.:: JURIELOV FILMSKI RAJ ::.

26.10.2005., srijeda

Gothika

Ovo američko sranje me iznenadilo vrlo dobrim i napetim početkom. Ženski psiholog dr. Grey (Halle Berry) radi u ženskoj instituciji u Woodwardu. Jedne večeri ima bliski susret sa duhom mrtve djevojčice i budi se u instituciji u kojoj radi ali sa druge strane zida. Saznaje da je te večeri sjekirom komadala svog muža...
Zanimljiv zaplet sa par dobrih scena lagano vodi prema kraju filma koji je i više nego debilan. Ipak Halle Berry ne prolazi u hororima i definitivno taj žanr nije za nju. Iako skupite snage i prebrodite sve nelogične poteze glavnih likova ovaj film vam se možda i svidi.

17.10.2005., ponedjeljak

Undead

Kao prvo mogu reći jednu stvar. Živjela Australija, kako li su me samo ugodno iznenadili. Nakon Choppera pogledah ovaj prejebeni film. Film čija me prva polovica podsjeća na Braindead ili Bad Taste dok u drugoj polovici se pretvara u SF. U mirnom gradiću Berkeleyu počinje meteorska kiša koja širi infekciju. Mirni građani postaju podivljali zombiji željni krvi. Rene i par preživjelih se skriva u kolibi kod Mariona pokušavajući izvući živu glavu. Za to vrijeme vanzemaljci otimaju ljude i stavljaju ih da lebde u zraku. Najradije bih vam ispričao cijeli film ali želim da sami uživate u ovom filmu prepunom krvi i crnog humora i ismijavanju filmova sličnim Matrixu. Obavezno, ali stvarno mislim obavezno pogledati!!!
Image Hosted by ImageShack.us

11.10.2005., utorak

Evil Dead Trilogija

Eh pojavi mi se suza u oku na spomen ovih filmova. Ovo perfektno djelo Sama Raimija sa Bruceom Cambelom nikog ne može ostaviti ravnodušnim. Petoro prijatelja odlazi u šumu u kolibu gdje se budi zlo koje opsjeda tijela. Pronalaze knjigu mrtvih: "Necronomicon" i vrpcu koju kada puste bude zlo. Jedan po jedan postaju zombiji i gube bitku protiv "zle smrti".
Image Hosted by ImageShack.us
Nastavak ovog legendarnog filma me je također očarao. Ash (opet Bruce Cambell) odvodi svoju djevojku opet u kolibu i opet se zlo vraća opsjedajući nju, ali to Ash riješava odrubljujući joj glavu. Kad dođe profesorova kći s frajerom, mehaničar s djevojkom Ash je opet na zadatku. Kako if zlo opsjeda Ash to riješava motornom pilom i sačmaricom. Urnebesan nastavak nastao 1987 meni je ujedno i najbolji.
Image Hosted by ImageShack.us
U trećem dijelu ovog filma imenom Army of Darkness Ash završava u srednjem vijeku sa sačmaricom i motornom pilom na ruci i s ciljem : vratiti Necronomicon i zaustaviti horde nemrtvih da bi se mogao vratiti kući. Svatko tko pogleda ovaj film znat će zašto je Bruce Cambell jedan od najboljih glumaca na svijetu i zbog čega poštujemo Sama Reimija iako je radio sranja tipa Xena

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>