.:: JURIELOV FILMSKI RAJ ::.

28.09.2005., srijeda

Zaboravljeni kralj - ALIEN

Nije bananaman! Na putu prema majci zemlji rudarski međuzvjezdani brod NOSTROMO prima SOS signal sa obližnjeg planeta. Centralno računalo budi posadu i izlazi iz hipersvemira. Iako nerado, no obavezani zakonom, posada se odlučuje odzvati pozivu u pomoć. Nakon lošeg slijetanja nekoliko članova posade kreće istražiti izvor signala. Na planetu nalaze golem, nasukan tuđinski brod kojeg odlučuju istražiti. U isto vrijeme kada nalaze neobična jaja na tuđinskom brodu, posada u Nostromu saznaje da signal nije bio poziv za pomoć već upozorenje. No naravno, već je kasno! Jedan od članova posade petljao je po tuđinskom jajetu te, zajedno sa ostatkom posade, otkrio da to i nije bila tako dobra ideja. Nimalo dobra ideja! Kaos počinje…

Remek djelo Ridleya Scotta u kojem nije samo prikazan strah od nepoznatog već i napeta borba protiv svih vjerojatnosti u svrhu čistog preživljavanja. Snimljen 1979 godine film izlazi iz tadašnjih klišeja horora smještajući radnju u daleku budućnost koja je daleko od idealne. Od poznatijih glumaca tu su: Sigourney Weaver ( Ripley ) i Tom Skerritt ( Dallas )
Atmosfera u filmu zaista je posebna, a za doba kada je film napravljen efekti su više nego dobri. Neki od njih mogu stati rame uz rame sa današnjim CGI efektima.
Dosta priče pogledajte jedan od kraljeva horora koji je zbog gluposti potonuo u anonimnost.Film koji je označio SF dodajući mu začin apsolutne strave i tako začeo novi smjer.
O nastavcima ćemo sljedećom prilikom.

Ripley: Whenever he says *anything* you say "right," Brett, you know that?
Brett: Right.
Ripley: Parker, what do you think? Your staff just follows you around and says "right", like a regular parrot.
Parker: [laughs] Yeah, shape up. What are you some kind of parrot?
Brett: Right.

<< Arhiva >>