinder, kreirajte lažni profil sa slikom mišićavog manekena, te mi javite koliko ste žena uspjeli nagovoriti da vas zavezanih očiju gole čekaju u hotelskoj sobi.

Gayle, ti luda kujo, svaka čast na vrhunskoj igri i sretno s obranom.


Oznake: UK, priče sa seksualnog tržišta, Vijesti, alfa, lakoća, seks


- 14:14 - Komentari (21) - Isprintaj - #

petak, 06.03.2015.

Bonton seksa sa strancima

Neidentificirana samohrana majka (nitko nije iznenađen) iz Melbournea (nitko nije iznenađen) je na jednoj online dating stranici razmjenjivala poruke sa zgodnim, mišićavim plavokosim strancem po imenu Jamie. Nakon razmjene obnaženih fotografija, dogovorila se s njime za seksualni susret u njenoj kući.

Po dogovoru, ona je ostavila ulazna vrata i vrata spavaće sobe otvorenima i gola ga čekala na krevetu ležeći potrbuške i zatvorenih očiju. To je bio zajedničkog dogovora po kojemu će ona u cijelom seksualnom činu biti submisivna, a on dominantan.

Jamie je ušao u sobu i počeo sa seksualnim činom dok je ona tako ležala na krevetu. Zatim su se premjestili u kupaonicu, gdje su nastavili sa seksom na isti način sve dok se njeno malo dijete nije probudilo i počelo je zvati. No, kada je žena krenula pobrinuti se za dijete, uslijedio je šok.

--->

Pogled joj je pao na Jamieovu ruku i shvatila je da to nije zgodni plavi stranac kakvim joj se on predstavljao, već crnomanjasti Indijac, za kojega će kasnije saznati da se zove Deepak Dhankar. Odlučila je nastaviti jer se bojala što bi se moglo dogoditi ako mu otkrije da zna što se događa. U svojoj kasnijoj izjavi u ulozi žrtve zločina žena je opisala da se kao rezultat svega toga osjećala povrijeđenom i patila od napada panike i anksioznosti.

Sutkinja Jane Patrick na sudu savezne države Victoria osudila je 29-godišnjeg financijskog analitičara Dhankara na 200 sati društveno-korisnog rada, poštedivši ga zatvorske kazne za stjecanje pristupa tijelu druge osobe putem prijevare samo zato što je priznao svoje nedjelo.

Nadodala je da je odabrao ekstremno sebičan, neozbiljan i neprikladan način za nošenje sa svojom seksualnom frustracijom koja je počela 2012. godine, nakon što se njegova supruga razboljela prilikom rođenja njihovog trećeg djeteta. Također je komentirala žrtvinu neopreznost, ali je naglasila da to ne umanjuje Dhankarov zločin.

Da ovo nije slučaj koji se pojavio u novinama diljem svijeta kao reakcija na javne sudske dokumente, mislio bih da me netko trolla. Ukupno gledano, ovaj slučaj je kao da je netko uzeo svaki mogući kliše o kojemu sam pisao u ovih nekoliko godina i sastavio ih u jednu zabavnu priču. Evo samo nekih elemenata:

- online dating
- kritična važnost "onog nečeg" i neopisiva ženska lakoća kada je "ono nešto" prisutno
- nakaradni fašističko-feministički pravni sustav koji muškarcima za iste događaje na koje nitko ne bi ni trepnuo kada bi ih počinila žena dijeli zatvorske kazne
- rast važnosti "praga dominacije" bez kojega žena neće niti pogledati udvarača, bez obzira na njegovu igru
- bizarni zaključak da bi bilo sasvim u redu da gola i zatvorenih očiju pustiš potpunog stranca u svoj dom dok malo dijete spava u susjednoj sobi, samo kada se taj stranac ne bi lažno predstavljao (tj. apsurdna implikacija da bi ova situacija bila super da je muškarac stvarno ispao plavi mišićavi Jamie)



- očaj i bijeda IRT-ova (Indian Race Trollova), koji će se (unatoč svom dobrom izgledu i imetku) radije upustiti u dugodišnje zavrzlame i prijevare nego pošteno učiti igru kako bi se domogli bijelih žena


S tim rečenim, unatoč svim Deepakovim slabostima i pogreškama zbog kojih ga nikada ne bih nazvao "Alfom" uvjeren sam da svi od njega možemo puno naučiti. Ako si sposoban sa samo par slika i riječi navesti ženu da te čeka na krevetu gola, potrbuške i raširenih nogu, očito nešto radiš kako treba.

Oznake: Vijesti, lakoća, australija, 50 nijansi sive, priče sa seksualnog tržišta


- 13:21 - Komentari (17) - Isprintaj - #

utorak, 10.02.2015.

5 minuta Alfe vrijedno je 5 godina Bete 2: Drolje napadaju

Dragi čitatelji, jučer se dogodilo nešto spektakularno: bio sam na spoju sa Severinom. Počelo je tako da sam je odveo na večeru u VIP sekciju elitnog restorana, te sam je nakon bogatog niza jela i šampanjca (koja sam naravno ja platio) otpratio do izlaza iz restorana i pobrinuo se da se sigurno ukrca u taksi (koji sam isto ja platio). Ona mi na kraju naravno nije dala ni pusu, ali rekla mi je da sam krasan momak i da se nada da ćemo ostati prijatelji.

Ok, zezam vas. Nisam bio ni na kakvom spoju sa Severinom, to je bilo samo da vam privuče pozornost. Ali da se pohvalim kako sam financirao bilo kakav bogati provod sa ženom koja me na njegovom kraju brutalno ubacila u prijateljsku zonu, zaslužio bih vaš podsmijeh. Bio bih budala par excellence, niži Beta (TM) jadnik koji se ne samo ulaguje ženama u nadi da će mu one udijeliti barem mrvicu svoje nježnosti, potpuno po njihovim uvjetima i pod njihovom kontrolom, već se i hvali time. Takvih očajnih nižih Beta (TM) tipova kod nas ima vjerojatno nekoliko tisuća, a u zapadnom svijetu nekoliko milijuna.

Veselit će vas čuti, dragi čitatelji, da očaj i deluzionalno hvaljenje tim istim očajem kakvo sam hipotetski opisao gore, nisu samo domena neuspješnih muškaraca. Naime, u isto ponašanje upuštaju se i (nekvalitetne) žene. Pogledajte:


"Upravo sam jebala Edelmana, nije šala"
(Julian Edelman je poznati igrač tima američkog nogometa New England Patriots)


Attention whoring u varijanti hvaljenja o svom seksualnom "uspjehu" sa slavnim muškarcem je isključivo domena zgodnih ali ne istinski lijepih žena, tj. onih koje bismo na skali od 1-10 smjestili oko broja 7. Gdje vrlo lijepa žena nema što dokazivati i može pustiti svojoj ljepoti da govori u njeno ime, žena koja je samo zgodna ima dokazati puno toga. Žena koja je istinska ljepotica stalno uživa u pozornosti naj-Alfa muškaraca; žena koja je ljepotica samo s određenom šminkom snimljenom pod određenim kutom i osvjetljenjem tu pozornost dobiva nepredvidivo i na kapaljku. Ljepotici upad creme-de-la-creme muškarca nije ništa posebno; zgodnoj ženi je takav upad poput ušmrkanog heroina.


6.5?

A tamo gdje ljepotica nema potrebu naglašavati kako joj se udvaraju najelitniji muškarci, tu zgodna žena osjeća neodoljivu potrebu za attention whoringom, tj. za trubljenjem kako je "upravo jebala [slavnog Alfa tipa]". Naravno, to trubljenje djeluje jednako otužno kao i kada se tip hvali kako je ženi platio skupu večeru i nije dobio ni pusu: prvi osjećaj koji promatrač ima prema toj osobi je sažaljenje, a malo nakon toga i gađenje zbog predočene slabosti, nesposobnosti i kiselog grožđa.

Ignissovo pravilo #20: Droljaste žene i Beta muškarci su slični po tome što oboje besplatno dijele svoje glavne adute.

Naravno, da se cijeli slučaj svodi samo na ovo, ne bi bio vrijedan detaljne obrade na blogu. Pravi dragulji leže u intervjuu koji je poslije objave slike i posljedične zabrane pristupa u diskače diljem Bostona dala portalu TMZ:

"Pogriješila sam," rekla je Sabrina.

+ Ignissov univerzalni prevoditelj hrčka =

"Ja sam kurva za pozornost i htjela sam da svi vide što sam postigla."

"On je bio u nesvijesti i bilo mi je dosadno, pretpostavljam."

+ Ignissov univerzalni prevoditelj hrčka =

"Točno sam znala što radim, zato što sam bila željna pozornosti."

"Ne znam hoću li uskoro opet izlaziti van - ali to je MOJ odabir."

+ Ignissov univerzalni prevoditelj hrčka =

"Osramotila sam se i zabranjen mi je pristup u sve diskače u Bostonu, nemam izbora nego kloniti se javnosti dok se ovo malo ne stiša."

Dodaje: "Neki od igrača su mi poslali poruke da su stvarno razočarani. Očito sam napravila pogrešku i ne mogu je povući."

Ček ček ček... drugi igrači imaju njen broj i u stalnom su kontaktu s njom?



Pa to znači...

+ Ignissov univerzalni prevoditelj hrčka =

"Moja uloga je biti 'ispušni ventil' za cijelu nogometnu momčad ali sam previše droljasta za obavljanje čak i te dužnosti."

Ali vjerujte mi, kada bi sve ostalo na tome, to i dalje ne bi bilo vrijedno izlaganja u postu. Slijedi najukusniji detalj:

Sliku "upravo sam jebala Edelmana, nije šala" Sabrina je objavila na online dating aplikaciji Tinder kao "Tinder moment", tj. kao jednu od svojih slika na online dating aplikaciji čija je glavna svrha opisati sebe potencijalnim partnerima koji pregledavaju tvoj profil.

Dakle, osim toga što je Sabrina drolja super-teške kategorije, ona se time hvali upravo na društvenoj mreži na kojoj trenutno traži partnera. Teško mi je zamisliti nešto besramnije od toga i što je više označava kao "ženu koju treba izbjegavati u svakom smislu osim seksualnog". Htio sam napisati par ekvivalentnih primjera koji bi jednako odbili svakog normalnog muškarca i/ili muškarca s opcijama, ali iskreno njene eskapade je teško nadmašiti. Ništa mi ne pada na pamet.



Ipak, kada razmotrim takvu destrukciju seksualnog tržišta i neke od njenih društvenih posljedica, nimalo me ne čudi me to što neki Omega muškarci s 0 igre s vremenom potpuno polude kada vide s koliko su lakoće i seksa okruženi, a nikako ne mogu do njega, slično Tantalu koji umire od gladi i žeđi stojeći u vodi koja se povuče čim je pokuša srknuti i okružen granama sa sočnim voćem koje vjetar ponese uvis čim posegne za njima. Jedina stvar koja za već nestabilni um može biti gora od same izolacije mora biti izolacija pomiješana sa stalnom napašću.

Naravno, svi dobro znamo da će naša Sabrina za 5-10 godina kada se približi barijeri početi jadikovati zašto više nema džentlmena i gdje su nestali svi dobri muškarci.

Puno sreće s time.

Oznake: lakoća, Vijesti, alfa, racionalizacija, racionalizacijski hrčak, priče sa seksualnog tržišta


- 21:12 - Komentari (18) - Isprintaj - #

subota, 07.02.2015.

Djevice nisu svete krave

Mnogi muškarci (bili oni moji čitatelji ili ne) su instinktivno svjesni da je promiskuitet jedna od najgorih osobina koju žena može imati i da s takvom ženom nikada ne treba imati ništa ozbiljno, inače bi čovjek mogao gadno nagrabusiti. Iz toga zatim logično zaključuju da su najbolje žene čiji je promiskuitet na minimalnoj razini, tj. koje su još uvijek djevice. Himen za njih postaje poput signala svjetionika, garancija da je to prava žena za njih, inače se ne bi čuvala sve dok ih nije upoznala. Što je žena imala manje partnera, tj. štoa je ona bliže djevičanstvu, te posljedično što je dulje ostala djevicom, to je žena kvalitetnija.



Nažalost, moram vam reći da je to pogrešno. Suprotno općem vjerovanju, odluka bi li muškarac trebao imati nešto ozbiljno sa ženom ili ne nije izbliza tako jednostavna, te fiksacija na djevičanstvo može muškarca odvesti na stranputicu velikom brzinom. Pogledajte ovu usporedbu:

Ceteris paribus (pretpostavljajući sve druge faktore istima), evo kako treba gledati na ženu s puno partnera:



Ali, Ceteris paribus (pretpostavljajući sve druge faktore istima), iz toga NE slijedi da bi na djevicu trebalo gledati ovako:


Izvor slike

Ne, Ceteris paribus (pretpostavljajući sve druge faktore istima), iz toga slijedi da na djevicu treba gledati ovako:


Izvor slike

Drugim riječima, djevica je samo žena koja još nije imala priliku otkriti svoj pravi karakter.

Razmotri dvije moguće situacije i što ti one govore:

A) Mlada djevica

Svaka žena, bila ona promiskuitetna ili ne, kvalitetna ili ne, počela je svoju karijeru kao djevica. Njeno djevičanstvo u dobi od 17 ili 19 godina ti ne govori apsolutno ništa. Jednostavno nije prošlo vremena da bi iz kombinacije toga i njenog seksualnog (ne)iskustva bilo moguće zaključiti nešto konkretno. To što ti je ona danas "poklonila" svoje djevičanstvo ne znači da ona neće skočiti na sljedećeg muškarca tjedan dana nakon što se sutra rastane od tebe. Jednostavno ne znaš. Bez daljnjeg konteksta, njeno djevičanstvo ne znači baš ništa.

B) Stara djevica

Gdje bi muškarac, kako je gore opisano, bio sklon pomisliti da je djevičanstvo = dobro pa je stoga dugotrajno djevičanstvo = još bolje, to jednostavno nije istina. Djevičanstvo nije nekakav magični eliksir kojega treba imati što više i od kojega glava ne boli. Kod žene koja je ostala djevica nakon svojih najboljih godina, ta činjenica ti govori samo jednu stvar: nešto ozbiljno ne valja kod ili njene sposobnosti vezivanja za muškarca, ili kod njenog odabira muškaraca, ili oboje. Pojasnit ću na primjeru:


"Često sam bila u napasti. Od muških sam više puta čula "Hej ako se seksaš to će ti pomoći trčati brže", otkrila je američka olimpijka Lolo Jones (30), prije otkrivanja svog odgovora: "Svakako, ako me oženiš."

Teško je vjerovati da Lolo Jones, zgodna bogata plavuša sa utegnutim tijelom, u proteklih 10-ak godina (uključujući sve njene najprivlačnije godine), nije naišla na baš niti jednog muškarca koji bi je bio voljan oženiti i čekati sa seksom prije braka. Takvih (pogotovo danas) ima milijun. Je li to zato što je ona vrlo čedna i seksualno suzdržana? Očito ne; kada tu mogućnost odvagnemo s njenom tetovažom na intimnom mjestu i radošću kojom se kurva za pozornost slikajući se gola za razne časopise, jasno nam je da nije ni stidljiva ni aseksualna.

Činjenica da je Lolo Jones djevica u dobi od 30 godina nam govori jedino da seks shvaća kao oružje čijim će uskraćivanjem lupati muškarca po glavi sve dok joj se on ne pokori, te da ima dobru samokontrolu. Nije zadržala svoje djevičanstvo toliko dugo zato što je to ispravno, već zato što je to efikasno. Odreći se svog djevičanstva značilo bi odreći se vrijednog komada naoružanja koje ti omogućava privlačenje pozornosti i ucjenjivanje potencijalnih partnera. Lolo Jones možda nije nikada prevarila muškarca, ali sigurno mu nikada nije ni bila lojalna.

Žena čiji himen u trideset godina nije posjetio niti jedan muški spolni organ imat će jednake probleme s osjećanjem iskrene naklonosti prema muškarcu kao i ona koju je posjetilo previše njih. Da se poslužimo jednostavnom analogijom, isto kao što kuća nečista poput svinjca pokazuje da je njen vlasnik lijen i neodgovoran, tako i sterilna kuća u kojoj je sve podređeno čistoći pokazuje da je njen vlasnik živčan i opsjednut kontroliranjem okoline.


Znači li sve ovo da nije važna ženina prošlost? Naravno da ne znači. Prošlost je uvijek bila i ostala vrlo važan indikator ženskog karaktera, kao i putokaz budućnosti. Ali bez dodatnog konteksta, njeno trenutno seksualno stanje ne znači baš ništa
Drugim riječima, žene s 0 predbračnih partnera i najnižom stopom razvoda od samo prikazane u ovom grafu...



... nisu toliko premoćnom većinom imale sretne i uspješne brakove zato što su imale 0 predbračnih partnera...

...već su imale 0 predbračnih partnera zato što su bile kvalitetne žene koje su bile iskreno privučene dobroti i pouzdanosti više nego bilo čemu drugome i oduvijek su željele izgraditi zajednicu s takvim muškarcem.

Oznake: broj, lakoća, djevičanstvo, kvalitetna žena, promiskuitet, završšna igra, odabir partnera, teorija seksualnog


- 21:48 - Komentari (15) - Isprintaj - #

srijeda, 23.04.2014.

Bonton attention whoringa

"Ime nije ništa; ono što nazivamo ružom, slatko bi mirisalo i s drugim imenom"
- William Shakespeare


Gotovo svatko s pristupom internetu u RH ovih dana prati dramu koja se odvija oko pedofilske stranice "Najveće drolje osnovnih i srednjih škola" koja poput radioaktivne grude cezija-137 širi strah i trepet među maloljetnim djevojkama sklonim attention whoringu i njihovim roditeljima zabrinutim za ugled svojih kćeri.



Da budem iskren, nemam pojma što je zakon točno klasificirao kao pedofiliju, tako da ne mogu komentirati je li to pedofilija ili nije. U Hrvatskoj je minimalna dob pristanka na seks 15 godina, 18 ako je druga strana u poziciji odgajatelja ili dušebrižnika. Ne znam bi li se smatralo pedofilijom kada bih ja gledao golišave slike ili snimke iste one djevojke koja je pravno sposobna upoznati me u bilo kakvim okolnostima, osjetiti privlačnost prema meni, te se bez problema seksati sa mnom i uživati u bilo kakvim seksualnim perverzijama koje mi padnu na pamet. Bolje je biti oprezan i pretpostaviti da to jest slučaj.

Pretpostavivši da je naziv stranice istinit i da polovica slika na stranici potječe od djevojaka 14 godina i mlađih i stoga pravno zaštićenih od seksa (jer bi to bila pedofilija), te pretpostavljajući da iz toga automatski slijedi da se ne smije ni gledati njihove slike (jer bi to isto bila pedofilija), pretpostavljam da se onda može reći da je stranica "pedofilska". Kada bi na njoj bile erotske slike samo djevojaka između 15 i 18, onda ne znam bi li bila pedofilska ili samo povreda autorskih prava, a kada bi na njoj bile erotske slike samo djevojaka starijih od 18, onda bi se svakako radilo samo o autorskim pravima (ako i to, jer je policija razumno istaknula da djevojčice nitko nije silio da se slikaju i stavljaju slike u javnost). No kako nisam pravnik, to je samo špekulacija. Nemojte se pouzdavati u moju procjenu što je pedofilija, a što nije.

Umjesto toga, evo što je kod ovog slučaja najzanimljivije: zgražanje javnosti je puno više usmjereno na to što se mnogobrojne kćeri Balkana naziva droljama nego na to što se one uistinu droljasto ponašaju. Hm hm, gdje smo već ovo vidjeli? Ah, da.

Moja kćerka je napravila nekoliko slobodnijih fotografija koje je moglo vidjeti samo njezino odabrano društvo na Facebooku. Netko od njih je, međutim, fotografije s imenom i prezimenom poslao administatoru ove grupe koji ih he javno objavio. Sada strahujem za nju. Jučer je cijeli dan plakala u sobi. Bojim se da dijete ne dobije traume, ali i da je netko ne napadne na ulici. Poslali smo i administratorima Facebooka pisma, nas nekoliko roditelja, ali oni ništa ne mogu učiniti da tu stranicu zabrane', rekla je majka djevojčice I.M. iz Beograda.



Attention whoring - pozitivna aktivnost dokle god je u krugu "odabranog društva"! Znači li to da će majka djevojčice I.M. iz Beograda biti jednako sretna ako I.M. upozna nekog poput mene u "odabranom društvu" (ili još bolje, bez ikakvog društva) i spava sa mnom na svoj 15. rođendan? Hej, nije važno što tvoja kćer radi - važno je to da je u "odabranom društvu"!

Tako se još jednom potvrđuje staro pravilo ženske seksualnosti:

Ignissovo pravilo #5: Žena se NIKADA ne želi osjećati kao drolja, čak i ako radi nešto droljasto.

Cure između 15 i 18 godina, u redu je spavati s "haharima šta snifaju lipilo", primati njihove kobasice u sve svoje rupe i gutati njihove izlučevine, samo pazite da pri tome budete diskretne.

Čitajte dalje:

Istina da se djevojke danas naslikavaju od rane dobi u vrlo provokativnim pozama zbog čega se vraćamo na priču o privatnosti na društvenim mrežama i nadzoru nad profilima maloljetnika koji bi u svoje ruke trebali preuzeti roditelji ili bar educirati djecu o tome kakve se stvari ne bi smjele objavljivati.

Ali neće, jer bi to bio "dvostruki standard".

Ne podržavam ovu stranicu ali jasno je da se u ovom slučaju teška riječ "pedofilija" koristi samo kao oružje za ušutkavanje onih koji su se usudili ukazati na istinu. No droljasto ponašanje i attention whoring mladih djevojaka će i dalje ostati droljasto ponašanje i attention whoring kojim god ih lijepim imenom nazvali.

Unatoč svemu, kao što nam pokazuju ovi brojevi, bila bi ozbiljna greška potpuno poistovjetiti riječi "droljasta" i "ima puno partnera". To su puno širi pojmovi nego što većina ljudi misli, te se bez problema kladim da većina djevojaka čije su se slike našle u ovoj grupi ne provodi svoje vrijeme skaćući s penisa na penis. To naravno ne govori ništa o njihovom dobrom ili lošem karakteru, ali vrijedno je napomene prije nego se prepustimo moralnoj panici kao što to trenutno rade naši mediji.

Oznake: attention whoring, drolje, lakoća, internet, Facebook, sociologija, Vijesti, dvostruki standardi, rođeni za zgražanje


- 14:46 - Komentari (36) - Isprintaj - #

petak, 13.12.2013.

Što muškarci misle o lakim ženama?

...protiv feminizma je samo moj mozak. Moj penis, s druge strane, obožava feminizam i ne može ga se zasititi.
Nažalost, moj penis još nije naučio koristiti tipkovnicu i miša. Ako ikada nauči, Igniss će se iznenada pretvoriti u najgorljivijeg pobornika feminizma kojeg ste ikada vidjeli.
- Igniss

Dragi čitatelji, dopustite da vas prvo sve pitam: što je to laka žena? Je li to žena koja je oskudno odjevena? Koja se seksa prije braka? Koja je spavala s nekim na prvom spoju? A na trećem, petom ili devetom? Je li to žena koja je prevarila dečka? Koja je pružila oralni seks u kupaonici diska? Koja posjećuje nudističke plaže? Koja masturbira za muškarce na web kameri? Koja voli analni seks? Koja nije čekala barem godinu dana između svake veze? Kojoj veze ne traju najmanje šest mjeseci? Koja je bila u gang bangu? Koja je snimila pornić? Koja zna što radi u krevetu? Koja ima prijatelje s povlasticama? Koja posjeduje vibrator?

Zbunjeni? I ja isto. Činjenica je da je pojam "lake žene", popularno nazvane i "droljom", vrlo teško definirati. Iako gotovo svi ljudi bez obzira na spol gotovo instinktivno znaju za svako određeno ponašanje smatra li se ono "lakim" ili ne, za osobu kao cjelinu je to mnogo teže reći. Jedna žena bi mogla izmijeniti dvadeset partnera, biti nevjerojatna u krevetu i snimati se kako masturbira, dok bi druga mogla imati samo dva partnera, ali da su oba kriminalci s kojima snifa ljepilo i svakog od njih vara s ovim drugim. Koja je od njih lakša, tj. droljastija? Je li pedeset izoliranih droljastih činova gore nego jedan stvarno užasan? A što ako je djevica koja prodaje svoju nevinost?

Je**š me ako znam.

Sada kada sam vas dovoljno zbunio, vratimo se na moju tvrdnju da skoro svi ljudi oba spola instinktivno znaju je li neko pojedinačno ponašanje lako (droljasto) ili nije. Radi se o Andrei Vilash, reporterki televizije iz Meksika koja je išla intervjuirati poznati nacionalni bend u njihovom kombiju za turneje:



Kao što vidite na snimci, naša zamamno odjevena heroina je opuštenu raspravu uskoro zamijenila flertovanjem i pokazivanjem svoga tijela, te na nagovor benda podigla minjak, svukla tange i dala ih jednome od njih da ih omiriše. Nakon 2 minute razgovora. S potpuno nepoznatim muškarcima. Pred kamerom. Ako tražite lakoću, našli ste je. I time ne mislim nešto loše. Ne brinite, objasnit ću.

Ovaj izvrstan i edukativan video bi trebalo postaviti na IMAX kina u svim velikim gradovima zapada, a bijele vitezove i feministice vezati na trgovima ispred ekrana i prisiliti ih da ga gledaju opet i opet sve dok ne prestanu idolizirati žene i žensku seksualnost ili se ne onesvijeste.

Ovaj video je koncentrirana istina: ništa ne uzbuđuje ženu više nego kada se muškarci koje ta žena smatra moćnima ili vrijednima dive njenoj ljepoti, kada bez osuđivanja i otvoreno cijene njenu seksualnost i (barem potencijalnu) lakoću, i kada pokazuju što ih na njoj uzbuđuje, zanemarujući njen bezvezni "intervju" ili što je već trebala raditi. Za neke žene ti muškarci nisu mišićavi, direktni i ćelavi, već educirani, rječiti i ulickani, ali u svim slučajevima su dominantni, imaju igru i ne boje se posegnuti za onim što žele.

Ne vjerujete? Pogledajte samo njen oduševljeni izraz lica na ovoj reporterki. Takav osmijeh se ne može ni sakriti ni odglumiti. Presretna je što je ovi grubi, uspješni, utjecajni muškarci objektiviziraju - da, objektiviziraju - i što žele vidjeti njenu guzu i omirisati njene sokove. To je toliko izluđuje da zaboravlja na kameru, svoj posao i sve na svijetu osim toga da seksualno primami ove tipove i usreći ih svojom lakoćom.

Naravno, postoje stupnjevi razlike. Isto kao što žene vole različite tipove dominantnih muškaraca prema kojima će se tako ponašati, tako i muškarci vole razne stupnjeve ženstvenosti, od otvorenog skidanja i pokazivanja grudi pa do nekakvog suptilnog izazivanja, no srž je uvijek ista: lijepa žena pokazuje svoju ljepotu, dostupna je, i ponosi se time što je netko želi. To je usrećuje. Takva je pozitivna povratna petlja seksualnog tržišta.


Margaret Wente, žena koja je napisala po iskrenosti hvale-vrijedan članak pod naslovom "nedostaje mi muški pogled"

Nimalo ne sumnjam da bi Andrea, da tamo nije bilo kamere, vjerojatno unutar još 5 minuta svukla sve sa sebe i poslije još 5 minuta počela seksualno zadovoljavati cijelu grupu. I Bog je blagoslovio zbog toga.

Ne treba kriti da je ovaj video kao događaj još više seksi zbog konteksta nego zbog nje kao žene. To je, sa stajališta gledatelja, upravo suprotno od objektivizacije. Umjesto da je muški um svodi na samo tijelo, zbog konteksta joj dodaje razne pozitivne emocije i čini je simbolom nečega (u ovom slučaju ugodne lakoće) bez obzira na njenu razinu izgleda. Ona nije manekenka, ali poput mnogih Meksikanki je vrlo ženstvena i elegantna, te ima slatko lice i ugodnu, seksualno otvorenu osobnost koja ne skriva njenu ljubav prema seksu. Jedina zamjerka na video je to što je osvijetljenje preslabo pa se guza ne vidi toliko dobro. Meksički kombiji, što ćete.

Što me vodi do zaključka ovog članka:

Većina muškaraca voli lake žene. Čak i ako prepoznaju opasnost za civilizaciju od prevelike koncentracije lakih žena, na individualnoj razini su im svejedno drage. Čak i ako ne dobivaju osobno seks od takvih žena pa postoji element ljubomore tipa "i tata bi sine", svejedno su prema njima ambivalentni i barem uživaju u golotinji i zamamnom, seksi izražavanju ženstvenosti na način koji to može učiniti samo jedna ljepotica. Gotovo da nema muškarca koji će odbiti laku (lijepu) ženu ako mu se ponudi ili misliti nešto loše o njoj.

Druge žene su najveći kritičari lakoće. Budući da je ženska seksualna suzdržanost važan kriterij muškarcima kada ocjenjuju žele li se vezati za neku, žene imaju veliku motivaciju isticati kako "nisu kao one tamo". To dovodi do poznatog pravila "žene = najveći ženomrsci", zato što je kvarenje imidža konkurenciji vrlo važan alat u arsenalu, pogotovo među najmlađim i najplodnijim ženama.


Tako i u ovom slučaju: posljedica videa je bila to da je reporterka otpuštena zbog nemorala i neprofesionalnosti. Opravdano s obzirom na zanemarivanje radnih zadataka, rekao bih, no okladio bih se da je većina gledatelja koja se odlučila obratiti televiziji i izraziti svoje zgražanje bila ženskog spola. Šansa da su se žalili intervjuirani je gotovo nula, a šansa da su se žalili muški gledatelji prilično mala. No ne vjerujem da će reporterki to štetiti. Kada bi se u ovom trenutku odlučila okoristiti slavom u koju je svojevoljno zakoračila i slikati za Playboy ili tako nešto, uvjerem sam da bi dobro zaradila.

Nažalost, to nije ono što je odlučila. Umjesto toga je upotrijebila metodu obrane vrlo sličnu lažnoj optužbi za silovanje: odlučila je tužiti članove benda zbog "seksualnog zlostavljanja". Pa kakvog sad seksualnog zlostavljanja, zaboga? Vide li se na snimci ikakve prijetnje, nasilje ili pipanje koje ona nije odobravala s grlenim osmijehom? Predstavnik benda je odlučio postaviti se upravo na taj način: "Mi idemo samo onoliko daleko koliko nam žena dopusti," rekao je. Očekujem da će se i svaki razuman sud složiti s njim.

Ne znam, možda su je ekonomski zlostavljali time što kao uspješni glazbenici imaju više novaca od nje rolleyes

To me vodi do trećeg: ako muškarci zapravo vole lakoću, zašto onda postoji percepcija da muškarci ne vole droljaste žene i da patrijarhija ugnjetava lakoću? Objašnjenje je jednostavno: upravo zbog te tužbe i sličnih odurnih stvari koje nažalost često dolaze poslije lakoće.

Ignissovo pravilo #17: Muškarci obožavaju lake žene. Ono što muškarci mrze su lake žene koje se prikazuju čednima.

Malo preciznije rečeno, muškarci ne vole:

- Žene koje su spavale s prvima na prvom spoju, ali novima mjesecima prodaju priče kako "nisu spremne"
- Žene koje spavaju s pola faksa i onda racionaliziraju da je to nekakvo postignuće
- Žene koje su "romantično aseksualne" i crpe pozornost od Beta jadnika bez da išta daju zauzvrat
- Žene koje ponavljaju kako nema više dobrih dečkiju, a spavaju isključivo s kretenima
- Žene koje zamjeraju muškarcima što gledaju pornografiju, a čitaju 50 nijansi sive
- Žene koje se napiju i spavaju s nekim i onda tvrde da su silovane
- Žene koje podmeću kukavičja jaja
- Žene koje tvrde da mrze igru, a padaju samo na igru

- Žene koje kao dio prakticiranja lakoće krše svoja svečana obećanja (i onda još izigravaju moralne autoritete)

Ni licemjerne ni poštene lake žene ne mogu očekivati od mene vezivanje veće od lijepo zapakirane avanture. Ali barem ću prema ovim drugima imati poštovanja i nikada neću reći ružnu riječ o njima.

Oznake: lakoća, drolje, žene, priče sa seksualnog tržišta, teorija seksualnog tržišta, odabir partnera, muškarci, seksualno tržište


- 15:26 - Komentari (20) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu