Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

nedjelja, 14.02.2016.

Ne možeš zbuniti Trumpa: Kako se probudio imunološki sustav SAD-a



U lipnju 2015. godine, kada je jedan američki poduzetnik objavio da će se kandidirati za predsjednika SAD-a, vijest je popraćena ili totalnim ignoriranjem ili blagim zgražanjem. Neki tamo bogataš se kandidira? Ima neke čudne planove? Koga briga? No u samo tri mjeseca, Donald Trump je od posljednjeg i najmanje vjerojatnog kandidata postao uvjerljivo prvi:


Izvor slike: Washington Post

Što se dogodilo? Evo nekih značajnih faktora koji su doveli do Trumpovog strelovitog rasta:

Rick Perry, bivši guverner savezne države Texas, napao je Trumpa zbog njegovog "rasizma" i "ksenofobije" prema ilegalnim imigrantima iz Meksika. Evo kako mu je Trump vratio:


Trump 1 : Establishment 0

Malo nakon Ricka, i John McCain (senator najpoznatiji po neuspješnoj kandidaturi protiv Baracka Obame 2008. godine, iznimno ratno-huškačkom stavu protiv Rusije, i po tome što je veteran rata u Vijetnamu koji je proveo većinu rata u zarobljeništvu) je zaboravio da Trumpa nije moguće zbuniti i isto uletio u zamku, optužujući Trumpa da je "ludi rasist". Loš potez! Trump mu je odgovorio ovako:




Trump 2 : Establishment 0

Neki su to odlučili iskoristiti za napad na Trumpa na temelju toga što on "ne poštuje vojsku" i "nikako ne može biti vrhovni zapovjednik".

Upravo tih dana se dogodio napad na regrutacijski ured mornarice SAD-a u kojemu je islamski ekstremist ubio četvoricu marinaca. Predsjednik Obama je na svoj tipičan način odbio izraziti ikakvo značajnije žaljenje, a kamoli okriviti "islamski ekstremizam". Kao dodatnu uvredu, dok je Obama samo dva sata nakon legalizacije gay braka obojao Bijelu kuću u LGBT boje, u spomen ovog napada nije niti spustio zastave na pola koplja.



Nema veze, zato ih je na svim svojim posjedima odmah spustio Trump. Pod pritiskom javnosti, Obama je tek 5 dana nakon napada odlučio učiniti isto, popraćen sarkastičnim Trumpovim komentarom:


Trump 3 : Establishment 0

Tijekom lipnja, otkrivajući svima ono na što Igniss ukazuje već godinama ukazuje, a to je činjenica da su se mediji pretvorili u korumpirane propagandne zvučnike i moralnu policiju, NBC je raskinuo sve poslovne odnose s Trumpom zbog njegovih "neosjetljivih i ksenofobičnih izjava o meksičkim migrantima".

Tek dva dana kasnije dogodilo se

Ubojstvo Kathryn Steinle od strane ileganog imigranta u San Franciscu, što je izazvalo:

A) masovni bijes na San Francisco i slične "sklonišne gradove" koji namjerno ne provode federalne zakone o imigraciji i u kojima je kriminalcima iz Meksika dozvoljeno slobodno šetati,
B) masovni bijes na NBC koji je time bio razotkriven kao najobičniji propagandni siledžija koji sudjeluje u zataškavanju zločina
C) masovni bijes na sve kandidate koji podržavaju otvorene granice (npr. Jeb Bush koji je ilegalnu imigraciju rogonjski nazvao "činom ljubavi")

Trump 4 : Establishment 0

U sukobu s medijima, Trump se nije dotakao samo ABC-a, NBC-a, CNN-a i raznih ljevičarskih glasila, već i "desnih" kanala tipa Fox News, koji su unatoč nevjerojatnom uspjehu Trumpove kandidature posvetili velik dio svog programa i sučeljavanja pokušajima sabotiranja Trumpa jeftinim napadima o njegovom tobožnjem "šovinizmu" ili "netoleranciji":



To im se obilo o glavu nakon što je Trump umjesto sudjelovanja na njihovim sučeljavanjima organizirati svoj vlastiti dobrotvorni događaj za pomoć američkim veteranima i Fox Newsu oteo velik dio gledatelja, pogotovo izglednih republikanskih glasača koji predstavljaju najvjerniju skupinu gledatelja sučeljavanja.



Teško je pojmiti razmjere Trumpovog vrhunskog trollanja, no kada jedan jedini čovjek pokori cijelu medijsku kuću, otme joj milijune dolara u prihodima od oglašavanja i do kraja ponizi globalističke milijardere koji upravljaju njome, znate da su stvari postale ozbiljne.

Trump 5 : Establishment 0

U svim svojim govorima, sučeljavanjima, intervjuima i izjavama, Trump pokazuje osobnost i stil radikalno različitu od one svoje konkurencije.

- Trump ne koristi teleprompter. Priča fluidno, asocijativnim stilom i opušteno - baš kako sam opisao u knjizi u dijelu o razgovoru na spojevima.
- Trump se služi potpuno drugim asortimanom epiteta i fraza: naziva protivnike ne lošim, već dosadnim, ne korumpiranim, već nesposobnim, ne slabim, već bez energije, ne zlim, već licemjerima, ne propalicama, već otužnim, ne umjetnim, već ukočenim. Niti jedna tvrdnja nije potkopala Jeba Busha koliko je to učinila Trumpova tvrdnja da Bush nema energije:


- Trump je direktan i obraća se izravno publici, a ne apstraktnim idejama, društvenim klasama, rasnim ili religijskim skupinama i sličnim nebulozama. Trump čovjeku jasno kaže "ja radim za tebe" i "želim ti reći to, to i to", a ne s visoka "plješći mi dok ja propovijedam koristeći riječi od petnaest slogova".
- Trump prirodno/prirođeno ima izvrstan, uvjerljiv, Alfa jezik tijela:



Trump 6 : Establishment 0

Svatko tko želi poboljšati svoje samopouzdanje, umijeće debatiranja, umijeće odnosa s javnošću, samoobranu od škvadre rođene za zgražanje, te poboljšati svoje međuljudske odnose, može jako puno naučiti od Trumpa.

Mogao bih navesti još tucet primjera, no pouka je ova: Donald Trump svojom konzistentnošću i zalaganjem za narodne ciljeve izaziva goruću, krvoločnu mržnju u škvadri rođenoj za zgražanje i u cijelom establishmentu, što je najlakše vidljivo iz činjenice da su svi mediji i predsjednički kandidati de-facto u borbi protiv njega. Cjelokupna kampanja i na demokratskoj i republikanskoj strani se svela na jedno pitanje: "tko bi mogao pobijediti Trumpa?"


Rogonjski konzervativci vs. Donald Trump

Trumpa se svako malo uspoređuje s Hitlerom, njegove glasače se opisuje kao needucirane rasiste, seksiste i primitivce (unatoč činjenici da izborne ankete pokazuju da je Trump najpopularniji upravo kod visoko educirane populacije). Svaki tjedan izlazi po desetak histeričnih članaka koji tvrde da je Trump došao do maksimalne popularnosti koju je mogao doseći i sada može ići samo prema dolje (do te mjere da je to postala popularna Internet parodija), da je njegova kampanja pri kraju, da će uskoro svi zaboraviti na njega.

Unatoč činjenici da je Trump najpopularniji kandidat u baš svakoj demografskoj skupini - muškarci, žene, mladi, stari, bijelci, crnci, azijati, oženjeni, razvedeni, s djecom, bez djece, religiozni, ateisti - Republikanski nacionalni komitet i Fox News i dalje bjesne protiv njega umjesto da budu zahvalni što napokon imaju kandidata s masovnom privlačnošću.

Ta činjenica je samo potvrdila izdaju establishmenta o kojoj Trump govori i još više razjarila američki narod koji svakim danom sve više razumije da je koncept "ljevice" i "desnice" samo iluzija za ometanje mase, a prava borba je između globalista (elite) i nacionalista (naroda). Evo kako su prošli izbori u New Hampshireu i kako će gotovo sigurno proći sljedeći izbori u Južnoj Karolini:


New Hampshire je eliti koja vodi SAD i svijet u ponor odlučno pokazao srednji prst.
Izvor slike: Decisiondeskhq



Izvor: Morning Consult, anketa na uzorku od 1600 glasača

Donald Trump je jednostavno kandidat kojeg ne možete odbiti.

Oznake: politika, donald trump, mediji, rođeni za zgražanje, SAD, alfa


- 13:11 - Komentari (90) - Isprintaj - #

utorak, 29.09.2015.

Ne trebaš imati penis da bi bio Alfa

Iz Velike Britanije (odakle drugdje?) nam stiže ova zabavna priča moguća jedino u unikatnom kaosu modernog seksualnog tržišta:

Žena je pred porotom prepričala svoju nevjericu kada je otkrila da je njen "dečko" s kojim je bila u vezi već dvije godine zapravo ispao njena prijateljica.

Tužiteljica je rekla da je bila u seksualnom odnosu s muškarcem po imenu Kye Fortune, koji se oporavljao od tumora mozga i nije htio da ona vidi njegove ožiljke.

Ali, nastavila je, konačno je otkrila da se radi o njenoj 25-godišnjoj prijateljici Gayle Newland, koja ju je nagovorila da nosi povez na očima tijekom njihovih seksualnih susreta u kojima je Gayle koristila prostetičko pomagalo



Moram priznati, nakon što sam prije pola godine opisao slučaj žene koja je ostavila otključana vrata i zatim zatvorenih očiju ležala na krevetu i čekala da je dođe od straga obraditi njen zgodni visoki plavi Alfa (a taj Alfa je posljedično prokazan kao mali crni Indijac), mislio sam da nikada neću vidjeti bizarniji slučaj od toga. Ali, kako reče jedan poznati lik iz filma, "Život je poput kutije čokolade. Nikada ne znaš što ćeš dobiti."

Upravo takvo je i moderno seksualno tržište. Možete vidjeti jednu bizarnost i pomisliti "ok, luđe od ovoga ne može", ali realnost je takva da je sljedeće iznenađenje uvijek iza ugla. A u ovom slučaju, iznenađenje ima oblik strap-on dilda i poveza za oči.


Hvala bogu na "50 nijansi sive" što su nam omogućile ovakve doživljaje

Gayle Newland iz Willastona u Cheshireu je pred sudom Chester Crowna porekla 5 optužbi za seksualne napade počinjene između veljače i lipnja 2013.-e godine.

Na sudskom saslušanju je izneseno da je žrtva 2011. godine dobila Facebook zahtjev za prijateljstvom od takozvanog Kyea Fortunea, koji se predstavljao kao polu-filipinac-polu-latino mladi muškarac.

Komunicirali su online i "Kye" joj je kasnije rekao da je doživio prometnu nesreću prije nego su liječnici otkrili da boluje od tumora na mozgu. Liječio se u bolnici i nije bio u dovoljno dobrom stanju da se vide, tužiteljica je prepričala policiji. Ali par se često čuo telefonskim putem, gdje je tužiteljica opisala Kyeov glas kao "visok".

Pozorni čitatelji će uočiti da je tužiteljica pala na Kyea nakon što joj je poslao Facebook zahtjev za prijateljstvom, što Igniss nikako ne preporuča jer to smatra strahovitim gubitkom vremena i neisplativom opcijom naspram raznih online dating stranica ili upada uživo. Ali to je samo potvrda vječnog pravila igre: da ti moraš sam izgraditi svoju unikatnu igru.



Ni Igniss ni Roosh ni bilo tko na svijetu te ne mogu uzeti za ruku i savršeno detaljno te uputiti da trebaš napraviti baš XYZ i dogodit će se ABC. Ono što ti Igniss i Roosh mogu napraviti je iznijeti ti pluseve i minuse različitih pristupa u različitim okolnostima i primjere koji to potkrepljuju, te upozoriti te na univerzalne pogreške.

Tužiteljica je policiji u izvješću opisala: "Pričao je kako sam mu jako pomogla pobijediti svoju bolest. Rekao je da je to znak i da bismo se trebali vjenčati, imati djecu i učiniti još svašta.

Neki troše milijune na isluženu 40-godišnju pi**u kojoj se toliko gade da će ih ostaviti čak i prije vjenčanja. Neki samo spomenu riječ "vjenčanje" i mlada žena se zalijepi za njih. Ah, koji svijet!

Tijekom tog vremena, tužiteljica je upoznala optuženicu Gayle Newland - koja joj je postala "vrlo dobra prijateljica" i rekla da poznaje Kyea. Malo nakon toga, tužiteljica i Kye su se napokon odlučili osobno naći u hotelu u Chesteru, ispričano je poroti

Ahhhhh, ta predivna ženska prijateljstva koja nastanu u par mjeseci...

Jedini uvjet koji je Kye postavio je bio to da ona mora nositi povez na očima jer je on "bio nervozan zbog toga kako izgleda" i "nije mogao hodati kako treba" zbog oštećenja živaca i mišića.

Žena je opisala da je "Kye" bio u kupaonici kada je ušla u hotelsku sobu, te da je krevet bio pokriven ružinim laticama i Hello Kitty medvjedićima.

Pažnja, muškarci koji ste zbunjeni oko toga što žene smatraju romantičnim: romantične geste tijekom udvaranja su urođeno Beta. Zašto? Zato što je udvaranje faza u kojoj je glavni cilj gradnja privlačnosti. Kako nju privlače muškarci s opcijama, a to da imaš opcije pokazuješ svojom indiferencijom prema njoj, jasno je da će činjenica da si posuo krevet ružinim laticama biti golem indikator interesa, daleko prevelik za uobičajeno zavođenje.

Ali, ako je tvoja vrijednost puno veća od njene i/ili si super odigrao igru i njena privlačnost je već toliko zapaljena da je ona bez da ste se ikada upoznali spremna doći do tebe na rundu neobaveznog seksa s povezom na očima, onda će romantika samo još raspiriti njenu privlačnost.

Izložak za primjer: žena koja za Alfu koji ju je prasnuo u prolazu (u prolazu = nakon 10 minuta razgovora) tvrdi da je fenomenalno osjećajan, romantičan i izaziva čežnju u njoj samo zato što ju je "tijekom seksa gledao u oči"

Tužiteljica je rekla da je stavila povez u obliku maske za spavanje i smotane marame preko toga, te da je zatim "Kye koji se tresao" ušao u sobu i rekao da se odjavio iz privatne bolnice u Manchesteru.

Par je zatim imao spolni odnos tijekom kojega je, tužiteljica navodi, Newland koristila prostetični penis. Nakon toga je "Kye" rekao da se mora vratiti u bolnicu i otišao.

Slijedilo je još susreta u hotelu gdje su se opet seksali, prije nego je "Kye" posjetio njen stan i tamo je konačno otkrila istinu, rečeno je pred sudom.

Iako sam u postu o osjetljivosti ženske vagine na nagovor raznih čitateljica i/ili cura s kojima sam spavao napisao da vagina ipak može osjetiti razliku između kondoma i golog penisa, daljnje iskustvo i ovakve priče me ipak neminovno navode na obrnuti zaključak: osjetilo za vrstu objekta koji ulazi u vaginu nalazi se prvenstveno u mozgu i ovisi ponajviše o napaljenosti i dojmu, a ne o stvarnom taktilnom osjećaju.

Kako inače objasniti činjenicu da je moguće ženu 5-6 puta obraditi prostetičkim penisom (prostetički penis = strap-on dildo oblikovan kao imitacija penisa, op.a.) bez da ona ikada primjeti razliku? rolleyes



Opisujući njihov posljednji seksualni susret prije nego je sve prijavila policiji, rekla je: "Tijekom seksa sam posegla za njegovom glavom kako bih ga obgrlila, i ruka mi je dotakla nešto. Nije se doimalo u redu.

Sjedila sam na krevetu, a on je stajao. Nešto u mojem umu mie reklo 'skini povez, skini ga' i skinula sam ga. Gayle je stajala ispred mene.... jednostavno nisam mogla vjerovati, nisam mogla vjerovati. Odmah je prekrila lice rukama i počela govoriti 'nije ono što misliš'.

Suđenje se nastavlja.

Pouka ove priče nije u ženskoj lakoći. Pouka ove priče nije u taktilnoj osjetljivosti vagine. Pouka ove priče čak nije ni u isticanju licemjerja koje smatra da bi ova priča super-najcool da je Kye stvarno bio Kye.

Ne, pouka ove priče je sažet i ilustrativan pregled snage dobre igre, u ovom slučaju tekstualne igre koja se vrhunski prilagodila meti. Ogromna većina muškaraca, pa čak ni Alfa muškaraca, nije sposobna izvesti ovo što je izvela optuženica. Vrhunska tekstualna igra s vrhunskim timingom i repertoarom od kojega se žena u roku od par sati osjeća kao da te poznaje cijeli život nije nešto što pada s neba ili što je lako naučiti. To jednostavno ne može svatko.

Ako ne vjerujete, ako tvrdite da "to svatko može", otiđite na Tinder, kreirajte lažni profil sa slikom mišićavog manekena, te mi javite koliko ste žena uspjeli nagovoriti da vas zavezanih očiju gole čekaju u hotelskoj sobi.

Gayle, ti luda kujo, svaka čast na vrhunskoj igri i sretno s obranom.


Oznake: UK, priče sa seksualnog tržišta, Vijesti, alfa, lakoća, seks


- 14:14 - Komentari (21) - Isprintaj - #

utorak, 10.02.2015.

5 minuta Alfe vrijedno je 5 godina Bete 2: Drolje napadaju

Dragi čitatelji, jučer se dogodilo nešto spektakularno: bio sam na spoju sa Severinom. Počelo je tako da sam je odveo na večeru u VIP sekciju elitnog restorana, te sam je nakon bogatog niza jela i šampanjca (koja sam naravno ja platio) otpratio do izlaza iz restorana i pobrinuo se da se sigurno ukrca u taksi (koji sam isto ja platio). Ona mi na kraju naravno nije dala ni pusu, ali rekla mi je da sam krasan momak i da se nada da ćemo ostati prijatelji.

Ok, zezam vas. Nisam bio ni na kakvom spoju sa Severinom, to je bilo samo da vam privuče pozornost. Ali da se pohvalim kako sam financirao bilo kakav bogati provod sa ženom koja me na njegovom kraju brutalno ubacila u prijateljsku zonu, zaslužio bih vaš podsmijeh. Bio bih budala par excellence, niži Beta (TM) jadnik koji se ne samo ulaguje ženama u nadi da će mu one udijeliti barem mrvicu svoje nježnosti, potpuno po njihovim uvjetima i pod njihovom kontrolom, već se i hvali time. Takvih očajnih nižih Beta (TM) tipova kod nas ima vjerojatno nekoliko tisuća, a u zapadnom svijetu nekoliko milijuna.

Veselit će vas čuti, dragi čitatelji, da očaj i deluzionalno hvaljenje tim istim očajem kakvo sam hipotetski opisao gore, nisu samo domena neuspješnih muškaraca. Naime, u isto ponašanje upuštaju se i (nekvalitetne) žene. Pogledajte:


"Upravo sam jebala Edelmana, nije šala"
(Julian Edelman je poznati igrač tima američkog nogometa New England Patriots)


Attention whoring u varijanti hvaljenja o svom seksualnom "uspjehu" sa slavnim muškarcem je isključivo domena zgodnih ali ne istinski lijepih žena, tj. onih koje bismo na skali od 1-10 smjestili oko broja 7. Gdje vrlo lijepa žena nema što dokazivati i može pustiti svojoj ljepoti da govori u njeno ime, žena koja je samo zgodna ima dokazati puno toga. Žena koja je istinska ljepotica stalno uživa u pozornosti naj-Alfa muškaraca; žena koja je ljepotica samo s određenom šminkom snimljenom pod određenim kutom i osvjetljenjem tu pozornost dobiva nepredvidivo i na kapaljku. Ljepotici upad creme-de-la-creme muškarca nije ništa posebno; zgodnoj ženi je takav upad poput ušmrkanog heroina.


6.5?

A tamo gdje ljepotica nema potrebu naglašavati kako joj se udvaraju najelitniji muškarci, tu zgodna žena osjeća neodoljivu potrebu za attention whoringom, tj. za trubljenjem kako je "upravo jebala [slavnog Alfa tipa]". Naravno, to trubljenje djeluje jednako otužno kao i kada se tip hvali kako je ženi platio skupu večeru i nije dobio ni pusu: prvi osjećaj koji promatrač ima prema toj osobi je sažaljenje, a malo nakon toga i gađenje zbog predočene slabosti, nesposobnosti i kiselog grožđa.

Ignissovo pravilo #20: Droljaste žene i Beta muškarci su slični po tome što oboje besplatno dijele svoje glavne adute.

Naravno, da se cijeli slučaj svodi samo na ovo, ne bi bio vrijedan detaljne obrade na blogu. Pravi dragulji leže u intervjuu koji je poslije objave slike i posljedične zabrane pristupa u diskače diljem Bostona dala portalu TMZ:

"Pogriješila sam," rekla je Sabrina.

+ Ignissov univerzalni prevoditelj hrčka =

"Ja sam kurva za pozornost i htjela sam da svi vide što sam postigla."

"On je bio u nesvijesti i bilo mi je dosadno, pretpostavljam."

+ Ignissov univerzalni prevoditelj hrčka =

"Točno sam znala što radim, zato što sam bila željna pozornosti."

"Ne znam hoću li uskoro opet izlaziti van - ali to je MOJ odabir."

+ Ignissov univerzalni prevoditelj hrčka =

"Osramotila sam se i zabranjen mi je pristup u sve diskače u Bostonu, nemam izbora nego kloniti se javnosti dok se ovo malo ne stiša."

Dodaje: "Neki od igrača su mi poslali poruke da su stvarno razočarani. Očito sam napravila pogrešku i ne mogu je povući."

Ček ček ček... drugi igrači imaju njen broj i u stalnom su kontaktu s njom?



Pa to znači...

+ Ignissov univerzalni prevoditelj hrčka =

"Moja uloga je biti 'ispušni ventil' za cijelu nogometnu momčad ali sam previše droljasta za obavljanje čak i te dužnosti."

Ali vjerujte mi, kada bi sve ostalo na tome, to i dalje ne bi bilo vrijedno izlaganja u postu. Slijedi najukusniji detalj:

Sliku "upravo sam jebala Edelmana, nije šala" Sabrina je objavila na online dating aplikaciji Tinder kao "Tinder moment", tj. kao jednu od svojih slika na online dating aplikaciji čija je glavna svrha opisati sebe potencijalnim partnerima koji pregledavaju tvoj profil.

Dakle, osim toga što je Sabrina drolja super-teške kategorije, ona se time hvali upravo na društvenoj mreži na kojoj trenutno traži partnera. Teško mi je zamisliti nešto besramnije od toga i što je više označava kao "ženu koju treba izbjegavati u svakom smislu osim seksualnog". Htio sam napisati par ekvivalentnih primjera koji bi jednako odbili svakog normalnog muškarca i/ili muškarca s opcijama, ali iskreno njene eskapade je teško nadmašiti. Ništa mi ne pada na pamet.



Ipak, kada razmotrim takvu destrukciju seksualnog tržišta i neke od njenih društvenih posljedica, nimalo me ne čudi me to što neki Omega muškarci s 0 igre s vremenom potpuno polude kada vide s koliko su lakoće i seksa okruženi, a nikako ne mogu do njega, slično Tantalu koji umire od gladi i žeđi stojeći u vodi koja se povuče čim je pokuša srknuti i okružen granama sa sočnim voćem koje vjetar ponese uvis čim posegne za njima. Jedina stvar koja za već nestabilni um može biti gora od same izolacije mora biti izolacija pomiješana sa stalnom napašću.

Naravno, svi dobro znamo da će naša Sabrina za 5-10 godina kada se približi barijeri početi jadikovati zašto više nema džentlmena i gdje su nestali svi dobri muškarci.

Puno sreće s time.

Oznake: lakoća, Vijesti, alfa, racionalizacija, racionalizacijski hrčak, priče sa seksualnog tržišta


- 21:12 - Komentari (18) - Isprintaj - #

petak, 03.10.2014.

Da mi je biti srednjoškolac s igrom...


Osmi putnik - da mi je biti morski pas

Vrlo često kada razmišljam o svojoj igri, pada mi na pamet koliko sam zadovoljstva propustio u srednjoj školi, gdje sam kao dobroćudni momak s nula igre bio okružen ljepoticama na svom apsolutnom vrhuncu. Iako sam općenito srednju volio puno više nego osnovnu, to je bilo i ostalo najfrustrirajuće razdoblje u mom životu.



Ipak, u to doba seksualno tržište nije još bilo toliko užasno otišlo kvragu i razlike u rezultatima Alfa i Beta dečkiju su bile znatno manje nego danas. Praktički nitko, čak ni najveći prirodni Alfa, nije dominirao tržištem mladih cura ili pak spavao sa seksi profesoricom. No, vremena su se promijenila i danas su stvari toliko drugačije da me nimalo ne čudi kada čujem da je jedan prirodni Alfa ostvario nezamislivo: seks u troje s DVIJE nastavnice.



Kako navodi nedavno izvješće, dvije nastavnice su imale spolne odnose s učenikom u srednjoj školi Destrehan, 24 kilometra zapadno od New Orleansa. Roditelji se i dalje ne mogu suočiti s činjenicom da su dvije nastavnice održavale neprikladan odnos s tinejdžerom koji je išao u njihovu školu.

Te dvije nastavnice su se nalazile s učenikom u jednoj od njihovih kuća, te je to mjesto gdje su se i upuštale u seksualne činove, rekao je listu muškarac koji je zatražio da ne objavimo njegovo ime.

Cijela stvar je procurila u javnost nakon što se 16-godišnji učenik hvalio kolegama na nogometu (tko ne bi, op.prev.).

Što se ovdje dogodilo? Pa jednostavno: svaka novija generacija ima sve manje igre jer je sve više uništena feminizmom, manjkom muških uzora i zadovoljavajućim alternativama, a žene se ponašaju sve droljastije i droljastije jer znaju da nikada neće biti negativnih posljedica, i ona mala manjina dečkiju koji su kao prirodni Alfe prošli kroz sva ta sječiva svoje muškosti uživaju u sve više i više seksa. Iako seksa u društvu ima više nego ikada, on s vremenom postaje sve neravnomjernije distribuiran među muškarcima.

Ali najgore nije frustriranim kolegama iz razreda koji ostaju na suhome dok ovaj hahar ima trojce sa zgodnim učiteljicama (i tko zna kolikim brojem kolegica). Ne - mnogostruko gore od njih - je mužu jedne od ovih učiteljica koja je sudjelovala u trojcu. Zamislite na trenutak da ste muž u ovom slučaju.

Vaša supruga je uvijek umorna, boli je glava, nikada ne želi probati ništa novo, te je morate moliti za oralni seks jednom godišnje na vaš rođendan (koji je čak i tada brzinski i očito pod prisilom)... i onda jednoga dana otkrijete da je vaša supruga s velikim entuzijazmom prasnula 16-godišnjeg dečka u seksu u troje s još jednom droljom iz škole. I ne samo to, već je i cijela stvar završila u novinama i na televizijskim ekranima diljem svijeta, kako bi svi mogli čuti detalje.

Kao šlag na torti znate da ćete, ako se zbog toga odlučite razvesti, sasvim sigurno izgubiti dijete i morati plaćati enormne iznose novca do kraja života.

Ne znam za vas, ali mislim da bi bilo dobro pratiti ovog muža kao osobu s izglednim činom samoubojstva.

Često govorim da ljudi koji su na svoju nesreću odrasli u Bete najčešće nauče igru i uzmu crvenu pilulu tek kada ih život okrutno prodrma, ali ovo je stvarno preveliki šok. Ne bih se čudio ako to za nesretnog sudionika ovog kupusa ispadne previše.

A pravni aspekti slučaja? Naravno, nema potrebe spominjati da bi u slučaju 16-godišnje djevojke koja je imala gangbang s dvojicom učitelja u kasnim dvadesetim ona automatski bila smatrana žrtvom, a oni bi garantirano bili otpušteni, završili u zatvoru i ostali obilježeni kao pedofili do kraja života. Jer, imajte uvijek na umu, feminizam se nikada ne bavi jednakošću.

Oznake: hipergamija, priče sa seksualnog tržišta, Vijesti, odabir partnera, alfa


- 18:16 - Komentari (19) - Isprintaj - #

utorak, 26.08.2014.

Pyros, Alfa svih medvjeda

Iz planinskih lanaca Pirineja stiže nam vijest koja simbolizira otužno stanje našeg seksualnog tržišta:

"Seksualna dominacija" medvjeda Pyrosa u koloniji Val d'Aran u Španjolskoj rezultirala je time da je Pyros otac, djed i pradjed svih medvjedića rođenih u toj koloniji u posljednjih 20 godina.



Ova grupa od otprilike 30 smeđih medvjeda uključuje još četiri odrasla mužjaka, ali samo jedan od njih nije Pyrosov potomak, te niti jedan od tih drugih medvjeda nije začeo ijednog medvjedića, pronašli su istraživači.

U dobi od 26 godina [smeđi medvjedi žive do 25 godina u divljini i do 40 u zatočeništvu, op.prev.], moglo bi se očekivati da će Pyrosova potencija opasti još u doba kada je bio u kasnim tinejdžerskim godinama. No, Pyros je ostao aktivan kao i prije, što je dovelo do opasnih razina križanja među srodnicima u ovoj koloniji.

Jedan od najčešćih motiva mojih članaka je degradacija modernog seksualnog tržišta u divlji, iskonski oblik u kojemu vlada izrazita neravnoteža. U dalekoj prošlosti je najveći i najsnažniji Alfa muškarac kontrolirao rasplod sa svim ženkama u svojoj grupi, slično većini drugih životinjskih vrsta. S rastom civilizacije, nejednakost se smanjivala (ili obrnuto, smanjenje nejednakosti je stvorilo civilizaciju kakvu danas poznamo).


Pirineji | Izvor slike

Kako epidemija narcisoidnosti napreduje zajedno sa sve većim odsustvom posljedica i uništavanjem zdravih kulturnih normi, tako se i naše seksualno tržište sve više udaljava od ravnoteže koju je imalo u prošlosti, kada je prosječan Beta muškarac mogao računati na to da će imati svoju obitelj ako se bude ponašao civilizirano i pridonosio društvu.

Ideju koliko su stvari trenutno loše možete dobiti kratkim pregledom ovih brojeva našeg zapadnog tržišta. Ono je danas nejednakije nego u bilo kojem trenutku u posljednjih nekoliko milenija, uključujući i razdoblja kada su kraljevi, sultani i kanovi, slijedeći svoje prirodne nagone do maksimuma zbog svoje ogromne moći, imali hareme s tisućama žena monopoliziranim samo za sebe.

Kao rezultat ove situacije, španjolski dužnosnici kažu kako moraju odabrati hoće li Pyrosa kastrirati ili ga odvojiti od ostatka grupe, s ciljem osiguravanja opstanka vrste u Pirinejima.

‘Ako nastavi s ovakvim seksualnim nagonom i dominantnim ponašanjem još nekoliko godina, drugi mužjaci u tim planinama nemaju šanse pariti se s bilo kojom od ženki,’ rekao je savjetnik za okoliš Jose Enrique Arro, u intervjuu za novine La Vanguardia.

Uočite da kolonija ima 5 mužjaka i 25 ženki (odnos spolova 17:83), no taj povoljan odnos spolova nije uopće pomogao drugim mužjacima. Pyros ih je sve istisnuo svojom snagom i dominantnošću.

Na medvjeđem seksualnom tržištu, mužjaci ga kontroliraju direktno putem snage, ubijajući ili zastrašujući druge mužjake, a ženke nemaju nikakva prava ili utjecaj na raspodjelu seksa. Na bilo kojem ljudskom seksualnom tržištu osim pećinskog ili ekstremno patrijarhalnog (npr. Saudijska Arabija, Jemen), pak, žene kontroliraju raspodjelu seksa. Na njima leži sva odgovornost za osiguravanje barem donekle pravedne raspodjele koja bi bila u interesu cijelog društva, uključujući i njih samih (žena koja je dio ogromnog harema nekog super-Alfa tipa ne može računati na njegovu pozornost ili resurse, a kamoli vjernost).

Drugim riječima, žene na našem tržištu kolektivno igraju istu ulogu kao i Jose Enrique Arro na medvjeđem. No za razliku od španjolskih dužnosnika, uz izuzetno rijetke iznimke naše žene nisu sposobne prepoznati znakove opasnosti. Većina muškaraca je također namjerno ili slučajno odabrala živjeti s glavama u pijesku, nesposobna vidjeti kroz dimnu zavjesu i prepoznati što im se sprema.



To osigurava da će uslijed uznemiravanja delikatne ravnoteže potrebne za postojanje civilizacije neminovno doći do kolapsa koji će rezultirati društvom vrlo nepovoljnim i za žene i za većinu muškaraca i za civilizaciju općenito. U međuvremenu, muškarcima preporučam biti poput Pyrosa koliko god je to moguće, ili ako osjećaju da im se to ne isplati, onda barem biti biljojedi.

Osim ako ne bude imao ludu sreću naletjeti na kvalitetnu ženu koja je još k tome imuna na destruktivni utjecaj feminističkog društva, svaki muškarac si duguje biti prilagodljiv i iz ovog cirkusa izvući najbolje što može, a ne srljati naslijepo u svoju propast.

Oznake: Životinje, alfa, super-alfa, teorija seksualnog tržišta, priče sa seksualnog tržišta, hipergamija, biljojedi, odabir partnera, Vijesti


- 11:19 - Komentari (25) - Isprintaj - #

petak, 22.08.2014.

Kopanje po dnu

Čitatelj L. piše:

Bok Ignisse imam jedno pitanje.

U zadnje vrijeme dolazim u situacije da se imam priliku zabavljat i seksat sa zenama koje me fizicki ne privlace jako ( ne, nisu debele to uopce ne dolazi u obzir). Na nekoj skali do 10 su 4/10.

E sad problem je sta se ja sa tim zenama ne zelim seksat jer mislim da mogu bolje. Ali kod nekoga ko je relativno nov u igri i u "red pill" razmisljanju i pogledu na svijet imam podijeljena stajališta oko toga.

Dali ja cinim pravu stvar kad propustam takve prilike ili upravo zato sto propustam prilike, štetim sam sebi i razvoju vlastite igre?

Mislim da nije realno ocekivati od momka koji je u zivotu bio duboko zabrazdio u Beta planinu da se odmah na temelju teorije igre i crvene pilule pocne seksati sa zgodnim zenama.

Ali opet sa druge strane nije li upravo to odlika slabog muskarca, dakle seksanje sa zenama koje ga zapravo ne privlace?

Pozdrav!

Neki čitatelji se vjerojatno pitaju na kakve to žene L. misli. Žena koja nije debela ali je svejedno 4/10 u pravilu znači ženu čiji je izgled umanjen iz drugih razloga. Najčešće su to godine i pripadajuće boranje i gubitak vitalnosti, ali može se raditi i jednostavno o ružnom ili neuglednom ("mišjem") licu, oštećenjima ili deformitetima, te drugim nemjerljivim faktorima. Pogledajte ovu usporedbu:


Gore lijevo: Blagi estetski problem nevezan za tijelo
Gore desno: Značajan estetski problem nevezan za tijelo uzrokovan genetikom

Dolje: Značajan estetski problem nevezan za tijelo uzrokovan godinama

Budući da ni ozbiljno pretile žene same po sebi ne mogu biti više od 4/10 (nakon određene granice debljina neminovno počinje skrivati i razarati koštanu strukturu potrebnu za lijepo lice i oblik tijela potreban za oku ugodnu odjeću), ovo pitanje odnosi se i na sve one muškarce koji spavaju s debelim ženama, tj. na sve one muškarce koji spavaju sa neprivlačnim ženama, bez obzira na razlog njihove neprivlačnosti.

Bez nekog posebnog interesa za neutralnost, moram reći da ne mogu reći da je propuštanje takvih "prilika" ni dobro ni loše. Postoji mnogo argumenata za oboje. Navest ću neka od najčešćih pitanja koja muškarac treba uzeti u obzir i odvagnuti ih ovisno o svom vlastitom karakteru, iskustvu i realnosti na seksualnom tržištu. Pitanja su poredana po važnosti:

1. Diže li ti se na nju?

Ako je odgovor ne, to je sve što ti treba. Prestani se baviti ženama s kojima seksualni čin nije moguć. Odgovori tipa "možda ako zatvorim oči", "da, ako joj pokrijem lice nečim" i "ako se napijem" nisu zadovoljavajući.

Ako ćeš ukupno gledano dobiti više seksualnog zadovoljstva od "poliranja dupina" nego s njom, onda nemoj spavati s njom. Meni osobno "poliranje dupina" uzrokuje posljedice koje mi se nimalo ne sviđaju bez obzira na veliko zadovoljstvo koje mogu time dobiti, tako ću radije odabrati ženu i stvarni seks, ali nisu svi muškarci takvi.

2. Koje su direktne eksterne posljedice?

Hoće li ti se netko rugati ako zna da si spavao s njom? Hoće li ti se netko rugati ako vas vidi skupa? Svodi li se to samo na malo zabavne sprdnje ili na direktne posljedice (npr. anti-predeselekciju ako te s njom vide druge žene)? Ovo je najčešći razlog zašto muškarci često spavaju s neprivlačnim ženama kako bi prekinuli sušu, ali ne žele se vezivati za njih i/ili pokazivati s njima u javnosti. Ako znaš da te ona neće poslije gnjaviti daljnjim nalaženjem, očito je da se potencijalne posljedice smanjuju.



3. Koje su direktne interne posljedice?

Hoćeš li tvoji pozitivni osjećaji od seksualnog pražnjenja i postizanja uspjeha na vazi biti teži od negativnih osjećaja "sramote" (pred samim sobom) i tjelesnog gađenja? To ovisi samo o tebi i tvojim preferencijama. Recimo, ja mogu podnijeti debelu curu ako pazi na sebe u drugim pogledima (duga kosa, depilirana, pazi na higijenu, etc.). Ne bih nikako mogao održati erekciju ako bi cura bila skladna i lijepa ali bi imala užasan miris tipa "trula riba". Netko drugi bi mogao podnijeti curu s vrlo ružnim licem dokle god bi bila vitka. Itd itd. O ovoj stvari možeš odlučiti jedino ti.

Osjećaj "sramote" treba biti temeljen isključivo na tjelesnim faktorima, ne na racionalizaciji da "to ne rade pravi muškarci". Treba se riješiti ideje da je seks s relativno (ne)privlačnim ženama nešto otrovno što oštećuje ili degradira muškarca. Duguješ li si bolje? Naravno. Jesi li se zarazio i do kraja života si osuđen na spavanje s čudovištima? Nipošto.

Postaje li tvoja igra bolja time što je provodiš na ružnim curama? U pravilu da, jer i neprivlačne žene i dalje traže igru (za to možeš zahvaliti internetu) jednako ili skoro jednako koliko i prosječne i lijepe žene. To čini ružne cure neisplativim trošenjem vremena (ako si u tom vremenu mogao pokušavati nešto s ljepšima), ali i dalje može biti dobro kao trening. Nitko te ne sili da spavaš s njima ili čak da ih poljubiš. ma koliko god se kemije (naizgled) stvorilo između vas. Osjećaj se slobodnim trollati žene, one to rade muškarcima svakog dana.

Zaključak: kao i u slučaju korištenja prostitutki, seks s neprivlačnim ženama je nešto što muškarac može slobodno preskočiti, ali ne može se reći da ga to oštećuje ili da time propušta druge prilike. Tko voli nek' izvoli.

Oznake: seks, interna igra, igra općenito, beta, alfa, ljepota, debljina


- 15:51 - Komentari (8) - Isprintaj - #

subota, 12.07.2014.

Zamka bivanja Alfa muškarcem

Samo-poboljšanje i povećanje vlastite privlačnosti su misli vodilje ovog bloga. Ako stalno ne radiš na sebi - na svojoj tvrdoj i mekoj moći - mogao bi se jednostavno upucati i skratiti si muke (ili poslati sve kvragu i postati biljojed). Stoga će današnja misao zvučati skandalozno:

Čuvaj se bivanja previše privlačnim.


Ilustracija: film Tres metros sobre el cielo

Kako sad to? Prvo da napomenem, ako govorimo čisto o seksu za jednu noć, ovaj post se vjerojatno ne odnosi na tebe. Ali ogromna većina mojih čitatelja (kao i ogromna većina muške populacije) nisu super-uspješni igrači koji se utapaju u seksu za jednu noć i stalno održavaju ogromne hareme. Većini je to tek povremeni začin životu, dok većinu vremena provode igrajući igru po kojoj su žene organizirale seksualno tržište: serijsku monogamiju ili popularno "veze".

Budući da pojam "veza" po svojoj prirodi uključuje razdoblje dulje od par mjeseci kada hormoni divljaju i pomažu održavanju iluzije medenog mjeseca, i ti i žena s kojom si u vezi podložni ste raznim promjenama: vaša relativna privlačnost može varirati, kao i vanjske okolnosti i vaša očekivanja. Sada također pretpostavimo da je tvoja cura/žena/supruga dobra prema tebi i vaš odnos te ispunjava. Nakon dovoljno dugog vremena, garantirano je da će na površinu će izroniti sljedeće neugodno pitanje:

Je li ona dobra prema tebi zato što je ona kvalitetna, ili zato što si ti toliko privlačan?

Nekakav miks to dvoje je i prirodan i idealan. No upravo u tom pitanju leži jedan od rijetkih nedostataka zgrtanja sve više i više privlačnosti. Što je tvoja vrijednost na seksualnom tržištu veća od njene (a uvijek će biti barem jednaka, s obzirom na hipergamiju urođenu svima ali najviše ženskom spolu), to će te ona u pravilu bolje trenirati. Recimo, ako si ti na testu za muškarce negdje pri samom vrhu a ona na testu za žene neznatno iznad sredine, ona će se prema tebi automatski ponašati bolje nego kada bi ti također bio neki osrednji tip.

Kako razaznati ove dvije različite motivacije?

A) Vrijeme - jednostavno pusti da prođe prvo razdoblje zaljubljenosti i gledaj koliko će se stvari promijeniti jednom kada se hormoni stabiliziraju. To ti također daje priliku vidjeti koliko se mijenjaju njene seksualne preferencije kao rezultat ovulacijskih ciklusa i utječe li to loše na vas.

B) Razgovor - žena inficirana feminizmom (jedan od najčešćih razloga manjka kvalitete) rijetko može odoljeti a da ga ne ubaci u razgovor s tračkom ponosa. Budući da bivanje feministicom samo po sebi uključuje dobru dozu narcisoidnosti, biti će joj vrlo teško ne pohvaliti se kada bude načeta neka tema muško-ženskih odnosa. Iako i dalje stojim kod toga da "malo feminizma u ženi nije kraj svijeta", razgovorom se lako može otkriti je li to stvarno "malo" ili se trebaš zabrinuti.

C) Suzdržavanje od bivanja previše dominantnim - možda najvažnija stavka, s obzirom na to da ona može zamaskirati probleme koji bi inače bili otkriveni točkama A i B. Kako bih vam bolje dočarao način na koji se ovo može dogoditi, opisat ću vam jednu zgodu iz prošlog života:

Prijatelj, njegova cura i ja sjedili smo u stanu i pijuckali. Većinom smo pričali ja i on; ona je bila šutljiva, iako ne na onaj ljuti pasivno-agresivni način, već jednostavno šutljiva, kao da nema što puno reći. Kada bi rekla (ili čak i bez toga), on bi je jednostavno privukao sebi i počeo maziti, ili bi jednostavno rekao par riječi od kojih bi se jednako rastopila. Takva vrsta pozornosti joj je godila. Kretenska igra to nipošto nije bila - bila je to obična snažna, zaigrana (ali benevolentna) dominantnost koja je odgovarala njegovom karakteru - no do te mjere da je jednostavno zagušila njen vlastiti karakter.

Ona je bila lijepa i mlada, skoro na vrhu svoje seksualne moći, no one je također bio prilično Alfa - jedan od rijetkih tipova za koje bih rekao da su "prirodni Alfe", i njegova pozicija bila je znatno snažnija od njene. Nikada nije imala priliku sama ga pomaziti do kraja jer bi se on uhvatio nje i razveselio je svojim dodirom; nikada nije imala priliku reći što misli o nečemu jer bi se počela smijati njegovoj dosjetci. To ju je sve još više privlačilo njemu - osobno sam mu u tom trenutku čak i malo zavidio na tome koliko ga dobro ona tretira - no imalo je to i svoju cijenu, koja će tek kasnije doći na naplatu.


Izvor slike

Na kraju večeri, pitao me što mislim o njoj.

"Stvarno ne znam što bih ti rekao," odgovorio sam iskreno. "Nisam je baš upoznao. Kao da pored tebe nekako ne dolazi do izražaja. Ali vidim da joj se to sviđa. Ti provodiš s njom najviše vremena pa najbolje znaš kakva je... nadam se."

Moje će se riječi pokazati više proročanskima nego što sam mogao i pomisliti u tom trenutku. Kada mi se uskoro počeo žaliti na njene mane, kao npr. sklonost drami, bio sam iskreno iznenađen. "Nisam imao pojma da je takva! Kako je to moguće? Nikada ne bih rekao da ima to u sebi."

"Ni ja," rekao je i kimnuo glavom.

Ne znam koje je točno rješenje ovog problema. Ali svakako mi se čini da je uputno dopustiti ženi malo vlastitog prostora, čak i ako bi ona radije htjela da budeš super-dominantan i ako bi se možda ohladila od tebe ako nisi. Naposljetku, igra može podići našu privlačnost i može okrenuti mnoge situacije u tvoju korist. Ali uvijek zapamti da igra ne može mijenjati ljude. Ništa na svijetu ne može.

Privlačnost ti može stvoriti pozamašan zračni jastuk koji će te očuvati od loših stvari koje bi ona radila drugima (to je razlog zbog kojeg neki muškarci prolaze kroz život iskreno slijepi za istinsku prirodu žena i/ili ljudi općenito), ali dugoročno će njen karakter ipak isplivati na površinu. Ako zaslijepiš curu svojim kvalitetama do te mjere da te obožava i krasna je prema tebi samo zato što si joj privlačan, a ne zato što je kvalitetna sama po sebi, vaš odnos će krenuti nizbrdo nakon što se tvoja privlačnost smanji iz raznih razloga. U interesu ti je saznati kako će to izgledati ranije nego kasnije.

Ista pravilnost može biti primijenjena i u obrnutom smjeru: žena se može zapitati je li njen muškarac dobar prema njoj zato što je on uistinu "dobar dečko" ili samo zato što je ona toliko zgodna. Naravno, tipični ženski problem nije u nerazanavanju te dvije stvari - žene imaju izvrsne radare i u pravilu su vrlo svjesne kako stoje - već u racionalizaciji i guranju pod tepih istoga.

Oznake: alfa, ženstvenost, odabir partnera, igra, dodir, završšna igra


- 10:29 - Komentari (18) - Isprintaj - #

petak, 23.05.2014.

Koji je tvoj izgovor?

Australski portal prenosi nam priču iz Brazila o manekenki Elisany de Cruz Silvi koja se udaje za svog dugogodišnjeg dečka Francinalda da Silvu.

Gdje je kvaka? Ona je visoka 203 cm, on 163.



Postoji milijun strahova koji muškarci imaju o svom relativnom manjku privlačnosti, ali jedan od najčešćih je svakako onaj o vlastitoj visini. Nije ni čudo. U doba ekstremne ženske hipergamije (težnje za partnerom najvišeg mogućeg statusa nauštrb drugih osobina), gdje žene vođene sve većim i većim pragom dominacije (govore da) žele sve više i više muškarce, lako je vidjeti kako se muškarci sasvim prosječne pa ponekad čak i nadprosječne visine pitaju što im nedostaje i koji se vrag događa.

Francinalda to nimalo ne brine. Evo što on ima reći o cijeloj stvari:

"Uvijek sam htio izaći s visokom djevojkom, i kada sam je upoznao ona se savršeno uklapala u to."

Je li gospodin da Silva bio zabrinut kako će ga ona percipirati i je li dovoljno visok za nju? Je li mislio da nema šanse zato što nije div i da mu je bolje ni ne pokušavati?

NE! Gospodin da Silva je rekao "htio bih imati visoku curu", odlučio poduzeti nešto i eskalirao.



Evo što Elisany ima reći o njihovoj prošlosti:
“Kada smo se upoznali, meni je bilo 16 godina,” rekla je. “I dalje sam bila pomalo djetinjasta i samo sam se poigravala s njim neko vrijeme, čak me i živcirao - kao da je neki suparnik kojeg mrzim."

“Jednostavno mi se nije sviđao i htjela sam ga lupiti svaki put kad smo se vidjeli.”

Pitanje od milijun dolara: je li se gospodin da Silva na to durio i patio zato što joj se ne sviđa?

Ili je možda znao da su simpatija i antipatija bliske emocije i zabavljao se vraćajući joj istom mjerom?

Nadišavši svoje razlike, par živi zajedno već više od godine dana. Gospođa de Cruz Silva dodala je da se nada da će uskoro zatrudnjeti.


Igra prepoznata, Francinaldo. Sjedi, 5.

I da, on je bauštelac.

A koji je tvoj izgovor?

Oznake: priče sa seksualnog tržišta, interna igra, visina, Vijesti, alfa


- 15:35 - Komentari (12) - Isprintaj - #

srijeda, 14.05.2014.

Dobar Alfa/Loš Alfa

Drage čitateljice, pitam vas: gdje su nestali svi dobri muškarci?

Ne, čekaj to nije to. Htio sam pitati: gdje su nestali svi dobri Alfa muškarci?

Jedna od najljepših ženskih fantazija tiče se dobrih alfa muškaraca. Gdje muškarci projiciraju budalaste psihološke komplekse u obliku kompleksa Madonna/Kurva, žene se na potpuno jednak način bave Dobrim Alfom/Lošim Alfom. Kao i kod muškog suparnika, njihov kompleksa je jednako apsurdan. Evo zašto:

Što znači "dobar muškarac"? Reći ćemo da je to muškarac koji se brine za ženu, štiti je, cijeni je, podržava je, ugađa joj, ali najvažnije od svega - ne vara je. Sve su ove osobine važne, ali kada žene kažu "dobar", prvenstveno se misli na lojalnost, sa svime ostalim kao začinom.

Pogledajmo sada zbog čeka muškarci varaju. Očito, varaju zbog manjka lojalnosti. Muškarac koji ima snažan osjećaj lojalnosti neće prevariti ženu, već će si kada se pojavi prilika za to reći "čekaj čovječe, ti si u vezi/braku, moraš biti bolji" i odbit će je, tj. biti će dobar. Ako nije, tj. ako je mučko đubre (popularno: "kreten"), onda će priliku iskoristiti i biti će loš.

U cijeloj toj situaciji postoji jedan "slon u sobi", koji zauzima ogroman dio prostora ali nitko ga ne spominje.


"Baš sam tu u sobi i nitko niti ne priznaje da postojim" - izvor slike

Koliko zapravo muškarci imaju prilika za varanje? Prilika za prijevaru pretpostavlja da je neki pojedini muškarac u nekom trenutku života privlačan broju žena n, gdje je n veći od 1. Što je muškarac privlačniji, tj. više Alfa (bez obzira na to kakvim se čini na prvi pogled), to će češće njegov n biti veći od 1 i dalji od 1.

U realnosti, n je ogromnoj većini muškaraca prilično malen i vrlo je rijetko da prijeđe 1 (za usporedbu sa ženama, gdje skoro svaka žena ima garantirano razdoblje u kojemu se njen n broji u stotinama ili čak tisućama). Pogledajte kako su muškarci distribuirani po svojoj privlačnosti. Većina muškaraca se osjeća prilično sretno zbog toga što uspijeva biti u bilo kakvim vezama koje nisu razdvojene višegodišnjim sušama; sve ostalo je šlag na torti. Uopće biti u prilici za varanje za njih predstavlja potpuno drugi svijet, koji će ikada iskusiti manje od polovice svih muškaraca. A udio muškaraca za kojeg bi se moglo reći da često dobiva prilike za varanje manji je od 20%.

Ignissovo pravilo #19: Žene varaju najviše ovisno o svom karakteru. Muškarci varaju najviše ovisno o svojim opcijama.

Sve to ne uzima u obzir još jednu važnu razliku: muškarci su prirodno promiskuitetniji spol iz jednostavnog razloga zato što ih ništa ne košta (ako su u mogućnosti) omastiti se i s drugom ženom i možda posijati još koje dijete. To što žene danas kroz tiraniju zakonsku prisilu imaju donekle sličnu mogućnost i svojim ponašanjem postaju promiskuitetnije je tek valić na dijagramu povijesti koji će vjerojatno nestati istom brzinom kojom se i pojavio.

Projicirajući na muškarce svoju vlastitu seksualnu realnost - u kojoj to hoće li žena varati partnera ovisi gotovo isključivo o njenom karakteru, a skoro ništa o njenom izgledu - žene si nanose neizmjernu štetu. To je, kao i prije, ženski solipsizam koji vodi do samoubojstva na seksualnom tržištu. Zavaravajući se da je muška seksualna realnost jednaka ženskoj i da nema nikakvih dvostrukih standarda (bili oni pravedni ili ne), žena sije sjeme vlastitog uništenja.



Jedan od najboljih primjera Dobrog Alfe/Lošeg Alfe dolazi nam iz TV serije Mad Men, čiji je protagonist Donald Draper poznat po svojim serijskim avanturama s ogromnim brojem žena. On nikada nema određenu ambiciju varati zato što a priori odbacuje monogamiju (poput kolege Rogera) ili zato što je granično psihopat nesposoban za ljubav (poput kolege Petea), ali neminovno ima ogromnan broj ljubavnica i uništene živote, brakove i obitelji iza sebe. Jednostavno je toliko privlačan da je zatrpan prilikama i dobiva češće čak i od prosječne žene u seriji.

Kada ti se prilike stalno ukazuju, gotovo je neminovno da ćeš prije ili poslije pokleknuti pred iskušenjem i to isprobati. Ne pokleknuti istodobno zahtijeva i ogromnu snagu volje i moralni pritisak društva, što je danas skoro pa nemoguće pronaći u jednoj osobi, pogotovo onoj koja je još k tome u prvih 10% muške populacije po privlačnosti. Jedina iznimka koje se mogu sjetiti (pod pretpostavkom da je sve što sam čuo i prosudio istinito) je Jack LaLanne, svjetski poznat idol fitnessa i bodybuildinga iz 20. stoljeća, koji se istodobno držao i nepokolebljivog moralnog koda. No ukupno gledano, potraga za Alfa tipom koji nikada neće varati je kao igranje ruskog ruleta s pet od šest metaka.

Isto kao što žene zapravo nisu ni "kurve" ni "svetice" niti je lako povući neku fiksnu podjelu između te dvije kategorije, tako ni Alfa muškarci nisu "dobri ili "kreteni". Muško varanje nije produkt morala, već opcija, i sve dok žene ne shvate tu realnost, plakanje o manjku dobrih muškaraca će se nastaviti, a ja ću ga nastaviti kritizirati.

Ako želiš biti 100% sigurna da te nitko nikada neće prevariti, tvoja najbolja opcija je udati se za neiskusnog, sramežljivog, debeljuškastog Beta šmokljana s velikim naočalama. Vjernost ti je na dohvat ruke! Hajde!
...
Nisam ni mislio.

Oznake: alfa, beta, sociologija, odabir partnera, teorija seksualnog tržišta, vjernost, umjetnost, savjeti za žene


- 11:38 - Komentari (45) - Isprintaj - #

subota, 12.04.2014.

Kako izgleda otac 98-ero djece?

Muškarac koji je otac 98-ero djece nudi besplatne seksualne usluge

Ed Houben nije vaš tipični otac. Zapravo, sve je osim toga.

Ovaj Nizozemac (44) se poznat po bivanju najplodnijim muškarcem u Europi i, lako moguće, cijelom svijetu.

Zašto? Houben je začeo nevjerojatnih 98-ero djece unutar 12 godina.

Sve je počelo 2002., kada je donirao svoju spermu kroz lokalnu kliniku za plodnost u Nizozemskoj. Sada, 12 godina kasnije, on širi svoje sjeme na tradicionalniji način tako što nudi besplatne seksualne usluge ženama i parovima koji žele dobiti dijete.

Kroz svoju web stranicu, Houben se povezuje s parovima - i lezbijskim i heteroseksualnim - koji imaju problema s plodnošću ili kojima nedostaju organi potrebni za pravljenje djeteta.

"Jedan oženjeni par svratio je kod mene na tjedan dana nakon što su godinama posjećivali klinike u SAD-u i Engleskoj. Pokušali su sve moguće i onda su pročitali o meni, kontaktirali me i lijepo smo se složili.
Pola godine kasnije došli su ovamo, ostali 8 dana i ja sam spavao s njom 4 puta. Nakon 10 godina pokušavanja, doživjeli su prvu trudnoću. Prošle godine su došli još jedan put, po svoje drugo dijete, i radilo je gotovo istog trena."

Vjerojatno se sada pitate kako Ed Houben izgleda:



...
...
...

Ne želim biti zloban, ali sljedeći put kada pomislim da je neka žena "izvan moje lige", samo ću prizvati u sjećanje sliku ovog močvarnog čudovišta koje ima 98-ero djece.

Je li Ed Houben pobijedio biologiju? Po svoj logici, njegovi geni bi trebali biti istrijebljeni, pa ipak je jedan od biološki najuspješnijih muškaraca koji su ikada hodali Zemljom i jedini koji imaju više potomaka od njega su Džingis-Kan i nekoliko sultana ili kraljeva.

Dragi čitatelji, evo pitanja za vas:

Je li ovaj tip genijalac, ili su jednostavno svi ostali retardirani?

Oznake: Vijesti, seks, odabir partnera, plodnost, alfa, beta, omega


- 10:07 - Komentari (14) - Isprintaj - #

petak, 28.02.2014.

Pritajeni igrač, skriveni Alfa

Vrlo poučna priča nedavno se pojavila u dijelu Reddita "Veze". Kao i kod drugih priča objavljenih na internetu, ne mogu jamčiti da je istinita, ali lako ćete vidjeti zašto je relevantna za ovaj blog.

Trenutno sam prilično je***o uznemirena, dat ću sve od sebe kako bih objasnila sve što se dogodilo.

Već godinama planiram dugačko putovanje od 3 mjeseca s mojom najboljom prijateljicom Tory. Uvijek smo pričale o tome i moj dečko Daniel je znao da ću to uraditi. Tory je napokon završila faks ovog prosinca i pokrenule smo naš plan.

Druga prijateljica (Michelle) je prije nekoliko godina otišla na sličan put. I ona i njena prijateljica su tada bile u dugoročnim vezama, i obje su završile varajući tijekom puta. Malo kasnije se njihovo prijateljstvo raspalo, i jedna drugoj su razotkrile svoje nevjere. Bilo je ružno. Michelle i njen dečko su prekinuli, dok je njena bivša prijateljica ostala sa svojim dečkom, ali po svemu što sam čula je njihova veza bila teško oštećena.

Isprva sam mislila da su bile apsolutno grozne što su to uradile, ali nakon što sam popričala s Michelle mogla sam sagledati stvar s njenog stajališta - mjeseci bez seksualnog kontakta/otpuštanja, boravak u party atmosferi, naravno da će biti u napasti. Ona je mlada, privlačna i dobiva puno pozornosti od muških. Susret je bio čisto seksualan, bila je pijana i upotrijebili su zaštitu. Sljedećeg dana je taj momak potpuno nestao iz njenog života i to je bilo to. Svejedno, nisam se uopće slagala s tim što je tako nešto napravila dečku iza leđa.

Prije mjesec dana sam pričala s Michelle o mom putovanju i pitala me što ću učiniti u vezi Daniela. Iskreno nisam razmišljala o tome na taj način; činilo mi se da bez problema mogu proći 3 mjeseca bez seksa. I nikada ne bih htjela izdati njegovo Danielovo povjerenje. Ali Michelle mi je dala dobar argument za "otvaranje" naše veze dok me nema - rekla je (parafrazirano): "Naravno da voliš Daniela. Ali putovanja se temelje na novim iskustvima, i to uključuje i seks. Sad kažeš da se to neće dogoditi, ali jednostavno mi moraš vjerovati da ćeš se osjećati drugačije jednom kada budeš tamo. Daniel će se ionako pitati spavaš li s drugim dečkima dok si na putu. Jednostavno budi iskrena s njim i vidi što će reći."



Namjerno ili ne (slavno Hanlonovo pravilo nas upućuje da nikada ne objašnjavamo zlobom ono što može biti objašnjeno glupošću), neosporivo je da je žena ženi vuk. Upravo ovaj savjet, pogotovo posljednja rečenica, ono je što će izazvati lavinu nepredviđenih posljedica za protagonisticu. Čitajte dalje:

I tako sam te večeri razgovarala s njim o tome. Objasnila sam da neću gledati kako spavati sa svakim tipom koji mi bude privlačan, i da je moja ljubav prema njemu jaka kao i uvijek, ali da bih također htjela moći djelovati slobodno i partijati kao i druge cure moje dobi. To je bilo više kao zadrška - ne planiram je***i se s drugima ali ako se dogodi dogodi se. Jedna noć partijanja na drugoj strani svijeta s ljudima koje nikada više neću vidjeti ne bi trebala pokvariti ovo što imamo ovdje. Inzistirat ću na zaštiti. I naravno, i on će imati jednake prilike kao i ja, moći će slobodno viđati druge cure ako tako izabere.




Čak i s disclaimerom da je "drolja/droljasto" vrlo širok i nedefiniran pojam, postoji li bilo gdje na svijetu droljastija izjava od "ne planiram se je***i s drugima ali ako se dogodi dogodi se"? Kako "dogodi se"? Hoće li se spotaknuti na plaži i pasti na nečiji penis, igrom slučaja već u erekciji i namješten pod pravim kutem? Hoće li šetati ulicom, gledajući svoja posla, kada će joj odjednom poput meteora uletjeti pohotni tip i gurnuti alatku prije nego se uspije snaći? Možda će gledati izložak u muzeju kada će goli antički kip oživjeti i navaliti na nju? Što ako u disku ode u zahod i iz prljave školjke joj izleti penis-alien i zabije se u njenu izloženu vaginu?

Iako je istina da žene žive seksualno pasivne živote u kojima im se mnoge stvari stvarno (s njihovog stajališta) "jednostavno događaju", smiješno je to koristiti kao nekakvo opravdanje za vlastiti manjak samokontrole, a kamoli se još ponositi time.


Nekada ti jednostavno uleti i nema ništa čime to možeš spriječiti.

On nije bio sretan, ali rekao je da razumije. Rekao je: "Vezala si mi ruke. Ako ti kažem da ti to zabranjujem, svejedno ću se brinuti držiš li se toga. Time što si rekla da je to ono što želiš, nema ničega što mogu učiniti kako bih te zaustavio."

Daniel je više kućni tip - ponekad izađe vani s prijateljima, ali većinu večeri provede u našem stanu igrajući video igre ili gledajući filmove. Uzevši u obzir njegov životni stil, nisam bila posebno zabrinuta da će se spetljati s toliko nepoznatih cura.

Bio je potreban samo jedan jedini paragraf da ona otkrije pravu motivaciju iza svog zahtjeva: moć. Poliamorija je instrument slobode i jednakosti samo na papiru; iza toga uvijek stoji manje ili više suptilno natezanje tko će zagospodariti odnosom i prigrabiti svu moć za sebe. U ovom slučaju, njena kalkulacija da si unaprijed priskrbi dozvolu za malo neobaveznog seksa na putovanju temeljena je na sebičnom saznanju da je vrlo malo vjerojatno da će i on moći raditi isto.

Tory i ja smo otišle na put 17. veljače. Otvorilo nam je oči i bilo je vrlo zabavno. Ali bilo je i vrlo stresno. Nismo ništa partijale, samo smo jednom pričale s nekim momcima ali nije ništa bilo od toga. Večeras sam provjerila moj mail iz internet kafića; čekala me poruka od Kay, drage starije žene koja živi na katu iznad nas.

"Raspravljala sam sa sobom danima da li da ti pošaljem ovo i možda ti uništim putovanje. Ali zalužuješ znati istinu. Danijel se viđa s drugom ženom otkako si otišla. Nema nikakve dvojbe da su u nekom odnosu, dolazi kod njega skoro svaku noć i čujem njihove intimnosti. Zaslužuješ toliko bolje od toga. Žao mi je."



Ženska gorljiva vjera u vanjske znakove dominacije je ne samo kratkovidno odbacivanje savršeno dobrih partnera, već je i neizmjerno naivna. On nije nabildan, vrlo visok ili partijaner, i stoga su male šanse da će se spetljati s nekom dok te nema? Oooooops! Isto kao što pod Alfa kožom može kucati Beta srce, tako je moguće i da se ispod mirne Beta vanjštine krije Alfa kojemu nije nimalo problem pozvati tvoj blef i pobjednički ti ga zakucati natrag u lice.

U ovom slučaju, Daniel je čisti Alfa u Beta koži; logično je za pretpostaviti da većina njegove privlačnosti dolazi iz igre (prvenstveno izvrsne interne igre), a ne iz tjelesnih osobina, slave ili početne agresivnosti. Poznavati zakone seksualnog tržišta je već igra sama po sebi, a Daniel je ovime pokazao da ih itekako dobro poznaje.

Mislila sam da mogu podnijeti ovaj aranžman otvorene veze. Ne mogu. Ova poruka mi je razbila srce u milijun komadića. Ovo uopće nije ono što sam namjeravala, htjela sam samo slobodu za djelovanje u nekom trenutku. On je ovo shvatio kao propusnicu da redovito je*e neku drugu curu. I imam dojam da točno znam tko je ona, cura s njegovog posla koja je uvijek flertovala s njim.

Žalim što sam poslušala Michelle i otvorila svoja glupa usta. Ne želim da on je*e druge cure, ja ne želim je***i druge dečke. Hoću tu drolju van iz mog apartmana ISTOG TRENA!!! Potpuno sam u raspadu i potrebna su mi mišljenja drugih žena. Tory mi nije od pomoći; u osnovi mi je rekla da odrastem i da sam dobila ono što sam tražila. Ma je li? Ljudima nije dopušteno predomisliti se ili požaliti svoje odluke?!

Kako da ga kontaktiram i izrazim mu da ovo mora ODMAH prestati bez da ispadnem luda, licemjerna kuja? I kako da mu garantiram da ću biti 100% vjerna na mom putovanju? Ne znam kako ću ga uopće pogledati kada se vratim doma. Više sam nego povrijeđena, ovo je jednostavno pogrešno i bolesno...

Lako je biti seksualno liberalan kada su karte u tvoju korist. No kao što se kaže da u rovovima nema ateista, isto tako u poliamoriji nema pravog odsustva ljubomore. Čim je protagonistica okusila ono što joj se nekada činila kao savršena fantazija, spoznala je da poliamorija sa sobom nosi i određenu cijenu, te da je gorak okus u ustima neizdrživ. To je ono na što sam mislio kada sam rekao da su glavni pobornici takvih aranžmana mlade žene: u odnosu na mase Beta orbitera, one imaju ogromnu moć i mogu vježbati poliamoriju u potpunoj sigurnosti, znajući da će im ovi jadnici ostati vjerni dok one spavaju s kim stignu. No ponekad, kao što vidimo iz ovog primjera, takav aranžman zna eksplodirati ženi u lice.

Ne postoji način na koji mu ona može garantirati vjernost. To je druga stvar koju seksualni liberali ne razumiju: vjernost nije nešto što pada s neba i ima on/off sklopku. Vjernost je nešto što se gradi s pažnjom i ljubavlju. Vjernost nije ugovor na papiru, željezni okov ili nekakva mješina koja može biti polu-prazna, ili koju si jednom osvojio i to je to do kraja života. Vjernost je najsličnija osjetljivom kristalu, koji ako nisi pažljiv s njim pada na pod i nestaje - zauvijek.



Vratimo se Danielu. Uočite kako je predivno riješio situaciju i maksimizirao svoju korist. Od trenutka kada mu je njegova cura rekla da bi htjela biti privremeno u otvorenoj vezi i time potvrdila svoj manjak kvalitete, odmah je shvatio s kim ima posla i poduzeo odgovarajuće mjere. I to kakve samo mjere! Je li je molio? Nije. Je li se svađao s njom? Nije. Je li pregovarao? Nije. Je li joj prijetio? Nije. Samo je kimnuo glavom, lakonski joj objasnio da mu ona ne ostavlja izbora, te otišao i našao drugu curu.

To je još jedna točka u kojoj igroskeptični trollovi često teško griješe: biti Alfa ne znači misliti donjom glavom ili biti siledžija koji se dere, razbija i prijeti. Ni blizu! Iako bi deranje, razbijanje i prijetnje vjerojatno muškarcu donijeli bolje rezultate nego patetično ulagivanje i preklinjanje svoje cure da to ne radi, ni jedno ni drugo nisu prava esencija Alfe. Prava esencija Alfe je upravo ovo što je Daniel napravio: miran, odlučan, efikasan manevar kojim je situacija okrenuta u njegovu korist.

Igra prepoznata, Daniele. Sjedi, 5.

Oznake: alfa, veze, igra, priče sa seksualnog tržišta, internet, poliamorija, varanje, Putovanja, završšna igra


- 19:40 - Komentari (29) - Isprintaj - #

subota, 22.02.2014.

Naj-Beta pjesma na svijetu


Bruno Mars - Granata

Opušteno, opušteno,
To je jednostavno kako živiš, oh
Uzimaš, uzimaš, uzimaš sve
Ali nikada ne daješ
Trebao sam znati da si nevolja
Od prvog poljupca
Imao oči širom otvorene
Zašto su bile otvorene?

[Kor 1:]
Dao sam ti sve što sam imao
A ti si to bacila u smeće
Bacila si u smeće, jesi
Da mi daš svoju ljubav je sve što sam ikad tražio
Yer ono što ne razumiješ je...

[Kor 2:]
Uhvatio bih granatu za tebe (da, da, da)
Stavio ruku na oštricu za tebe (da, da, da)
Skočio bih ispred vlaka za tebe (da, da, da)
Znaš da bih učinio sve za tebe (da, da, da)
Oh, prošao bih svu ovu bol
Primio metak ravno kroz mozak
Da, umro bih za tebe, mala
Ali ti nećeš učiniti isto.


Ne, ne, ne, ne

Crno, crno, crno i plavo
Tuci me dok ne oguglam
Prenesi vragu pozdrave kad se vratiš odakle si
Luda žena, zla žena
To je ono što ti jesi
Da, smijat ćeš mi se u lice i onda mi istrgnuti kočnice iz auta

[Kor 1:]
Dao sam ti sve što sam imao
A ti si to bacila u smeće
Bacila si u smeće, jesi
Da mi daš svoju ljubav je sve što sam ikad tražio
Yer ono što ne razumiješ je...

[Kor 2:]
Uhvatio bih granatu za tebe (da, da, da)
Stavio ruku na oštricu za tebe (da, da, da)
Skočio bih ispred vlaka za tebe (da, da, da)
Znaš da bih učinio sve za tebe (da, da, da)
Oh, prošao bih svu ovu bol
Primio metak ravno kroz mozak
Da, umro bih za tebe, mala
Ali ti nećeš učiniti isto.

Da mi tijelo gori
Oh, ti bi gledala kako nestajem u plamenu
Rekla si da me voliš, ti si lažov
Jer nikada, nikada, nikada nisi, mala.

[Kor2:]
Ali, draga, i dalje bih uhvatio bih granatu za tebe (da, da, da)
Stavio ruku na oštricu za tebe (da, da, da)
Skočio bih ispred vlaka za tebe (da, da, da)
Znaš da bih učinio sve za tebe (da, da, da)
Oh, prošao bih svu ovu bol
Primio metak ravno kroz mozak
Da, umro bih za tebe, mala
Ali ti nećeš učiniti isto.

Ne, nećeš učiniti isto
Ne bi učinila isto
Oh, nikada ne bi učinila isto
Oh, ne ne ne...

Ne brinite ništa - dok Bruno širenjem ovakvih gluposti napuhuje ego svim ženama oko tebe i povećava šansu da te s punom ozbiljnošću njihov racionalizacijski hrčak pita "bi li i ti dao život za njih", Bruno se istodobno se potrudio povući u svoju privatnu enklavu i izmjenjivati mladu lijepu p**u koja sasvim sigurno ne očekuje da će se on zbog nje baciti na granatu.


(Izvor slike)

Tko kaže da se parazitizam ne isplati?

Oznake: celebrity, alfa, beta, parazitizam, racionalizacija


- 09:47 - Komentari (13) - Isprintaj - #

petak, 10.01.2014.

Zašto kretensku igru nazivamo kretenskom?

Već smo utvrdili da shvaćati žene ozbiljno i polagati posebnu brigu na želje koje izražavaju nije optimalan mentalni sklop za zavođenje. Gotovo svakom današnjem muškarcu bi bilo znatno bolje uvesti barem mali element neozbiljnosti, ako već nije od volje ili u stanju za primjenu potpunog arsenala kretenske igre. Ali kako si on to može priuštiti? To je tabu! On naposljetku nije "kreten", nije odgajan kao "kreten" i ne želi biti "kreten", čak i ako tamo preko ograde leži hrpa ljubavi i seksa kojima žene obasipaju kretene. Ovo je članak koji će pojasniti zašto je ovaj pojam pomalo karikiran i zapravo puno suptilniji nego što se čini na prvi pogled.


Charlie Sheen, jedan od najpoznatijih kretena na svijetu. Izvor: Daily Mail

Kao prvo, ponovimo što je to kretenska igra: to je način ponašanja u kojemu ženu tretiraš kao seksualni objekt, ne shvaćaš je ozbiljno, te si samopouzdan i nikada se ne ispričavaš. Alternativno rečeno, u kretenskoj igri muškarac nepokolobeljivo stavlja svoje potrebe na prvo mjesto, i svo njegovo ponašanje izvire iz tog vrela. Ali što je kod toga toliko loše? Nije da time zapravo oštećuje nekoga ili uzrokuje nekakvu štetu. Gdje je u svemu tome kretenizam? Iz toga dolazi ovo važno pitanje:

Zašto onda ovakvo ponašanje nazivamo kretenskom igrom?

A) Civilizacija je općenito bazirana na malo većoj razini altruizma i suradnje od obične indiferencije i samo-interesa. Čovjeka koji bi primjenjivao ova tri pravila u ostatku života (tretiraj ljude kao objekte, ne shvaćaj ih ozbiljno, te se nikada ne ispričavaj) bismo svi odmah proglasili "kretenom". Ne možemo reći da je baš zao, ali svakako je kreten. Evo vam nekoliko primjera:

- Čovjek koji ignorira druge u prometu i ne pušta pješake na zebri
- Čovjek koji posuđuje stvari od prijatelja i nikada ih ne vraća
- Čovjek koji na poslu stalno zabušava i ne shvaća kolege/kupce ozbiljno
- Čovjek koji tutnji muzikom na 120 dB u dva sata poslije ponoći
- Čovjek koji stalno pita razne usluge od obitelji ali je uvijek zauzet kada nešto treba njima
- Čovjek koji zbija praktične šale s drugima jer mu je dosadno
- Čovjek koji uživa u tome što je nekoga nasamario
- Čovjek koji voli kršiti pravila iz obijesti


Svi znamo kako ga nazvati, zar ne? On je tipičan muškarac sa značajno povišenim osobinama mračnog trojstva: narcizmom, makijavelizmom, i psihopatstvom (te ponekad još impulzivnošću). Ukratko, on je kreten. Čina.

B) Zato što kretensku igru stvarno provode većinom kreteni. Ali zašto većinom kreteni? Zašto ne i drugi? To ćemo lako objasniti primjerom slučajnih puteva odrastanja koje sam jednom opisao.


Staze i prema vrhu i prema dnu su jednakog, spiralnog karaktera: kako jedan muškarac doživljava iskustva na svom putu, on se eksponencijalno udaljava od onog drugog. Beta muškarac kada je već skoro oblikovan ne može samo trepnuti i skočiti u kategoriju na lijevo: mora se vratiti na početak, naučiti stvari od njihovih osnova, te tek onda napredovati prema onome što želi.

Kada uz to dodamo i pojavu feminizma trećeg vala, koji provodi rat protiv normalnog muškog ponašanja i eliminira uzore od kojih bi mladi muškarci mogli nešto naučiti da to isprave, među tim mladim muškarcima dolazi do ekstremne podjele: oni koji nemaju osobine mračnog trojstva nemaju nikakvu igru (tj. imaju anti-igru) i ispadaju premoćno Beta, dok ona manjina koja te osobine ima kretensku igru i ispada premoćno Alfa. Onih između - u zlatnoj sredini - svake je godine sve manje.

Drugim riječima, u današnjem društvu, kreteni su skoro pa jedini koji napuštaju adolescenciju s dobrom igrom, a u kretenskoj igri (koja je još efikasnija od normalne) je njihova koncentracija gotovo 100%. Većina ostalih su u tom području hendikepirani gorkim iskustvima iz mladosti i/ili vanjskim faktorima i moraju uložiti manji ili veći napor kako bi to nadišli. U današnjem društvu čovjek skoro da mora biti kreten kako bi se u mladosti ophrvao stvarima koji ga hendikepiraju u razvijanju spososbnosti zavođenja. Ako je rođen pomirljiv i poslušan, a ne impulzivan i narcisoidan, šansa da će potpasti pod destruktivni utjecaj loših ljubavnih savjeta je vrlo velika. Upravo zbog tog nesretnog pravila imam najviše simpatija prema mladim ljudima: velika većina nije imala nikoga tko bi im pokazao što je normalna, uravnotežena muškost. Pred njima je mnogo učenja (ako se odluče na učenje, a ne racionalizaciju).

Ta snažna korelacija između točaka A i B je razlog zašto za taj vid igre kažemo "kretenska igra". Kreteni su pretežno oni koji na sve okrutnijem seksualnom tržištu postižu izvrsne rezultate, i tako je cijela tehnika nazvana po njima. No ista ta korelacija je i svijetla točka cijele ove priče: iako je većina muškaraca naučila kretensku igru zato što su kreteni i u drugim područjima života pa im je to došlo prirodno, to također znači i da netko tko nije nije kreten može naučiti samo kretensku igru (ili barem uvježbati običnu igru kako treba).

Naposljetku, osobine mračnog trojstva nisu nešto zarazno. Neće skočiti na tebe zato što seksualno objektiviziraš žene koje su već same sebe seksualno objektivizirale, ili zato što si naučio biti samopouzdano staložen i ne mariti za to što neka tamo misli o tebi. To što si voljan zadirkivati curu s kojom pričaš i tjerati je da pogađa koliko imaš godina neće te prisiliti da zadirkuješ carinika na graničnom prijelazu i završiš u zatvoru. To što si sposoban prekinuti sav kontakt s curom koja radi nepotrebnu dramu ne znači da ćeš ispariti i prestati se javljati obitelji. To što se ne sramiš toga da te privlače vitke mlade žene ne znači da ćeš izgubiti osjećaj srama i početi gol trčati po gradu. Itd, itd.

Budućnost ovisi samo o tebi.


Wolverine - dobar učitelj samo u tom filmu

Oznake: tjedan kretenske igre, kretenska igra, kreten, anti-igra, kretenska anti-igra, igra, alfa, beta, odrastanje, interna igra


- 18:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.12.2013.

Cure koje vole kretene 8: Potukle se oko muškarca u zatvoru

Je li vrijeme da iz serijala "Cure koje vole kretene" izbacimo riječ "koje"? Uzevši u obzir nezamislivu lakoću pronalaženja (sve gorih i gorih) javnih primjera ženske ljubavi prema kretenizmu, možda bi nam valjalo ekstrapolirati iz dodatne hrpe primjera koje svakog dana također zabilježimo vlastitim očima i proglasiti cijelu stvar univerzalnim pravilom, sa zlatnom medaljom za časne iznimke. No, zaletio sam se. Evo današnjeg slučaja:

Žena i ljubavnica se potukle nasred Sarajeva

Ispred sarajevskog zatvora jučer oko 15 sati došlo je do incidenta. Naime, iz zatvora je navodno trebao biti pušten jedan zatvorenik. No, ispred zatvora su se susrele njegova supruga i ljubavnica koje su se potukle.

'Žena je prišla ljubavnici i opalila joj šamar. Zatim su se počele čupati za kose i udarati rukama. Vrijeđale su jedna drugu, a žena je ljubavnici govorila: 'K****, ja imam djecu s njim! Praviš mi siročad od djece', ispričao je Dnevnom avazu jedan od očevidaca.

Yep! Nema veze što im je otac u zatvoru, jako bi im štetilo da ostanu siročad. I kako ih uopće to što on vara čini siročadi? Znači li to što je umočio svoju kobasicu u neku drugu automatski da će prestati hraniti djecu (znate, kada bi to uopće radio bez obzira na ovo)?

Što se preljuba tiče, svi znamo da on nikada ne bi podlegao i kršio ono na što se zakleo, ali ta kurvetina ga je zavela, jednostavno jadan nije mogao odoljeti... uistinu nema stvari koju nije moguće racionalizirati kada je muškarac dovoljno Alfa, čak i nasilje. Naravno, vrijedi i paralelno ali obrnuto za slučajeve gdje Beta muškarci racionaliziraju to što ih iskorištavaju žene. Racionalizacijski hrčak je kao i uvijek na vrhuncu.



Iz zatvora su u jednom trenutku izletjeli i zatvorski čuvari i počeli ih razdvajati, a netko je pozvao i policiju. Kada ih je policija konačno razdvojila, žene su i dalje nastavile vrijeđati jedna drugu pa im je policija zaprijetila uhićenjem ako se nastave tako ponašati.


Izvor: M. Kadrić, Dnevni avaz

Protiv žena su podnesene prekršajne prijave zbog drskog ponašanja i tučnjave. Nakon odlaska policije, žene su, svaka na svojoj strani, i dalje ispred zatvora čekale voljenog muškarca. S kojom je od njih na kraju otišao i je li uopće jučer pušten na slobodu, nije poznato.

Šta reći? Barem što nije već rečeno milijun puta?

Hej, barem se ovo nije dogodilo u Zenici:

Oznake: cure koje vole kretene, žene, varanje, alfa, zatvor, kriminal, neugodne istine, priče sa seksualnog tržišta


- 13:46 - Komentari (21) - Isprintaj - #

petak, 22.11.2013.

Veliko ne-ne zavođenja 3: Loše navike

Postoje neke navike koje se često javljaju kod osoba oba spola, no u kontekstu zavođenja za muškarca znaju biti posebno negativne. Iako niti jedna od ovih stvari nije nešto zbog čega će zavođenje biti potopljeno (naspram prva dva rođaka iz ovog serijala, ribanje komplimenata i seksualiziranje), svejedno treba paziti na ove stvari. Ne nekim redom, te loše navike su:

1. Pljuvanje - jedna od rijetkih "Alfa" navika, čisto zato što je toliko često viđamo na kretenima koji djeluju manje više animalistički, bez ikakvog razmišljanja o drugim ljudima ili o tome kako izgledaju, pa stoga komuniciraju samopouzdanost više nego što im loše navike mogu štetiti. Držim da muškarci koji imaju naviku pljuvati po ulici imaju urođen talent za kretensku igru i većinom su u ekstremnom aspektu Jednoitisa - ili baš ništa ili nasilna, nestabilna ljubomora, bez ičega između. U oba slučaja je taj emocionalni vrtuljak neodoljivo privlačan suprotnom spolu.


Poput žena s kratkom kosom, popularan je unatoč pljuvanju, ne zbog njega

Kao i kod svih negativnih muških ponašanja, popularnost muškaraca koji su hodajuće fontane šlajma je nešto za što gotovo u potpunosti krivim žene. Dobrih i loših navika će uvijek biti, ali žene su te koje biraju koje će navike rezultirati ljubavlju i seksualnim zadovoljstvom, a koje prisilnim celibatom, i time drastično utječu na njihovu učestalost. Danas mi je smiješno kada se sjetim da sam prije više od desetljeća mislio da ću curama biti privlačan zato što se pristojno ponašam i nikada ne bih pljunuo.

Trebam li uopće napominjati da je nevjerojatno odvratno kada žena, valjda u pokušaju da pokaže onoj tamo patrijarhiji i njenim nazadnim normama, izigrava muškarca tako što pljuje uokolo?


2. Bacanje smeća - manje više isto kao i pljuvanje, s tom iznimkom da je stepenicu niže, tj. manje odvratno. Bacanje smeća ima loše posljedice jer je to tipična eksternalija (prebacujemo teret na druge ljude koji to moraju skupiti), ali one su dugoročne i nisu instinktivno odvratne poput pljuvanja. U pravilu dolazi u paketu s njim.

3. Naguravanje - iako je feministička histerija i općenito mizandrija ono što pokreće kampanju protiv muškaraca koji u javnom prijevozu zauzimaju neproporcionalno puno mjesta, činjenica je da stvarno postoji određen broj muškaraca koji uopće neće pomisliti da bi moglo biti nešto loše u tome što su se rukama i nogama raširili pod kutom od 170 stupnjeva i prilijepili se uz drugu osobu. Slažem se da treba čuvati testise, ali kvragu nitko nema baš toliko velika jaja.


Osim Stevena Seagala, naravno.

Ovo također često dolazi u paketu s pljuvanjem, iako je kao i bacanje smeća po antipatiji koju izaziva stepenicu niže.

4. Griženje noktiju - neke loše navike samo pokazuju nervozu i nesklad s vlastitim tijelom. Neke uzrokuju opipljivu tjelesnu štetu. Griženje noktiju ispunjava oboje. Osim što izgleda ružno, dugoročno će ostaviti posljedice na izgled tvojih ruku. Žene još donekle mogu prikriti efekt pametnom upotrebom laka, i to što ih se percipira nervoznima je muškarcima ili "meh" ili slatko, no muškarci nemaju taj luksuz. Za razliku od prve tri, ova navika je u pravilu vezana uz nervozu i Beta ponašanje.

5. Čupkanje zanoktica - još jedna loša navika koja prenosi Beta dojam, vrlo slična griženju noktiju.

6. Čupkanje/griženje usana - isto kao i griženje noktiju. Usne se brzo oporavljaju od ovakvog zlostavljanja, ali to nije razlog da im to radiš.

7. Češanje - dosadno ti je? Ne znaš što napraviti? Jesi li možda nečist ili zaražen nečim? To se sve ogleda u češanju. Čak ni blagi slučajevi ne izgledaju dobro, dok kronično češanje može ozbiljno nagrditi kožu. Jedino je češkanje po tjemenu donekle prihvatljivo kao oblik komuniciranja zbunjenosti ili dubokog razmišljanja, ali to je to.

8. Geganje - zašto želiš pobjeći? Svatko tko te vidi da se gegaš dok stojiš na mjestu će pomisliti da ti trenutna situacija ne odgovara i čini te nervoznim. To nije nešto što želiš prenijeti, pogotovo ne tijekom upada.

9. Nervozno šetanje - fraza "poput lava u kavezu" je oduvijek asocirala na nemir, i to s razlogom. Čekaš bus ili tramvaj? Nemoj raditi krugove okolo tako da se drugi na stanici zapitaju tražiš li im slabe točke kroz koje im možeš brzinski izvaditi bubrege i nestati.


10. Križanje nogu - dok sjediš, tvoje noge se pomiču tako da ti ili jedno stopalo ili jedno koljeno ide preko drugog. Prvi slučaj je još blaga defenzivna pozicija, ali drugi je stvarno skvrčen. Neću reći da je to "ženski" položaj jer nekada kao i ljubičasta i roza boja nije imao takav imidž, ali jednostavno više nije u modi i jedino što ćeš od njega je dobiti je slabija cirkulacija u potkoljenicama i stopalima.

11. Obješenost ramena - dobro poznata pogrbljenost koja vrišti "Ja sam Beta!". Svaki put kada se uhvatiš da si se objesio prema naprijed, uspravi se i svjesno se zadrži u tom položaju barem nekoliko sekundi. Ponovi u sebi nešto što ćete motivirati da to ne radiš. Nije dovoljno da "paziš na to", držati se uspravno ti mora dolaziti instinktivno, isto kao i disanje.

12. Tapkanje prstima ili nogama - ako sjediš, tvoji prsti ne bi trebali tapkati po stolu osim ako nekome ciljano ne pokazuješ takt pjesme koja ti se sviđa. Isto vrijedi i za igranje objektima na stolu, poput kemijski, vrećica šećera i sličnoga. Stavi ruke na noge i raširi laktove, stavi ih iznad glave, stavi ih na stol, samo nemoj imati takve tikove. Ako već moraš micati esktremitete, miči ih polako. Isto tako, u slučaju da si na nogama, izbjegavaj tapkanje na mjestu. Stani u contrapposto i promatraj svoje kraljevstvo; to će te među ostalim onemogućiti u padanju prema naprijed i geganju.


Je li David pljucao po ulici? Nikada nećemo saznati.

Oznake: veliko ne-ne zavođenja, jezik tijela, alfa, beta, interna igra, srednja igra


- 21:29 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 29.08.2013.

Zabluda teorije prelijevanja

"Uopće mi ne smeta to što je cura droljasta. Davati oralni seks je najprirodnija stvar koju cura može uraditi. Ova cura ima dobru ideju. Seks je zabavan i prirodan. U redu je ponekad se opustiti i biti droljast.

Većina muškaraca je seksualno frustrirana i usamljena. Zato potičem žene da daju što više. Trebamo više ovakvih cura da poboljšamu seksualnu klimu u SAD-u. Imali bismo znatno manje frustriranih muškaraca.

Ovu curu treba pohvaliti za to što je učinila, ne sramotiti. Cure koje daju oralni seks su dobre za ovaj svijet."

- Uspješni igrač, o slučaju 17-godišnjakinje koju je netko snimio kako oralno zadovoljava dva muškarca na Eminemovom koncertu

U slučajevima obrane seksualnog nemorala (ovisno o tome što tko smatra seksualnim nemoralom), postoje dvije strane. Prva je prilično predvidljiva i temelji se na misli da je potpuna seksualna sloboda apsolutno pravo svakog čovjeka svake žene i da je svaki pokušaj njenog usmjeravanja ili ograničavanja izum patrijarhalnog društva u kojemu su žene potlačene, objektivizirane, zlostavljane i diskriminirane. Čak je i sami pokušaj distanciranja muškaraca od seksualnog nemorala, bez ikakvog osuđivanja, napadnut s pjenom na ustima. Bijeli vitezovi i feministice koji guraju ovu teoriju vođeni su nevjerojatnom ideološkom zaluđenošću od koje im se patrijarhija priviđa na svakom koraku, a biološka seksualna ograničenja i seksualni moral izazivaju u njima slijepi bijes. Također, kod bijelih vitezova, u pozadini je također uzaludna nada da će ih žene nagraditi seksom za njihovu podršku i "napredne" poglede na svijet, dok je kod feministica jednostavno u pitanju pohlepa koja ih potiče da iskamče što više privilegija mogu od društva čije povjerenje trenutno uživaju, bez obzira na to koliko to uništava društvo u kojemu žive i druge osobe.

Ovaj post se tiče više druge strane koja također brani seksualni nemoral. Naime, druga strana je rijetka i vrlo originalna. Poput čovjeka iz citata, neki muškarci ili imaju Alfa status i s time uživaju plodove modernog seksualnog tržišta ili su Beta i Omega i nadaju se da će ih uživati. Bilo kako bilo, u njihovom pogledu na svijet, ženska seksualna sloboda je dobra ako će pomoći smanjiti broj seksualno frustriranih muškaraca. Ako se u društvu događa više seksa, to znači da će se on preliti kroz društvo sve do frustriranih muškaraca i utažiti njihovu žeđ. To je hvale vrijedan altruizam s kojim se mogu složiti.

Nažalost postoji jedan problem. Zbog ženske osobine koju nazivamo hipergamijom - nagonom za bivanjem sa što više Alfa muškarcem bez obzira na rizike i negativne efekte, distribucija seksa u društvu oštro je nagnuta. Naj-Alfa muškarci koji čine jedva 5% populacije uživaju 40% ukupnog seksa koji se događa u društvu, dok svi Alfa muškarci i neki od viših Beta, ukupno tek jedna četvrtina populacije, uživaju nevjerojatnih 78% ukupnog seksa koji se događa u društvu. Ostale tri četvrtine muškaraca se ili jedva snalaze ili žive u pustinji prisilnog celibata.


Evo što ovo znači: kada bismo postali potpuno seksualno otvoreno društvo i ukinuli svaki oblik sramoćenja ženskog promiskuiteta (ili serijske monogamije), to i dalje ne bi pomoglo seksualno frustriranim muškarcima. Kada bi se, recimo, kao rezultat poticaja citiranog gore, dogodilo 1000 novih slučajeva oralnog seksa, 780 od tih slučajeva bi otišlo kod samo 280 muškaraca - u prosjeku po tri svakom muškarcu. Tek 220 slučajeva oralnog zadovoljavanja bi bilo raspodijeljeno među ostalih 720 muškaraca - tek jedan svakom trećem muškarcu. Svaki član prve grupe bi bio zadovoljen u prosjeku po 3 puta, dok bi svaki član druge grupe bio zadovoljen u prosjeku po 0.33 puta. Od trećine oralnog zadovoljavanja se sigurno ne može svršiti. Nekako mi se ne čini da je tih 0.33 dovoljno za rješavanje duboko ukorijenjene seksualne frustracije.

Još gore od svega ovoga je to što hipergamija zbog fenomena predselekcije postaje sve jača kako društvo postaje promiskuitetnije. Što je veća ukupna količina seksa u društvu, to je veći dio koji ide Alfama. U gornjem primjeru, kada bismo dodali još 1000 slučajeva oralnog seksa u populaciju, poslije prvih 100 slučajeva odnos više ne bi bio 78% / 22, već 80% / 20%. Dok bismo došli do posljednje šarže od 100 slučajeva, ona bi bila distribuirana toliko povoljno za Alfe da bi oni dobili 90% novih slučajeva, a ovi tek 10%. To je poput gašenja vatre benzinom.

Evo konačnog rezultata teorije prelijevanja na stvarnom seksualnom tržištu:


I ne samo na seksualnom tržištu

Iako je stav tog malog broja muškaraca u osnovi pozitivan, zapravo je prilično kratkovidan i nanijet će društvu kao cjelini više štete nego koristi. Ako žele smanjiti seksualnu frustraciju, predlažem da se uhvate dekriminalizacije ili legalizacije prostitucije. To je alat koji daje potvrđene rezultate već milenijima i nije nimalo čudno da je feministički lobi žestoko protiv toga.

Imam sad reći nešto drugo. Najveća ironija u spomenutom slučaju što se digla galama oko nanošenja štete curi na slici. Ona je, kako mediji prenose, pretrpjela veliku bol od strane grozne patrijarhije (iako su žene te koje znatno više osuđuju žene zbog droljastog ponašanja) koja u svojoj zatucanosti i primitivnosti osuđuje njenu seksualnu slobodu. Trebamo zatući groznu patrijarhiju koja iz čiste pakosti proglašava promiskuitetne žene droljama, a muškarce junacima.

No kako je zapravo povrijeđena privatnost ove cure? Njena slika nije golišava. Ne vidi se nikakav intimni dio tijela ili nešto za što se inače očekuje da je na javnom mjestu skriveno. Na slici su samo njena usta ne nečemu. Mogla bi jednako tako jesti hot-dog i zezati se.

U međuvremenu, nikoga nije briga što je golo muško tijelo izloženo poruzi svijeta i što je netko bez njegovog pristanka izložio njegov seksualni život. No feministice, bijeli vitezovi i ostali majstori racionalizacije, u svom žaru za pronalaskom "žrtava" koje će im donijeti ugled i novac, nekako su propustili osuditi tu činjenicu.


Tko se laća dvostrukog standarda, od dvostrukog standarda i pogiba.

Oznake: teorija seksualnog tržišta, teorija prelijevanja, promiskuitet, alfa, beta, igrači, feminizam, bijeli vitezovi


- 11:24 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 20.08.2013.

Cure koje vole kretene 7: Cijena engleskog trona

Današnje izdanje našeg omiljenog serijala vodi nas u Englesku 16.-og stoljeća, gdje je mlada ljepotica po imenu Anne Boleyn postala ženom i kraljicom kralja Henrya VIII-og.


Kralj Henry VIII i Anne Boleyn (prikazani u seriji "The Tudors")

Kralj Henry VIII poznat je po nekoliko stvari, najvažnija od kojih je odvajanje Anglikanske crkve od Katoličke i potpuni raskid veza s papom u Rimu. Njegova vladavina ostala je zapamćena kao doba ekstravagancije i okrutnosti. Iako je kralj Henry bio vrlo obrazovan i smatrao se humanistom, vladao je impulzivno i apsolutistički. To je zauvijek pokvarilo dojam koji je mogao ostaviti na povijest kao inače sposoban i odlučan vladar.

U doba kada počinje naša priča, Kralj Henry imao je problema s naslijeđem. Sa svojom ženom, Catherine od Aragona, imao je samo jednu kćer. Ostalih pet trudnoća završilo je ili spontanim pobačajem ili djecom koja su živjela od nekoliko sati od dva mjeseca poslije poroda. Iako bi bilo legalno da njegova kćer naslijedi prijestolje, Henry se bojao te mogućnosti jer je to u povijesti već jednom izazvalo dugi građanski rat koji je razorio Englesku.

Iako je Catherine po svim povijesnim izvorima bila idealna žena - opisana kao "jedna od najljepših na svijetu", "izvan svake konkurencije u svojoj mladosti", vjerna, obrazovana, skromna i iznimno popularna u javnosti - to sve nije bilo dovoljno da zadrži kraljevu naklonost. Nije jasno je li njegovo nezadovoljstvo kraljicom Catherine bilo inicirano manjkom živog muškog potomka ili njenom starošću i prolaskom ljepote (Catherine je bila 5 godina starija od njega). Bilo kako bilo, njegov Coolidgeov efekt bio je bezobzirno probuđen i eskalirao je iz stalnog varanja, nečega što je radio već dvadesetak godina, u trošenje svog 100%-nog napora u stjecanje razvoda i udaljavanja od sebe Catherine i njihove kćeri Mary. To je dovelo do njegovog prvo suptilnog i zatim otvorenog sukoba s Katoličkom crkvom koji je nakon višegodišnjeg natezanja rezultirao osamostaljenjem Anglikanske crkve.


Kraljica Catherine od Aragona, prva žena Henrya VIII-og

Negdje u to doba, mlada (10 godina mlađa od kralja) ljepotica Anne Boleyn, prateći uspon svog oca Thomasa, došla je na dvor kao jedna od kraljičinih pratilja. Nije dugo trajalo dok se kralj nije beznadno zaljubio u nju, no Anne ga je isprva odbila i napustila dvor, izražavajući mu naklonost ali ne želeći biti samo njegova ljubavnica (nekoliko godina prije je kralj već "potrošio" njenu sestru koja bila na glasu kao laka). Moguće je da je ovo posebno napalilo Henrya jer kao kralj nije bio naviknut na odbijanje, što je jedan od rijetkih primjera uspješne ženske igre. Poslije toga, kada je kralj izrazio želju da se razvede od Catherine i oženi njom, pristala je i vratila se na dvor. Proces razvoda je trajao preko pet godina. U međuvremenu je boravila s kraljem u javnosti i provodila vrijeme s njim, iako mu se i dalje nije dala skoro sve do braka. Njen utjecaj na dvoru, iako neslužben, bio je znatno veći od Catherininog: ambasadori su znali da im niti jedan prijedlog neće proći ako ne budu u dobrim odnosima s njom, dok je Catherine čamila zatvorena prvo u svoje odaje, a zatim u odvojenu tvrđavu u udaljenom dijelu Engleske kamo ju je Henry prognao i oduzeo joj sve naslove.

Iako je kraljica Catherine otvoreno mrzila Anne, u svojoj nemilosti nije joj mogla učiniti ništa osim prijetiti joj. Jednom prilikom, dok je Anne još bila njena pratilja i nije uživala toliki status na dvoru, kraljica je uočila da Anne nosi skupu ogrlicu i prozvala je:

Catherine: Ta ogrlica, tko ti ju je dao? Odgovori mi.
Anne Boleyn: Njegovo veličanstvo.
Catherine: Baš si skupa.... skupa kurvetina!
Anne Boleyn: Nisam kurva... vaša visosti. Volim njegovo veličanstvo. I vjerujem da i on mene voli.
Catherine: On je samo zaslijepljen tobom, kao što su muškarci često zaslijepljeni novim igračkama. Ubrzo će vidjeti što si ti zapravo. I umorit će se od tebe... isto kao i od svih ostalih!

Ove riječi bile su više proročanske nego što je Anne mogla naslutjeti.

S kraljevim prisvajanjem vlasti nad Anglikanskom crkvom i raskidom s Rimom, razvod je postao trivijalna stvar; Anne Boleyn udala se za Henrya 1533. i time postala druga kraljica Engleske. Njihov život je isprva bio idiličan i Anne je rodila kćer, Elizabeth. Iako se moglo pretpostaviti da su i dvor i Henry razočarani izostankom sina, sam Henry ju je uvjerio da je to u redu. Naposljetku, oboje su bili mladi i imat će još djece. No vrlo brzo ju je počeo varati sa svim mogućim pratiljama i služavkama, isto kao što je radio i s Catherine. Ovaj put ni manjak djece ni starost nisu mogli biti izgovor. Jednostavno rečeno, kada je muškarac istodobno i svjetski napaljen i najmoćnija osoba na svijetu, neminovno je da će to iskoristiti za utapanje u moru drugih žena.

Anne je isprva prigovarala, ali kao i Catherine znala je da je takvo ponašanje očekivano od kralja. Još bolje od Catherine koja je samo ignorirala mnogobrojne ljubavnice, otišla je korak dalje i dala mu svoju pratilju i rodicu Madge na raspolaganje. Njena logika je bila: ako Henry već mora varati, u redu, ali neka to čini s osobom koja je neće zeznuti ili imati ambicija postati kraljicom kao što ih je ona imala. Ovaj pristup je u mnogo čemu sličan primjeru Monice Belucci, koja je prihvatila da s 50 godina može biti ne znam kako lijepa, ali da će njen Alfa i dalje varati, pa je bolje da prihvati biti u haremu dok god je glavna u haremu. Ovaj odabir - prešutno dijeljenje komadića Alfe s drugima - je uz serijsku monogamiju glavna značajka ženske seksualnosti. I kako se seksualno tržište, pod utjecajem promjene ženskih preferencija, degradira i postaje sve sličnije prehistorijskom obliku, toga ćemo viđati sve više - i to ne samo kod kraljevskih obitelji.


"Znati da će tvoj muškarac uvijek biti tu za tebe važnije je od seksualne vjernosti. Bilo bi bizarno tražiti vjernost od njega ako se nismo vidjeli dva mjeseca. Ne možeš ga pitati što je radio. Pristojnije je i realnije prihvatiti da će biti s tobom kada se vidite. Ne bih ovo nazvala diskrecijom, već elegancijom."
- Monica Bellucci, ožujak 2010.


Drugi problem kraljice Anne bila je njena vatrena i argumentirana narav. Kao ljubavnicu, to ju je činilo mističnom i privlačnom. Kao ženu, to ju je često dovodilo u sukob s Henryem. Za razliku od prošlih zgoda kada je još bio tjelesno zaljubljen u nju i uvijek bi se trudio udovoljiti joj u svim razumnim zahtjevima, sada mu je postalo svejedno i njene molbe su najčešće završavale ignoriranjem. Njena seksualna privlačnost kao snaga doživjela je fatalan udarac kada je kod druge trudnoće doživjela spontani pobačaj.

Između stalnih svađa, razornog djelovanja Coolidgeovog efekta, i ponavljanja Catherininog problema, Anne je spala na tužnu razinu da je morala doslovno moliti Henrya da dođe u krevet s njom. Ipak, kada ga je uspjela nagovoriti, ponovno je zatrudnjela - ovaj put bila je uvjerena da se radi o sinu - i stvari su se privremeno popravile. Svejedno, kralj je nastavio očijukati s ljubavnicama gdje god bi ih našao. Ovaj put je počeo provoditi mnogo vremena s kćeri njegovog prijatelja, lijepom mladom djevojkom 20 godina mlađom od njega po imenu Jane Seymour. Njena prisutnost, pogotovo kada ju je doveo na dvor kao nekada Anne, užasno je živcirala kraljicu. Jedan put je ošamarila Jane nakon što ju je našla kako zamišljeno gleda u privjesak s Henryevom slikom, i prozvala je kurvetinom. Svejedno, budući da je znala koliko je njena trudnoća važna, Anne se potrudila ostati izvan svega toga i izolirati se od svijeta što je više mogla kako bi smanjila stres.

Negdje tijekom četvrtog mjeseca Annine trudnoće, Henry je išao na viteški turnir gdje je, kao i inače, sudjelovao u borbama. Ovaj put je tijekom jednog sučeljavanja nesretno pogođen u glavu i bačen s konja. Kraljici su donijeli vijest da je kralj u nesvijesti i da ne znaju hoće li se probuditi. Bez kralja, i ona i njena obitelj, vrlo nepopularni u javnosti, bili bi osuđeni na propast. To je za nju bio strašan udarac, no ono što je dovršilo Annin pad nije bio stres od ozljede njenog muža, već nešto drugo. Čim se osvijestio i oporavio dovoljno za šetnju po dvoru, kralj je otišao zahvaliti se Jane Seymour, vjerujući da su ga je njeni dar i molitve spasili od smrti u borbi. Njegova zahvalnost nije bila samo platonska, naravno, i ubrzo se našao u zagrljaju s njom, mazeći je i uživajući u ponovnom stanju zaljubljenosti. I baš je u tom trenutku naišla Anne.


Pronašavši ih takve, Anne je izgubila kontrolu nad sobom i počela vikati i plakati. To je bio konačni okidač potreban za izazivanje spontanog pobačaja i počela je krvariti. Pregled već prilično razvijenog ploda pokazao je da je dijete bilo muško. Kako je poslije rekao netko na dvoru, "pobacila je svog spasitelja".

Opsjednut Jane Seymour i sada potpuno ohlađen od "žene koja mu isto ne može dati sina", Henry je izjavio da je i njegov drugi brak produkt vještičarenja, prijevare i tko zna čega sve ne, te da će uzeti drugu ženu. Kako ovaj put nije bio ograničen Katoličkom crkvom, riješiti se Anne bilo je vrlo jednostavno i pristupio je tome s hladnom odlučnošću. Zadužio je svog kancelara da pronađe dokaze da ga je ova varala, a on je mučio velik broj osumnjičenika sve dok neki u mukama nisu priznali da su spavali s kraljicom i da je varala kralja s barem stotinu muškaraca u te tri godine.


I tako je završila Anne Boleyn.

Anne Boleyn razlikuje se od većina žena opisanih u ovom serijalu. Dok je prvih šest slučajeva gotovo premoćno bilo privučeno upravo kretenizmu i brutalnosti zbog njih samih, nju je to odbijalo. Ipak, njena želja za Alfom bila je dovoljno jaka da nadvlada bilo kakav oprez i zaslijepi je tako da ne vidi potencijalno grozne posljedice. Iako mi je strašno žao načina na koji je završila, Anne svejedno predstavlja vrijedan primjer bezumne trke za super-Alfom nauštrb svega ostalog, i pouku da ljepota, vjernost, mladost i čednost ničemu ne služe ako ih pokloniš kretenu.

Kao što joj je kraljica Catherine rekla, bilo je neminovno da će je se Henry riješiti jednako bezobzirno kao i nje čim ga prestane zabavljati. No kao što se danas sve češće događa, žene često fantaziraju da su iznad bioloških zakona i da će se onaj napaljeni, moćni muškarac vezati baš za njih. Jer eto, ovaj put je drukčije.

Oznake: povijest, prag dominacije, cure koje vole kretene, Engleska, film, varanje, alfa, kreten


- 15:20 - Komentari (32) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.06.2013.

Etimologija igre

Ako si u Hrvatskoj u 2013. godini kupio curi koja ti se sviđa plišanog medvjedića i ostavio ga na njenom stolu s ljubavnim pismom koje opisuje koliko je voliš i da bi sve učinio da budeš s njom, je li to igra?**

1. Igra kao život: U najširem pogledu na svijet, igru čini baš svako ponašanje koje indirektno ili direktno ima cilj dolaska do partnera. Otkupna cijena za mladu, ljubavno pismo, dvostruki kompliment, stjecanje imovine, stjecanje ugleda, stjecanje obrazovanja, odlazak u crkvu, odlazak u disko, padanje na koljena i nošenje buketa ruža, sve to spada u igru. Takav pogled, kao što sam već jednom naveo, vrlo je grub i, iako zabavan, nije baš koristan za seksualni uspjeh. Lijepo je znati da ljudi postoje prvenstveno kako bi se parili, ali ne može se upotrijebiti kako treba. Nema nikakve podjele ili razlike. Po ovom kriteriju, slučaj s početka sigurno spada u igru.

2. Igra kao rezultat: Ako kažemo da je igra ponašanje koje ostvaruje nekakav dolazak do partnera, ona se igra dijeli na igru (u prosjeku uspješne metode) i anti-igru (u prosjeku neuspješne metode). Također bi se dalo diskutirati o tome koliko je koja metoda uspješna ili neuspješna u odnosu na utrošene resurse, tj. efikasna ili neefikasna. Igra i anti-igra sastoje se od dvaju komponenti:
.
A) Urođene, univerzalno privlačne: snažan jezik tijela je uvijek bio privlačan i ostat će privlačan. Dubok glas, tjelesna snaga i dominantnost nikada neće izaći iz mode. Neovisnost i čvrst okvir će uvijek ostati privlačni. Kultura može ponekad raditi protiv njih, ali to je poput borbe s vjetrenjačama. Urođene preferencije uvijek pobjeđuju.

B) Makro-relativne, ovisne o kulturi: u doba kada je muška dominantnost bila velikim dijelom izražena kroz imovinski status i ulogu skrbitelja za obitelj, bilo je sasvim suvišno verbalno izražavati dominantnost kao što danas radimo kretenskom igrom i kvalificiranjem. Isto tako, visina i snaga su nekada imale manji utjecaj nego danas, kada su manje značili kao indikatori dominacije. Naravno, nisu svi faktori ovisni o vremenu. Japan je najbolji primjer kolekcije bizarnih relativnih seksualnih preferencija. Slučaj naveden na početku spada ovamo - radi se o anti-igri, koja bi nekada bila puno bolja ali danas je jednostavno katastrofalna.

C) Mikro-relativne, ovisne o kulturi i situaciji: iako je neka određena tehnika većinom neuspješna, postoje iznimke u kojima sjaji. Na primjer, kreten koji stalno zadirkuje ženu, ne shvaća je kao osobu i drži se na udaljenosti polučit će dobar efekt ako ženi spontano ubere buket ljubičica s puta. Tih i samozatajan muškarac može više dobiti od kontroliranog bijesa nego netko ekstrovertiran. Sposobnost ocjenjivanja ovih okolnosti igra je sama po sebi. U ovo također spadaju niše, mikro-kozmosi zavođenja koji ne odgovaraju niti jednoj drugoj kategoriji. Recimo, šetati slatkog malog psa koji ti omogućava bezbolno otvarati razgovor s gotovo svakom curom koja prođe, primjer je niše.



Kada na ovom blogu napišem da netko ima igru, mislim prvenstveno na ovu podjelu. Igra = ono što radi. Budući da je ono što radi trenutno pretežno skup verbalnih i društvenih vještina, igra = verbalne i društvene vještine za uspjeh sa ženama. S ovog stajališta, razumno je podijeliti muškarce na one s igrom i one bez igre, a žene na one koje žele puno igre i one koje žele malo ili ništa igre. Također nam omogućava uspoređivati ovo razdoblje s poviješću, kada nije bilo potrebno toliko igre, tj. igra je bila znatno drugačija.

3. Igra kao polje djelovanja: u ovom pogledu, igra se dijeli na aktivnu i pasivnu.

Aktivna: direktno, ciljano djelovanje: izlasci, dnevna igra, kreiranje profila na online dating stranici, razgovor, poboljšanje verbalnih vještina i eliminacija straha od prilaska. Slučaj s početka spada ovamo - iako neće polučiti rezultate, svejedno se radi o aktivnoj igri.

Pasivna: sve druge aktivnosti koje ti ili same od sebe stvaraju prilike (npr. slava, visok situacijski status, uljepšavanje stila ili izgleda, novac) ili koje ti pospješuju uspjeh u aktivnoj igri. Tipičan oblik pasivne igre je tjelovježba. Sama po sebi, ta aktivnost ne predstavlja igru, ali snažna tjelesna prisutnost pomaže u igri i stvara dodatne prilike u obliku "izmijenjenih pogleda". Novac je sam po sebi beznačajan za zavođenje, ali omogućava vrijeme i slobodu za ulazak u više krugova s lijepim ženama, te daje određeni imidž uspjeha, moći i statusa.

Iako muškarcu s obzirom na uloženi napor aktivna igra donosi najviše pomaka, dugoročno ne smije zanemariti ni pasivnu. Obje imaju opadajuće prinose i stoga se međusobno nadopunjuju. Oni rijetki koji imaju vrhunsku razinu i aktivne i pasivne igre oni su koji monopoliziraju seksualno tržište.

I na kraju... svi ovi pojmovi su vrlo snažno povezani s pojmovima Alfa i Beta, ali nisu im uvjet. Ne postoji apsolutna korelacija. Čovjek bez igre može biti Alfa zahvaljujući svojem izgledu, situacijskom statusu, slavi ili bogatstvu, iako postoji velika opasnost da će mu se to dugoročno osvetiti.

Oznake: igra, pasivna igra, aktivna igra, anti-igra, alfa, beta


- 13:39 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 27.03.2013.

Help! Previše sam glupa za seksualni život!

Upravo kada pomislim da sam vidio najluđe što naša zemlja može ponuditi, opet se nađem ugodno iznenađen. I to od koga nego od Dalmacije, našeg dobrog, starog izvora političke, ali i seksualne bizarnosti. To je regija koja nam je već dala Marijanu Čvrljak (Šibenik) i Severinu (Split), te naravno kultnog tipa "Kako da ju nagovorin na lignju" (Dalmacija općenito). Ozbiljno, ljudi moji, pa koji je vama vrag?

(Naravno, to ne znači da su naši manje osunčani krajevi išta normalniji ili bolji, ali svakako su diskretniji pa privlače manje pozornosti. O tom potom*)

Djevojke, oprez! Šibenikom, Splitom i okolicom hara opasni Casanova koji će reći sve, ali baš sve da vas odvuče u krevet, a nakon što se to jednom dogodi, vjerojatno vam se neće ni javiti.

Iako bi ove rečenice mogle vjerno opisati gotovo svakog dalmatinskog “galeba”, ili pak Barneyja Stinsona, junaka poznate humoristične serije “Kako sam upoznao vašu majku”, koji ne preza od najočitijih laži kako bi osvojio djevojku, sve ovo zapravo se događa u “najluđem gradu na svitu”. Djevojke najozbiljnije optužuju 24-godišnjeg I. M. da ih na prijevaru pokušava zavesti, predstavljajući se lažnim imenima i tvrdeći da je vlasnik privatnog biznisa.

Lako je zamisliti ga kako, u maniri pravog “galeba”, vreba svoju žrtvu iz prikrajka u nekom noćnom klubu. U pozadini trešti Severinina “Mala je dala” ili pak Rozgina “Ja sam ti bila samo privjesak”, a on kreće u akciju noseći u ruci čašu najfinijeg piva. Uz nekoliko subdinarskih pošalica, eto ga namah u kaznenom djelu, možda na “zadnjem sjedištu moga auta”.

Hajdemo odmah riješiti jednu stvar: osim manjine ekstremnih sponzoruša, koje su samo malen korak daleko od prostitutki, žene u pravilu neće spavati s nekim samo zato što je sportaš ili vlasnik privatnog biznisa. Ako ne vjerujete, otiđite u bilo koji kafić, disko ili restoran i počnite razgovor na temu bogate tvrtke u vašem vlasništvu. Možda ćete dobiti koju podignutu obrvu ili početni interes, ali za sve drugo potrebna je itekakva igra.


Sponzoruše koštaju par tisuća eura. Za sve ostalo, tu je igra.

I dalje ste skeptični? Promotrite koliko (samo očitih) prilika za zeznuti nešto ima u jednom tipičnom zavođenju:

a) upad - glup ili klišeiziran upad
b) razgovor - neugodna tišina
c) izgradnja privlačnosti - ne zanima je vrsta privlačnosti koju nudiš (npr. ništa joj ne znači to što si poznati pjesnik)
d) izgradnja ugodnosti - previše si seksualizirao razgovor ili ispao creepy
e) eskalacija - nisi dovoljno vremena proveo na nižim razinama dodira pa je odbila poljubac
f) komunikacija - prerano / prekasno si poslao poruku, ili si nazvao, a ona je htjela SMS.
g) spoj - rekao si nešto glupo ili prekršio Ignissovo pravilo #5
h) poljubac - pitao si smiješ li je poljubiti ili je nisi poljubio na prvom spoju jer je poštuješ
i) nisi imao prikladnu logistiku za seks

itd. itd. itd.

Iako se povremeno poslože planeti i netko na sreću prođe sve korake bez da igdje uprska (kriteriji su sve viši svakoga dana), igra, bila ona urođena, naučena ili internalizirana, jedini je pouzdan način prolaska svih faza do seksa i svega poslije njega. A ovaj tip itekako ima igru. Ne vjerujete? Pročitajte njegovu izjavu:

Uspjeli smo doći i do fatalnog mladića koji je prvih par minuta razgovora bio uvjeren da ga netko zafrkava.

- Molim? Ma dajte. Ne mogu vjerovati, sigurno vas je netko od mojih prijatelja zamolio da zovete i glumite novinara. Ne? Stvarno ste ozbiljni? - dio je onoga što nam je u šoku rekao splitski Casanova. Tek kada se opustio, počeo se i šaliti na vlastiti račun. - Ma slobodno napišite da sam ja veliki zavodnik i da mi je Hrvatska postala premala, pa sada idem dalje, hahaha. Mislim da je sve to pokrenula neka ljubomorna bivša djevojka koja se sada ljuti što sam u sretnoj vezi. Nema veze, često sam bio u društvu tih cura koje nisu baš čiste u glavi. Mogu li ja sad njih tužiti za klevetu - pitao nas je I.


Igra prepoznata. Sjedi, 5.

- Rekao je da je sportaš, da ima vlastiti biznis i ja sam mu povjerovala. Bilo mi je sumnjivo što nema profil na Facebooku jer očito nešto krije, ali tada to nisam shvaćala ozbiljno. Tvrdio je da želi biti u ozbiljnoj vezi sa mnom. Tek sam poslije doznala da već ima djevojku i da ja nisam jedina kojoj je to učinio.

Jedna od djevojaka koje su pokrenule cijelu stvar je Šibenčanka Barbara koja kaže da je I. upoznala i činio joj se kao miran i pošten. Djevojke [također] tvrde da je kod njega neobično to što im je svima govorio da želi pravu, ozbiljnu vezu, a to je i pokazivao. Našu sugovornicu zavodnik je čak htio pozvati i u inozemstvo na proslavu Nove godine, pa se ona pita ima li u njegovu “zavođenju” i nekih drugih motiva. Barbara tvrdi da je za cijelu prevaru doznala sasvim slučajno i pita se koliko je još djevojaka tako nastradalo.

- Nisam mogla vjerovati jer je uvijek htio upoznavati moje prijatelje, bio je pristojan, ljubazan i pretvarao se da je idealan. Šokiralo me kada sam doznala da mu ni ime nije pravo. Mislim da je to bolestan čovjek - kaže ljutita Barbara koja je za prevaru doznala tako što je zavodnik - zaveo jednu od njezinih prijateljica.

Ma nemoj? Činio ti se 'miran i pošten'?



"Mislila sam da je miran i pošten" i "Pretvarao se da je idealan (aka "muškarac vukodlak")" su hrčkoliko opravdanje žena koje zbog vlastitog napuhanog ega imaju nezdravu i neprirodnu potrebu za muškom dominacijom. Dobar način za za obranu od kretena koji te žele samo za seks je ne inzistirati na jakim izrazima dominacije kao što su bogatstvo, visina, moć, opasnost, tetovaže, preselekcija i sl. (te, naravno, kretenskoj igri, konačnom surogatu svih navedenih stvari). Mirnoća i poštenje nemaju ništa s tim, a nema ni to zove li te na Novu godinu.

Ako se dobro sjećam, i ona brutalno silovana djevojka od prije nekoliko mjeseci je za svog kažnjenika isto mislila da je krasan, iako je znala da je upravo završio odsluženje duge zatvorske kazne. U slučaju da muškarac posjeduje navedene izraze dominacije, čak se ni ne mora pretvarati da je dobar, pošten ili uviđavan - njen hrčak će to sam učiniti za njega. E sad, ne negiram da stvarno postoje neki rijetki muškarci koji su sposobni provući se ispod radara ili uistinu u nekom trenutku dožive radikalne i nepredvidljive karakterne promjene, ali takvih slučajeva je zanemarivo malo.

Najbolje rješenje je, naravno, uz prestanak potrage za ekstremnim izrazima dominacije, ne spavati sa svakim tko ti se svidi istog trena. Pretpostavljam da bi čuvati se za brak bilo nezamislivo u današnjem svijetu, ali makar trunku suzdržavanja? Molim vas? Igrači u potrazi za neobaveznim seksom i/ili haremom će rijetko biti voljni čekati mjesecima. Iako ovo samo po sebi nije neprobojna mjera, spojena s normalnim kriterijima privlačnosti postaje vrlo, vrlo efektivna, te gotovo da ženi jamči sretan ljubavni život. Da, stvar je toliko jednostavna. To što je ovaj korisni paragraf danas u potpunosti ignoriran u korist savjeta "samo slijedi svoje srce bla bla bla srać truć" dovoljno govori o tome kamo ide naše društvo.

Iako je teško biti do kraja ozbiljan kada je ova priča u pitanju, činjenica je da su djevojke itekako ljute na “galeba” jer se, s pravom, osjećaju iskorištenima. Sve je otišlo toliko daleko da ojađene djevojke razmišljaju o podizanju kaznene prijave protiv Casanove zbog lažnog predstavljanja. Kontaktirali smo i policiju gdje su nam u nevjerici, neslužbeno, objasnili da u ovakvoj situaciji nema elemenata kaznenog djela jer se kazneno djelo lažnog predstavljanja goni samo kada je riječ o poslovima sklopljenim na prevaru ili sličnim situacijama. Mladi Casanova, dakle, definitivno nije ni u kakvu zakonskom prekršaju jer “galebarenje” ili odvlačenje djevojaka na prevaru u krevet nije zabranjeno. No, ako djevojke smatraju da im je I. nanio psihičke boli, mogu ga tužiti privatnom tužbom i zahtijevati odštetu. Ako do toga stvarno dođe, bit će to prva tužba zbog ženskarenja u našoj zemlji.

Ne vjerujem da ovo ima šanse proći kod nas. Naše seksualno tržište ima puno problema, ali ipak nismo još Švedska. Čak i ako prođe, to bi moglo otvoriti prostor za tužbe protiv žena zbog varanja i podmeatanja kukavičjih jaja.

No, na kraju krajeva, i sam autor članka je lijepo napisao istinu:

Jer, čini se da stvarno imamo ozbiljnih problema u međuljudskim odnosima kada činjenica ima li netko tvrtku ili ne može biti bitna za izbor partnera.

Dodajte uz riječ "tvrtka" riječ "kretenska igra" i njene derivative, i imate hrvatsko seksualno tržište u jednoj rečenici.

* = od društva na Facebooku svaki čas viđam jadikovke o tome kako je Split konzervativna sredina gdje cure ništa ne daju. To je netočno. Nisu konzervativne, već samo izbirljive, što rezultira ekstremno nagnutom distribucijom seksa prema onima s najboljom igrom / najvišim statusom.

Ili drugim riječima: "Quod licet Jovi, non licet bovi".

Oznake: seksualno tržište, Hrvatska, priče sa seksualnog tržišta, hipergamija, alfa, igrači, obrana od kretena, igra, prag dominacije


- 14:26 - Komentari (27) - Isprintaj - #

srijeda, 27.02.2013.

Životinjska farma

Pas je čovjekov najbolji prijatelj, izreka tvrdi. Naravno, izreka pretpostavlja da je pas dobro istreniran - da se radi o psu koji će te braniti, tjerati tvoje stado, brinuti se o tebi, biti ti lojalan, i tugovati za tobom. Kada bi barem svi psi bili takvi. Nema ništa gore od neposlušnog psa koji te bude lavežom, trga se s uzice, grize, i ostavlja izmet po kući.

Razlika između te dvije vrste pasa leži samo u vlasniku. Ako je vlasnik odlučan, razumije pseću prirodu, pokazuje tko je gazda, podučava primjerom i postavlja granice, pas će biti "dobar". Ako je jadničak koji moli svog psa da se lijepo ponaša, daje mu poslastice kada ih nije zaslužio i tolerira iskežene zube, završit će sa "lošim" psom, čudovištem koje će kontrolirati njegov život kada ga u dva ujutro probudi mirisom govana svježe iskrcanih na tepih.


Isto kao i kod psa, tako je u ženskoj prirodi konstantno testirati granice svog muškarca i provjeravati tko je gazda. Žena će stalno testirati ima li on kakvu slabost i pokušavati izazvati reakciju. Kada dobiješ drama test koji naizgled nema nikakvog smisla, to je samo njen poziv da je bolje uvježbaš poštovanju. Žene reagiraju najviše na snažan jezik tijela i nepokolebljiv stav i ako uspješno riješiš problem (hint:, umiljavanje, vikanje i nasilje nisu među rješenjima), njena reakcija će biti reakcija zahvalnosti: "napokon muškarac koji se zna nositi sa mnom". No ako ne pokazuješ vodstvo - jao tebi! Isto kao i prirodno nemirni psi, žena će pregaziti muškarca koji joj to dopusti. Kao što neposlušan pas obavlja nuždu po kući, tako će se i žena nemilosrdno posrati po duši Beta muškarca.

No dobro trenirana žena je uistinu najbolji čovjekov prijatelj. Nema te žrtve koju neće napraviti za tebe ili radosti koju neće donijeti u tvoj život. Ako je vaša dinamika kvalitetna i oboje uživate u vašim prirodnim ulogama, zajedno ćete jedno drugome uljepšati život. Simbioza koju zajedno ostvarujete je nepobjediva kombinacija koja je izgradila civilizaciju. Ne kaže se bez veze da iza svakog uspješnog muškarca stoji (kvalitetna - ili dobro uvježbana) žena.

Iz tog razloga je treniranje psa slično treniranju žene. Tko god je ikada gledao poznatog "Šaptača psima" ili imao psa može uočiti sličnosti između održavanja uloge vođe čopora i uloge dominantnog muškarca - igre. Ako si Beta što se tiče odnosa sa ženama i dominantni odnos ti ne dolazi prirodno, preskoči onih nekoliko tisuća kuna koje si htio dati nekom tamo majstoru zavođenja na seminaru i učini dobro djelo tako što ćeš nabaviti udomiti psa iz dispanzera. Pas će te prisiliti na razvijanje uloge vođe, a budući da nisi seksualno privučen psu (iskreno se nadam belj ), Alfa stav će ti dolaziti mnogo prirodnije jer nećeš biti zabrinut za ishod kao što ti se događa kod suprotnog spola. Dio tvojih navika će se prirodno prenijeti i u druge sfere života.

Stvar je za muškarce malo složenija, tako da sam ih odlučio podijeliti na dva dijela.

Alfa muškarci su kao mačke. Mačka je konačno utjelovljenje dobre igre: proždrljiva je, jede ako joj daš ali sama se brine za sebe, nezavisna je. Uzet će nježnost i maženje ali neće ti doći čim je pozoveš. Ne možeš predvidjeti što će napraviti. Njena motivacija nikada nije u potpunosti jasna. Znatiželjna je i aktivna, i apsolutno je nije briga. Mačka nema gospodara - mačka ne treba gospodara - i gotovo ju je nemoguće trenirati ili mijenjati. Dapače, čak i kada bi to uspjelo, izgubila bi dio svoje mistike.


Vjerojatno nije slučajno da usidjelice često skupljaju velike količine mačaka kako bi barem na taj način zadovoljile svoju potrebu za nečim brižnim ali ipak magično neovisnim.

A Beta? Kako biste mogli razumjeti koja životinja predstavlja Beta muškarca, morate prvo pročitati opis jedne morske životinje:

Kod rođenja, muški keratioidi su već opremljeni iznimno osjetljivim olfaktornim (njušnim) organima koji detektiraju miris u vodi. Muški keratioid živi samo zato da bi pronašao ženku i pario se. Mnogo su manji od ženki i često imaju problema s pronalaskom hrane u dubinama. Štoviše, stalni rast mužjaka uskoro zastaje, zbog čega pomalo gube mogućnost prehrane. Sva ova obilježja čine pronalazak ženke vrlo važnim, inače će mužjak umrijeti, no vrlo osjetljivo osjetilo njuha pomaže mu u pronalasku jedinki razbacanih po velikom teritoriju.

Kada pronađe ženku, mužjak zagriza u njenu koži i otpušta enzim koji probavlja kožu njegovih usta i njenog tijela, spajajući par sve do razine krvotoka. Mužjak postaje ovisan o ženci za preživljavanje i dobiva svoju prehranu preko zajedničkog sustava, te u zamjenu za to daje ženki spermu sve dok njega ne ostane samo par "testisa" zalijepljen za nju. Ovaj ekstremni seksualni dimorfizam osigurava da, kada se ženka odluči oploditi, odmah ima partnera "pri ruci". Više mužjaka može biti integrirano u jednu ženku.

Ne znate još o kojoj se životinji radi? Pomoći ću vam:


Beta muškarac je grdobina (tzv. "Riba grdobina", eng. Anglerfish; izvor: Wikipedija.hr)

Očajan. Nemoćan. Bez ikakve svrhe u životu osim služenja ženki.

Yep, radije ću biti mačak.

Oznake: Psi, mačke, grdobine, alfa, beta, žene


- 20:13 - Komentari (22) - Isprintaj - #

srijeda, 20.02.2013.

Jedina vrsta socijalizma koja nije dopuštena

Vjerni čitatelji su zasigurno uočili da moji stavovi velikom većinom upućuju na jednu važnu stvar. Nisam religiozan, nemam apsolutno ništa protiv homoseksualaca, podržavam državne zahvate u gospodarstvo i progresivne porezne stope, brine me globalno zatopljenje, i još mnogo toga.

Kritičari se slažu: ja sam socijalist.

Pa ipak, kako se po svojim stavovima o seksualnosti i muško-ženskim odnosima ne uklapam ni u jednu ni u drugu struju, ta objektivna platforma mi daje mogućnost uočavanja jedne važne nelogičnosti kod "kolega" ljevičara. Naime, socijalizam je vrlo zabrinut oko akumulacije pretjeranog bogatstva u rukama premalo ljudi.

Nije važno jesu li ti ljudi došli do svog bogatstva na pošten način ali svejedno, socijalizam prepoznaje, mnogo toga duguju svojoj okolini i ne mogu zadržati sve to samo za sebe ako imaju namjeru dati i sljedećoj generaciji jednake šanse. Stoga se socijalizam ravna po načelu "od svakoga po svojoj sposobnosti, svakome po svojoj potrebi". Lijevo orijentirani političari vole visoke porezne stope na bogataše, poreze na kapitalnu zaradu, poreze na nasljedstvo, i još puno mjera dizajniranih kako bi se spriječila progresivna koncentracija novca u bilo kojoj manjini društva i stvaranje trajno uspješnih ili neuspješnih dinastija (za koje, s druge strane, funkcionalni pogled smatra da su u nekoj mjeri nužne za napredak).

Pa ipak, kada se javlja pitanje akumulacije pretjerane količine seksa u rukama premalo muškaraca, socijalizam šuti. A ta akumulacija nije nikakva sitnica: najgornjih 2.6% super-Alfa muškaraca dobiva gigantski kolač od 29% svog seksa koji žene dijele. Najgornjih 5.5% Alfa muškaraca dobiva čak 40% seksa, gotovo polovicu. A najgornjih 28% Alfa (nižih i viših) muškaraca - jedva više od četvrtine - dobiva nezamislivih 78% seksa. Onih ostalih 72% manje uspješnih muškaraca kolje se za mrvice koje padaju sa stola - 22%.

Za usporedbu, u prilično nejednakim državama poput SAD-a, najimućnijih 1% kućanstava na vrhu kontrolira 40% ukupnog bogatstva, a 25% najimućnijih kontrolira 87% ukupnog bogatstva, i to smeta svima. Ogromna većina civiliziranog svijeta smatra da je to nedopustivo i neodrživo.

Još jednom molim da uočite sličnost: (1% kućanstava -> 40% novca) ~ (2.6% muškaraca -> 29% seksa), (25% kućanstava -> 87% novca) ~ (28% muškaraca -> 78% seksa).
(naravno, oni koji dobivaju najviše novca nisu nužno oni koji dobivaju najviše seksa, iako korelacija postoji)

Jeste li već prestali buljiti u nevjerici? Čak i ako se uzme u obzir da su kod nas ekonomska i seksualna nejednakost trunku manje nego u SAD-u, situacija je i dalje alarmantna. Na svu sreću, ja imam rješenje:



Budući da je kvalitetan i redovan seks vitalan za emocionalno zdravlje ljudskih bića, utemeljit ćemo spomenuto ministarstvo (ili zavod, kako bismo bili dovoljno u duhu socijalizma) za seksualnost. Spomenuta ustanova će u svakom gradu ili gradiću imati svoje podružnice u kojima će zgodne, privlačne, mlade prostitutke (oba spola, ne naravno - ne budimo seksisti!) pružati besplatne ili pristupačne seksualne usluge svim zainteresiranim građanima.

Naravno, ovo bi trebalo i financirati. To bismo postigli uvođenjem posebnog poreza za seksualnu jednakost kako bismo mogli plaćati sve te prostitutke, a ako ne bi bilo dovoljno prostitutki ili dovoljno prostituki odgovarajućeg izgleda, donijeli bismo odredbu da glumice, estradne pjevačice, modeli i manekenke moraju također sudjelovati. Dobrovoljno, naravno, osim ako ne žele platiti kaznu ili ići u zatvor. Sasvim je razumno da treba riješiti gorući problem seksualne nejednakosti, te omogućiti pravedniju raspodjelu seksualnih dobara i onima koje priroda nije obdarila dovoljno da bi ih imali u trenutnom sustavu.

Ne moram ni napominjati da je ovakvo rješenje fantazija. Iz nekoga razloga, seksualni ultra-kapitalizam je jedini oblik nejednakosti koji socijalizam dopušta. Diskrimira se invalide? Oh ne! Nemamo odvojene zahode za trans-spolne pojedince? Izgradit ćemo ih! Djeca iz siromašnih obitelji pate jer nemaju za zubara? Dat ćemo im besplatno zdravstveno. Nejednakost prihoda muškaraca i žena? Moramo to hitno riješiti! Ali kada dođemo do toga s kime žene spavaju i kome daju svoju neizmjerno vrijednu mladost, plodnost i ljepotu, iako bi takav program bio konzistentan sa svim drugim oblicima socijalne politike, iznenada nastaje muk.

Feminizam se često predstavlja kao pokret za jednakost, te prirodni prijatelj ljevice i socijalizma, no pravednost nije pravi cilj feminizma. Cilj je samo ženama osigurati potpunu, bezkompromisnu autonomiju u svakoj sferi života. Vidimo kako se to manifestira u slučaju žena koje imaju legalno pravo bilo kojeg muškarca strpati u zatvor sa samo par riječi, ili na obiteljskim sudovima gdje majka dobiva skrbništvo u gotovo 90% slučajeva, a otac robovlasnički odnos u obliku alimentacije. Cilj feminizma je stvoriti svijet u kojemu je žena uvijek u pravu, bez obzira na okolnosti.

U osnovi, poput robota u sci-fi filmovima, feminizam je kao onaj odvojeni komadić koda ugrađen u samu srž socijalizma koji ima pravo u bilo kojem trenutku nadjačati njegove temeljne pretpostavke. Kao što su strojevi u Matrixu nekako uspjeli nadići ono Asimovljevo pravilo da neće nikada nanositi štetu ljudima, tako i feminizam isključuje i uključuje načela socijalizma kako i kada god mu odgovara. Stoga je i ideja o ministarstvu seksualnosti koje će ublažiti razorne razlike koje danas nastaju između seksualno uspješnih i neuspješnih samo puka fantazija, koja ne samo da nije na pameti niti jednog lijevog političara, već bi i odmah bila progonjena kao poticanje silovanja ili napad na ženska prava.



Naravno, ne treba se zanijeti i promatrati to kao neku zavjeru. Nije to nužno rezultat zlobe. Najveći dio onih koji bi mogli to napraviti jednostavno nema pojma o stvarnom svijetu i naslijepo ponavljaju neku varijantu klišea da "muški isto vrte cure" ili očajnički pokušava "pravedno raspodijeliti krivnju za trenutne probleme" (vidite?) umjesto da pogleda lako dostupne podatke o seksualnom tržištu.

Drugi dio možda nije čista zloba, ali svakako je tragičan jer znači da se neće ništa promijeniti sve do konačnog kolapsa. Naime, kada malo razmislite, tko najviše profitira od seksualne fontane feminizma? Pogodili ste, privlačni, alfa muškarci. Oni koji su već privlačni i uživaju u svim koristima koje im je donijeo trenutni sustav itekako imaju interes održati ga, odnosno nemaju nikakvog interesa za promjenama. Štoviše, žaliti se na trenutni sustav znači implicitno priznati da si seksualni gubitnik. Izuzev možda brige za opstanak civilizacije dok sjediš pored bazena i pijuckaš piće promatrajući atomsku gljivu, podrazumijeva se da su svi koji se žale na feminizam seksualno frustirani, ogorčeni Beta tipovi. Ona manjina koja je od feminizma profitirala nije blesava da ide rušiti sustav koji joj ide u korist, čak ni ako je sustav dugoročno neodrživ.

Kada bolje razmislimo, zašto bi iti jedan muškarac s dobrom igrom bio protiv feminizma? Taj pokret mu nije donio ništa osim koristi. Dobiva praktički neograničenu količinu neobaveznog seksa, plus mogućnost vezivanja ako ga ikada poželi, i sve to bez ikakvog ulaganja (žene su danas financijski neovisne i ne treba potrošiti ni kunu na seks). Ne, promjena nikada neće doći od strane Alfa tipova jer trenutno uživaju poput tajkuna u doba tranzicije. Neće doći ni od žena, budući da su ženski biološki obrasci seksualnog ponašanja (neograničena mogućnost izbora između progresivno više Alfa partnera) danas društveno važniji od potreba Beta muškaraca. Potrebe Beta muškaraca nemaju nikakvu težinu, zato što bi zadovoljavanje tih potreba ili ugrozilo bogatstvo koje trenutno uživaju Alfe, ili ugrozilo žensko pravo izbora.

To je jednostavna računica koja se aktivira kada god me netko optuži da sam ja protiv feminizma (tj. prava žena). Nisam uopće protiv prava žena, a i protiv feminizma je samo moj mozak. Moj penis, s druge strane, obožava feminizam i ne može ga se zasititi.

Nažalost, moj penis još nije naučio koristiti tipkovnicu i miša. Ako ikada nauči, Igniss će se iznenada pretvoriti u najgorljivijeg pobornika feminizma kojeg ste ikada vidjeli. Iako nisam ni blizu hedonističkog života nekih urođenih igrača, imam neograničenu mogućnost izbora i garantiran mi je životni stil ispunjen s više hedonizma nego što će većina muškaraca ikada iskusiti. No kako je moj mozak usmjeren u budućnost i stalo mu je do drugih ljudi više nego do samo zadovoljavanja donje glave, shvaćam da je ista ideologija koja omogućava trenutnu uživanciju učinila neizmjernu štetu drugim muškarcima, civilizaciji, i, na kraju krajeva, ženama.



*trgne se* "Vi socijalno neosjetljivi debili, zašto sjedite tu i čitate takve budalaštine? Marš natrag na proteste protiv tajkuna s Wall Streeta!" *pucketanje biča* "Idemo! Jeste li ljudi ili niste?"

Oznake: seks, feminizam, seksualno tržište, alfa, beta, prostitutke, žene


- 14:13 - Komentari (17) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.02.2013.

Stvarno? "Svatko može biti s tamo nekom neiskusnom balavicom"

Kao muškarac koji je nepokolebljivo direktan oko činjenice da je mladost najprivlačniji ženski atribut, te da je za sve koji to mogu (Alfa tipove) najprirodnija stvar na svijetu biti s partnericama znatno mlađim od sebe, privlačim veliku količinu mržnje od strane onoga što nazivam "feminističkom policijom". Iako mi još nismo toliko daleko potonuli kao društvo da bi se razliku od desetak godina u korist muškarca javno smatralo "iskorištavanjem", ipak su prisutni suptilni pokušaji sramoćenja prirodnih muških preferencija. Jedan od najčešćih je ovaj:

"Svatko može biti s tamo nekom neiskusnom balavicom."
aka
"Jedino će neiskusna cura biti s tako nekim starim perverznjakom."


Naravno, ovdje istog trena uočavamo još jedan oksimoron društveno prihvaćenih tvrdnji koje nam naturaju
feministice, bijeli vitezovi, gubitnici na seksualnom tržištu i ostali negatori ljudske prirode (ali ponavljam se). Naime, ako svi znaju...

... da "bilo tko može imati neiskusnu curu"...

... te isto tako, svi znaju...

... da igra, (nešto što posjeduje tek malen broj muškaraca, a ne bilo tko), "radi samo na neiskusnim curama"...

... tko je onda tu lud? rolleyes

Realnost je, naravno, dijametralno suprotna od histerije. Nema ništa poželjnije na ovom svijetu od mlade žene. Neizmjerne mogućnosti odabira partnera koje dolaze u paketu s posjedovanjem vagine u dobi od cca 18 godina nisu nikakva šala. Ako je istina da novac čini da se svijet okreće, treba uzeti u obzir da je novac ipak samo ekstenzija biološki uvjetovanog natjecanja za svježim, plodnim djevojkama. Grubo gledano, to je smisao života. Cijela egzistencija centirana je oko borbe za mlade žene.

U ovom području je, prirodno, puno kiselog grožđa. Vrlo su česti pokušaji uvjeravanja da su mlade djevojke bezveze, a one tamo samopouzdane 40-godišnjakinje su "the shit" za kojima svi čeznu, no na svu sreću, penis je nemoguće prevariti, tako da propaganda pada na gluhe uši. Naravno da ima i ponešto starijih žena koje uspijevaju ostati vruća roba na tržištu, no to su rijetke iznimke, koje uz to i često ovise o manipulaciji raznim Beta jadnicima koji ionako nemaju drugog izbora.

Druga činjenica koja sabotira tvrdnje o tome kako bilo tko može biti s tom jadnicom koja je upravo dobila osobnu je jednostavna demografija. Kada uzmemo u obzir žensku relativnu nesklonost vezama s muškarcima mlađima od sebe i demografsku usporavanje, rezultat je da je sve veći broj muškaraca koji se u prosjeku natječu za bilo koju pojedinu ženu, bez obzira na njenu dob, a u najmlađoj dobi pogotovo. U razvijenim zemljama jednostavno više nema dovoljno mladih žena da bi svatko mogao imati jednu. Dapače, obrnuto!

Treći problem je naravno što se zapravo smatra "odraslim". Ovo nije rasprava o najnižoj dobi pristanka (koja je kod nas 16, 18 ako je netko u poziciji moći), već o jednostavnoj činjenici da današnje društvo omogućava sve veću infantilizaciju žena. Jednostavnijim riječnikom, budući da žene sve manje trpe posljedice svojih loših odluka, postaje uobičajeno da ne shvate neke životne stvari sve do tridesetih godina i susreta sa zidom. Iz tog razloga, ženina dob ima sve manji utjecaj na to koliko je zapravo sazrela, dok strelovito raste važnost individualnih karakternih osobina.

Bilo kako bilo, ja se svoje "balavice" ne odričem.

Oznake: žene, feminizam, alfa


- 21:44 - Komentari (10) - Isprintaj - #

petak, 16.11.2012.

Beta u Alfa koži? Skandal Davida Petraeusa

"Kada svjedoči visokom statusu i utjeacaju bogatog muškarca, promatrač zaboravlja Beta srce koje kuca ispod njega..."
- Herman Melville, Moby Dick, parafrazirano

Koja ironija da pišem o generalima baš na dan kada su oslobođeni generali Gotovina i Markač, eh? Iskreno se nadam da neću nikada o njima morati pisati ovo što pišem o američkim generalima.

Isprva sam bio sklon vjerovanju da je slučaj Davida Petraeusa jednostavna stvar, u kojoj visoko-rangirani i bogati Alfa ima ljubavnicu i suočava se s bijesom društva (ala Tiger Woods, Bill Clinton) koje se osjeća ugroženo normalnom muškom seksualnošću. No kada se zagrebe malo ispod površine, otkriva se da je cijela stvar mnogo kompleksnija. Dapače, da je samo imao ljubavnicu, ne vjerujem da bi ga to dokusurilo kao što jest, ali ovdje ispada da se ne radi samo o tome. Umjesto toga, imamo gigantsko klupko zavjere koje predivno ocrtava moderno seksualno tržište i njegovu degradaciju.

Napomena: tekst je temeljen na izvještajima dnevnih novina. Činjenice se mogu velikom brzinom promijeniti kako biva otkriveno sve više detalja.

09. studenog 2012., američki general i direktor CIA, David Petraeus (60), dao je ostavku zbog skandala. Glavni razlog je njegova afera s njegovom pomoćnicom i biografinjom, Paulom Broadwell (39) koja je izašla na vidjelo na više strana istodobno. Kako bi priča bila razumljivija, pojasnit ću od početka.

Negdje tijekom 2006., general David Petraeus upoznao je Paulu Broadwell prilikom držanja prigodnog govora na Harvardu. Paula je tamo bila student diplomskog studija, slijedeći desetak godina karijere u rezervi vojske SAD-a i raznim anti-terorističkim službama. Ostao je u kontaktu s njom nakon što su kratko popričali o znanstvenim interesima.

David Petraeus je tada bio preko 30 godina u braku sa svojom suprugom Holly Petraeus (djev. Knowlton), čiji je otac bio jedan od upravitelja prestižne vojne akademije West Point. Imali su dvoje već odrasle djece. Paula je također bila u braku sa Scottom Broadwellom, liječnikom s kojim je dobila prvog sina.


David Petraeus i njegova supruga; Paula Broadwell i njen suprug

Dvije godine poslije, Paula je magistrirala i upisala post-diplomski studij, s temom doktorske disertacije o vojnom vodstvu, s primjerom Davida Petraeusa. Negdje u to doba je rodila i drugog sina. Ne zna se točno kada je sve počelo, ali negdje dok je pisala njegovu biografiju, "All In: The Education of David Petraeus" (Uloženo sve: Edukacija Generala Davida Petraeusa), prešli su iz komunikacije e-mailom u osobne sastanke i tako je rođena njihova veza. 2010. je provela godinu dana s njim u Afganistanu (ostavljajući svog muža da se sam brine o njihovoj djeci), te su se nalazili sve češće, uključujući i u prostorijama CIA-e nakon što je on postavljen za direktora. Paula se malo pomalo počela zbližavati s Petraeusom do te mjere da su njegovi podređeni u CIA postali zabrinuti zbog količine vremena koje je provodila s njim. Mnogi su komentirali da je očito da ona želi "zabosti pandže" u njega. Ipak, sve je još uvijek bilo tajno.



Dok su ona i David varali svoje supružnike, Paula je polako postajala zabrinuta. U bazi gdje su se ponekad družili, tijekom 2011. je sve češće viđala i drugu ženu, Jill Kelley, kako se ponekad druži s Petraeusom, te se uplašila da joj ga Jill želi oteti. Jill je bila imućna "društvena osobnost" slična Paris Hilton, koja se družila s većinom visoko-rangiranih oficira. Ono što Paula nije znala, nažalost, bilo je to da je Jill ljubavnica drugog generala, Johna Allena, tako da se brinula bez razloga. Svejedno, to je nije spriječilo u slanju prijetećih mailova s privatne Gmail adrese svog ljubavnika, Davida Petraeusa:

"Diraš Davida pod stolom, znam to... a zna li tvoj muž?"
"Paradiraš po bazi ... [...]... daj se upristoji malo."
"Kloni se mog tipa! Ovo je posljednje upozorenje!"

Zaustavimo se ovdje na trenutak kako bismo razmotrili ovog izvanrednog hrčka. Ova situacija savršeno simbolizira ono na što se misli na urođenost fenomena racionalizacijskog hrčka kod ženskog roda. Žena može biti vrhunski stručnjak, sportaš, uglednik, književnik ili tko zna što, ali i dalje biti podložna potpunom gubitku razuma kada se aktiviraju njeni biološki instinkti za hipergamičnu borbu za Alfa partnera. Tako se i kod Broadwell, visoko-pozicionirane vojnikinje i stručnjakinje za anti-terorizam, jednostavno prebacila sklopka, i iznenada nije znala kako se nositi s drugom ženom osim tako da je ljuto obavijesti da "prestane paradirati po bazi."

Jill Kelley je prijetnje shvatila ozbiljno i obratila se svom prijatelju, koji je radio u FBI-u. Rekla mu je da je ne zanima tko je ta osoba koja joj to šalje, samo da mailovi prestanu. FBI se pozabavio stvari, ali ipak vrlo površno, te je isprva odgovorio Jill da se "ne radi o kriminalnom slučaju". Ipak, zbog njenih veza u FBI-u, slučaju je posvećeno više pozornosti nego inače i praćenje korisničkog računa je nastavljeno. Zanimljivo je i da su oba generala već sasvim slučajno došla u dodir - na nagovor Jill Kelley, obojica su su se pojavili kao prijatelji suda u slučaju razvoda i dodjele skrbništva nad djecom Jilline sestre blizanke, Natalie Khawam, kako bi jamčili za njeno poštenje. Također je zanimljiva i činjenica da su Natalie i Jill u velikim dugovima, svaka po nekoliko milijuna $, te da je Natalie podnijela nekoliko lažnih prijava za obiteljsko nasilje.

Još jedna pauza. Ne znam u kojim se okolnostima Natalie razvela, ali to što je dužna nekoliko milijuna $ (unatoč tome što potječe iz imućne obitelji) i što je dokazano da je podnosila lažne prijave policiji govori jako puno o njenoj sposobnosti da bude dobra majka. I što rade dvojica generala, dvojica sjajnih uzora nacije? Bezočno se upuštaju u bijelo vitezovanje za nju, pojavljujući se pred sudom da bi svjedočili o nečemu o čemu nemaju pojma, samo zato što je ona žena. Mogu još razumjeti Allana, čija je ona bila ljubavnica pa je barem dobivao nešto za uzvrat svog podržavanja nepravde, ali Petraeusa? Zašto, čovječe, zašto?

Negdje krajem 2011., malo nakon što je Petraeus postao direktor CIA-e,, veza između Broadwell i Petraeusa je pukla. Ne zna se zašto, ali Petraeus (ili bih mogao reći Betraeus? belj ) je nastavio trčati za njom, kako Daily Telegraph navodi, "šaljući joj tisuće mailova tijekom prve polovice 2012." Postoji i druga varijanta događaja: da je veza završila tek polovicom 2012., a nakon što je završila je Petraeus saznao da je Broadwell u posljednjim mjesecima slala prijeteće mailove s njegovog računa. Ovdje se mora priznati da je situacija previše mutna za donošenje zaključaka, ali ako pretpostavimo da je istina, vrlo je dobra za ilustraciju dualnosti pojmova Alfa i Beta:

Ovo je savršen primjer kako su novac i slava od ogromne pomoći u bivanju Alfom, ali Alfom te oni ne čine. Petraeus je Alfa, da, bogat, utjecajan, slavan, u dobroj formi, i u dobi od 60 godina je spavao sa ženom od 39 godina (istina, malkicu konjolikom, ali u izvrsnoj formi i savršenog tijela), čime se ne može pohvaliti puno 60-godišnjaka. Totalno Alfa. Ali to je sve zbog njegovog položaja. Njegov mentalitet je bolno Beta, kao što je vidljivo i iz bijelog vitezovanja i iz njegovog moljakanja nakon što je veza završila. Kada bi mi čitatelj napisao da je poslije prekida učinio isto što i on, rekao bih mu da za njega nema nikakve nade i da se mora srediti.

U osnovi, on je situacijski Alfa, kao što bi bio i bilo koji klošar s ulice da ga staviš na tu poziciju s tim gigantskim statusom i novcem. No ispod toga kuca Beta srce, koje dopušta da ga vuče za nos bezvezna žena koja ne bi ni bila na radaru većine igrača. Ako mene pitate, pomalo je depresivno da jedan od 5 najmoćnijih ljudi na svijetu dobiva manje seksa i pri tome ima više komplikacija nego bilo koji vulgaris igrač koji tjedan dana visi po klubovima dok mu se ne posreći s nekom zgodnom studenticom. Istina, nije da ga ne razumijem: evo direktne usporedbe onoga što ga je čekalo u uredima CIA-e i doma:


(Na slici, supruga Holly. Zaokružena: ljubavnica Paula)

U usporedbi s djevojkom s kojom se vjenčao 38 godina prije:


On zapravo uopće ne izgleda toliko drukčije u odnosu na skoro 40 godina prije. Ona, s druge strane...

Rekli bismo "starenje", ali tu postoje i dvije druge stvari: a) totalna zapuštenost, i b) debljina. A ovo je još slika u najvećoj mogućoj javnosti, dakle s maksimalnim sređivanjem (ouch). Nije da opravdavam Petraeusa, jer to što je žena ostarila nije razlog za prijevaru, ali... mogu ga razumjeti. Za njega bi se moglo reći da je jadnik, a za nju ipak da je svog jadnika ostavila nezaštićenog pred grabežljivicom.

Ipak, striktno govoreći, nije to trebao napraviti, a pogotovo ne na tako dugotrajan i javan način. Ako išta, mogao je otići kod prostitutke i poštedjeti se poniženja. Barem je nekada to bio modus operandi moćnih i bogatih muškaraca: imaj ljubavnice ili posjećuj "dame", ali budi diskretan, nikada im ne davaj ikakvu nadu da ćeš zbog njih napustiti ženu, i nikada se ne vezuj za njih. Istina, to je kiselo grožđe za varanje, ali eto. Svejedno, iako ona nije ispunjavala kriterije izgleda, nije to trebao napraviti. I o ovome isto nema informacija, ali sudeći po njenoj karijeri, Holly se bavila pomoći veteranima, pogotovo onima s obiteljskim problemima. Nema nikakvih indikacija da je bila na Alfa vrtuljku prije udaje ili da je bila loša supruga. Nema opravdanja ni da jest, ali svejedno.

S tim rečenim, ne znam koliko bi nas moglo odoljeti iskušenju da smo a) toliko nezadovoljni izgledom partnerice i b) svakodnevno se na nas (zbog naše slave ili položaja) baca svježe 20+ godina mlađe meso. To je razlog zašto je za ženu ne biti s Alfom već pola bitke u obrani od varanja, iako ona naravno nije znala da će on postati Alfa (pozicijom ako ne karakterom) kada se udavala za njega, i vrijedili su neki drugi standardi i očekivanja, tako da...

Dodajmo još ovo: ako je Petraeus u duši Beta, svakako je primjer koliko se jedan Beta može promijeniti - iz neuglednog, nepoželjnog (iako ne toliko u to doba) kadeta u vrhunskog atletičara, vojnika i vođu - i da Alfu - jer je vrlo malo takvih toliko poželjnih ženama u toj dobi da se bacaju na njih. Jedino je šteta što je njegov mentalitet ostao isti, ali vjerojatno kao general nije imao dovoljno iskustva sa ženama da bi imao potrebu naučiti igru. Zamislite samo da je uz to sredio i psihološki dio - kamo bi još sve dospio? Dwight Eisenhower #2? Nikad se ne zna. Ovako je hibridni Alfa - što je i dalje bolje od većine, ali šteta potencijala.

Vratimo se e-mailovima. U to doba su istražitelji FBI-a već počeli pratiti tu adresu zbog spomenutih prijetnji, tako da im to nije promaklo, te su ubrzo prokopali dublje i pronašli masu mailova iz doba dok su Broadwell i Petraeus još bili skupa, uključujući i one sočne koji govore o "je*anju pod radnim stolom." Svejedno, iako su se već počeli brinuti o proboju nacionalne sigurnosti, nisu to tretirali kao kriminal, jer prijevara to sigurno nije. Tek je poslije, kada su iz nekog maila lažno posumnjali na korupciju (ispalo je da nema veze s tim), pokrenuta akcija i mašinerija pritisnula Petraeusa da podnese ostavku. Ironično, možda su i bili u pravu: na računalu Paule Broadwell pronađena je oveća količina povjerljivih dokumenata CIA-e kojima nije smjela imati pristup. Ipak, nisu podnesene nikakve prijave protiv njih.

Nabrojat ću još jednom sve vrijedne detalje iz mozaika igre koje sadržava ovaj mali skandal:

- racionalizacijski hrčak
- hipergamija na djelu
- drolje čine loše supruge
- što je to Alfa i što je to Beta, i što ih čini takvima?
- okrutnost novog seksualnog tržišta

I onaj neprocjenjivi:

Spoznaja da najvažniju vojnu i špijunsku silu* na svijetu vode debili** koji bi izgubili glavu*** zbog prve bezvezne žene koja im se ponudi (i obrnuto).
* = stvarno mislite da bi ovakvi ljudi uspjeli organizirati 9/11?
** = još ne mogu vjerovati da je direktor CIA-e koristio Gmail account. Da, GMAIL!
*** = da, da je samo prasnuo i otišao, sve bi bilo u redu

Neke se stvari ne mogu kupiti. Za sve ostalo, tu je Igra.

Izvori:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2230947/Sex-Under-Desk-David-Petraeus-resigns-head-CIA.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2231321/David-Petraeus-scandal-Emails-sent-Paula-Broadwell-second-woman-revealed.html
http://www.nytimes.com/2012/11/14/us/top-us-commander-in-afghanistan-is-linked-to-petraeus-scandal.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2232133/David-Petraeus-affair-The-cat-fight-emails-sent-Paula-Broadwell-supposed-love-rival-Jill-Kelley.html

p.s. netko se već našalio s ovom temom, a televizijska postaja iz Denvera se zeznula i izletjela s ovim:


"Do kraja u mojoj pi*i - Educiranje generala Davida Petraeusa" rofl

Oznake: politika, skandal, igra, varanje, seksualno tržište, racionalizacijski hrčak, alfa, beta, brak


- 16:07 - Komentari (18) - Isprintaj - #

utorak, 30.10.2012.

Ne žele sve žene na svijetu Alfa muškarce

Ako živiš u Hrvatskoj ili drugdje u "razvijenim zemljama", a pogotovo u urbaniziranim sredinama tih predjela, lako je zaključiti da sve žene koje tamo žive žele Alfa muškarce. Znate, visokog, zgodnog, agresivnog tipa koji "zna što hoće" i ima "ono nešto" što ga čini "pravim muškarcem". Razumljivo je odakle dolazi takav dojam, no realnost je, kao i "sve žene samo žele pare i Mercedes" (TM), malo kompleksnija. Sasvim je jasno da taj broj ne može biti 100%, inače bi sve seksualne strategije bile iste, a ja ne bih imao o čemu pisati. Stoga ćemo napraviti ovakvu podjelu današnjih žena:

1. Žene s jakom Alfa preferencijom - ako si ikada curi rekao da je prelijepa i da ti se jako sviđa i na to doživio izraz apsolutnog gađenja na licu, upoznao si ženu ovakvog tipa. Potrebna joj je teška i često kretenska igra da bi se imalo zainteresirala za nekoga, te voli muškarce koji su neuhvatljivi, "loši", seksualno neobuzdani, grubo se šale s njom i ne tretiraju je ozbiljno. Iako se stereotipno ovo povezuje s dominantnim, agresivnim i glasnim ženama, čiji je prag dominacije najviši, njega u stvarnosti nema dovoljno da popuni cijelu kategoriju.

Ako bismo za muškarce mogli reći da su u nekom postotku Alfa, a u nekom Beta, ovakva žena preferira muškarce koji su najmanje 60% Alfa.


Na Beta muškarce gleda kao na papke i jadnike, koji su u redu za mužnju pozornosti kada zatreba, ali nikako za išta više. Bila bi ozbiljna greška misliti da, samo zato što se ona čini mirna i nema mnogo partnera, njeno srce ne kuca samo za Alfa tipove.

Ovakve žene danas na ovim prostorima čine otprilike 20% populacije. U Americi, kolijevci igre, postotak je viši i kreće se negdje oko 40%. U Norveškoj ili na Islandu, takvih je manje od 5%.

2. Žene s umjerenom Alfa preferencijom - iako se ovakve žene u principu zanimaju za "dobre dečke", prvenstveno pod sloganom "samo želim da netko bude dobar prema meni", u praksi je situacija mnogo mutnija. Ne vole tipove koji su previše agresivni, dominantni, neuhvatljivi i sl., i može ih se lako odbiti nadigravanjem, no s druge strane, tih karakteristika im ipak treba više nego što je prosječan muškarac u stanju ponuditi, te zbog toga mnogo češće završavaju u Alfa nego u Beta ekstremu. To ponekad dovodi do komičnog nesrazmjera, kao kod žena koje nikada ne bi htjele biti u haremu nekog alfe, pa svejedno tamo redovito završavaju jer ih jednostavno toliko privlači, unatoč tome što znaju da je loše da ima druge. Naposljetku, ostali su možda dragi, ali Alfa je ipak jedini koji ima "ono nešto".

Između tih epizoda, ovakva žena je otvorena Beta tipovima i voli provoditi vrijeme s njima, iako si nikako ne može objasniti zašto nema baš toliko želje potrgati odjeću s njega. Baš joj je simpa, ali nije toliko uzbudljiv. U stanju se iskreno zaljubiti u nekoga tko uopće nije dominantan, pa ipak kako vrijeme prolazi je neke sitnice počinju živcirati, uzrokujući topljenje privlačnosti i grozan osjećaj da "nešto nedostaje", te ga često ima potrebu testirati da se uvjeri da je sve tu. Budući da je Beta karakteristike i privlače i odbijaju istovremeno, ponekad se mogu naći s takvim muškarcem zbog toga što je u određenim okolnostima pokazao dobru igru koja inače nije njegov stil, ili zato što je visinom, dobrim izgledom ili nečim sličnim privremeno premašio prag dominacije.


Da, ovo ponekad radi. Nažalost, radi u nedovoljno slučajeva i na prekratak rok da bi se danas moglo smatrati dobrom igrom.

Njeno mišljenje o Betama je općenito dobro i, iako je neminovno razorna za njih kada dođe do gubitka privlačnosti ili upozna nekog tko je više uzbuđuje, rijetko će gledati na njih kao na jadnike. Umjesto toga, njen dojam je najčešće solipsistički - da su oni sasvim sretni i zadovoljni, a najmanje koliko i ona. Često ima prijatelje Beta orbitere, iako ih ne iskorištava namjerno. Naposljetku, mnogi od njih je stvarno privlače - samo ne na taj način. Put u pakao popločan je dobrim namjerama.

Ako bismo za muškarce mogli reći da su u nekom postotku Alfa, a u nekom Beta, ovakva žena preferira muškarce koji su od 60% do 40% Alfa.

Rasplet može biti raznolik. Ako žena ima dovoljno samokontrole, s vremenom će se prilagoditi i racionalno ocijeniti da je ipak dugoročno sretnija s nekim tko je ne uzbuđuje baš toliko divlje, ali je dobar prema njoj. Neka druga će ga ostaviti / razvodno silovati i povesti se za svojom potrebom za Alfa muškarcem.

Ovakve žene danas na ovim prostorima čine otprilike 60% populacije.

3. Žene s jakom Beta preferencijom - postoji i značajan dio žena koje iskreno preferiraju Beta muškarce, te ih odbijaju Alfa prikazi zabavljene vještine, zadirkivanje, to što je on okružen ženama, i ostali oblici dominantnosti. Ovakva žena će se iskreno zainteresirati od pristupa koji nije koristio igru veću od "hej", intelektualnog ali platonskog razgovora, malog poklona ili nečeg "slatkog". I dalje postoji određena izbirljivost kod nje, čisto zato što je žena koja urođeno ima puno opcija, ali to je izbirljivost među različitim Betama, odnosno dobroćudnim skrbiteljima. U osnovi, oni za nju jesu Alfe. Moguće je da ta izbirljivost bude znatno veća zato što je ogroman dio Beta tipova ostao na suhom time što su Alfe pokupili velik dio kolača, i sada se nema kome udvarati nego njoj, što je gura prema onoj srednjoj kategoriji, no ovo nije post za obradu tog začaranog kruga.

Za privlačenje ovakve žene nije potrebna velika igra. Možeš si dopustiti da je tretiraš kao osobu i biti ćeš za to nagrađen. Iskreno, lijepo je upoznavati ženu s kojom se čovjek može opustiti i "samo biti svoj". To je lijepa, ljudska stvar koja je dobra za mentalno zdravlje i zadovoljstvo u životu. Takva žena će rijetko nekoga otpisati zato što nije "odmah pokušao nešto" ili zato što je prvi izrazio osjećaje.

Ako bismo za muškarce mogli reći da su u nekom postotku Alfa, a u nekom Beta, ovakva žena preferira muškarce koji su 40% ili manje Alfa.

Naravno, to ne znači da muškarac može biti vrlo Beta pa nikad ništa ne poduzimati, ili raditi stvari koje su uvijek bile anti-igra. Budući da žene vrlo rijetko eskaliraju, i zato što se to od njih ne očekuje i zato što ne znaju kako, opet je na njemu teret da pokrene nešto. Zato mora biti hrabar, ali svejedno dugoročno može biti Beta.

Ovakve žene danas na ovim prostorima čine najviše 20% populacije. U Poljskoj i dijelu Rusije, njihov udio je oko 50%. U nekim Azijskim zemljama je lako moguće i više.


Napominjem da ovo nema direktne veze s "kvalitetom žena". Iako su recimo žene u Danskoj ili Švedskoj po mnogim pokazateljima nacionalne kulture otišle kvragu, postavši neugodne, nepoželjne, nepouzdane i/ili neugledne, opet je jasno da preferiraju Beta muškarce. Kićenje Alfa bravadom je u nordijskim predjelima jednostavno bezvezna strategija kojom nećeš izazvati nikakvo vlaženje. A gle čuda, imaju najveći BNP po glavi u cijelom svijetu! Iako su mnogi problemi seksualnog tržišta direktno vezani uz prosperitet, poželjnost Alfa i Beta osobina na muškarcima ne ovisi samo o tome.

Kultura i religija su drugi faktor. Hrvatska je samo na papiru Katolička zemlja (bilo zato što većina tzv. vjernika de-facto nisu vjernici, bilo zato što je Crkva pod sve većim pritiskom uklapanja u društvo prodala dio svoje ideologije feminizmu). U iskrenije religioznoj zemlji, moguće je da bi treća kategorija žena bila brojnija. Postoji mnogo faktora.

Uvijek imaj na umu u kakvoj si okolini, na kakve žene možeš naići i kako im trebaš pristupiti. Istina, meni se ovo ponekad obija o glavu, ali to je samo zbog duboko ukorijenjenog osjećaja romantike zbog kojeg ponekad odlučim zanemariti procjenu koja je rekla nešto jako loše o njoj. No važno je imati sposobnost procjene - i adaptacije. Ako postoji jedna stalna točka u igri, to je da je ona - relativna.

Oznake: seksualne preferencije, odabir partnera, seksualno tržište, ideal kornjače, žene, alfa, beta


- 20:25 - Komentari (14) - Isprintaj - #

petak, 26.10.2012.

Brojke seksualnog tržišta

Danas ćemo imati priliku upoznati jednog od slavnih "slonova u sobi" seksualnog tržišta - jedne neugodne realnosti oko koje se šuljamo, bojeći se probuditi je. Ako dovoljno budemo zatvarali oči, nadamo se, ispast će da je sve to bio ružan san i da je zapravo sve u redu. Da je sve što činimo u redu. Da nema potrebe za promjenama.

Manje poetski rečeno, nedavno sam predstavio prag dominacije kao 'jedan od glavnih razloga zbog kojih je igra danas nužna'. Danas ću vam predstaviti i drugi: je li istina da samo drolje (uvredljivi naziv za žene s visokim brojem partnera) padaju na igrače? Koliko ima 'dobrih cura' koje nikada ne bi poslužile kao samo još jedna recka na remenu alfa mužjaka? I bez obzira na odgovor, bi li nas to trebalo zabrinuti? Već je utvrđena korelacija između karakteristika napretka kod žena (edukacije, novca, inteligencije, samopouzdanja) i padanja na igrače, no nikada još nije proučavana povezanost istoga i broja partnera.

Ovo su grube, stvarne brojke na seksualnom tržištu, izražene kroz količinu znojavog, pijanog, romantičnog i nježnog seksa, seksa u vezama i seksa za jednu noć, ovisno o tome kako vam odgovara. Ima nešto za svakoga. I najvažnije, rezultati su opsežni. Pod opsežni mislim da je istraživanje provedeno na uzorku od 30 000 studenata na preko 40 visokoškolskih edukacijskih ustanova u SAD-u. Uzeti su u obzir samo rezultati onih ustanova koje su ili anketirale sve studente, ili anketirale na primjeren i uistinu slučajan način, izbjegavajući sklonost određenoj vrsti uzorka. Rezultati su pogotovo zanimljivi zato što se radi većinom o kampusima, relativno izoliranim sredinama gdje je vrlo malo vanjskih faktora koji bi mogli utjecati na trendove, gdje postoji široka distribucija seksualnih vrijednosti, te zato što se istraživanje provodi periodično, tako da je moguće pratiti i vremenske trendove.

Ključno pitanje za naš slučaj je ovo: "Tijekom posljednjih 12 mjeseci, s koliko ste partnera imali oralni, vaginalni ili analni odnos?" U tablici s odgovorima je prikazano koliko je muškaraca i žena imalo 1, 2, 3... itd. partnera, te njihovi prosjeci, standardne devijacije i medijani.



Iz prosjeka možemo vidjeti da postoji neka nelogičnost u rezultatima. Prosječan muškarac je tijekom zadnje godine imao 1.72 partnerice, a prosječna žena 1.23 partnera. Ovo je lako rješivo: čim uzmemo u obzir standardno žensko odstupanje od 33% i korigiramo rezultate za njega, rezultati se poklapaju gotovo savršeno. No u ovoj studiji nam nisu toliko zanimljivi brojevi koliko distribucija brojeva, te nema potrebe brinuti se o tome je li prosječna žena imala 1.2 ili 1.6 partnera. Najvažnija je distribucija iz koje nastaje taj prosjek, ma koliki on bio.

Druga misterija je prava vrijednost kategorije "GE 9", odnosno "9 ili više partnera". "9 ili više" može biti 10, a može biti i 50. Evo kako ćemo dobiti pravi rezultat iz ove kategorije:

Muškarci su prijavili ukupno 10080 * 1.72 seksualnih susreta, ili 17338. Oduzmimo od toga broja zbroj prijavljenih seksualnih susreta svih muškaraca sa 8 ili manje partnera 17388 - (3460 * 0 + 3839 * 1 + ... 57 * 8). Ispada da je prosjek "9 ili više" grupe zapravo 19. Za žene, izračunato istim procesom, "9 ili više" je u prosjeku 14. Sada kada znamo vrijednosti najviših kategorija, evo kako izgleda relativna distribucija muškaraca i žena po broju partnera:



Prije nego nešto krivo shvatite, ne, nije 33% muškaraca i žena nevino. Samo u posljednjoj godini nisu imali niti jednog partnera, što ne znači da nisu imali niti jednog u životu (iako je ne imati niti jednu partnericu u godinu dana razorno za muškarce jer ubija i preselekciju i igru i otežava povratak na tržište, dok je ženama svejedno - njihovi problemi nastaju starenjem, ne neiskustvom). Kako vidite, velik dio muškaraca ekstremno rijetko dolazi do seksa. Drugom velikom dijelu se posreći jednom godišnje, te malom dijelu dva puta. Progresivno sve manje muškaraca se omasti više od tri puta. Tek se za malu manjinu može reći da živi život iz snova u kojemu "vrti cure".



Uočite sličnu ali ipak ravnomjerniju distribuciju kod žena s malim brojevima partnera, a vrlo oštru kod žena s velikim brojevima. Ogromna većina cura stvarno ima tek jednog partnera godišnje (ne dajte da kroz vašeg hrčka prodre neugodan zaključak da čak i takve tijekom faksa skupe po 5-6 komada i pripadajuće posljedice, u ovom članku se ne radi o tome). Žensko opadanje kod ulaska u velike brojeve je još mnogo oštrije nego kod muškaraca - 2.9% žena je imalo 4 partnera vs. 3.6% muškaraca po 4 partnerice, 1% naspram 1.5% po 6 partnera, 0.3% naspram 0.6% po 8 partnera, te 0.8% po 9 ili više u odnosu na 2.6% po 9 ili više (i to poprilično više).

Najpromiskuitetniji muškarci su mnogo promiskuitetniji od najpromiskuitetnijih žena.

Baš su svinje, slažem se. Ali jedna negativna nuspojava ovog zaključka izranja iz ponora: kako bi muške kurve promiskuitetni muškarci mogli biti toliko (barem trostruko) promiskuitetniji od lakih promiskuitetnih žena, mora od nekud pristizati taj višak njihovog seksa. Ako ste pomislili da on može doći jedino od 'dobrih', ne-promiskuitetnih cura koje u prosjeku imaju samo po 1 (ili manje) partnera godišnje, bili ste u pravu.

Kako bih ilustrirao razliku, pomnožio sam broj pripadnika svake kategorije po broju partnera s tim brojem partnera, kako bih dobio ukupnu količinu seksa koja pripada toj kategoriji muškaraca ili žena s X partnera. Pogledajte ova dva grafa:





Uočite kako su ženski udjeli ravnomjerni. Preko polovice seksa kod žena se događa kod onih koje u prosjeku imaju samo 2 ili 1 partnera godišnje. Dodajte i one još malo lakše ali sasvim sigurno ne odvratne, i pokrili ste preko 75% svog seksa kojeg daje ženski spol. Čak ni najogrezlije "droljice", koliko god se trudile, ne daju više od jedne petine ukupnog seksa. Njihova uloga je gotovo zanemariva.

Za usporedbu, najgornjih 2.6% super-Alfa muškaraca dobiva 29% seksa. Najgornjih 5.5% Alfa muškaraca dobiva 40% seksa. A najgornjih 28% Alfa (nižih i viših) muškaraca - jedva više od četvrtine - dobiva nezamislivih 78% seksa.

Ne samo da je hipergamija ostvarila potpunu vladavinu, već i raste. 2000., 10 godina prije, najgornjih 2.6% muškaraca je imalo 25% svog seksa, a ne 29%. Proporcionalni pomaci su ostvareni i za sve druge podjele. U osnovi, hipergamija raste svake godine, ili otprilike 10% po desetljeću. U slučaju inflacije novca, to bi još bilo u redu jer se radi o neograničenom resursu (dok god ekonomija raste, no seksualna nejednakost se ne može direktno uspoređivati s ekonomskom nejednakošću). U slučaju seksa, pogotovo u populaciji koja stagnira, radi se o katastrofi. Budući da nema pouzdanih podataka iz daleke prošlosti, ovo je samo moje nagađanje, ali rekao bih da danas živimo ili ćemo uskoro živjeti u dobu najveće seksualne nejednakosti koju je svijet vidio još od pećinskih vremena.

Netko bi sada mogao prigovoriti da su možda muškarci s puno partnera skloni laganju i uvećavanju pa stoga daju ogromne brojeve (tipa 50 partnerica godišnje) koji guraju distribuciju na tu stranu, ali čak i kada gledamo 100% pouzdano mjerljive kategorije, vrlo seksualno aktivni muškarci (5-8 partnerica godišnje) i dalje predstavljaju dvostruko više seksa nego vrlo seksualno aktivne žene (5-8 partnera godišnje). Kako god okrenuli graf, odnosi ostaju isti.

Da, dragi dobri dečki, ono što vam je projurilo kroz iznenada uvrijeđene umove je istina. Ta predivna cura koju promatrate, koja se čini pristojna, sramežljiva i draga, te vjeruje u ljubav i definitivno ne spava uokolo, vas ignorira samo zato što čezne za onim kretenom s kojim je spavala prošle godine. Nekoga će jednom usrećiti, ali 78% šanse je da to nećete biti ni vi ni itko sličan vama.

Ovdje napominjem da, kada bismo dodali onih bonus 33% modifikacije za žene koje lažu i daju premale brojeve, ne bi se ništa promijenilo u distribuciji. Opet ogroman dio seksa koji dobvaju alfe na vrhu dolazi od "dobrih cura". "Droljice" sa 6+ partnera godišnje također spavaju gotovo isključivo s Alfama (jednom u budućnosti ću pisati o tome zašto su takve zapravo najizbirljivije i trebaju puno igre). A u ostatku seksualnog tržišta, dvije trećine muškaraca se bori za trećinu seksa. Čak i ako kažemo "ok, radi se samo o seksu za jednu noć" (to nije definirano), ali zato su ovi drugi barem u vezama, imam vrlo neugodne vijesti).

A sada zamislite te dvije trećine preostalih muškaraca kako se bore za preostalu trećinu žena koja nema običaj ukrašavati Alfa penise poput svjećica na torti. Zamislite inače "normalne" žene koje, suočene s takvom neravnotežom, dobivaju višestruko više muške pozornosti nego prije, ego im leti u stratosferu, te znaju da mogu biti nepouzdane i izbirljive koliko žele jer su i dalje rijetka roba u gradu. Jedina prepreka na napuštanju te "normalne" kategorije bi im moglo biti sramoćenje koje će suzbiti spomenute sile, a koje se nikada neće dogoditi jer u današnjem svijetu žene moraju biti zaštićene od groznog dvostrukog standarda. I ciklus se tako nastavlja.

Tamo vani je svijet u kojemu je čovjek čovjeku vuk.

Oznake: seksualno tržište, broj partnera, hipergamija, neugodne istine, alfa, beta


- 10:45 - Komentari (21) - Isprintaj - #

srijeda, 26.09.2012.

Igniss primjećen u Indiji

Teobalda mi je danas ukazala neobičnu čast izradivši u sklopu svog Bombay serijala ovaj video s temom "Igniss". Zahvaljujem od srca, nisam se odavno ovoliko nasmijao! Super si, Teobalda! kiss

Personalize funny videos at Bombay TV by Graphéine - Agence de com

Oznake: video, parodija, igniss, alfa, beta


- 22:42 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 03.08.2012.

Tipične karakteristike "dobrog" i "lošeg" dečka

U zadnje vrijeme, čini mi se, dolazi do česte konfuzije o tome što predstavlja dobrog dečka, iliti prosječnog Beta skrbitelja o kojem govorim, u odnosu na lošeg dečka, ilitiga Alfa igrača. Mnogima nije jasno ne samo zašto bi žene trebale odabirati / odabiru jedne ili druge, već ni koja su njihova osnovna karakterna obilježja. No došao je i taj dan...


Kako ovo ne bi bila lakrdija u crno-bijelom izdanju, nisam htio učiniti ni dobrog dečka previše dobrim ili patetičnim, niti lošeg dečka previše lošim ili okrutnim, ili ga nagnuti izrazito kretenskoj igri. Dapače, i jedan i drugi bi se mogli predstaviti kao suprotni dio širokog spektra "samopouzdanog neutralnog dečka". Isto tako, imajte na umu da je rijedak muškarac koji će učiniti baš svaku od ove dvadeset i jedne točke iz istog stupa tablice, ali ako se drži jedne strane više od, recimo, 66%, to je dovoljno za pouzdanu ocjenu kamo spada.

Iznimke, ako postoje, se ne odnose na ovu tablicu. Recimo, mnogi loši (najgori!) dečki će sipati komplimente ženama, ili davati im slatke darove i sve ostalo, ali samo zato što im to omogućava njihov Alfa status koji dolazi iz bogatstva, slave kao ženskar ili celebrity ili oboje, ekstremno dobrog izgleda na razini modela i sl. No mislim da to svi lako možemo prepoznati.

Za čitatelje koje zanima daljnja analiza tih situacija, evo ključa:

1BETA, 1ALFA
2ALFABETA
3ALFA
5BETA
6BETA, 6ALFA
7ALFA
89ALFABETA
10ALFA
11ALFABETA
12ALFA
13BETA
14ALFABETA
15BETA
16ALFABETA
17ALFA
19ALFA
20ALFA
21ALFABETA


A sad na posao.

Oznake: dobar dečko, loš dečko, kreten, alfa, beta, igra, odabir partnera


- 22:30 - Komentari (13) - Isprintaj - #

petak, 18.05.2012.

Je li ovo bilo Beta?

Anonimni čitatelj iz Istre piše:

Imam pitanje. Isplati li se u početku, dakle, na prvim izlascima pustiti dominaciju dok se ne dođe do cilja, pa onda početi sa alfa igrom ili je treba udariti dok je vruće?

Dakle, zbario sam jednu malu u disku, srednje dvadesete. Izgleda kao dobra cura, otvorena, ok, pričali smo i malo plesali (ništa više) i rado mi je dala svoj broj. Sve je bilo dobro, dopisivali smo se sljedeći dan i onda sam je navečer zvao vani. Ona je inzistirala da joj se ne ide opet u onaj disko i da bi radije u neki drugi, ne znam ni sam zašto, ali nisam na to pristao... ipak mi je ego za nijansu jači. Nakon toga se ona povukla ali je rekla da će ići pa možda
biti u nekom trećem disku pa da svratim i vidjet ćemo. Ispričao sam se da imam drugog posla i nismo se više čuli.

Možda sam napisao previše opširno o sitnim detaljima ali si jednom prilikom napisao da su ti detalji najvažniji kako bi mogao dati konstruktivan savjet.

Dakle moje pitanje glasi: EGO ili BETA SEKS? Ako se to može tako reći.

Moja reakcija:


Ne, naravno ne smijem se čitatelju i njegovoj situaciji, već pitanju. Stvarno..."EGO ili BETA SEKS?" Ova Alfa/Beta stvar je definitivno prešla svaku granicu.


rofl rofl rofl rofl rofl rofl rofl

Podsjeća me na jednu genijalnu temu s Rooshevog foruma kada je neki tip opisao manje-više sljedeće:

"Smuvao sam neku malu u disku, ljubili smo se i pipali, i onda ju je njena debela prijateljica odvukla (tipično). Ja sam se naljutio i rekao joj da je grozna što to dopušta prijateljici, ona se isto naljutila i otišla. I kad sam bio baš u nedoumici što da radim, a ona je uskoro odlazila, mislio sam da mogu A) vratiti se unutra i smuvati neku drugu, ili B) pokušati s njom.
Progutao sam ponos i izabrao B Beta izbor, uhvatio je za ruku i rekao joj (iako je i dalje bila u bitch-modu) rekao joj "gle, ovo je sranje, sviđaš mi se, ne dajmo da nam jedna rečenica uništi noć". Pogled u njenim očima je bio tako seksi... i onda smo se nastavili ljubiti i otišao sam s njom doma.
Beta ili ne?"


A onda je netko ispod komentirao: "To Alfa/Beta je stvarno van kontrole. A ja sam se seksao s tri Playboy modela istodobno i pretukao onog tipa koji je udario Princa od Monaka. Je li ovo bilo Beta?"
I tako je nastao nezaboravni izraz "Was this Beta? (TM)"

Vratimo se na pitanje. Mislim da si učinio ono što se zove "preigravanje", znaš kao ono kad nogometaši vrte loptu da nekog predriblaju pa im na kraju ispadne? U prosjeku je to bolje nego podigravanje (tj. prijateljska zona), ali Igra je ipak fina umjetnost i potrebno je precizno prilagoditi razinu igre njenim potrebama. Ukratko, mislio si da je inzistiranje na lokaciji nekakav drama test, a najvjerojatnije nije bio. To nije velik zahtjev, i ako se nađe s tobom neće ni najmanje utjecati na tebe. Možda bi joj stvarno bilo dosadno tamo ili se boji da će sresti nekog bivšeg dok je s tobom. U svakom slučaju, za tebe to nije neki teret. Ne dozvoliti vozanje je vitalan dio igre i obrane od isparivanja, ali u pravilu je isparivanje agresivnije od toga - recimo, ona odbija ili otkazuje bez da predloži drugu lokaciju ili vrijeme, ili se jednostavno ne javlja, ili ima očito bullshit izgovor u zadnji čas, itd.

Ono poslije, nakon što vas je to oboje iživciralo, stvarno jest bio teški drama test koji si donekle ok prošao (nisi pao na njen poziv da budeš otirač koji ide nekamo samo u nadi da će je možda sresti), ali šteta je već učinjena s onim prošlim problemom. Tvoj odgovor nije loš, ni gorak ni predug (barem tako ocjenjujem bez točnog teksta poruke), ali mogao si i samo napisati nešto tipa "gay" i pustiti je da se misli. (Hint: "gay" je čarobna riječ koja tjera hrčka u sprint jer je tako kratka i ne-reaktivna, s blagim neodobravanjem ali opet tako da može značiti bilo što)

U svakom slučaju, nakon razdoblja tišine možda se još javi. Tko zna? Ali mislim da, ako su stvari ok sve do toga, mali detalj tipa je li piće u jednom disku ili drugom (osim ako drugi nije deset kilometara dalje ili tako nešto opravdano) nije stvar oko koje se treba uzrujavati. Hoćeš se naći s njom, zbariti je, poljubiti i prasnuti (tim redom). Ako ti ona to nerazumno otežava, onda se ukopaj. Ali ako ti je na putu samo sitnica koja ti ništa ne znači, je li baš toliko bitna lokacija? Druga bi stvar bila da se vi dogovorite za jedno pa onda ona otkaže i ne ponudi nikakvo drugo mjesto ili vrijeme radnje.

Što nas vodi samoj srži odgovora na tvoje pitanje "EGO ili BETA SEKS". Ne postoji "Beta seks". Alfa i Beta su samo krovni, opći pojmovi za muške osobine koje u prosjeku vode do seksa ili ne vode i zato je muškarcima u interesu razviti jedne, a suspregnuti druge. Beta osobine su Beta zato što velikom većinom ne vode k seksu (a kamoli ne vrućem, strastvenom, redovitom i zainteresiranom seksu), ili ako eventualno vode, to bude uz nerazumno velik napor, rizik i trošak u smislu "uništavanja cijelog života"). Kada bi živjeli u alternativnom svijetu gdje su sadašnje Beta stvari evoluirale u seksualni uspjeh, a sadašnje Alfa ne, onda bi se ove prve zvale Alfa, a ove druge Beta.

Alfa je, u prosjeku, ono što vodi do seksa (u što većim količinama i s curama što veće kvalitete). Cilj je biti Alfa da bi se došlo do seksa, ne da bi se bilo Alfa. Ako se može doći do seksa i Beta metodama (iako one u pravilu ne rade, zato ih i zovemo Beta), koga boli neka stvar je li to Beta? Seks je seks. Nadam se da sam uspio ovo objasniti dovoljno razumljivo.

Što se mene tiče, prošli vikend sam obradio čak pet mladih Filipinki, od toga dvije istodobno. Molim čitatelje da mi kažu je li to bilo Beta.

Oznake: racionalizacija, racionalizacijski hrčak, muški hrčak, alfa, beta, seks, savjeti


- 10:25 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 27.03.2012.

Što je to Alfa i što je to Beta? (Arhiva)

Alfa:

Suze na vjenčanju: Charlene plakala, Albert ju samo promatrao
Erektilna disfunkcija nije povezana sa starošću
Vojvođanski Don Juan spavao s više od 1400 žena i bio oženjen 34 puta
Definiranje Alfa muškarca
Što ti možeš naučiti od Vladimira Putina
Je li ovo bilo Beta?
Zašto Alfama i poznatima prolaze patetične Beta izjave, a meni ne?
Beta u Alfa koži? Skandal Davida Petraeusa
Pritajeni igrač, skriveni Alfa
Koji je tvoj izgovor?
Pyros, Alfa svih medvjeda
Da mi je biti srednjoškolac s igrom...
Ne trebaš imati penis da bi bio Alfa

Beta (i malo Omega):

Priljepak
Jednoitis: opsjednutost jednom osobom
Kako izbjeći kronični Jednoitis?
FATALNI BETA: Maloljetni nećak ubio svojeg ujaka zbog ujne
Severina je trudna! Čeka dijete s Betom Popovićem!
"Al ono fakat! Tvoja pi*ka je super!"
Najgora telefonska poruka IKADA
(72 x Beta)^2 = LOL
Beta brother: Suprug Marijane Čvrljak odrekao se onoga što mu pripada
Što je to Anti-Igra?
Beta uzvraća udarac
Izlet u Beta pakao: Poliamorija
Beta inverzija prirode
Beta: popravljivi i nepopravljivi
Beta mjeseca: "Posveta mojoj ženi koja je imala avanturu"
Beta Nostradamus
Troll iz Bangkoka: samoispunjavajuća sudbina
Igra može spriječiti genocid
Mit komplicirane žene
U potrazi za izgubljenom koketom
Neobična priča o predsjedniku Obami
Naj-Beta pjesma na svijetu
Beta godine 2014: Sraz muških hrčaka
Nadigravanje 3: Mračni LOL

Oznake: alfa, super-alfa, beta, omega


- 12:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 28.12.2011.

"Ali nisam ni htjela ništa više": Duke popis odbijanja


(Karen Owen, brineta na lijevo. Brrr, zašto obje izgledaju tako isprano?)

Kada je prije godinu dana Karen Owen, studentica sveučilišta Duke u SAD-u, napravila svoj slavni power point o "seksualnom istraživanju studenata", većinom sportaša na njenom sveučilištu s kojima je spavala en masse kako su joj prilazili, nasmijao sam se i preletio stvar. Sasvim tipično ponašanje koje mi je dobro poznato, samo trunku javnije iznijeto. No istinski dragulj ove priče nalazi se ispod njene površine - ne u činjenici da se tako neke puno seksaju - već u objašnjenju jedne poznate racionalizacije. Točnije, one koja se u velikim količinama pojavila kad sam napisao "Dakle, želiš Alfu": da sve za žene degradirajuće opcije navedene tamo uopće nisu degradirajuće, već da to ženama odgovara "jer se ionako ne žele vezati za te Alfa tipove s kojima spavaju".

Na površini, kao i u slučaju mnogih feminističkih blogerica iz SAD-a koje su podržale cijeli događaj, slavila se njena emancipiranost. Jedna od njih, Penelope Trunk, napisala je sljedeće:

Što čini ove slideove tako fascinantnima? Mislim da su to njen prkos i samospoznaja, opčinjavajući osjećaj njene moći. Voljela bih da sam to imala kad sam bila njene dobi. Ja sam 20 godina starija od Owen, ali ona me inspirira da budem hrabra, riskiram i budem kreativna.

Što te sprječava? Ah da, 20 godina razlike. Nitko ne želi potrošenu robu. No pustimo emancipaciju žena kroz širenje nogu i vratimo se najbitnijoj činjenici u ovom slučaju:

Karen Owen su odbili apsolutno svi muškarci koje navodi u slideovima.

"Ali kako je to moguće", zapitat će se neki? "Spavala je sa svima njima."

Eh, zar ne znate da je sve drukčije za žene? Ne seksati se nije kako žene bivaju odbijene: odbijene su kada od muškaraca s kojima se seksaju ne dobiju ljubav, romansu, vjernost i dugoročno vezivanje. Nijedna žena ispod 30 i sa zdravim BMI-em nema problema u pronalasku seksualnih partnera, čak ni onih visokog statusa. Tko bi odbio neobavezni seks? Prezentirati to kao nekakav uspjeh je kao dati ogromnu nagradu muškarcu koji masturbira. Ne, nagovoriti ove avanturističke muškarce da hodaju s njima, budu im vjerni, upoznaju ih s obitelji i troše novac na njih, to je uspjeh. A po toj metrici, Karen Owen i bezbrojne ostale su doživjele patetičan poraz.

Kako ja mogu biti tako siguran da je Karen ipak htjela povezanost i nešto više, a ne samo emancipirati se tako što će služiti kao jednokratno odlagalište sperme? Prilično lako. Pogledajmo slide muškarca kojeg je najgore ocijenila:



Uočimo momkovo apsolutno odbijanje nje kao nečeg dugoročnog ili čak vrijednog. "Nije se trudio ljubiti dulje od par sekundi...", "svršio je za 5 minuta", "... nakon čega je samo išetao iz sobe", ... "ostavit ću ih pred tvojom zgradom." Karenina reakcija je sljedeća:
"1/10. Stvarno." - ovo je gorka reakcija jedne odbačene i duboko povrijeđene žene. "Samopouzdanost" i "sarkazam" samo pokušavaju maskirati njeno povrijeđeno srce, koje žudi za odobravanjem i ljubavlju od Alfa muškarca s kojim je spavala nakon 5 minuta i poslije to požalila.

Što je onda bilo s onima koje je visoko ocijenila?


Što je ovog muškarca 12/10 učinilo tako posebnim i različitim od onog prvog? Dao joj je dobru igru, "ono nešto", te pokoju mrvicu romanse i vezivanja (kojih na kraju ipak nije bilo). "Intenzivni kontakt očima", "Kako mu je bilo bitno da i ja svršim", "Ako budem imao sreće, probudit ćeš me poljupcem ujutro." Dobri dečki (ako nisu već nepovratno uništeni), obratite pozornost: tek par sitnica, ekstremno laganih i beznačajnih, za nju vrijedi toliko puno kada dolazi od Alfa tipa kojeg zapravo želi. Ne obrnuto.

Ovo je ono na što igrači misle kada se kaže "ostavi je boljom nego što si je našao". Pouka: dobra igra i samo tračak romanse će je zaslijepiti toliko da ne primjeti da se zapravo nisi vezao za nju nimalo više od povremene je***ine.

Na njenu žalost, njena priča nije imala sretan završetak:

"Vidjela sam ga nakratko (prijevod sa ženskog: "imali smo seks na brzaka", op.prev.) u Devineu u utorak, ali otada smo se samo ugledali. Nisam mu prišla ali sam bila sigurna da me primjetio dok je prolazio. Voljela bi da smo se našli puno više puta od dva (aha!), ali bio je umoran (haha), a ja sam trebala diplomirati sutra.


Žalimo, duga romanso. Prođi kroz start i pokušaj ponovo. To što je on za nju značio toliko više od jednokratnog seksa nije značilo i obrnuto: on je dobio od nje točno ono što je htio. Ona je ostala ogorčena i utopila tugu u svojim slideovima. Ako se nekome da kopati kroz njih, ista stvar se ponavlja još nebrojeno puta: Karen zgrabi novog sportaša, seksa se s njim dulje ili kraće, i kada se više ne vide (tj. vide se ali on je ignorira), onda pokušava zamaskirati čežnju svojeg srca i vagine u sarkastične slideove.

Uočimo da se uhvatila većinom s propalicama (na skali uspjeha na faksu), istina zgodnim sportašima ali nikada nekim geekom iz informatike. Ovo je uistinu zlatno doba za bilo koga tko može manifestirati Alfa osobine: za Beta horde pred vratima fakulteta, pretvara se u pakao prepun nesigurnosti.

Evo jednog zaključka za koji ne treba kopati duboko: dopustivši da testament njenom ponašanju procuri u javnost, Karen Owen je gotovo nepovratno uništila šanse da ikada trajno (u braku) pridobije kvalitetnog muškarca. Koji tip visokog statusa i s opcijama bi se vezao za nju dok su detalji o njenim prošlim ljubavnicima i seksualnim navikama dostupni svakome tko poželi? Ok, iznimke postoje. Ali iskreno sumnjam da će ih se ona ikada domoći.

Naravno, sad će netko istaknuti da je Karen samo radila isto što i mnogo muškaraca radi cijelo vrijeme. Čestitam! Otkrili ste da postoje dvostruki standardi. Za muškarca, iako bi pokupio gromove i moralno zgražanje, u realnosti bi ovo bio samo plus kroz nenormalnu količinu preselekcije. Činjenica koju se uporno pokušava zamaskirati jest da je njena vrijednost na seksualnom tržištu znatno opala, a ona muškaraca navedenih u slideovima nije, dapače možda se i povećala. Siguran sam da sportaši s Dukea nisu ni podigili obrvu na cijeli slučaj jer je se ionako ne sjećaju.

Oznake: seksualne preferencije, alfa, racionalizacija, seks, promiskuitet, neugodne istine


- 08:05 - Komentari (14) - Isprintaj - #

petak, 25.11.2011.

Upoznajte Beta muškarce

Primjećujem da moji postovi često izazivaju zbunjenost oko toga što je zapravo Alfa, a što su Beta i Omega. Većini, izgleda, Alfa predstavlja isključivo degutantnog mega-jebača tipa Putin ili Miki, Beta predstavlja seksualno frustriranog djevca koji jednostavno nije dovoljno dobar za ženske kriterije, a Omega predstavlja totalnog Frankensteina, deformirano čudovište koje izlazi samo noću i izaziva odbojnost na prvi pogled. Naravno, takva klasifikacija bi obuhvatila samo nekih 5% svjetske populacije, što jednostavno ne bi imalo smisla.

Podijelimo stvari ovako:

Image and video hosting by TinyPic
* = ili trajna monogamija s neiskorištenom mogućnošću tog broja - stvarnom mogućnošću, ne kiselim grožđem "mogao sam da sam htio".
** = kockica rezultata za Višeg Betu trebala bi glasiti "ispodprosječna šansa razvoda". Viši Bete zbog svojih solidnih temelja rijetko doživljavaju prekide i razvode, iako ih isti zbog svoje neočekivanosti mogu protresti do temelja.

Također, uzmimo u obzir da ovo nisu jasne kategorije, već neka vrsta krivulje - Alfa muškarci na vrhu direktno i indirektno monopoliziraju ogroman broj kvalitetnih žena, dok se jednako ogroman broj Omega i Nižih Beti trudi oko najnepoželjnijih žena, jedinih s kojima imaju ikakve šanse. I za svih koji će se naći s primjerom kako znaju nekoga tko ne spada u nijednu ili spada u više kategorija:

a) ovo nije sveobuhvatno sociološko istraživanje, već zabavno nagađanje,
i
b) bazirano je na prosjecima, a svaki prosjek ima iznimke.
I konačno, muška seksualna privlačnost nije okrutno ograničena na isti način kao ženska, stoga postoji puno prostora za promjene.

Naprotiv, Beta je najširi pojam od svih. Ono što ja tipično podrazumijevam pod Betom je prosječan muškarac, koji je na papiru sve ono što žene kažu da žele, ali u stvarnosti često "životari" i frustiran je neuspjehom i nepouzdanošću u ljubavnom životu. Engleski naziv za ovo je u pravilu AFC - Average Frustrated Chump. Recimo, nekakav čovjek u ranim tridesetim, prosječnog izgleda, s ok ali ne bogatim zanimanjem i financijama, dobrog karaktera i lojalan, ali iz nekog "nepoznatog razloga" većinom sam ili u ne baš sretnome braku.

Obilježja Bete:

- prihvaća višestruko više sranja od bilo koje pojedine žene nego ona od njega
- pronalazak partnerice je za njega slučajan događaj izvan njegove kontrole
- ima jedno ili više od sljedećeg: Jednoitis, idolizacija, očaj, manjak kontrole, strah od prilaska, sramežljivost, rezignacija, kiselo grožđe, pogrešni stavovi o tome što privlači žene
- ima nepostojeću ili slabašnu igru, ili anti-igru

EDIT: Propuh u glavi ima dodatnu i lijepo napisanu analizu s druge strane

Oznake: teorija seksualnog tržišta, alfa, beta, omega, Test


- 14:58 - Komentari (21) - Isprintaj - #

srijeda, 23.11.2011.

Što ti možeš naučiti od Vladimira Putina

Mali Vladko, naš najdraži Super-Alfa. Diktatorski vlada najvećom zemljom svijeta već par desetljeća. Drži život i smrt bilo koga od 140 milijuna svojih podanika u rukama. Vozika se u Formulama i oklopnim vozilima, uspavljuje tigrove, izranja potopljeno blago, upravlja nadzvučnim avionima i kontrolira grijanje i javni transport u udaljenim zemljama. Kada se namršti, tresu se političari po cijeloj Europi, mi se svađamo zašto ga nismo pozvali u posjet kako treba, a birokrati mu se ulaguju da im ne bi odsjekao dotok energije. Jedini je državnik koji ima i visoki rang u nekoj borilačkoj vještini, Judu, a po njemu je nazvan i jedan od zahvata u tom sportu. Zapovijeda vojskom, paravojskom, policijom, špijunima, plaćenim ubojicama i hordama Hells Angels bikera.

Oh da, i iako je službeno oženjen sada neuglednom ženom svojih godina s kojom se ne pojavljuje u javnosti, javna je tajna da uživa u vitkoj gimnastičarki dvostruko mlađoj od sebe.


Ne da bi on to ikada pokazao nečim pretjeranijim od suzdržanog/podrugljivog osmijeha.

Ma svatko bi mogao tako da je visoko rangirani političar. Nema nikakve relevantnosti za naš život, jelda?

Ono što ja volim isticati je to da razlika između običnog čovjeka i "fenomenalnog lika" nije baš toliko velika kao što se čini na prvi pogled. Svakako, biti bogat i utjecajan pomaže, no nema tog čovjeka na svijetu koji ne bi mogao "posuditi" od Putina par dobrih navika i primjeniti ih baš sada i baš ovdje. Putin bi bio priličan Alfa i da nije političar, u to sam siguran. Napreduje se malim koracima. Razvij prvo dobre temelje, kao recimo u jeziku tijela i, osim očite trenutne koristi, druge stvari će vrijediti sto puta više kada ih se napokon dočepaš.

Ah, govoreći o jeziku tijela...



Putin je malen, nema bijega od toga. Visok je, govorka se, negdje između 165 i 170 cm. No zato je žilav, bavi se Judom (nema tog muškarca na svijetu kojem ne bi koristilo malo mišića, no o tome drugi put) i ima dobar stav. Najbitnije, boli ga k**ac za sve. Na ovoj slici, uočimo tipično "sučeljavanje" dvaju svjetskih vođa: svatko se trudi ostvariti neku vrstu prednosti. Bush je pokušao privući malca uz sebe, jedna od najčešćih gesti za isticanje svoje veličine. Njegova lijeva ruka, ovijena oko Putinovog vrata/ramena u popularnom "jastogu", je najdominantnija gesta na slici i predivan način da istakneš koliko si visok.

No Putin ima mnogo malih dominantnih gesti, počevši od druge ruke kojom podcjenjivački tapša Bushevu, pa do stava koji je okrenut OD sugovornika, te napokon apsolutno nezainteresiranog pogleda. Ako se ikada suočavaš s nekim tko te pokušava "nadjačati" na Bushev način, sjeti se kako je gospodin Putin to riješio. Bush izgleda kao klaun koji se trudi oko njega kojeg nije briga.


I nije riješio samo njega.

Mmmmmmm, prepoznatljiva "vječno prisutna nadlaktica". I nema pretjeranog osmijeha. Dapače, čini se istodobno i dobre volje na granici je mrštenja. Svakako je teško reći o čemu razmišlja. Također, Obama, koji je viši od Putina (tko nije?), gleda dolje prema njemu, no Putin ne gleda gore prema Obami, već gleda ravno. Što nas vodi do...


Putin s predstavnikom Noćnih vukova, ruskog udruženja bikera.

Zanimljivo je vidjeti dvoje Super-Alfa tipova suočenih na ovaj način. Jedan je općenito nula, ali u svom baru je moćan i poštovan, čak i više od Putina, i nesumnjivo ima pažnju mnogih groupie cura (kvragu, za to se ne treba biti predstavnik svih bikera u državi, već samo imati motor i kožnjak). U svom okruženju je nenadmašan. Putin, naravno, za to ne mari. Opet se ne trudi podizati pogled prema njemu (ako i jest, skriveno je sunčanim naočalama), i pomalo je nezainteresiran za blag pogled s visoka koji mu prijatelj upućuje. Ne naginje se prema njemu, jednostavno je pristojno udaljen.

Kladim se da Putin nije nešto pretjerano romantičan - definitivno ne pati od Jednoitisa. Njegovo kreveljenje mlađahnoj ljubavnici s početka bi prije shvatio kao opći izraz zadovoljstva nego neku posebnu očaranost baš njom.

Osim jezika tijela, volio bi komentirati još jednu osobinu: Putin ne prašta. Kakve ovo veze ima s običnim čovjekom? Pogledajte primjer. Definitivno ne znači da bi netko trebao unajmljivati plaćene ubojice za one koji mu stanu na put, no kada se uzme u obzir koliko običan čovjek često savija leđa i podnosi svakakva sranja - a pogotovo sa ženama - lako je izvući pouku.

Kladim se da je dio njegovog šarma u tome što se zna da ne trpi gluposti i da kod njega, kada bi stvari krenule loše, ne vjerujem da bi bilo opcije natrag. Ukratko, "zna što hoće", a to nije bez razloga na svim ženskim listama.

Oznake: alfa, super-alfa, novac, rusija, jezik tijela


- 20:11 - Komentari (17) - Isprintaj - #

utorak, 25.10.2011.

Ideal kornjače: 60% Alfa + 40% Beta

Čitajući moje postove, neupućen čovjek bi lako mogao pomisliti da je biti Beta nešto užasno što treba iskorijeniti pod svaku cijenu. Stvarnost je, kao i uvijek, mnogo kompleksnija. Iako je Alfa ekstrem mnogo bolji od Beta ekstrema, to ne znači da se isključivo njemu treba težiti.

Svi smo mi barem jednom upoznali osobu koja nas je isprva fascinirala svojom osobnošću, dosjetkama, smislom za humor i "onim nečim". No ako bi osoba ostala samo takva, ubrzo bi nam počela ići na živce jer bi nakon nekog vremena uvidjeli da nema ništa mekano ili toplo iza te blještave fasade. U ovoj terminologiji, to je pojava koju nazivam "nadigravanje" - kada se provodi previše Igre u odnosu na ono koliko je potrebno nekoj individualnoj ženi.

Recimo da je u tijeku nekakva zabavna i sexy komunikacija SMS-ovima i osjeća se kemija. Razumna stvar bi bila iskoristiti to kao polugu preko koje će se izraziti interes i eskalirati, jer ako se ta razmjena poruka prekomjerno rastegne, komunikacija će preći iz "sexy" u "zabavnu" i njen smisao će se izgubiti. Iako je to bolja situacija od svoje ružne sestre, "Anti-Igre", dugoročno neće uspjeti zadržati pozornost (ok, možda i hoće, ali to nije razumno dosežan cilj za prosječnog muškarca).

Drugim riječima, iako je osnovni seksualni nagon žene željeti što kvalitetnije, što više Alfa karakteristike u partneru, one žene koje ne misle donjom glavom istodobno dobro shvaćaju i da to nije dugoročno održivo osim ako im nije cilj postati samohrana majka koja će poslije pričati kako su svi muškarci svinje koje se ne žele vezati. Stoga će prosječna žena od nekoga tko ima 100% Beta karakteristike pobjeći jer je nimalo ne uzbuđuje, no pobjeći će i od nekoga tko ima 100% Alfa karakteristike zato što prepoznaje opasnost.


Nasrtljiva kornjača (snapping turtle) - oštri zubi i čvrst oklop čuvaju ranjivost ispod sebe

Pravilna ravnoteža je, naravno, kontrast. Čvrst Alfa stav, sa strogom "uzmi ili ostavi" mišlju kao vodiljom, uz nagovještaj ranjivih Beta karakteristika ispod čvrste ljušture. Ovo više ne dolazi prirodno većini muškaraca: oni koji su zbog svojih Alfa karakteristika okusili uspjeh se zanesu time poput djece na ljuljačkama i nikada ne razviju "mekoću" (zašto i bi kad ih trenutna situacija beskonačno nagrađuje?), a oni (mnogo češći) koji su bili većinom Beta ostaju Beta zato što jednostavno ne znaju da u tome postoji neki problem. Svojim ponašanjem, iako ih se teško može kriviti za to jer jednostavno nisu dobili priliku naučiti drugačije, doslovno pozivaju loša iskustva.


Molim te, oslobodi me moje mizerije!

Ugrubo i vrlo metaforički rečeno, naše društvo kao cjelina je 20% Alfa i 80% Beta i u mnogočemu slično kornjači na svojim leđima. To reflektira njegov sastav: sastoji se od malog broja kretena i/ili igrača (muškaraca koji su 60% i više Alfa), umjerenog broja samopouzdanih dobrih dečkiju (muškaraca koji su 40-60% Alfa, dakle negdje između Alfa i Beta), te ogromnog broja Beta (muškaraca koji su manje od 40% Alfa).

U doba promijenjenih kriterija, to je recept za katastrofu, i to za oba spola. Da je obrnuto, pisao bih o važnosti apsolutne lojalnosti i donošenja cvijeća, no trenutno je vaga daleko na jednoj strani. Kroz učenje na tuđim iskustvima, svatko može pametnije birati tko želi biti i s kim želi biti, i možda tako okrenuti oklop tamo gdje bi trebao biti.

Oznake: seksualno tržište, sociologija, alfa, beta, ideal kornjače, žene, muškarci, doziranje igre


- 19:54 - Komentari (15) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.10.2011.

Faks (ni)je seksualni raj

Unatoč jednakosti uvjeta studiranja, i činjenici da žene stječu oko 60% fakultetskih diploma u SAD-u (i RH), žene su i dalje žrtve zle patriarhije i muškaraca koji ih ponižavaju zato što su uspješnije od njih.

Huh?

Na većini sveučilišta je odnos muških i ženskih studenata nešto slabiji od 50/50. Za sami broj studenata nemam točne podatke, ali rekao bi da je razlika mala, ne više od 45/55 (zato što nešto više muških odmah ode na tržište rada, emigrira, napusti faks, etc.). Na nekim sveučilištima je ekstremnije veći broj žena, recimo onome u Zadru, koje ima mnogo tradicionalno ženskih studija kao što su jezici, knjižničarstvo i edukacija, a nijedan tehnički faks gdje bi se očekivala muška većina (iako se i na takvim faksovima odnos pomalo smanjuje). No kakve ovo ima veze s represijom?

Još jedna djevojačka večer, ne njihovim izborom.
Poslije ponoći, na kišnu noć prošlog tjedna, velika grupa studentica se ugurala u kut mračnog bara u podrumu. Obasjane neonskim svjetlom, prolijevale su pivo iz vrčeva, razmjenjivale šale i pjevale. Kao noć vani, postojalo je sve - osim momaka.
"Ovo je tako tipično, skoro svaku noć," rekla je Kate Andrew, apsolventica. Iskustvo ih je počelo umarati: obuku uske topiće, srede frizuru i šminku i sve to, samo da bi se gledale, "jer jednostavno nema muških".

U smislu akademskog napretka, ovo uopće nisu loše vijesti za žene - nazdravimo ženskom napredovanju. I žene su naravno na faksu zato da bi dobile diplomu, ne zato što traže partnera. Ali okružene s toliko drugih uspješnih žena, često im je puno teže pronaći nekoga za spoj u petak uvečer.

Reportaža sa Sveučilišta Sjeverne Karoline u Chapel Hillu, gdje je oko 60% studenata ženskog spola, opisuje probleme koji nastaju s neuravnoteženošću spolova. E sad, iako se s tim novinama slažem većinu vremena, zbog ovako blesavog tumačenja problema bi ih mogao prozvati New Beta Times. Pogledajmo:

"Žene na kampusima s neravnotežom spolova plaćaju društvenu cijenu za uspjeh i, na neki način, viktimiziraju ih muškarci točno zato što su uspješnije od njih," rekao je prof. Campbell.

Brzo, neka netko zove policiju!

Unatoč pogrešnim temeljima, ovo je vrlo zanimljiv članak u smislu društvene dinamike, te kao uvid u razmišljanje vjerojatno najpoželjnije ženske skupine, one za koje se Igra interesira. Što se događa kada se drastično promijeni odnos muškaraca i žena? Za višak muškaraca je lako predvidjeti posljedice, kako vidimo u uvali Zrće. No što kada postoji manjak muškaraca? Ako ste mislili da će odgovor biti "svi momci na kampusu imaju curu, a trećina cura ostaje sama", prevarili ste se.


Charlie Sheen šalje pozdrave

Ne treba ni reći, ovo stavlja momke u poziciju da igraju koliko žele, tako da čak i oni koji su voljni za ikakvo vezivanje dolaze sa zapetljanom ljubavnom prošlošću. Rachel Sasser, apsolventica povijesti, rekla je da prije nego su ona i njen momak počeli hodati, "bio je s barem pet mojih poznanica - za koje znam."

Još gore, cure se osjećaju pod pritiskom da idu dalje nego što im je ugodno, da zaključe stvar. A za muško varanje, "Cure to toleriraju zato što moraju," rekla je Emily Kennard, studentica 3. godine. "Ako ne toleriraš, nemaš momka." (Gđica. Kennard je ipak nadodala da osobno ne tolerira varanje)

Užas! Ovo je za ženu nekakva situacija u kojoj je što god napravila na gubitku. Ili je sama ili trpi varanje. Gdje su normalni momci? U takvim okolnostima, vjerojatno čak ni patentirana obrana od kretena - odlaganje seksa - ne bi baš pomogla. A ona koja se prepusti, u nadi da će "uhvatiti" nekoga, si samo još više kopa rupu inflacijom svog broja. Pravedno ili ne, to bi moglo negativno utjecati na nju kada se prilike srede (ako se ikada srede). Ovo je velika nepravda bez lakog izlaza...

... na prvi pogled:

Jayne Dallas, apsolventica na marketingu, gunđala je kako je populacija muških studenata čak i manja kada je se gleda kao stvarnu skupinu dostupnu za hodanje. "Od tih 40 posto [muških studenata na kampusu], možda ih je 20 posto koje bi uopće razmatrale, a od tih 20, 10 su zauzeti, tako da se sve cure bore za preostalih 10%," rekla je.

Uistinu, mnogo je Mr. Usamljenih na kampusu. "Iako postoji ta ogromna razlika između spolova, to i dalje ne mijenja činjenicu da se momci muvaju uokolo i jadikuju nad svojim samačkim statusom," rekao je Patrick Hooper, apsolvent.

Čekajte, gdje smo ovo već vidjeli? Ah, da. Zanemarimo na trenutak lošu matematiku (tražene riječi su bile da je 40 od 100 studenata muško, a samo je 50% tih muških studenata vrijedno razmatranja, a od tih vrijednih razmatranja je 50% njih zauzeto, a 50% su predmet borbe, što bi dovelo do realnog omjera (kad izuzmemo zauzete žene i sl.) od otprilike 4 žene na jednog muškarca). Bit je u tome da u današnjim uvjetima, činjenica da postoji višak žena neće dovesti do nekakvog obilja za prosječne muškarce, a što bi se razumno očekivalo. Naprotiv, oni će ostati gdje jesu, dok će Alfe biti ti koji žive poput sultana sa svojim haremima.



Svakako, možda će jedan mali dio uspjeti zgrabiti ljepšu curu nego što bi inače uspjeli, i par posto će naići na topliji prijem ako se odvaže na upad. Ali za većinu, test "imaš-li-ono-nešto" ostaje nepremostiva barijera. Ne vjerujem da bi tih 50% otpisanih pomoglo ni da je odnos 35/65: ženska hipergamija (težnja za partnerom maksimalne kvalitete) je jednostavno tu, i tu ostaje. Možda s 20/80...

U obranu ženskog odabira, ne pomaže ni to što su cure u toj dobi na vrhuncu svoje moći, a mnogi momci tek trebaju izgraditi privlačne muške osobine, kao iskustvo, šarm, novac, moć i ostalo što (dijelom) dolazi s godinama. Njihov relativni odnos seksualne vrijednosti je kao odnos vojne snage indijanaca koji jurišaju na mitraljeze. Bilo kako bilo, seksualni nagon se ne može silovati da Betu učini privlačnim, i nikakvo posramljivanje žena zašto ne padaju na prosječne dobrodušne momke neće to promijeniti. Staro pravilo iz "5 minuta Alfe je vrijedno 5 godina Bete" opet izranja poput leša koji je neugodno odlučio isplutati ravno pred šerifom.

Ignissovo pravilo #7: Za sve veći broj žena, biti sama ili u bilo kakvoj vezi s Alfom je prihvatljivija sudbina nego biti s Betom.

To vodi do ovakvih katastrofa na seksualnom tržištu. Ako se pitate koliko je "odjeba" u korist "sexy tipova" potrebno prosječnom momku da jednostavno kaže "je**š to" i napusti tržište, broj je uznemirujuće mali. To dodatno pogoršava odnos. E sad, naravno da se neće sve žene povoditi za takvim nagonima, i nekima će "normalni" kriteriji i dalje biti važniji nego "ono nešto". Ali ja ne bih živio u nadi.

Na kampusima u velikim gradovima, žene imaju više opcija. "Do 2. godine, dobila sam dojam da nema nikoga na ovom faksu s kim bi mogla hodati," rekla je Ashley Crisostomo, apsolventica sa Sveučilišta Fordham iz New Yorka, koje je 55% žensko. Većinom je bila sa starijim zaposlenim muškarcima iz grada.

Ali u klasičnom studentskom gradu, društveni život je ograničen na bratstva, partije, lokalne barove i kafeterije. I muškarci na faksu - ni inače ne baš poznati po džentlmenstvu - mogu biti posebno nepristojni kada im brojke idu u korist.

Žene ne žele ostati na cjedilu, tako da se natječu po muškim uvjetima. Puno je više neobaveznih susreta koji ne vode u ozbiljnije veze. Budući da žene u toj dobi općenito ipak žele "nešto više", one gube. Neke rado provode subotu navečer u knjižnici. A mnoge bi radije izašle s prijateljicama, nego hodale s grubijanom s faksa.

Onih 50% otpisanih je, naravno, irelevantno. Iako su spomenute žene te koje svojevoljno biraju tipove za koje je očito da će ih varati, lakše je okarakterizirati suprotni spol kao "grubijane" nego se pogledati u ogledalo.

Pouka:
- Ako imaš Alfa kvalitete, studentski dani će biti bolji nego ikada prije.
- Ako si Beta, sve je po starom.
- Ako si žena, trebala bi ne misliti donjom glavom i drastično reorganizirati svoje kriterije.

Oznake: teorija seksualnog tržišta, alfa, beta, hipergamija, priče sa seksualnog tržišta, društveni krug, odabir partnera


- 10:53 - Komentari (11) - Isprintaj - #

subota, 17.09.2011.

Slučajni putevi odrastanja

Pojmove "Alfa" i "Beta" ljudi često krivo shvaćaju kao kategorije isklesane u kamenu, obrisa definiranih od rođenja i zauvijek nepromjenjivih. Naposljetku, zato bi se netko mogao i uvrijediti - reći nekom da je jedno ili drugo je kao reći nekome da je "Hrvat ili Srbin", ili "Arijevac ili Židov" je odvratno, najviše zbog "ja-sam-bolji-od-tebe" poruke i zbog nepromjenjivosti situacije. Rođen si kao nešto, ostaješ to nešto, trpi! Pati i šuti, budalo jedna! Tko ti je kriv?

Naravno, ova poredba nema smisla iz više razloga. Kao prvo, Alfa i Beta nisu nepromjenjive kategorije. Kao drugo, ne nastaju rođenjem, već godinama odrastanja i stvaranja vlastitog životnog iskustva. I na kraju krajeva, biti Alfa ili Beta ne znači biti zadovoljan ili nezadovoljan u životu (iako postoje određene korelacije) - svatko ima svoje kriterije. Evo gdje nastaje glavni problem:

Beta neuspješan sa ženama ne zna što radi krivo što ga čini tako neuspješnim sa ženama JEDNAKO koliko i Alfa uspješan sa ženama ne zna što radi dobro što ga čini tako uspješnim sa ženama. Oba ekstrema, recimo protagonist iz filma "40 yr. old Virgin" i legendardni Casanova, jednako nisu imali pojma zašto su dospjeli tamo gdje jesu. Naravno, jedan je imao razloga biti zadovoljan sa svojom situacijom; drugi nije.

Huh?

Usporedimo dva moderna hipotetska muškarca: oba s rođenjem počinju manje više jednako, kao dvije gotovo identične osobe koje ćemo nazvati AB1 i AB2. Svakako, postoje genetske razlike, ali one su u mladosti mnogo slabije izražene. Ako ima ikakve razlike, ona je statistički beznačajna.

Negdje tamo u osnovnoj školi, oboje mladih momaka, i AB1 i AB2, dožive "simpatiju" ili kako već to želite nazvati. Budući da su neiskusna djeca, jedino što im pada na pamet je nešto u osnovi jednako debilno, tipa vući simpatiju za pletenice ili buljiti u nju s udaljenosti. Iz nekog sasvim slučajnog razloga koji bi mogao biti nešto beznačajno jednostavno, tipa boja njegove pernice, ili samo nekog njenog hira, AB1 se svojoj simpatiji svidi i oni počnu "hodati".
AB2, koji je učinio sasvim isto, svojoj se ne svidi i ona umjesto toga otrči prijateljicama i ispriča svima kakav je AB2 kreten.


U ovom trenutku, oboje su isti, ali jedan je primio dozu samopouzdanja i iskustva koja ga gura naprijed. Njega ćemo sada nazvati samo "A". Drugi je dobio dozu sramote i neuspjeha, i ništa iskustva. Ako se nešto pročulo, možda ga zajebavaju na školskom odmoru. Njega ćemo sada nazvati "B".

Zatim postoje društvene razlike. Možda A odrasta u okolini koja ga potiče na osobni razvoj i daje mu više sigurnosti od B kojeg uništava neki obiteljski problem. Možda A ima stariju sestru ili prijateljicu kojoj se može povjeriti ili pitati za savjet, i koja čini kontakt sa suprotnim spolom prirodnijim, a B je okružen samo muškarcima i nema nikoga tko bi mu razbio ideju o suprotnom spolu kao nečemu strašnom i misterioznom, ili je u drugom ekstremu i nema muškog uzora?

(slična priča se može dobrim dijelom ispričati i sa ženske strane, ali o tome drugi put)

U svakom slučaju, momci odrastaju i dođu tamo negdje u srednju školu. A i dalje ne zna puno, ali zbog iskustva ima više samopouzdanja od ne-bitno-različitog B. Lakše mu je pristupiti nekoj koja mu se svidi, ne osjeća više takav iracionalni strah i samopouzdaniji je, što je privlačno. Možda opet čini neku blesavu stvar, recimo kao što viđam na blogovima nekih komentatorica, napiše na Facebooku "hoćeš li biti moja cura?" ili što već, ali ona se zbog samopouzdanja čini boljom nego što jest.

B, u međuvremenu, se pita bi li uopće trebao nešto pokušati s novom simpatijom, ne zna što bi jer je prošli put učinio nešto krivo, razmišlja, oklijeva. Dotle mu netko tipa A skupi njegovu simpatiju, ili je jednostavno ona zbog prve pojave preselekcije zapaljena za "onog slatkog koje žele sve cure" i sasvim nesvjesna da B uopće postoji, i B nastavlja dalje sam, paraliziran.

U tih par godina, A, poučen iskustvom se razvija i dalje i vjerojatno otkriva i čari seksa, dok je B sretan ako mu išta pođe za rukom i doživi neku kratkotrajnu romansu - romansu koju u ovom trenutku već ima solidnu šansu uništiti jer je, zbog neiskustva i manjka samopouzdanja, očajan, pati od ljubomore ili puže pred njom. Zasigurno već osjeća da je nešto krenulo krivo i pokušava se izvući, ali gdje god traži savjete ga čeka neprobojni zid gluposti.

Negdje na faksu, A je već toliko razvijen da ćemo ga nazvati "Al", a B ćemo nazvati "Be" i njihove sudbine su već postale vrlo različite. Između njih postoji ogromna razlika: Al stiže s mnogo samopouzdanja, možda čak i nekom vrstom mračne slave i vjerojatno prilično brzo stvara društvene krugove i nalazi partnerice po sada već okušanim metodama. Njegova mogućnost izbora, bilo za ozbiljnu vezu bilo za nešto manje, je velika. Dapače, budući da je do sada već skupio impresivan broj, Alova mogućnost da "šutne" curu zbog nečeg blesavog ili jednostavno jer je kreten (ako je takav postao) i zna da će uskoro bez problema naći novu mu daje najjaču vrstu vrijednosti i čini ga još privlačnijim.

No Be je nesiguran i izmučen, i možda pati od Jednoitisa koji ga progoni još iz srednje, tako da opet oklijeva, pokušava, ne uspijeva i internalizira neuspjehe. Stabilizira se i vjerojatno doživljava par veza koje ne traju predugo. S vremenom ih prihvaća i racionalizira u neku vrstu kiselog grožđa tipa "ljubav mora boljeti". BE sasvim odustaje čak i od traženja savjeta i prepušta se slučajnosti, zavučen u svoj oklop idealizma.



Poslije toga, situacija se već kristalizirala u kategorije koje poznajemo: Alfa i Beta. Alfa, ako izađe vani, zbog svega što je akumulirao u zadnjem desetljeću, imat će "ono nešto" i bit će privlačan možda 1 od 20 žena. Ako uđe u klub (ne da je to jedina metoda upoznavanja žena, samo kažem), dobra je šansa da je neka kojoj se sviđa već tamo. Promatra ljubavni život i spojeve kao veselo igralište prepuno užitka.

S druge strane, Beta je prvo zbog slučajnosti, zatim lošeg iskustva i na kraju vlastitog fatalizma, postao privlačan možda 1 od 400 žena. Bio bi sretan da se u cijelih godinu izlazaka u klubu uopće nađe ta koja bi bila zainteresirana za njega, a upad je za njega nešto nezamislivo. a na spojeve koje povremeno dobija (nakon neminovnih grešaka) odlazi s jezom u srcu, i zbog nervoze, srama i oklijevanja propušta očite prilike.

Naravno, ovo su ekstremni primjeri. Mnogi ne dosežu niti jedan - recimo, mnogi Alfa tipovi, čisto zato što su zgodni/bogati i ne trebaju se previše truditi, nikada ne razviju ni Igru ni razumijevanje suprotnog spola i čude se sasvim očitim stvarima. Mnogi su između i uspijevaju se "zabavljati" par godina, sve dok ne počnu zalaziti i ožene se. Većina je demografski prosjek: nekoliko partnerica razbacanih kroz puno godina, onda vjenčanje, dvoje djece i (vjerojatno) razvod.

Pouka: i Alfa i Beta su počeli s gotovo iste pozicije i s istim prvim potezom. Samo je slučajnost, a ne priroda ili sudbina, odredila gdje će završiti, i odredila je tako različite puteve zato što neke stvari u životu jednostavno nisu pravedne. Život nije briga za to što zaslužuješ ili ne zaslužuješ.

Tvoja sudbina nije i nikada nije bila zapisana u kamenu. Moć da promijenimo neke stvari dolazi iz odluke da prestanemo dozvoljavati ehu lošeg događaja iz prošlosti da definira našu budućnost. Donesi tu odluku već danas.



(Thx €uru za inspiraciju)

Oznake: alfa, beta, djeca, muškarci, igra, priče sa seksualnog tržišta, igra općenito


- 12:32 - Komentari (29) - Isprintaj - #

subota, 10.09.2011.

Alfa jezik tijela

65% komunikacije odvija se jezikom tijela. To kažem ja, i zato mi morate vjerovati.

Šala mala. Neki istraživači tvrde 50%. Neki 70%. Neki 90%, a neki 41.91%. Taj dio je teško moguće kvantificirati jer - suočimo se s tim - što uopće čini komunikaciju i kako ćemo testirati je li poruka prenesena i na koji je način prenesena? Uključuje li govor tijela pantomimu? Što je s govorom tijela koji je podsvjesan u odnosu na onaj koji je pod našom kontrolom? Ima li (dobar) izgled pojedinca pozitivnu korelaciju s njegovom tjelesnom komunikativnošću? Ako komuniciramo 70% govorom tijela, postoji li ikada šutnja? Što ako imam sjajan govor tijela ali sam u mraku?


Neke vrste riba prirodno imaju sjajan jezik tijela.

Argh.

Bilo kako bilo, jezik tijela je neosporno bitan. Već sam spominjao kako pogrbljenost, klasična i vrlo česta greška, može drastično pokvariti dojam. Čak i ako ne izgovoriš nijednu riječ, dobar dio prvog dojma u upadu možeš stvoriti već i samo pravilnim govorom tijela. Neke stvari, kao kakvu poruku naše držanje šalje svijetu, su pod našom kontrolom, i jednostavno nema izgovora da ih pustimo da idu kvragu. Osim toga, držanje je u pozitivnoj povratnoj vezi s raspoloženjem: čovjek koji je loše raspoložen će vjerojatno imati slabo držanje, no isto tako će i onaj s dobrim držanjem zbog toga osjećati bolje raspoloženje.

Zatim, iz jezika tijela dolazi dobar dio projekcije. Ako si na spoju i cijelo vrijeme imaš nekakve tikove, premještanja, trzaje i što već, to će uznemiriti tvoje odabrano društvo i ona će vjerojatno pobjeći kroz prozor WC-a. Ako si opušten, i ona će biti opuštena. Uoči kako dijete kada padne često prvo pogleda roditelje da vidi njihovu reakciju. Ako su roditelji nasmiješeni, nasmijat će se kao da nije ništa bilo. Ako su zabrinuti, shvatit će da nešto ne valja i počet će plakati. Na istom principu počiva i projekcija koja dolazi iz jezika tijela.

Kao i uvijek, jezik tijela se može prilično jasno podijeliti na određene signale, koje dalje možemo podijeliti u već ustaljene kategorije: Alfa i Beta. Uistinu, ako promatrate malo gorile, vođa čopora ima drukčije držanje od svojih podanika, isto kao što ljudski karizmatični vođa tima ima drukčije držanje od onih koje vodi. Ipak, ono najbitnije što ljude razlikuje od gorila je to što ljudi mogu detaljno analizirati složene pojave koje susreću, razmisliti, i izvesti iz njih zaključke. Isto tako je i kod jezika tijela, jer kao što se može proučavati ponašanje s ciljem izoliranja Alfa i Beta osobina, tako se može (poput ovog, recimo), proučavati i držanje.

Pa da krenemo! Pozabavit ćemo se nekim tipičnim pokretima i držanjima, sa stajališta muškarca (za žene je cijela stvar, kako smo pisali, isto bitna ali ne baš toliko bitna). Osim toga, pozitivan jezik tijela ima upotrebe svugdje, pogotovo u poslovnom svijetu (osim možda na intervjuima za posao, gdje je malo poniznosti dobra stvar).

Glava: uspravljena, pogled ispred sebe, ni gore ni dolje. Bez naglih trzaja i okreta, te pogotovo stalnog "skeniranja" poput radara! Skenira se okretanjem očiju, ne glave. Beta se stalno osvrće oko sebe da vidi hoće li ga netko napasti. Alfa mirno promatra scenu kao da je to njegovo kraljevstvo. Ako si u razgovoru, ne dozvoli si stalno kimanje glavom. Druga strana zna da je slušaš.

Kontakt očima: tipična oznaka Bete je da nije sposoban držati kontakt očima, tj. refleksno spušta pogled, a pogotovo kada se sretne sa ženskim. Zatim, nakon što je prilika prošla, bulji i grize se u sebi, što ostavlja strašno creepy dojam. To ima neke veze s prevelikom brigom da druga strana ne pomisli nešto. Ako se tvoj pogled sretne s nečijim, zadrži kontakt barem kratko vrijeme. Nema ti zašto biti neugodno. Nije potrebno inzistirati na tome tko će prvi odvratiti pogled (pogotovo u slučaju drugih muškaraca), no instantni bijeg ne šalje dobru poruku.
Kada joj govoriš nešto, gledaj u nju. Kada ona tebi govori nešto, dozvoli si povremeno skrenuti pogled s očiju, kao da te nešto omelo.

Torzo: Ramena trebaju biti raširena i unatrag, ukupni stav ravan i blago ispršen. Tvoj donji dio leđa bi trebao davati osjećaj kao da ga nešto gura unatrag. Dobro držanje će također naglasiti visinu ili kompenzirati za nju.

Ruke: držanje ruku prekriženih na prsima ili podignutih je defenzivni stav koji govori da je osoba uplašena i zabrinuta da će je netko napasti. Za ruke je najbolje da budu opuštene uz tijelo, ne savršeno (ukočeno) ravne, već s vrlo blagim kutom u laktu koji dolazi prirodno. Bez stalnog češkanja, popravljanja odjeće i dodirivanja stvari s kojima ništa ne radiš!

Noge: Noge bi trebale biti raširene u razini ramena i gledati prema naprijed ili vrlo blago sa strane. Više od toga je try-hard, manje od toga je defenzivno kao i kod ruku. Kada hodaš, zamisli da je iznad tebe nekakva linija koja te vodi, što će uskladiti tvoje pokrete.

Alternativno, dobar stav je i težina na jednoj nozi, a druga okrenuta oko 45°prema vani, što okreće kukove u jednom smjeru, a torzo u drugom, i time ispravlja sve mišiće. Ukupan stav koji dobro odražava ovu i sve druge navedene osobine je Contrapposto, poznati antički stav izgubljen stoljećima i opet populariziran s renesansom. Najpoznatiji primjer je Michellangelov David:


Minus manjak odjeće, naravno.

Držanje pića: osim kada se pije iz njega, piće je uputnije držati negdje kod struka, s rukom oko oko 90°, nego visoko kod prsiju, kao da se bojiš da ćeš nešto proliti i moraš gledati u njega. Za one koji su upoznati s James Bondom Seana Connerya, razlika je vidljiva.

Osmijeh: Nema ništa loše u osmijehu, no umjereno - nije dobro biti "onaj tip' koji se uvijek smije" ni "onaj namrgođeni". Misterija donosi više bodova od dobrog raspoloženja. Više o tome sam već pisao.

Sjedenje: Noge mogu biti blago raširene ili jedna gležnjem podignuta preko druge. Nikako prekrižene, tako sjede žene. Ukupni stav: naslonjen blago unatrag u udobnom položaju, ispravljenih leđa, velikodušno s prostorom osim ako je velika gužva. Ruke ili opuštene na stolu ako je blizu, ili na naslonima ili nogama. Dlanovi i prsti opušteni bez obzira na površinu na kojoj se nalaze, ne skvrčeni ili obuhvaćeni oko noge. Bonus bodovi za sklopljene ruke iza glave, najotvorenija moguća poza, no nemoj pretjerivati.

Brzina: Ako obratite pažnju na opise raznih Alfa tipova (i u ljubavnom i u drugom smislu) u književnosti, primjetit ćete da se često upotrebljava opis tipa "kretao se polagano ali odlučno, slično kakvoj velikoj mački u lovu". Alfa se kreće polaganim, dugim korakom poput leoparda. Beta se kreće kratkim isprekidanim korakom, poput kokoši koja trči po dvorištu. Ista paralela vrijedi i za pokrete rukama i za govor. Osim ako nešto pada i to trebaš uhvatiti, nema razloga za mahanje rukama.



Bog je rekao: "Idite i množite se." Ja kažem: "Idite i držite se uspravno." belj

Oznake: alfa, jezik tijela, interna igra


- 20:27 - Komentari (26) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.09.2011.

Definiranje Alfa muškarca


Je li Alfa ili nije? Vrag će ga znati...

Poznavao sam tipa na faksu koji je bio Alfa muškarac po kriterijima većine ljudi - vrlo uspješan student, s priznanjem od županije i omiljen u društvu, sportaš, građen kao planina, s mišićima i visinom koji su bili pomalo u kontrastu s njegovom ljubaznom prirodom. Nisam znao detalje njegovih financija, ali koliko sam shvatio, njegov otac je bio vlasnik uspješne firme.

U svakom pogledu kavalir (do te mjere da bi odbijao pričati nepristojne viceve ako su cure bile u blizini) i prilično pobožan Katolik koji je izbjegavao piti, svejedno nije bio nikakav mekušac: jednom kada su se neka dvojica u menzi posvađali i prijetili da će se potući, uskočio je između i zaderao se na njih da se istog trena prestanu glupirati - što i jesu. Jednog dana, kada smo bili na kavi poslije ispita i pričali o svemu (o čemu muškarci pričaju), spomenuo je da uskoro mora ići na trening.

"U redu," rekao sam ja. "Što ono treniraš... odbojku?" (tako nešto je jednom spomenuo)
"Ne ne, to je bilo samo na ljeto. Boks."

Na njega sam se definitivno ugledao, pogotovo u zdravom životu. No unatoč svim njegovim osobinama, ne sjećam se da sam ga svih tih godina ikada vidio s nekom curom. Nekakva fatalna mana spriječila ga je da ostvari uspjeh (za zlobnike, to nije bilo zato što je bio gay). Na zadnjoj godini sam čuo da je bio s jednom našom kolegicom koja ga je prevarila nakon dva mjeseca. Na to je reagirao teškim Jednoitisom, alkoholizmom i "kratkim fitiljem" pogotovo kada bi sreo njenog "novog odabranika" na faksu. Ne znam što se poslije desilo s njim, ali nadam se da je uspio pronaći sreću i mir koju zaslužuje.

Spominjem ovaj slučaj zato što dobro prikazuje problem kategorizacije. Ni moj poznanik nije bio po svim pogledima savršeni Alfa - mogao je uz to biti predsjednik udruge, još veći i jači, voziti BMW ili što već, no imao je dovoljno takvih kvaliteta da bi se razumno očekivalo da će biti barem donekle popularan među curama. Vanjskom promatraču, koji nije znao za njihove probleme, činio bi se kao Alfa. Naposljetku, visok, mišićav, relativno imućan, najbolji student, kavalir, autoritativan... i sve to nije baš pomoglo. Trebalo je, ali slučajno (ili ne baš slučajno) nije.

To je razlog zašto, kada u kontekstu bloga nekog muškarca opisujem kao (grčko slovo), mislim prvenstveno na uspjeh sa ženama: koliko žena privlači, kojom snagom, i kakve su ljepote/kvalitete tih žena. Na jednom kraju su u manjini Alfe - najpoželjniji, koji monopoliziraju ogroman broj kvalitetnih žena (bilo kroz veze, bilo kroz čekanje žena na njih). Zatim Bete, koji predstavljaju manje-više prosječnog muškarca i većinu populacije (70%?), te na kraju mali ali značajan broj Omega, neželjeni od koga ili prisiljeni na zadovoljavanje sa dnom dna.

Test mjeri sve živo, zato što visoki bodovi u nekom području razumno upućuju na to da će imati uspjeh sa ženama (npr. tko ne voli visoke?), no uvijek postoje iznimke. Zbog toga bi bio skloniji (u kontekstu ovog bloga) reći da je ružni, siromašni, nepopularni nerd koji zadobije iskrenu ljubav ljepotice ili dvije Alfa, a da je zgodni milijunaš koji oprašta bezveznoj ženi koja ga besramno vara i povlači po sudovima - Beta.

Ukratko, ne miješaj Alfu kao snažnog, bogatog vođu muškaraca, s Alfom kao playboyem. Nisu svi prvi istodobno i drugi, niti obrnuto. Razlika je, u seksualnom smislu, naravno suptilna. Osobine će često biti isprepletene, a uspjeh nekonzistentan. Ipak, otprilike odrediti u koju široku kategoriju tko spada i kako se to odražava na njegovo ponašanje i život, te kako to promijeniti, je razmjerno jednostavno.

Oznake: alfa, beta, priče sa seksualnog tržišta, odabir partnera


- 08:59 - Komentari (17) - Isprintaj - #

subota, 06.08.2011.

Što Igra može učiniti

Jedno ograničenje Igre je da za svakog čovjeka postoji limit, biološki faktori s kojima je ili rođen ili nije (npr. visina, izgled, sampouzdanje (?)). No ta ograničenja su fluidna. Kada se pitamo "što bi neka vidjela u njemu?" (mnogo češća situacija od "što bi neki vidio u njoj?"), treba uzeti u obzir veliku količinu varijabli koja to određuje, te ovaj odgovor: "začudili biste se.". Najveće čuđenje dolazi iz shvaćanja koliki se dio zapravo može naučiti, uvježbati i kontrolirati.

Istina, 55-godišnji, ružni, niski, asocijalni smetlar neće ni uz kakvu igru početi spavati sa supermodelima. Ali možda će saznati da postoji cijeli neotkriveni svijet redovnog seksa s 50-godišnjakinjama koje su upravo prošle razvod. Tko zna? Najbitnije je da će svatko, s obzirom na svoju relativnu startnu poziciju, osjetiti značajno poboljšanje.

Zbog fenomena racionalizacije, ljudi ne trebaju ogromne promjene da se usreće. Čovjek je prilagođen na ono što ima i na to da njegova iščekivanja neće biti ispunjena; zato, čak i mali pomak prema onome što želi će donijeti značajnu promjenu. Kad se o tome malo razmisli, mala poboljšanja nisu samo stvar seksualnog života, već i drugih područja. Npr. "prestali smo se svađati. Moja plaća je sada 6000 umjesto 5000. Moje dijete je s trica u školi prešlo na četvorke. Mogu ostati na godišnjem 5 dana duže. Mogu podići 5 kg više nego prije." Itd itd.

Kada bi pretpostavili prosječne rezultate za neke prosječne kategorije (omega, beta, alfa...), i otprilike pomake koji mogu nastati iz dobrog poznavanja Igre, dobili bi nešto ovakvo:


Vrijedno proučavanja?

Bonus: jučer, dok sam čekao na kolodvoru, vidio sam par koji se opraštao. Ona je bila zgođušna crnka, on prosječan muškarac s velikim naočalama, oboje u ranim tridesetim. Nije im ništa nedostajalo, osim što je on cijelo vrijeme prelazio rukom od njenog ramena do prstiju, niz vanjsku stranu ruke, u gesti zaglavljenoj između nježnosti i kemijskog čišćenja. Prvi put je možda djelovalo kao romantična gesta, ali nakon što je isto trajalo gotovo 5 minuta, postalo je gadljivo. Povremeno bi se poljubili, točnije on bi posegnuo za njom, privukao njeno lice sebi i oblizao je. Nakon toga bi nastavio s masažom dok je ona gledala uokolo. Nikakve riječi nisu bile izrečene.
Kada je bilo vrijeme za konačni rastanak, poletio je glavom naprijed, otvorenih ustiju poput ogromnog pipka koji traži još jedan vlažni poljubac. Ona je okrenula glavu, istrgla se, i pobjegla u autobus. Da nema takvih priljepaka, vjerojatno ne bih imao o čemu pisati.

Oznake: interna igra, igra općenito, beta, alfa


- 14:06 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 05.08.2011.

6 stvari kojima možeš baš sada postati bolji zavodnik

Najčešći prigovor koji dobivam na konstruktivne postove o zavođenju je da je područje previše teško i komplicirano. Čovjek dobija otprilike ideju što napraviti, kako otprilike postaviti svoj mentalni sklop, ali je izgubljen u masi parametara za koje nije siguran odnose li se na njega, i što napraviti ako se odnose. Zato, iako ovo nije ni izbliza sveobuhvatna lista, evo nekoliko stvari za početak:

1. Prestani pitati za dopuštenje. Smijem li te poljubiti? Mogu li dobiti tvoj broj? Bi li otišla sa mnom na kavu? Stani! Ti si muškarac i na tebi leži vođenje. Budući da su muškarci rijetko u prilici čuti kako ih netko pita za intimnost, ne shvaćaju kako jadno ženama zvuče takva pitanja. Osim toga, takva pitanja izazivaju neugodan trenutak koji jednostavno moli za bujicu izgovora kojima će se izvući. Pozivaj, ne pitaj.

2. Memoriziraj barem jednu rutinu. Ako si ikada više od jednom pričao neku priču iz svog života, ili više od jednom upotrijebio neku šalu na koju se žena nasmijala, upotrijebio si rutinu. Može li se skratiti ili učiniti zanimljivijom? Kad prvo počneš razgovor sa ženom, ona nema pojma tko si ti. To joj ni ne možeš reći bez da ispadneš hvalisav, osim ako to nije suptilno, kroz priče i anegdote. Prestani na rutine gledati kao na glumu - to je samo kratica kojom kažeš nešto o sebi na najbolji mogući način.

3. Prestani davati direktne odgovore. Razgovor sa ženom ne bi trebao biti poslovni intervju u kojemu ona upisuje tvoje podatke u obrazac, već uzbudljiva vožnja kroz kanjone emocija. Sljedeći put kad te pita koliko imaš godina, natjeraj je da pogađa. Kad te pita čime se baviš, reci da pljačkaš banke. Istog trenutka ćeš iskočiti iz mase muškaraca koja se trudi impresionirati je tako da navodi koliko godišnje zarađuju i koja im je najdraža marka.
Interes koji time stvaraš je zadržava u tvojoj blizini dovoljno da se zainteresira i za tvoje druge osobine, koje inače ne bi došle do izražaja. Ne moraš biti klaun i ovo raditi cijelo vrijeme, ali mala doza će ti značajno pomoći.



4. Uspravi se! Ne mogu ni opisati koliko ljudi ima problem s pogrbljenošću, naginjanjem naprijed i slabim jezikom tijela. O tome bi se moglo napisati cijele knjige, ali ako hodaš pogrbljeno, svinutih leđa, uvučenih ramena i glave dolje, osim što si stvaraš zdravstvene probleme, smanjuješ visinu i odaješ dojam slabosti.
Također, ako pričaš sa ženom, nemoj se naginjati prema njoj. Ta refleksna gesta poručuje nešto tipa "Ajme, tako sam sretan što pričam s tobom" i komunicira da si neiskusan - da imaš nisku vrijednost. Opusti se i daj da se ona nagne prema tebi. Ako si dotad stvorio makar trunku interesa, slijedit će te.

5. Prestani misliti o bilo kojoj ženi kao "vrućoj", "zgodnoj" ili "prelijepoj". To implicira da je ona predobra za tebe, što vodi lošoj, očajničkoj igri. Što misliš, hoćeš li je dobiti? Ako se umjesto odgovora pitaš je li predobra za tebe, garantiram da nećeš. Zato, odsad je svaka žena "ok", "u redu" ili "cool".

6. Budi odbijen! Sasvim je prirodno da patiš od straha od prilaska i tvoj mozak kao na steroidima smišlja grozne posljedice koje će nastati ako budeš odbijen. Jedino iskustvom možeš predvladati taj strah. Ne postoji drugi način! Zato priđi lijepoj ženi i reci nešto (npr. zdravo, kako si?). Dobra je šansa da će nakon rečenice-dvije na pristojan način završiti razgovor, i to će biti tipično za gotovo svako odbijanje koje ćeš doživjeti. Možda taj osjećaj peče ali moraš izaći iz svoje zone udobnosti. Prihvati da 90% žena na planetu neće nikada htjeti ništa s tobom, i pronađi one koje hoće.

Oznake: interna igra, rana igra, igra, savjet, jezik tijela, alfa


- 11:38 - Komentari (16) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.07.2011.

Jesi li Alfa? (Test za žene)

(adaptirano od Roissya)
Vaša vrijednost na seksualnom tržištu je mjera koja određuje muški interes za vas. Ovaj test će vam dati informaciju o broju i kvaliteti muškaraca koje možete privući. Budite iskreni u odgovorima. Iako je namijenjen ženama, muškarci, možete ga i vi riješiti za svoju partnericu kako bi si povećali ego ili se vratili u realnost. Termini Alfa i Beta ovdje nemaju isti kontekst kao i za muškarce i korišteni su samo kao zabavni ekvivalent.

Napomena: ovaj test ne mjeri vašu vrijednost kao ljudsko biće, altruizam ili općenitu vrijednost. Mjeri samo seksualnu vrijednost. To što je netko (ne)privlačan drugom spolu ne znači da je dobra/loša osoba ili što već. BMI vrijednosti su uzete iz starijeg doba, prije nego je epidemija pretilosti stvorila distorziju. Iako možda netko zna ženu koja je s 35 godina privlačna kao neka s 20, test je baziran na prosjecima. Hvala na razumijevanju!

Za razliku od testa za muškarce, ovaj test ima kliznu skalu za ocjenjivanje, kako bi bolje opisao ogroman utjecaj nekih faktora na žensku seksualnu privlačnost. Za svako pitanje odaberite odgovor, dodajte ili oduzmite onoliko bodova koliko piše i svoj konačni rezultat usporedite s onima na dnu testa. Mogući raspon bodova je od -72 do 63.

1. Koliko imaš godina?

a) 14 i manje: vrlo dobro za tebe (vidi bodove pod b), ali što radiš ovdje?
b) 15-17: +5
c) 18-23: +10
d) 24-27: +5
e) 28-31: +3
f) 32-34: 0
g) 35-38: -1
h) 39-44: -5
i) 45-49: -7
j) 50-54: -10
k) 55 i više: moja sućut


2. Koliki je tvoj IQ?

a) 85 i manje: -1
b) 86 do 100: 0
c) 101 do 129: +1
d) 130 do 145: 0
f) 146 i više: -1


3. Kakav je tvoj glas?

a) mekan i muzikalan: +1
b) normalan: 0
c) hrapav i dubok: -1


Sljedećih 10 pitanja se bavi izgledom tvog tijela.

4. Tvoje grudi su...
(zbog totalne konfuzije u internacionalnim mjerama, bolje je da ovo sami ocijenite. Tablica)

a) Nepostojeće ili vrlo male: -1
b) Male: 0
c) Srednje: +1
d) Srednje i prirodno čvrste: +2
e) Velike: +1
f) Vrlo velike: 0


5. Koliko su duge tvoje noge u odnosu na visinu?

a) Kratke: -1
b) Srednje: 0
c) Duge: +1


6. Kakvog je izgleda tvoja stražnjica?

a) Ravna/nema je uopće: -1
b) Prosječna: 0
c) Okruglasta i čvrsta: +1
d) Velika i mesnata: 0


7. Kakvog je izgleda tvoj stomak?

a) Ravan/oblikovan: +1
b) Prosječan/blago zaobljen: 0
c) Visi: -1
d) Pivska trbušina: -5


8. Dlake na tvom tijelu se nalaze na:

a) samo kosi i spolovilu: +1
b) Na nogama: 0
c) Na nogama i ispod pazuha -1
d) Na nogama, ispod pazuha i/ili na licu, leđima, bradavicama i madežima: -2


9. Tvoje ruke su:
a) male, delikatnih prstiju: +1
b) prosječne: 0
c) muške: -1


10. Kakva je tvoja nadlaktica?
a) Čvrsta, gotovo da se vidi triceps: +1
b) Prosječna, ne visi: 0
c) Kad ispružim ruku, mogu skupiti jastučiće ispod nje: -1


11. Tvoj omjer struka i kukova (dobiven tako da metrom izmjeriš opseg svog struka i podijeliš ga s opsegom svojih kukova) je:

a) 0.65 do 0.75: +1
b) 0.55 do 0.64: 0
c) 0.54 i manje: -1
d) 0.76 do 0.85: 0
e) 0.85 do 0.95: -1
f) 0.96 i više: -2


12. Imaš li ikakav deformitet/invaliditet?

a) ne: 0
b) da, sitni: -1
c) da, veliki: -7


13. Koliki je tvoj BMI (Body Mass Index)?
Formula za BMI: Težina (kg) / (visina (m) * visina (m)). Npr. osoba visoka 160 cm i teška 50 kg ima BMI = 50 / (1.6*1.6) = 50 / 2.56 = 19.53.

Dodatak: Primio sam zamjerke na to da "BMI nije bitan". Upućujem vas na ovu sliku sa (procjena) sljedećim vrijednostima BMIa: 21, 23, 25, 28, 32



a) 14.5 i manje: -10
b) 14.6 do 15.1: -5
c) 15.2 do 16.5: 0
d) 16.6 do 17.8: +3
e) 17.9. do 21.5: +10
f) 21.6 do 23.5: +3
g) 23.6 do 25.2: 0
h) 25.3 do 29.0: -5
i) 29.1 do 34.0: -10
j) 34.1 i više: nemoj se truditi završiti ovaj test


Sljedećih 6 pitanja se bave izgledom tvog lica, koje čini velik dio privlačnosti. Vrlo sitne promjene mogu imati drastičan efekt na privlačnost ženskog lica. Tko ne vjeruje, neka pogleda sljedeću simulaciju lica (nema potrebe da je označavam jer će svi čitatelji oba spola istog trena znati koja je privlačna, a koja nije). "Ljepota je subjektivna" se okreće u grobu.



14. Na skali od 1 (najružnija) do 10 (najljepša), jesi si lijepa?
Nemoj niti pokušavati dobiti pošteno mišljenje od sljedećih ljudi: obitelji, prijateljica, prijatelja (koji bi spavali s tobom da nisu u prijateljskoj zoni), homoseksualaca. Ako se pitate zašto, pogledajte facebook stranicu bilo koje ženske osobe i pobrojite likeove i komentare na njenim slikama. Ili se ocijeni sama i oduzmi bod-dva, ili se pouzdaj u ono što si dosad čula od nepoznatih/neutralnih osoba.

a) 0-1: zašto uopće postojiš?
b): 2: -10
c) 3-4: -5
d) 5: -1
e) 6: +1
f) 7: +5
g) 8-9: +10
h) 10: +12


15. Koliko je čista tvoja koža?

a) Glatka poput svile: +1
b) Bez uočljivih akni, poremećaja ili nezgodnih madeža: 0
c) Neka kombinacija navedenog pod b: -1


16. Koliko je velik tvoj nos?

a) Malen: +1
b) Srednji: 0
c) Velik: -1


17. Kakve su tvoje usne?

a) Vrlo tanke: -1
b) Prosječne: 0
c) Pune i senzualne: +1


18. Kolike su tvoje oči?

a) velike i izražajne: +1
b) Prosječne: 0
c) Sitne i zrnaste: -1


19. Kolika je tvoja brada?

a) Velika: -1
b) Srednja: 0
c) Mala: +1


I posljednja pitanja se odnose na karakter, seksepil i ponašanje. Ovo je najbliže "igri" što žene imaju, zbog čega su bodovi u ovoj kategoriji i najmanji.

20. Kada je netko ozlijeđen, među prvima pitaš jesu li u redu i zoveš ili pružaš pomoć.

a) Skoro uvijek: +1
b) Ponekad: 0
c) (Gotovo) nikad.: -1


21. Ljubazna si prema drugima i zanimaš se za njihove probleme:

a) Skoro nikad: -1
b) Ponekad: 0
c) Uvijek: +1


22. Pušiš li?

a) ne/vrlo rijetko: +1
b) ponekad: 0
c) dimim kao lokomotiva: -1


23. Psuješ li?

a) Rijetko/nikad: +1
b) Izleti mi "jebeno" ili "sranje" povremeno: 0
c) Psujem kao kočijaš: -1


24. Paziš kako se oblačiš, čak i kad ne ideš u izlazak:

a) Nikad/rijetko: -1
b) Ponekad: 0
c) (Gotovo) uvijek: +1


25. Kako bi se moglo opisati tvoj modni stil?

a) Nosim isključivo marke: -1
b) Nemam ga, nosim pidžame i japanke: -1
c) Nosim casual odjeću koja odgovara mojoj figuri: 0
d) Imam dobar stil i odabirem raznovrsnu odjeću/kozmetiku koja poboljšava moj izgled: +1


26. Jesi li u sportovima agresivna?:

a) Igram timske sportove s fizičkim kontaktom (nogomet, rukomet, košarka...): -1
b) Draži su mi mirniji ili jedan na jedan sportovi, kao tenis, badminton, trčanje: +1
c) Ne bavim se sportovima: 0


27. Kad imaš loš dan, otresaš li se na druge ljude?

a) često: -1
b) Trudim se da ne, ali događa se: 0
c) Rijetko ili nikad: +1


28. Dok si vani, muškarac ti prilazi. Neovisno o njegovoj privlačnosti, ti:

a) Zakolutaš očima, okreneš mu leđa ili ga srežeš prije nego može išta reći: -1
b) Pravim se da ga nisam vidjela da dolazi: 0
c) Nasmiješim se i pogledam ga: +1


29. Izašla si na piće ili večeru na prvi spoj. Kad dođe račun:

a) Ponudiš platiti svoj dio ili čak sve: +1
b) Pustiš njega da plati i zahvališ se: 0
c) Bez riječi pustiš da on plati za tebe nezahvalnu: -1


30. Očekuješ dar kalibra odjeća s markom, iPod, nakit:

a) Često: -1
b) Samo za godišnjicu ili nešto slično: 0
c) Nikad (ili očekujem nešto jednostavno), ali bilo bi lijepo od njega: +1


31. Na spoju si s muškarcem koji ti je simpatičan, ali ne dovoljno. Kada te želi poljubiti, ti:

a) Kažeš mu da si polaskana, ali da ne osjećaš ništa više od prijateljstva: +1
b) Okreneš obraz ili se odmakneš, i šutiš: 0
c) Nasmiješ se ili mu kažeš "Zar si stvarno mislio da imaš šanse sa mnom?": -1


32. Jesi li ikada prevarila partnera?

a) Da: -1
b) Da, ali samo nakon što je on mene prvi: 0
c) Ne: +1


33. Tijekom seksa:

a) Ležim kao mrtva riba: -1
b) Odgovaram na ono što on radi: 0
c) Strastvena sam i trudim se zadovoljiti ga: +1


34. Ako bi u vezi partner htio seks češće nego ja, ja bih:

a) Prilagodila se na češće: +1
b) Objasnila mu zašto i ostala pri svom: 0
c) Smišljala kako ga držati na udaljenosti: -1
d) Nema nikakvog seksa prije vjenčanja: -1


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REZULTATI (-72 do 63)

-72: Izraz "nepojmljivi užas" je stvoren za tebe.
-71 do -61: Ti si Omega. Možda se možeš spojiti s muškim Omegama.
-60 do -45: Viša Omega. Većini muškaraca se gadiš. Gubitnici ti ponekad prilaze, vjerujući da imaju šansu.
-44 do -28: Zona sumraka. Tvoja prisutnost često odbija muškarce od prilaska tvojim prijateljicama. Ipak, moguće je da uspiješ zgrabiti ostatke.
-27 do -10: Niža Beta. Muškarci koje želiš se vjerojatno šale o tebi dok ih ne čuješ. Teško ti je spustiti kriterije i priviknuti se na one prosječne.
-9 do 9: Tipična Beta. "Slatka je" je vjerojatno opis koji poznaješ. Tvoje više seksi prijateljice uvijek dobivaju više pozornosti, ali ako se potrudiš možeš zgrabiti i "dobrog"... na jednu noć. Mala promjena kriterija bi dobro došla.
10 do 24: Viša Beta. Ponešto poželjnih muškaraca će te promatrati. Nalaziš se u klasičnoj zoni ženskog odabira, gdje privlačiš i one koje želiš, ali budući da oni imaju opcije veće od tvojih, riskiraš kasniju prijevaru.
25 do 39: Stojiš na ulazu u Alfa palaču. Mnogo kvalitetnih muškaraca će pokazati interes za tebe i moći ćeš birati. Ali nemoj se prenagliti i vrtiti ih do besvijesti, tvoj status neće trajati zauvijek..
40 do 53: Istinska ljepotica. Gotovo svaki muškarac koji te vidi se slaže da si ljepotica i dodaje "I'd hit it". Isto čini i većina žena, minus taj zadnji dio. To te stavlja u gornjih 3% ženske populacije svijeta. S tako velikom moći dolazi i velika odgovornost, zato pokušaj ne mučiti prijateljstvom sve one koji sanjaju o tebi. Dok god se ne ponašaš kao totalna kuja, vezati prvoklasnog muškarca za sebe ti ne bi trebao biti problem.
54-61: Alfa žena. Svi te žele ili žele biti ti. Samo na korak daleko od savršenstva. Ti si najveća nagrada bilo kojem muškarcu. Ljubav, seks, sigurnost, vjernost i lagan život su ti na dohvat ruke.
62-63: Boginja. Tvoje savršenstvo nema granica. Ako čitaš ovo, pošalji mi mail da se dogovorimo za piće. Svijet je tvoj... zasad.

Budući da je ženski ego krhak i ne može podnijeti iskrenu samo-procjenu, u mislim ću oduzeti 5 bodova od svakog rezultata koji napišete belj

Nadam se da su svi primjetili čega nema u ovom testu:
- tvojeg posla
- tvojih prihoda
- tvojeg društvenog statusa i prijatelja
- tvojih postignuća i dubokog pogleda na svijet

Oznake: žene, seksualno tržište, alfa, beta, testovi, odabir partnera


- 10:42 - Komentari (22) - Isprintaj - #

petak, 01.07.2011.

Jesi li Alfa? (Test za muškarce)

(adaptirano od Roissya)
Vaša vrijednost na seksualnom tržištu je mjera koja određuje ženski interes za vas. Ovaj test će vam dati informaciju o broju i kvaliteti žena koje možete privući. Budite iskreni u odgovorima. Iako je namijenjen muškarcima, žene, možete ga i vi riješiti za vašeg partnera da vidite jeste li ispod standarda ili vam se sprema prijevara.

Opet napominjem: ovaj test ne mjeri vašu vrijednost kao ljudsko biće, altruizam ili općenitu vrijednost. Mjeri samo seksualnu vrijednost. To što je netko alfa ili beta u smislu privlačnosti ženama ne znači da je zbog toga dobra/loša osoba ili alfa/beta u poslovnom svijetu ili što već. Hvala na razumijevanju!

Test je napravljen jednostavno: za svako pitanje odaberite odgovor, dodajte ili oduzmite onoliko bodova koliko piše i svoj konačni rezultat usporedite s onima na dnu testa. Mogući raspon bodova je od -29 do 30.

1. Koliko imaš godina?

a) 24 i manje: 0
b) 25-36: +1
c) 37-46: 0
d) 47 i više: -1


2. Kakva je tvoja kosa?

a) Gusta kosa i imaš preko 35 godina: +1
b) Gusta kosa i imaš manje od 35 godina: 0
c) Prorijeđena kosa i imaš više od 35 godina: 0
d) Prorijeđena kosa i imaš manje od 35 godina: -1
e) ćelav (bez obzira na godine): -1
f) ćelav (ali imaš tamnu kožu): 0


3. Jesi li zgodan?
(Opisati sve što čini muško lice (ne)privlačnim bi zahtijevalo nekoliko stranica, zato pitaj neutralne i iskrene osobe za mišljenje, ili se sam procijeni na skali 1-10 i zatim oduzmi bod jer je samoprocjenjivanje nepouzdano)

a) 0-1 (vrlo ružan): -2
b) 2-3 (ispodprosječan): -1
c) 4-6 (prosječan): 0
d) 7-8 nadprosječan: +1
e) 9-10 (vrlo zgodan): +2


4. Koliko si visok?

a) 161 cm i manje: -2
a) 162-168 cm: -1
b) 169 cm - 174 cm: 0
c) 175 cm - 181 cm: +1
d) 182-192 cm: +2
e) 193-199 cm: +1
d) 200 cm i više: 0


5. Koliki je tvoj BMI (Body Mass Index)?
(BMI možda nije primjenjiv na ekstremno mišićava tijela, ali pretpostavit ćemo da Cro Cop ne rješava ovaj test)

a) 17 i manje: -1
b) 18-19: 0
c) 20-24: +1
d) 25-27: 0
e) 28 i više: -1

6. Koliki postotak vlastite težine možeš podići iznad glave (izbačaj)?

a) 50% i manje: -1
b) 51-75%: 0
c) 76-130%: +1
d) 131% i više: 0


7. Kolika su tvoja godišnja primanja?

a) ispod 45000 kn (student): 0
b) ispod 45000 kn (nisi student): -1
c) 45001 - 65000 kn (manje od 40 godina): 0
d) 45001 - 65000 kn (više od 40 godina): -1
e) 65001 - 115000 kn (manje od 40 godina): +1
f) 65001 - 115000 kn (više od 40 godina): 0
g) 115001 - 300000 kn (godine nebitne): +1
h) 300001 kn i više (godine nebitne): +2


8. Imaš li auto (ili siguran pristup autu)?

a) ne (22 godine i manje): 0
b) ne (23 godine i više): -1
c) da (22 godine i manje): +1
d) da (23 godine i više): 0
e) ne, ali imam motor (godine nebitne): +1


9. Kakav je društveni status tvog zanimanja?
(Ne možemo ovdje navoditi sva zanimanja, moraš sam procijeniti. Većina ljudi dobro zna povećava li im ili smanjuje njihov posao društveni status. Također ne uključujemo zanimanja ekstremno visokog statusa, kao princ, rock zvijezda ili hollywoodski glumac, koja bi mogla nositi +5 ili 10)

a) Visoki status: (doktor, odvjetnik, političar, broker, poduzetnik, sveučilišni profesor, uspješan sportaš, glazbenik ili umjetnik): +1
b) Srednji status: (računovođa, inžinjer, znanstvenik, srednji manager, vojni oficir, učitelj, programer, disko barmen ili izbacivač): 0
c) Niski status: (bauštelac, osobna prodaja, recepcionar, kuhar, konobar, zaštitar): -1


10. Koliki je tvoj IQ?

a) 90 i manje: -1
b) 91 do 110: 0
c) 111 to 130: +1
d) 130 to 145: 0
f) 145 i više: -1

11. Koliko ljudi osim tvoje obitelji ti kaže da si duhovit?

a) Nitko: -1
b) Poneki: 0
c) Gotovo svatko tko me poznaje: +1


12. Koliko prijatelja imaš?

a) 0-4: -1
b): 5-12: 0
c) 13 i više: +1


13. Koliko je od tih prijatelja samo na internetu i nisi ih nikad osobno upoznao?

a) 0-2: 0
b) 3 i više: -1


14. Kada te zadnji put netko pozvao na party kod sebe (ili su ljudi došli kad si ti organizirao)?

a) u posljednja 3 mjeseca: +1
b) između posljednja 3 mjeseca i godine dana: 0
c) preko godine dana: -1


15. Znaš li plesati?

a) ne: -1
b) ponešto: 0
c) da: +1


16. Kada si na partyu ili izlasku, da li prije priđeš nekome ili netko priđe tebi?

a) priđem prvi nekome skoro uvijek: +1
b) ponekad: 0
c) čekam da ljudi prvi priđu meni: -1


17. Jesi li ikada bio u ozbiljnoj tuči, gdje su padali pravi udarci?

a) da: +1
b) ne: 0
c) da, sa ženom: -1


18. Od tvojih tinejdžerskih godina nadalje si bio u vezi(ama) koliki dio vremena?

a) veliku većinu ili uvijek: +1
b) otprilike pola: 0
c) gotovo ništa ili nikad: -1


Sljedeća pitanja se odnose na tvoju Igru, ili šarm koji pokazuješ u kontaktu s ženama. Najbolje je odgovoriti na pitanje po prošlom iskustvu, a ne po onome kakav bi htio biti, ali ako nisi nikada bio u takvoj situaciji, razmisli što bi učinio.

19. Pričaš s curom koja ti se sviđa na internetu (MSN, Facebook, etc) kada se chat iznenada prekine i ona nestane.

a) pošaljem joj sms da vidim što se dogodilo: -1
b) ništa, doći će poslije: 0
c) ne pričam s curama na MSN-u, Facebook-u i sl.: +1


20. Dolaziš na autobusnu stanicu gdje čeka samo jedna cura, privlačna i s vidljivom tetovažom na nadlaktici. Što radiš?

a) ne gledam u nju i šutim: -1
b) "Hej, kad dolazi bus?": 0
c) "Što to znači?": +1

21. Što ako u drugom kutu stanice čeka još i troje umirovljenika?

a) nije bitno, svejedno neću početi razgovor: 0
b) možda bi joj nešto rekao, ali ne pred drugima: 0
c) pričat ću s njom isto kao i prije: +1

22. Pričaš s nekom curom i ide dobro, ali moraš uskoro ići. Kako ćeš dobiti njen broj?

a) nikako, čekam da ona to spomene: -1
b) kažem joj da se čini cool i da bi se trebali još vidjeti: +1
c) pitam: "Možeš li mi dati svoj broj?": 0


23. Nazoveš je sljedeći dan, ali ne javlja se.

a) nazvat ću još jednom za par dana: 0
b) poslat ću joj sms s podsjetnikom tko sam i da mi se javi: -1
c) ništa, ako hoće javit će se: +1


24. Izašao si u bar, klub ili disko i vidiš da ti lijepa cura dobacuje poglede:

a) odvratim pogled i sljedećih pola sata je potajno promatram: -1
b) zadržim kontakt očima i odmah joj priđem: 0
c) namignem joj i minutu poslije joj priđem s druge strane, kao da negdje vidim neku još zanimljiviju: +1
d) ne bih nikad bio na takvom mjestu: -1


25. Cura kojoj si prišao je dobro reagirala i osjećaš nešto između vas, ali s njom su još dvije prijateljice i jedan prijatelj. S kim pričaš najviše?

a) s njom: -1
b) s prijateljicama: 0
c) s prijateljem: 0
d) podjednako sa svima: +1

26. Nalaziš se s nekom curom po prvi put i kasniš. Ona te dočeka riječima: "Kasniš 5 minuta". Ti:

a) "Oprosti, bilo je (izgovor).": -1
b) Ništa, slijeganje ramenima: 0
c) "Uvijek si tako pedantna?": +1


27. S nekom curom si na drugom spoju i nisi je još poljubio. Kada to pokušaš, ona okrene obraz i kaže: "Uspori. Nisam takva cura." Ti:

a) "Oprosti.": -1
b) "Ok": 0
c) "Što ako sam ja takav momak?": +1


28. Poslije su se stvari ipak dobro razvile i ljubite se negdje pred njenim vratima. Želiš zaključiti stvar. Ti:

a) "Ah... vidimo se.": -1
b) Posegneš za njenim grudima i nadaš se da će te pozvati unutra: 0
c) "Mogu li upotrijebiti tvoj WC?": +1


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REZULTATI (-29 do 29)

-29 do -27: Ti si dokaz da Frankenstein postoji.
-26 do -19: Ti si Omega. Plaćanje za izlazak iz celibata nije loša opcija.
-18 do -12: Zona sumraka između Omege i Bete. Dobijaš pokoju šansu, ali neminovno odbijaš žene od sebe.
-11 do -5: Niži Beta. Nisi odvratan ženama, samo te ne primjećuju. Teško se prilagođavaš. Uz podosta napora, možeš se popraviti i izbjeći da te neka financijski iskoristi nakon što je cijeli život provela s Alfama.
-4 do 4: Tipični Beta. "Dobar momak" je vjerojatno riječ koju često čuješ. Zapinješ za oko tek nekim ženama, većinom ne onima koje te zanimaju. Nemoj biti zabavljač za one koje te ne cijene; veći standardi i malo agresivnosti će te učiniti privlačnijim.
5 do 11: Viši Beta. Ponešto atraktivnih žena će biti zainteresirano za tebe. Uz malo Igre i izbjegavanje "samo budi svoj" ponašanja, možeš zaključiti stvar s mnogima.
12 do 18: Ulaz u Alfa palaču (Niži Alfa). Uz malo truda, održavati svoj harem i odgađati vezivanje desetljećima je izgledno.
19 do 25: Alfa koji obara s nogu, poželjan i nezaboravan. Prilično je sigurno da i bez ženidbe možeš biti zadovoljan do kraja života. Ovo je tvoje zlatno doba.
26-30: Super Alfa. Seks bez obveza za tebe je kao disanje. Cijeli svijet je tvoj harem.


Dodatna ilustracija što znači koji rezultat i kako se pomaknuti u višu kategoriju.

Oznake: alfa, beta, seksualno tržište, igra, odabir partnera


- 14:02 - Komentari (8) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.06.2011.

Erektilna disfunkcija nije povezana sa starošću

Jedna od malih tajni medicine: erektilna disfunkcija nije povezana sa starošću.
Zamijenite "godine" s "motivacijom" i dobit ćete odgovor na jedan od razloga erektilne disfunkcije (ostali: loše zdravlje, manjak testosterona). Zato nije čudno vidjeti mumificirane Alfe kako i dalje održavaju svoje mlađahne hareme kao i prije 50 godina. Lijepe mlade cure su kao prirodna Viagra, kao što se može vidjeti i u primjeru 74-godišnjeg Silvia Berlusconija (Upozorenje: slika u članku neprikladna za mlađe od 18 i one s ikakvim estetskim kriterijima) .


Izvor: Daily Mail

njami
- Igniss

Oznake: erektilna disfunkcija, starost, celebrity, alfa


- 11:15 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 21.06.2011.

Cure koje vole kretene

Današnja priča bi bila komična da nije toliko tragična. Dvije djevojke su se sukobile oko jednog "gangstera", sve dok jedna nije probola drugu nožem i ostavila je da iskrvari na ulici. Potom je osuđena na 27 godina zatvora. Počinjemo s ljubavnim trokutom, uvijek najboljim izvorom drame.

"Opet je to učinio," Sarah je rekla prijateljici. Njen momak, Josh, govorio joj je da je jedina. Govorio joj je to cijelo vrijeme dok su bili skupa, više od godine dana. Ali jednog dana je saznala da izlazi sa svojom bivšom, djevojkom po imenu Rachel. Cijelo jutro, dok je Sarah bila u školi, Rachel joj je slala poruke, hvaleći se da je Josh s njom. Opet.

Jedan od najboljih pokazatelja Alfe je koliko se žena bori za tvoju kretensku naklonost.

"Tako me nije briga," Sarah je rekla.

Kada žena strastveno tvrdi da je nije briga za tebe, zapravo je nikada nije bilo više briga.

"Opet je to učinio," Rachel je rekla. Njen momak, Josh, je prespavao prošle noći, a onda pobjegao. Zakleo se da mari za nju, ali nije se činilo tako. Još gore, nalazila je dokaze da i dalje viđa svoju bivšu - ovu curu po imenu Sarah.
Mjesecima su joj njeni prijatelji govorili da zaboravi na Josha, bez učinka. Mogla je imati bilo kojeg momka kojeg je htjela.

Ovo je istina. Lijepe djevojke koje čeznu za propalicama imaju ogroman izbor kvalitetnih muškaraca, no svejedno se drže ovih. Zašto?

Rachel i Sarah su se mrzile i gledale jedna na drugu kao na konkurenciju. No imale su više toga zajedničkog nego što su si priznavale. Obje su odrasle u istom dobrom susjedstvu, s oba roditelja, marljivim ljudima koji su se brinuli za svoju djecu. Obje su voljele šetnje po plaži, filmove i pse.

I zajedničkog s milijunima drugih. Psiha uvijek radi na isti način. Igrači to znaju, i plivaju u više ljubavi nego što mogu podnijeti, dok se romantičari trude do smrti za ostatke. No tko je Don Juan koji je tako opčinio ove cure? Upoznajte Josha Camacha.

Ali glavna stvar koju su dijelile je bio Josh Camacho. Josh je imao kovrčavu kosu boje ugljena, preko širokih ramena. Crne oči, dug nos, široke usne svijene kao u ruganju. Bio je visok 163 cm, ali hodao je šepureći se kao veći muškarac.
Josh je obožavao pozirati za slike na mobitelu, pokazujući svoje bicepse, mašući pištoljem i pokazujući tetovažu koja se širi niz njegova leđa u gotičkim slovima: CAMACHO.
Dok se viđao s i Sarah i Rachel, Josh je održavao vezu i s trećom tinejdžerkom, curom koju je zvao "my baby mama". Imali su jednog sina. Provodio je vrijeme s bebom, no nije plaćao alimentaciju. Nešto malo vremena u srednjoj školi, radio je kao kuhar u bistrou. Ali nakon srednje, nije išao na faks, imao stalni posao ili auto.


Evo slike troje golupčića:



Koja je vrijednost ovog tipa? Pogledajmo:

- Izgled? Ne. Nizak, nije ružan, ali osim mršavih pločica na trbuhu, nema tu puno toga. Osim.. er... egzotične boje kože.
- Novac? Ne.
- Posao? Ne.
- Društveni status? Ne, barem ne onaj koji društvo odobrava. Ali imati više lijepih žena koje jure za tobom je vrlo moćan oblik društvenog statusa, i naziva se preselekcija.
- Slava? Ne. Ali sada je njegova slava u stratosferi! Do kraja života će biti poznat kao "momak za kojeg bi ubila".
- Džentlmenstvo? Ne.
- Dobar odgoj? Ne.
- Ljubaznost? Hahaha
- Emocionalna podrška? LOL, NE.

Čini mi se da ovaj tip ne nudi djevojci baš ništa, ako krenemo od onoga što one - i cijelo društvo - tvrde da bi muškarci trebali nuditi. Pogledajmo što stvarno nudi:

- Drzak osmjeh.
- Tetovažu. Kako bolje oglasiti svoju vrijednost nego kroz oholi spjev urezan u vlastita leđa?
- Mirno, bezbrižno ponašanje. Zna da seks dolazi, zašto se brinuti?
- I Igra. Da, ovaj momak ima igru, i to vrlo dobru. Čitajte dalje za primjer.

Mnogi će, prirodno sumnjičavi, reći da je igra (tkđ. šarm, karizma) samo šarada koja može kratkotrajno zavesti ženu, i da će žene na kraju otkriti da muškarac zapravo nema "stvarni" status. Priče poput ove testiraju tu tvrdnju. Šarm je sam po sebi status - sama upotreba šarma (ili igre) je demosntracija statusa. Drskost i "neka vrag sve odnese" ponašanje je jednako stvaran status kao i bankovni račun sa 7 znamenki, a ponekad i još veći. Primjer: Mark Zuckerberg, Bill Gates. Ovaj gubitnik uživa u više ljubavi i seksa nego milijarder!

Primjena igre u toj mjeri da postaje prirodna, bez razmišljanja, više nije samo oponašanje popularnih Alfa osobina već dio karaktera. Uspjeh gradi privlačne osobine, sve dok Alfa poza nije više samo poza. Zaključak: za potpuni uspjeh u ljubavnom životu, gdje se lijepe žene bore za tvoju pozornost, počni s učenjem igre. Ako ti se ne sviđa izraz, možeš je nazvati "karizma". Ne moraš biti šarmantan gad kao Josh Camacho, samo šarmantan. Što s igrom učiniš moralno i nemoralno ovisi samo o tebi.

- Šarm/igra/karizma - nekoliko mjeseci do godine dana do vidljivog poboljšanja.
- Novac - 5 do 50 godina do zarađivanja dovoljno da učini vidljivu razliku.
- Slava - beskonačno mala šansa.
- Dobar izgled - sreća, ili bolna plastična operacija (vidi: novac).
- Karijera visokog društvenog statusa (političar, profesor, manager) - 10-30 godina probijanja kroz blato.

Vratimo se Joshu. Što je njega činilo tako privlačnim? Što mu je dalo takvu moć nad curama da jednu od njih nagna da drugu probode nožem? Iako je poslije to poricao, često su ga čuli kako govori: "ako me voliš, borit ćeš se za mene". Je li ovo manipulacija ili romantika? Što god da je, radilo je. Pogledajmo odakle njegova moć:

Sarah je Joshu poslala SMS. 13:06: “Josh, ti se toliko naljutiš na mene zbog svega, ali nije te briga kad ti se ona surprostavlja. Uvijek joj vjeruješ."
13:06: “To je kao da što god ja učinila, ona je uvijek bolja.”
13:13: “Samo se svađamo zbog nje i to je grozno. Mrzim se svađati s tobom... toliko te volim, ali ovo sranje boli."

Prošli su sati. Sarah je pokušala opet.
18:36: “Kažeš da me voliš, ali nemaš niti pristojnosti da mi odgovoriš?”

Napokon, u 20:02:, Josh je napisao: “Donesi filmove.”


Donesi filmove. Sklanjajte se s puta, Brad Pitt i Alfa čovječe, tu je "donesi filmove" momak. Ovaj tip je majstor kratke, neodoljive, kretenske igre. Većina muškaraca nije i nikada neće biti u stanju biti ovako hladna i udaljena. Sva sreća.

Je li to zbog problema u njenoj obitelji? Naprotiv, Sarah je opisana kao da je oduvijek imala savršen odnos sa svojim ocem. Išla je s njim na putovanja, karate, koncerte, obožavala pjevanje i ples. Očito je obožavala i loše momke. Kako se to dogodilo?

"Sarah se zaljubila u tog momka," rekla je njena prijateljica Amber. "Rekla je da se zove Josh i da je maturant u srednjoj školi Pinellas. Dva mjeseca kasnije, rekla je svojim roditeljima da više nije sigurna da želi biti veterinar. Nije znala što želi. Osim prebaciti se u Pinellas."

Nesumnjivo će se naći netko tko će okriviti njenu obitelj ili društvo umjesto nje što si je pokvarila planove za karijeru. Možda se bojala stereotipa.

Josh i Sarah su flertovali cijelo ljeto. No te jeseni u školi, nije je uopće primjećivao. Samo bi prošao pored nje, uzdignutog nosa, dobacio joj pogled i nagnuo glavu. U studenom su konačno dospjeli skupa. Ni tada, nikada je nije držao za ruku, šetao s njom ili je upoznavao s prijateljima. No kad su bili sami, nije je puštao na miru.

Plaziti po svojoj curi u javnosti nije privlačno. Josh je ovo razumio.

Josh je bio njen prvi poljubac, prvi momak, prvo sve. Osjećala se prelijepom i bitnom. Ali njeni prijatelji su bili zabrinuti. Prvi znak je bio kada je počela nositi samo duge hlače. Prije toga je uvijek nosila kratke hlače, čak i zimi, no sada je Josh spomenuo da mu se ne sviđa drugi muškarci bulje u njene noge.

Blaga društvena dominacija je privlačna. Josh je ovo razumio.

Sarah se cijelo vrijeme bojala da će ga izgubiti, iako su bili skupa dosta vremena.

Drama nestabilne veze je privlačna. Josh je ovo razumio. Gdje je bila njena obitelj u svemu ovome?

Njen otac je Josha zvao "taj štakor". "Taj momak nije dobar," rekao bi. No nije pomagalo. "Bila je zaljubljena. Ne možeš ništa učiniti s tinejdžerkom koja je zaljubljena."

"Taj štakor." Dakle, otac je znao da je momak kreten. Ali zvuči glupo - "ne mogu ništa učiniti" je samo slab izgovor. Postoji nešto što se može učiniti, a to je uhvatiti ga i ritualno ga poniziti pred njom. Ništa ne ispuhuje ljubav više od javnog sramoćenja i gubitka statusa. Je li otac slijedio taj savjet?

Nije mogao potpuno držati Sarah dalje od Josha, pa je umjesto toga pozvao Josha k sebi kako bi ga mogao pratiti. "Pazi na nju," rekao je Joshu.
Umjesto toga, pozvao je momka, prihvatio ga i još mu više podigao status. I, sviđa li ti se rezultat? Početak bi bio priznati da možda nešto ne valja s prioritetima tvoje kćeri, i poduzeti korake u tom smjeru, no nije bilo sreće.

U prvih 6 mjeseci veze, Sarah se 6 puta susrela s policijom. Vrištala je na Josha preko ulice, napala njegovu "malu mamu" na parkingu, onu s kojom je imao dijete. Jednom je policija intervenirala jer ju je udario šakom u lice i priznao to. Ona je odbila podnijeti prijavu.

Slijedeći izraz privlačne dominacije, sada ne tako blage, je nasilje. Sarah je imala punu podršku obitelji i mogla je bilo kada otići iz ove grozote, no ne iznenađuje što nije. U svijetu gdje uistinu postoje žene koje se tuče i tretira kao roblje (kao u Afganistanu), dobrovoljno trpiti nasilje je SRAMOTA i obezvrijeđuje sve one koje nemaju izbora.

Uskoro se na njenom MySpaceu pojavila poruka. Implicirala je da je "Josh našao bolje".
Sarah se nije osjećala vrijednom Josha. Bez auta i posla, kako se mogla mjeriti s ovom koja je radila kao konobarica? I ova je bila ljepša od nje! Osjećala je da mora Joshu dati još više, no već mu je dala sve: svoje vrijeme, svoje djevičanstvo, svoj život.

Oko 11 navečer, kada je Sarah trebala biti doma, no bila je vani, tražeći Josha u nekom klubu, Rachel se provezla pored kuće gdje je živio. Igrao se na Wii i prestao samo toliko da joj odgovori na poruku.
"Sad znam zašto ne pričaš sa mnom - imaš nju," napisala je Rachel.
"Točno tako," odgovorio je Josh.

Nema krivnje. Nema odgovornosti. Ako ste mislili da je ovo ohladilo Rachel od njega, mislili ste krivo. Ne mariti za ishod je jedna od najsnažnijih Alfa osobina.

Bilo je čudo što je Josh uopće mogao odgovoriti: prije toga, kako je priznao, popio je pet čašica votke i popušio sedam jointa. "Ne volim te više. Zašto si u ovoj ulici? Idi doma," dodao je u novoj poruci Rachel. Umjesto toga, ona je nastavila dalje, pronašla Sarah, i ubila je.

Mislim da je ovo sasvim dovoljno. Svijet ide kvragu. Dobar posao, odgojne institucije!



Tagovi:

Oznake: cure koje vole kretene, seksualne preferencije, alfa, ubojstvo, kretenska igra, SMS, SAD


- 10:13 - Komentari (16) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.06.2011.

Alfa pisana komunikacija

Kada se piše poruka ljepšem spolu, bio to SMS, chat, e-mail, poruka na frižderu itd., moguće je puno stilova. Budući da je s poplavom mobilnih telefona i poremećaja pozornosti značajan dio ljudi počeo komunicirati većinom preko mobitela i Facebooka/MSN-a, to je dovelo do mnogo posljedica, dobrih ili loših ovisno o pogledu.

1) Pisana komunikacija je slab način izgradnje privlačnosti, empatije, razumijevanja i povezanosti. Mail ili duža poruka strukturirana poput pisma ima šansu no, suočimo se s tim, tko još danas piše pisma? Što je poruka kraća (gdje su na dnu chat bljuvotine tipa "hej" "hej" "što radiš" "ništa. a ti" "ništa" "ok" "ok"), to ima manje vrijednosti u ovom pogledu. Ipak, to ne znači da i najkraća poruka nije važna.

2) Pisana komunikacija ne prenosi glas i jezik tijela, koji čine većinu ljudske komunikacije (znanstvenici se slažu između 60 ili 70%). Postoji šansa da neće biti moguće potpuno prenijeti kompleksne pojmove, a već blagi sarkazam, očit licem u lice, ima potencijal da bude krivo shvaćen.



Stoga bi bilo dobro izbjegavati pisanu komunikaciju u korist stvarnije, poželjno razgovora uživo, a u najgorem slučaju telefonskog razgovora (ovo bi mogao biti problem jer se danas više nitko ne javlja na svoj prokleti telefon headbang).

Bavimo se muško-ženskom komunikacijom. Već smo rekli da mali detalji poput stila mogu biti atraktivna Alfa kvaliteta, a dio toga je ne biti očajan. Upoznali ste nekoga, napravili ok početni dojam i dobili broj mobitela/Facebook/e-mail kako bi se dogovorili za sastanak. Ako ne uspijete popričati u stvarnom telefonskom razgovoru ili ne znate što biste u takvom razgovoru rekli, ostaje vam pisana komunikacija. Ako se ni tada ne možete dogovoriti za sastanak, onda to nije osoba za vas.

Zbog navedenih ograničenja, ne postoji mnogo načina na koje možete poboljšati situaciju, no postoji milijardu kojima je možete pokvariti. Nemojte pričati komplicirane viceve i objašnjenja u SMS-u i chatu u pokušaju da poboljšate dojam, osim ako niste ekstremno duhoviti vjerojatno neće imati željeni učinak. Nemojte pisati duge paragrafe o vašem današnjem uspjehu na poslu ili faksu, pokušaj impresioniranja je bolno očit. Sačuvajte ih za stvarnost. Budite kratki, brižni ali neuhvatljivi, i držite se pravila:

Ignissovo pravilo #1: Zamisli da tvoju poruku objave na internetu ili jumbo-plakatu uz cestu. Bi li ti bilo neugodno? Bi li mislio da zvuči glupo? Ako da, to nije dobra poruka.


Primjer ok SMS razgovora:
Ti: Hej, (njeno ime). Što se radi?
Ona: Hej! Šetam psa, a ti?
Ti: Je li od one vrste koja stane u torbu? Ja planiram društveni život. Idemo vani u (mjesto), (dan) navečer? :)
Ona: :D neee, labrador je. Super, onda negdje oko X sati?
Ti: U X sati. Doći ću po tebe


Primjer slabog SMS razgovora:
Ti: Hej, (njeno ime). Kako si? :D Ja sam završio sve ispite (i to s 5), jesi li slobodna ovaj tjedan?
Ona: Zdravo, dobro sam. Možda, što si mislio?
Ti: Pa, ako si slobodna i ako želiš, htio bih te pozvati na kavu :) Ja mogu stvarno bilo kad, odgovara ti možda (dan)?
Ona: Možda, javim ti taj dan.

Primjer super SMS razgovora:
Ona: Hej! Kako ide? :)
Ti: Sve cool... spašavam svijet... pišem blog...
Ona: Blago tebi, ja sam bila na poslu i osjećam se kao da svijet treba spasiti mene :)
Ti: Idem sutra na (događaj) u (x sati), dođi sa mnom. Ne mogu ti obećati da ću te spasiti, samo malo utješiti.
Ona: haha, ne znam hoće li to biti dosta ali može!
Ti: Nađemo se u (x sati) kod (lokacije)

Primjer katastrofalnog SMS razgovora:
Ti: "Kaže sarma Šnicli:
-Blago tebi,stajno te tucaju.
A Šnicla će njoj:
-Ko te jebe kad si smotana."
Ona: ???
Ti: Hej, (ime) je, onaj kojeg si upoznala na (lokaciji). Oprosti ako je bio loš vic, mislio sam da će ti se svidjeti.
(tišina)


Napomena: ne upotrebljavajte riječ 'spoj' osim ako je ne želite uplašiti. Daljnji primjeri i prijedlozi razgovora dobrodošli!

Oznake: tekst igra, alfa, beta, mobitel, SMS, telefon


- 10:40 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 19.06.2011.

Alfa i Beta, i uspon civilizacije

Simboli Kataklizma je poharala svijet i preživjela je samo nekolicina ljudi na izoliranom otoku. Ako je među njima 1 žena i 100 muškaraca, svi će pomrijeti. Ako je među njima 100 žena i jedan muškarac, ljudska vrsta će biti nastavljena.

Žena - gotovo svaka žena - je od rođenja obdarena većom biološkom vrijednošću. To za sobom povlači niz peripetija. Rijetko koji roditelj će za svoju kćer reći "ma pusti je, trebaju joj i loša iskustva", kao što se često čuje za dječake. Samo će se za (bijelu) nestalu djevojku podići ogromna potraga na nacionalnoj razini. U slučaju razvoda bez krivnje, sud će uz pola imovine dodijeliti djecu ženi. Poznata je izreka "prvo žene i djeca". Većina ljudi oba spola će pozitivnije reagirati na bilo kakav zahtjev nepoznate žene nego muškarca, itd. Sve ovo je posljedica biološke vrijednosti. No najbitnija od svih posljedica je ta da žene danas, vjerojatno po prvi put u povijesti, drže ključeve seksualnog odabira.
Napomena: Realnosti seksualne selekcije nisu ni dobre ni zle; one samo jesu.

INTERLUDIJ: O CIVILIZACIJI

Postoji mnogo razloga zbog kojih je nastala civilizacija, no ovdje ćemo pričati o samo jednom aspektu.

U doba pračovjeka, tek se oko 30% muškaraca ikada uspjelo razmnožiti, dok je za žene broj bio bliže 100%. To je bilo prirodno - najsnažniji muškarci, vođe, koje ćemo nazvati Alfama, potiskivali su svu konkurenciju i uspješno se parili sa svim ženkama u čoporu (ili plemenu, kako vam je draže). Egzistencija je bila brutalna i nemilosrdna, i nije bilo vremena trošiti svoju energiju na išta osim egzistencije ako ste u svom životu htjeli ostaviti barem jednog potomka. Svi koji nisu uspjeli, koje ćemo nazvati Betama, živjeli su sa strane i igrali se svojim spolnim organima, sami.



Izum oružja naglo je promijenio seksualnu scenu. Iznenada je bilo koji Beta član čopora mogao savladati Alfu, i jednostavno monopolizirati sve ženke za sebe je prestala biti dobra opcija. Zbog ovog izjednačavanja je došlo do pravednije preraspodjele "resursa", gdje je svaki član čopora imao sasvim izgledne šanse da se tijekom svog života reproducira. Istovremeno, povećanje ljudske inteligencije i polagana dominacija nad ostalim životinjskim vrstama, omogućile su sljedeća otkrića: vatru, stočarenje i ratarenje, te potom uspon prvih civilizacija.

Iako su stare civilizacije naravno imale iznimke, od robova i harema, do feudalnih gospodara i bogataša, osnovni društveni ugovor je zadržan - da gotovo svaki muškarac koji radi i stvara nešto, preko sustava obitelji, religije i sl., može razumno očekivati da će tijekom života dobiti ženu i imati s njom djecu. Ova sigurnost je donijela velike promjene u gotova sva područja života, gdje su i muškarci i žene postali slobodniji okrenuti se ljepšim stranama života, svjesni međusobne ovisnosti i svojih različitih uloga. Primitivni ljudski nagoni za biranje partnera, namijenjeni isključivo preživljavaju, izblijedili su. Taj sustav se zadržao sve do kasnog 20. stoljeća.

U 20. stoljeću, pozitivne promjene kao pravo glasa za žene, emancipacija, ulaz žena u radnu snagu, seksualna revolucija i feminizam, protutnjale su kroz svijet poput potresa. Stare društvene strukture su se urušile, da bi bile zamijenjene modernima, a potom post-modernima. Obitelj kao jedinica društva je izgubila svoju staru vrijednost, a religija je prestala biti vodič "moralnog" ponašanja. Rast produktivnosti, moćnih državnih institucija, socijalnog i mirovinskog osiguranja, a potom snažne zaštite ljudskih prava, razvoda, alimentacije, naknada, tužbi i sl., dovršio je ovaj seizmički proces.

Iznenada se svaki pojedinac našao u situaciji da je njegova osnovna egzistencija osigurana neovisno o drugima, osim možda indirektno na razini cijele države, na razini koja je prekompleksna da bi je ljudski mozak shvatio sa svim detaljima. Seksualno tržište, dotad relativno slobodno od starih, primitivnih nagona, skovrčilo se u nizu promjena poput uznemirene moruzgve. S egzistencijalnim faktorima uklonjenim iz računice, izbor opet biva prepušten starim čimbenicima evolucije: snazi i moći. Po prvi put je postalo moguće i lako prići potpuno nepoznatom pripadniku suprotnog spola. Odvažni Alfa, koji zna što želi, je opet u trendu.

Po drugi put u povijesti, čovjek je dobio neograničenu slobodu. "Jedi slobodu, čovječe", rečeno mu je, no je li većina ljudi spremna prilagoditi se novom svijetu?

p.s. jedva čekam da u klubu netko nekog odjebe s riječima "mrš, ja sam biološki vrijednija od tebe" belj

Oznake: alfa, beta, monogamija, poligamija, poliginija, hipergamija, seksualno tržište, biologija, feminizam


- 09:39 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu