V i j e s t i @ HR

< siječanj, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

A N K E T E 





-----------------------------
O NAMA

Vijesti@hr je autorski NEWS servis na kojem možete pročitati odabir i komentar najbitnijih društvenih te političkih događaja i pojavnosti u Hrvatskoj. Namjera kreatora Vijesti@hr servisa je proširiti svijest o uzrocima i posljedicama određenih zbivanja kroz autorske tekstove oslobođene svih kompromisa i "dobronamjernih" cenzura, ali istovremeno u duhu civiliziranog, profesionalnog i opće prihvaltjivog stila. Vijesti@hr web stranice su moderirane i podložne izmjenama od strane vlasnika.

------------------------------
POGLED IZ VANA
Kliknite za najnovije vijesti o Hrvatskoj

[ Yahoo! News Search ]


SUNCE ILI KIŠA?
Jednim klikom do najpreciznije vremenske prognoze za Hrvatsku

[ Yahoo! Weather ]


NEKOLIKO KORISNIH ADRESA 
University of Oxford
Stanford University
University of Cambridge
Université Paris Panthéon-Sorbonne
Hrvatski studiji
Fakultet političkih znanosti
Sveučilište u Zagrebu
Hrvatsko Novinarsko Društvo
UN
UNESCO
Sabor RH
Vlada RH
HINA
ONLINE
HRT
CNN
BBC

 KOMENTAR DOGAĐAJA DANA I TJEDNA NA JEDNOM MJESTU I UVIJEK BEZ CENZURE


Kontakt & Newsletter

Svi zainteresirani za primanje Vijesti@hr Newsletter-a mogu poslati svoj zahtjev na naš mailVijesti@HR Također, možete slati tekstove i komentare zanimljive za objavljivanje. Među njima, Uredništvo će odabirati najzanimljivije i najkvalitetnije prema profesionalnim novinarskim i uredničkim kriterijima te ih objaviti na ovim stranicama s vašim potpisom ili nadimkom. Želja nam je potaknuti autorsko novinarsko pisanje u svim oblicima kako bi se zaustavio trend prepisivanja i prevođenja objavljenih vijesti. Ovime podupiremo kreativnost i podižemo profesionalne standarde novinarstva i autorstva u Hrvatskoj. Također, preko mail-a:Vijesti@HR možete nam poslati sva pitanja i komentare vezane uz ovaj Blog.

Uredništvo

 IMPRESSUM
Vijesti@hr stvara grupa autora stručnaka za razna poduštvena područja (novinari, politolozi, sociolozi, ekonomisti, povijesničari, liječnici i ekolozi) koji ujedno čine i Uredništvo Vijesti@HR-a. Njihova imena, nadimke ili mailove možete pronaći ovdje.

M@il uredništva

UREDNIŠTVO:
---------------------------
hrvi
mediasavjetnik
martinna
bluemoon
devildragon
mislilac
bloodymary
christy
bondgirl
anah
---------------------------


 14.01.2005., petak

HEADLINES

Hrvatska liječnička elita osramotila medicinu ELITIZAM HRVATSKOG ZDRAVSTVA

Hrvatsko zdravstvo ponovno je dodirnulo dno. Potez liječnika, ravan ubojstvu, proglašavanjem mrtvim živog i teško bolesnog pacijenta te kasnijim smrzavanjem, prodrmao je medicinske krugove. Oni su poput stupova društva čvrsto i uzvišeno promatrali hrvatski puk i pričali o Hipokratovim zakletvama, zaštiti pacijenata, visokim standardima isl. No od svih tih priča ostao je gorak okus u ustima nakon otrovanih, mentalno bolesnih korisnika doma Stančić, krivo anesteziranih i preminulih mladih trudnica i sada nakon smrzavanja živog čovjeka. Liječnici su potpuno zaštićeni i sve više poprimaju oblik elite, a svoju praksu pretvaraju u elitnu djelatnost dostupnu odabranim. Takav elitizam hrvatskog zdravstva doveo je i do slučajeva iz nedavne prošlosti, poput Baxter-a, gdje je medicinska struka uz alibi nedostatnih financijskih sredstava naručivala jeftinije filtere i na taj način dobro zaradila na ugovaranju posla i istovremeno pobila 20-ak nedužnih građana!Sramotna i skandalozna situacija završila je iznuđenom ostavkom ministrice zdravstva u bivšoj Vladi, a od obećanja uvođenja nadzornih tijela u bolnice do današnjih dana nije se dogodilo ništa. Zanimljivo je kako su žrtve ovakvih propusta upravo oni najosjetljiviji, odnosno ljudi bez prihoda ili sa slabijim prihodima te svi oni koji primaju socijalnu pomoć. Istovremeno razni junaci hrvatskog javnoga života takvih iskustava nemaju, a ako se i nađu u sličnim situacijama, za njih će se već pobrinuti elitizirani liječnički lobiji. Javnost je u svemu ovome ponovno izmanipulirana jer je cijeli problem prezentiran kao senzacija, a prave senzacije u smrzavanju ionako već teško bolesnog pacijenta nema. On je bio ostavljen bespomočno da se smrzne poput psa na cesti u hladnoj zimskoj noći. Takva i slične "senzacije" trebale bi u glavama odgovornih stvoriti sliku realnosti, a svima nama dobro otvoriti oči kako se ne bi iznenadili ako na mjestu smrznutog nesretnika uskoro pronađemo i nekog nama bliskog. Na kraju krajeva, možda su ratoborni i arogantni nastupi ministra Hebranga ipak imali nekakvog opravdanja s obzirom da se iz svega navedenog može zaključiti kako hrvatsko zdravstvo ne postoji, a odabrani medicinski lobiji upravljaju gotovo svim sferama hrvatskoga društva.

hrvi
- 14:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #