Howling

09 siječanj 2018

Mi kao i sve druge porodice imamo jednog psihologa. Ona kad je srela mog oca jednog leta zalepila je ogromnu facijalnu grimasu i tražila broj telefona na koji se nikad nije javila. Ispočetka mi beše neprijatno ali do tog trenutka se verovatno dolazi obostranim osmehivanjem, pa odlučih da su podjednako šuplji.

Jedna drugarica je mišljenja za jednu kompleksnu poznanicu koja je dobila sveže zvanje psihologa: „Boli je uvo, ona je sad pobedila svet!“ I doista možda jeste; obrisala je Tviter, Instagram (uglavnom forsiranje onog što je smatrala lepim), odbacila je ogledanje u drugima i živi to ... nešto, zvano život. U drugu ruku, dečje ne verujem u to i ne veličam tu profesiju više od osnovnog pravila u magiji da je zabranjeno korišćenje isključivo za vlastito dobro i od onog zahvalnog osećaja kad veterinar pomogne slomljenoj ptici da zaceli krila. Ako se to znanje koristi kao oružije protiv sveta, u kom smo samim rođenjem pobeđeni, onda bi trebalo dobro vršiti procenu ko bi mogao imati jednu takvu moć u rukama. Ne želim da osporim da diplomirani psiholozi imaju veštine i predznanja vezana za klupko života, oni umeju te gorke krajeve da spoje u jedan oblik ljubičaste mašne i da stvore poklon, ali time ne znači da je bol ovog sveta rukom odnešen i da je sve bistro, predvidljivo, na kraju krajeva, oni su ljudi koji svojim znanjem nisu mogli pobediti svet, i dalje osluškuju i opipavaju životni puls.

Rođaka trenutno živi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Druga rođaka koja radi kod nje žali se dok pije kafu s jednim imenom položenim u instrumental i kako non - stop aurliču njoj neznane ogromne količine kiše po prozorima i kabanicama.
Lepota je kad urlik pređe u jadikovanje, pa ni u šta. Ja kažem: Pošalji fotografije kad stigneš.
Volim da gledam fotografije, verovatno nikad neću obići sva mesta koja poželim da vidim. Naročito zemlje koje su zelene. Volim zeleno, plavo, ne volim blato i močvare. Nakon tri sekunde prstižu: Jedan okean, jedna mračna ulica sa tamnom vitkom tvrđavom, njihove tri zajedničke fotografije i pet fotki kako izgleda pokisla odeća položena na tepison.
Prepoznajem ime.
Nakon par trenutaka odgovaram: Lepe su vam fotke.

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.