Linkovi


dnevnik jednog baustelca

srijeda, 20.11.2013.

Ormar od siporexa


Imate li doma otkacenu zenu (mater, djevojku) , koja , cim sjednete u fotelju da pogledate svoju omiljenu sapunicu vam pocne skakat po glavi da joj treba pomoc premjestit neki ormar? Prepoznajete se u ovom? E onda je ovo pravo rijesenje za vas.

U ovom slucaju radit ce se o vanjskom ormaru za alat i ostale drangulije po sistemu 3/4 mog a 1/4 zajednickog prostora



Kao sta vidite imat cu malo problema jer se naslanjam na neravni kameni zid i pod je jako neravan sa padom od 17cm na 2,9 m koliki ce bit ormar.Dubina ce bit 50cm radi polica od blazujki. Em su jeftine , em su dosta otporne i tvrde.pregrade cu napravit od siporeksa 5 cm

zid(5cm)----135cm otvor---zid----65cm---zid---65cm---zid

Kako ce se zatvarat kliznom stijenom , po sredini bi treba bit zidic di ce se 2 stijene preklapat a drugi dio sam jednostavno jos jednom pregradia



Prvi red je najbitniji u zidanju siporeksa.Treba se dobit i horizontalni i vertikalni libel. Radi jako neravnog poda koristim drvene kajlice , a kasnije pri samom zidanju mogu se pomagat sa obicnim keramicarskim kajlicama bude li potrebe.



Pila za siporeks.Imam je vec 10tak godina i nepoderiva je.Netreba ostrit i valjda jedina pila uz onu za gips ploce sa kojom znam pilat.





Prvi red jegotov.Uvjek imajte pri ruci nekakvu kanticu sa vodom i spuzvom da uklonite ljepilo koje se nadje tamo di nebi trebalo.Nije zgodno slucajno stat na njega i raznasat ga okolo sa mljackavim zvukom nut



Kako vidite napreduje.Koristim se malim laserom da tocno odredim dubinu rezanje siporeksa.To ce mi umnogome olaksat naknadnu ogradnju kutnih mrezica.



Povremeno zalijte da ne presusi party



Pregrade su gotove.Ostavio sam 23cm do plafona , jer kad zatvorim zid odozgo ostat ce mi na vrhu ormara dovoljno mjesta za drzat kojekakve duze stvari (letve , profile i sl)



Sad je na redu postavljanje kutne mrezice.Treba obratit paznju da su pod vagom i pod spagom sva 4 pregradna zida.To mi je sad puno lakse ugradit jer sam dosta paznje tome posvetia pri samom zidanju.




nakon sta smo postavili kutne mrezice , postavimo i obicnu mrezicu preko cijelog zidai pregletamo ga ljepilom




- 20:58 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.

  studeni, 2013 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Na ovom blogu ce se pisat o mojim gradjevinskim zahvatima