petak, 24.03.2006.

Izborna skupština Nogometnog kluba Rugvica

Predsjedniku Borisu Điđi povjeren novi mandat

Jednoglasnom odlukom Skupštine Nogometnog kluba Rugvica odlučeno je da će i u narednom dvogodišnjem mandatu vodstvo Kluba biti povjereno dosadašnjem predsjedniku Borisu Điđi. Za tajnika je izabran Stanko Đujić, a za blagajnika Nenad Jakšić - usvojeno na Izbornoj skupštini NK Rugvica održanoj 25. veljače. Izvršni odbor činit će novih 9 članova, a u Nadzorni odbor izabrani su Dražen Pregorec, Mladen Behetić i Željko Vojković.
Kako je u svom obraćanju istaknuo predsjednik Kluba B. Điđa – NK Rugvica ima jedan od najbrojnijih pogona u Zagrebačkoj županiji, pa i šire. Registrirano je preko 150 igrača koji se natječu u sedam kategorija, a omladinske ekipe natječu se s ekipama treće, druge i prve lige. U prošloj sezoni odigrano je 205 utakmica, od čega 95 doma i 112 u gostima. Uz velike troškove natjecanja za koje trebalo namaknuti 340.000 kuna, navodi Điđa, vrlo malo se ulagalo u kapitalne investicije. No, ipak uspjela se dovršiti drenaža na glavnom igralištu, saniran i zatravljen teren, na osposobljenom pomoćnom igralištu napravljena je rasvjeta te je nabavljen namještaj za svlačionice. Pored toga organizirano je putovanje u Vukovar na prijateljsku utakmicu s Hajdukom iz Babske, a dostojno je obilježena i 30. godišnjica Kluba povodom koje odigrana utakmica s prvoligašem iz Kranjčevićeve – Zagreba. Što se tiče natjecateljskih rezultata – u prvoj polusezoni, kako je kazao Điđa, prošli su Kalvariju jedinstvene županijske lige, odigravši sve utakmice uz često poražavajuće rezultate. Iduće sezone zadržali su status u novoformiranoj Prvoj županijskoj ligi Istok. U ovoj dalekoj jačoj ligi od prethodne na kraju polusezone završili su na 5. mjestu. Stjecajem nesretnih okolnosti izgubili su 4 boda nakon prekinute utakmice protiv Kloštra koji su bili ključni da umjesto 5. mjesta postanu jesenski prvaci. Uz kvalitetnu ekipu trenera vjeruju da će ubrzo izbiti i na čelo tablice.
O vrlo dobrim rezultatima po kategorijama govorili su treneri, a na kraju su dodijeljene i nagrade za najistaknutije pojedince i to:
Prstići - Renato Majić
Limači - Alen Rumenčić
Početnici - Mario Filipović
Pioniri - Josip Rašić
Kadeti - Marko Smolčić
Juniori - Mario Điđa
Seniori najbolji strijelac - Kruno Fišter
Seniori najbolji igrač - Ivica Fišter

Ozbiljan pristup i vrlo dobro odrađen pripremni period pokazao se već u prva dva kola nastavka prvenstva gdje su ostvarene pobjede - prvo u gostima kod Gradića 2:1, te na domaćem terenu protiv uvijek neugodnog Lukavca 3:1, čime se je čvrsto prigrabila druga pozicija i čeka se pogreška vodećeg Dinama - Hidrel iz Novog Čiča. Uz već formiranu i uigranu ekipu pod vodstvom trenera Veljka Bertaka dobrom početku svakako su pridonijeli igrači D. Jurišević, D. Kolarin i I. Ištvanić koji su u izmskoj pauzi pristupili Klubu.
Skupština je održana u nazočnosti zamjenika načelnika Općine Branka Klepca, gostiju iz NK Ostrna, NK Hrebinec, Lovačkog društva «Zec» iz Oborova. Udruge umirovljenika Rugvica i brojnih članova Kluba domaćina.
I. G. O.

- 14:29 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>