INTERVJU SA: DJ PHAT PHILLIE 2012.

04 siječanj 2012

Intervju
(Dj Phat Phillie)
Jedan od ključnih ljudi hrvatske hip hop scene kojeg ujedno smatram najvećim protagonistom i stvarateljem hrvatske hip hop kulture DJ Phat Phillie pravim imenom Filip Ivelja otkriva kakve planove ima za ovu 2012. godinu, na kojim se mjestima može poticati hip hop kultura, kakvo je uopće mišljenje stranih kolega o hrvatskoj hip hop kulturi i u kojim se klubovima možemo zabaviti uz pravu rap glazbu.


1.Obzirom na to da smo ušli u novu 2012. Godinu, moram te odmah pitati možeš li nam otkriti barem dio tvojih planova za ovu godinu? Vjerujem da od tebe možemo očekivati puno koncerata i glazbenih gostiju kao i svake godine.

JOS SMO RANO U 2012-OJ, PLANOVI SE TEK POCINJU SLAGAT ALI SVAKAKO OVE GODINE OD NAS OCEKUJTE:

-11.2. (KVART) VELIKI SAMOSTALNI KONCERT GENERALA WOO-A, PRVI OD IZDAVANJA NOVOG (SJAJNO PRIHVACENOG) ALBUMA 'VERBALNI DELIKT'.
- ZAJEDNICKI TULUB R&B CONFUSIONA & BLACKOUTA KRAJEM 2 MJESECA NAJVJEROJATNIJE U KATRANU.
- FRESH ISLAND HIP HOP FESTIVAL NA ZRCU (PAG) OF 5-7.7.2012.
- KRAJ 11 MJESECA, 19 RODJENDAN BLACKOUTA!
- SVAKI PETAK REZIDENCIJA U CLUBU GROOVE U ZAGREBU, VECER SE ZOVE PHAT FRIDAYS IDE DA BOLJE NEMOZE.
-NAKON BLACKOUT SLOVENIJE, POKRENULI SMO I OGRANAK BLACKOUT SVICARSKA TAKO DA USKORO POCINJEMO VELIKE AKCIJE I TAMO (RADIJSKA EMISIJA, SVIRKE & FESTIVALI, KOOLADEOV ALBUM SA NAJJACIM SWICARSKIM REPERIMA...)


2. Protekla godina za hrvatski je hip hop bila mega bombastična, puno glazbenih izdanja, mnoštvo koncerata, stranih gostiju i kulturnih manifestacija. Kako si ti osobno zadovoljan proteklom godinom?

JA SAM ZADOVOLJAN, NARAVNO DA UVIJEK MOZE BOLJE ALI NE TREBA BIT NESKROMAN....GLEDALI SMO MOP, BUSTA RHYMESA, CYPRESS HILL, GHOSTFACEA, ROOTS MANUVA, PHAROAHE MONCHA...GENERAL WOO JE IZDAO NAJBOLJI SOLO ALBUM U RANGU S TRAM 11 'COVJECE NE LJUTI SE ' & 'VRUCINE GRADSKOG ASFALTA', BLACKOUT EMISIJA JE NASLA NOVI DOM NA RADIJU 808, BLACKOUT SITE JE POSTAO JEDAN OD NAJPOSJECENIJIH U REGIJI I EVROPI, PUNO DOBRIH DEMO MATERIJALA, ALBUMA, PRODUKCIJE, PARTIJA...VESELIM SE 2012-OJ MISLIM DA MOZEMO BOLJE I JACE...

3. Na Zagrebačkom Radiju 101 Blackout Rap Show je dugim nizom godina dokazao da uspijeva održati svoj integritet te je prošle godine napunio 18. godina. Reci, kako uspijevaš? Da li je ljubav ta tajna formula njegove egzistencije? Obzirom na novonastalu situaciju na Radiju 101, možeš li reći kako se sada snalaziš u novim prostorima etera Radija808?

JA SAM SE VEC RANIH OSAMDESETIH ODLUCIO ZA OVO TAKO DA CIJELA MOJA 18-OGODISNJA KARIJERA IDE SASVIM PRIRODNO, BEZ IMALO STRESA...ODLUCILI SMO SE ZA UNDERGROUND HIP HOP VARIJANTU JER JE TO NASTAVAK ZVUKA NA KOJEM SMO ODRASLI OSAMDESETIH & DEVEDESETIH, TAKO DA U BLACKOUT EMISIJI NECETE CUTI PITBULA, FLO-RIDU, BLACK EYED PEAS NEGO DJ PREMIERA, SHOWBIZ & AG-IJA, KRS-ONEA, TORAEA I GOMILU DOBRIH DOMACIH STVARI IZ CIJELE REGIJE, A NA RADIJU 808 SE OSJECAM SJAJNO I JEDAN SAM OD SUVLASNIKA. EMISIJA JE UTORKOM OD 19-22 SLUSAJTE NAS NA INTERNET STRANICI RADIJA808

RAZLOGE ODLASKA PHAT PHILLIEA S RADIJA 101 NAKON 18. GODINA POGLEDAJTE NA STRANICI TIPI TV-a:

(UZ DOZVOLU PREUZETO SA STRANICE TIPI TV-a)

4. Dugo surađuješ sa stranih glazbenim rap izvođačima, možeš li reći kakvo je njihovo mišljenje i kritika na hrvatsku hip-hop kulturu i njezine izvođače? Smatraju li da je hip hop kultura održiva na manjim prostorima kao što je Hrvatska?

APSOLUTNO JE ODRZIVA I OVIH 18 GODINA BLACKOUTA TO DOKAZUJE...OSIM NASTUPA U ZAGREBU STRANIH REPERA SVIH OVIH GODINA, NAS PRODUCENT KOOLADE JE SURADJIVAO SA DOSTA JAKIH IMENA, TAKO DA SURADNJA IDE U OBA SMJERA. KOOLADE U 2012 IZLAZI SA 3 PROJEKTA: KOOLADE BEATS ROCKY ALBUM, THE MAKINGS ALBUM & THE BEST OF KOOLADE MIXTAPE. BIT CE OVO DOBRA GODINA.

5. Na koji način se na našim prostorima može održava intenzitet hip hop kulture? Postoji li na našem prostoru neka radionica, u možda u obliku radne platforme koja promiče hip hop kulturu i njezine elemente te sukladno s tim održava njezin intenzitet?

POSTOJE DJ RADIONICE (DJ VENOM VODI JEDNU OD NJIH), DON KOLAREK B-BOY AKADEMIJA, BLACKOUT EMISIJA, BLACKOUT SITE TAKO DA SE EKIPA MOZE INFORMIRAT NA NEKOLIKO KVALITETNIH PLATFORMI. OVOG LJETA NA FESTIVALU NA ZRĆU PLANIRAMO NEKOLIKO HIP/HOP RADIONICA SA SJAJNIM PANELISTIMA IZ REGIJE I SVIJETA. INTENZITET SCENE SE ODRŽAVA PODRŽAVANJEM KULTURE - KUPOVANJEM KARATA I DOLASKOM NA SVE KONCERTE, KUPOVANJEM CDA DOMACIH IZVODJACA, SLUSANJEM RADIJSKIH EMISIJA I NAJBITNIJE NEHEJTANJEM!

6. Prema tvojim smatranjima, kakvo je trenutno stanje hip hop kulture na našim prostorima? Kako vidiš hip hop kulturu općenito i na našim prostorima u idućih pet godina?

MISLIM DA JE STANJE SASVIM SOLIDNO, IMA SVOJIH USPONA I PADOVA STO JE SASVIM NORMALNO...GENERAL WOO JE SA SVOJIM NOVIM ALBUMOM DAO POZITIVNU INJEKCIJU DOMACOJ RAP SCENI I POSVJEDOCIO DA TVRDI, PRAVI HIP-HOP SA SOCIJALNOM TEMATIKOM ITEKAKO INTERESIRA LJUDE NE SAMO NA SCENI VEC I IZVAN NJE. MI I DALJE PLANIRAMO AKCIJE NA HR SCENI TAKO DA SLJEDECIH 5 GODINA VIDIM KAO IZAZOV.

7. Kada i u kojem vremenskom periodu slušamo Blackout Rap Show i u kojim klubovima te svi ljubitelji glazbe i svi željni zabave mogu doći slušati?

SVI MOJI DJ DATUMI SU NA INTERNET STRANICI PHAT PHILLIE, A EMISIJU BLACKOUT SLUSAJTE NA INTERNET STRANICI RADIJA 808 UTORKOM OD 19-22. PEACE OUT & SRETNA NOVA 2012-A!!


Razgovarao: TOMISLAV HRENOVIĆ


DJ PHAT PHILLIE kontakti:

PHAT PHILLIE TWITER
PHAT PHILLIE FACEBOOK
BLACKOUT HIP HOP BLOG<< Arhiva >>