.:: JURIELOV FILMSKI RAJ ::.

11.10.2005., utorak

Evil Dead Trilogija

Eh pojavi mi se suza u oku na spomen ovih filmova. Ovo perfektno djelo Sama Raimija sa Bruceom Cambelom nikog ne može ostaviti ravnodušnim. Petoro prijatelja odlazi u šumu u kolibu gdje se budi zlo koje opsjeda tijela. Pronalaze knjigu mrtvih: "Necronomicon" i vrpcu koju kada puste bude zlo. Jedan po jedan postaju zombiji i gube bitku protiv "zle smrti".
Image Hosted by ImageShack.us
Nastavak ovog legendarnog filma me je također očarao. Ash (opet Bruce Cambell) odvodi svoju djevojku opet u kolibu i opet se zlo vraća opsjedajući nju, ali to Ash riješava odrubljujući joj glavu. Kad dođe profesorova kći s frajerom, mehaničar s djevojkom Ash je opet na zadatku. Kako if zlo opsjeda Ash to riješava motornom pilom i sačmaricom. Urnebesan nastavak nastao 1987 meni je ujedno i najbolji.
Image Hosted by ImageShack.us
U trećem dijelu ovog filma imenom Army of Darkness Ash završava u srednjem vijeku sa sačmaricom i motornom pilom na ruci i s ciljem : vratiti Necronomicon i zaustaviti horde nemrtvih da bi se mogao vratiti kući. Svatko tko pogleda ovaj film znat će zašto je Bruce Cambell jedan od najboljih glumaca na svijetu i zbog čega poštujemo Sama Reimija iako je radio sranja tipa Xena

<< Arhiva >>