subota , 13.09.2008.

Jubilarni 20 humanitarni memorijal Sergio Blazic- Đoser



Image and video hosting by TinyPic

Jucer je u Puli odrzan jubilarni 20. humanitarni memorijal Sergio Blazic Đoser, u spomen na pjevaca pulske rock grupe "Atomsko skloniste" koji je 1987. preminuo od teske bolesti, raku limfnog sustava, kojoj je snagom duha i upornošću dugo prkosio, toliko da su ga liječnici smatrali svojevrsnim fenomenom. Mozda niste znali (a kako bi i znali) ja sam bio veliki prijatelj sa Đoserom. Kad god stignem veliko mi je zadovoljstvo sudjelovati na memorijalu. Ove godine na zalost nisam bio, no drago mi je da je bas ovaj 20 jubilarni memorijal bio humanitarnog karaktera. Cilj ovog humanitarnog memorijala je bio da se skupe novcana sredstva za udrugu „Hrabro srce“, odnosno nacionalnom projektu pod nazivom „Dom daleko od doma“. Veliki humanitaran centar bi se trebao izgraditi u Zagrebu a sluzio bi u svrhu za roditelje koji zive daleko od Zagreba da budu svakodnevno sa svojom djecom dok im djeca leze po zagrebackim bolnicama. Ovaj projekt je hvale vrijedan, znajuci sto sve roditelji i obitelji prolaze dok su im djeca smjestena u bolnici a oni su daleko od njih.

Obiljezavanje memorijala krenuo je u ranim prijepodnevnim satima kad su organizatori, prijatelji i rodbina polozili vijenac na grob legendarnog Đosera. Nastavljeno je u 16h kad je zapoceo humanitarni malonogometni turnir (i sam Đoser je bio veliki zaljubljenik u nogomet) na kojem su izmedju ostalog sudjelovali i legendarni „Vatreni“ iz 98 predvodjeni legendarnim Cirom Blazevicem. Finale memorijala je bio veliki humanitarni koncert koji je zapoceo 21h u pulskoj Areni. Oni koji nisu bili u mogucnosti doci na ovaj humanitarni memorijal a zeljeli su se ukljuciti u humanitarnu akciju „Hrabrog srca“, mogli su to uciniti i telefonskim pozivom gdje su izmedju ostalog mogli porazgovarati s nekom od poznatih osoba i ujedno donirati 6,10 kuna.

Sve u svemu jos jedan hvale vrijedan humanitarni projekt koji ce se nadam se uspjeti do kraja izrealizirati. Ili kako bi to moj pokojni veliki prijatelj „Đoser“ rekao u jednoj od svojih pjesama: „UMJESTO ATOMSKE BOMBE, MOGLI STE PRONACI LIJEK DA PROZIVIM SVOJ VIJEK“!

Dragi moj prijatelju „Đoseru“, na zalost nisi prozivio svoj vijek ali tvoja borba s opakom bolescu nije zaboravljena.

Do novog posta sve Vas pozdravlja wave danas pomalo sjetan i tuzan tuzan humanitarac niskozemac.



  • 18:40* Komentara (12) * print * link posta