utorak, 18.04.2006.

Priopćenje Policijske uprave zagrebačke

Oteo ključeve auta i "dao petama vjetra"

U nedjelju, 16. travnja, oko 3,50 sati u mjestu Rugvica, Okunšćak, Rugvička ulica, hrvatski je državljanin (1973.) otuđio osobni automobil marke Mitsubishi Eclipso bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, u vlasništvu hrvatskog državljanina (1979.). Oštećeni je posudio svoj automobil bratiću (1986.), a kada ga je isti vraćao, na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta prišao mu je poznanik (1973.), iz ruke mu uzeo ključ, ušao u vozilo i odvezao se. Materijalna šteta iznosi oko 200.000,00 kuna.

... izvor... Policijska uprava zagrebačka

- 08:58 - Komentari (7) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.04.2006.

Humanitarna akcija za Caritasov centar u Oborovu

Mladež HDZ-a Dugo Selo u danas u poslijepodnevnim satima organizira odlazak u Caritasov centar "Sv. Vinko Paulski" u Oborovu. Posjeta je organizirana nakon uspješno provedene akcije prikupljanja odjeće, obuće i različitih potrepština za potrebe korisnika u Centru. Caritasov centar trenutno skrbi za više od stotinu korisnika, većinom djece i mladeži, s tjelesnim i mentalnim oštećenjima u razvoju. Dugoselskom HDZ-u ovo je druga humanitarna akcija koja se organizira u vrijeme korizme, a kako se čini postat će tradicionalna.
Ukoliko građani žele donirati posteljinu, odjeću i obuću, što je najpotrebnije Caritasovom centru, mogu to učniti na način da se obrate na adresu: Oborovska 20, 10372 Oborovo ili na tel. brojeve 01/ 2761-343 ili 2761-222.
I. G. O.

- 12:06 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 12.04.2006.

SDP Rugvica u posjeti siromašnim obiteljima

Tijekom današnjeg poslijepodneva članovi Općinske organizacije SDP-a organizirano će posjetiti obitelji slabijeg imućnog statusa te pojedine bolesne i nemoćne građane na području općine. Kako je planirano prema podacima Centra za socijalnu skrb Dugo Selo i Osnovne škole Rugvica posjetit će se i obitelji s većim brojem djece te samohrani roditelji kojima je svaki vid pomoći dobrodošao. Tom prilikom uručit će im prigodne poklon pakete, a sve povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa.
I. G. O.

- 12:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 07.04.2006.

Udruga umirovljenika Rugvice sutra organizira godišnju skupštinu

Zabava penzića

Udruga umirovljenika Rugvice sutra, 8. travnja, u 18,30 sati u prostorima Vatrogasnog doma u Rugvici organizira godišnju skupštinu. Ovo je prigoda ne samo da se brojni članovi izvijeste o radu i financijskom poslovanju Udruge u prošloj godini te o budućim aktivnostima koje si postavljaju u ovoj godini, već je i prilika da se naši penzići zabave i druže, a oni se, vjerujte nam, zabavljuju kao nitko drugi! Zabave uz glazbu, piće i iće potraju im do ranih jutranjih sati...
Udruga umirovljenika Rugvice uz sportske klubove, jedna je od najbrojnijih i najaktivnijih udruga na području općine. Učlanjeno je više od 400 umirovljenika, a prošle godine obilježili su 10. godinu rada.

- 14:51 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Raspisuju se izbori za Vijeća mjesnih odbora na području općine

Općinsko poglavarstvo na sjednici 5. travnja utvrdilo je prijedlog raspisivanja izbora za Vijeća mjesnih odbora na području općine Rugvica, a izbori bi se trebali održati 11. lipnja. O tome će još raspraviti i vijećnici. Nakon četverogodišnjeg razdoblja građani općine birat će članove vijeća za 13 mjesnih odbora. U Općinsko izborno povjerenstvo za provedbu izbora Poglavarstvo predlaže da svaka od stranaka uključena u rad općinskih tijela (HSS, HDZ, SDP i HKDU) predloži svog predstavnika.
Na sjednici Poglavarstva prihvaćen je i godišnji obračun proračuna za 2005. godinu, ostvaren s 91 posto, odnosno s ostvarenih 7,4 milijuna kuna prihoda i 7,1 milijun rashoda. Na zamolbu Lovačkog društva «Fazan» iz Svibja Poglavarstvo je odobrilo 10.000 kuna financijske pomoći Društvu za organiziranje akcije čišćenja odbačenog otpada i smeća uz cestu od Črnca do Rugvice, s naglaskom da tokom godine organiziraju još koju akciju, a ujedno Poglavarstvo će biti i pokrovitelj njihove ovogodišnje svečanosti obilježavanja 30. godišnjice rada. Osnovnoj školi «Rugvica» iz općinskog proračuna i ove godine izdvojit će se sredstva za boravak učenika u Školi prirode koja će se održati od 7. do 13. svibnja. Općina će osigurati 65.800 kuna, dok će troškove prijevoza 90 učenika četvrtih razreda (36.000 kuna) podmiriti roditelji. DVD Gornja Greda iz proračuna će se osigurati 4.000 kuna za financiranje izolaterskih radova na Domu, a DVD-u Svibovski Otok 16.000 kuna za uređenje unutrašnjosti garaže Doma. Isto tako prihvaćena je ponuda tvrtke «VPS» u iznosu od 19.700 kuna (bez PDV-a) koja je izradila projekt izgradnje pješačke staze od raspela u Rugvici do dječjeg vrtića.
I. G. O.

- 14:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.04.2006.

Projekt «Djeca+igra=osmijeh» donio 4. a razredu OŠ Rugvica novi kompjuter

Posjeta Caritasovom domu u Oborovu dvostruko nagrađena

Na inicijativu učenica 4. a razreda Osnovne škole Rugvica – Petre Bičak i Martine Soldo, njihov razred organizirano je 25. siječnja posjetio korisnike Caritasovog doma u Oborovu. Akciju su nazvali «Djeca+igra=osmijeh», a osmislili su i prigodni program kako bi korisnike Doma u Oborovu što više razveselili – pripremili su točke iz ritmike, mažoret nastup, recitacije, igrokaze, lutkarsku predstavu, pričanje viceva i „atletski ples“, a organizirali su i prikupljanje igračaka. Prilikom posjete učenici su donijeli vodene boje, tempere, flomastere, kolaž te zajedno s korisnicima izrađivali crteže. Sva ta događanja kolege iz razreda Vedran i Tihana snimali su kamerom, a učiteljica Danijela Klajn fotografirala je digitalnim fotoaparatom.
Nakon nepuna dva tjedna od posjete ponukani raspisanim natječajem T-coma za područje čitave Republike Hrvatske za «Naj dobrice razreda ili pojedinca» odlučili su prijaviti svoj projekt „Djeca + igra= osmijeh“, njihovo dobro djelo. Prikupili su sve što je bilo potrebno za natječaj: fotografije, prezentacijski CD (izradila ga je učiteljica), snimljeni film (snimali i montirali učenici iz razreda), opis kako smo planirali i ostvarili dobro djelo. I doista njihovo dobro djelo bilo je prepoznato – osvojili su nagradu! Četvrti a razred nagrađen je računalom, majicama, kapama i rokovnicima. Njihovi osmjesi prilikom otvaranja poklona potvrdili su da je dobro činiti dobro, osobito kada djeca žele činiti dobro drugoj djeci.
Krajem ožujka učenici su uputili pismo zahvale i zajedničku fotografiju razreda s našim potpisima T-comu. Nagrada je objavljena i na Internetu, na stranici T-portala, tako da o njihovom dobrom djelu mogu svi pročitati. Upućuju veliko hvala T-comu na nagradi, a ovom prilikom pozdravljaju i sve štićenike i djelatnike Caritasa s porukom «Posjetit ćemo vas uskoro!».
Učenici OŠ Rugvica

- 14:21 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 05.04.2006.

Općinski vijećnici protiv izgradnje Groblja kućnih ljubimaca u Oborovu

Jednoglasnom odlukom vijećnika na sjednici 22. ožujka obustavlja se postupak izrade Detaljnog plana uređenja Groblja kućnih ljubimaca s krematorijem u Oborovu te se predlaže Komisiji za procjenu utjecaja na okoliš za izgradnju groblja kućnih ljubimaca da odbaci Studiju o utjecaju na okoliš, a prilikom donošenja novog Prostornog plana Općine Rugvica izostavit će se spomenuta lokacija u Oborovu s namjenom groblja za kućne ljubimca i predvidjeti prostor za drugu, općeprihvatljivu namjenu. Utvrđeno je, između ostalih argumenta koji upućuju na nedostatke projekta, da je investitor iznevjerio osnovnu ideju projekta jer je vidljivo da se uz kremiranje kućnih ljubimaca planira spaljivanje drugih lešina, različitog biološkog i medicinskog otpada, a i kapaciteti peći predviđeni projektom višestruko nadmašuju potrebe kremiranja kućnih ljubimaca.
Općina Rugvica prihvatila je inicijativu Zagrebačke županije o zajedničkoj suradnji s Gradom Zagrebom u zbrinjavanju komunalnog otpada sa svog područja te uspostavi integralnog sustava gospodarenja istima te je s tim u vezi donesena odluka o prijenosu poslova na Zagrebačku županiju. Međutim, na sjednici Vijeća upozoreno je na nekoliko važnih činjenica – davanjem ovlasti Županiji da zastupa Općinu Rugvica ne znači da se unaprijed prihvaća svako tehničko i koncepcijsko rješenje, posebno ono koje bi imalo značajne i bitne učinke prema prostoru i stanovništvu općine Rugvica; potrebno je informirati stanovnike o svim relevantnim čimbenicima i učincima zbrinjavanja otpada nastalog termičkom obradom, a opravdane su bojazni da bi se prihvaćanjem termičke obrade odustalo od svih mjera koje bi trebale dovesti do smanjenja volumena otada koji se termički obrađuje (stimuliranje odvajanja korisnog otpada, recikliranje otpada). Uz prijedlog II. izmjena i dopuna Prostornog plana Zagrebačke županije Vijeće daje prijedlog da lokacije komunalnog otpada u općini Rugvica, sjeverno od autoceste treba brisati iz prostornih planova općine i županije jer na spomenutim lokacijama Općina Rugvica predviđa gospodarsku zonu. Vijeće je u sklopu iste sjednice donijelo odluke o izboru najpovoljnijih ponuditelja za obavljanje niza komunalnih poslova tijekom ove godine.
I. G. O.

- 14:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.04.2006.

Učenici Osnovne škole «Rugvica» sudjelovali na Državnom ekološkom kvizu «Lijepa naša»

Osvojeno uspješno 10. mjesto

Nakon pobjede na Županijskom natjecanju održanom 10. veljače ekološka ekipa Osnovne škole «Rugvica» plasirala se na Državni eko kviz «Lijepa naša». Četrnaesto državno natjecanje osnovnih i srednjih škola koje organizira Pokret prijatelja prirode «Lijepa naša» uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa održano je od 17. do 19. ožujka u Tuheljskim toplicama. Zbog velikog broja sudionika (40 osnovnih i 31 srednja škola) predstavnici grada Zagreba i Zagrebačke županije bili su smješteni u Krapinskim toplicama. Organizatori natjecanja osigurali su nam prijevoz do Tuheljskih toplica, pa smo svakodnevno upoznavali prekrasne zagorske brege.
Ispred naše škole krenuli smo u petak, 17. ožujka organiziranim prijevozom, a u Krapinske toplice stigli smo isti dan i već popodne u Termama Tuhelj sudjelovali u prvom dijelu natjecanja – predstavljanje praktičnih radova. Mi smo izabrali temu iz područja kulturne baštine «Božićni običaji našeg kraja». Sutradan slijedio je pismeni dio natjecanja. Iako su učenici naše ekipe vrlo uspješno riješili testove o poznavanju ekologije nismo se plasirali na usmeni dio natjecanja. U konačnom redoslijedu zauzeli smo 10. mjesto. Ponosni smo što smo bili predstavnici Zagrebačke županije na Državnom eko kvizu – susretu znanja i domoljublja ekološki osviještene mladeži. natjecanje nije samo po sebi svrhom, već sve ono što stoji iza njega – međusobni susreti, druženja, prijateljstva i upoznavanje svih krajeva Lijepe naše. U Rugvicu smo se vratili u nedjelju 19. ožujka obogaćeni novim znanjima i iskustvima. Učenici OŠ Rugvica, predstavnici Zagrebačke županije na Državnom eko kvizu bili su: Sven Horvatić 8. razred, Martina Đuriš, 7. razred, Maja Puljić 6. razred, Robert Šijanski 5. razred i njihova voditeljica profesorica Slavica Holec.
OŠ Rugvica

- 12:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 01.04.2006.

Vijesti iz Taekwondo kluba «Rugvica»

Treće mjesto na Poomseopen-u

U organizaciji Taekwondo kluba «Ban Keglević» u Zagrebu je 26. ožujka održan 4. Poomseopen turnir u tehničkim disciplinama. Nastupilo je devet klubova s 220 natjecatelja, a TK Rugvica nastupio je s 21 natjecateljem i dva tima. Uz 12 pojedinačnih medalji TK Rugvica osvojio je ekipno 3. mjesto. Zlatne medalje osvojili su Karlo Jurković, Marko Krupljak i Janja Bambić. Srebrene medalje osvojili su Dominik Samara, Iva Hrdan, Jerneja Bambić i tim od tri člana u sastavu Janja Bambić, Jerneja Bambić i Marta Mikulčić. Broncu su osvojili Antonio Mamić, Luka Svaguša, Dominik Bičak, Irena Vrh i tim od pet članova u sastavu Janja Bambić, Jerneja Bambić, Marta Mikulčić, Dominik Samara i Dominik Bičak.
Darko HRDAN

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 31.03.2006.

Akcija Dan narcisa i za građane općine Rugvica

Sutra pod vurom u centru Dugog Sela obilježavanje Dana narcisa
Iz Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo obavještavaju građane Dugog Sela, općine Rugvica i Brckovljani kako se zbog današnjeg kišnog vremena akcija obilježavanja Dana narcisa odgađa za sutra kada će se uostalom održavati i na području cijele Hrvatske. Ovogodišnja humanitarna akcija u cilju borbe protiv raka dojke održat će se u 30 hrvatskih gradova, a po prvi puta pokrovitelj akcije je predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, uz Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Prodaja narcisa u Dugom Selu počet će u 10 sati ispod sata u centru grada. Kako saznajemo od organizatora v.d. ravnateljice Crvenog križa Dugo Selo Darinke Remenar nabavljeno je 2 000 cvjetova, što je duplo veći broj od prošle godine, a sredstva prikupljena od prodaje koristit će se u programima ranog otkrivanja raka dojke.
I. G. O.

- 15:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>