V i j e s t i @ HR

  prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

A N K E T E 

-----------------------------
O NAMA

Vijesti@hr je autorski NEWS servis na kojem možete pročitati odabir i komentar najbitnijih društvenih te političkih događaja i pojavnosti u Hrvatskoj. Namjera kreatora Vijesti@hr servisa je proširiti svijest o uzrocima i posljedicama određenih zbivanja kroz autorske tekstove oslobođene svih kompromisa i "dobronamjernih" cenzura, ali istovremeno u duhu civiliziranog, profesionalnog i opće prihvaltjivog stila. Vijesti@hr web stranice su moderirane i podložne izmjenama od strane vlasnika.

------------------------------
POGLED IZ VANA
Kliknite za najnovije vijesti o Hrvatskoj

[ Yahoo! News Search ]


SUNCE ILI KIŠA?
Jednim klikom do najpreciznije vremenske prognoze za Hrvatsku

[ Yahoo! Weather ]


NEKOLIKO KORISNIH ADRESA 
University of Oxford
Stanford University
University of Cambridge
Université Paris Panthéon-Sorbonne
Hrvatski studiji
Fakultet političkih znanosti
Sveučilište u Zagrebu
Hrvatsko Novinarsko Društvo
UN
UNESCO
Sabor RH
Vlada RH
HINA
ONLINE
HRT
CNN
BBC

 KOMENTAR DOGAĐAJA DANA I TJEDNA NA JEDNOM MJESTU I UVIJEK BEZ CENZURE


Kontakt & Newsletter

Svi zainteresirani za primanje Vijesti@hr Newsletter-a mogu poslati svoj zahtjev na naš mailVijesti@HR Također, možete slati tekstove i komentare zanimljive za objavljivanje. Među njima, Uredništvo će odabirati najzanimljivije i najkvalitetnije prema profesionalnim novinarskim i uredničkim kriterijima te ih objaviti na ovim stranicama s vašim potpisom ili nadimkom. Želja nam je potaknuti autorsko novinarsko pisanje u svim oblicima kako bi se zaustavio trend prepisivanja i prevođenja objavljenih vijesti. Ovime podupiremo kreativnost i podižemo profesionalne standarde novinarstva i autorstva u Hrvatskoj. Također, preko mail-a:Vijesti@HR možete nam poslati sva pitanja i komentare vezane uz ovaj Blog.

Uredništvo

 IMPRESSUM
Vijesti@hr stvara grupa autora stručnaka za razna poduštvena područja (novinari, politolozi, sociolozi, ekonomisti, povijesničari, liječnici i ekolozi) koji ujedno čine i Uredništvo Vijesti@HR-a. Njihova imena, nadimke ili mailove možete pronaći ovdje.

M@il uredništva

UREDNIŠTVO:
---------------------------
hrvi
mediasavjetnik
martinna
bluemoon
devildragon
mislilac
bloodymary
christy
bondgirl
anah
---------------------------


 27.12.2004., ponedjeljak

Big brothers in Croatia

Niske vrijednosti, jeftina zabava i poražavajuće moralne poruke!Izigravanje EU povelje Big brother iliti "očajni vapaj u pomoć", hrvatsku naciju uzbuđivao je do nedavno. Junaci, sve odreda "načitani i obrazovani ljudi", što bi se reklo pravi uzori nacije, iz dana u dan pokušavali su nam svima pokazati svoju kreativnost. Tko je s kime, kada, protiv koga te koliko puta isl. samo su neke od bitnih tema za hrvatski puk koji eto po svom ponašanju kao da i sam glumi u nekom Big brother-u. Svakodnevno smo svjedoci pokušaja dokazivanja u prostačkim, revolveraškim i šakačkim obračunima pa tko u njima bude jači taj će od nekoga "tamo gore" zaraditi po koji bod!Glupost, primitivizam i jedan običan jad i nemoć za suprotstavljanjem ovakvim uprizorenjima, bolest je koju mi Hrvati već duže vremena nosimo sa sobom. Upravo je završetak ovoga očajnog projekta potvrdio dijagnozu naše bolesti. Dakle, nakon što su se ti tzv. junaci međusobno borili prsa o prsa sa i bez ičega na sebi u doslovnom smislu, približio se i taj "famozni" trenutak odluke iliti poslijednji obračun. Sam obračun završio je u tipičnom Hollywood-skom stilu gdje John Wayne pobjeđuje svo zlo ili možda za nas malo bliži primjer - junačkih Bitki na Neretvi i Sutjesci gdje zli okupatori bježe, a osakapljeni Partizani ih junački sustižu!Da, hrvatski Big brother spasio je svijet od zla i dodijelio pobjedu čovjeku kojega je to zlo bilo sustizalo. Prokleti dugovi stvoreni na opijanju, "dernecima", kartanju, klađenju isl. za jednoga junaka postali su prošlost i on je naprosto uz pomoć pametnih hrvatskih gledatelja zasluženo pobjedio to zlo koje mu je toliko "uzdisalo za vratom" da mu je jedini spas bio bijeg i izolacija u BB-u. Sada slijedi ono najgore, a to je buđenje iz zimskog sna. BB junaci bili su instant zvijezde na 15-ak minuta Warhole slave, a nakon toga kolektivna amnezija preuzima stvar u svoje ruke. Sutra kada će ti nazovimo ih ljudima, hodati našim ulicama, nitko ih neće niti primjetiti, a njihova bol za slavom usmjeriti će ih u suze očaja te će utjehu potražiti kod svog uzora i tzv. pobjednika - lika koji se uspio zadužiti koliko i čitava Hrvatska. Derneci BB-a i nove kreature uskoro slijede i zato se pripazite da i vas sjene bivših virtualnih junaka ne odvuku u drugarsko opijanje i kockanje jer to će im jedino i preostati, a od kreatora ovakvog i sličnih uradaka ništa boljega i ne očekujemo s obzirom da znamo kako glupost nema granica!!!

H.
- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se