.:: JURIELOV FILMSKI RAJ ::.

23.09.2005., petak

Hellraiser

Ovaj poprilično zanimljiv serijal nastao je 1987 u rukama Clive Barkera i dokazao da nekim filmovima jednostavno NE trebaju nastavci. Izlazi dvojka pod imenom Hellbound 1988 godine opet po priči Barkera ali ovaj uradak je režirao Tony Randel. Dvojka mi je bila isto jako kvalitetna ali kad su se počeli štancat treći, četvrti, peti šesti ....... dio i to bez dodira Barkera totalno se počeo gubiti smisao i zato preporučam pogledat prva dva nastavka (eventualno trojku iako to više nije to).

Radnja prvog dijela otprilike ide ovako: Larry i njegova žena Julija useljavaju u kuću gdje je Larryjev brat Frank nakon riješavanja kocke-slagalice zarobljen. Larry se poreže i njegova krv vraća Franka bez kože i mesa koji treba krv i meso drugih da bi ponovno funcionirao kao čovjek. Julia bivša Frankova ljubavnica mu pomaže i dovodi ljude kojima se on regenerira. Larryjeva kćerka Kirsty slaže slagalicu i time otvara put između pakla i Zemlje i dovodi monstruozne nekad ljude danas čudovišne nakaze kojima je vođa Pinhead sa glavom punom čavala. Kirsty ih obavještava da im je Frank pobjegao i radi sranja...

Film je jednostavno pun briljantnih scena u kojima lanci sa kukama masakriraju Franka i njegovu mračnu ljepotu Pinheada i drugih stvorova.

<< Arhiva >>