Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

četvrtak, 25.09.2014.

Hrčak mjeseca: rujan 2014.

Britanska glumica Emma Watson je prije nekoliko dana u sklopu svoje uloge UN Ambasadora dobre volje održala govor o feminizmu i ženskim pravima u kojemu je, po običaju, za sve okrivila muškarce i patrijarhiju. Puni govor možete pronaći ovdje.

Među ostalim je pozvala na eliminaciju stereotipnih muških uloga i ponašanja, s ciljem poboljšanja života žena diljem svijeta:

"Ako muškarci ne moraju biti agresivni kako bi bili prihvaćeni, onda žene neće biti prisiljene biti submisivne. Ako muškarci ne moraju kontrolirati, žene neće trebati biti kontrolirane."

Evo što je ista ta glumica izjavila u intervjuu prije točno dvije godine:

"Engleski dečki su vrlo suzdržani": Emma Watson sumnja da će ikada više biti u vezi s Englezom

Emma Watson kaže da sumnja da će ikada više biti u vezi s britanskim muškarcem - jer su previše sramežljivi.

Zvijezda serijala "Harry Potter" rekla je da, iako se britanski muškarci lijepo odijevaju i imaju dobre manire, treba im dva mjeseca kako bi je pozvali na spoj.

Umjesto toga, Amerikanac će joj odmah prići i direktno predložiti spoj - što je odvažnost koja joj je vrlo privlačna.




Procjenjujem šansu da žena obdarena ovakvim licemjerjem i racionalizacijskim hrčkom ima kratku kosu na skromnih 85%.



Jesam li prorok ili nisam?

Uočite narcisoidni samozadovoljni polu-smješak na njenom licu, što je inače karakteristika Alfa muškaraca koju žene nalaze vrlo privlačnom. No, dok je na muškarcu takav izraz lica seksi, kod žene jednostavno djeluje uznemirujuće. Kada bih joj na spoju spomenuo da sam umoran i boli me glava, vjerojatno bi se obrecnula na mene nečim tipa "nije me briga".

Zaključak: 2/10, ne bih prasnuo, ne bih dao platformu za držanje govora

Oznake: feminizam, racionalizacijski hrčak, hrčak mjeseca, narcizam, politika, kratka kosa


- 13:22 - Komentari (36) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.09.2014.

Čovjek, a ne klaun

Oduvijek sam imao niz kreativnih pitanja koja sam postavljao ženama kako bih bolje ocijenio njihov karakter i igru koju traže od mene, no većina njih služi samo zabavi. Iako sam ovo pitanje prije znao postavljati samo u šali, odlučio sam ga proširiti nakon što ga je prije pola godine moj poznanik Roosh spomenuo kao važan litmus test. To pitanje je:

"Trebaš li muškarca?"
...
...
...
roflroflroflroflroflroflroflroflroflroflroflrofl



Ne postoji niti jedna jedina žena u zapadnom svijetu kojoj treba muškarac. Čak i u relativno slabije razvijenim zemljama kao što je Hrvatska, gotovo sve žene žive živote udobno izolirane od negativnih posljedica svojih odluka, daleko od svake kritike, propitkivanja, osude, pravnih posljedica ili ozbiljnijih materijalnih tegoba. Našim ženama, a pogotovo američkim i sličnim, muškarci predstavljaju nešto sličnije sladolednim kupovima nego kruhu.

(Zapravo, ovo je preblaga usporedba, jer većina zapadnih žena osjeća veću egzistencijalnu potrebu za sladolednim kupom kojim može attention whorati na Instagramu i taggati se na 3 različite lokacije na Facebooku, nego za muškarcem, ali držimo se teme.)




Bilo koja stvar koja je ženi nužna za egzistenciju ili zadovoljstvo može lako biti stečena bez ulaganja napora ili žrtvovanja ičega. Može slobodno obrijati glavu, udebljati se 20 kg ili se unakaziti tetovažama i piercingima, i svejedno imati velik broj udvarača koji će u najmanju ruku imati s njom seksualne odnose kada god ih ona poželi. Za njenu zaštitu, hranu i smještaj će se barem dijelom pobrinuti država, koja se upustila u nevjerojatnu konkurenciju s pojedinačnim muškarcem kako bi stekla njenu odanost.

Okružena legijama feministica, bijelih vitezova, beta muškaraca i ostalih kvislinških sila, njoj muškarac jednostavno ne treba. Svakako, ne bi bilo loše "imati" fenomenalnog muškarca koji je privukao njenu pozornost, ali on joj sam po sebi nije potreban, te je to itekako vidljivo iz njenog ponašanja. Usporedite to s relativnom rijetkošću biljojeda, muškaraca koji tvrde da im ne trebaju žene i uistinu se tako ponašaju.

Kada sam shvatio da nikada neću čuti ništa osim "ne" ili smijeha na ovo pitanje, odlučio sam ga ublažiti:

"Želiš li muškarca?"

Više od dvije trećine žena će na ovo reagirati u obliku kiselog grožđa. Iako im, kako smo već utvrdili, muškarac nije potreban, većina bi ipak htjela imati ga. Imanje razumno dobrog muškarca u svom životu donosi poprilične koristi, od društvenog statusa pa do materijalnih, tjelesnih i sličnih pogodnosti, te naravno slatkih infuzija dopamina ako se radi o muškarcu u kojega se žena sposobna iskreno zaljubiti.

Hoće li većina žena to priznati?

roflroflroflroflroflroflroflroflroflroflroflrofl



Iz nekog razloga (khm, khm), većina žena će odrješito odgovoriti "ne", iako je iz njihovog ponašanja jasno da ipak žele muškarca. Manjina će šutjeti ili reći "ne" nakon prilične stanke, a tek najsitniji dio će se usuditi priznati svoju želju. To su one "slatke" i "kvalitetne" cure, s kojima je u pravilu (ali nikako ne uvijek) lako uspostaviti intimni odnos i biti u zadovoljavajućoj vezi. Iako cura koja odgovori "da" ili je jasno da želi reći "da" ali se boji osude okoline također ne treba tebe i ne ovisi o tebi, svejedno je jasno da joj puno značiš i biti će dobra prema tebi puno dulje i intenzivnije nego ona kojoj nisi ni potreban ni poželjan.

Ako uspiješ pronaći ovaj tip djevojke bilo gdje u zapadnom svijetu, smatraj se sretnim. Kako budeš išao na istok, prema zemljama gdje feminizam još nije zavladao, udio takvih djevojaka značajno raste do točke gdje one čak i predstavljaju većinu. No, unatoč mojim pozitivnim osjećajima o takvim ženama, to ne znači da je sve super. Zašto?

U oba slučaja pojavljuje se jedna žalosna dinamika: muškarac prestaje biti muškarac u klasičnom smislu, a postaje svjetlucava, bezlična osoba koja je prisiljena oblikovati se u entitet koji će maksimalno zabaviti ženu. Svojom dobrom igrom on mora utjecati na njenu odluku o impulzivnoj kupnji. Kako postaju nevažni faktori po kojima je on nekada ispunjavao zahtjeve žene kojoj je muškarac potreban, ostaju mu samo faktori kojima će u njoj pobuditi maksimalnu želju.

Drugim riječima, moderni muškarac je klaun.


Izvor slike

Ako si dobar klaun poput mene, postao si vrlo umješan u utažavanju nezajažljive ženske potrebe za "onim nečim". Velikom brzinom i preciznošću identificiraš metu, ekspertno identificiraš razinu zabave koju ona zahtijeva, te uskoro stupaš u seksualni odnos s njom, što je dugoročno jedina stvar koju ti ona može ponuditi.

Bilo to dugoročno ili ne, vaš odnos će trajati samo koliko bude trajala i želja, točnije dokle joj ti budeš mogao pružati razinu zabave koja joj se sviđa. Nakon što se umorite ili si dosadite, razilazite se i ti ponavljaš svoj performans pred nekom drugom ženom, a ona naručuje sljedećeg klauna. Iz nekog razloga moralni arbitri današnjeg društva to smatraju pozitivnim razvojem događaja. Tko sam ja da im proturječim?

Ja sam vrhunski klaun, i to je točno ono što današnjim ženama treba.

Kako je vrijeme prolazilo, tako mi se sve manje i manje dalo igrati klauna. Iskreno, iako je to bilo vrlo zabavno, konačni osjećaj je bio kao da prelazim razine u nekakvoj beskonačnoj video igri: s vremenom ti dosadi i počneš se pitati kako bi se mogao domoći nečeg boljeg, što će te više ispunjavati. Ako bi morao birati između baš ničega i igranja video igre, svakako bi ti bilo bolje igrati, no također bi tijekom igre bilo dobro u nekom trenutku kliknuti "Save & Exit" i potražiti nešto isplativije za tvoju dušu i razvoj kao čovjeka.


(ali to ne znači da možeš samo tako zamahnuti magičnim štapićem i preskočiti igru)

Nakon umjerene potrage, dogodilo se nešto neobično:

"Trebaš li ti muškarca?" pitao sam jednu curu, više iz morbidne znatiželje nego iz nekakvog očekivanja.

Njen odgovor bio je jasan i bez oklijevanja:

"Da dušo, ja trebam muškarca, i to ne bilo kojeg muškarca nego baš tebe."

Lijepo je osjećati se kao čovjek.

Oznake: žene, muškarci, teorija seksualnog tržišta, kriteriji, odabir partnera


- 12:36 - Komentari (26) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.09.2014.

U tvojim mislima...

Vrhovni Inkvizicijski sud potvrdio presudu za za širenje hereze ocu na temelju sna
Presuda temeljena na žrtvinim potisnutim sjećanjima



Inkvizicijski sud je ove srijede osudio oca za podučavanje heretičkih vjerovanja svojoj kćeri prije 27 godina, odbijajući njegovu žalbu na prijašnju presudu u slučaju koji se rastegao na više od desetljeća.

Slučaj je uključivao složena pravna pitanja koja su proizlazila iz kćerinog sjećanja o heretičkim podučavanjima, koja su počela kada joj je bilo 3 godine i nastavila se kada joj je bilo 11 godina. Žena (kojoj je sada 38 godina) je potisnula svoja sjećanja na te događaje dok nije navršila 22 godine, kada se jedne noći probudila iz sna u kojemu joj je njen otac iznio heretička vjerovanja, i po prvi put počela prihvaćati što joj je učinio. Tri godine kasnije, 1202. godine, prijavila je slučaj policiji.

Ovo nije ni prva ni posljednja presuda za širenje heretičkih vjerovanja temeljena na potisnutim sjećanjima.

Presuda u srijedu stiže nakon prijašnje presude nižeg inkvizicijskog suda u Barceloni iz 1207. godine, na koju su njegovi odvjetnici uložili žalbu i zatražili preispitivanje slučaja, pogotovo problema potisnutih sjećanja na koje se prva presuda nije pozivala. Niži sud je zatražio mišljenja svećenika i redovnika s iskustvom u području potisnutih sjećanja, te zatim opet osudio oca, koji se zatim žalio Vrhovnom Inkvizicijskom sudu.

Vrhovni inkvizicijski sud, kojim je presjedao sudac Tomas de Torquemada, osudio je oca (kojem je sada 75 godina) na početnu kaznu koju mu je odredio niži sud: spaljivanje na lomači. Tijekom godina je ta kazna odgađana, te je muškarac sada mora snositi sljedećeg mjeseca.

Tužiteljica (kojoj je sada 38 godina) je svjedočila da ju je otac podučavao heretičkim vjerovanjima od kada su joj bile 3 godine. S obzirom na zastaru, on je osuđen na temelju podučavanja koja su se dogodila kada je imala 10 i 11 godina.

Otac je rekao da je njegova kćer izmislila cijelu stvar zbog svojih psiholoških problema. On i njegova supruga su se razišli kada se optužba pojavila prvi put (prije 15 godina).

Kćer je posvjedočila da je od 11 godina nadalje patila od posjeta Sotone i napustila školu tijekom devetog razreda osnovne. Kada joj je bilo 22 godine, nakon 6 godina egzorcizma, preselila se u drugi grad.

Tamo je u listopadu 1199. posvjedočila da je u samostanu učila o podsvijesti i posljedično se sjetila svojih sotonskih podučavanja nakon što se probudila iz sna.

Rekla je da je sanjala o istome do kada god sežu njena sjećanja, pogotovo kao tinejdžerica.

"Osjećala sam se kao da želim nacrtati pentagram i pjevati hvalospjeve Nečastivome", rekla je.


Izvor slike

Otac je došao pred sud u srijedu kako bi prisustvovao čitanju presude, u pratnji samo svog odvjetnika, Gila Shapire iz ureda javnog branitelja. Glasnogovornik suda Salim Joubran je jednom rečenicom obavijestio branjenika da je njegova žalba odbijena.

Potresenog glasa, otac je novinarima rekao sljedeće: "Nepravda koja mi je danas učinjena je užasna. San koji je moja kćer sanjala prije 15 godine je uništio moj život. Ne postoji nikakav dokaz osim tog sna. Dvije i pol godine sam čekao kako bi Vrhovni inkvizicijski sud ispravio ovu nepravdu, a oni su me osudili da skončam na lomači samo na temelju sna."

Uri Kedar, kćerin odvjetnik, kaže: "Vrlo nam je drago da je ova priča napokon gotova. Nikada se ne možeš oporaviti od izlaganja heretičkim vjerovanjima. Sud je pokazao žrtvi da u ovom svijetu ima Boga i poručio ostalim žrtvama da se i one mogu obratiti Inkviziciji."


Izvor slike

Na svu sreću, barbarsko razdoblje Inkvizicije, kada su nevini ljudi bili uništavani i spaljivani na lomači samo na temelju nečije optužbe za jedan od posebno nesvetih zločina i bez ikakvih dokaza, odavno je završilo. Danas živimo u modernom svijetu, daleko od mračnog crkvenog doba kada su praznovjerje i religijski fanatizam rezultirali potpunim gaženjem osnovnog ljudskog prava: prava na pretpostavku nevinosti dok se ne dokaže suprotno.

Danas je takav način suđenja postao apsolutno nezamisliv, a cijeli pravni sustav je utemeljen upravo na objektivnom odlučivanju koje se pouzdaje jedino u materijalne dokaze kojima je zločin za koji je netko optužen dokazan "izvan svake razumne sumnje".

Osuditi nekoga na temelju samo nečije riječi (tj. odrediti da je nečija riječ vrijednija nego tuđa) bi bilo skandalozno i bolesno, te bi uzrokovalo golem bijes javnosti i masovne demonstracije. Ne treba napominjati da bi cijela stvar bila još skandaloznija kada se čak ne bi ni radilo o riječi protiv riječi, već o riječi koja je (na temelju vlastitog priznanja) temeljena na snu od prije 15 godina.

Zar ne?

Vrhovni sud potvrdio presudu za silovanje ocu na temelju sna
Presuda temeljena na žrtvinim potisnutim sjećanjima, prva takva u Izraelu.

Vrhovni sud je ove srijede osudio oca za silovanje svoje kćeri prije 27 godina, odbijajući njegovu žalbu na prijašnju presudu u slučaju koji se rastegao na više od desetljeća.

Slučaj je uključivao složena pravna pitanja koja su proizlazila iz kćerinog sjećanja o silovanjima, koja su počela kada joj je bilo 3 godine i nastavila se kada joj je bilo 11 godina. Žena (kojoj je sada 38 godina) je potisnula svoja sjećanja na te događaje dok nije navršila 22 godine, kada se jedne noći probudila iz sna u kojemu ju je njen otac silovao, i po prvi put počela prihvaćati što joj je učinio. Tri godine kasnije, 2002. godine, prijavila je slučaj policiji.

Ovo je prva presuda za silovanje u Izraelu temeljena na potisnutim sjećanjima.

Presuda u srijedu stiže nakon prijašnje presude općinskog kaznenog suda u Tel Avivu iz 2007. godine, na koju su njegovi odvjetnici uložili žalbu i zatražili preispitivanje slučaja, pogotovo problema potisnutih sjećanja na koje se prva presuda nije pozivala. Općinski sud je zatražio mišljenja vještaka u području potisnutih sjećanja, te zatim opet osudio oca, koji se zatim žalio Vrhovnom sudu.

Vrhovni sud, kojim je presjedala sutkinja Edna Arbel, osudio je oca (kojem je sada 75 godina) na početnu kaznu koju mu je odredio općinski sud: 12 godina zatvora. Tijekom godina je ta kazna odgađana, te je muškarac sada mora početi služiti od 20. listopada ove godine.

Tužiteljica (kojoj je sada 38 godina) je svjedočila da ju je otac silovao i sodomizirao od kada su joj bile 3 godine. S obzirom na zastaru, on je osuđen na temelju silovanja koja su se dogodila kada je imala 10 i 11 godina.

Otac je rekao da je njegova kćer izmislila cijelu stvar zbog svojih psiholoških problema. On i njegova supruga su se razveli kada se optužba za silovanje pojavila prvi put (prije 15 godina).

Kćer je posvjedočila da je od 11 godina nadalje patila od napada panike i napustila školu tijekom devetog razreda osnovne. Kada joj je bilo 22 godine, nakon 6 godina terapije, preselila se u New York.

Tamo je u listopadu 1999. posvjedočila da je na fakultetu učila o podsvijesti i posljedično se sjetila svojih silovanja nakon što se probudila iz sna.

Rekla je da je sanjala o istome do kada god sežu njena sjećanja, pogotovo kao tinejdžerica.

"Osjećala sam se kao da želim uzeti nož i prerezati si žile", rekla je.

Otac je došao pred sud u srijedu kako bi prisustvovao čitanju presude, u pratnji samo svog odvjetnika, Gila Shapire iz ureda javnog branitelja. Sudac Salim Joubran je jednom rečenicom obavijestio branjenika da je njegova žalba odbijena.

Potresenog glasa, otac je novinarima rekao sljedeće: "Nepravda koja mi je danas učinjena je užasna. San koji je moja kćer sanjala prije 15 godine je uništio moj život. Ne postoji nikakav dokaz osim tog sna. Dvije i pol godine sam čekao kako bi Vrhovni sud ispravio ovu nepravdu, a oni su me osudili da skončam u zatvoru samo na temelju sna."

Uri Kedar, kćerin odvjetnik, kaže: "Vrlo nam je drago da je ova priča napokon gotova. Nikada se ne možeš oporaviti od incesta. Sud je pokazao žrtvi da u ovom svijetu ima pravde i poručio ostalim žrtvama da se i one mogu obratiti policiji."

Želite li se kladiti da je sutkinja koja je obrazlagala ovu skandaloznu presudu neka oronula, frustrirana feminstička baba s kratkom kosom?



Jedino u čemu sam pogriješio je što ipak nema kratku kosu. Sve ostalo: ispravno.

Postoji posebna ironija u tome da zastupnici ove nemoralne, korumpirane, necivilizirane i bolesne idologije sve svoje protivnike nazivaju "katolibanima", "zatucanima", "primitivnima" i "religijskim fanaticima".

Neka se pogledaju u ogledalo u razmisle o tome odakle potječu njihove današnje tehnike.

Oznake: feminizam, inkvizicija, mizandrija, Vijesti, zločin, šovinizam, rođeni za zgražanje, silovanje


- 14:21 - Komentari (10) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.09.2014.

Beta godine 2014: sraz muških hrčaka

Popisivanje svih slučajeva Beta muškaraca koji svojom krivnjom upadaju u tužne i ponižavajuće situacije ima jednako koliko i onih iz mog omiljenog serijala "Cure koje vole kretene". Stoga, kao pandan posljednjem izdanju tog serijala, odlučio sam organizirati još jedno natjecanje, ovaj put među muškarcima.

Danas ću vam, dragi čitatelji, podastrijeti vam nekoliko slučajeva u kojima su se muškarci ponijeli kao totalni otirači, a vi, dragi čitatelji, vi ćete ocijeniti koji od njih zaslužuje titulu najvećeg idoliziranja žena, bijelog vitezovanja i općenito žeđi izvan svake granice. Dame i gospodo, dobrodošli u sraz muških hrčaka!



p.s. niti jedan od primjera nije previše odvratan ili degutantan poput muškarca koji se hvali spavanjem sa ženom od 400 kg - takve stvari spadaju u Omega teritorij i ne bih vas nikada izložio takvom užasu.

Izložak #1: Umirovljeni pomorac iz Karlobaga kojemu je moguće nepostojeća žena izvukla 100 000 kn.
(izvor: čitateljica R)

U čvrstom uvjerenju da će uskoro uploviti u bračnu luku, 66-godišnjak je budućoj mladenki platio popravak zubi, niz bolničkih zahvata, kao i sve ostale zahtjeve koje je tražila dok je navodno boravila kod roditelja u BiH. Kako do ugovorenog braka nije došlo, sve je na koncu prijavio policiji koja je istragom razotkrila ozbiljnu prijevaru.
...

Ne znam koliko jadan moraš biti da daš 100 000 kn nekoj ženi koju nisi niti upoznao. Hajde barem da si spavao s njom ili tako nešto, ali samo tako, zato što je ona žena? Pffffft.

Barem ju je prijavio. No, s kojim ciljem? Pogledajmo:

66-godišnjak se jučer pokolebao u svojoj namjeri da izvede stvari na čistac te zavapio kako on zapravo samo želi “spasiti vezu“.

Moram spasiti naš odnos. Zaprijetila mi je da će se udati za drugoga, a taj čovjek nije dobar, a i čini mi se da već ima suprugu.

Koliko moraš biti Beta da ti "biti ću u tuđem haremu" predstavlja prijetnju, a ne olakšanje?

Valjda ću nekako uspjeti sve to spasiti. Nije da imam izbora - kazao je otvoreno u nadi da će uskoro na slobodi ponovno susresti svoju zaručnicu.

Naravno da me sve to povrijedilo, no ipak mislim da nas dvoje kao par zaslužujemo još jednu šansu – zaključio je



Iskreno, ne mogu toliko kriviti ovog čovjeka jer je već A) star, B) odrastao u nekom drugom, nevinijem dobu, ali vrlo je vrijedan kao primjer kamo vodi idoliziranje žena.


Izložak #2: Andrew je upoznao svoju ženu tijekom srednje škole, kada im je oboje bilo 16 godina. Što tu ne valja? Čekaj, čekaj...

Rekli smo jedno drugome da ćemo se, ako oboje ne budemo vjenčani do 30-e, opet spojiti i "vezati čvor" (kako prikladan izraz, op.prev.).

Odselio sam u drugu saveznu državu zbog faksa, a nakon diplomiranja sam odselio u Čile na četiri godine. Vratio sam se u SAD kada mi je bilo 28 godina. Tada smo opet stupili u vezu i vjenčali se ovog svibnja, malo prije mog 30. rođendana.

Ali ne zato što smo rekli da hoćemo, nego zato što se jednostavno tako dogodilo.

Muškarci koriste "jednostavno se dogodilo" za racionalizaciju neuspjeha na način sličan ženama. Svaka razlika je samo kozmetička.

Koliko Beta moraš biti kako bi prihvatio da ti curu 12 godina buše drugi tipovi jer nisi dovoljno dobar za nju u tom trenutku, čekaš na nju dok iscrpljena jahanjem alfa vrtuljka ne spusti kriterije, te sve to napraviš iako si 4 godine bio u Čileu, jednoj od 'Poosy Paradise' zemalja svijeta?

Ali Ignisse, čujem čitatelje, možda je ona stvarno dobra cura koje je zbog osjećaja romantike čekala na svog odabranika!



Nije.


Izložak #3: Kanye West, koji je oplodio isluženu porno zvijezdu i uz puno fanfare se 24.05.2014. vjenčao s njom kako bi do kraja stegnuo omču oko svog vrata.

Šta reći?




Izložak #4: Elizabeth Hurley je nekada bila prava ljepotica. Iako ju je vrijeme u kratkom roku prilično nagrizlo, nije još potpuno probila barijeru privlačnosti. Svejedno, nije baš da bi platio pola milijuna kn kako bi je poljubio, zar ne?

Zar ne?

Pa, baš i ne.


Ako ne možeš/ne znaš niti dodirnuti ženu kako treba, onda pretpostavljam da ti se 81 000 $ za poljubac čini kao prilično dobra razmjena.

Sve čitateljice koje su provele iti jedan dan na međunarodnim online dating stranicama istog će trena znati da nije nimalo slučajno to što je ovaj tip Indijac. Neću reći ništa više jer bi moglo zvučati rasistički.

Možda najbolji hrčak stiže nam iz nastavka članka koji je opisao ovu zgodu:


NIJE.


Glasujte... sad!

Oznake: beta, muški hrčak, racionalizacija, anketa, novac


- 18:54 - Komentari (13) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.09.2014.

O Ignissu

O Ignissu:

Počeo sam pisati ovaj blog prije više od tri godine, kada sam u trenutku dosade odlučio podijeliti malo svojih iskustava. Nisam mogao ni sanjati na koliko će vatren odaziv ona naići; u tom trenutku nisam imao pojma koliko je realan pristup muško-ženskim odnosima rijedak i neobičan u današnjem svijetu.

Rezultat svega toga je da je u trenutku posljednjeg osvježavanja ovog posta [04.09.2014.], moj blog bio posjećen preko pola milijuna puta:


Ukupni posjeti od osnivanja - ne sadrži posjete s mojih uređaja. Ne sadrži posjete od prvih nekoliko mjeseci osnivanja.


Dnevni posjeti u posljednjih godinu dana - ne sadrži posjete s mojih uređaja.


Kvartalni posjeti od osnivanja - ne sadrži posjete s mojih uređaja. Ne sadrži posjete iz prvog kvartala od osnivanja.

Ogromna većina mojih posjeta stiže putem pretraživača (Google, etc) i direktnih linkova (ljudi koji su bookmarkali stranicu ili je poslali jedni drugima putem e-maila/Facebooka):



Kada sam tek počeo pisati, izuzetno sam pazio na anonimnost jer sam živio u stalnom strahu da će me poslodavac otpustiti zbog "seksističkog sadržaja". S vremenom sam promijenio dovoljno lokacija i izvora prihoda da mi to više nije predstavljalo ikakvu opasnost, te sam se pomalo opustio i počeo dijeliti s čitateljima neke od svojih osobnih doživljaja. Svejedno, kako povremeno dobivam prijetnje nasiljem od poremećenih ljudi na koje istina djeluje poput crvene krpe na bikove, te periodično bivam metom moderne inkvizicije, sviđa mi se zadržati određenu distancu od svega.

Moj originalni e-mail, ignissblog (na) yahoo.com, s vremenom je postao prenatrpan i gdje sam nekada odgovarao na svaku poruku s molbom za savjet, danas više ne mogu garantirati odgovor, čak ni s kašnjenjem. Isto vrijedi i za moj Facebook i Twitter. Ako mi pišete, pokušajte biti što kraći i oboružajte se strpljenjem.

2013. godine sam objavio "Umijeće Igre", kompletni vodič zavođenja za muškarce, te nastavljam objavljivati dodatne sadržaje ili besplatno ili po simboličnoj cijeni. Trenutno radim na knjizi sa savjetima za žene - dakle, knjizi koja će biti ekvivalent Umijeća Igre za nježniji spol.



Često postavljana pitanja (FAQ)

1. Koji je to "realan pristup" muško-ženskim odnosima?

Kada bih morao sažeti svih 500-injak svojih članaka u manifesto od nekoliko rečenica, on bi glasio ovako:

- Muškarci i žene si duguju koristiti svoje potencijale i stalno raditi na samopoboljšanju kako bi živjeli sretno.
- Muškarci i žene su jednako vrijedni, različiti jedni od drugih, i imaju pravo na slobodno odlučivanje o svojim životima.
- Navedene razlike vidljive su u svim područjima, od tjelesnih do mentalnih, te su rezultat biologije i prirodnih zakona, a ne kulture, religije ili odgoja.
- Žene kao biološki vrijedniji spol kontroliraju seksualno tržište.
- Muškarci će napustiti seksualno tržište ako nestane korist od sudjelovanja u njemu.
- Feminizam je šovinistička ideologija koja na neprirodan način štiti žene od negativnih posljedica vlastitih odluka.
- Feminizam spada u "lijevo-desni cirkus" koji služi stvaranju zavade i sukoba među ljudima kako bi im bila skrenuta pozornost s važnih društvenih problema
- Slabljenje zapadnih društava i opadanje kvalitete života i žena i muškaraca u njima dijelom je rezultat širenja feminizma i nezaustavljivo će se nastaviti sve do njihovog kolapsa.


2. Mogu li dobiti savjet o curi koja mi se sviđa?

Možeš ga poslati na mail, ali ne mogu garantirati odgovor, čak ni u obliku posta na blogu. Umjesto toga, preporučam postati pitanje u komentarima najsvježijeg članka. S ovolikim brojem posjetitelja postoji i priličan broj komentatora čija mišljenja vrlo cijenim, te je šansa da će ti netko od njih pomoći veća nego ako računaš samo na mene. Ne zaboravi učiniti svoj komentare ili mail anonimnim koliko je to moguće, dakle ne navoditi imena, točne godine, radna mjesta, lokacije i sl. Zapamti da komentare nije moguće editirati nakon što prođe pola sata od objave.

3. Ali ta cura mi se stvarno sviđa. Hitno mi treba savjet.

Ako ti je toliko stalo do neke cure, vjerojatno si je već izgubio.

4. Ali kupio sam tvoju knjigu. Mogu li imati prioritet kod odgovaranja?

Cijenim tvoju podršku i duboko ti zahvaljujem, ali svaka pomoć koju mogu pružiti temeljena je na altruizmu. Nažalost nemam vremena biti osobni savjetnik.

5. Kako da postanem dobar zavodnik?

To pitanje je previše općenito. Pročitaj sve što sam napisao o igri (najboljem putem linkova na kategorije s lijeve strane) i naći ćeš obilje korisnih savjeta.

Ako tražiš određen članak koji možeš primijeniti baš istog trenutka, to su vjerojatno ovaj i ovaj.

6. Izrazito sam mlad/star, bogat/siromašan, nizak/visok, malen/obdaren, introvertiran/ekstrovertiran, iskusan/neiskusan ili zgodan/ružan. Vrijede li tvoji savjeti za mene?

Velik dio igre je univerzalan, no svakako postoje varijacije. Recimo, srednjoškolcu koji živi s roditeljima su beskorisni savjeti za Couchsurfing, a muškarcu u pedesetim će teško pomoći savjeti za izlaske u disko. Ali i moja knjiga i blog su temeljeni na fleksibilnosti i pomoći će ti izgraditi tvoju vlastitu igru. U svakom pogledu se trudim imati na umu "prosječnog čovjeka" koji će primjenjivati savjete. Savjeti temeljeni na razgovoru su pogotovo univerzalni.

7. Ja sam žena. Možeš li mi pomoći?

Savjeti muškarcima se najčešće tiču njihove tehnike. Savjeti za žene se najviše tiču njihovog stava. Stoga sam za muškarce koristan više poput sportskog trenera, a za žene koristan više poput psihijatra

S tim rečenim, podložno ograničenjima iz pitanja 2-4, naravno da se možeš javiti. Pokušaj u privitku uključiti detaljan tjelesni opis ili sliku jer ženski izgled ima drastičan efekt na njihove situacije.

Također posjeti tri dijela arhive na lijevoj strani (ispod dijelova o igri) koji se odnose na žene, te gdje ćeš naći obilje savjeta. Osim toga, upravo pišem knjigu za žene koja će biti znatno opsežnija od njih i sadržavati isključivo originalan materijal.

8. Jesi li ti PUA (Pick-Up Artist)?

Nisam, ali slobodno pretpostavi da jesam ako ti to pomaže smjestiti me u tvoju percepciju svijeta.

9. Jesi li ti MRA (Men's Rights Activist)?

Nisam, ali slobodno pretpostavi da jesam ako ti to pomaže smjestiti me u tvoju percepciju svijeta.

10. Jesi li ti MGTOW (Men Going Their Own Way)?

Nisam, ali slobodno pretpostavi da jesam ako ti to pomaže smjestiti me u tvoju percepciju svijeta.

11. Jesi li ti feminist?

Nisam, ali slobodno pretpostavi da jesam ako ti to pomaže smjestiti me u tvoju percepciju svijeta.

12. Jesi li ti ljevičar ili desničar?

Ni jedno ni drugo, ali slobodno pretpostavi da jesam ako ti to pomaže smjestiti me u tvoju percepciju svijeta.

13. Mogu li dobiti autogram?

Određeni čitatelji su kao dio posebnih okolnosti dobili potpisanu knjigu, ali u principu ne dajem autograme.

14. Primaš li donacije?

Ne. Možda jednom u budućnosti. Svejedno, hvala na pitanju. Uvijek mi je drago čuti da sam nekome pomogao.

UPDATE: dodao sam gumb za donacije u donji desni dio bloga (ispod Twitter i Facebook plugina). Molim prvo pročitajte napomenu kod njega.

15. Zašto tvoja knjiga toliko košta?

Moja knjiga je u odnosu na druge knjige u Hrvatskoj i u odnosu na druge knjige u području zavođenja diljem svijeta prilično jeftina. Također, ne ide meni sva zarada od knjige, pa čak ni polovica zarade. U ovom trenutku knjiga čini oko 5% mojih prihoda. To je dovoljno za poneku ugodnost tu i tamo, ali ne za ludo partijanje diljem svijeta na teret čitatelja kao što neki vole zamišljati.

16. Mogu li kupiti knjigu direktno od tebe, da ne dajemo ništa knjižari?

Ne, hvala na pokušaju pomoći ali Webknjižara se u svakom pogledu ponijela profesionalno i dobronamjerno prema i meni i mojim čitateljima, i nemam razloga oduzimati im njihov dio.

Ako mi želite dodatno pomoći, povirite gumb za donacije, ili kupite još koju knjigu na dar nekome.

17. Hoće li knjiga ikada izaći u elektroničkom obliku?

Da. Nemam određene planove, ali u daljoj budućnosti je izgledno da će knjiga doživjeti ili elektroničko izdanje, dopunjeno i izmijenjeno izdanje, izdanje u paketu s drugom knjigom, ili sve to zajedno. U svakom od tih slučajeva će čitateljima koji su kupili knjigu prije toga besplatno biti dostupan mali "bonus", kao što je bilo s npr. newsletterima tako da nitko neće biti uskraćen.

18. Mogu li prenijeti neki vaš članak u svojoj publikaciji/blogu ili zakazati intervju ili gostovanje u njoj?

Da. Javite se na e-mail ignissblog (na) yahoo.com i ne zaboravite jasno naznačiti o čemu se radi već u naslovu poruke kako ne bi završila u spamu.

19. Možeš li više pisati o nekoj temi?

Ne mogu ništa garantirati, ali pratim sve sugestije koje dobivam. Ironično, najtraženiji su praktični članci o igri, ali oni dobivaju najmanje komentara i direktnih posjeta. Pretpostavljam da je ljudima draže čitati o zavođenju nego to zapravo činiti.

20. Kako si uspio postati toliko čitan / popularan?

Napisao sam velik broj dobrih članaka koji pružaju konkretnu pomoć ljudima i pričekao nekoliko godina.

21. Gadi mi se tvoj blog.

Ok.

22. Saznala sam za tvoj blog nakon što sam spavala s tobom i ne mogu vjerovati da si zapravo takva svinja.

Oznake: igniss, umijeće igre


- 15:15 - Komentari (24) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.09.2014.

Rođeni za zgražanje 3: 9/11 attention whoringa

Danas je 11. rujna za svijet attention whoringa.

Što se podrazumijeva pod attention whoringom? Puno stvari, no u ovom slučaju attention whoring podrazumijeva žensko stvaranje, prikupljanje i slanje vlastitih erotskih slika za svrhu crpljenja pozornosti od beta orbitera, ili kao danak Alfa tipovima s kojima žene spavaju zbog iskrene želje.



Gigantske količine golišavih slika i eksplicitne pornografije iz domaće izrade poznatih procurile su u javnost kao rezultat hakiranja Appleovog iClouda od strane (tvrdi se) grupe nekolicine ruskih hakera. Na (nepotvrđenom) popisu su se našla imena kao što su:

Jennifer Lawrence
Kate Upton
Lea Michelle
Ariana Grande
Kirsten Dunst
Victoria Justice
Mckayala Maroney
Elisha Cuthbert
Kaley Cuoco
Alison Brie
Jessica Findlay
Selena Gomez


Slike se stalno pojavljuju i nestaju po raznim portalima za dijeljenje medijskih sadržaja (popis aktivnih i neaktivnih linkova na slike možete pogledati ovdje ovdje), a hakeri upravo prodaju cijelu kolekciju po internetu i skupljaju ogromne iznose putem Bitcoina:


(kliknite za detaljni prikaz)

Ono što ne razumijem je, zašto bi slavne i bogate žene dopustile sebi ili drugima da ih slikaju gole ili tijekom seksualnog čina? Zar ne dobivaju dovoljno pozornosti od svoje slave i milijuna obožavatelja?

Čini se da ne.

Dapače, trenutno se žene same skidaju gole i s hashtagom #leak4jlaw i #leakforjlaw objavljuju slike na Twitteru kao "podršku Jennifer Lawrence". Oho, netko je ljubomoran i želi sudjelovati u pozornosti! Uočite genijalnu logiku na djelu:

Neki tip na ulici ti kaže da si lijepa, ti poludiš jer je to "seksualno objektiviziranje".
Nekoj starleti koju nije briga za tebe i koja nije niti svesna tvog postojanja procure golišave slike, ti se skineš gola i pokazuješ vaginu cijelom svijetu.
Bonus: da ironija bude veća, to si napravila na nagovor "patrijarhalne" i "šovinističke" internet trolling organizacije 4chan




Prije najezde uobičajenih trollova, prvo treba istaknuti da to što neka žena snima gole slike i porniće nije ništa strašno samo po sebi. Nemam ništa protiv takvih žena, tako da je jedina loša stvar ako poslije počnu glumiti da su zapravo frigidno oličenje čednosti, a ovo prije se "jednostavno dogodilo". Za to sam procesom razumne dedukcije već znao i bez slika. Dakle, gole slike/pornići same po sebi nisu razlog za osuđivanje, niti moje komentiranje istih znači da na slike ili njihove subjekte gledam loše.

Drugij riječima, to što sam vidio Jennifer Lawrence golu i lica prekrivenog spermom ne znači da je ona za mene postala manje čovjek ili tako nešto. Ne bih se nikada oženio ili bio u ozbiljnoj vezi s njom, no tome što taj izraz moje slobode užasava bijele vitezove ja ne mogu pomoći. Oni su si sami krivi što su fašisti koji muškarcima žele naređivati što ih treba privlačiti.

Kao drugo, treba napomenuti da je povreda privatnosti povreda privatnosti. Dok se za Facebook može postaviti argument da se radi o javnim podacima, za hakiranje osobnih fileova u cloudu nema izgovora i to nitko ne podržava, pa tako ni ja. Ali kako postoji prilična vjerojatnost da će se to prije ili poslije dogoditi, bolje je biti oprezan i u cloudu ne držati gole slike. Ovo je lekcija iz koje bi svi koji razmjenjuju gole slike na bilo koji način trebali izvući pouku.

Koje su dosadašnje reakcije?

Neki celebrityi se žeste i potvrđuju da su to njihove slike, a neki negiraju cijelu stvar. Dosadašnje reportaže su neutralne jer je vijest još vrlo svježa.

Kako se feministička propagandna mašinerija zahuktava, samo je pitanje trenutka kada će se svi svjetski mediji priključiti cirkusu i za ovo okriviti "mizoginiju" ili "seksizam", iako dobro znaju da cijeli slučaj, kao što sam naglasio gore, nema veze s ikakvom mržnjom prema ženama, već čisto činjenicom da su intimne fotografije slavnih - bez obzira na spol - u današnjem svijetu vrijedne milijune dolara.

Škvadra rođena za zgražanje se vrlo brzo aktivirala. Čestitam Guardianu na prvom hrčkolikom naslovu povodom ovog skandala (predviđam da će kod nas prvi biti Jutarnji Beta list):
"Ako kliknete na gole slike Jennifer Lawrence, nastavljate njeno zlostavljanje" rofl

"Zlostavljanje" je teška riječ. Nemojmo se zavaravati: unatoč prvotnom zgražanju, kao i kod Severine, ovaj skandal će samo pomoći karijerama osoba uključenih u njega. Ne bi me začudilo ako na kraju bude otkriveno da je sve bilo namjerno.

Update: evo usporedbe reakcija škvadre rođene za zgražanje na slučaj kada procure eksplicitne slike poznatog muškarca, u usporedbi s ovim slučajem:



Ako si žena, strašno je da netko odbija ukloniti tvoje slike. Ako si muškarac, strašno je ako netko ukloni tvoje slike.

Živjela jednakost!

Oznake: attention whoring, šovinizam, feminizam, Vijesti, skandal, rođeni za zgražanje, drolje


- 10:05 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu