Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

subota, 16.05.2015.

Tresla se loša igra, rodila se panika

Čitatelj Drip piše:

Poštovani,

slučajno sam pregledavajući facebook naletio na ovaj link koji po meni opisuje muskarce koji koriste neke od PUA metoda upoznavanja djevojki i mozda bi vam moglo poslužiti kao dobar primjer ljudima zašto ne valja upotrebljavati stalno nekoliko naučenih upada, nego treba težiti nekakvoj improvizaciji.

Postoji mogućnst i da griješim, ali nekako mi vuče na neke upade koje sam već vidio na rooshv forumu...

Lijep pozdrav, Drip.

Pogledajmo što se dogodilo:


Izvor slike

Opreza nikad dosta, a pogotovo u današnje vrijeme. Tome svjedoče mnogi nestanci mladih,


Ahem. Ne mogu a priori reći je li ovo istina ili nije, ali kada članak otvara tako eksplozivnom tvrdnjom kako bi pobudio simpatije javnosti, valja nam temeljito je preispitati:

Broj nestanaka prijavljenih na području RH po godini, od 2007. do 2014.: 1771, 1753, 1733, 1704, 1774, 1928, 2192, 2653.

Uzimajući u obzir mogućnost da se možda jednostavno povećala ažurnost prijavljivanja nestanaka, a ne sam broj nestanaka, možemo reći da stanje uistinu zaslužuje oprez. Svejedno, moramo napomenuti i da je, koliko je poznato po distribuciji ishoda, većina nestanaka A) uspješno riješena, tj. privremene prirode i B) uzrokovana slobodnim odlukama nestale osobe, a ne kidnapiranjem.

...prilazak sumnjivih osoba maloljetnicima, ali i nedavni neugodni susreti stanarki Studentskog doma Stjepan Radić kada je nepoznata starija muška osoba u večernjim satima pratila djevojke te uvukla strah pod kožu s obzirom na nastrane namjere. Slučajni upit, potraga za novim prijateljima ili pak nastrane namjere, o tome se dvoji i u našoj Facebook grupi Studentski dom Stjepan Radić “Sava” gdje je Lea podijelila svoje nedavne susrete s neobičnom osobom:

Osim ako ne mislimo na silovanje ili slične kriminalne radnje, ne mislim da je ovdje opravdano špekulirati o "nastranim namjerama". Naime, muškarci žele spavati sa ženama. Ako su privlačni i vješti u tome, onda kažemo da su zabavni, šarmantni, zgodni i stvari između njih i žena se "jednostavno događaju". Ali ako su neprivlačni i nevješti u tome, onda kažemo da su creepy, opasni, i "imaju nastrane namjere". Namjera je u oba slučaja ista, i pretvarati se da postoji nekakva značajna razlika ne koristi ni ženama koje doživljavaju te upade ni društvu općenito.

Analizirajmo sada što se zapravo dogodilo sa stajališta igre, tj. je li to nešto što bi ti kao muškarac trebao ili ne trebao raditi:

“Cure,htjela bih vas upozoriti na dvije čudne situacije koje su se dogodile kolegici i meni u zadnjih par dana oko FFZG-a. Kolegicu je na putu do Filozofskog (kod Konzuma na Vrbiku) presreo čovjek od 30-ak godina, koji se predstavio kao Emilio i pitao gdje je Filozofski

Najnormalnije otvaranje iz dnevne igre. Idemo dalje...

nakon čega su uslijedila intimnija pitanja kao npr. ide li ona na Filozofski i gdje živi

Loš potez! Ignissova knjiga "Umijeće Igre" nas upućuje brbljati o temi kojom smo otvorili općenito, ne o ženi kojoj si prišao, a pogotovo ne joj postavljati pitanja, a najmanje od svega joj još upućivati intimna pitanja tipa "gdje živiš?"!

(a ona je samo hodala i praktički ignorirala)

Ovo je već samo po sebi signal za katapultiranje iz interakcije. Ako si doživio takvu reakciju (da se ona vidljivo trudi pobjeći od tebe), bolje ti je odmah pozdraviti i otići. Očito, ljudima koji su društveno neprilagođeni takvi detalji nisu jasni, te stoga njihova igra i ispada creepy na ovaj način.

pri čemu je on dosta napadno pričao o sebi (da je došao iz Amerike, da misli ići na FFZG upisivati doktorski, spominjao je kolika mu je bila plaća u Americi i to više puta).

Još loše igre. Koncept mamaca nas upućuje suptilno natuknuti par detalja o sebi koji bi mogli pogurati razgovor, ne kao slon u staklariji se razbacivati životopisom pokušavajući pokazati koliko si super/cool/popularan/bogat.

Za usporedbu, solidan mamac u ovoj situaciji bi bio:

"Ovaj kampus je malo zbunjujući. Kad sam studirao u Michiganu, sve zgrade su imale velike oznake. Mislim da me razmazilo živjeti tamo."

Uočite u mom primjeru odsustvo komentara ili pitanja o njoj i uočite odsustvo hvaljenja samog sebe. Samo suptilno bačen mamac zbog kojega bi ona mogla grickati mamac (komentirajući nešto o kampusu, oznakama, SAD-u...) ili zagristi (pitati te kako si dospio tamo i kako ti je bilo).

Najgore što se iz mog primjera može dogoditi je da ona ne reagira na bačen mamac pa da moraš baciti još jedan, ili da moraš otići zato što ti ih je ponestalo. Potencijal za neugodnost kod bilo koje strane, ako se držiš pravila iznesenih u knjizi, ravan je nuli.

Ona nije baš reagirala i onda ju je počeo ispitivati o tome jel iz Zagreba, gdje živi, gdje izlazi, što misli o Zagrebu, jel joj dosadno i još uvijek je na sve minimalno reagirala, a što je brže hodala, on je isto tako požurivao.



Za ovo nema apsolutno nikakvog izgovora. Ako nisi teško neprilagođen ili očajan, kada netko ubrza korak kako bi se udaljio od tebe treba ti biti jasno da je vrijeme za odlazak iz interakcije.

Na kraju ju je zvao na kavu i kad je rekla da ne želi, tražio je broj, pa nije htjela dat’ pa je nudio svoj broj (jako napadno, jako umjetno i vidjelo se da točno zna što i kako će pitati) i na kraju kad mu je odbrusila da ne želi imat posla s nepoznatim čovjekom, samo je nešto promumljao i naglo skrenuo.

Nedovoljan, sjedi. Napisat ću u imenik "plus jedan" samo zbog toga što si zapravo nešto poduzeo, ali to je sve.

