V i j e s t i @ HR

< siječanj, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

A N K E T E 

-----------------------------
O NAMA

Vijesti@hr je autorski NEWS servis na kojem možete pročitati odabir i komentar najbitnijih društvenih te političkih događaja i pojavnosti u Hrvatskoj. Namjera kreatora Vijesti@hr servisa je proširiti svijest o uzrocima i posljedicama određenih zbivanja kroz autorske tekstove oslobođene svih kompromisa i "dobronamjernih" cenzura, ali istovremeno u duhu civiliziranog, profesionalnog i opće prihvaltjivog stila. Vijesti@hr web stranice su moderirane i podložne izmjenama od strane vlasnika.

------------------------------
POGLED IZ VANA
Kliknite za najnovije vijesti o Hrvatskoj

[ Yahoo! News Search ]


SUNCE ILI KIŠA?
Jednim klikom do najpreciznije vremenske prognoze za Hrvatsku

[ Yahoo! Weather ]


NEKOLIKO KORISNIH ADRESA 
University of Oxford
Stanford University
University of Cambridge
Université Paris Panthéon-Sorbonne
Hrvatski studiji
Fakultet političkih znanosti
Sveučilište u Zagrebu
Hrvatsko Novinarsko Društvo
UN
UNESCO
Sabor RH
Vlada RH
HINA
ONLINE
HRT
CNN
BBC

 KOMENTAR DOGAĐAJA DANA I TJEDNA NA JEDNOM MJESTU I UVIJEK BEZ CENZURE


Kontakt & Newsletter

Svi zainteresirani za primanje Vijesti@hr Newsletter-a mogu poslati svoj zahtjev na naš mailVijesti@HR Također, možete slati tekstove i komentare zanimljive za objavljivanje. Među njima, Uredništvo će odabirati najzanimljivije i najkvalitetnije prema profesionalnim novinarskim i uredničkim kriterijima te ih objaviti na ovim stranicama s vašim potpisom ili nadimkom. Želja nam je potaknuti autorsko novinarsko pisanje u svim oblicima kako bi se zaustavio trend prepisivanja i prevođenja objavljenih vijesti. Ovime podupiremo kreativnost i podižemo profesionalne standarde novinarstva i autorstva u Hrvatskoj. Također, preko mail-a:Vijesti@HR možete nam poslati sva pitanja i komentare vezane uz ovaj Blog.

Uredništvo

 IMPRESSUM
Vijesti@hr stvara grupa autora stručnaka za razna poduštvena područja (novinari, politolozi, sociolozi, ekonomisti, povijesničari, liječnici i ekolozi) koji ujedno čine i Uredništvo Vijesti@HR-a. Njihova imena, nadimke ili mailove možete pronaći ovdje.

M@il uredništva

UREDNIŠTVO:
---------------------------
hrvi
mediasavjetnik
martinna
bluemoon
devildragon
mislilac
bloodymary
christy
bondgirl
anah
---------------------------


 12.01.2005., srijeda

Ples na staklenim nogama

Ivica Račan je pregovorima sa HDZ-om uspješno razbio svoju koaliciju Bivši premijer i aktualni predsjednik SDP-a, Ivica Račan, ponovno je iznenadio svoje koalicijske partnere. Ovoga puta, kao i uvijek do sada, Račan je pokušao nešto dogovoriti iza leđa svojih partnera. Podsjetnik na Budišu stvara nam gorak okus u ustima jer je poznato kako se Račanov stil vođenja politike plesom na staklenim nogama, kosi sa svim modernim i prihvatljivim političkim potezima. Iako ćemo svi zajedno reći kako je politika KURVA, Račanova politika ipak nadilazi sve granice dobroga ukusa. Rezultat ovakvog postupanja je nekoliko nižih mjesta za SDP-ove ljude u pregovaračkim timovima sa EU te izmjena prava na ukidanje Istražnih povjerenstava. Trgovinom i dogovorom, Račan, na svoju žalost, neće uspjeti vratiti Vlast, a to mu je i jedina ambicija. U tom naporu i želji, on je potpuno zaboravio kako se na vlast dolazi Izborima, a da bi se dobilo Izbore potrebno je izmijeniti greške iz prošlosti te dogovoriti kvalitetnu i uspješnu koaliciju. Kako sada stvari stoje, od te "Božanske" koalicije nema niti virtualnog traga, a pitanje je da li će ona uopće i profukcionirati. Ako je Račanov plan aktivirati pregovore prema potrebi, odnosno nekoliko minuta prije Izbora, onda se ne mogu očekivati promjene potrebne za stvaranje ozbiljne alternative na hrvatskoj političkoj sceni. Dok se takve promjene ne postignu, aktualni Pemijer Ivo Sanader može potpuno zasluženo i u miru čekati Parlamentarne izbore jer na kraju krajeva, usprkos svim pritiscima, on je u dva poteza riješio pitanje Hrvatske i EU te pitanje uvrijeđenog Ivice Račana te istovremeno uspješno dekomponirao njegovu koaliciju. Nakon razgovora sa Račanom, dionice Sanaderove vlade rastu dok istovremeno Račanove, Tomčićeve i dionice Vesne Pusić, nezadrživo padaju!To je taj apsurd hrvatske politike do kojeg dolazi zbog nestručnosti i kukavičluka u političkom odlučivanju, a nju će sada najskuplje platiti upravo onaj koji je očekivao kako će od ovakvog stila vođenja pregovora izvući najviše!

hrvi
- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se