V i j e s t i @ HR

  prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

A N K E T E 

-----------------------------
O NAMA

Vijesti@hr je autorski NEWS servis na kojem možete pročitati odabir i komentar najbitnijih društvenih te političkih događaja i pojavnosti u Hrvatskoj. Namjera kreatora Vijesti@hr servisa je proširiti svijest o uzrocima i posljedicama određenih zbivanja kroz autorske tekstove oslobođene svih kompromisa i "dobronamjernih" cenzura, ali istovremeno u duhu civiliziranog, profesionalnog i opće prihvaltjivog stila. Vijesti@hr web stranice su moderirane i podložne izmjenama od strane vlasnika.

------------------------------
POGLED IZ VANA
Kliknite za najnovije vijesti o Hrvatskoj

[ Yahoo! News Search ]


SUNCE ILI KIŠA?
Jednim klikom do najpreciznije vremenske prognoze za Hrvatsku

[ Yahoo! Weather ]


NEKOLIKO KORISNIH ADRESA 
University of Oxford
Stanford University
University of Cambridge
Université Paris Panthéon-Sorbonne
Hrvatski studiji
Fakultet političkih znanosti
Sveučilište u Zagrebu
Hrvatsko Novinarsko Društvo
UN
UNESCO
Sabor RH
Vlada RH
HINA
ONLINE
HRT
CNN
BBC

 KOMENTAR DOGAĐAJA DANA I TJEDNA NA JEDNOM MJESTU I UVIJEK BEZ CENZURE


Kontakt & Newsletter

Svi zainteresirani za primanje Vijesti@hr Newsletter-a mogu poslati svoj zahtjev na naš mailVijesti@HR Također, možete slati tekstove i komentare zanimljive za objavljivanje. Među njima, Uredništvo će odabirati najzanimljivije i najkvalitetnije prema profesionalnim novinarskim i uredničkim kriterijima te ih objaviti na ovim stranicama s vašim potpisom ili nadimkom. Želja nam je potaknuti autorsko novinarsko pisanje u svim oblicima kako bi se zaustavio trend prepisivanja i prevođenja objavljenih vijesti. Ovime podupiremo kreativnost i podižemo profesionalne standarde novinarstva i autorstva u Hrvatskoj. Također, preko mail-a:Vijesti@HR možete nam poslati sva pitanja i komentare vezane uz ovaj Blog.

Uredništvo

 IMPRESSUM
Vijesti@hr stvara grupa autora stručnaka za razna poduštvena područja (novinari, politolozi, sociolozi, ekonomisti, povijesničari, liječnici i ekolozi) koji ujedno čine i Uredništvo Vijesti@HR-a. Njihova imena, nadimke ili mailove možete pronaći ovdje.

M@il uredništva

UREDNIŠTVO:
---------------------------
hrvi
mediasavjetnik
martinna
bluemoon
devildragon
mislilac
bloodymary
christy
bondgirl
anah
---------------------------


 30.12.2004., četvrtak

Don Quihote i snovi o Pantovčaku

Junaci za Pantovčak Pogledamo li na trenutak slike i poslušamo li zvukove oko sebe, uočit ćemo kako nam u ovoj zemlji ništa ne nedostaje. Mi živimo u zemlji snova. Predsjenik nam želi biti svatko pa nas i ne iznenađuje što se među tim kaditatima nalaze i kojekakvi probisvijetovi, propali političari i odumrli dinosauri. Vlast je jedan opijum za naš narod - svi sanjaju kako voditi ovu jadnu zemlju, a na svoju i našu žalost ne znaju niti kako voditi sami sebe. Njihove slike promatraju nas kao strašila na poljima, zvuci radijskih i Tv uređaja sviraju u falšnim notama njihovih glasova i prenose potpuno nezanimljive i nemušto sroćene poruke nama tzv. biračima. Utrošeni novci u vremenu darivanja ostavili su gladne da gladuju, a našim junacima željnim "samozadovoljavanja" u obliku promatranja vlastitih pojavnosti na TV ekranima, pomogli su da ostvare te svoje vjekovne snove o kratkoj i slatkoj slavi. Duh Don Quihote-a se tako ponovno pojavio među našim ljudima tj. onima željnima predsjedničke karizme. Borba protiv nepoznatog zla ili dobra i obrnuto pa ponovno u krug, ostati će tek puki san i jedina uspomena na licima tih veseljaka i zgubidana koji će usprkos tome svojim unucima pričati kako je bilo u tom teškom političkom ratu kada se stvarala nova Hrvatska! Neka vam je sa srećom i neka vam Bog (ako ga uopće prepoznajete) pomogne, da zauvijek nestanete sa lica ove naše zemlje koju osim toga vi niste stvarali. Tamo negdje u dubini mraka anonimnosti, prepoznat ćete svoje prave vrijednosti, a one su ravne toj vašoj otužnoj minutaži reklamne celuloidne vrpce, naši prijatelji, junaci - predsjednički kandidati!
- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se