Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

utorak, 30.10.2012.

Ne žele sve žene na svijetu Alfa muškarce

Ako živiš u Hrvatskoj ili drugdje u "razvijenim zemljama", a pogotovo u urbaniziranim sredinama tih predjela, lako je zaključiti da sve žene koje tamo žive žele Alfa muškarce. Znate, visokog, zgodnog, agresivnog tipa koji "zna što hoće" i ima "ono nešto" što ga čini "pravim muškarcem". Razumljivo je odakle dolazi takav dojam, no realnost je, kao i "sve žene samo žele pare i Mercedes" (TM), malo kompleksnija. Sasvim je jasno da taj broj ne može biti 100%, inače bi sve seksualne strategije bile iste, a ja ne bih imao o čemu pisati. Stoga ćemo napraviti ovakvu podjelu današnjih žena:

1. Žene s jakom Alfa preferencijom - ako si ikada curi rekao da je prelijepa i da ti se jako sviđa i na to doživio izraz apsolutnog gađenja na licu, upoznao si ženu ovakvog tipa. Potrebna joj je teška i često kretenska igra da bi se imalo zainteresirala za nekoga, te voli muškarce koji su neuhvatljivi, "loši", seksualno neobuzdani, grubo se šale s njom i ne tretiraju je ozbiljno. Iako se stereotipno ovo povezuje s dominantnim, agresivnim i glasnim ženama, čiji je prag dominacije najviši, njega u stvarnosti nema dovoljno da popuni cijelu kategoriju.

Ako bismo za muškarce mogli reći da su u nekom postotku Alfa, a u nekom Beta, ovakva žena preferira muškarce koji su najmanje 60% Alfa.


Na Beta muškarce gleda kao na papke i jadnike, koji su u redu za mužnju pozornosti kada zatreba, ali nikako za išta više. Bila bi ozbiljna greška misliti da, samo zato što se ona čini mirna i nema mnogo partnera, njeno srce ne kuca samo za Alfa tipove.

Ovakve žene danas na ovim prostorima čine otprilike 20% populacije. U Americi, kolijevci igre, postotak je viši i kreće se negdje oko 40%. U Norveškoj ili na Islandu, takvih je manje od 5%.

2. Žene s umjerenom Alfa preferencijom - iako se ovakve žene u principu zanimaju za "dobre dečke", prvenstveno pod sloganom "samo želim da netko bude dobar prema meni", u praksi je situacija mnogo mutnija. Ne vole tipove koji su previše agresivni, dominantni, neuhvatljivi i sl., i može ih se lako odbiti nadigravanjem, no s druge strane, tih karakteristika im ipak treba više nego što je prosječan muškarac u stanju ponuditi, te zbog toga mnogo češće završavaju u Alfa nego u Beta ekstremu. To ponekad dovodi do komičnog nesrazmjera, kao kod žena koje nikada ne bi htjele biti u haremu nekog alfe, pa svejedno tamo redovito završavaju jer ih jednostavno toliko privlači, unatoč tome što znaju da je loše da ima druge. Naposljetku, ostali su možda dragi, ali Alfa je ipak jedini koji ima "ono nešto".

Između tih epizoda, ovakva žena je otvorena Beta tipovima i voli provoditi vrijeme s njima, iako si nikako ne može objasniti zašto nema baš toliko želje potrgati odjeću s njega. Baš joj je simpa, ali nije toliko uzbudljiv. U stanju se iskreno zaljubiti u nekoga tko uopće nije dominantan, pa ipak kako vrijeme prolazi je neke sitnice počinju živcirati, uzrokujući topljenje privlačnosti i grozan osjećaj da "nešto nedostaje", te ga često ima potrebu testirati da se uvjeri da je sve tu. Budući da je Beta karakteristike i privlače i odbijaju istovremeno, ponekad se mogu naći s takvim muškarcem zbog toga što je u određenim okolnostima pokazao dobru igru koja inače nije njegov stil, ili zato što je visinom, dobrim izgledom ili nečim sličnim privremeno premašio prag dominacije.


Da, ovo ponekad radi. Nažalost, radi u nedovoljno slučajeva i na prekratak rok da bi se danas moglo smatrati dobrom igrom.

Njeno mišljenje o Betama je općenito dobro i, iako je neminovno razorna za njih kada dođe do gubitka privlačnosti ili upozna nekog tko je više uzbuđuje, rijetko će gledati na njih kao na jadnike. Umjesto toga, njen dojam je najčešće solipsistički - da su oni sasvim sretni i zadovoljni, a najmanje koliko i ona. Često ima prijatelje Beta orbitere, iako ih ne iskorištava namjerno. Naposljetku, mnogi od njih je stvarno privlače - samo ne na taj način. Put u pakao popločan je dobrim namjerama.

Ako bismo za muškarce mogli reći da su u nekom postotku Alfa, a u nekom Beta, ovakva žena preferira muškarce koji su od 60% do 40% Alfa.

Rasplet može biti raznolik. Ako žena ima dovoljno samokontrole, s vremenom će se prilagoditi i racionalno ocijeniti da je ipak dugoročno sretnija s nekim tko je ne uzbuđuje baš toliko divlje, ali je dobar prema njoj. Neka druga će ga ostaviti / razvodno silovati i povesti se za svojom potrebom za Alfa muškarcem.

Ovakve žene danas na ovim prostorima čine otprilike 60% populacije.

3. Žene s jakom Beta preferencijom - postoji i značajan dio žena koje iskreno preferiraju Beta muškarce, te ih odbijaju Alfa prikazi zabavljene vještine, zadirkivanje, to što je on okružen ženama, i ostali oblici dominantnosti. Ovakva žena će se iskreno zainteresirati od pristupa koji nije koristio igru veću od "hej", intelektualnog ali platonskog razgovora, malog poklona ili nečeg "slatkog". I dalje postoji određena izbirljivost kod nje, čisto zato što je žena koja urođeno ima puno opcija, ali to je izbirljivost među različitim Betama, odnosno dobroćudnim skrbiteljima. U osnovi, oni za nju jesu Alfe. Moguće je da ta izbirljivost bude znatno veća zato što je ogroman dio Beta tipova ostao na suhom time što su Alfe pokupili velik dio kolača, i sada se nema kome udvarati nego njoj, što je gura prema onoj srednjoj kategoriji, no ovo nije post za obradu tog začaranog kruga.

Za privlačenje ovakve žene nije potrebna velika igra. Možeš si dopustiti da je tretiraš kao osobu i biti ćeš za to nagrađen. Iskreno, lijepo je upoznavati ženu s kojom se čovjek može opustiti i "samo biti svoj". To je lijepa, ljudska stvar koja je dobra za mentalno zdravlje i zadovoljstvo u životu. Takva žena će rijetko nekoga otpisati zato što nije "odmah pokušao nešto" ili zato što je prvi izrazio osjećaje.

Ako bismo za muškarce mogli reći da su u nekom postotku Alfa, a u nekom Beta, ovakva žena preferira muškarce koji su 40% ili manje Alfa.

Naravno, to ne znači da muškarac može biti vrlo Beta pa nikad ništa ne poduzimati, ili raditi stvari koje su uvijek bile anti-igra. Budući da žene vrlo rijetko eskaliraju, i zato što se to od njih ne očekuje i zato što ne znaju kako, opet je na njemu teret da pokrene nešto. Zato mora biti hrabar, ali svejedno dugoročno može biti Beta.

Ovakve žene danas na ovim prostorima čine najviše 20% populacije. U Poljskoj i dijelu Rusije, njihov udio je oko 50%. U nekim Azijskim zemljama je lako moguće i više.


Napominjem da ovo nema direktne veze s "kvalitetom žena". Iako su recimo žene u Danskoj ili Švedskoj po mnogim pokazateljima nacionalne kulture otišle kvragu, postavši neugodne, nepoželjne, nepouzdane i/ili neugledne, opet je jasno da preferiraju Beta muškarce. Kićenje Alfa bravadom je u nordijskim predjelima jednostavno bezvezna strategija kojom nećeš izazvati nikakvo vlaženje. A gle čuda, imaju najveći BNP po glavi u cijelom svijetu! Iako su mnogi problemi seksualnog tržišta direktno vezani uz prosperitet, poželjnost Alfa i Beta osobina na muškarcima ne ovisi samo o tome.

Kultura i religija su drugi faktor. Hrvatska je samo na papiru Katolička zemlja (bilo zato što većina tzv. vjernika de-facto nisu vjernici, bilo zato što je Crkva pod sve većim pritiskom uklapanja u društvo prodala dio svoje ideologije feminizmu). U iskrenije religioznoj zemlji, moguće je da bi treća kategorija žena bila brojnija. Postoji mnogo faktora.

Uvijek imaj na umu u kakvoj si okolini, na kakve žene možeš naići i kako im trebaš pristupiti. Istina, meni se ovo ponekad obija o glavu, ali to je samo zbog duboko ukorijenjenog osjećaja romantike zbog kojeg ponekad odlučim zanemariti procjenu koja je rekla nešto jako loše o njoj. No važno je imati sposobnost procjene - i adaptacije. Ako postoji jedna stalna točka u igri, to je da je ona - relativna.

Oznake: seksualne preferencije, odabir partnera, seksualno tržište, ideal kornjače, žene, alfa, beta


- 20:25 - Komentari (14) - Isprintaj - #

petak, 26.10.2012.

Brojke seksualnog tržišta

Danas ćemo imati priliku upoznati jednog od slavnih "slonova u sobi" seksualnog tržišta - jedne neugodne realnosti oko koje se šuljamo, bojeći se probuditi je. Ako dovoljno budemo zatvarali oči, nadamo se, ispast će da je sve to bio ružan san i da je zapravo sve u redu. Da je sve što činimo u redu. Da nema potrebe za promjenama.

Manje poetski rečeno, nedavno sam predstavio prag dominacije kao 'jedan od glavnih razloga zbog kojih je igra danas nužna'. Danas ću vam predstaviti i drugi: je li istina da samo drolje (uvredljivi naziv za žene s visokim brojem partnera) padaju na igrače? Koliko ima 'dobrih cura' koje nikada ne bi poslužile kao samo još jedna recka na remenu alfa mužjaka? I bez obzira na odgovor, bi li nas to trebalo zabrinuti? Već je utvrđena korelacija između karakteristika napretka kod žena (edukacije, novca, inteligencije, samopouzdanja) i padanja na igrače, no nikada još nije proučavana povezanost istoga i broja partnera.

Ovo su grube, stvarne brojke na seksualnom tržištu, izražene kroz količinu znojavog, pijanog, romantičnog i nježnog seksa, seksa u vezama i seksa za jednu noć, ovisno o tome kako vam odgovara. Ima nešto za svakoga. I najvažnije, rezultati su opsežni. Pod opsežni mislim da je istraživanje provedeno na uzorku od 30 000 studenata na preko 40 visokoškolskih edukacijskih ustanova u SAD-u. Uzeti su u obzir samo rezultati onih ustanova koje su ili anketirale sve studente, ili anketirale na primjeren i uistinu slučajan način, izbjegavajući sklonost određenoj vrsti uzorka. Rezultati su pogotovo zanimljivi zato što se radi većinom o kampusima, relativno izoliranim sredinama gdje je vrlo malo vanjskih faktora koji bi mogli utjecati na trendove, gdje postoji široka distribucija seksualnih vrijednosti, te zato što se istraživanje provodi periodično, tako da je moguće pratiti i vremenske trendove.

Ključno pitanje za naš slučaj je ovo: "Tijekom posljednjih 12 mjeseci, s koliko ste partnera imali oralni, vaginalni ili analni odnos?" U tablici s odgovorima je prikazano koliko je muškaraca i žena imalo 1, 2, 3... itd. partnera, te njihovi prosjeci, standardne devijacije i medijani.



Iz prosjeka možemo vidjeti da postoji neka nelogičnost u rezultatima. Prosječan muškarac je tijekom zadnje godine imao 1.72 partnerice, a prosječna žena 1.23 partnera. Ovo je lako rješivo: čim uzmemo u obzir standardno žensko odstupanje od 33% i korigiramo rezultate za njega, rezultati se poklapaju gotovo savršeno. No u ovoj studiji nam nisu toliko zanimljivi brojevi koliko distribucija brojeva, te nema potrebe brinuti se o tome je li prosječna žena imala 1.2 ili 1.6 partnera. Najvažnija je distribucija iz koje nastaje taj prosjek, ma koliki on bio.

