-Hooligans-

srijeda, 22.02.2006.

Neredi u Njemačkoj

Braunschweig - Rostock

U susretu ova dva nemačka drugoligaška kluba navijači domaćeg Braunschweiga (njih oko 80), pomognuti prijateljskom ekipom Magdeburg čekali su navijače gostujućeg Rostocka. Navijači Rostocka, njih oko 500, kreću vozom, ali voz staje u selu Stendal, gde su čuli da je utakmica odložena zbog visokih snežnih padavina i da policija ne dozovljava nastavak puta.
Inače navijači Rostocka na ovaj put su krenuli uz priličnu gužvu u kupeima voza u želji da u što većem broju odu na ovo gostovanje. Delom zbog gužve, delom besni zbog odlaganja utakmice navijači su bili prilično nervozni. Deo Rostockovih navijača odlazi na neke prvoligaške utakmice koje su se odigravale u blizini, dok oko 350 ljudi ostaje u selu gde su zaustavljeni. Policija je nadgledala šta navijači rade, u jednom trenutku odlučuju da uhapse jednog mlađeg navijača jer je pišao po ulici.
Ovo je bio signla za početak nereda i Rostockovi navijači napadaju policiju kamenjem, flašama, raketama. Policija im uzvraća biber sprejem, međutim bez dovoljno ljudstva da se suproststave, povlače se uz povređene. Policija u tom trenutku nije imala pojačanja jer je u pitanju manje selo, a dve marice zapaljenje su od strane Rostockovih navijača.
Nastavili su sa divljanjem po gradu i napadima na policiju kad god su ovi pokušali da priđu. Posle par sati vatrogasci pokušavaju da ugase vatru, ali navijači i njih napadaju.
Nakon toga stiže policijsko pojačanje koje uspeva da smiri navijače i hapsi trojicu najratobornijih. Navijače smeštaju u voz, ali na putu do Rostocka nije bilo mirno, izbilo je jos nekoliko tuča, a voz je demoliran. Bilans ovih nereda su četri povređena policajca od kojih jedan teže.

22.02.2006. u 11:18 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



  veljača, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Vijesti iz svijeta

Posjeta

Free Site Counters


Linkovi

hooligans.cz