Borba protiv masona

29.11.2008., subota

Tragom raskasapljenih Srba - koji su ugrađeni u članove Evropske Unije


Vadili organe, punili račune


Tim tužilaštva za ratne zločine koji istražuje trgovinu ljudskim organima Srba otetih tokom NATO bombardovanja na Kosovu i Metohiji i prebačenih u Albaniju ušao je u trag određenim bankovnim računima širom Evrope. U vezi s transakcijom novca dobijenog od prodatih organa, kako saznaju "Novosti", pominje se i ime sadašnjeg premijera Albanije Saljija Beriše.
Ovaj račun premijera otvoren je u nemačkoj banci Šparkase. Naznačen je kao "Apel za pomoć" i na njemu stoji upozorenje da novac treba uplatiti pod šifrom "Kosovo". Pored ovih informacija, navedenao je Berišino ime, i ime izvesnog Andreasa Šulca.
U istoj ovoj banci otvoren je i račun na ime Fjoralbe Demiraj. Oznaka računa bila je "Pomoć Albaniji", a prve cifre 1100 - hhh-hhh. Na uplate pod znakom pitanja naišlo se i u Hamburgu. U jednoj od lokalnih banaka bio je otvoren poseban račun za uplatu novca namenjenog kupovini lekova. Šifra je bila "Hamburg pomaže Kosovu".
Trag sumnjivih transakcija vodio je i do Švajcarske i Kipra. Iz švajcarske banke u Baselu je, sa zaštićenog računa, koji je bio zaveden na ime Edžeta Borije, prebačeno dva miliona evra na račun na Kipru.
- U nekim od slučajeva trgovina organima nije se krila ispod apela i pomoći - kaže naš sagovornik blizak istrazi. - Naprotiv. Oglašavala se javno u dnevnoj štampi. Tako je u maju 2000. godine, albanski državljanin Ervin Ohri (21), u listu "Zeri", tražio donatora bubrega koji je trebalo da se javi bolnici u Milanu, u Italiji.
Ono što istraga tek treba da pokaže jeste koliko je bilo žrtava trgovine ljudskim organima. Prema zvaničnim podacima u Srbiji, više od 500 osoba sa KiM danas se vode kao nestale, a za oko 300 njih se strahuje da su bile žrtve ovih strašnih zločina.
Podaci američkog Ef-Bi-Aja pokazuju da su oni koji su organizovali trgovinu ljudskim organima, ili su na bilo koji drugi način bili umešani u ove zločine, osnivali fantomske nevladine organizacije koje su bile samo paravan za krvavi posao, ali i trgovinu oružjem.
Tako se došlo do podataka da se albanska NVO "Pomoć za Kosovo" reklamirala tokom NATO bombardovanja. Oglasi su počinjali rečima "Kosovska unija traži stručne i iskusne savetnike ili instruktore..." U Ef-Bi-Aju sumnjaju da je ovaj oglas bio šifra za nešto drugo. Ispod oglasa naveden je račun u banci Dardanija u Tirani, koji je počinjao ciframa 21620 - hh-hhh, a na koji bi trebalo da se uplati novac.
Ipak, da nesumnjivo zaključe da se uplate na ovaj račun ne koriste za "savetnike" i "instruktore", postalo je jasno kada je isti broj računa počela da koristi Unija za obrazovanje i kulturu samoproklamovane republike Kosovo. Njen predsednik Alji Šabanaj tražio je u oglasu sredstva za finansiranje rada izbeglica i obuku savetnika za rad u Albaniji.
- Fantomske
nevladine organizacije otvarale su račune i u drugim bankama u Albaniji, ne samo u Dardaniji - kaže naš sagovornik. - Cilj im je bio vrlo sličan: pranje novca, finansiranje terorizma i organizovanih kriminalnih grupa.
Tako je NVO "Mediker", kako se pretpostavlja, u ove svrhe imala dva računa u Albaniji. Jedan je bio otvoren u Rajfajzen banci u Tirani, a drugi u Nacionalnoj trgovinskoj banci. Oba su bila namenjena za uplatu sredstava u albanskoj valuti - leku.
Međutim, kako bi olakšali transakcije sa inostranstvom, registrovana je NVO "Karavan", na čije je ime u Nacionalnoj trgovinskoj banci otvoren račun za devizne uplate.
- Brzo se ispostavilo da su "Mediker" i "Karavan" fantomske NVO koje su bile osnovane za potrebe jordanskog "biznismena" Jasina Kadija koji je radio u Albaniji - kaže naš sagovornik. - On je 2000. godine deportovan iz Albanije zbog sumnje da je bio član mreže Al kaide. Neposredno pre nego što je uhapšen, pokušao je da sa računa povuče 2,4 miliona dolara.
Od tada, pa do danas, finansijski istražitelji su otkrili račune i zaplenili sredstva još nekoliko fantomskih nevladinih organizacija preko kojih su se finansirali terorizam i organizovane kriminalne grupe. Za neke od njih otkriveno je i da su bili direktno povezani sa OVK. Oduzeta je imovina Abdulahu Latifu Salehu, NVO "Taibah internacional" i "Al Haramajin". Godine 2005. ugašen je i račun NVO "Obnova nasleđa islamskog društva".

SLEDE NOVA HAPŠENJA
PRIŠTINA - Vlasnik Ljutvi Derviši, koji je po podacima srpskog tužilaštva trgovao organima kidnapovanih Srba sa Kosmeta tokom 1999. godine, pušten je iz pritvora kako bi sa ostalim lekarima na klinici nadgledao zdravstveno stanje operisanog Izraelca.
- Sumnjamo da je Turčin (23) koga smo vidno iscrpljenog uhapsili na prištinskom aerodromu bubreg prodao za 20.000 dolara, ali je neizvesno da li je Izraelac platio organ po toj , ili znatno višoj ceni - naveo je Eljšani.
Naglašavajući da je "Kosovsko Ministarstvo zdravlja saopštilo da je klinici "Medikus" zabranjeno obavljanje transplantacije organa", Eljšani navodi da se trenutno proverava finansijsko stanje Klinike odnosno "kojim novcem je klinika otvorena."
Policija Kosova najavila je u četvrtak nova hapšenja zbog ilegalne transplantacije organa u privatnoj klinici "Medikus" u Prištini i saopštila da traga za lekarom osumnjičenim da je u tome učestvovao.
- Nastavljamo potragu za turskim doktorom Jusufom Erčinom Sonmezom, koji je vršio ilegalnu transplantaciju. Mislimo da je još na Kosovu - rekao je Eljšani. - Očekuju se nova hapšenja.
Policija će ispitivati i ostale osumnjičene da su učestvovali u ilegalnoj transplantaciji organa.
U pritvoru su od utorka Lutfi Derviši i Tuna Pervorfaj, dva urologa klinike gde je i izvršena transplantacija bubrega. Priveden je i menadžer klinike Arban Derviši.
U Kliničkom centru u Prištini smešten je turski državljanin za koga se sumnja da je dao bubreg, a doktori kažu da je njegovo zdravstveno stanje stabilno. Izraelac koji je prihvatio bubreg još je u klinici "Medikus". (D. ZEČEVIĆ)

LJAJIĆ: TRAŽIĆEMO POMOĆ
Rasim Ljajić je naglasio da će Srbija zatražiti podršku i pomoć međunarodne zajednice zbog odbijanja Albanije da sarađuje u istrazi trgovine ljudskim organima Srba i drugih nealbanaca na Kosovu i Metohiji tokom NATO intervencije.
- Nemamo pravo zbog žrtava da ćutimo nad činjenicom da Albanija opstruira ovu istragu - rekao je on. - Indicije postoje i Srbija će tražiti da se ispitaju, a ako Haški tribunal ima neka saznanja, onda ona moraju biti proverena. Srbija će tražiti i uključivanje Tribunala i međunarodne zajednice kako bi se ti navodi doveli do kraja.

- 12:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  studeni, 2008  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Studeni 2008 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Činjenice o svijetskoj zavjeri protiv slobode i pravde

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis





Ku-Klux-Klan