< svibanj, 2009 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (2)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (6)
Kolovoz 2009 (7)
Srpanj 2009 (9)
Lipanj 2009 (9)
Svibanj 2009 (14)
Travanj 2009 (8)
Ožujak 2009 (3)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (2)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (6)
Kolovoz 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari-On/Off

Blog Hrvatske katoličke mladeži. Pišemo ovaj blog i izražavamo svoje osjećaje, sumnje, doživljaje... Pišemo ovo da bi potakli mlade da se druže s Kristom i Božjom riječi što više i da Ga dožive u punini svoga života. Truditi ćemo se biti s Vama i opstati u ovome Internet svjijetu. Vi budite s također s nama i pomognite nam pisati postove i članke i budite ponosni član Hrvatske katoličke mladeži.

pišite na katnetcentar@net.hr i postanite član naše mladeži. Nastojati ćemo listu učesnika produživati s svakom Vašom prijavom. Stvar je samo u tome da i Vi pomažete pisati postove i truditi se u razvitku našega bloga i forumathumbup

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Linkovi:
Budi mi prijatelj:
Image Hosted by ImageShack.us

Dnevnik.hr
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Salezijanski novaci
Tau
Pater Luka Rađa
Terezija

(dopunjuje se, upite postaviti u komentarima)





Radinoca Snova - Humanitarne akcije




Humanitarni blog Radionice snova

<< Arhiva >>

utorak, 12.05.2009.

Čvrstim temeljima do čvrste vjere

Djela, ne samo riječi!

„Zašto me zovete: „Gospodine, Gospodine!“,
a ne vršite što zapovijedam?
Pokazat ću vam komu je sličan tko god dođe
k meni, čuje moje riječi i vrši ih.
Sličan je graditelju kuće koji iskopava duboko
te postavi temelj na litici.
Nastane poplava, nahrupi potok na kuću,
ali je nemože pokrenuti jer je dobro sagrađena.
A onaj koji ču, a ne izvrši, sličan je čovjeku
koji sagradi kuću na zemlji bez temelja.
Navali na nju potok te se ona odmah sruši,
i nastane velika ruševina te kuće.“

Evanđelje po Luki

Temelji naše vjere su poljuljani. Svatko od nas ima slabe točke koje ga dovode u kušnju i napast ukoliko je povodljiv i slabe vjere. No, sve se to briše iskrenim pokanjem našemu Ocu koji je spreman oprostiti grijehe iskrenog pokajnika, onoga koji se sprema na obraćenje i prihvaćenje Isusa kao Puta, Istine i Života što On doista jeste. Istina koja je vječna, Putem koji bi trebali krenuti, Života kojeg bi trebali živjeti predani Njemu. Zaista, slični smo graditeljima. Oni koji se u potpunosti predaju Isusu i žive po zapovijedima Božjim bez obzira na sve što se događa u njihovim životima, bez obzira na gubitke, na kušnje, napasti koje vrebaju, oni sa svojojm vjerom koja im daje snagu, sa njihovom predanošću koju daju Ocu, Isusu, Mariji, njih potoci životni neće nadvladati, neće im poljuljati vjeru, neće im utopiti nadu i uzeti snage za ovaj život, već će to prihvatiti kao zadaću iz koje se uči, a sve to uz Oca našega. Onome kome nema temelja, bura i oluja vladaju životom, napasti vrebaju jadnoga čovjeka i vrti se u krug neke tame koja ga vuče još dublje i dublje.
Vjeru nadograđujemo cijeli ovozemljaski život, stvaramo temelje, gradimo kuće, podižemo hramove, njegujemo Svete Riječi, živimo po deset Božjih zapovijedi i po zapovijedima ljubavi koje posebno Isus ističe:

„Ljubite Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svim umom svojim.“
„Ljubite bližnjega svoga kao samoga sebe.“


Predivne zapovijedi ljubavi o kojima Isus govori ljudima, propovijeda istinu o ljubavi, daje nam smjernice za put kojim bi trebali ići, a ono pak nam govori o životu koji postoji i temelji se na ljubavi.
Dvije zapovijedi ljubavi koje bi se trebali pridržavati da bi izvršavali Božju Riječ, da bi propovijedali i širili Božju Riječ, te naposljetku da bi pomogli izgraditi kuću, podignuti hram na čvrstim temeljima onima koji lutaju i traže prostor gdje bi sagradili takvo nešto, a neznaju te traže, njima neutješno, u nekim krivim stvarima, na nekim sasvim drugačijim i krivim putevima jer se samo potpuno predani Kristu, Bogu, Mariji dolazi do unutarnje snage. Potrebna nam je potpuna zahvlanost na djelima, ali ta djela koja su učinjena kroz nas neka se sve pripiše Ocu našemu jer sve to jeste Njegovo.
Čvrstim temeljima do čvrste vjere koja gradi čovjeka.

Image and video hosting by TinyPic
Molitva u nama neka pokrene vjeru, nadu i snagu da će izgubljeni pronaći put do pravih temelja.

Isuse moj, vjera mi je slaba, ali dovoljno snažna da krenem dalje Tvojim putem i putem Oca našega da izgradim temelj čvrste vjere.
Isuse moj, vjera kao da mi nema temelja, ali krećem dalje među druge da govorim o Tebi, te da zajedno tražimo njihove temelje vjere.
Ti si moj putokaz u tami, svjetlost koja se širi prema meni, moj voditelj koji ima kartu izgradnje mojih temelja i kuće. Želim Ti se predati bez straha.

Očvrsti moje temelje. Neka bude po volji Tvojoj.
Amen.


Vjerujem.

|Komentiraj 4| Printaj| #| *|

<< Arhiva >>