V i j e s t i @ HR

< siječanj, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

A N K E T E 

-----------------------------
O NAMA

Vijesti@hr je autorski NEWS servis na kojem možete pročitati odabir i komentar najbitnijih društvenih te političkih događaja i pojavnosti u Hrvatskoj. Namjera kreatora Vijesti@hr servisa je proširiti svijest o uzrocima i posljedicama određenih zbivanja kroz autorske tekstove oslobođene svih kompromisa i "dobronamjernih" cenzura, ali istovremeno u duhu civiliziranog, profesionalnog i opće prihvaltjivog stila. Vijesti@hr web stranice su moderirane i podložne izmjenama od strane vlasnika.

------------------------------
POGLED IZ VANA
Kliknite za najnovije vijesti o Hrvatskoj

[ Yahoo! News Search ]


SUNCE ILI KIŠA?
Jednim klikom do najpreciznije vremenske prognoze za Hrvatsku

[ Yahoo! Weather ]


NEKOLIKO KORISNIH ADRESA 
University of Oxford
Stanford University
University of Cambridge
Université Paris Panthéon-Sorbonne
Hrvatski studiji
Fakultet političkih znanosti
Sveučilište u Zagrebu
Hrvatsko Novinarsko Društvo
UN
UNESCO
Sabor RH
Vlada RH
HINA
ONLINE
HRT
CNN
BBC

 KOMENTAR DOGAĐAJA DANA I TJEDNA NA JEDNOM MJESTU I UVIJEK BEZ CENZURE


Kontakt & Newsletter

Svi zainteresirani za primanje Vijesti@hr Newsletter-a mogu poslati svoj zahtjev na naš mailVijesti@HR Također, možete slati tekstove i komentare zanimljive za objavljivanje. Među njima, Uredništvo će odabirati najzanimljivije i najkvalitetnije prema profesionalnim novinarskim i uredničkim kriterijima te ih objaviti na ovim stranicama s vašim potpisom ili nadimkom. Želja nam je potaknuti autorsko novinarsko pisanje u svim oblicima kako bi se zaustavio trend prepisivanja i prevođenja objavljenih vijesti. Ovime podupiremo kreativnost i podižemo profesionalne standarde novinarstva i autorstva u Hrvatskoj. Također, preko mail-a:Vijesti@HR možete nam poslati sva pitanja i komentare vezane uz ovaj Blog.

Uredništvo

 IMPRESSUM
Vijesti@hr stvara grupa autora stručnaka za razna poduštvena područja (novinari, politolozi, sociolozi, ekonomisti, povijesničari, liječnici i ekolozi) koji ujedno čine i Uredništvo Vijesti@HR-a. Njihova imena, nadimke ili mailove možete pronaći ovdje.

M@il uredništva

UREDNIŠTVO:
---------------------------
hrvi
mediasavjetnik
martinna
bluemoon
devildragon
mislilac
bloodymary
christy
bondgirl
anah
---------------------------


 04.01.2005., utorak

HRT sapunica - "Villa Pantovčak"

Specijalna emisija HRT-a o predsjedničkim izborima pokazala se kao potpuni promašaj Izbori za predsjednika RH konačno su došli do finala - dvoje kandidata Stjepan Mesić i Jadranka Kosor otišli su u drugi krug, a ostatak šarlatanske ekipe veseljaka poražen napušta pozornicu. Neki od njih se i dalje ne mire sa gubitkom novaca no to je politika i s njom puno dobivaš, ali jednako tako puno i gubiš. Proučavajući ove izbore, uredništvo HRNews bloga je pronašlo nekoliko velikih medijskih propusta sa strane HRT-a u emisiji o izborima. HRT je ponovno pristrano pratio izbore uz veliki skandal dodjeljivanja paštete Predsjedniku od strane novinarke Munižabe, što je apsolutno besmisleno, neprofesionalno i nedopustivo za jednu javnu ustanovu. Pritisak komercijalnog smeća koji nam se prodaje kao vrhunski sadržaj i infantilni programi sa potpuno neprofesionalnim novinarima rezultat je djelovanja ravnatelja Mirka Galića. Njemu je potpuno jasno kako će uskoro morati poćet pakirati kofere i potražiti neke novo utočište, a za sada je najpouzdaniji zaštitnik predsjednik Mesić. Cilj je jasan - ravnatelj HRT-a, Galić, pokušava preko Predsjednika izboriti diplomatsko mjesto i na taj način zaključiti svoju bogatu karijeru prepunu suspektnih avantura. Potpuna nekompetentnost i arogancija Mirka Galića u današnjim izbornim emisijama došla je do vrhunca kroz naredbu o protežiranju Mesića i podršci u obliku naručenih, Mesiću sklonih rezultalta, dolazi i do objave istih prije zakonom dopuštenoga roka. Nakon svega toga pojavljuje se i poklonjena pašteta. Galić je definitivno izgubio sve kriterije pristojnog ponašanja. Najgore u svemu je činjenica što će za ovakvu blamažu odgovarati samo novinarka koja je inače poznata da izvršava ono što joj se naredi, a njeni naredbodavci se nalaze u programskoj upravi i u uredu ravnatelja HRT-a no oni će po starom partijskom običaju ostati nekažnjeni. Dakle propusti su amaterski i vidljivi već iz daljine te sigurno nisu pomogli njihovom favoritu pa se postavlja pitanje isplativosti ovakvog blamiranja i degradiranja ugleda javne ustanove HRT-a.

HRNews blog, uredništvo


- 20:23 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se