V i j e s t i @ HR

< ožujak, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

A N K E T E 

-----------------------------
O NAMA

Vijesti@hr je autorski NEWS servis na kojem možete pročitati odabir i komentar najbitnijih društvenih te političkih događaja i pojavnosti u Hrvatskoj. Namjera kreatora Vijesti@hr servisa je proširiti svijest o uzrocima i posljedicama određenih zbivanja kroz autorske tekstove oslobođene svih kompromisa i "dobronamjernih" cenzura, ali istovremeno u duhu civiliziranog, profesionalnog i opće prihvaltjivog stila. Vijesti@hr web stranice su moderirane i podložne izmjenama od strane vlasnika.

------------------------------
POGLED IZ VANA
Kliknite za najnovije vijesti o Hrvatskoj

[ Yahoo! News Search ]


SUNCE ILI KIŠA?
Jednim klikom do najpreciznije vremenske prognoze za Hrvatsku

[ Yahoo! Weather ]


NEKOLIKO KORISNIH ADRESA 
University of Oxford
Stanford University
University of Cambridge
Université Paris Panthéon-Sorbonne
Hrvatski studiji
Fakultet političkih znanosti
Sveučilište u Zagrebu
Hrvatsko Novinarsko Društvo
UN
UNESCO
Sabor RH
Vlada RH
HINA
ONLINE
HRT
CNN
BBC

 KOMENTAR DOGAĐAJA DANA I TJEDNA NA JEDNOM MJESTU I UVIJEK BEZ CENZURE


Kontakt & Newsletter

Svi zainteresirani za primanje Vijesti@hr Newsletter-a mogu poslati svoj zahtjev na naš mailVijesti@HR Također, možete slati tekstove i komentare zanimljive za objavljivanje. Među njima, Uredništvo će odabirati najzanimljivije i najkvalitetnije prema profesionalnim novinarskim i uredničkim kriterijima te ih objaviti na ovim stranicama s vašim potpisom ili nadimkom. Želja nam je potaknuti autorsko novinarsko pisanje u svim oblicima kako bi se zaustavio trend prepisivanja i prevođenja objavljenih vijesti. Ovime podupiremo kreativnost i podižemo profesionalne standarde novinarstva i autorstva u Hrvatskoj. Također, preko mail-a:Vijesti@HR možete nam poslati sva pitanja i komentare vezane uz ovaj Blog.

Uredništvo

 IMPRESSUM
Vijesti@hr stvara grupa autora stručnaka za razna poduštvena područja (novinari, politolozi, sociolozi, ekonomisti, povijesničari, liječnici i ekolozi) koji ujedno čine i Uredništvo Vijesti@HR-a. Njihova imena, nadimke ili mailove možete pronaći ovdje.

M@il uredništva

UREDNIŠTVO:
---------------------------
hrvi
mediasavjetnik
martinna
bluemoon
devildragon
mislilac
bloodymary
christy
bondgirl
anah
---------------------------


 10.03.2005., četvrtak

NISMO MI KRIVI...

Predsjednikovim obraćanjem javnosti ponovno se pokušava prikriti pravo stanje stvari, a ono je katastrofalno poražavajuće, prvenstveno radi poznatih promašaja samog predsjednika i njegove podrške ljudima koji se sumnjiće za pomaganje Gotovini

Predsjednik Mesić je svojim većerašnjim obraćanjem javnosti pokušao sve umiriti i prikazati svoje političke promašaje kao nešto što je trenutno manje važno. No problem je što je ta njegova politika druženja sa sumnjivim likovima poput Željka Bagića, Franje Tureka, Hrvoja Petrača, Saše Perkovića, Ive Pukanića i raznih drugih jataka kriminalnog miljea, koji je ujedno bio blizak i Gotovini, dovela Hrvatsku u sadašnju tešku poziciju. Zanimljivo je kako Mesić nije javnosti objasnio zašto smo se doveli u tu poziciju, već je pozvao na razumijevanje i strpljenje kojim ćemo se, prema njegovim rijećima, približiti Europi. Takav pristup potvrda je onoga što smo na ovim stranicama cijelo vrijeme govorili, a odnosi se na činjenicu kako je Predsjednik Mesić jedan loš političar sa još lošijom logistikom pa cjelokupni rezultat njihovog združenog djelovanja izgleda katastrofalno i upravo je rezultirao problemima sa približavanjem EU. Šteta koja je nanesena takvim promašajima je neprocijenjiva i tek ćemo vidjeti koliko će nas u stvarnosti sve to koštati, no sigurno je da će takva situacija pripomoći susjednoj Srbiji i Crnoj Gori na njihovom hvatanju priključka s EU.

- 21:48 - Komentari (1) - Isprintaj - #