Mentalno-emotivni impulsi

05 veljača 2013

Ondje sam, u tom labirintu. Tako je tiho, tako smireno. Kako me pogađa,,o Bože, ako si negdje...očisti me, pripremi me, nađi mi mjesto među njima. Gotovo da im čujem glasove. Blizu. Kao da me napušta a ona je sve što me drži. Divim joj se. Toliko je snažnija od mene. Ne ja. Ja sam na rubu. Glazba me izjeda, doslovno me jede. Osjećam vlastiti mozak kako kuca. Znate li kako je to? Ne mogu misliti ni na što što mi sustav nalaže da mislim. Odmičem se od njega kao od otrova kojeg planiram isisati vlastitim usnama. Kaže Charlie da se počinje osjećati loše opet. Charlie je uvijek znao procijeniti situaciju.

Životni poziv mi je pisanje. Zar je zaista tako? Apatija što ju Lalić spominje, ja joj mogu biti glavni igrač. Predstavnik. Predsjednik. Udruženja apatičara.

Nevjerojatno je koliko sam zaljubljen. Istovremeno se nemam za sebe, a dajem sve od sebe da se dam za nju. Lee pjeva kako nikada nije vidjela svjetlost tako svjetlu, zasljepljena svjetlošću u nekome.

Sustavi propadaju, mi se brinemo. Zašto? Zar je meni nakon svega što sam osjetio stalo? Pa bar ja držim do svojih utisaka.

Moram u Afriku. Moram vidjeti tu patnju. Patnja me čini aktivnijim. Objašnjenje u banalnosti. Hrvatska rukometna reprezentacija u igri s dva igrača više. Katastrofa. Primamo gol s trinaest metara.

Dva igrača manje. 4 protiv 6. Rupe na krilima da stane tri Dinarta sa svake strane. Obranimo se i dajemo gol.

Nori želim svu sreću ovog svijeta. Filip dijeli strah sa mnom. Što znači mnogo dana sreće i mira ako će te nešto presjeći?

Tu sam za sve vas.


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>