Zašto je pobačaj nepravedan - 3

18.07.2014.

III - NASTAVAK

Vaše gostovanje u Hrvatskoj bilo je zamišljeno kao debata između konzervativnih i liberalnih svjetonazora, no »druga strana« odbila je sudjelovati. Putujete mnogo svijetom: je li uobičajeno da nema dijaloga, je li vas iznenadila šutnja u Hrvatskoj?
Ne čini se da su tihi, osim kada ih netko želi pozvati na debatu. Oni se ne boje širiti laži u medijima, spolnim odgojem utjecati na odgoj djece i vršiti pritisak na političare. Ali kada se suoče sa stvarnim dijalogom, boje se upustiti u njega jer kada bi bili prozvani pred ljudima, javnost bi prepoznala njihove laži. U Sjedinjenim Američkim Državama postoje smjernice udruge »Planned Parenthood« - najveće klinike za pobačaje, koja svake godine učini tristo tisuća pobačaja - da ne debatira sa mnom, kojim drugim pro-life liderom ili našim aktivistima koji često mole ispred abortivnih klinika. Zatvoreni su za dijalog jer znaju koliko je štetan za njih ako se dopusti da istina iziđe na vidjelo. DijalogZatvoreni su za dijalog jer znaju koliko je štetan za njih ako se dopusti da istina iziđe na vidjelo. Zato i nisam iznenađena situacijom u Hrvatskoj... Znaju da je njihov zahtjev nerazuman, manjkav i usmjeren protiv ljudskoga srca, razuma i ljubavi. I kada se brani dostojanstvo ljudske osobe pred nekim tko izaziva lažima, njihovi argumenti padaju kao kule od karata.Zato i nisam iznenađena situacijom u Hrvatskoj... Znaju da je njihov zahtjev nerazuman, manjkav i usmjeren protiv ljudskoga srca, razuma i ljubavi. I kada se brani dostojanstvo ljudske osobe pred nekim tko izaziva lažima, njihovi argumenti padaju kao kule od karata.
U kojoj mjeri lobiji farmaceutske industrije utječu na industriju pobačaja?
Farmaceutska industrija zarađuje mnogo novca od abortivnih i kontracepcijskih pilula i hormonskih terapija, najpopularnijega oblika kontracepcije budući da se može koristiti kao pilula, flaster ili injekcija koji remete ženinu prirodnu hormonalnu ravnotežu i tako je mogu učiniti neplodnom. To su, dakle, lijekovi koji liječe zdravu ženu smatrajući njenu plodnost bolešću. Vrlo su opasni jer uzrokuju smrt, rak, srčane i moždane udare, a međunarodne farmaceutske tvrtke - koje zarađuju milijarde na tim lijekovima - ženama ih predstavljaju kao bezopasne. S tim su povezane i abortivne pilule za dan poslije koje su preplavile američko tržište. Te tablete, zbog hormona koji se unose u ženino tijelo, u prvom tromjesečju uzrokuju pobačaj i izbacivanje začetoga djeteta iz majčina tijela.
Možete li ukratko usporediti stanje s pobačajima u Hrvatskoj, Europi i SAD-u? Koliko zakonodavni okviri štite pravo na život, gdje je snažniji utjecaj liberalnih ideja i odbacivanja vrijednosti?
I Hrvatska i Sjedinjene Američke Države imaju zakone iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća koje su donijele nepravedne vlade - u Hrvatskoj komunisti, a u Americi vrhovni sud koji je donio potpuno nepravednu odluku kako bi ozakonio pobačaj. U SAD-u se izvrši više od milijun pobačaja godišnje, a u Hrvatskoj ih je deset tisuća. Važno je spomenuti da je u svakom od tih pobačaja žena podvrgnuta nasilnom činu, dijete je raskomadano, a otac gubi sina ili kćer. Svi planovi i talenti koje je Bog pripremio za to dijete bit će neostvareni. To bi bio dragocjen život za Hrvatsku. Samo jedan uništen život velika je nepravda i tragedija, pa bi to svakoga trebalo potaknuti da kaže: Dosta je, trebamo nešto učiniti.
Sramim se američke kulture smrti i činjenice da promoviramo i »izvozimo« takve ideje u zemlje diljem svijeta. Grupe koje primaju novac od američke vlade aktivne su u Ujedinjenim narodima, Europskoj uniji kako bi promovirale kulturu smrti i pobačaj kao rješenje i osnovno ljudsko pravo, kako bi promicali tzv. seksualna prava djece, seksualizaciju male djece, masturbaciju, kontracepciju, devijantno i opasno seksualno ponašanje djece. Često govore i ponavljaju da ne postoji definicija naravnoga braka, da dijete ne treba majku i otca, da su muškost i ženskost promjenjive i da nemaju nikakva značenja.
SmrtSramim se američke kulture smrti i činjenice da promoviramo i »izvozimo« takve ideje u zemlje diljem svijeta. Grupe koje primaju novac od američke vlade aktivne su u Ujedinjenim narodima, Europskoj uniji kako bi promovirale kulturu smrti i pobačaj kao rješenje i osnovno ljudsko pravo, kako bi promicali tzv. seksualna prava djece, seksualizaciju male djece, masturbaciju, kontracepciju, devijantno i opasno seksualno ponašanje djece. Često govore i ponavljaju da ne postoji definicija naravnoga braka, da dijete ne treba majku i otca, da su muškost i ženskost promjenjive i da nemaju nikakva značenja.To su stvari koje dolaze iz SAD-a i koje se nameću drugim zemljama svijeta. Zato tražim oproštenje drugih nacija za ono što moja zemlja širi na međunarodnoj sceni. I cilj svega što mi u udruzi »Djelo za život« činimo jest obnoviti pravdu i istinu jer su počinjeni veliki zločini. I u tome smo bili uspješni
jer svi zakoni koji promiču ljudski život u posljednje tri godine direktno su bili povezani s edukacijskim nastojanjima kampanja koje provodi naša udruga.

(tema nije baš za GO, pa preporučam da se suzdržite od komentara, a dosta je toga rečeno u prethodnim komentarima)

Ugodno ljeto!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.