Ovo nažalost nije jedini tip s lošom igrom:

To ne bi bilo čudno da danas, evo prije pola sata, nismo ranije spomenuta kolegica i ja doživjele nešto vrlo slično. Naime, kod stepenica kod FF-a nam je prišao čovjek od 40-ak godina i rekao: “ee di je tu FSB?” Na što sam mu odgovorila: “Prva zgrada lijevo, druga desno od FF-a.” Pa me pitao koji su tu sve faksevi, na što smo mu odgovorile “FER, FSB i FF”, da bi nas on pitao “Kaj je FSB?” (????) Nakon toga je počeo hodati pokraj nas (hodale smo prema sveučilišnoj) i koristiti ista šablonska pitanja (prvo je pitao gluposti poput jesmo li ikad skidale glazbu na faksu, a onda isto kao onaj prošli: kako nam je u Zagrebu, pri čemu je ubacio kako je on baš došao iz Beča, nije bio u Zagrebu 6 godina, zatim otkud smo (nismo htjele odgovoriti pa je inzistirao i pitao kolegicu “ti si sigurno iz Zg-a, jel’?” na što je ona odgovorila “ne”, da bi on rekao “aha, iz nekog manjeg mjesta”, još neka pitanja kao je li nam u Zagrebu zabavno i sve je bilo isto tako jako napadno.

Ovaj drugi tip je počeo trunku bolje zato što se "iskreno" raspitivao o faksovima kao bilo koja zbunjena osoba, čak i trunku pretjerao, ali svejedno se pokopao time što je odmah skočio na intimna pitanja i time se upropastio. Takvi upadi ne bi bili neprikladni u noćnoj igri, u duhanskoj maglici i alkoholnim isparavnjima diska kada je važno to jesi li hrabar i energičan, a ne što si točno rekao. Ali ovo nije noćna igra, i zaboraviti tu činjenicu predstavlja ogromnu pogrešku.

Kad je već postalo prečudno i presumnjivo, rekle smo mu da nemamo posla s nepoznatim ljudima i doviđenja, pa je rekao “poznatima možete samo kimati glavom, a od nepoznatih nešto naučit” kao da se nudi da se odemo družit s njim ili nešto. Onda smo samo počele ignorirat i ubrzale pa je skrenuo prema cesti koja vodi do Hotela International. Budući da je kolegicu zaustavio i onaj prošli muškarac i ovaj, kaže da je način razgovora i propitkivanja skoro pa identičan. I molim vas bez komentara kao: radiš od muhe slona, ne drami bezveze, lik je idiot, mogla si ga samo ignorirati i obići i ne pisati tu glupost, jer samo sam vas htjela upozoriti, ako se nađete u sličnoj situaciji da znate da nije prva. I ako se kojoj curi desilo nešto slično, neka ostavi komentar.”

Što god vaše mišljenje bilo, ne može se pobjeći od činjenice da su ovakvi slučajevi danas realnost te vas pozivamo na dodatni oprez i prijavljivanje bilo kakvih sumnjivih situacija.

Iako uopće ne smatram da ovakve slučajeve treba prijavljivati jer predstavljaju samo lošu (i to sramotno lošu) igru, a ne opasnost, moram se složiti s curama: načini razgovora i propitkivanja kada društveno neprilagođen čovjek pokušava raditi upade su zapanjujuće slični! Sve je manji udio muškaraca koji uspijeva odrasti s normalnim karakternim osobinama, pa tako i solidnom igrom. S jedne strane feministička propaganda, a s druge strane dugogodišnji celibat, guraju ih u ili jedan ili drugi esktrem, prvo sprječavajući njihov razvoj u zdrave i uravnotežene pojedince, a zatim nagrizajući ono što je ostalo sve dok od njih ne ostanu samo ljušture. Izvući se iz takvog stanja je vrlo teško.

Konačni rezultat: masa tipova koja iskreno ne vidi ništa zabrinjavajuće u tome što žena kojoj su prišli osjeća potrebu ubrzati korak i pobjeći.



Zapamtite, žene su vrlo pronicljive što se tiče prepoznavanja loše igre. Nije važno koliko ti zapravo imaš doktorata, novaca u banci i svega ostaloga, ako ne znaš preponati osnovne društvene signale loše ti se piše i biti ćeš ili ignoriran ili iskorišten (iskreno, ne znam što je od toga gore). Gdje si si nekada još i mogao priuštiti određenu dozu sramežljivosti, tikova ili pogrešaka u igri, danas seksualno tržište ne prašta i nema gotovo nikakve šanse da cure kojima si prišao tvoje neobično ponašanje otpišu kao običnu zbunjenost ili zatelebanost, već će ti istog trena pripisati "nastrane namjere".

Ono gdje je čitatelj pogriješio je ocjena situacije:

mozda bi vam moglo poslužiti kao dobar primjer ljudima zašto ne valja upotrebljavati stalno nekoliko naučenih upada, nego treba težiti nekakvoj improvizaciji.

Iako je dobro biti fleksibilan, nije problem u improvizaciji ili ne-improvizaciji, već u tome je li sama tehnika dobra ili nije, te odgovara li čovjeku ili ne odgovara. Recimo, ja već 5 godina u online datingu upotrebljavam jedan te isti upad i nikada mi se nije ništa loše dogodilo. Moje osnovne teme razgovora su šablonske, bez pretjerane varijacije, pa ipak bivaju dobro primljene (disclaimer: nisam ih isprobavao u okružju ovog doma kiss). Problem opisanih muškaraca je ogromnom većinom u tome što su se prezentirali na nespretan, neumješan i odbojan način, a ne u tome što su prezentaciju naučili napamet.

Postoji mogućnst i da griješim, ali nekako mi vuče na neke upade koje sam već vidio na rooshv forumu...

Kao prvo, Roosh forum ne spada u "PUA" zajednicu i većina ljudi tamo bi se uvrijedila da ih netko tako nazove. Nadalje, suprotno mišljenju kako PUA tehnike stvaraju ovakve slučajeve (dok su u stvarnosti debilni PUA tipovi koji muškarcima preporučaju ovakvu nekalibriranu agresivnost vrlo vrlo rijetki), ovakvi primjeri su klasičan slučaj koliko su tehnike (bez obzira na to kako ih mi nazvali i odakle došle - muškarci su upadali ženama i u prošlosti, znate) zapravo potrebne.

Gdje drugi naivno vide muškarce koji su prije bili sasvim u redu ali su onda pročitali neki savjet s roosh foruma i odjednom postali creepy tipovi nastranih namjera, ja vidim očajnički vapaj za pomoć tisuća i tisuća obespravljenih, ogorčenih ljudi koji su najčešće bez svoje krivnje ostali zaglavljeni u žrvnju seksualnog tržišta i zdrobljeni. Njihovi neprilagođeni pokušaji upada, bez obzira na to jesu li ih smislili sami ili pročitali na nekom lošem izvoru, predstavljaju ni više ni manje nego ruku utopljenika koji poseže iz vode u nadi da će ih netko spasiti.



Stoga, ako netko sretne Emilia i ostalu škvadru, neka ih uputi na knjigu Umijeće Igre, i uz koje uvijek mogu dobiti još konstruktivnih savjeta ako im to bude potrebno.

Oznake: rana igra, upad, priče sa seksualnog tržišta, anti-igra, Vijesti


- 12:03 - Komentari (19) - Isprintaj - #

petak, 10.01.2014.

Zašto kretensku igru nazivamo kretenskom?

Već smo utvrdili da shvaćati žene ozbiljno i polagati posebnu brigu na želje koje izražavaju nije optimalan mentalni sklop za zavođenje. Gotovo svakom današnjem muškarcu bi bilo znatno bolje uvesti barem mali element neozbiljnosti, ako već nije od volje ili u stanju za primjenu potpunog arsenala kretenske igre. Ali kako si on to može priuštiti? To je tabu! On naposljetku nije "kreten", nije odgajan kao "kreten" i ne želi biti "kreten", čak i ako tamo preko ograde leži hrpa ljubavi i seksa kojima žene obasipaju kretene. Ovo je članak koji će pojasniti zašto je ovaj pojam pomalo karikiran i zapravo puno suptilniji nego što se čini na prvi pogled.


Charlie Sheen, jedan od najpoznatijih kretena na svijetu. Izvor: Daily Mail

Kao prvo, ponovimo što je to kretenska igra: to je način ponašanja u kojemu ženu tretiraš kao seksualni objekt, ne shvaćaš je ozbiljno, te si samopouzdan i nikada se ne ispričavaš. Alternativno rečeno, u kretenskoj igri muškarac nepokolobeljivo stavlja svoje potrebe na prvo mjesto, i svo njegovo ponašanje izvire iz tog vrela. Ali što je kod toga toliko loše? Nije da time zapravo oštećuje nekoga ili uzrokuje nekakvu štetu. Gdje je u svemu tome kretenizam? Iz toga dolazi ovo važno pitanje:

Zašto onda ovakvo ponašanje nazivamo kretenskom igrom?

A) Civilizacija je općenito bazirana na malo većoj razini altruizma i suradnje od obične indiferencije i samo-interesa. Čovjeka koji bi primjenjivao ova tri pravila u ostatku života (tretiraj ljude kao objekte, ne shvaćaj ih ozbiljno, te se nikada ne ispričavaj) bismo svi odmah proglasili "kretenom". Ne možemo reći da je baš zao, ali svakako je kreten. Evo vam nekoliko primjera:

- Čovjek koji ignorira druge u prometu i ne pušta pješake na zebri
- Čovjek koji posuđuje stvari od prijatelja i nikada ih ne vraća
- Čovjek koji na poslu stalno zabušava i ne shvaća kolege/kupce ozbiljno
- Čovjek koji tutnji muzikom na 120 dB u dva sata poslije ponoći
- Čovjek koji stalno pita razne usluge od obitelji ali je uvijek zauzet kada nešto treba njima
- Čovjek koji zbija praktične šale s drugima jer mu je dosadno
- Čovjek koji uživa u tome što je nekoga nasamario
- Čovjek koji voli kršiti pravila iz obijesti


Svi znamo kako ga nazvati, zar ne? On je tipičan muškarac sa značajno povišenim osobinama mračnog trojstva: narcizmom, makijavelizmom, i psihopatstvom (te ponekad još impulzivnošću). Ukratko, on je kreten. Čina.

B) Zato što kretensku igru stvarno provode većinom kreteni. Ali zašto većinom kreteni? Zašto ne i drugi? To ćemo lako objasniti primjerom slučajnih puteva odrastanja koje sam jednom opisao.


Staze i prema vrhu i prema dnu su jednakog, spiralnog karaktera: kako jedan muškarac doživljava iskustva na svom putu, on se eksponencijalno udaljava od onog drugog. Beta muškarac kada je već skoro oblikovan ne može samo trepnuti i skočiti u kategoriju na lijevo: mora se vratiti na početak, naučiti stvari od njihovih osnova, te tek onda napredovati prema onome što želi.

Kada uz to dodamo i pojavu feminizma trećeg vala, koji provodi rat protiv normalnog muškog ponašanja i eliminira uzore od kojih bi mladi muškarci mogli nešto naučiti da to isprave, među tim mladim muškarcima dolazi do ekstremne podjele: oni koji nemaju osobine mračnog trojstva nemaju nikakvu igru (tj. imaju anti-igru) i ispadaju premoćno Beta, dok ona manjina koja te osobine ima kretensku igru i ispada premoćno Alfa. Onih između - u zlatnoj sredini - svake je godine sve manje.

Drugim riječima, u današnjem društvu, kreteni su skoro pa jedini koji napuštaju adolescenciju s dobrom igrom, a u kretenskoj igri (koja je još efikasnija od normalne) je njihova koncentracija gotovo 100%. Većina ostalih su u tom području hendikepirani gorkim iskustvima iz mladosti i/ili vanjskim faktorima i moraju uložiti manji ili veći napor kako bi to nadišli. U današnjem društvu čovjek skoro da mora biti kreten kako bi se u mladosti ophrvao stvarima koji ga hendikepiraju u razvijanju spososbnosti zavođenja. Ako je rođen pomirljiv i poslušan, a ne impulzivan i narcisoidan, šansa da će potpasti pod destruktivni utjecaj loših ljubavnih savjeta je vrlo velika. Upravo zbog tog nesretnog pravila imam najviše simpatija prema mladim ljudima: velika većina nije imala nikoga tko bi im pokazao što je normalna, uravnotežena muškost. Pred njima je mnogo učenja (ako se odluče na učenje, a ne racionalizaciju).

Ta snažna korelacija između točaka A i B je razlog zašto za taj vid igre kažemo "kretenska igra". Kreteni su pretežno oni koji na sve okrutnijem seksualnom tržištu postižu izvrsne rezultate, i tako je cijela tehnika nazvana po njima. No ista ta korelacija je i svijetla točka cijele ove priče: iako je većina muškaraca naučila kretensku igru zato što su kreteni i u drugim područjima života pa im je to došlo prirodno, to također znači i da netko tko nije nije kreten može naučiti samo kretensku igru (ili barem uvježbati običnu igru kako treba).

Naposljetku, osobine mračnog trojstva nisu nešto zarazno. Neće skočiti na tebe zato što seksualno objektiviziraš žene koje su već same sebe seksualno objektivizirale, ili zato što si naučio biti samopouzdano staložen i ne mariti za to što neka tamo misli o tebi. To što si voljan zadirkivati curu s kojom pričaš i tjerati je da pogađa koliko imaš godina neće te prisiliti da zadirkuješ carinika na graničnom prijelazu i završiš u zatvoru. To što si sposoban prekinuti sav kontakt s curom koja radi nepotrebnu dramu ne znači da ćeš ispariti i prestati se javljati obitelji. To što se ne sramiš toga da te privlače vitke mlade žene ne znači da ćeš izgubiti osjećaj srama i početi gol trčati po gradu. Itd, itd.

Budućnost ovisi samo o tebi.


Wolverine - dobar učitelj samo u tom filmu

Oznake: tjedan kretenske igre, kretenska igra, kreten, anti-igra, kretenska anti-igra, igra, alfa, beta, odrastanje, interna igra


- 18:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.12.2013.

U potrazi za izgubljenom koketom

Ovo bi mogla biti naj-Beta priča u povijesti ovog bloga. Iako ekstremnu koncentraciju Bete možemo pronaći u slučajevima Milana i Severine, Kanyea i Kim, te ovog jadnika koji čezne za ženom koja ga je izvarala, svima njima je moguće barem malo progledati kroz prste jer su ipak barem jednom okusili nekakvu ljepotu, seks i bliskost od žene u pitanju pa je donekle razumljivo da im se teško odvojiti od toga. Očekivano je da ćeš htjeti ponoviti stvar ako si se barem jednom omastio njome.

To ovoga puta nije slučaj.

Novozelanđaninov pokušaj da pronađe misterioznu američku ženu


Reese McKee ima samo ime i fotografiju, bez puno drugoga, ali nada se da će ovog Božića pronaći Katie

Prvi alarm: na skali od 1 do 10, ona je 6-ica, u najboljem, vrlo velikodušnom slučaju 7-ica (i to sve po Washingtonskim standardima, po našim bi bila jedva 5). Prosječno lice s oštrim kutevima (popularno: manjaw) i obrazima poput vjeverice (iako to može biti od nespretnog šminkanja), prosječno, donekle inspirirajuće tijelo BMI-a 24 (koliko se može ocijeniti po sitnoj "napuhanosti" lica), srednje dvadesete... barem ima srednju do dugu kosu. Cure, obratite pozornost. Možete biti ne znam koliko genetski neobdarene, ali ako niste pretile i niste odrezale kosu, i dalje možete biti prilično privlačne.

Naša priča počinje ovako:

"Pronađi me," rekla je prije nego je nestala u zoru jednog novogodišnjeg jutra.

Odlično, odmah Hollywoodski klišej. Stvarni svijet nije poput spota "Absolute Beginners" Davida Bowieja u kojemu muškarac trči za koketnom djevojkom u sjenama, nikada ne vidjevši od nje ništa više od sjene. Koliko netko mora biti blesav da misli da je to ozbiljna prilika?



"Da, pronaći ću te," rekao je prije nego što je shvatio da je jedino što ima njeno ime, Katie, uz činjenicu da je iz DC-a - vjerojatno Washington DC-a u SAD-u.

Washington DC se, uz Toronto u Kanadi, diljem svijeta smatra jednim od najgorih mjesta na svijetu što se žena tiče, s epidemijom debljine, loših karaktera, tetovaža, promiskuiteta i napuhanih standarda. Vjerujem da to objašnjava ovo gore.

Reese McKee (25) se nada da će mu čarolija Božića i moć društvenih medija omogućiti da se ponovno nađe s misterioznom ženom koju je upoznao u Hong Kongu prošle Nove godine.

Muškarac iz Wellingtona kaže da je bio u Hong Kongu kada je naletio na Katie nakon što su se oboje izgubili tijekom te noći.

"Samo sam šetao uokolo i divio se svjetilma kada sam pronašao ovu djevojku kako plače uz cestu."

Za sada sve ok. I ja bih pitao nekoga tko plače uz cestu kako mogu pomoći. Ako je cura u pitanju, pretpostavljam da bih i ja to shvatio kao priliku.

"Prišao sam joj i pokušao joj pomoći. Bila je izgubljena. Izgubila je sve svoje prijatelje negdje u gradu."

"Samo sam je razveselio. Ja onako imam ovaj neporecivo loš smisao za humor na koji se nitko ne može ne nasmijati."

Onako ovaj neporecivo loš smisao za humor? Vjerujem ti!

Poslije su išli piti i na kraju se ponovno našli s njenim društvom prije rastanka u 6 ujutro, kaže.

Ja bih je zabavio čitanjem dlanova i prikladno uvjerio da je naš mini-spoj zanimljiviji od njenog društva, ali svakome svoje. Ne mora svatko iskoristiti prilike koje mu se ukažu.

Iako nikada nije dobio ni kontakt broj ni e-mail adresu, posljednje riječi koje je čuo od Katie, "pronađi me", ostale su s njim.

Nakon što je upoznao Katie, g. McKee kaže da je proveo tjedne u potrazi za njom. "Ali to je bilo manje-više uzaludno jer nisam imao nikakvih tragova.

Dobio sam ideju upotrijebiti Facebook ovog lipnja, ali nije bio pravi trenutak. Mislim da u ovo doba godine ljudi imaju posebnu vjeru u čaroliju Božića. Ako ništa drugo, bilo bi lijepo opet se čuti s njom i reći joj "hvala". Reći joj "Hej, kako si?"

Koja to budala provodi tjedne u potrazi za ikim? Napraviš par pretraga, filtriraš po mjestu, upotrijebiš servis za obrnutu pretragu slika, i ako ne nađeš to je to. Ovo nije 19. stoljeće da je potrebno tjednima obilaziti sela u potrazi za djevom, i svaka sljedeća uložena minuta poslije prvih 5 ti neće ništa pomoći.

Kao drugo, za što joj se to ima zahvaliti? On je nju tješio kada je plakala pored ceste. Ona bi se trebala zahvaliti njemu. Ali neeeee, on je Beta i ona je za njega automatski anđeoska žena. Stvarno je istinita ona paralela između načina na koji promiskuitetne (popularno: droljaste) žene dijele seks i načina na koji Beta muškarci dijele svoje emocije i lojalnost.

Uočite da je konstantno tijekom godine razmišljao o tome kako je pronaći, bez posustajanja. U lipnju, pola godine nakon što ju je upoznao, je dobio ovu blesavu ideju s Facebookom, konstantno je razmišljao kada će biti pravi trenutak kako bi "povećao svoje šanse" za 2%. To znači da cijelu godinu nije imao drugih prilika. Nije proveo godinu živeći normalno i upoznavajući druge cure i onda pred kraj godine šaljući jedan kratki booty call iz zabave. Ne, on je čeznuo za njom svakog trenutka, na temelju nekoliko sati provoda nakon kojih mu se nije udostojila ni ostaviti kontakt.

Nevjerojatna žeđ. Nevjerojatno odustvo čak i najmanjeg komadića interne igre.

"Količina pozitivnih reakcija i ohrabrenja koja je potekla je zapanjujuća." Stranicu je sharealo preko 4000 ljudi.

Barem 80% djelitelja te stranice su žene, kladio bih se. Žene (nesvjesno, istina) obožavaju racionalizirati i širiti potpuno pogrešne informacije o načinu na koji ih se može osvojiti, te da nema rijetkih stranica poput moje prosječan Beta ne bi nikada uspio proći kroz zid "samo budi svoj" savjeta.

Osim njenog imena, jedini identifikacijski podatak koji ima o Katie je njena slika koju je pronašao na svom mobitelu sljedećeg jutra.

Osim ako ne upotrebljavaš neku rafiniranu vrstu igre profesionalnog fotografa, nije dobra ideja slikati curu. To samo napuhuje njen ego i smanjuje ti šanse.

g. McKee priznaje da je "pomalo realist" i ne bi ga iznenadilo da je Katie u vezi s nekim drugim. Ipak, ostaje "naivno optimističan".

Po onome što znamo o seksualnom tržištu u prosjeku, rekao bih da stvarno postoji 30% šanse da nije bila ni s kim ove godine pa je slobodna. Po onome što znam o njoj (pogotovo o njenoj lokaciji), vjerojatno je ove godine primila 2-3 spolna organa. Pa tko voli nek' izvoli.

"Šanse su milijardu naprama jedan, ali sviđaju mi se ti izgledi."

Zaboga!


Jesu li ikada u povijesti izrečene više Beta riječi nego što su "Šanse su milijardu naprama jedan, ali sviđaju mi se ti izgledi."

Osim ako ga slučajno ne spasi slava koju je sada stekao (sumnjam, budući da je to izrazito "awwww slatko" vrsta slave, ali možda - šanse su milijardu naprama jedan).

Hajdemo se kladiti:

32.9999% šanse da je ne nađe.
33% šanse da je nađe, ona da hrčkoliki intervju kako je to baš awwwwwwww, nakon čega 75% šanse da ga ignorira, a 25% šanse da ga nekoliko godina muze za emocionalnu pozornost
33% šanse da je nađe, ona izjavi da je to baš creeeeepy i aaaawwkwwaaard i zatim ga ignorira
0.0001% šanse da je nađe, oni završe u vezi i braku, nakon čega 100% šanse za razvod i financijsko/emocionalno silovanje jer ona "nije sretna"


Ne znam za vas, ali meni se za to stvarno vrijedi potruditi!

"Bilo bi mi dovoljno kada bih je samo pronašao i rekao "hvala" jer je to bila godina koja mi je promijenila život, i počela je te noći, stvarno."

Ne mogu više. "Promijenila život".... nakon jednog pića u novogodišnjoj noći? Članak ovdje milosrdno završava, jer nisam siguran da bih mogao izdržati i sekundu više. Moj Beta-detektor je eksplodirao.

Dečki, želite uspjeti na seksualnom tržištu? Samo radite sve obrnuto od gospodina McKee-a i garantiram uspjeh.

p.s. EPILOG: Novine prenose da je djevojka pronađena ali da je "otprilike" ugasila svoje profile na društvenim mrežama. Mojih 33% šanse iz treće opcije je bilo točno!

"Otprilike" rofl rofl rofl

Oznake: Vijesti, Facebook, internet, beta, anti-igra


- 10:18 - Komentari (25) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.06.2013.

Etimologija igre

Ako si u Hrvatskoj u 2013. godini kupio curi koja ti se sviđa plišanog medvjedića i ostavio ga na njenom stolu s ljubavnim pismom koje opisuje koliko je voliš i da bi sve učinio da budeš s njom, je li to igra?**

1. Igra kao život: U najširem pogledu na svijet, igru čini baš svako ponašanje koje indirektno ili direktno ima cilj dolaska do partnera. Otkupna cijena za mladu, ljubavno pismo, dvostruki kompliment, stjecanje imovine, stjecanje ugleda, stjecanje obrazovanja, odlazak u crkvu, odlazak u disko, padanje na koljena i nošenje buketa ruža, sve to spada u igru. Takav pogled, kao što sam već jednom naveo, vrlo je grub i, iako zabavan, nije baš koristan za seksualni uspjeh. Lijepo je znati da ljudi postoje prvenstveno kako bi se parili, ali ne može se upotrijebiti kako treba. Nema nikakve podjele ili razlike. Po ovom kriteriju, slučaj s početka sigurno spada u igru.

2. Igra kao rezultat: Ako kažemo da je igra ponašanje koje ostvaruje nekakav dolazak do partnera, ona se igra dijeli na igru (u prosjeku uspješne metode) i anti-igru (u prosjeku neuspješne metode). Također bi se dalo diskutirati o tome koliko je koja metoda uspješna ili neuspješna u odnosu na utrošene resurse, tj. efikasna ili neefikasna. Igra i anti-igra sastoje se od dvaju komponenti:
.
A) Urođene, univerzalno privlačne: snažan jezik tijela je uvijek bio privlačan i ostat će privlačan. Dubok glas, tjelesna snaga i dominantnost nikada neće izaći iz mode. Neovisnost i čvrst okvir će uvijek ostati privlačni. Kultura može ponekad raditi protiv njih, ali to je poput borbe s vjetrenjačama. Urođene preferencije uvijek pobjeđuju.

B) Makro-relativne, ovisne o kulturi: u doba kada je muška dominantnost bila velikim dijelom izražena kroz imovinski status i ulogu skrbitelja za obitelj, bilo je sasvim suvišno verbalno izražavati dominantnost kao što danas radimo kretenskom igrom i kvalificiranjem. Isto tako, visina i snaga su nekada imale manji utjecaj nego danas, kada su manje značili kao indikatori dominacije. Naravno, nisu svi faktori ovisni o vremenu. Japan je najbolji primjer kolekcije bizarnih relativnih seksualnih preferencija. Slučaj naveden na početku spada ovamo - radi se o anti-igri, koja bi nekada bila puno bolja ali danas je jednostavno katastrofalna.

C) Mikro-relativne, ovisne o kulturi i situaciji: iako je neka određena tehnika većinom neuspješna, postoje iznimke u kojima sjaji. Na primjer, kreten koji stalno zadirkuje ženu, ne shvaća je kao osobu i drži se na udaljenosti polučit će dobar efekt ako ženi spontano ubere buket ljubičica s puta. Tih i samozatajan muškarac može više dobiti od kontroliranog bijesa nego netko ekstrovertiran. Sposobnost ocjenjivanja ovih okolnosti igra je sama po sebi. U ovo također spadaju niše, mikro-kozmosi zavođenja koji ne odgovaraju niti jednoj drugoj kategoriji. Recimo, šetati slatkog malog psa koji ti omogućava bezbolno otvarati razgovor s gotovo svakom curom koja prođe, primjer je niše.



Kada na ovom blogu napišem da netko ima igru, mislim prvenstveno na ovu podjelu. Igra = ono što radi. Budući da je ono što radi trenutno pretežno skup verbalnih i društvenih vještina, igra = verbalne i društvene vještine za uspjeh sa ženama. S ovog stajališta, razumno je podijeliti muškarce na one s igrom i one bez igre, a žene na one koje žele puno igre i one koje žele malo ili ništa igre. Također nam omogućava uspoređivati ovo razdoblje s poviješću, kada nije bilo potrebno toliko igre, tj. igra je bila znatno drugačija.

3. Igra kao polje djelovanja: u ovom pogledu, igra se dijeli na aktivnu i pasivnu.

Aktivna: direktno, ciljano djelovanje: izlasci, dnevna igra, kreiranje profila na online dating stranici, razgovor, poboljšanje verbalnih vještina i eliminacija straha od prilaska. Slučaj s početka spada ovamo - iako neće polučiti rezultate, svejedno se radi o aktivnoj igri.

Pasivna: sve druge aktivnosti koje ti ili same od sebe stvaraju prilike (npr. slava, visok situacijski status, uljepšavanje stila ili izgleda, novac) ili koje ti pospješuju uspjeh u aktivnoj igri. Tipičan oblik pasivne igre je tjelovježba. Sama po sebi, ta aktivnost ne predstavlja igru, ali snažna tjelesna prisutnost pomaže u igri i stvara dodatne prilike u obliku "izmijenjenih pogleda". Novac je sam po sebi beznačajan za zavođenje, ali omogućava vrijeme i slobodu za ulazak u više krugova s lijepim ženama, te daje određeni imidž uspjeha, moći i statusa.

Iako muškarcu s obzirom na uloženi napor aktivna igra donosi najviše pomaka, dugoročno ne smije zanemariti ni pasivnu. Obje imaju opadajuće prinose i stoga se međusobno nadopunjuju. Oni rijetki koji imaju vrhunsku razinu i aktivne i pasivne igre oni su koji monopoliziraju seksualno tržište.

I na kraju... svi ovi pojmovi su vrlo snažno povezani s pojmovima Alfa i Beta, ali nisu im uvjet. Ne postoji apsolutna korelacija. Čovjek bez igre može biti Alfa zahvaljujući svojem izgledu, situacijskom statusu, slavi ili bogatstvu, iako postoji velika opasnost da će mu se to dugoročno osvetiti.

Oznake: igra, pasivna igra, aktivna igra, anti-igra, alfa, beta


- 13:39 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.04.2013.

Nadigravanje 2: kretenska anti-igra

Igrač_1337:
Cura koju sam prije nekoliko tjedana upoznao u disku. Stvari su bile vruće (ljubljenje i maženje svugdje po tijelu) i otišli smo kod mene, ali nije htjela ići do kraja. Noć je završila razmjenom brojeva. Nekoliko dana poslije, pokušao sam je kontaktirati da se dogovorimo za petak ali rekla je da ne može i nije ponudila alternativni termin. Zatim sam joj u ponedjeljak poslao slijedeći SMS:

Ja: Vjerojatno misliš da sam internacioalni playboy. Želim te bolje upoznati
Ona: Ne znam o "internacionalnom playboyu" ali bolje te upoznati se čini zabavno

Ja: Ne - mislio sam da će ovo, budući da smo se već ljubili i istraživali si tijela, odvesti do čistog prijateljstva
Ona: Ako samo želiš seks našao si pogrešnu

Ja: U pravu si. Hajdemo se samo vjenčati večeras
Ona: Sorry, moj razvod neće biti dovršen još nekoliko tjedana

Ovaj razgovor se nastavio dva dana poslije (poslao sam joj ovo dva dana nakon njenog prgavog odgovora o razvodu):

Ja: Zamijenila si me s nekim koga boli k****
(ona odgovara sljedećeg dana)
Ona: Mislim da bi (nadimak koji mi je dala) bolio k**** o zakonima

(nekoliko dana poslije, ja joj odgovaram)
Ja: To je rezervirano za imbecile koji ga studiraju (ona studira pravo)
Ona: Gle, ne znam što sam rekla da budeš tako ljut? ali sugeriram da izbrišeš ovaj broj. Ovo će biti posljednja stvar koju ti kažem. Ćao


Postoje Alfe, muškarci koji imaju dobru igru i uživaju u velikim količinama seksa i ljubavi. Postoje Beta muškarci, koji su većinom dobroćudni i žive u prisilnom celibatu svog fantasy svijeta gdje se ženama sviđa njihovo umiljavanje, strpljivost i prijateljstvo pa, iako ne dobivaju seks, barem bivaju u neku ruku moralnim pobjednicima koji nisu ni za što krivi. No to nije sve.

Tamo u mračnim kutevima seksualnog tržišta, postoji i manjina Beta koja se ne ponaša Alfa drsko i zabavljeno, već jednostavno oholo, koja nije agresivna već jednostavno beznadno napaljena, i za koju je vrijeđanje najvještiji "dvostruki kompliment" koji su ikada smislili. Kada žene kažu da su svi muški kreteni, ignorirajući onu hrpu dobroćudnih Beta tipova, misle ili na Alfe koji su ih ostavili ili na ovakve Bete koji su im pristupili s najglupljom vrstom igre na svijetu: kretenskom anti-igrom.

Dijalog naveden na početku očiti je primjer tipa s kretenskom anti-igrom, tipa koji je sposoban dobiti početnu pozornost, najčešće zbog dobrog izgleda s kojim je rođen (ili novca, situacijske slave i sl.), ali čija se privlačnost otapa poput kocke leda na vrući ljetni dan čim otvori usta. Gdje bi njegovi dobri temelji bili dobro nadopunjeni s malo igre ili čak i običnom dobroćudnošću, umjesto toga su crvljivi od ovako užasnog dopisivanja. Nemam posebne simpatije ni za nju - to što je našla nekog random tipa u disku i odbila spavati s njim zato što je ispao nespretni kreten umjesto spretnoga ne govori ništa dobro o njoj, ali ovo nije post o toj temi.

Još jedan način na koji može nastati ovakva jadna igra je onaj kada ljudi koji su cijeli život bili čista suprotnost prvi put čuju za igru i zanesu se u drugi ekstrem, no većini novopečenih igrača koji napuštaju močvaru dobrih dečkiju je problem što su previše suzdržani, a ne premalo kao ovdje.

Evo kako je ovaj razgovor mogao završiti vrućim seksom u roku od nekoliko dana, a ne ponižavajućim odbijanjem:

Ja: Vjerojatno misliš da sam internacioalni playboy. Želim te bolje upoznati
- Malo ljigavo, ali nije loše. Samo druga rečenica bila bi sasvim u redu.
Ona: Ne znam o "internacionalnom playboyu" ali bolje te upoznati se čini zabavno
- Kontrolni toranj, dobili smo pozitivni odgovor! Hej! Čuješ li me? Rekla ti je da je otvorena za to da se opet vidite, ali čini se da je nisi čuo. To je jedna od najvećih mana u prodaji: kada ne znaš kada treba začepiti i zaključiti posao, već nastaviš drobiti sve dok ne dosadiš drugoj strani ili ne kažeš nešto glupo:

Ja: Ne - mislio sam da će ovo, budući da smo se već ljubili i istraživali si tijela, odvesti do čistog prijateljstva
- Zaboga, zašto? Ovo je totalno nadigravanje i bezrazložno seksualiziranje razgovora. Trebao si samo dogovoriti spoj, no umjesto toga si izazvao da se osjeća lakom.
Ona: Ako samo želiš seks našao si pogrešnu
- Predvidljivo aktiviranje obrane ugleda. Vjerojatno je već ovdje bilo gotovo, jer se od toga teško oporaviti, no...

Ja: U pravu si. Hajdemo se samo vjenčati večeras
- Izvrsno. Ipak si prepoznao pogrešku i pokušao se spasiti.
Ona: Sorry, moj razvod neće biti dovršen još nekoliko tjedana
- Kao što je bilo očekivano, ipak nije uspjelo.

Ovaj razgovor se nastavio dva dana poslije (poslao sam joj ovo dva dana nakon njenog prgavog odgovora o razvodu):
Ja: Zamijenila si me s nekim koga boli k****
- Jedina šansa za uspjeh u ovakvoj situaciji da je pustiš na miru i nakon nekog vremena se vratiš kao da se ništa posebno nije dogodilo.
Umjesto toga, odgovor zvuči vrlo ljuto i uvrijeđeno. Kretenska igra u SMS-ovima nema smisla s curama s kojima nisi spavao, ako si na to ciljao. Biti suzdržan radi, ali ovo nije bilo suzdržano. Da si bio suzdržan, zaboravio bi na cijelu stvar.
(ona odgovara sljedećeg dana)
Ona: Mislim da bi (nadimak koji mi je dala) bolio k**** o zakonima
- Sad se već samo svađate. Možda iza svađe ponekad slijedi seks pomirenja, ali to je kada ste već u vezi. Ovime si izgubio i posljednje pozitivne emocije potrebne za ulazak u "tajno društvo".

(nekoliko dana poslije, ja joj odgovaram)
Ja: To je rezervirano za imbecile koji ga studiraju (ona studira pravo)
- Direktna uvreda. Što ćeš dobiti time? Čak i da ti je stvarno napravila nešto loše, čemu to?
Ona: Gle, ne znam što sam rekla da budeš tako ljut? ali sugeriram da izbrišeš ovaj broj. Ovo će biti posljednja stvar koju ti kažem. Ćao

- I to je to. Primjeti da nije bio samo sarkazam ili spašavanje obraza to što je bila zbunjena zašto si postao tako ljut i uvredljiv nakon što je ona počela izjavom da bi te htjela bolje upoznati. Ako mene pitaš, i ja sam zbunjen.


Dragi igrači, okanite se seksualiziranja razgovora i kretenske igre putem poruka u tako ranoj fazi upoznavanja. Ništa dobro ne može nastati iz toga. Najbolji način za dopisivanje je samo dogovaranje spojeva. Tek kada se čovjek uvježba u tome, vrijeme je za malo laganog flertovanja, a i to s oprezom.

Oznake: kretenska igra, anti-igra, kretenska anti-igra, beta, seksualiziranje razgovora, srednja igra, spoj


- 10:38 - Komentari (24) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.04.2012.

Pravi put do njenog srca

Kada sam prije nešto više od pola godine počeo pisati ovaj blog, nikada nisam ni sanjao koliko će me to otuđiti od prave ljubavi. Moj život se pretvorio u beskonačnu trku za bezumnim seksualnim zadovoljstvom, koja je prijetila uništenjem moje duše. Nakon što sam jednom prilikom spavao sa ženom koju sam upoznao prije samo pola sata, shvatio sam neospornu istinu: ovo nije put do sreće. Ovo je prazno i jadno.


Moj život me pretvorio u ovo :(

S nostalgijom sam se sjetio jedne djevojke iz moje prošlosti s kojom sam imao pravu vezu, temeljenu na emocijama a ne na životinjskim instinktima. Bili smo najbolji prijatelji, u svakom pogledu srodne duše, i tada nisam znao cijeniti koliko me usrećuje slušati o njenim planovima za život, njenim ambicijama, nadama i strahovima, i muškarcima u njenom životu koji su je razočarali i bili loši prema njoj. Naša veza nije bila seksualna, već temeljena na bliskosti i razumijevanju. Nikada neću zaboraviti koliko sam tada bio blizu istinske sreće. Ne znam što mi je bilo kada sam se odlučio povesti za sebičnim željama svoje donje glave i upustiti u život prepun površnog skupljanja seksualnih trofeja, spolnih bolesti i opasnosti od trudnoća. Gledajući unatrag, napravio sam strašnu pogrešku. Tek sada to razumijem.

Odlučio sam popraviti stvari koliko mogu. Uz puno pokajanja moram objaviti da brišem blog i sve savjete na njemu. Također ću po hitnom postupku kontaktirati Google kako bi izbrisao sve članke iz rezultata pretrage. Moji kritičari, dobronamjerni i taktični kao i uvijek, su bili u pravu. Ne želim da ijedna više žena doživi razočaranje da je penetrira kreten kojem nije stalo do nje i koje će je tretirati samo kao seksualni objekt. Muškarci moraju biti odgovorni i cijeniti žene, jer pravi muškarac je samo onaj koji će je istinski poštovati. Isto tako zatvaram mail i twitter jer ne želim kvariti uspješne veze i dobre ljude svojih duboko pogrešnim savjetima - volio bi da mogu povući i ono što sam do sada napisao. Umjesto toga, napisat ću ukratko ono što svi žele znati: koji je pravi put do njenog srca.

1. Kao prvo, moraš biti svoj. Nema smisla pretvarati se da si nešto što nisi jer, ako ti nisi ti, tko si onda? Žene mogu nanjušiti neiskrenost na kilometre. Ako ti se čini da ovo ne djeluje, nisi u pravu. Samo trebaš biti strpljiv i s vremenom ćeš naći onu koja će te voljeti takvog kakav jesi. Nemoj biti agresivan i pokušavati je upoznati, pogotovo ne izvan društvenog kruga - ako joj se sviđaš, ona će ti sama dati do znanja da te cijeni. Zapamti, ne postoji baš ništa čime možeš utjecati na to hoće li te ona odabrati ili neće i bolje ti je samo biti svoj.

1.5. Evolucijska opravdanja su sranje. "Alfa" i "Beta" su samo besmislice izumljene u lošem pokušaju da se manipulira ljudima. Zar stvarno misliš da smo ista vrsta ljudi koja je postojala prije 2000 ili 10 000 godina? Misliš li da imamo iste potrebe i da nas privlače iste stvari? Naravno da ne! Današnji čovjek je neizmjerno kulturniji, osjećajniji i pametniji. Nismo više grubijani koji za kosu odvlače žene u svoje pećine, i nemamo više nikakve sličnosti sa snažnim ratnicima koji privlače žene svojom snagom i moći.


Jedini odgovarajući opis za tzv. "Igru"

Osim toga, današnja žena je mnogo ugodnija oku (pogotovo ako se oduprla površnim društvenim normama i supermodelima koji prikazuju idelalnu ženu kao anoreksičnu), nježnija je i ne igra nikakve igre. Pravila su se toliko promijenila da jednostavno nema smisla koristiti evoluciju kao ikakvo opravdanje za to što žene vole. Jedan od najčešćih argumenata koji "igrači" upotrebljavaju - da žene žele samopouzdane, agresivne muškarce - nema nikakvog smisla. Današnja žena želi muškarca s kojim će biti emocionalno povezana, koji će uvijek biti iskren, nježan i puno poštovanja prema njoj, a ne nekoga tko je tretira kao seksualni objekt. Takvi agresivni tipovi gube jako puno prilika za pravu ljubav zato što svojim ponašanjem uplaše ženu i onda se pitaju zašto uvijek imaju samo površne, seksualne veze.

2. Ono što većina muškaraca danas ne razumije je to da su žene vrlo osjetljive i emocionalne, da ih odbijaju grubost i nasilje, i da je najbolji pristup polagan. Budi njen prijatelj. Slušaj je pozorno i pusti da ti s vremenom otvori svoju dušu. Apsolutno nikada ne inzistiraj na ničemu i nemoj ni slučajno očekivati išta od nje. Nemoj je nikada osuđivati ako ti priča o tome kako je brzopleto spavala s nekim kretenom. Moraš je razumjeti, i isto tako shvatiti da je dobro da je imala puno iskustva jer će tako znati cijeniti prave stvari u životu. S vremenom će shvatiti da si ti puno bolji za nju nego onaj loš dečko iz diska koji joj se više nikada nije javio. Nikada ne propusti priliku pokazati joj svoj dobar odgoj i ljubaznost malim kavalirskim gestama i sitnim darovima (buket crvenih ruža) i sl.



3. Kada vaš odnos (tijekom mnogo mjeseci ili godina, što dulje to bolje jer je iščekivanje slatko) napreduje toliko da izađete na spoj, ne smiješ navaljivati. To što ti je odlučila dati šansu ne znači da bi se išta trebalo dogoditi; naprotiv, sad imaš priliku pokazati joj svoju uviđavnost. Dopusti njoj da odabere mjesto i vrijeme i, ako je tako ljubazna da to prepusti tebi, obavezno svejedno uključi i nju u planiranje. Možeš reći nešto tipa "Pa... ne znam... kamo bi ti htjela ići?" Idealno je da vaš prvi spoj bude u kinu ili na romantičnoj večeri u restoranu sa svijećama. Također, uvijek, ali baš UVIJEK, pitaj je smiješ li je poljubiti prije nego išta pokušaš, u suprotnom će misliti da si grubijan kojem je samo stalo do njenog tijela.

4. Ne zaboravi, kada se rastanete, trebao bi joj unutar sat vremena poslati poruku u kojoj kažeš da ti je bilo prelijepo i pitati što misli o tebi. Ne želiš da se slučajno brine je li ti se svidjela ili ne. Ako joj već na prvom spoju nisi rekao da je voliš, nemoj zaboraviti to ispraviti na sljedećem. Ona mora osjećati tvoju ljubav i nježnost od samog početka, inače ćeš propustiti priliku da s njom podijeliš još mnoge sretne trenutke. Uvijek maštaj o njoj i samo njoj, i neka ona zna da je to tako.



5. Zapamti, žene su plahe i ne vole seks. Moraš biti vrlo pažljiv i uvijek stati čim kaže "ne" . Također, ako se brineš da je tvoj penis premalen da je zadovolji, nemoj zaboraviti da postoje mnogi skupi ali efikasni preparati koji će ti pomoći. Možeš ih upotrebljavati tijekom svih onih mjeseci (ili opet, najbolje godina) koliko bi minimalno trebao čekati na spolni odnos. Ne zaboravi, seks treba biti vrlo nježan i s potpunim fokusom na to uživa li ona. Ako se budeš ponašao grubo i napaljeno, to će ti biti prvi i jedini spolni kontakt s njom i propustit ćeš obilje seksa (čak jednom u tri mjeseca, jednom godišnje poslije prvog djeteta!) kada konačno svoju vezu formalno ovjekovječite kod matičara. Muškarac koji je poštuje neće dugo čekati sa sudbonosnim pitanjem.

6. Kad smo već kod vjenčanja, uvijek imaj na umu koliku ti golemu uslugu ona čini time što kaže "da", i uvijek joj zbog toga izražavaj poštovanje i zahvalnost. U braku niti jedna strana ne smije biti dominantna - u braku ne postoji "ja", stoga se uvijek konzultiraj s njom o svemu, čak i ako ti se naizgled čini kao sitnica. Također, normalno je da će se dok ste zajedno malo udebljati (nekih 20-40 kg). Zapamti, ona to čini samo zato što zna koliko ti voliš obline, kao i svaki normalan muškarac. Ako ti nešto zasmeta kod nje, moraš shvatiti da je to dio normalnog braka i da ćeš prigovaranjem samo pogoršati situaciju. Naposljetku, ljubav je sve što je bitno.

7. Ako si uviđavan i savršen muž, itekako ima šanse da će brak trajati cijeli život, no moraš razumjeti njenu potrebu da živi još malo i podržati je. To je ono što čini pravog muškarca - požrtvovnost i razumijevanje, kao što si se i zakleo prije puno godina. Nikada je ne smiješ osuđivati jer ona sve radi kako bi bilo najbolje za vas. Ona, kao i vaša djeca koja će odrasti s majkom koja ih voli, će ti biti vječno zahvalna.
------------------------------

Pravi muškarac nije onaj koji spava s mnoštvom lijepih žena uz minimalni napor kako bi se dokopao orgazma, već onaj koji je miran, pristojan, poštuje žene i štiti ih. Kad bi svi muškarci bili "Alfa", kakav bi to bio svijet? Bilo bi to bolesno i tužno, i ne želim biti takav. Odlučio sam se od srca moliti za oproštaj, razmišljati o tome kako ostvariti pravu ljubav, kako biti dobar prema ženama u mom životu. Nije nimalo čudno da više ne gledam odurne, površne filmove. Naprotiv, neki dan sam pogledao "The Notebook", "500 Days of Summer" i "Love Actually" i rasplakao sam se kao malo dijete.



Kada pritisnem "delete", sastavit ću popis svih žena koje sam u životu povrijedio na bilo koji način i nazvati ih da im se ispričam. Znam da sam nanio puno zla ženama koje sam bezobzirno kritizirao iz infantilnih razloga, i muškarcima koje sam odvratio od puta koji ih je vodio prema istinskoj ljubavi. To je sve sitnica, no svejedno se nadam da će ta moja gesta, kao i ovaj detaljni opis puta do njenog srca, omogućiti da se popravim i da ću možda u budućnosti zaslužiti ljubav emancipirane i snažne žene koja zna koliko puno vrijedi, i u svijetu i u mom srcu.

Oprostite mi.

Oznake: humor, savjeti, anti-igra, parodija, 1. april


- 01:59 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu