četvrtak, 12.10.2006.

Just Slam

Evo vam par novih slika i mog homie Big Will-a kako zakucava
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Text u desnom kutu je na herbrejskom i znaci "Hear Oh Israel,the Lord is our God,the Lord is One"
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ova slika je za mog homie KWC
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Don Corleone

Big Will

nedjelja, 08.10.2006.

Public Enemy

Image Hosted by ImageShack.us

NE ZNAM KOME VEC NIJE DOPIZDILO KURCENJE POLUKRIMUSA SA ZLATNIM LANCINAMA U HIDRAULIKOM NABRIJANIM "BOUNCING CAROVIMA".MNOGI CE OD NAS TAKVE NAZVATI REPERIMA.JA NE! JA ZNAM TKO SU PRAVI RAPPERI I KOLIKA JE SNAGA NJHOVIH RIMA! WORD!

Jos su 1978. tri tipa - Hank Shocklee, Krandel Newton i izvjesni Ujima ( koji je btw. bio i prvi manager Eddie Murphya) osnovali grupu "Spectrum" koja je bila izdanak svojevrsnog od drzave potpomognutog trening radio programa u crnackoj cetvrti Rossevelt na Long Islandu, a sve naravno u - New Yorku. Chuck D , punim imenom Carlton Douglas Ridenhour, koji je za istu grupu dilao flyere, razvaljivao he freestyle pa ga je Hank pozvao da postane glavni MC grupe. Tako su oni slagali rime dok na radiju WBAU 1982. uz pomoc Dj-a Keutha Shockleea nisu dobili svoju rap emisiju koju su vodili Chuck D i Butch Cassidy ( kasnije lider PE podgrupe "5ive-O"). Emisija je pratila lokalnu hip hop scenu ciji je izdanak bio i ekscentricni polukreten pod imenom Flavor Flav. Pod okriljem emisije je izasao i prvi single grupe koja se zvala "Chuck and Spectrum City" pod nazivom "Check Out The Radip". Na B strani se nalazila stvar "Lies" - mozda prvi ozbiljni socijani komentar u rap glazbi. Genijalni Rick Ribin, osnivac i otac legendarnog Def Jam Recordsa koji je tad bio tek u osnutku, odmah je vrbovao Chuckiea i ekipu. Rubin je sa radio WBau pokupio i glavnog urednika Bill Stephneya preko kojega je ocajnicki zelio doci do ugovora sa Chuckom... samoo ovaj put - bez ekipice. Stvari su se zakuhale kad je Dr.Dre Rubinu pustio autorsku Chuckovu stvar "Public Enemy No.1" koju je ovaj napisao kada ga je lokalni MC izazivao na battle. Ubrzo se cijela ova komplicirana situacija solomonski rijesila. chuck je dotadasnj frendovi iz "Spectruma" - Keith i Hank Shockleea te Eric "Vietnam" Sadlera proglasio svojim prodicentskim timom koji ce se od tog dana pa do danas zvati "The Bomb Squad" ; Professor Griffa, dotadasnjeg "Spectrumovog" vanjskog suradnika i idejnog gurua je doveo u bend i pocastio ga duznoscu ministra informiranja , a suludog kompica Flavor Flava ufurao u band kao drugog MC-a. Jedino sto je bendu nedostojalo bio dobar DJ. Tada u N.Y. nije postojao nitko bolji od Norman Rogersa poznatijeg kao Terminator X. To je bio mladic koji je svojim pristupom i nevjerovatnim scratch trikovima udahnuo Dj-ingu ono nesto sto umjtnost cini umjetnoscu.
A ime grupe.... Pa, Chuck D je bio uvjerenja da je nekako logicno da se band po njegovim prvom uratku nazove Public Enemy. Drugi nijesu imali prigovora. E, da - band jos cini i SIW (Security of teh First Word) To je u odore obucena ekipa koja predstavlja neku vrstu PE vojske- Ludo, a ?
U to je doba crna americka mladez ludovala za duhovitim rimama koje su cesto imale seksualne konotacije. Bilo je tu i onoga sto danas zovemo gangsta rap pa su voljeli i to. Ali nitko nije znao ili imao muda javno prigovarati o istinskim problemima crne zajednice. Nitko osim nasih heroja koji su vec prvim alubumom "Yo! Burn Rush the Show" (koji je izasaotek 1987. i nije bas tko znao kako prosao) svojim socijalnom ,politickom i kulturoloskom svjesnocu udarili temelje revoluciji hip hop glazbe. Glazbeno su koketirali sa rubnim stilovima poput free jazza ili hard funka o kojima se vecina nije usudila ni razmisljati , a surovu stvarnost crnackog geta su pretakali u vrhunske "kao zilet ostre" rime. Prilicno losa proda prijenca ih nije previse uzdrmala. Naprotiv , vec sljedece godine izabuju svoje remek djelo i po mnogima svoju uvjerljivo najbolji album. Ploca se zvala "It takes a Nation of Millions to Hold Us Back" a na njo su se nalazile stvari poput "Don't Belive The Hype" - prica o zastrasujucoj moci medija i razini ljudske gluposti ili "Bring the Noise" militantne "Black Power" himne o kojo cemo jos popricati nesto kasnije. Plocu je cak i tradicionalno rocku naklonjena kritika poput one iz "The Village Voicea" proglasila albumom godine. Trebalo je pune dvije godine da decki osmisle i izbace jos kontovertniji i jos militantniji "Fear of the Black Planet" na kojem je opet epohalna "911 is a Joke" koja nam prica lijepu pricu po kojoj vozila hitne pomoci u crnacka predgrada stizu bitni kasnije nedo u bijele kvartove, a na ovom se albumu nalaze i "Brothers Gonna Work It Out" i "fight The Power" koja se do dan danas smatra ne samo himno0m banda nego i jednom od najutjecajnijih stvari u povijesti hip hopa. u njoj se cak i Elvis Presley i John Wayne otvireno nazivaju rasistima, a Spike Lee ju je posudio za svoj kultni "Do The Right Thing" film. Slijedece godine izlazi album "Apocalipse '91"... The Enemy Strikes Black" koji donosi jos epopeja kao sto su ropstvom inspirana "Can't Trust it" ili "Shut'Em Down". Ipak, ova ce godina u povijesti grupe , ali i glazbe uopce ostati zabiljezena po jednoj suradnji koja je rezultirala stvaranjem glazbenog stila koji je u drugoj polovici 90-ih industriji donio gomile i gomile novca. Scott lan, gitarist i lider heavy metal grupe Anthrax i sam veliki prijatelj i fan PE, slozio je riffove za stru "Bring The Noize" stvar koja je u novom crossover ruhu pomirila americku bijelu i crnu mladez, a ostatak planeta razvila dotad nevidenom simbiozom zajednicke poruke i energije. kasnije su svi htjeli imati HC ili barem crossover band.
'94 izlazi posljedni globalno uspjesni PE album "Muse Sick'n'Hour Message", nakon kojeg su izbacili jos poprilicno nezapazene "There's a Poison Goin' On" iz '99, "Revolverution" iz '02, "New Whirl Odor" iz '05 i posljednji "Rebirth Of A Nation" iz ozuljka '06. kojega su promovirali u ZG. prije 2 dana sa novim DJ Lordom jer je Terminator X u mirovini.
Bilo je tu u meduvremenu jos raznih nevjerovatnih pizdarija kao sto su nebrojeni Chuckovi projekti sa strane, Flavorova uhicenja zbog "sredstva koja uzeta u prekomjernim kolicinama mogu rezultirati smrcu". Pa Griffova povezanost sa "Nation of Islam" te njegovi javni antisemisticki istupi u kojima pozivajuci se na razne izvore otvireno optuzuje Zidove za ropstvo i trgovinu robovima...

Ipak, neovisno o svim ovim debilinama postoji samo jedan pravi zakljucak. Public Enemy su poptpuni progresivni iskorak kako u glazbenom, tako i u tekstualnom smislu! Pocetak i kraj onoga najvrednijga u hip hop glazbi! Poruka i glazbena kreativnost!

Kratki sadrzaj :

1978. Osivanje grupe SPECTRUM
1982. Radijska emisija na WBAU radiju
1982. Chuck and Spectrum City i single
CHECK OUT THE RADIO; zaceci
Public Enemya
1986. Chuck D i single
PUBLIC ENEMY No.1
1987. YO! BUM RUSH THE SHOW
1988. IT TAKES A NATION OF MILLIONS
TO HOLD US BACK
1989. FIGHT THE POWER - LIVE
1990. FEAR OF TH EBLACK PLANET
1991. APOCALYPSE '91...
THE ENEMY STRIKES BLACK
1991. Public Enemy feat. Anthrax
BRING THA NOIZE
1992. GREATEST MISSES 1986-1992
1994. MUSE SICK'N'HOUR MESSAGE
1997. FIGHT THE POWER
knjiga Chuck D & Yusuf Jah
1998. HE GOT THE GAME soundtrack
1999. THERE'S A POISON GOIN' ON
2002. REVOLVERUTION
2005. POWER TO THE PEOPLE AND THE
BEATS: PUBLIC ENEMY'S GREATEST HITS
2005. Flavor Flav i single
HELL NO WE AIN'T ALL RIGHT
2006. REBIRTH OF A NATION


He Got Game

utorak, 03.10.2006.

Humanitarni Party

Image Hosted by ImageShack.us

Evo vam jedan novi spot od Snoop Dogga s B-Realom, pjesma se zove ''Vato'' kao i novi album(predobar je),i da da vas podsjetim u petak je humanitarni party za obitelj Moranjak,počinje u 21:00 glazbu pušta moja kuja DJ Sheky, a upad je 15,00kn....očekujem vas sve teamo!=O)
POZZ

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Komentari On/Off

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Opis bloga
Kultura Hip-Hop-a i Rep-a,my life and experience of my life...About my friends and My Unstoppable Crew (TIC)
Picturez
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Poker Day

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Me and My Lil' Friend

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Dream Team
My Unstoppable Crew (T.I.C.)
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Hood Style

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ivini