< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga 
Dogodovštine vilenjakinje visokoga roda koju je more doplavilo u Hrvatistan

Što me pokreće
"Da bi pobijedilo zlo dovoljno je da dobri ljudi ne rade ništa"

"Biti čovjekom znači postajati čovjekom"

"Sreća u ovome životu ovisi manje o tome što vam se događa, a više o načinu na koji to prihvaćate."

"Ako voliš nekoga, oslobodi ga... Ako ti se vrati, tvoj je zauvijek. Ako ti se ne vrati - nikad vam nije ni bilo suđeno."

Da se bolje razumijemo 
Ainuri - "sveti", moćni duhovi, prva rasa, stvorio ih je Iluvatar iz svoje misli, a oni su zajedno sa njim kroz Pjesmu Ainura stvorili svijet;
Aman - veliki zapadni kontinent, Neumiruće zemlje Valara i Eldara. Aman na quenysko-vilenjačkom znači "blagoslovljen";
Arda - visokovilenjačko ime za cijeli svijet onakav kakav ga je Iluvatar zamislio i Valari oblikovali, uključujući i Međuzemlje i Neumiruće zemlje;
Alqualonde- grad i pristanište Telera, vilenjaka, u Eldamaru, na obali Neumirućih zemalja;
Eldari- "narod zvijezda", ime koje je vilenjacima dao Vala Orome kad ih je otkrio nakon njihova buđenja na Cuiviénenu, naknadno su ovo ime preuzeli samo oni vilenjaci (Noldori, Teleri i Vanyari), Nkoji su se odazvali pozivu Valara i otputovali u Aman;
Iluvatar- vilenjačko ime za Erua, stvoritelja, od kojeg su nastali Ainuri;
Melkor- najmoćniji od svih Valara, želio je Ardu samo za sebe, stvorio je brojna mračna bića i počinio užasne strahote pokušavajući to ostvariti;
Noldori - najmoćniji od svih vilenjaka u Međuzemlju, iskovali Velike Dragulje poznatije kao Silmarilli, te Prstenove Moći - oko kojih su se vodili najsilniji ratovi;
Teleri- posljednje od tri velika plemena Eldara koji su krenuli na Veliko putovanje u Aman gdje su stigli posljednji. Nastanjuju Alqualonde;
Valari - ime koje je dobilo 14 Velikih Duhova koji su preuzeli tjelesni oblik i "spustili" se na Ardu da bi uveli reda u svijet i borili se protiv Melkora;
Vanyari- prvi vilenjaci koji su krenuli na Veliko putovanje, smatraju se najvišim rodom među vilenjacima, nikad se nisu vratili u Međuzemlje;

Neka se čuje vaš glas
Što vam je bolje?
LOTR knjige
LOTR filmovi
  
Free polls from Pollhost.com

 Kronologija mog boravka u Hrvatistanu

 Linkovi

Dobrodošli dragi gosti

 15.01.2006., nedjelja

Quest for Galadriel (dio deseti)

Galadriel je nervozno hodala sobom. Glava joj je pucala od samog pogleda na one odvratne kričave zeleno-ružičasto-narančaste cvjetaste zavjese. Stol prepun najrazličitijih delicija izazivao joj je mučninu. Nakon deset dana zatočeništva počela se osjećati poput ptice u kavezu. A događaji u vanjskom svijetu nisu je ni najmanje umirivali, naprotiv.

Iscrpljeno se bacila u naslonjač i zabrinuto pogledala kroz prozor u daljinu. Misli su je nosile na jug. Iako su njeni i ovu bitku dobili situacija nije izgledala najbolje - Boromir je teško ranjen i nesposoban za borbu, Ellin opsjednuta brigom za Boromirov oporavak, Anuviel također ranjena, WiKi nesiguran u vlastiti identitet a Lady Gladden zarobljena. Elly je u najgorem mogućem trenutku za Družinu, usred neprijateljskog napada, izdala svoje suputnike i oslobodivši zarobljenicu prešla na Tamnu stranu. Tome se od nje nije nadala. I to ju je jako zaboljelo. A “za petama” im je skupina podivljalih Maia i najrazličitijeg ološa koji se mogao naći u ME-u.

Jedina svijetla točka u svemu tome bio je trenutak kada je Ellin odrubila glavu uruku u kojem se nalazio Morgoth – u tom je trenutku osjetila sav njegov šok i nevjericu. ”Bilo je krajnje vrijeme da i njega netko malo uzdrma. Ne smijem zaboraviti čestitati Ellin na tom potezu kad se sretnemo”, pomislila je. To joj nakratko popravi raspoloženje.

Međutim ono što je najviše zabrinjavalo Galadriel – bio je iznenadan odlazak Celeborna od Družine. Znala je da ga je na taj potez natjeralo nešto izuzetno važno i da je sigurno jako dobro razmislio prije nego li je odlučio otići ali ju je izluđivala činjenica da ne može doprijeti do njega. Bila je svjesna da je on morao, ako je svoju misiju mislio zadržati u tajnosti od Neprijatelja, blokirati sve pristupe svojim mislima ali ju je ova neizvjesnost ubijala.

”Poludjet ću ako uskoro ne stupim u kontakt s njim”, zdvajala je. ”Kad bih samo znala da je živ i zdrav bila bih malo mirnija”, odlučila je probati još jednom stupiti u kontak sa svojim mužem. Zatvorila je oči i pomislila na njegov dragi lik. Misli joj napuste Utumno i polete na jug preko Maglenog gorja prema Gladdenu. Osjećala je da je tu negdje, skoro da ga je mogla vidjeti. I taman kad se ponadala da će ovaj put uspjeti – zlo joj preplavi um. Bat teških koraka u hodniku prekine tišinu. Galadrijel otvori oči I pripremi se za neželjeni susret. Znala je – Morgoth ante portas.

Morgothov ulazak u prostoriju učinio je Galadriel nervoznom ali se vrlo brzo pribrala. ”Gospodarice Loriena zar vas je ova izgubljena bitka mogla toliko uzdrmati? Ovo je tek početak konačnog uništenja vaših osloboditelja pa se naviknite – uskoro ćete svi biti mrtvi ili zarobljeni”, obratio joj se.

"Samo se ti tješi da mišlju da ste ovu bitku dobili, Bezglavi. Kako bi ti, osim porazom, nazvao činjenicu da si u rukama imao našeg zapovjednika pa si ga izgubio. I još ti je na kraju njegova žena odrubila glavu", podsmješljivo ga je upitala.

"Mi smo došli po Arien i po novog plaćenika i tu zadaću smo ispunili a Boromirovo zarobljavanje je bilo samo usputno jer sam procijenio da je glupo ne iskoristiti priliku. On je svakako izvan igre. Jako brzo ću ja izići iz Utumna u svom pravom obličju pa ćemo onda vidjeti kome će jedna vilenjakinja odrubiti glavu bez obzira tko joj je otac. Nećemo ni zaboraviti njenog oca - sad kad sam ga već spomenuo - on je blizu njih i uskoro će udariti”, prijetio je Morgoth nadmeno.

"Da sam na tvom mjestu ne bih se previše nadala njegovoj pomoći - rekla bih da te on mrzi još više od nas, ako je to ikako moguće", Galadriel je odlučila iskoristiti Annatarovo spominjanje ne bi li uzdrmala Morgotha. "Nek si malo razmišlja što mu najmoćniji od svih slugu planira. Morgoth je bolno svjesan činjenice da ovaj samo čeka pogodan trenutak da ga uništi i umjesto njega postane Gospodar Tame", zlobno je pomislila.

”Ne zavaravajte se Lady - ja znam tko je Annatar i što mogu očekivati od njega - i znam što misli i planira. Njegova važnost za mene je inače zanemarljiva ali pogoduje mi što njegovi osobni razlozi povratka pomažu mojim planovima i što njegova mržnja prema Gondorcu i želja da se domogne Ellin idu na ruku meni. Vama ne idu”, Morgoth je zvučao kao da vjeruje u ono što priča.

”To ćemo još vidjeti – nisam baš 100 % sigurna u to ko se od nas dvoje u ovom slučaju zavarava”, odvratila mu je Gospodarica Lothloriena trudeći se da joj glas zvući bezbrižno. Prezrivo je okrenula glavu od njega.

”Ja sada imam 13 plaćenika. Pozitivci su ostali bez Celeborna i nazgula - to ih je deset - ostali su bez Elly i Lady Gladden - to ih je osam - ostali su bez Boromira i Anuviel - ostaje ih šest. Pomirite se s time da ste ovdje zauvijek i da će vaši uskoro biti sasvim potučeni možda već u sljedećem napadu”, Morgoth nije popuštao.

Iako nije imala čime proturiječiti njegovoj računici Galadriel mu je samo prkosno uzvratila: ”Jedan moj borac vrijedi ko 10 tvojih plaćenika – ja uopće ne sumnjam u našu pobjedu!” Zagledala se kroz prozor praveći se da uopće nije svjesna činjenice da je on još u sobi i da je pažljivo promatra.

Morgoth je još nekoliko trenutaka stajao nasred sobe a zatim je krenuo prema vratima. ”Nek se samo pravi hrabra – znam da sam ju uspio uzdrmati”, bile su zadnje Morgothove misli koje je Galadriel uspjela uloviti prije nego je uz tresak vrata Neprijatelj napustio njenu sobu.


- 17:33 - Pedo mellon a minno (6) - Isprintaj - #

© by Galadriel Artanis