Druga misterija je prava vrijednost kategorije "GE 9", odnosno "9 ili više partnera". "9 ili više" može biti 10, a može biti i 50. Evo kako ćemo dobiti pravi rezultat iz ove kategorije:

Muškarci su prijavili ukupno 10080 * 1.72 seksualnih susreta, ili 17338. Oduzmimo od toga broja zbroj prijavljenih seksualnih susreta svih muškaraca sa 8 ili manje partnera 17388 - (3460 * 0 + 3839 * 1 + ... 57 * 8). Ispada da je prosjek "9 ili više" grupe zapravo 19. Za žene, izračunato istim procesom, "9 ili više" je u prosjeku 14. Sada kada znamo vrijednosti najviših kategorija, evo kako izgleda relativna distribucija muškaraca i žena po broju partnera:



Prije nego nešto krivo shvatite, ne, nije 33% muškaraca i žena nevino. Samo u posljednjoj godini nisu imali niti jednog partnera, što ne znači da nisu imali niti jednog u životu (iako je ne imati niti jednu partnericu u godinu dana razorno za muškarce jer ubija i preselekciju i igru i otežava povratak na tržište, dok je ženama svejedno - njihovi problemi nastaju starenjem, ne neiskustvom). Kako vidite, velik dio muškaraca ekstremno rijetko dolazi do seksa. Drugom velikom dijelu se posreći jednom godišnje, te malom dijelu dva puta. Progresivno sve manje muškaraca se omasti više od tri puta. Tek se za malu manjinu može reći da živi život iz snova u kojemu "vrti cure".



Uočite sličnu ali ipak ravnomjerniju distribuciju kod žena s malim brojevima partnera, a vrlo oštru kod žena s velikim brojevima. Ogromna većina cura stvarno ima tek jednog partnera godišnje (ne dajte da kroz vašeg hrčka prodre neugodan zaključak da čak i takve tijekom faksa skupe po 5-6 komada i pripadajuće posljedice, u ovom članku se ne radi o tome). Žensko opadanje kod ulaska u velike brojeve je još mnogo oštrije nego kod muškaraca - 2.9% žena je imalo 4 partnera vs. 3.6% muškaraca po 4 partnerice, 1% naspram 1.5% po 6 partnera, 0.3% naspram 0.6% po 8 partnera, te 0.8% po 9 ili više u odnosu na 2.6% po 9 ili više (i to poprilično više).

Najpromiskuitetniji muškarci su mnogo promiskuitetniji od najpromiskuitetnijih žena.

Baš su svinje, slažem se. Ali jedna negativna nuspojava ovog zaključka izranja iz ponora: kako bi muške kurve promiskuitetni muškarci mogli biti toliko (barem trostruko) promiskuitetniji od lakih promiskuitetnih žena, mora od nekud pristizati taj višak njihovog seksa. Ako ste pomislili da on može doći jedino od 'dobrih', ne-promiskuitetnih cura koje u prosjeku imaju samo po 1 (ili manje) partnera godišnje, bili ste u pravu.

Kako bih ilustrirao razliku, pomnožio sam broj pripadnika svake kategorije po broju partnera s tim brojem partnera, kako bih dobio ukupnu količinu seksa koja pripada toj kategoriji muškaraca ili žena s X partnera. Pogledajte ova dva grafa:





Uočite kako su ženski udjeli ravnomjerni. Preko polovice seksa kod žena se događa kod onih koje u prosjeku imaju samo 2 ili 1 partnera godišnje. Dodajte i one još malo lakše ali sasvim sigurno ne odvratne, i pokrili ste preko 75% svog seksa kojeg daje ženski spol. Čak ni najogrezlije "droljice", koliko god se trudile, ne daju više od jedne petine ukupnog seksa. Njihova uloga je gotovo zanemariva.

Za usporedbu, najgornjih 2.6% super-Alfa muškaraca dobiva 29% seksa. Najgornjih 5.5% Alfa muškaraca dobiva 40% seksa. A najgornjih 28% Alfa (nižih i viših) muškaraca - jedva više od četvrtine - dobiva nezamislivih 78% seksa.

Ne samo da je hipergamija ostvarila potpunu vladavinu, već i raste. 2000., 10 godina prije, najgornjih 2.6% muškaraca je imalo 25% svog seksa, a ne 29%. Proporcionalni pomaci su ostvareni i za sve druge podjele. U osnovi, hipergamija raste svake godine, ili otprilike 10% po desetljeću. U slučaju inflacije novca, to bi još bilo u redu jer se radi o neograničenom resursu (dok god ekonomija raste, no seksualna nejednakost se ne može direktno uspoređivati s ekonomskom nejednakošću). U slučaju seksa, pogotovo u populaciji koja stagnira, radi se o katastrofi. Budući da nema pouzdanih podataka iz daleke prošlosti, ovo je samo moje nagađanje, ali rekao bih da danas živimo ili ćemo uskoro živjeti u dobu najveće seksualne nejednakosti koju je svijet vidio još od pećinskih vremena.

Netko bi sada mogao prigovoriti da su možda muškarci s puno partnera skloni laganju i uvećavanju pa stoga daju ogromne brojeve (tipa 50 partnerica godišnje) koji guraju distribuciju na tu stranu, ali čak i kada gledamo 100% pouzdano mjerljive kategorije, vrlo seksualno aktivni muškarci (5-8 partnerica godišnje) i dalje predstavljaju dvostruko više seksa nego vrlo seksualno aktivne žene (5-8 partnera godišnje). Kako god okrenuli graf, odnosi ostaju isti.

Da, dragi dobri dečki, ono što vam je projurilo kroz iznenada uvrijeđene umove je istina. Ta predivna cura koju promatrate, koja se čini pristojna, sramežljiva i draga, te vjeruje u ljubav i definitivno ne spava uokolo, vas ignorira samo zato što čezne za onim kretenom s kojim je spavala prošle godine. Nekoga će jednom usrećiti, ali 78% šanse je da to nećete biti ni vi ni itko sličan vama.

Ovdje napominjem da, kada bismo dodali onih bonus 33% modifikacije za žene koje lažu i daju premale brojeve, ne bi se ništa promijenilo u distribuciji. Opet ogroman dio seksa koji dobvaju alfe na vrhu dolazi od "dobrih cura". "Droljice" sa 6+ partnera godišnje također spavaju gotovo isključivo s Alfama (jednom u budućnosti ću pisati o tome zašto su takve zapravo najizbirljivije i trebaju puno igre). A u ostatku seksualnog tržišta, dvije trećine muškaraca se bori za trećinu seksa. Čak i ako kažemo "ok, radi se samo o seksu za jednu noć" (to nije definirano), ali zato su ovi drugi barem u vezama, imam vrlo neugodne vijesti).

A sada zamislite te dvije trećine preostalih muškaraca kako se bore za preostalu trećinu žena koja nema običaj ukrašavati Alfa penise poput svjećica na torti. Zamislite inače "normalne" žene koje, suočene s takvom neravnotežom, dobivaju višestruko više muške pozornosti nego prije, ego im leti u stratosferu, te znaju da mogu biti nepouzdane i izbirljive koliko žele jer su i dalje rijetka roba u gradu. Jedina prepreka na napuštanju te "normalne" kategorije bi im moglo biti sramoćenje koje će suzbiti spomenute sile, a koje se nikada neće dogoditi jer u današnjem svijetu žene moraju biti zaštićene od groznog dvostrukog standarda. I ciklus se tako nastavlja.

Tamo vani je svijet u kojemu je čovjek čovjeku vuk.

Oznake: seksualno tržište, broj partnera, hipergamija, neugodne istine, alfa, beta


- 10:45 - Komentari (21) - Isprintaj - #

srijeda, 24.10.2012.

S malo pomoći od prijatelja...

Facebook ima jednu vrlo nezgodnu politiku, a to je da blokira sve sadržaje koje netko iz bilo kojeg razloga prijavi kao neprikladne. Kako se radi o gigantskoj organizaciji, jasno je da ne može osobno nadzirati milijardu svojih korisnika, te stoga koristi razne algoritme koji blokiraju sve što bude prijavljeno, a tek onda tijekom nekoliko mjeseci razmatraju tko je od prijavljenih nevin i odblokiraju sadržaje. Njihov princip rada, kao i kod Inkvizicije kada gušila Katare, je "Pobijte ih sve, Bog će prepoznati svoje." Tu politiku je (ironično) vrlo lako zloupotrebljavati, te to ljudi i masovno rade kada se posvađaju pa jedni drugima prijavljuju profile iz obijesti.

Imao sam nesreću upasti u tu mrežu nakon što je neka budala i/ili troll zaspammao moju stranicu na Facebooku ( https://www.facebook.com/ignissblog ) lažnim prijavama.

Facebook zbog toga javlja da je moja stranica "označena zbog zloupotrebe ili spama" i ne dopušta dijeljenje ikakvih linkova s nje (barem onih iz 2012. godine). To ne samo da ometa moje redovno postanje članaka na vlastitoj Facebook stranici, već i onemogućava da bilo koji korisnik Facebooka u privatnoj poruci pošalje link na članak prijatelju ili likea i podijeli članak na svom zidu koristeći ikonu iznad svakog članka (dobiva se poruka o grešci). Također je blokirano i dijeljenje nekih drugih blog.hr članaka i poruka.

Stoga bih htio ovim putem zamoliti čitatelje da mi pomognu riješiti problem. Traje samo jednu minutu, ne košta vas baš ništa i ne izlaže nikakve vaše informacije javnosti.

1. Otvorite bilo koji moj članak klikom na njegov naziv. Najjednostavnije posljednji objavljeni članak, tj. "Kako izaći iz prijateljske zone" ( http://igniss.blog.hr/2012/10/1631126700/kako-izaci-iz-prijateljske-zone.html )



2. Označite i kopirajte adresu članka iz vašeg internet browsera (desni klik+copy ili ctrl+c)



3. Otiđite na moju Facebook stranicu ( https://www.facebook.com/ignissblog ). Da biste nastavili ne morate likeati stranicu, samo morate biti prijavljeni u svoj Facebook profil.
Iskrcajte kopirani link članka na zid na mojoj stranici i pokušajte ga postati. (desni klik+paste ili ctrl+v)



4. Klikom na "post" botun, otvorit će vam se sljedeća poruka o grešci. Kliknite na "let us know" link.



5. Otvara se prozor za prijavu greške.
U prvo polje upišite o čemu se radi (članak sa bloga).
U drugo polje upišite što ste pokušali postati (link članka, opet ga samo iskrcajte (desni klik+paste ili ctrl+v)
U treće polje napišite nešto tipa "Na ovom blogu nema zloupotrebe ili spama" (nije bitno je li na hrvatskom ili engleskom)
Kliknite "Send".




6. Dobit ćete potvrdu da je problem prijavljen i to je to. Kada Facebook iznenada dobije nekoliko stotina prijava o lažno prijavljenoj adresi, ubrzo će biti uklonjena s liste na kojoj se našla.



Hvala vam puno!

Oznake: internet, Facebook, trollovi


- 11:39 - Komentari (12) - Isprintaj - #

utorak, 23.10.2012.

Kako izaći iz prijateljske zone

Zbog diskrecije ne mogu prenijeti mnoge mailove koje sam dobio s pitanjima o ovom problemu, no možete zamisliti kakva je tipična situacija. Tip upozna curu. Tip se boji nešto poduzeti ili pokuša pa ne stvori dovoljno privlačnosti. Tip nastavlja lebditi oko cure, obasipati je pozornošću i sanjariti o njoj, dok ona čezne za "pravim muškarcem" i "nekim tko će je stvarno voljeti", svejedno sretna što uvijek ima pored sebe tako "dobrog prijatelja". Iako je jedan od razloga za sve veću incidenciju prijateljskih zona svakako povišeni prag dominacije koji imamo danas, takvo muško ponašanje nikada nije bilo privlačno.

Naravno, ne krivim niti jednog muškarca za to, barem ne na početku. Razumijem da je to normalno i da će se neminovno događati u društvu koje od rođenja podučava muškarce stvarima dijametralno suprotnim od onih potrebnih za zavođenje i seksualne uspjehe. Osim sretne manjine koja to čistom slučajnošću nije nikada trebala, svi drugi će provesti mnogo vremena u mraku prije nego saznaju neke stvari. No jednom kada to saznaš, ustrajati u istom ponašanju je put u propast. Stoga svima s problemom prijateljske zone šaljem ovo generičko pismo:

Beta Orbiter
Aseksualna ulica 8
34912 Prijateljska zona


Kao i uvijek, najbolja tehnika je uopće si ne dozvoliti da se nađeš u prijateljskoj zoni. Sve što imam reći o ovoj temi je ekvivalent bacanja pojasa za spašavanje utopljeniku, što znači da je nešto već ozbiljno krenulo kvragu. Ovaj savjet nije negacija činjenice da muškarci i žene stvarno mogu biti prijatelji. I ja imam prijateljice. Ovdje se samo radi o pojašnjenju da je većina takvih prijateljstava samo šareni omot za patnju prijateljske zone ispod toga, odnosno bezbolno "budimo samo prijatelji" odbijanje zapakirano u celofan izbjegavanja neugodnosti (za ženu).

Ovo nije članak o prijateljstvu, nego o odbijanju.

Dakle, prošli su mjeseci (godine?) i ti i dalje nemaš pojma na čemu si. Vi ste prijatelji i to je to (shit!). Ovo je štetna situacija i za tvoje seksualno zadovoljstvo i za tvoje mentalno zdravlje. Ne samo da se mučiš, već i propuštaš druge prilike i toneš sve više i više u Beta ponor, maštajući o nečem... pa, kada sam već na ovoj temi, problem nije što je tvoja fantazija nemoguća. Možda se i ostvari. Problem je što nije ništa bolja od svih drugih fantazija koje potiskuješ zbog nje.

Također, čisto na prijateljskoj razini, vrlo je vjerojatno da je vaš odnos asimetričan, odnosno da ona uzima od tebe mnogo više nego ti od nje. Iako je to da ona dobiva od tebe stvari koje bi trebala dobivati od dečka, a ne daje ti iste, u osnovi parazitizam, to istodobno i nije loše. Dapače, povećava tvoje šanse jer joj ipak nešto značiš, samo te ona sterilizirala. Ali imala je nešto sterilizirati, i to je važno. To znači da oštra promjena može vrlo lako potaknuti njene osjećaje da prokuljaju vani.

Dok ti trošiš svoju pozornost i resurse na jednu curu koja vjerojatno niti ne zna da postojiš (u bilo kojem obliku osim plišanog medvjedića), potiskuješ svoju urođenu mušku prirodu koja je stvorena za istraživanje puno opcija, za aktivnost, energiju i lov. Propuštaš potragu za nekom koja bi te cijenila kako treba, a ne kao aseksualnog plišanog medvjedića.



Sada kada smo rekli ono što se moralo, vratit ćemo se na tvoju situaciju. Što se može učiniti?

Kao prvo, a moguće je da razmišljaš o tome, nemoj ni za Boga učiniti ništa tipa veliko priznanje, izjavljivanje ljubavi, pričanje o osjećajima i sl. Da, ponekad daje rezultate i to da joj netko izjavi osjećaje i "pita je hoće li biti njegova cura", ali takve stvari rade samo zato što je on tada već u jakoj Alfa poziciji, gdje je privlačnost već stvorena, gdje on vjerojatno ima i druge opcije, i gdje obje strane ionako znaju na čemu su, tako da je u potpunosti svejedno hoće li je on samo poljubiti ili raditi još malo cirkusa za njen ego.

Kao drugo, iako si već jako duboko u prijateljskoj zoni, to ne znači da se ne može ništa poduzeti, samo da to mora biti kroz odlučno djelovanje, bez obzira na rizike. Moraš prihvatiti mogućnost da od toga neće biti ništa, da možda nikada ni nije bilo ničega, da je možda nećeš imati ni kao prijateljicu, i da bi to mogao saznati prilikom pokušaja. Ali ako nešto postoji, stvar je već spremna, samo je trebaš katalizirati. Ključna misao je da nemaš što izgubiti.

Preporučam da u vaš odnos dodaš malo više igre (npr. zadirkivanja, ne-shvaćanja ozbiljno) i da eskaliraš. Vjerojatno je trenutno uopće ne tretiraš kao što tretiraš sve ostale (muške) prijatelje, već si samo njen potrčko koji joj želi ugađati. To baš i nije prijateljstvo, zar ne? Ne budi tako mlak! Ako se viđate donekle redovito, učini to nepredvidljivijim i intenzivnijim. Trebao bi otići s njom na bilo što što prolazi kao spoj - šetnja, kava etc. - (naravno, ne upotrebljavaj tu riječ) i tu eskalirati. Eventualno tijekom par takvih događaja, ali ne više od nekoliko. Budi zabavan, dodiruj je, poljubi je.
(Napomena: alkohol uvijek pomaže)

Ne moraš se brinuti hoćeš li je dovesti kod sebe, to ne šteti ali nema velikog utjecaja na to hoće li ti uspjeti stvar. Ako se ona ipak često nalazi kod tebe, to je dobra opcija - zovneš je na neki događaj, večeru i sl. Budi spreman na mogućnost manjeg otpora (tipa "Što to radiš?") ili "Ali ja imam dečka", ali ključno je to što ona radi, a ne što govori. Ostaje li u tvom društvu i blizini? Samo nastavi. Ako ne, i to je u redu. Zaboravi na sve. Nemaš se za što ispričavati niti joj nešto objašnjavati. Nitko nikome ništa ne duguje.

Nakon toga možete slobodno pričati o osjećajima, ali po meni se mora prvo "nešto dogoditi" inače nemaš šanse. Također, budi spreman na puno drame tipa "ne znam što želim" i apsolutno ne inzistiraj na tome da ona zbog tebe nekoga ostavi (ako nekoga ima, a iako svaka cura ima na desetke Beta orbitera, svejedno se pitam zašto se u tom slučaju uopće trudiš?) ili sl. Budi pun razumijevanja, ali više u smislu "svejedno mi je kako god ispadne" nego "želim te usrećiti što god ti odabrala". Ako dobro izvedeš stvari, ona će sve posložiti napraviti sama. Ako to ne napravi nego želi malo da i malo ne, pa možda imati te kao nekakvu rezervu s kojom nije zadovoljna, a ipak istovremeno nešto raditi s tobom ili tim trećim, pa... to bi govorilo svašta loše o njoj, zar ne?

Zapamti, najbolje rješenje za prijateljsku zonu je pripaziti da se uopće u njoj ne nađeš. Ili drugim riječima...

Ignissovo pravilo #13: Ako ne spavaš s njom, nećeš uskoro spavati s njom, ili je ne koristiš kako bi spavao s drugima, ona je za tebe beskorisna.

Oznake: prijateljstvo, prijateljska zona, eskalacija, savjet


- 11:28 - Komentari (11) - Isprintaj - #

petak, 19.10.2012.

Stvarno? "Žene su manje plaćene od muškaraca"

Jedna od temeljnih postavki feminizma je da danas (i dalje) postoji nekakva vrsta diskriminacije žena od strane društvene konstrukcije poznatije kao "patrijarhija". Patrijarhija ugnjetava žene na mnoge načine: ograničava im seksualne slobode, degradira ih, potiče nasilje nad njima, politički ih diskriminira, uskraćuje im građanska prava, te ih ekonomski diskriminira. Ovo posljednje je najlakše opetovan i najzarazniji slogan feminizma: žene zarađuju 80 lipa za svaku kunu koju zarađuju muškarci, to znaju i ptice na grani!

Osim što je to besramna laž.

Čekaj, kako?

Analiza razloga za razlike u visini plaća između muškaraca i žena
Proveo Consad Research Corp. po nalogu Ministarstva rada SAD-a
Pripremilo i obradilo Ministarstvo rada SAD-a

12.01.2009.

Tijekom posljednja tri desetljeća, žene su ostvarile značajan napredak na radnim mjestima i u jednakosti plaća, uključujući povećano sudjelovanje u radnoj snazi, značajne pomake u edukacijskim ostvarenjima, rast zaposlenosti u visoko plaćenim zanimanjima, te značajno povećanje stvarne zarade.

1970., oko 43% žena starijih od 16 sudjelovalo je u radnoj snazi; 2007., 59%. 1970., samo 17.9% žena starijih od 25 su završile fakultet; do 2000., gotovo polovica, a 2006., jedna trećina žena u radnoj snazi je imala fakultetsku diplomu.
2007., žene su sačinjavale 51% svih zaposlenika u visoko-plaćenim, menadžerskim i profesionalnim zanimanjima. Bilo ih je više od muškaraca u zanimanjima poput financijskih menadžera, menadžera ljudskih resursa, administratora u edukaciji, menadžera u medicini i zdravstvenim uslugama, te knjigovođa i revizora.
1970., medijam tjednih primanja žena koje su radile puno radno vrijeme bio je samo 62.1% medijana za muškarce; do 2007., bruto razlika u plaćama se smanjila sa 37.9% na samo 21.5%.

Unatoč ovom napretku, bruto razlika u plaćama nastavlja biti zloupotrebljavana na prijetvorne načine kako bi se promoviralo ciljeve javne politike bez da se u potpunosti objasni razloge za postojanje razlike. Svrha ove studije je identificirati rezultate koji bolje objašnjavaju razliku u plaćama kako bi se bolje informiralo kreatore državnih mjera i javnost. Glavni rezultati ove statističke analize su:

Postoje mjerljive razlike u atributima muškaraca i žena koji objašnjavaju većinu razlike u plaćama. Statistička analiza koja uključuje te varijable je producirala rezultate koji kolektivno objašnjavaju između 65.1 i 76.4% bruto razlike u plaćama od 20.4%, i time ostavljaju neobjašnjenu razliku između 4.8 i 7.1%. Ove varijable uključuju:

-Veći postotak žena nego muškaraca radi manje od punog radnog vremena. Rad za pola radnog vremena je slabije plaćen nego onaj za puno radno vrijeme.
- Veći postotak žena nego muškaraca privremeno ili trajno napušta radnu snagu zbog porođaja, brige za djecu i brige za starije. Dio razlike u plaćama je objašnjen postotkom žena koje nisu bile u radnoj snazi tijekom prošlih godina, dobi tih žena i brojem djece u njihovim kućanstvima.
- Žene, pogotovo zaposlene majke, više cijene "prijateljske za obitelj" politike na radnim mjestima nego muškarci.
- Dio razlike u plaćama je objašnjen industrijom, profesijom i položajem.

Istraživanje također sugerira da razlike koje nisu inkorporirane u model zbog ograničenih podataka mogu objasniti ostatak razlike. Točnije, CONSAD-ov model i većina literature, uključujući i Zavod za statistiku rada, fokusiraju se na plaće umjesto na ukupnu kompenzaciju. Istraživanja također ukazuju da žene više cijene ne-monetarne koristi od muškaraca, i stoga preferiraju uzeti veći dio kompenzacije u obliku zdravstvenog osiguranja i drugih graničnih koristi.

U principu, još razlike u plaćama bi se moglo objasniti dodavanjem još nekoliko novih varijabli unutar jedinstvenog modela koji uzima u obzir sve faktore istovremeno, no takva analiza nije ostvariva s trenutno dostupnim bazama podataka. Faktori poput iskustva na poziciji i staze napredovanja zahtijevaju podatke o ponašanju radnika kroz duge vremenske periode. Longitudinalni podaci s informacijama koje obuhvaćaju dovoljno radnika za analizu po industrijama i profesijama ne prikupljaju podatke o individualnim radnicima tijekom dovoljno dugačkih perioda koji bi ukazali na kretanje radnog iskustva i napredovanja.

Iako je potrebno dodatno istraživanje u ovom području, ova studija dovodi do jasnog zaključka da su razlike u kompenzacijama muškaraca i žena rezultat više faktora, te da bruto razlika u plaćama ne bi smjela biti korištena kao osnova ili opravdanje korektivnih akcija. Uistinu, ne čini se da postoji išta što bi bilo potrebno korigirati. Razlike u bruto plaćama bi mogle biti gotovo u potpunosti rezultat individualnih izbora koje donose muški i ženski radnici.

Dakle, da ponovimo. Ovo je rekla vlada SAD-a, organizacija koja je među prvima po svijetu po ulagivanju feminizmu i sličnim modernim tiranijama zamaskiranim u "pokrete za prava":

UISTINU, NE ČINI SE DA POSTOJI IŠTA ŠTO BI BILO POTREBNO KORIGIRATI.

"Ali Ignisse", pitat ćete sada, "kako onda postoje sva ona istraživanja koja pokazuju da žene zarađuju 17, 22, 24 i 25.56% manje od muškaraca?" Jednostavno. Radi se o upravo onome što trollovi ponekad pokušavaju utrapiti meni u svojim prozirnim pokušajima opovrgavanja, a što nazivamo "besmislenom statistikom". Naime, uzme se nacionalne podatke o ukupnoj masi plaća isplaćenoj svakome spolu i podijeli se s brojem zaposlenika tog spola. Bingo, eto vam razlike.


Čak i maca plače nad takvom zloupotrebom statistike.

Nigdje u tom procesu nisu uzeti u obzir zanimanje, pozicija, profesionalni napredak, duljina radnog vremena, prekovremeni rad, rad u otežanim ili opasnim uvjetima, motivacija, prioriteti u životu i sl. Nikada nećete pronaći razliku u studiji koja sve to uzima u obzir. Znate zašto? Zato što je to ne samo besmisleno*, već i nelegalno, kao što je i bilo već nekoliko desetljeća. Uvjeren sam da negdje na svijetu postoji neki luđak koje bi to htio učiniti, no kada biste iz nekog ludog razloga stvarno imali nekakav motiv diskriminirati, rizik od kazne bi vrlo brzo učinio tu stvar neisplativom.

Kako to da se onda razlika smanjuje? Jednostavno: smanjivanje razlike tijekom vremena posljedica je premještanja fokusa ekonomije na isključivo intelektualne poslove, te rast važnosti društvenih zanimanja u kombinaciji sa zalazom znanstvenih, tehničkih, inženjerskih i matematičkih zanimanja (koja su u pravilu bolje plaćena i gdje radi više muškaraca). Kako žene danas stječu više od 50% svih diploma, jasno je da će u takvoj ekonomiji pomalo ostvarivati prednost, te time kompenzirati za ostale faktore (djeca, novac kao manji prioritet, etc.) i razlika će opadati.

Govoreći o tome kome je novac prioritet, dulje radno vrijeme muškaraca, te njihova sklonost rizičnijim i opasnijim poslovima, lako je objašnjiva time što novac i dalje predstavlja faktor seksualne vrijednosti kod muškaraca ("ne možeš imati curu ako nemaš auto blah blah blah" - dobro, ne baš tako, ali žene se ipak mogu napaliti na novac kao izraz moći, dok obrnuto nije moguće).

U poduzetništvu, gdje su ljudi sami svoji majstori, postoji identična razlika: više žena nego muškaraca koji posjeduju svoje tvrtke stavljaju obitelj, slobodno vrijeme i sigurnost ispred zarade. Također, žene su manje sklone rizicima i njihove tvrtke rjeđe posluju s kreditima. Vjerujte mi, to nije ništa loše ili nekakav manjak ambicije kojeg se treba sramiti. Dapače, bilo bi bolje kada bi više osoba oba spola tako poslovalo.


Muškarci su žrtve 70% ozljeda, 65% profesionalnih oboljenja i 92% smrtnih slučajeva na radnom mjestu. Glavna područja stradanja su građevinarstvo, ribarstvo, poljoprivreda, šumarstvo, energetika, rudarstvo i prerađivačka industrija. U statistiku nisu uključeni vojska i ratna stradanja.

Unatoč tome što su svi podaci o nepostojanju razlike u plaćama lako dostupni, ova laž o potplaćenosti žena se pojavljuje opet i opet i opet, poput zombija koji ustaje koliko god ga puta upucali u glavu. Čak ni Resident Evil nije imao toliko otporna čudovišta.

"Ako izgovoriš dovoljno veliku laž i nastaviš je ponavljati, ljudi će s vremenom povjerovati u nju... Ni najbriljantnija propagandna tehnika neće imati uspjeha ako se ne drži na umu jedan osnovni princip - mora se ograničiti na samo nekoliko točaka i ponavljati ih opet i opet."
- Joseph Goebbels

I propaganda djeluje: danas 60% žena u Hrvatskoj smatra da su diskriminirane! Iako je nezamislivo velika arogancija da netko pretpostavi da je samo zato što posjeduje vaginu toliko važna osoba da postoji zavjera kako bi je se diskriminiralo, ova laž jednostavno odbija umrijeti. Naravno, oni koji ponavljaju tu laž mogu se podijeliti na:

a) dobroćudne i samo neinformirane papagaje (pretpostavka: veći dio)
i
b) zloćudne oportuniste zainteresirane za krađu i ugnjetavanje drugih (pretpostavka: manji dio)


Bilo bi dobro kada bi se sve svelo samo na klevetu i prepucavanje po medijima, no uz pomoć kvota, "afirmativne akcije" i "pozitivne diskriminacije", sve se više osigurava da nitko od nas neće ostati pošteđen od ove manije. Zakoni koji nalažu minimalno sudjelovanje žena (bez obzira na kvalifikacije) u politici, upravi, managementu i sl. su već postali stvarnost u Francuskoj, Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj i Norveškoj. Uzevši u obzir sklonost naše vlade (a pogotovo nove) u uvlačenju u analni otvor spomenutim državama, nimalo ne sumnjam da će uskoro stići kod nas na krilima "švedskog modela". Nemojte me krivo shvatiti, u većini stvari Švedska je uistinu krasna država, no po nekim drugim kriterijima je potpuno otišla kvragu.

U osnovi, zbog navedene propagande danas imamo cijelu generaciju žena koja odrasta i živi s uvjerenjem da je potlačena i diskriminirana, dok stvarni podaci govore nešto sasvim drugo.

* = kako bih opovrgnuo beskonačnu glupost mita o razlici u plaćama, nisam niti morao pisati ovaj članak. Dat ću vam trenutak da razmislite zašto.

Zašto? ::


Da sam ja vlasnik poduzeća i stvarno mogu plaćati žene 20% manje od muškaraca, istog trena bih zaposlio sve same žene i postao konkurentniji od svih drugih poduzeća na svijetu.

Pobijedio sam. Opet.


Oznake: seksualno tržište, feminizam, razlika u plaćama, novac


- 11:53 - Komentari (64) - Isprintaj - #

srijeda, 17.10.2012.

Priče sa seksualnog tržišta - Cure koje vole kretene (Arhiva)

Zbog ekspanzije i praktički neograničenog materijala za serijal "Cure koje vole kretene", odlučio sam ga odvojiti u posebnu sekciju. S jednakom radošću kao i vi očekujem prinove u mojoj i vašoj najdražoj reportaži u nastavcima.

Cure koje vole kretene
Cure koje vole kretene 2: Zatvorsko izdanje
Cure koje vole kretene 3: Norveškom teroristu stižu ljubavna pisma
Cure koje vole kretene 4: Meksička kraljica ljepote uhićena s gangsterima
Cure koje vole kretene 5: Kako izgleda seksualni život po izlasku iz zatvora
Cure koje vole kretene 6: Hrčak svih hrčaka
Cure koje vole kretene 7: Cijena engleskog trona
Cure koje vole kretene 8: Potukle se oko muškarca u zatvoru
Cure koje vole kretene 9: Sraz hrčaka
Cure koje vole kretene 10: Jackpot potrošila na izvlačenje dilera iz zatvora
Cure koje vole kretene 11: Zatvorska čuvarica pobjegla s osuđenim silovateljem
Cure koje vole kretene 12: "Ono nešto" kao opasnost od gušenja

Oznake: priče sa seksualnog tržišta, cure koje vole kretene


- 15:37 - Komentari (14) - Isprintaj - #

Značaj tetovaža, piercinga, pušenja, opijanja i lakih droga

Jednom davno sam s puno negodovanja pisao o uznemirujuće čestom načinu na koji neke žene uništavaju svoju ljepotu i vrijednost na seksualnom tržištu. Takve stvari su posebno žalosne jer žene, kako sam naveo, nemaju igru, ali imaju velik početni kapital, a ono malo igre što im je dostupno nije teško ostvariti. Najjednostavnije metode su "ne budi baš totalna kuja" + "budi ljubazna" + "uloži minimum brige u sebe", plus još samo malo ljubaznosti koju bismo ionako svi trebali imati zbog civilizacijskih razloga. Ako već tvoja privlačnost dobrim dijelom ovisi o stvarima koje ne možeš kontrolirati (vrijeme i genetsko naslijeđe), ne bi bilo loše potruditi se oko tih stinica koje preostaju.

Naravno, sve više žena je odlučno u namjeri da pokvari i to malo što ima pod kontrolom. Poslije kratke kose, predstavljam vam i ostale oblike anti-igre za žene:



Razmotrit ćemo redom neke parametre.

Kategorija 1 - Unos stvari u organizam

Alkohol - budući da 99% populacije barem povremeno konzumira alkohol, teško je u tom području identificirati problem. Svakako je da navika "umjerenog cuganja" - znate ono kada niste pijani ali ste malo veseliji i društveniji - rezultira određenom lakoćom, no i to se može reći za ogromnu većinu populacije. Konzumacija alkohola bi morala rezultirati baš opijanjem - izvaljivanjem, bunilom, teturanjem i povraćanjem - da bi se smatrala problemom. U tom slučaju, takva razina konzumacije i dalje ne smanjuje poželjnost žene za seks (neki bi rekli još bolje, ali to se ponegdje smatra silovanjem), iako je čini sasvim neprikladnom za nešto ozbiljno. S alkoholom je teško pretjerati do te granice da te stvarno učini potpuno nepoželjnom.

Pušenje - cigarete smrde i estetski su neprivlačne - tu nema pomoći. Osim ako muškarac također ne puši, to neminovno smanjuje njenu privlačnost. Dugoročno gledano, cigarete i više nego samo statistički značajno skraćuju život i kvalitetu života, te uzrokuju neplodnost i deformitete kod djece. S druge strane, treba uzeti u obzir da se radi o vrlo jakoj ovisnosti, tako da je se nije lako riješiti bez obzira na volju. Kratkoročno gledano, muškarcu bi pušenje moglo biti problem samo ako on sam puši, a u suprotnom plus. Dugoročno gledano, bez obzira na njegove preferencije, pušenje postaje prilično negativno.

Lake droge - za razliku od duhanskog dima, trava nije nikada definitivno povezana s rakom ili mnoštvom drugih bolesti, izuzev nekoliko manjih poremećaja funkcije pluća (koji bi vjerojatno nastali kod svakoga tko udiše vrući dim, bez obzira na to). Koliko znam, nisu jasno dokazane ni koristi, tako da ne biste ovo trebali shvaćati kao poziv na upotrebu trave. U svakom slučaju, dok dugoročno to vjerojatno nije bitan faktor, kratkoročno uporaba marihuane ili lakih tabletica definitivno čini ženu "lakšom".

Kategorija 2 - Tjelesne modifikacije

Gdje unos stvari u organizam nije toliko kritičan, tjelesne modifikacije predstavljaju čistu suprotnost. Od alkohola će šteta nastati samo dugotrajnim i prekomjernim korištenjem, te ju je također uvijek moguće prekinuti i time obustaviti većinu štetnih efekata, no promjena na tijelu se događa u vrlo kratkom roku i traje zauvijek. To što su rezultat impulzivne odluke s trajnim posljedicama čini tjelesne modifikacije puno većim indikatorom od običnog "poroka". Osim toga, tjelesne modifikacije su često odraz životne filozofije, dok je konzumacija raznih sredstava samo manifestacija neke prirodne potrebe iza koje uopće ne mora stajati neka ideologija. Budući da su svojim karakterom vrlo slične, opisat ću ih zajedno:

Tetovaže i Piercing - za piercing (ovdje naravno ne mislim na naušnice) je teško moguće popraviti ženin izgled ili je na bilo koji način učiniti ljepšom. Čak i u plemenima u Africi je to funkcija u službi tradicije (žrtvovanja božanstvu, žigosanja robova, označavanja statusa, funkcije i bogatstva), a ne uljepšavanja. Tetovaža, s druge strane, dok god je vrlo malena, diskretna i ukusna, može biti seksi. Taj estetski bonus se vrlo brzo gubi s dodatnim i većim tetovažama, poput tetovaža većih od pola dlana, crtkarija koje se protežu po tijelu, izreka, slogana, rukava i sličnih stvari, te postaje progresivno sve odbojniji.


Vidi kako mi pristaje bijela haljina!

Budući da koliko znam još nema znanstvenih studija o ovoj temi, upustit ću se u malo osobne špekulacije. Evo što većinom signalizira prisutnost piercinga i više od jedne male tetovaže:

- Osoba s lošom samokontrolom. Impulzivnost = ne materijal za nešto ozbiljno.
- Osoba s nula orijentacije prema budućnosti, jer to na koži izgleda vrlo drukčije s 20 nego 40, a pogotovo 60. Takva žena često neće imati nikakvog problema oguliti te bez ikakve simpatije za dugoročnu budućnost tebe i vaše djece.
- Osoba koja čezne za privlačenjem pozornosti do te točke da će potrošiti tisuće kuna na to da trajno unakazi svoju kožu. Manjak skromnosti. "Attention whore" = ne materijal za nešto ozbiljno.
- Osoba koja smatra da je 'unikatna, posebna i izražava svoju individualnost', kada zapravo radi nešto što je učinilo barem 20% njene grupe vršnjaka (u Velikoj Britaniji 45%). Po kriteriju osobe koja smatra da je originalna i pametna zato što vjeruje u nešto posebno u što zapravo vjeruje svaki drugi čovjek, tetovaže i piercing su za žene ono što su za muškarce teorije zavjere. U svakom slučaju, "sindrom jedinstvene pahuljice" = ne materijal za nešto ozbiljno.
- Osoba s nadprosječnim brojem seksualnih partnera. Velik broj = indikator hrčkolikih stavova o ljubavi i braku = ne materijal za nešto ozbiljno.

Kao i gotovo sve seksualne preferencije, sve ovisi o tome što tražite u bilo kojem trenutku.

Oznake: broj partnera, seksualne preferecije, tetovaže, pušenje, ljepota, moda


- 10:47 - Komentari (23) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.10.2012.

50 nijansi hrčka

Pa, prije nego me omela jedna aktualna vijest, obećao sam vam da ću pisati o nečemu trenutno vrlo popularnom. Radi se o knjizi iz žanra pornografije za žene erotske fikcije. Takva vrsta literature se može podijeliti u dva osnovna smjera, ovisno o temi:

A) upoznavanje privlačnog, neukrotivog, misterioznog bad-boy Alfa tipa, vrući vrući seks s njim, i njegovo polagano kroćenje u savršenog ljubavnika/muža podložnog (sada) "Alfa ženi" i zaljubljenog u nju (50 Shades of Grey)

B) beskonačni izbor između nekoliko Alfa tipova koji se bore za ženu, a ona stalno mijenja mišljenje i vrti ih oko malog prsta. (Twilight)

C) razvodna pornografija, o ženi koja opet postaje seksi nogiranjem svog dosadnog Beta mužića i zatim doživljava neku kombinaciju A i B (Eat, Pray, Love)


Danas će biti govora o smjeru A, u koji trilogija "50 nijansi sive" spada gotovo u potpunosti. Jedina značajna razlika je to što ovaj serijal dodaje sado-mazo elemente, gdje pod "elemente" mislim "o je*em ti sve, svaka peta stranica sadrži nekakvo sodomiziranje!". Da se razumijemo, ovakvih knjiga bude napisano na desetke tisuća svake godine, prvenstveno u obliku fan-fictiona popularnih knjiga i serija istog žanra, ili orignalnih knjiga nekolicine poznatih spisateljica (i pisaca).

*glas Alfreda u Dark Knight Rises*: "Postoji zatvor u drevnijem dijelu svijeta, ponor gdje seksualne fantazije vladaju najmračnijim oblicima seksualnosti. Ali ponekad se fantazija izdigne iz tame. Ponekad ponor izbaci nešto natrag."

Nije nimalo čudno da je 50 nijansi sive počelo kao fan-fiction Twilighta koji je autorica objavljivala na forumima te tematike, zbog čega je poslije imala legalnih problema. Knjiga naravno nema nikakvih poveznica s popularnim serijalom Sumrak, ali svakako je inspiracija došla odatle. Neću vam opisivati zaplet knjige kako vam ne bih pokvario doživljaj, ali Ana (22), emancipirana i pomalo bezlična studentica intervjuira bogatog, zgodnog, misterioznog mladog poduzetnika Christiana (27) i zaljubljuje se u njega, te s njim otkriva sve čari sado-mazo seksa, gušenja, vezivanja, dominacije i robovanja. On je dovodi do neslućenih užitaka dok je obrađuje opet i opet (svaki put s višestrukim orgazmom), a s vremenom je nešto manje tretira kao podređeni seksualni objekt i... ok, ok, neću dalje.

Zapravo, ne preporučam čitanje knjige jer je literarno izrazito niske kvalitete, ali eto. Ponekad je zabavno posvjedočiti takvom obrazu koji je isprintao rečenicu tipa "'Imaš tako predivne grudi, Ana,' zagunđa. 'Jednog dana ću ih je--ti.' Koji vrag mu to znači? Otvarajući svoje oči, razgoračim se prema njemu dok me siše, a moja koža pjeva pod njegovim dodirom... I gori predivno toplo i nisko, duboko unutar mene, i sve misli nestaju dok se moje tijelo ukrućuje i stišće... žudeći za otpuštanjem."


Fifty Shades of Grey Fifty Shades Darker Fifty Shades Freed

Naravno, ponekad i Ana dominira Christiana. Pogodite kako? Ne, ne tako da ga sodomizira dildom - to bi bilo jednostavno neseksi, ubilo bi nam ugođaj i njegovu mistiku kao vrhovnog dominatora (TM). Ne, Ana umjesto toga jednostavno sjedne na njegov spolni organ i imaju seks u "cowgirl" poziciji, s njom na vrhu koja "određuje brzinu i ritam". Kako emancipirajuće!

Knjiga je prodana u 50 milijuna primjeraka, što je više od drugih enormno popularnih knjiga tipa The Hunger Games, iako upola manje od Twilighta i devet puta manje od Harry Potter serijala. Naravno, 50 nijansi sive je u opticaju tek nešto više od godine dana, što je čini brže prodavanijom čak i od najpopularnijih Harry Potter knjiga. U Hrvatskoj je to također najprodavanija knjiga godine, te je 10 000 primjeraka prve naklade razgrabljeno u samo 10 dana, te se isto dogodilo i s drugom nakladom koja je uskoro stigla. A u Velikoj Britaniji je to najprodavanija knjiga svih vremena, s 5 milijuna primjeraka. Zamislite samo implikacije: tu knjigu, koja odražava njihove najdublje želje i emocije, ima više od 20% svih britanskih žena. Kod nas ne baš toliko, ali broj je svejedno zapanjujuće velik.

A sad ono najvažnije: kakve to emocije odražava knjiga? Koje su to tajne seksualne fantazije i preferencije zbog kojih knjiga tako dobro rezonira kod žena?

Christian Anu tretira potpuno kao seksualni objekt i ništa više. Ona mu se ponekad prepušta, a ponekad opire (heh), ali rezultat je uvijek isti: on je potpuno podređuje sebi, koristi na sve moguće načine, radi joj sve što poželi i koliko god želi. Apsolutno je podređuje sebi i duhovno i tjelesno, te nimalo ne skriva da je njeno tijelo tu da bi ga on upotrebljavao.Tretira je kao svoju seksualnu igračku, a ne kao osobu. U pauzama je udaljen, neshvatljiv, misteriozan, nepredvidiv i zatvoren. Koliko je lik neugodan, seksualno brutalan i 100% odstupa od onoga što žene govore da žele demonstrira i ova činjenica: kada bi Christian bio bio čitatelj bloga koji mi se obraća za savjet, rekao da "ipak ne pretjeruje s igrom, da se učini barem malo dostupnim, i da ne bude toliko agresivan jer mu je cilj zavoditi žene, a ne zlostavljati ih." Naivan ja.

Naravno, tu se razvoj događaja malo razlikuje od stvarnosti. Umjesto da situacija ostane takva sve dok mu ona ne dosadi, ili dok ona ne otkrije da je samo jedna od 1312 posjetiteljica njegove tamnice za sodomiziranje koja je tamo omastila njegove alatke, Christian ispada drukčiji, i... no dobro, nećemo više.

Naravno, feminističke organizacije, spisateljice, aktivisti i psiholozi su odmah ustali protiv ovako degradirajuće knjige, koja uči mlade djevojke da se podaju emocionalno nedostupnim kretenima koji ih tretiraju samo kao seksualne objekte. Razina zgražanja javnosti je dosegla toliku razinu da su se mnogi izdavači zapitali žele li stvarno na svojim policama držati knjigu toliko degradirajuću za žene, pogotovo u doba kada još postoje mnogi oblici diskriminacije i seksualnog objektiviziranja žena.


Ooooops.

Oznake: 50 nijansi sive, racionalizacijski hrčak, seksualne preferencije, feminizam, knjige


- 14:04 - Komentari (47) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.10.2012.

"I Igniss reče..."

Planirao sam za danas neki drugi post o jednoj popularnoj stvari, kada je iznenada došla još jedna popularnija. I sočnija. Mmmmmm, koliko samo sočnija. Neodoljivo.

Ovo je post o nečemu o čemu sam već pisao. Ovo je post koji će raspaliti strasti bezličnih, neosuđujućih muškaraca i žena diljem Hrvatske, kao i svaki post koji donosi čvrste dokaze i primjere o bezvremenoj istini: da određena vrsta žena čini loše partnerice za dugoročne veze, a nadasve brak. Mentalno impotentni čuvari modernog morala bježe od neugodnih istina koje ne mogu prihvatiti kao što moljci bježe od naftalina. Vrište, napadaju, vrijeđaju, iskreću činjenice i pokušavaju ih iz daljine zamaskirati svojom praznom retorikom. No neugodne istine uvijek isplutaju na površinu, kao slabo sakriven leš na sceni ubojstva. Tako se dogodilo i ovog puta. Evo neugodne istine koju sam napisao prije točno godine dana i dva mjeseca:

Ne razumijem što je ovo [dijete i vjenčanje] trebalo Milanu [...] na listi onoga što ne čini kvalitetnu ženu, mislim da [Severina] ispunjava gotovo sve kriterije. Uzdajući se u prošle pokazatelje, Milanu ne bi loše došlo investirati u DNK test. [...] Sve bi to bilo otpisano kao glup ali bezopasan čin da on to čini iz zabave. Tko ne bi htio imati popularnu igračku, iako malo isluženu? No on je odlučio ne samo oženiti je (nije stigao, op.a.), već i imati dijete s njom. Dobru zabavu sa sudom za razvode koji će te uskoro silovati gore od crnaca u američkom zatvoru.


"Novopočeni zaručnici su djelovali ludo zaljubljeno?" Stvarno? Prije "on je djelovao ludo zaljubljeno." Nazdravlje s tim.

Samo ovo jednostavno opažanje - da Milan čini grešku ozbiljnim vezivanjem za ženu za koju dokazano postoji povećana vjerojatnost da će ga ostaviti ili prevariti - bilo je dovoljno da pokrene lavinu skandala, uvreda, pa čak i prijetnji. Neugodne istine danas jednostavno ne smiju biti izrečene - čak ni kako bi bili izneseni kontra-argumenti, već: "Tišina! Kako se itko usuđuje izreći neugodnu istinu?"

Nažalost, neugodna istina nikada ne nestaje. Stoga će degenerirane horde relativista još jednom imati razloga za razočaranje. A njihove niske strasti ispoljene u praznom moraliziranju ex-cathedra opet će biti uzburkane kada pročitaju ovo:

U istom tjednu se događa da je Popović u razgovoru za srpsko izdanje Glorije otkrio da mu zaručnica i sin, kada nisu s njim [već dva mjeseca], strašno nedostaju, da bi on i Severina voljeli imati puno djece te da čak razmišljaju i o posvajanju. A ona je u novom broju tjednika Gloria nama otkrila nešto posve suprotno. Iz čega je lako zaključiti da nešto jako ne štima u njihovom odnosu i kako je zapravo kratak put od velike ljubavi do velike tuge.

Tako je i na pitanje koliko su točne sve učestalije priče da između nje i Milana Popovića postoje nepomirljive razlike, štoviše, da su prekinuli vezu, pjevačica odgovorila:

- Istina je, nismo više zajedno.

Gle čuda, veza je potrajala točno onoliko koliko sam predviđao, i završila je točno na način na koji sam predviđao! Ok ok, ne baš točno na taj način - nisu se stigli vjenčati, i dijete je (nadam se) njegovo. Ali Severina je dobila slavu, dramu, nekretnine, obožavanje, dijete, i k tome dijete koje će bez obzira na manjak braka morati biti "prikladno uzdržavano". I još je postala gotovo nacionalni heroj (za jednu vrstu degeneriranih trollova zato što je "pokazala onim tamo" patrijarhalnima, za drugu zato što je "pokazala onim tamo" Srbima). A što je dobio Milan?


Utješna nagrada.

U izvatku iz članka u Gloriji, Severina navodi da se to jednostavno moralo dogoditi zato što:

'Moja odluka je dugo u meni sazrijevala. Amerikanci bi rekli 'neslaganje karaktera', kao osobe smo previše različiti. Trudili smo se sve to uskladiti, ali očito nije išlo. Milan je otac mojeg djeteta, ja ga poštujem, i zato ne želim ulaziti u detalje', izjavila je Severina za Gloriu.
...
Primjetno je kako je u cijelom intervjuu Severina veoma pristojna i korektna prema sad već bivšem partneru Milanu. Priznala je kako se u njega zaljubila jer je od prvog dana inzistirao da imaju dijete, kako kod njih ljubav nije bila upitna, no kako su potpuno različiti.



Moram priznati, ovaj Milan je stvarno dobar. Kako ju je samo uspio preveslati i sakriti te "nepomirljive razlike" od nje? Čak ju je i naveo da zatrudni dok još nije bilo očito da su potpuno različiti. Kakva perfidnost! Nju sada jako žalosti što mu mora uzeti dijete i novac, ali to je jedino pravedno rješenje nakon što je otkrivena njegova različitost.

Ako ste mislili da je Severina ovim tipično modernim ponašanjem naljutila konzervativce, pa oni sada oni pljuju po njoj, zabunili ste se. Naime, Severina je u najboljim odnosima s upravo predstavnicima tobože najveće konzervativnosti u RH, koji su prodali dušu feminizmu i odlučili pogaziti vlastita načela za svoju u praksi nimalo kršćansku, ali na papiru ipak "njihovu" ljubimicu:

Jedna od najpopularnijih hrvatskih pjevačica otkrila je i da je sina tajno krstila u Rijeci kako bi izbjegla medijsku pompu. Objasnila je i 'misterij' odsutnosti Milana s krstitki, kao i činjenicu da je svećenik unatoč tome pristao krstiti dijete.

'Svećenik mi je objasnio da ako se otac ne javlja, ako nije vidio dijete dva mjeseca, a bio je u više navrata obaviješten o krštenju i nije se protivio tome, majka kao duhovna štićenica djeteta može taj čin obaviti sama' (WTF???), izjavila je splitska pjevačica te dodala kako je o krštenju s Milanom razgovarala na samom početku njihove veze i on nije imao nikakav problem s tim.

Kan. 868 - § 1. Da bi se dijete dopušteno krstilo, potrebno je:
...
2. da ima osnovane nade da će biti odgajano u katoličkoj vjeri; ako te nade nema, neka se krštenje prema propisima krajevnog prava odgodi pošto se razlog obrazloži roditeljima.


Crkva mi se ne čini nešto konzervativna ako tu nalazi osnovanu nadu! Istina, mogu razumjeti da su obavili krštenje, jer čemu kažnjavati dijete koje nije krivo za to što rade njegovi roditelji, ali opravdanje im je za pasti u nesvijest. Zašto jedna institucija koju se inače optužuje za patrijarhalizam proglašava da je majka po defaultu duhovna štićenica? Zašto ne obrnuto? Je li Katolička crkva takva konzervativna institucija kao što je se optužuje ili nije, tko je tu lud?

Ooops, zaboravio sam da je Crkva odavno napustila svoja načela i prestala ih provoditi, inače bi se otkrilo da Rimokatolici zapravo ne čine više od 5% populacije Hrvatske. Naime, ostatak se klanja nekim drugim bogovima.

Da zaključimo, nemam ništa protiv Severine kao osobe. Neka tko god želi priča s njom, pjeva s njom, spava s njom, putuje s njom, zabavlja se i sluša je. Super. Samo je loša ideja oženiti je i/ili imati djecu s njom. Ili rečeno i dokazano na jednostavan način koji izaziva noćne more neoliberalnim trollovima:

Drolje čine loše supruge.
(disclaimer: ne, to ih ne čini lošim osobama, samo lošim izborima za ozbiljnu vezu i brak)


Milan nije čuo za korelaciju.

Oznake: Severina, neugodne istine, celebrity, racionalizacijski hrčak, priče sa seksualnog tržišta, brak, razvod, Crkva


- 12:46 - Komentari (70) - Isprintaj - #

utorak, 09.10.2012.

Umjerenost

Napisao sam ovo jednom čitatelju, ali smatram da se radi o široko primjenjivom savjetu pa ću ga (samo moj odgovor, bez originalne stiuacije jer je pomalo osjetljiva) prenijeti i ovdje:

Iz tvog maila zaključujem da si novi pridošlica u svijet igre i muškosfere. Djelomično u tome i jest problem. Progutati crvenu pilulu nije nimalo slično pritiskanju prekidača na svjetiljci. Ne postoje 100% uključeno i 100% isključeno. Bolja analogija bi bila reći da je to kao brzinomjer, u kojemu se kazaljka polako pomiče prema željenoj brzini, ponekad je i promašuje, zatim opet pada ispod željenog.

Potrebno je neko vrijeme dok se ne dovedeš u optimalno stanje. To većini traje mjesecima, a nekima i godinama. Nema u tome nikakve sramote, niti je to išta neprirodno. Naša trenutna osobnost je formirana tijekom nekoliko desetljeća - što misliš koliko je potrebno za modifikacije?



Kako čitam stvari koje pišeš, imam puno simpatije za sve što osjećaš. Isto tako mi nije teško prepoznati kako i zašto dolazi do tih osjećaja. Kada bismo na uzmianje crvene pilule projicirali poznatu podjelu na "5 faza tugovanja", rekao bih da si trenutno u fazi ljutnje. To je najopasnija faza zato što je nužna ali kontraproduktivna, i zato što lako može paralizirati misli u negativnosti. Nije predviđeno zaustavljanje u njoj.

Ušao si u jedan novi svijet i otkrio vrlo uznemirujuće stvari. Normalno je da te to šokiralo, jer je to jedini način kojim se možeš izvući iz prijašnje faze s kojom si odrastao i proveo desetke godina - faze negiranja - ali to ne znači da trebaš otići u suprotnom smjeru. Kako bi se izbavio, moraš se izbaviti u umjerenost, ne u suprotnu stranu.

Nakon što si pročitao istinu o seksualnim preferencijama, brakovima, ženama, njihovim hrčcima, hipergamiji i svim drugim značajkama igre, počeo si mrziti žene i ono što one predstavljaju. Dehumanizirao si ih. Vidim to iz toga što ih sasvim ozbiljno zoveš "metama", što je možda i pogrešnije od utješne misli "sve su žene (riječ na 'd' (ili 'k')). Sasvim je normalno da te takve stvari frustriraju - bilo bi čudno da to ne čine - ali to ne bi trebalo prijeći u neprijateljstvo. Priroda stvari je jednostavno takva, ni dobra ni loša. Biologija je iznad morala.



Nije sad važno je li objektivno to istina ili nije, i do kolike je mjere točno i iz kojih razloga, i je li to zavjera ili nije. Ne imati iluzije je zdravo. Imati standarde je zdravo. Održavati određenu distancu i ne očekivati ništa je zdravo. Mrziti nije zdravo. Ne daj da te to povuče u drugi ponor umjesto da te izvadi iz prvoga.

Sve to je prilično jasna indikacija da ti je igra trenutno loša i da ti to uzrokuje probleme. Uz to, spominješ da često slušaš RSD. Tehnike koje si napisao me podsjećaju na njihov program "Beast Mode", za koji sumnjam da je dobar način za učenje igre iako je na površini cool. Interakcija sa ženama ne bi trebala biti toliko intenzivna i energična. Upoznavanje i spojevi su uzbudljivi, ali nisu adrenalinski. Nije potrebno pumpati se kao za rat u kojem ćeš sudjelovati. Interakcija sa ženama u nekim stvarima jest nadmudrivanje, ali čak i tada bi trebala biti prilično opušteno iskustvo. Ovdje ne mislim na "samo budi svoj", savjet koji prezirem zbog njegovog fatalizma, već te samo upućujem da dok mijenjaš sebe, što je pozitivno, činiš to pomalo.

Vjerujem da je to glavni razlog zbog kojega uspijevaš donekle uspostaviti početne kontakte ali se ne uspijevaš nimalo povezati sa ženama kojima prilaziš, tako da u vašem odnosu ne nastaje nikakva intimnost i ne miče se s mjesta. Čak i sa raznim oblicima kvarenja ženskog ponašanja i rasta neuljudnosti, takve stvari ti se događaju alarmantno često i na vrlo neobičan način zbog kojega sam došao do ovog zaključka. Svijet može biti sj**an i neugodan, ali opet nema razloga da bude toliko natprosječno takav.

Sljedeća faza igre je stabilizacija. Koristiš puno PUA terminologije, što je u redu iako nije baš moj stil, ali ona bi trebala biti tu kao podsjetnik koji s vremenom internaliziraš, ne kao popis s kojega skidaš stavke kao što trenutno imam dojam. Tvoje interakcije se doimaju malo robotskima. Umjesto da zapravo komuniciraš s ljudima oko sebe, prevelika analiza te paralizira i ne dozvoljava ti da odrediš što je važno, a što nije. Tvoj logički dio gazi emocionalni. Moraš se uravnotežiti.

Na početku se ne vrijedi brinuti tko ima "viši položaj" kada tek počinješ pričati sa ženama. Nema nikakvog položaja ako još niste ni izašli na teren. Vaša interakcija se nije još ni dogodila, nema potrebe planirati toliko unaprijed jer to vodi u nadigravanje. Napreduj malim koracima, uživaj u malim zalogajima napretka i nemoj se ugušiti osjećajem da iznenada radiš nešto potpuno strano.

Svi smo to prošli i svi smo bili u tom mračnom mjestu. Znamo da je nezgodno. Kada ljudi kažu da je crvena pilula zalogaj koji je teško progutati, to nije šala.

Treba ti samo više vremena i opuštenosti. Ne brini još za ishode. Jednom kada pređeš u sljedeću fazu, frustracije koju si nakupio će se znatno smanjiti, i počet ćeš doživljavati više uspjeha.

Sretno,
Igniss

Oznake: igra, interna igra, umjerenost, savjet, čitatelji, crvena pilula


- 11:27 - Komentari (10) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.10.2012.

Rooshilački pohod

Prije nekoliko mjeseci, imao sam čast upoznati jednog od očeva muškosfere i igre, Roosha Voreka, popularno poznatijeg samo kao "Roosh" ili "Roosh V". Našli smo se u jednom priobalnom gradiću gdje se zaustavio na odmoru poslije svoje velike turneje po Europi. Nakon toga će otputovati dalje po obali i zatim u kontinentalni dio RH, ali skrećem s teme...


Bradata karikatura koja služi kao ikona Roosheve stranice i foruma.

Prema Rooshu sam već imao posebno poštovanje zato što je jedan od rijetkih autora iz ovog područja koji održava realne okvire. Pri tome mislim da se nikada ne predstavlja kao nekakav celebrity, čak i ako ima desetke tisuća obožavatelja diljem svijeta i mnogo odličnih knjiga (posjetite prvi link). U skladu s time, njegova najveća odlika je što je uvijek ostao realan i praktičan - i podučava igru koja je najprimjerenija prosječnom muškarcu. Nikada kod njega nećete naletjeti na "odjeni se u kostim, upadni onoj grupi od 5 cura i 3 dečka, izvedi magične trikove pred njima, otmi jednome od njih curu i odvedi je u svoj luksuzni hotel" ili slične gluposti. Dapače, njegov pristup je vrlo sličan mome, a to je:

Preuzmi kontrolu nad svojim ljubavnim životom, ali tako da znaš što je najekonomičniji način za to. Napreduj malim koracima. Popravljaj stvari onim redom kojim dolaze. Koristi prilike koje it se ukazuju. Trudi se jer se radi o nečem vrlo važnom, ali ne ubijaj se. Uvijek će postojati nekakvo uzbuđenje ili napor, jer nam je to u krvi, ali ako ti je igra ogroman teret koji ti stalno donosi stres i zahtijeva da oblikuješ život oko nje, nešto radiš pogrešno. Korist od igre dugoročno mora biti veća od troškova. Kod Roosha najviše cijenim prepoznavanje te činjenice.

Sasvim nevezano za igru, Roosh je izniman čovjek neupadljivog izgleda. Viši je od prosjeka ali ne div, snažan ali ne "steroidaš". Njegova crna kosa srednje duljine i brada s brkovima odražavaju umjerenu razinu njege, za razliku od nekih slika koje sam vidio na internetu. Crtama lica nije ni lijep ni ružan. Izgleda trunku mlađe od svoje 33 godine, moguće zbog svojih perzijskih gena (njegov otac je imigrant u SAD iz Irana, a njega majka iz Turske), iako opet ni blizu onim "visokim crnima" o kojima sanjaju mnoge hrvatske žene. Po struci je mikrobiolog, a ima iznimno poznavanje povijesti i geografije, te govori 5 jezika. Cijelom svojom pojavom odaje opuštenost, pristojan je prema svima i ostavlja vrlo prijateljski dojam. U par sati koliko smo se muvali uokolo, nije nikada došlo ni do sekunde neugodne tišine.

Što se igre tiče, Roosh je iznimno efikasan, minimalističkog stila do boli. Budući da, kao ni ja, ne spada u širu "PUA" supkulturu sa svojim terminologijama i rangovima (od mene ćete čuti "hrčak", "jednoitis" i "prasnuti", ali nikada "HB-10", "sarging", "GFTOW", "MLTR^3" i "SnT"), njegov način rada je opušten i normalnom čovjeku je lako poistovjetiti se s njime. Osim toga, još jedna bitna značajka je što ga nimalo ne vrijeđa kada ga trollovi optužuju da je "ružan" ili da je "prije bio neuspješan sa ženama". Wow, koje otkriće! Ponosno ističe da je upravo to potvrda da igra radi i koliko dobra može donijeti bilo kojem muškarcu. I istina je da je njegov spektakularan uspjeh rezultat samo igre, najčistije intelektualne discipline dostupne svima bez obzira na genetske predispozicije, novac, društveni status ili prošlost.

A spektakularan uspjeh je lako prepoznatljiv. Kao i ja, Roosh ima izvrstan radar za prilike i još više prakse u djelovanju po tim informacijama. Otvaranje mu dolazi kao ribi plivanje. U praksi se pokazalo da izvrsno radimo zajedno, s gotovo savršenim razumijevanjem što će onaj drugi reći sljedeće.



Ako očekujete da je rezultat bila nekakva orgija, varate se. Na kojem vi to planetu živite? Naravno da se u takvim okolnostima nije moglo dogoditi ništa više od nevinog razgovora, i zbog manjka vremena, i zbog mog manjka motivacije, i zbog njegovog manjka logistike (odlazio je sutra), no ono što je važno je primjer. Drugim riječima, situacija je ilustrirala kako muškarac koji zna što radi i ima dobru igru može tijekom samo jedne šetnje uz bilo koje područje za relaksaciju ili izlaske (čak i neradnim danom!) upoznati više cura nego što što neki upoznaju u godinu dana. Također: iako je izlaziti sam sasvim u redu, dobar prijatelj u igri (aka wingman) zlata vrijedi.

Pri kraju Rooshevog boravka u Hrvatskoj, opet sam porazgovarao s njim i donio vam ovaj kratak intervju:


Igniss: Zbog čega je Hrvatska prevagnula nad Grčkom, Španjolskom ili Crnom Gorom u izboru mjesta koje ćeš posjetiti u doba turističke sezone?

Roosh: Prijatelj i ja smo odlučili na ljeto posjetiti Hvar, i nakon što je otišao bio je logičan izbor da odem u Zagreb i istražim grad. Balkan je regija o kojoj se baš i ne priča često na mom forumu, tako da me zanimalo kakav je, a pogotovo Hrvatska kao jedna od najpopularnijih destinacija.

Igniss: Igra s kojom si postigao najbolje rezultate u Hrvatskoj - Zapadna igra, Istočna igra (i.e. "samopouzdani dobri dečko", op.prev.), ili Svjetska igra miks ova dva smjera iz tablice, op.prev.)?

Roosh: Najbolji miks je bila Svjetska igra s brzinom Zapadne igre, što bi značilo da bih u pravilo bio "dobar" ali eskalirao vrlo brzo kako bih dobio seks za jednu noć. Činilo mi se da su Hrvatice prilično dobro primale istu vrstu igre kakvu bih uporabio drugdje u Europi, kao u Poljskoj ili Estoniji, osim što je hodati s njima bilo totalno nepodnošljivo.

Igniss: Zašto?

Roosh: Hrvatske cure su prepune bullshita. Nimalo me ne čudi da vi lokalni muškarci morate naučiti Igru. Nisu baš bile pouzdane. Isparivale bi, htjele dovoditi prijateljice, objavljivale da imaju dečka nakon što bih već potrošio mnogo vremena i pozornosti na njih. Noćna mora.

To je trajalo sve dok nisam nabavio smještaj blizu barova i diskača, tako da se više nisam morao bakćati s hodanjem, spojevima i vezama. Tada je ono što sam pokušao bilo jednostavno: prasnuti iste noći kada bih ih upoznao u klubu. To je radilo mnogo bolje. Nakon seksa s hrvatskom djevojkom, ona igra puno manje igrica. Mnogo je podnošljivija. Modus operandi je bio dobiti barem poljubac i dosta maženja prije nego uopće i pomisliš na to da ćeš uzeti njen broj da se vidite poslije. Ako je nisi barem poljubio, zaboravi.

Igniss: Jesi li dobio dojam da, zato što si stranac, trebaš manje igre za uspjeh nego hrvatski muškarci, otprilike isto, ili više?

Roosh: Kao i u ostatku Europe, prilično sam siguran da mi treba manje igre nego lokalnim dečkima. Nisam morao koristiti dvostruke komplimente, zadirkivati ili koristiti ikakvu težu igru osim brzo eskalirati. Cure su bile posebno otvorene prema Amerikancima (eto vam sad vaše ne-amerikaniziranosti, op.prev.). Ali neke, posebno u diskoima, bi mi davale posebno negativan tretman i ignorirale me kada bih pokušao išta im reći. No mislim da na isti način tretiraju i lokalne muškarce.

Također sam u klubu upoznao jednog tipa koji me pitao poznajem li izraz "PUA" (Igrač). Činjenica da lokalni muškarci moraju koristiti igru (i da postoji popularan blog poput tvoga) u pravilu znači da cure postaju vrlo teške, odnosno traže sve težu igru. U pravilu je to loš znak koji signalizira da je kultura postala bolesna. Amerika ima najveću kulturu igre na svijetu, tako da možeš zamisliti koliko su grozne Američke žene (ne baš, ali vidio sam ekvivalent, op.prev.).

Igniss: Govoreći o strancima, jesi li imao problema s komunikacijom? Kakva nam je razina engleskog?

Roosh: Svi ispod 30 su fluentno govorili engleski. Ne sjećam se ikakvih problema. Jedini put kada mi je zatrebao hrvatski je bilo kada sam u samoposluzi naručivao šunku ili sir.
(Netko treba ovo poslati našem ministarstvu turizma, siguran sam da će im se svidjeti. Izvrsno pozitivno svjedočanstvo. op.prev.)

Igniss: Hrvati se vole hvaliti da "Hrvatska ima najljepše žene na svijetu". Istina, moguće istina ili laž?

Roosh: Vrlo blizu istine. Možda Litva ima zgodnije žene, ali Hrvatice su bolje nego Ukrajinke, Skandinavke i bilo koja narodnost iz Južne Amerike ( thumbup bravo, op.a.). Hrvatski dečki stvarno ne znaju koliko im je dobro. Trenutno sam u Washington DC-u i cijele večeri u baru ne vidim toliko zgodnih djevojaka koliko u 5 minuta u Hrvatskoj. To me baca u depresiju. Sada shvaćam da me Hrvatska razmazila i da sam u njoj mogao spavati sa ženama kakve je jednostavno nemoguće naći u gradu gdje inače živim.

Igniss: Dovoljno o igri, idemo na druge teme. Jesi li probao ikakvu lokalnu hranu (ribu, ćevape, burek, štrukle, etc.)? Ako da, je li ti se svidjelo?

Roosh: Samo burek (koji je moja mama iz Turske spremala za mene kada sam bio mali) i lokalni alkohol. Probao sam "medicu", koja mi se svidjela ali mi i zadala užasne glavobolje ujutro. Liker od borovnice je isto bio odličan.

Igniss: Možeš li se vidjeti kako opet dolaziš u Hrvatsku?

Roosh: Da, ali ne jako dugo vremena. U moja dva mjeseca u Zagrebu sam počeo razvijati reputaciju igrača u nekim barovima koje sam posjećivao. Jedna cura s kojom sam spavao je znala veličinu mog penisa prije nego smo završili u krevetu zato što je pričala s prijateljicom druge cure s kojom sam spavao. Onda, hodao sam s curom čiji bi me prijatelji vidjeli vani kada nismo bili skupa. Jedan barmen mi je rekao da "poznaje cure" s kojima pričam. Sve je to previše maleno za muškarca koji voli spavati s mnogo žena, a čini se da svi obožavaju ogovarati kao da žive u selu (HAHAHAHAHAHAHAHA, op.prev.). Mislim da bi Beograd mogao biti bolji grad za mene, ali vidjet ćemo.

Još jednom hvala Rooshu na njegovom ugodnom društvu, na vrlo informativnim komentarima o Hrvatskoj, i naravno, na svemu što je u ovih 10 godina učinio za svijet Igre!

Oznake: roosh, seksualno tržište, igra, povijest igre, seksualne preferencije, Hrvatska


- 15:02 - Komentari (19) - Isprintaj - #

srijeda, 03.10.2012.

Igra polaganog kuhanja

"Nije svaki Facebook za zlo"
- narodna poslovica

Sjećate se da sam spomenuo kako je važno imati opcije? Ova misao vodilja nalazi se u još mnogim postovima, ali prvenstveno u zapovijedima 8 i 10. Pitanje je, kako stalno imati opcije? Uzevši u obzir poznatu dinamiku "poduzmi nešto brzo i odlučno ili pati u prijateljskoj zoni", ako bi se one samo pojavljivale i nestajale, čovjek bi morao raditi na desetke upada tjedno samo kako bi ih održavao. To bi bilo stresno i neefikasno.

Ulaz: igra polaganog kuhanja (ne miješati s prijateljstvom)

Recimo da si upoznao neku ženu, ili njih pet, ili dvadeset. Kako ćeš ih zadržati blizu i kao opcije na dugi rok, a opet bez da upadneš u prijateljsku zonu? Odgovor je raširiti fazu upoznavanja u beskonačnost. Tri uvjeta moraju biti ispunjena kako bi to bilo moguće:

A) Ne eskaliraš. Ne zoveš je na kave, ne visiš oko nje, ne izražavaš ikakve namjere ili osjećaje. Stvarno te ne zanima jer si trenutno sasvim zadovoljan i ništa ti ne nedostaje. Radi se samo o održavanju opcije za budućnost. Zašto bi išta poduzimao kada ti to ne treba? A to vodi do...

B) Nepouzdan si, nestalan, nestaješ i pojavljuješ se. Zašto bi joj bio cijelo vrijeme dostupan? Naravno da pričate povremeno, ali ne uvijek. Nisi njen emocionalni tampon prijatelj. Jednostavno si dugoročno tu, prisutan u njenim mislima, ali na nepredvidiv način. Privlačnost između vas tinja poput žara u kaminu, spremna razbuktati se ako dodaš malo granja. Naravno, moraš imati živce za to, jer ako provodiš vrijeme čeznući za njom (aka Jednoitis), sigurno ti neće polaziti za rukom održavanje prave distance.

C) Imaš i provodiš igru (u malim, koncentriranim dozama)
. Budimo brutalno jasni, ako nema igre, nema ni polaganog kuhanja. Ako nisi nimalo privlačan, nećeš biti privlačan ni na kratke ni na duge staze. Na svu sreću, ovdje već ima nekoliko savjeta. Iako je nepredvidivost pod B važna, privlačnost je ipak kritični element ne-upadanja u prijateljsku zonu, a opet zadržavanja odnosa na nekoj razini. Flertuj (ne pretjerano seksualno, molim), zabavljaj se, zadirkuj, budi zanimljiv i misteriozan. Samo ne pretjeruj s igrom, kako ne bi pretjerano podignuo temperaturu u razdoblju u kojemu ne namjeravaš nešto ubrzo poduzeti.


Svakodnevni rezultat primjene dobrog timinga

Iako je ovo savjet koji dajem entuzijastično kao i sve drugo o igri, dodat ću da ga u praksi baš i ne provodim. Moglo bi se reći da sam, nagledavši se svega i svačega u svojoj potrazi, jednostavno izgubio strpljenje i toleranciju prema bullshitu. Sada ako nisam u tom trenutku zainteresiran ili vidim da bi moglo potrajati ili zahtijevati tešku kretensku igru, radije ću napraviti potpuni rez i uživati u tišini, bez brige o održavanju igre.

Što bude bude, jer sve se događa s razlogom, zar ne? belj Ili jednostavno znam da sam na dovoljnoj razini da bilo kada mogu uložiti koncentrirani napor i stvoriti prilike ako mi to zatreba. Svejedno, ovu laganu vrstu igre bih preporučio svima, pa tako i sebi.

Oznake: igra, srednja igra, internet, Facebook, opcije, toplo-hladno


- 19:02 - Komentari (16) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.10.2012.

"Prodajem nevinost ali nisam prostitutka!"

Dnevnik.hr nam donosi vijest o Catarini Migliorni (20), studentici iz Brazila koja je "odlučila prodati vlastitu nevinost [za 150 000 $, op.prev.] da bi pomogla siromašnima". Ovo nije nikakav novi trend; mladih žena koje prodaju svoju nevinost preko oglasa na internetu je već bilo poprilično, te većinom time rade prilično profitabilnu trgovinu kojom mogu pokriti sve troškove studiranja i nekoliko godina života bez problema. Ne zamjeram im (iako mislim da je vrlo zabavno jadikovanje o teškom životu ako u svakom trenutku možeš pritisnuti "čarobnu tipku" i naći se sa nekih dvjesto tisuća kuna u džepu). Isto tako, već sam rekao da nemam ništa protiv prostitucije, dapače čak i ako nisam njen pobornik smatram da bi bilo daleko bolje kada bi bila dekriminalizirana/legalizirana.


Sigurno neće imati problema u pronalasku mušterije (trenutna ponuda je 180 000 $).

Jedine dvije stvari koje ovaj slučaj čine malo drugačijim su svrha "projekta" i Catarinin stav. Redom:

Catarina navodi da to radi zato što "novac želi donirati nevladinoj organizaciji koja će izgraditi moderne kuće u njezinoj zemlji". Pošteno, javno se obavezala i nadam se da će to i napraviti. Da se razumijemo, svaki čovjek ima pravo raditi što želi sa sobom dok ne šteti drugima, pa je tako logično i da ona ima pravo prodati svoju nevinost. Ako to radi iz vlastitog interesa, to je njena stvar - ne kažem da bi to trebala napraviti, ali može. Ako to radi da bi nekome pomogla, još bolje - većina djevojaka izgubi nevinost s nekim, da citiram Vucu, "haharom šta snifa lipilo", tako da je ovo pohvalno. Zadnji put kada sam tako htio tako ne samo izraziti toleranciju prema prostitutki, već i od srca pohvaliti, mislim da se radilo o nekoj iz Novog Zelanda koja se specijalizirala za pružanje usluga paraliziranim muškarcima i drugim invalidima.

Eh da, kad već spominjem prostitutke:

Mlada Brazilka odbacuje tvrdnje da je prostitutka i kaže da još uvijek vjeruju u ljubav, a u ovome je vidjela priliku da napravi pozitivnu promjenu u svijetu. 'Gledam na to kao na posao. Imam priliku putovati i biti dio dokumentarnoga filma', dodala je. 'Ako to učinite samo jednom, onda niste prostitutka, isto kao što niste fotograf ako uspijete napraviti samo jednu zapanjujuću fotografiju. Aukcija je samo posao, a ja sam romantična djevojka u srcu i vjerujem u ljubav', rekla je Catarina u intervjuu za jedne novine..

Bullshit. Pardon, hrčak


Ovo je dio koji me smeta. Zašto sve, ali baš sve, sve na svijetu mora biti racionalizirano? Zašto ne možemo realno gledati na stvari?

Prostitucija (od latinske riječi Prostituere, koja znači "javno izlagati") je definirana kao "prodavanje seksualnih usluga za novac ili neku drugu uslugu". Po apsolutno svim indikacijama, Catarina se bavi upravo prostitucijom. Iznimno skupom i isplativom prostitucijom, i možda s posebno pozitivnom svrhom, ali svejedno prostitucijom. Ali ne, ona ipak ne želi biti takva, jer ona je čista, romantična, vjeruje u ljubav. Bilo bi joj ispod časti reći da se prostituirala. Želi sav ugled i javno obožavanje zbog njene "žrtve" bivanja prostitutkom, a odbija sav teret. A kao da bilo koja druga prostitutka ne može vjerovati u ljubav? Što je to po njoj što prostitutke čini bezdušnima, a njihova srca nesposobnima za romantiku?

U ovome je sva veličina (odnosno bijeda) racionalizacijskog hrčka koji je podivljao i vrti se dvjesto okretaja u minuti. Kada bih muškarcu davao savjete o odabiru žene za nekakvu trajniju vezu ili brak, upravo je to na što bih ga upozorio: žena s malo partnera ali ekstremno jakim hrčkom i hrčkolikim stavovima [o braku i razvodu] može za uspješnu budućnost braka/veze biti opasnija od žene s puno partnera ili žene koja je jednom (ili X puta) bila prostitutka. U ovom slučaju, njen "attention whoring" koji pokazuje u spomenutom tumačenju je znak za zabrinutost.

Naravno, idealno bi za muškarca bilo i da je i djevica i da ima normalne stavove (što je najčešće povezano, vidi sljedeći paragraf), ali gdje će naći takvu ženu? Ne fantazirajmo, bez obzira na spol. Svijet se sastoji od kompromisa, pa tako i seksualnost i obitelj, a naš cilj je izabrati najbolju opciju od svih ponuđenih (ili ne izabrati niti jednu, ako su nam sve nezadovoljavajuće). Svakom svoje.

U praksi se prvo gleda broj partnera, ali to je samo zato što je broj vrlo jako povezan s nestabilnošću, nepouzdanošću i racionalizacijom. Jednostavno rečeno, zato što je vrlo malo vjerojatno da žena s normalnim kriterijima, koja je sklona samokontroli, vjernosti, stabilnim vezama i zalaganju za njihovo održavanje, za koju bismo stereotipno rekli da je "kvalitetna žena", prikupi na desetke ili stotine partnera, uzimamo prvoj broj partnera jer je to statistički najrelevantnija oznaka loših osobina [za ikakav ozbiljan odnos]. Naravno da postoje iznimke. A po toj kvaliteti je Catarina, držim, vrlo rijetka iznimka, poput one točke na dijagramu rasipanja koja naizgled ne spada nikamo.

(Prije nego ovo neka žena uzme kao "Aha! Znači ipak je pozitivno to što sam spavala s 38 muškaraca i još nekoliko koji se ne računaju jer sam ipak pouzdana", bilo bi brzopleto zavaravati se da si baš ti takva iznimka jer si "zrela". Iznimke se tako i zovu zato što imaju manje od 50% udjela u bilo kojem skupu. Tumačiti gornji paragraf na vlastitu odgovornost.)

Catarina nije jedini primjer ovog paradoksa. Pogledajmo samo popularnu "Octomom" aka Nadya Suleman, ženu koja je poslije rastave (jer niti jedna majka nije tako dobra kao samohrana majka, to znaju i ptice na grani) umjetnom oplodnjom rodila šestero djece u četiri trudnoće. Nakon toga, budući da šestero djece koju već ne možeš uzdržavati jednostavno nije dovoljno za izražavanje svoje ljubavi prema majčinstvu, odlučila se na implantaciju svih preostalih jajašaca odjednom (uz pomoć neodgovornog specijalista za plodnost poslije izbačenog iz Liječničke komore SAD-a) i postavila rekord rodivši osmero žive djece odjednom.



Poslije toga, Nadya je počela zarađivati na intervjuima, pojavama u javnosti, reality televiziji, promidžbenim materijalima i sl. na isti način kao i Kim Kardashian. Javnost je bila podijeljenja između oštrog kritiziranja i otvorene podrške i donacija. Nažalost, njena neodgovorna potrošnja na sve moguće stvari osim svoje djece ubrzo je rezultirala financijskim problemima, tako da je odlučila proširiti svoju djelatnost. Također je snimila pornić (istina, u kojemu samo masturbira), pozirala gola za razne magazine i sl., te od nedavno prodaje "spojeve" na nekakvoj stranici za eskort usluge... pardon, "intimne susrete u kojima je sve što se dogodi tijekom susreta samo slobodna volja obje strane".

Sve je to pošteno. Već sam naveo da nemam ništa protiv ni seksualnosti ni prostitutki. Žene se seksaju i igraju sobom, nekima to donosi zadovoljstvo, neke to naplaćuju, nemamo ih što progoniti zbog toga. Čekaj, što se događa?

Octomom, naravno, također "nije prostitutka". Pogledajmo što nam ima reći:

"To je bila najemancipirajuća, najoslobađajuća stvar koju sam ikada učinila u životu", rekla je Nadya o svom filmu "Octomom home alone".

Wicked Pictures, organizacija koja je producirala film, je "najprofesionalnija tvrtka s puno poštovanja. Nema ničega što neću napraviti u brizi za svoju obitelj," objasnila je, dodajući: "ali nisam porno zvijezda. Samozadovoljavanje pred kamerom nije prava pornografija." [penisi diljem svijeta se ne slažu, op.prev.]
Nastavila je, "Očito, lagala bih kada bih rekla da nisam htjela dobiti malo prihoda od toga. Nisam imala pojma što će to ispasti - tako pozitivno iskustvo."

Nadya je dodala: "Imala sam punu kontrolu i moć nad svojim izborom. Preuzimam odgovornost i ponosim se time."



Moram se nasmijati mentalnim procesima koji joj omogućavaju povlačenje takvih crti između kompleksnog ponašanja. Eto, bavila se striptizom, pornografijom i eskort uslugama ali nije prostitutka. Ma neeeeeee, ne bi ona to nikad. Nije mi jasno kako može stvarno vjerovati u to što govori. Zapravo, jasno mi je: brigade bijelih vitezova diljem svijeta kimaju s odobravanjem na njenu pametno postavljenu razliku i zgražaju se nad svakim tko se usudi reći nešto protiv njenog izvrtanja "oslobođenosti" - jer po njima svaka žena ima pravo definirati moral samo za sebe, pa makar i time gazila sve ostale oba spola.

Vidite, dame noći: po jedinstvenom moralu Nadye Suleman, kako bi vaši jednako pragmatični izbori o korištenju svog tijela za zaradu bili smatrani ispravnima, prvo postanite samohrana majka 14-ero djece koje ne možete uzdržavati. Ako imate samo jedno i možda vam se ne radi u kafiću za 15 kn/h, onda će vas prostitucija samo "degradirati", a ne "emancipirati".

Oznake: racionalizacijski hrčak, racionalizacija, prostitucija, bijeli vitezovi, ljubav, djeca


- 12:48 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu