Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

petak, 29.08.2014.

Nema zemlje za kukavice

Živio jednom jedan pobožan starac. Kako su se njegovi dani bližili kraju, sve je više osjećao da u svojem dugom životu nema ničega čime bi se mogao pohvaliti.

Padao je na koljena i molio: "Bože, poslušaj me! Bio sam dobar čovjek. Do sada Te nisam ništa molio i davao sam Ti hvalu za sve što si mi darivao. Zato Te molim, usliši mi ovu molbu: Daj da jednom do­bijem na lutriji!"

Prošli su tjedni, ali ništa se nije dogodilo. Zato je opet molio za dobitak na lutriji. Opet ništa.

Nakon mjeseci neuslišane molitve opet se obratio Bogu: "Gospodine, hoćeš li me na trenutak saslušati? Sve što molim je jedan dobitak na lutriji!"

I s neba se začuje glas: "Pa kupi već jedom tu srećku!"

- narodna pripovijest

Koliko ste vi ove godine napravili upada?

Od početka godine ja sam napravio otprilike:

- 90 upada online
- 8 upada u noćnoj igri
- 11 upada u dnevnoj igri
- 4 upada u društvenom krugu


(ovaj popis sadrži samo ciljane, namjerne upade - ne računamo situacije gdje je kontakt bio slučajan ili gdje je neka cura sama upala meni, bilo to kao rezultat niše koju sam si izradio ili nečega drugoga)

Vaša reakcija na ovaj popis može varirati ovisno o vašoj sredini, karakteru, iskustvima i stilu. Nekima je ovo nezamisliva količina upada. Nekima je ovo sitnica koju naprave u dva dana. Ako vam se kao vrlo aktivnom igraču čini da mojih upada nema dovoljno, ili da su moji upadi previše usmjereni na online sferu, sasvim ste u pravu. Naime, za mene vrijede dva faktora:

1) Naposljetku, dragi čitatelji, ja sam običan čovjek
Koji ne traži ništa više od obične šanse
Živjeti točno kako želi, i raditi upravo ono što hoće...
Prosječan čovjek sam ja, bez ekscentričnih prohtjeva,
Koji voli živjeti svoj život, bez nemira,
Čineći što god misli da je najbolje za njega,
Pa... samo običan čovjek...




2) Iako podložno svim ograničenjima navedenim u ovom videu, ja se zapravo volim vezivati i dugo ostajati sa ženama dokle god one ispunjavaju neku razinu kvalitete. Dakle, često sam u razdoblju gdje je moja potreba za upadima znatno smanjena, prigušena ili čak eliminirana.

Vjerovali ili ne moj broj upada smješta me u vrh hrvatske populacije, čak i kada se uzme u obzir postojanje žednih Beta tipova koji (najčešće putem inferiornih online knala, npr. na Facebooku) upadaju ženama brzinom mitraljeza. Ako muškarac želi napraviti nešto od sebe, duguje si poduzeti nešto. Nažalost, postoji uznemirujuće velik broj muškaraca koji ne naprave niti jedan upad godišnje, pa čak ni mjesečno.

Blago rečeno, to je i osobna i nacionalna katastrofa. Izuzimajući biljojede, za koje je potpuno odricanje od žena 100% diskretno, svjesno i planirano te im se stoga nema što zamjeriti, ova vrsta muškaraca provodi svoje vrijeme u jednoj i samo jednoj stvari: prigovaranju.




Ne znam za vas, ali mene užasno ljuti dobiti mail u kojemu me netko pita kako doći do cure (bila to neka određena cura ili samo cura općenito) i nikada ništa ne poduzima. Alternativno, fantazira o tome kako je nevjerojatan igrač kojemu ne trebaju trikovi kao što je igra. Ako ne pokušavaš postići nešto, nemaš pravo prigovarati na svoj prisilni celibat. Smrskaj svoj ego i pokreni se.

Da, stvari su u k**cu, i ja to prvi kažem. Da, seksualno tržište je postalo vrlo nepravedno. Da, cjelokupno društvo živi glave zabijene u pijesak. Da, potrebno je sve više i više igre. Da, sve je manje i manje kvalitetnih žena. Ali ništa od toga nije izgovor da samo sjediš i prigovaraš.

Prestani prigovarati i vuci guzicu. Poduzmi nešto! Nitko to neće učiniti umjesto tebe.

Oznake: muški hrčak, racionalizacija, igra općenito, interna igra, rana igra, upad


- 15:51 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 26.08.2014.

Pyros, Alfa svih medvjeda

Iz planinskih lanaca Pirineja stiže nam vijest koja simbolizira otužno stanje našeg seksualnog tržišta:

"Seksualna dominacija" medvjeda Pyrosa u koloniji Val d'Aran u Španjolskoj rezultirala je time da je Pyros otac, djed i pradjed svih medvjedića rođenih u toj koloniji u posljednjih 20 godina.



Ova grupa od otprilike 30 smeđih medvjeda uključuje još četiri odrasla mužjaka, ali samo jedan od njih nije Pyrosov potomak, te niti jedan od tih drugih medvjeda nije začeo ijednog medvjedića, pronašli su istraživači.

U dobi od 26 godina [smeđi medvjedi žive do 25 godina u divljini i do 40 u zatočeništvu, op.prev.], moglo bi se očekivati da će Pyrosova potencija opasti još u doba kada je bio u kasnim tinejdžerskim godinama. No, Pyros je ostao aktivan kao i prije, što je dovelo do opasnih razina križanja među srodnicima u ovoj koloniji.

Jedan od najčešćih motiva mojih članaka je degradacija modernog seksualnog tržišta u divlji, iskonski oblik u kojemu vlada izrazita neravnoteža. U dalekoj prošlosti je najveći i najsnažniji Alfa muškarac kontrolirao rasplod sa svim ženkama u svojoj grupi, slično većini drugih životinjskih vrsta. S rastom civilizacije, nejednakost se smanjivala (ili obrnuto, smanjenje nejednakosti je stvorilo civilizaciju kakvu danas poznamo).


Pirineji | Izvor slike

Kako epidemija narcisoidnosti napreduje zajedno sa sve većim odsustvom posljedica i uništavanjem zdravih kulturnih normi, tako se i naše seksualno tržište sve više udaljava od ravnoteže koju je imalo u prošlosti, kada je prosječan Beta muškarac mogao računati na to da će imati svoju obitelj ako se bude ponašao civilizirano i pridonosio društvu.

Ideju koliko su stvari trenutno loše možete dobiti kratkim pregledom ovih brojeva našeg zapadnog tržišta. Ono je danas nejednakije nego u bilo kojem trenutku u posljednjih nekoliko milenija, uključujući i razdoblja kada su kraljevi, sultani i kanovi, slijedeći svoje prirodne nagone do maksimuma zbog svoje ogromne moći, imali hareme s tisućama žena monopoliziranim samo za sebe.

Kao rezultat ove situacije, španjolski dužnosnici kažu kako moraju odabrati hoće li Pyrosa kastrirati ili ga odvojiti od ostatka grupe, s ciljem osiguravanja opstanka vrste u Pirinejima.

‘Ako nastavi s ovakvim seksualnim nagonom i dominantnim ponašanjem još nekoliko godina, drugi mužjaci u tim planinama nemaju šanse pariti se s bilo kojom od ženki,’ rekao je savjetnik za okoliš Jose Enrique Arro, u intervjuu za novine La Vanguardia.

Uočite da kolonija ima 5 mužjaka i 25 ženki (odnos spolova 17:83), no taj povoljan odnos spolova nije uopće pomogao drugim mužjacima. Pyros ih je sve istisnuo svojom snagom i dominantnošću.

Na medvjeđem seksualnom tržištu, mužjaci ga kontroliraju direktno putem snage, ubijajući ili zastrašujući druge mužjake, a ženke nemaju nikakva prava ili utjecaj na raspodjelu seksa. Na bilo kojem ljudskom seksualnom tržištu osim pećinskog ili ekstremno patrijarhalnog (npr. Saudijska Arabija, Jemen), pak, žene kontroliraju raspodjelu seksa. Na njima leži sva odgovornost za osiguravanje barem donekle pravedne raspodjele koja bi bila u interesu cijelog društva, uključujući i njih samih (žena koja je dio ogromnog harema nekog super-Alfa tipa ne može računati na njegovu pozornost ili resurse, a kamoli vjernost).

Drugim riječima, žene na našem tržištu kolektivno igraju istu ulogu kao i Jose Enrique Arro na medvjeđem. No za razliku od španjolskih dužnosnika, uz izuzetno rijetke iznimke naše žene nisu sposobne prepoznati znakove opasnosti. Većina muškaraca je također namjerno ili slučajno odabrala živjeti s glavama u pijesku, nesposobna vidjeti kroz dimnu zavjesu i prepoznati što im se sprema.



To osigurava da će uslijed uznemiravanja delikatne ravnoteže potrebne za postojanje civilizacije neminovno doći do kolapsa koji će rezultirati društvom vrlo nepovoljnim i za žene i za većinu muškaraca i za civilizaciju općenito. U međuvremenu, muškarcima preporučam biti poput Pyrosa koliko god je to moguće, ili ako osjećaju da im se to ne isplati, onda barem biti biljojedi.

Osim ako ne bude imao ludu sreću naletjeti na kvalitetnu ženu koja je još k tome imuna na destruktivni utjecaj feminističkog društva, svaki muškarac si duguje biti prilagodljiv i iz ovog cirkusa izvući najbolje što može, a ne srljati naslijepo u svoju propast.

Oznake: Životinje, alfa, super-alfa, teorija seksualnog tržišta, priče sa seksualnog tržišta, hipergamija, biljojedi, odabir partnera, Vijesti


- 11:19 - Komentari (25) - Isprintaj - #

petak, 22.08.2014.

Kopanje po dnu

Čitatelj L. piše:

Bok Ignisse imam jedno pitanje.

U zadnje vrijeme dolazim u situacije da se imam priliku zabavljat i seksat sa zenama koje me fizicki ne privlace jako ( ne, nisu debele to uopce ne dolazi u obzir). Na nekoj skali do 10 su 4/10.

E sad problem je sta se ja sa tim zenama ne zelim seksat jer mislim da mogu bolje. Ali kod nekoga ko je relativno nov u igri i u "red pill" razmisljanju i pogledu na svijet imam podijeljena stajališta oko toga.

Dali ja cinim pravu stvar kad propustam takve prilike ili upravo zato sto propustam prilike, štetim sam sebi i razvoju vlastite igre?

Mislim da nije realno ocekivati od momka koji je u zivotu bio duboko zabrazdio u Beta planinu da se odmah na temelju teorije igre i crvene pilule pocne seksati sa zgodnim zenama.

Ali opet sa druge strane nije li upravo to odlika slabog muskarca, dakle seksanje sa zenama koje ga zapravo ne privlace?

Pozdrav!

Neki čitatelji se vjerojatno pitaju na kakve to žene L. misli. Žena koja nije debela ali je svejedno 4/10 u pravilu znači ženu čiji je izgled umanjen iz drugih razloga. Najčešće su to godine i pripadajuće boranje i gubitak vitalnosti, ali može se raditi i jednostavno o ružnom ili neuglednom ("mišjem") licu, oštećenjima ili deformitetima, te drugim nemjerljivim faktorima. Pogledajte ovu usporedbu:


Gore lijevo: Blagi estetski problem nevezan za tijelo
Gore desno: Značajan estetski problem nevezan za tijelo uzrokovan genetikom

Dolje: Značajan estetski problem nevezan za tijelo uzrokovan godinama

Budući da ni ozbiljno pretile žene same po sebi ne mogu biti više od 4/10 (nakon određene granice debljina neminovno počinje skrivati i razarati koštanu strukturu potrebnu za lijepo lice i oblik tijela potreban za oku ugodnu odjeću), ovo pitanje odnosi se i na sve one muškarce koji spavaju s debelim ženama, tj. na sve one muškarce koji spavaju sa neprivlačnim ženama, bez obzira na razlog njihove neprivlačnosti.

Bez nekog posebnog interesa za neutralnost, moram reći da ne mogu reći da je propuštanje takvih "prilika" ni dobro ni loše. Postoji mnogo argumenata za oboje. Navest ću neka od najčešćih pitanja koja muškarac treba uzeti u obzir i odvagnuti ih ovisno o svom vlastitom karakteru, iskustvu i realnosti na seksualnom tržištu. Pitanja su poredana po važnosti:

1. Diže li ti se na nju?

Ako je odgovor ne, to je sve što ti treba. Prestani se baviti ženama s kojima seksualni čin nije moguć. Odgovori tipa "možda ako zatvorim oči", "da, ako joj pokrijem lice nečim" i "ako se napijem" nisu zadovoljavajući.

Ako ćeš ukupno gledano dobiti više seksualnog zadovoljstva od "poliranja dupina" nego s njom, onda nemoj spavati s njom. Meni osobno "poliranje dupina" uzrokuje posljedice koje mi se nimalo ne sviđaju bez obzira na veliko zadovoljstvo koje mogu time dobiti, tako ću radije odabrati ženu i stvarni seks, ali nisu svi muškarci takvi.

2. Koje su direktne eksterne posljedice?

Hoće li ti se netko rugati ako zna da si spavao s njom? Hoće li ti se netko rugati ako vas vidi skupa? Svodi li se to samo na malo zabavne sprdnje ili na direktne posljedice (npr. anti-predeselekciju ako te s njom vide druge žene)? Ovo je najčešći razlog zašto muškarci često spavaju s neprivlačnim ženama kako bi prekinuli sušu, ali ne žele se vezivati za njih i/ili pokazivati s njima u javnosti. Ako znaš da te ona neće poslije gnjaviti daljnjim nalaženjem, očito je da se potencijalne posljedice smanjuju.



3. Koje su direktne interne posljedice?

Hoćeš li tvoji pozitivni osjećaji od seksualnog pražnjenja i postizanja uspjeha na vazi biti teži od negativnih osjećaja "sramote" (pred samim sobom) i tjelesnog gađenja? To ovisi samo o tebi i tvojim preferencijama. Recimo, ja mogu podnijeti debelu curu ako pazi na sebe u drugim pogledima (duga kosa, depilirana, pazi na higijenu, etc.). Ne bih nikako mogao održati erekciju ako bi cura bila skladna i lijepa ali bi imala užasan miris tipa "trula riba". Netko drugi bi mogao podnijeti curu s vrlo ružnim licem dokle god bi bila vitka. Itd itd. O ovoj stvari možeš odlučiti jedino ti.

Osjećaj "sramote" treba biti temeljen isključivo na tjelesnim faktorima, ne na racionalizaciji da "to ne rade pravi muškarci". Treba se riješiti ideje da je seks s relativno (ne)privlačnim ženama nešto otrovno što oštećuje ili degradira muškarca. Duguješ li si bolje? Naravno. Jesi li se zarazio i do kraja života si osuđen na spavanje s čudovištima? Nipošto.

Postaje li tvoja igra bolja time što je provodiš na ružnim curama? U pravilu da, jer i neprivlačne žene i dalje traže igru (za to možeš zahvaliti internetu) jednako ili skoro jednako koliko i prosječne i lijepe žene. To čini ružne cure neisplativim trošenjem vremena (ako si u tom vremenu mogao pokušavati nešto s ljepšima), ali i dalje može biti dobro kao trening. Nitko te ne sili da spavaš s njima ili čak da ih poljubiš. ma koliko god se kemije (naizgled) stvorilo između vas. Osjećaj se slobodnim trollati žene, one to rade muškarcima svakog dana.

Zaključak: kao i u slučaju korištenja prostitutki, seks s neprivlačnim ženama je nešto što muškarac može slobodno preskočiti, ali ne može se reći da ga to oštećuje ili da time propušta druge prilike. Tko voli nek' izvoli.

Oznake: seks, interna igra, igra općenito, beta, alfa, ljepota, debljina


- 15:51 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 12.08.2014.

Govorenje curama da si bio zaručen

DVV (Demonstracija više vrijednosti, eng. DHV) je jedna od mojih omiljenih tema. Vrlo je malo stvari na svijetu toliko zanimljivih i kompleksnih kao što su suptilni načini kojima ljudi komuniciraju i signaliziraju svoj društveni status.



To često uspoređujem s Matrixom - postoji velik broj stvari u toj komunikaciji koje se na prvi pogled doimaju kao masa nerazumljivog koda, ali koji je zapravo prepun značenja i koji u mnogo čemu ovisi samo o interpretaciji promatrača koji širi svoju mentalnu snagu na njega, oblikujući ga u vlastitu realnost. U ovom slučaju, muškarac koji je sposoban održavati pravilnu ravnotežu između neke osobine i načina prezentacije te osobine je onaj kojeg žene doživljavaju privlačnim.

Evo jednog laganog i vrlo efikasnog DVV manevra koji često koristim: reci da si bio zaručen.

ONA: ...bla bla bla bla...
SEXY VRAG: Usput, jesam li ikada spomenuo da sam bio zaručen?
ONA: Ne! Kako to?
SEXY VRAG: Ah, ona je bila Ruskinja*. Bili smo vrlo zaljubljeni.
ONA: Što se dogodilo?
SEXY VRAG: *zamišljen pogled u daljinu* Komplicirano je.

* = nacionalnost ili neka druga važna osobina (npr. zanimanje) bi idealno trebala biti neka koja se kod nas smatra egzotičnom i koja je poznata po ljepoti i/ili senzualnosti. Amerikanac bi vjerojatno rekao "Francuskinja" ili "glumica". Kod nas, "Ruskinja", "balerina" ili "Španjolka" ne bi bili loši odabiri. Svatko treba pronaći miks koji najbolje odgovara njegovoj osobnosti.

Zašto je "bio sam zaručen" takav magnet za žene? Zato što spaja sljedeće stvari:

A) Predselekcija: očito si dovoljno privlačan da bi se neka žena htjela "trajno" vezati za tebe. Sjeti se da je dojam moći moć sam po sebi.

B) Dostupnost: za razliku od oženjenog muškarca koji ima A, mnoge žene će ipak racionalno uzeti u obzir da se on nikada neće vezati za njih i ne uletiti naglavačke. Kod zaručenosti, racionalan zaključak je da si ne samo pred-odabran, već i dostupan. Možda baš ona bude ta koja će proći proces zaruka do kraja!

C) Misterij: što se dogodilo? Zašto su zaruke prekinute? Možda su i dalje u tijeku? Jesi li ti napustio nju ili ona tebe? Možda su vas spriječile klasne razlike? Možda je ona umrla u tragičnoj nesreći? U svakom slučaju mora da je zanimljiva priča. Hrčak će se zavrtjeti svim silama kako bi popunio praznine, ovaj put u tvoju korist.



E sad, ja stvarno jesam bio zaručen, ali to ne znači da je ovaj manevar nešto što ti je nedostupno. Male bijele laži nisu ništa strašno, te ih žene obilato koriste. U ovom slučaju, praktički je nemoguće "uhvatiti te", no neću ti govoriti trebaš li ili ne trebaš pribjegavati takvim stvarima.

Sam ocijeni što je "trik", a što nije, te slijedu svoju osobnu prosudbu. Moralizirati ne želim. No, u najgorem slučaju, iz ovog manevra možeš vidjeti dinamiku koja važi za ovu situaciju i iz nje razviti jednostavan i lako uporabljiv DVV koji odgovara tvojoj prošlosti i karakteru.

p.s. ako tvoje držanje, igra i ostali DVV-ovi već upućuju na visoku vrijednost, žene će ovu objavu često dočekati s "očekivala sam to" ili "znala sam" wink

Oznake: brak, demonstracija više vrijednosti, igra, srednja igra, preselekcija, zaruke, žene


- 13:47 - Komentari (22) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.08.2014.

Evolucija zaključivanja

Pričaš sa curom, kemija je u zraku i ostala je samo jedna stvar: zaključiti. Ali što napraviti? Koju posluku porati? U normalnim okolnostima bi vjerojatno uzeo njen broj, no suočimo se s tim: telefonski pozivi su mrtvi.


Izvor slike

Ovu nesretnu pojavu nagovijestio sam u svojoj knjizi prošle godine kada sam na str. 99 napisao sljedeće:

Važno je koji ćeš kanal komunikacije odabrati. Tvoj cilj je u telefonskom razgovoru ili chatu uspostaviti još trunku privlačnosti i zatim je pozvati van. No u SMS dopisivanju, tvoj cilj je samo pozvati je van. Hoćeš li zvati ili SMS-ati ovisi o tvojoj procjeni kakva je ona vrsta žene. Ako je ovisnik o smartphoneu (tko danas nije?), čini ti se impulzivna, lepršava, užurbana, vjerojatno ćeš SMS-ati. Ako dobivaš od nje tradicionalniji dojam, vjerojatno ćeš je nazvati. Budući da u našem društvu niti jedna metoda još nije definitivno postala bolja od druge (dok je recimo u SAD-u skoro pa samoubojstvo zvati), ova knjiga će opisati oba toka.
...
Moguće je da će u budućnosti, kao što se već dogodilo u SAD-u, poziv kao metoda kontakta potpuno izblijedjeti.

To je opisivalo model u kojemu su pričanje i dopisivanje otprilike izjednačeni, te je jedini faktor u tome što se točno zaključuje sama udaljenost:



No, došao je i taj dan. Po mojim ovogodišnjim iskustvima, pričanje na mobitel postalo je jednako demode kao što su kućni telefoni postali prije 15 godina, a telegrafi prije 40 godina. Iako to ne znači da neću apsolutno nikada nazvati, došli smo do točke gdje je to već u startu inferiorna opcija. I ne samo da danas kod velike većine žena postoji određena averzija prema "živom" razgovoru, već su se pojavile i neke koristi (istina, rijetke) od online društvenih mreža.

Evo kako u skladu s tim izgleda novo tipično zaključivanje:



U čemu je trik?

Aplikacije Whatsapp, Viber, Line i WeChat (ali ne Kik i Skype) su same po sebi brojevi. Curama je u pravilu puno lakše dati Whatsapp nego dati broj, iako je rezultat zapravo isti: otvoren kanal za jednu ili drugu vrstu komunikacije kojom se može ili provesti izvlačenje na spoj ili igra polaganog kuhanja. Jednom kada imaš aplikaciju vezanu za broj, ništa ti ne brani poslati SMS ili nazvati ako si tako odlučio, a domogao si je se lakše nego što bi to bio slučaj s klasičnim brojem. Iako je za komunikaciju potreban internet, danas gotovo svi imaju ili čest pristup Wi-Fi internetu ili mobilni internet, što uopće nije problem. Također, za razliku od SMS-ova, sve ovo je besplatno.

Par napomena:
- Whatsapp je najčešća aplikacija u ovom području, s Viberom na drugom mjestu. Line i WeChat su češće na području Azije.
- Ako zaključuješ na Tinderu (online dating aplikacija opisana u newsletteru) - u tom slučaju se očekuje brzo nalaženje, tako da je bolje ili odmah dogovoriti spoj ili ići putem SMS-a.

Oznake: rana igra, upadi, zaključivanje, SMS, online dating, mobitel


- 15:11 - Komentari (9) - Isprintaj - #

petak, 01.08.2014.

Poosy Paradise



"Stranac" našega doba.

To je neizbježan zaključak nakon čitanja "Poosy Paradise", knjige koja opisuje Rooshev boravak u Rumunjskoj i njegova iskustva sa slavom. Roosh nas vodi na uzbudljivu vožnju kroz mnoge rijetko izrečene istine, ne štedeći ni ljude na koje nailazi ni svoju vlastitu playboy osobnost tijekom svojih avantura u namjerno neimenovanom rumunjskom gradu (njegovo ime ipak je otkriveno negdje po sredini knjige).


Izvor naslova knjige

Ovisno o vlastitom životnom iskustvu, čini mi se da će čitatelji biti ili oduševljeni ili užasnuti kada pročitaju nevjerojatan analitički proces koji vodi Roosha kroz igru, ukupnu strategiju odabira mjesta koje će sljedeće posjetiti, te ocjene rezultata koje je tamo dobio. Taj proces mogao bi biti opisan slično mome, kao nemilosrdno racionalan. Ali zgražati se nad ovom knjigom značilo bi promašiti njen smisao. Osnova knjige je iskrenost - ni više ni manje. Njena zapanjujuće otvorena srž je ono što je čini toliko zanimljivom, kao i toliko neobičnom u današnjem svijetu prepunom racionalizacije.

Dijalozi bi mogli biti najbolji dio knjige, čisto zbog komičnih posljedica koje izaziva Roosheva iskrenost. Kada je ženu koja mu je pokušavala davati savjete o zavođenju hladno upitao "S koliko si se žena seksala?", zamalo sam prolio piće po sebi. Stil pisanja me uvijek držao u neizvjesnosti, čak i kada sam na temelju vlastitog iskustva točno znao što će se dogoditi.

Knjiga je popločana sitnim uvidima u svijet igre koji će prosječnom čitatelju biti od koristi, neovisno o njegovoj razini igre. Od malih tehnika za usmjeravanje cura u svoj prikladno-lociran stan pa do kuhanja "seks napitaka", svi savjeti su odreda osvježavajući i praktični. Pogotovo su mi se svidjele njegove opaske o tome kako su smartphoneovi promijenili prirodu SMS-anja i dogovaranja spojeva.

Ta ista iskrenost koja čini Poosy Paradise toliko zanimljivim je također i ono što knjizi u konačnici daje depresivan prizvuk. Opisuje kako se muškarci muče sve više i više za sve gore rezultate, trpeći sve veće nepoštovanje i isparivanje unatoč tome što su podigli vlastitu razinu privlačnosti. Pogotovo me se dojmila scena u kojoj se ponovno susreće s jednom od svojih starih opcija, koja u uzbuđenju od toga napadno i bezočno ignorira momka s kojim je izašla na spoj. Jadan tip no

Roosheva borba s dugotrajnom srećom prožima knjigu. Kada stvari ne idu dobro, nezadovoljan je oko najsitnijih detalja. Kada stvari idu dobro, opet isto. Iako ga to gura prema uspjehu, također se čini i da takvo izmučeno postojanje guši radost i ponos.

Ta bolna kombinacija je ono što čini Poosy Paradise toliko posebnim, te više filozofskom knjigom nego putopisom, vodičem zavođenja ili memoarom. Takva iskrenost i jasan uvid u svijet su možda depresivni (barem meni), ali svakako ih je danas teško pronaći.

Preporučam.


Poosy Paradise
(ova knjiga dostupna je u tiskanom i kindle/ebook obliku)

Oznake: roosh, igra općenito, knjiga, Putovanja, rumunjska


- 12:02 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu