Opis bloga

Kratka priča, poezija

UpozorenjeTekstovi i slikovni materijal (ukoliko drugačije nije navedeno!) hucovo su vlasništvo i kao takvi zasićeni su copyrightom


 photo nocni_poslovi_zps5z0jpb36.jpg

Čitatelji o blogu

Literalno nisam dorasla dostojnom opisu tvoje poezije i proze. Poput djeteta koje drugi put vidi čokoladu ( a okus prvog puta mu je ostao u najboljem sjećanju) gutala sam do sitnih sati slova koja si prosuo ovim prostorom. Izazivaš emocije. Smijala sam se, čudila a i osjetila trnce strasti i uzbuđenja. Nema ravnodušnosti. Oduševljena sam i nježno ću printati. Mnoge korice na policama knjižnica ostale su zavidne i crveneći se zaklopile se po stranicama. Majstorski. Nadam se ukoričenju u tvrde. Ovaj stil to zaslužuje.(jeka 17.06.2018. 08:46)
- jeka

Podsjetio si me na Miloša, jednako kao i njega, tebe ne treba pokušati razumjeti, treba te samo čitati. Svako tvoje djelo je malo čudo pisanja, uvijek me uznemiri, natjera da zadrhtim, da se čudim, da mi zastaje dah Stvarno volim tvoje pisanje
- Lisbeth

Nakon ovoga bi sjeo đojnt. Jemepas ako ne bi. Fuf.
- Alžbeta Bathory

di si huc, kralju asocijalnih blogera. nije ti neki masterpis, ali i dalje kulja taj opojni vonj undergrounda!
- blogdogg

Izvanserijski pjesnik, prozaik, slikar, pamfletistički cinik, erudit, što još da dodam da bih opisao tvoj blistavi blog u zapećku blogosvemira?!
- svenadamevin

sjajno. razigrano, s onu stranu iščekivanja. čišćenje od dosadnih unutrašnjih nametnika. prozračno i bistro. pridobio si mi jutro. živio!
- predvorje tišine

u jeboteee! jes da je bolesno, ali je napisano odlično! Odlično!
- lisbeth

Mozak ti je ko ventilator :)
- samotvoja

Kad narastem i ja ću jednom naučiti ovako pisati, i crtati, i slat ću svoje radove na natječaje...i svašta...
I otići ću jednom i na to more...
- v

samo ti roštaj! :)
- danijela1

čuvaj pomno te trenutke, ti dragocjeni čovječe.
- modestiblejz

zastrašujuća slika!
- jelenaslak

huc, rodi mi dijete
- bolesna u mozak

idealan za perverzni režanj mog kaotičnog mozga - danijela1

Zajebantski i nadrealno jezivo. Ti si stvarno dobar. Kako da te ja ne znam?
- swenadamevin

vidiš, Sven, ima jedan koji po zajebima podšivenim bešćutnom, neljudskom zlobom šije ne samo mene, nego i tebe ;)
- pero u šaci

...dok ti napišeš novu bljuc-huc priču i sve lijepo posereš, adimasto
- danijela1

jednom sam na nekom blogu o samopomoći pročitala tvoj komentar: "Dajmo im da drkaju!"
- Danica Cvorovic

Ovo je trunku... disturbed
- Igness

jeftini pamfleti uvijek govore o autoru. nikada o temi o kojoj pišu.
- bocacciozg

odličan tekst, koji funkcionira na više razina, čestitke! još bolje ilustracije-prigodne,kičaste i divno razotkrivaju suštinu 'mrtve, da ubijenija ne može bit' prirode.
- Wall

...ne gine ti novinarska karijera... imaš smisao za razvijanje radnje i fenomenalan izričaj... ...ali...?? ...tko kaže da ti nisi već novinar... pozdrav i osmijeh ti ostavljam... :)
- Palomina

Huc, u čemu je problem?
- Nemanja

čim sam pročitala prve dvije rečenice svidjelo mi se. ali kada sam došla do kraja jedini komentar koji ti mogu ostaviti je: jebeno. prejebeno.
- beatrice

huc, podsjećaš me na polumrtvog žohara koji još miče nožicama
- gardo

e jbga, čitam i mislim, ti to o meni, a ono samo krleža xD
- NF

kad ćeš napisat priču o benzinskim postajama i o noći?
- marchelina

Stepenicama tvog razmišljanja obični plebejac se nije u stanju penjati!
- Danica Cvorovic

doooobro...čak i lijepo. mekano. neobično za huca.
- Marchelina

wow. kao iskrcavanje na normandiju.
- Marchelina

Kontakt:

meister.huc@gmail.com

Facebook


24.05.2013., petak

- Ah -


egipatska sviracica gitare photo sviracica_gitare_zpsb5b63186.jpgAh, toliko nepotrebnog uzbuđenja! Čitava ova fertutma oko gay-lezbian brakova samo je preludij u visoko-tehnološko društvo u koje smo već jednom nogom zakoračili i koje će u konačnici dovesti do aseksualnih jedinki (ostat će samo postojanje, spol više neće biti dio identiteta); u prelaznoj fazi do potpune nezainteresiranosti (polni nagon i reproduktivni organi = atavizam) seks će se vjerojatno upražnjavati sa mašinama koje će u čistom i sterilnom okružju pružati maksimalan užitak tj. rasterećenje novom čovjeku opterećenom novim zahtjevima svakodnevice. Pomisao da su se ljudi nekoć doslovno JEBALI! te se tako izlagali raznim neugodnim, a bogami i smrtonosnim spolnim bolestima u čovjeku sutrašnjice izazivat će gnušanje, odvratnost i prezir; nešto poput gnušanja današnjeg zapadnjaka pri pomisli na nečist u kojoj žive Indijci, Romi, afrički crnci, Aboriđini i drugi pripadnici trećeg, četvrtog, petog, kojeg li već svijeta.

Genetski modificirane bebe začinjat će se u epruvetama; kompletna trudnoća odvijati će se u savršenim uvjetima, ekvilibrijumu artificijelne maternice… Nema više divljanja hormona u trudnoći, suludih zahtijeva, postporođajnih depresija i sličnih govnarija. Samo Mozart, sestro, Mala noćna muzika i ostalo tra-la-la- la … Premda se rečeno doima kao science-fiction treba istaći kako već danas postoje artificijelne maternice koje su u mogućnosti iznijeti trudnoću od početka do kraja, no njihovu uporabu, baš poput kloniranja, ne dopušta etika. To će se vremenom promijeniti.

Djeca će kao DBP pripadati zajednici. Specijalizirani roboti skrbit će o njihovom «odgoju» tj. usmjerenju kao i o njihovim zdravstvenim, emocionalnim, psihičkim i drugim potrebama. Bionički čovjek kolonizirat će planete u sunčevom sustavu… Za 500 godina svijet će izgledati od prilike tako…

Istovremeno na planeti Čičkolits u sazviježđu Pimpis:

- Izvolite gospodine, svježi jajnici ženke homo sapiensa. Pogledajte kako su samo divne, narančaste boje.
- Pošto – upita doktor Kurjučić.
Zapravo raspituje se tek tako, u platnenoj torbi ima sve potrebne namjernice za Garakatus, jelo od furšinka, popovače, rumbatsnih trepetljikaša, sluzavih bakusa i perogina; jelo koje je rezultat dugogodišnje potrage za savršenim okusom. Na večeru pristižu dr. Fokner iz sazviježđa Brutalis, Pjenušlik Salitar iz sazviježđa Poantilus i dr. Frida Blej iz Banjgurasa.
- Svega 500 guldena epistolskih – kaže jajoglavi Šiptolio, trgovac ljudskim organima iz sazviježđa Ilirikus.
Dr. Kuirjučić odmahne rukom.
- Previše.
- Previše? Previše? Da ovo stigne svježe sa Zemlje moraš imati najbrži svemirski brod, model Abrazijum XCL-2000! S obzirom na to ovo je vrlo povoljna cijena. Pih, da previše!
Šiptolino prezirno pljune na pod.
Doc Kurjučić sjede u Ružičastog slona i naruči Blogn, osvježavajuć napitak sa planete Bimbo. Leteći poslužavnik sa pićem spusti se na stol. On otpije guc i pomisli – Ničeg boljeg od prvog gutljaja dobro rashlađenog Blogona. Zatim se posveti promatranju bioraznolikosti u kafiću.

Dva sata kasnije, u Malom Lošinju, karizmatik Judgović zapisuje upute o vječnom počivalištu:

... neka sanduk bude veći i dublji, 4x3m, i neka načinjen bude od stakla neprobojna, a potom dupkom ispunjen Jim Beamom, i neka moje nago, beživotno tijelo bude uronjeno u nj. Umjesto teškog mramornog pokrova ti stavi solarnu ploču što dovoljna bit će za vječno napajanje led lampi u grobu mračnom (tja znaš Johnny da ne volim spavati u mraku!) Kraj uzglavlja ostavi sljedeće knjige....


- 14:40 - Vox popljuvi (7) - Printaj me nježno - #

22.05.2013., srijeda

Kratak razgovor sa neznancem

voajer photo voajer_zps6cfe1f5b.jpg

Dobro stari, a čime se ti zapravo baviš?
Iznajmljujem ljude.
Iznajmljuješ ljude?
Da.
Kako to misliš iznajmljujem ljude?
Pa lijepo. Recimo imaš vjenčanje. Mlada ima cirka 300 uzvanika. Sa druge strane mladoženja uz najbolju volju – dakle zove i one sa kojima su njegovi roditelji u trajnoj zavadi – jedva skupi 50 komada. Nevolja brate. Onda okrene moj broj i - puf - 400 komada rodbine hita na svadbu. Ili umjetnik, ima izložbu i unaprijed zna da će galerija zjapiti prazna pa želi da mu se barem na otvorenju pojave ljudi. Pisac, promocija književnog prvijenca, a sala poluprazna. Ili pjesnik, recital, a ono tri čovjeka. I muzičari. Tko želi svirati pred 10 pijanaca u vatrogasnom domu? Čovjek odmah izgubi volju za život, rad. Naravno, političari. Nabriju se kako će dovesti masu do usijanja, a ono mlak odaziv, jedva 30-tak pristaša. Tu su modne revije, iventi, koktel partiji, sajmovi namještaja, auto priredbe, filmske i kazališne premijere, sportski srazovi, sprovodi i mise zadušnice… Raznih je prigoda i potreba, prika moj… Sve to žudi za ljudima, za pažnjom i pljeskom. Zato sam tu ja i mojih 2000 zaposlenika. Stojimo Vam na usluzi.
Razumijem. A seks?
Što seks?
Traže li se učesnici orgija ili takvo što?
Traže, naravno… Zovu fine gospođe, hoće kamion dlakavih balkanskih jebača za čitavonoćnu redaljku, neki traže isto za supruge, neki za kućne ljubimce, neki za ovce, neki za krmače… Žao mi je, velim, ali takvim se stvarima ne bavimo. Mi vam više dođemo kao neko kulturno-umjetničko društvo: ako treba statirati – statiramo, ako treba glumiti-glumimo. Fejkamo razgaljenu rodbinu, obožavatelje, poštovatelje lika i djela, pobornike političke stranke, zainteresirane kupce, zanesene ljubitelje umjetnosti, raspamećene fanove, netrpeljive navijače, što god treba…
Toni, jel' ono Toni?
Da.
Prava si mustra bečka.
He-he, jesam.

- 12:33 - Vox popljuvi (11) - Printaj me nježno - #

17.05.2013., petak

Trenutak


kofi tajm photo kofi_tajm_zpsae47d9e0.jpg...otškrinut prozor, na ulici uporni zvižduci, zvuk brodske sirene, povremeni urlici; ne nisu protesti, to je ipak previše za očekivati, u pitanju su maturanti. Vesele se, čeka ih budućnost.
- No, Bigfish hoćemo li im pokazati kakva budućnost predstoji?
- He-he... može – veli on gladeći svoj trbuh pokvarenjaka.
- Imaš onaj kadar u kojem...


 photo Bojan-Mr1110enovi1070-Budu1070nost-10_zps9959232c.jpg- Ne ne taj...


 photo Bojan-Mr1110enovi1070-Budu1070nost-1_zpsb9694a00.jpg- Ni taj...


 photo Bojan-Mr1110enovi1070-Budu1070nost-6_zps7dba9484.jpg- Ne...


 photo Izlozba-Strpljivo-oko-pejzaz-u-fotografiji_ca_large_zps554ff3a7.jpg- E, taj, pusti traku i pojačaj ton. To.


Neka se djeca raduju, barem imaju mladost. La vitta e bella. Život je lep.


Foto: Bojan Mrđenović, Budućnost
/napomena: Bojan Mrđenović nije lik za Avidom /


muzika za ugođaj: Santo & Johnny - Sleep Walk 1959

- 15:14 - Vox popljuvi (6) - Printaj me nježno - #

09.05.2013., četvrtak

Let 238

sonja i kiborzi photo sonja_i_kiborzi_zps9d87d438.jpg

Jedna za Sonju Savić


Sjedi sred puste kuhinje na bijelom štokrlu pod škurim svijetlom gole žarulje od 40w što visi sa stropa i pripaljuje cigaretu za cigaretom dok muzika trešti iz džepnog radija na prozorskoj dasci.
- Četiri sata i trideset minuta – obznani radijski voditelj – temperatura na ulicama grada iznosi 6 stupnjeva celzijusovaca, tlak zraka je 1019hPa što znači da će kiša nastaviti padati, no to nas neće omesti da nastavimo sa dobrom starom glazbom... B.J. Thomas i The Rain Keeps Falling On My Head
Harry Nilsson, Remember,
Carl Perkins, My Old Friend
itd.

(...)

Nakon nekog vremena ponovo se oglasi voditelj.
- Upravo mi se javila Ksenija kaže da zauvijek napušta ovaj grad i ako ima tko raspoložen za razgovor neka je nazove na 4905349. Ponavljam: 4905349. Ksenija.
Nije jedini koji odlazi, pomisli.

Upamti broj. Uvijek mu je išlo to sa brojevima.

(...)

S posljednjom cigaretom ugasi radio i mekim korakom prođe kroz jezivo prazan stan.
Gleda bešćutne, hladni zidove. Oni gledaju na nj. Ni jednog vidljivog traga da je ikada živio ovdje. A čitav je život proveo tu.
Zatvori vrata, ključeve ubaci u poštanski sandučić i potraži taksi.
- Na aerodrom - naloži vozaču.

(...)

Naruči pivo i načne novi pak cigareta.
Pogled na mjerač vremena: do polaska još tri sata.
Ponekad ne postoji ništa osim čekanja.

(...)

Dokrajči pivo pa se zaputi do kioska.
- Telefonsku karticu od 50 impulsa - kaže.
Potraži govornicu i okrene broj.
4905349
Negdje u centru telefon dugo zvoni. Nitko se ne odaziva.
Pođe natrag u kafe-restoran i naruči još jedno pivo.
Vrijeme mili.
Avioni slijeću i polijeću.

(...)

Napokon – check in.
Priđe šalteru i preda kartu.
- Prtljaga – upita službenica.
- Ništa – odgovori.
Ona odigne začuđen pogled.

(...)

Pokuša još jednom.
4905349
Telefon zvoni negdje u gradu. Ponovo se nitko ne javlja.
Dakle, to je to.

DUM, pečat u putovnicu... bez doviđenja, bez zbogom.

U djutiću uzme viski i odmah ga načne.

(...)

Pažljivo motri lica putnika.
Ni traga neznanki koja zauvijek napušta grad.
Ksenija je na nekom drugom letu, u nekom drugom autobusu, vlaku...
Ova lica su turistička, ozarena činjenicom što će godišnji odmor provesti u dalekoj egzotičnoj zemlji.
Sjedne i otpije guc.
- Gospodine, ne možete piti u avionu – grakne stjuardesa.
- Ja-ja, shvaćam, donesite mi vaš jebeni viski – veli on.
- Tek kada se vinemo u zrak – veli ona.
- Važi, polijećemo – veli on i potegne iz boce.
- GOSPODINE!
- Dobro, dobro.
Začepi bocu i zatakne je u džep sjedala pred sobom.

(...)

Kada se avion zarola po pisti osjeti olakšanje.

(...)

U zraku ima viziju: vidi ženu u kadi, iz presječenih zapešća ističe život i boji toplu kupku u crveno; vidi tirkizne pločice; vidi nekolicinu svijeća poredanih uz rub kade kako dogorijevaju, pomalo La Tourovski štimung; čuje Chopina, Berceuse u izvedbi Helene Grimaud; u nosnicama ćuti miris jorgovana,
miris nevinosti
i miris smrti.
Ksenija.
Samoubojstvo je jedini pravi odlazak, ostalo su bjegovi.
- Vaš viski gospodine.
- Da, svakako.
- I još jedan.
I još jedan.

(...)

Turbulencije. Putnici su ustrašeni, iz usta im se otimaju nervozni uzdasi i prigušeni krici. Avion se batrga, ponire, propinje. Metal stenje i cvili.
Smiješni su u toj strepnji za svoje malene europske šupke. Kao da imaju što izgubiti osim sebeljublja, gluposti, mržnje i tog debelog, masnog mesa na kostima. Jalovi životi bez ijedne originalne misli, bez ijednog plemenitog ljudskog čina. Goni ih!
Podrugljivo se smije.
Avion se umiri i nastavi kliziti nebom.
Zaspe.

(...)

Netko ga povlači za rukav. Budi se.
- Gospodine, stigli smo – kaže stjuardesa.
- U Raj – pita.
- Na odredište, gospodine.
Pustim avionom pođe ka izlazu. Već su svi u minibusu, čekaju.
- Vaš kaput gospodine – dovikne ona za njim.
On nehajno odmahne rukom, neće mu više trebati.
Na vratima ga zabljesne jarko sunce.
Desnom rukom zasjeni oči, drugom potraži naočale u džepu košulje. Sunčane naočale! Na to je mislio. Da.
Onjuši zrak. Dobar je, čist, suh, topao, prije svega nov i obećanja pun.
Zadržat će se ovdje.
- Hoćemo li više, predsjedniče – iz podnožja dopre nervozan glas.
Ne čuje ga. Upravo je iz svoje psihe izbrisao Zapad.
Oh, nema sumnje, zadržat će se ovdje. Zasigurno.

glazba za ugođaj: Harry Nilsson, Mucho Mungo

- 14:11 - Vox popljuvi (7) - Printaj me nježno - #

03.05.2013., petak

Huc i detektivi

a detektivi traze photo a_detektivi_traze_zps60244ab8.jpgŠto da ti kažem?

Sve sam ih angažirao:

Miss Marple
Sherlocka
Poirota
James Bonda


Čak i Chuck Norris je
ovdje.

Svi poznati i nepoznati detektivi
i špijuni
i teksaški rendžeri
jedre mojim žilama,
ispituju svaku ćeliju mog bića,

pokušavaju dokučiti

gdje je nestala
sva ona ljubav
koju sam tako brižno
uzgajao za
tebe.

muzika za ugođaj: Video Sex - Detektivska priča

- 19:42 - Vox popljuvi (5) - Printaj me nježno - #