Visitors since February 12th, 2007

Free Site Counters
Free Site Counters

Holyfighter - vuk samotnjak

30.04.2007., ponedjeljak

Kraj travnja

Težina je oko 84,5 kg. Toliko je u ponedjeljak ujutro. Tijekom tjedna bude i 83 kg, ali onda dolazi weekend, tulumarenje subotom, roštilj nedjeljom.
Opseg struka se drži na 99 cm. Ljudi koji me dugo nisu vidjeli, kažu da sam se zdebljao. Ja sam sretan jer sam smršavio. Smješno. Primjetio sam da sam zadnjih par tjedana zadovoljniji svojim izgledom jer zbog djete na kojoj sam bio i zbog vježbanja u teretani stvarno izgledam bolje, ali to bolje je u odnosu na zadnjih par mjeseci ili zadnju godinu, ali generalno ....
Polovicom svibnja bih ponovo trebao na dijetu. Trebao bih srezati dodatnih 5 cm u struku. Već sad sam počeo razmišljati na koju dijetu ići. Na moju standardnu (dominantno proteinsku) ili možda probati UN-diet. Vidim da ova un-diet daje rezultate na kolegicama. Zanima me kako bi se osjećao na njoj.

- 09:43 - Komentari (3) - Isprintaj - # prijavi hr.digg

24.04.2007., utorak

Mirkooooo

Šokiran sam. Knock-out je bio "brutalan", teški. Još i sada se sav stegnem kad vidim njegovo tijelo kako potpuno bez svijesti pada na pod, a najšokantniji detalj mi je njegova noga u potpuno "twisted" stanju.
Pohvala sucu, koji je odmah "doletio" i maknuo protivnika i time spriječio daljnje posljedice.
Ako se kojim slučajem razvije diskusija, zanima me što mislite o tome što se Mirko nije pripremao u kavezu, jel bio dovoljno pripremljen za obranu od udaraca laktom,...
Mislite li da će Mirko i ovaj put ustati kao Feniks i nastaviti ili ... ?
Obzirom da često spominjem ciničnost života, nije li cinično da ga je njegovim udarcem pobjedio grappler?

- 09:19 - Komentari (6) - Isprintaj - # prijavi hr.digg

Tjedan koji je prošao, tjedni koji dolaze

Prošli tjedan sam održao kilažu, ali kao posljedica treninga i teretane povećao mi se opseg vrata, smanjio opseg struka. To su mjerljivi pokazatelji.
Nemjerljivo, ali vrlo bitno je da moja okolina primjećuje kako sam se "srezao". Naravno, osjećam se bolje. Prošli tjedan sam uspio otrčati čak dva svoja kruga. Bitan detalj je da su mi se prolazna vremena počela poboljšavati.

U tjednima koji dolaze bit će i jedan put u inozemstvo. To bi moglo značiti bez treninga dva tjedna. Razmišljam o sklekovima, čučnjevima i trbušnjacima kao zamjeni za trening, ali obzirom da idem u toplije krajeve (južnije od Jadrana), nisam siguran koliko će mi se dati vježbati. Također zabrinut sam kako će se to odraziti na trenutnu formu, koliko ću izgubiti snage, mišićne mase zbog prehrane,... Zna li netko što mogu očekivati?

- 08:54 - Komentari (1) - Isprintaj - # prijavi hr.digg

21.04.2007., subota

Tjedan u kojem sam planirao brzu i kratku dijetu

Ovaj tjedan sam planirao biti na dijeti i jesti posni sir, tunu, salate,...
Realnost je da je na poslu bilo izvanredno dinamično i stresno, iako je trebao biti mirni tjedan. Posljedica je da sam neke obroke preskočio, ručak pojeo tek navečer, a navečer sam pojeo i više od ručka,... prehrambeno gledano katastrofa. Vidjet ću kakva će biti težina u ponedjeljak.
S aspekta vježbanja ovo mi je bio šesti tjedan kako radim isti program. Program koji radim je namijenjen za 12 tjedana, ali predviđa određene promjene u 7 tjednu. Moram malo pogledati i pripremiti se.
U ovih šest tjedana sam u nekim vježbama povećao kilažu, a u nekima samo povećao broj ponavljanja. U svakom slučaju napredak postoji (subjektivni). U svojim ranijim treninzima u teretani obično sam mjerio opseg određenih dijelova tijela i time pratio utjecaj vježbanja. Ovaj put nisam i moram priznati da mi je žao. Volim pratiti objektivne pokazatelje.
I ovaj tjedan sam trčao. Konkretno danas. Počeo sam dostizati svoja prolazna vremena od prije godinu dana. Trčim jednom tjedno. To je više simbolično, nego što se s tim može ostvariti neki cilj. Za ozbiljnije treninge trčanja bi trebalo izdvojiti bar tri trčanja tjedno, otići i na brdske treninge,...
Što sam stariji, imam sve više interesa, obveza, ali istodobno sam u svemu tome površniji, a samim time i sve manje učinkovit i uspješan. Počelo me to smetati.
Kao da zavidim ljudima koji žive na jednom kolosijeku i uspješni su, pa makar na tom ograničenom području. Širina ima cijenu,... baš kao i ograničenost. smijeh

- 11:25 - Komentari (6) - Isprintaj - # prijavi hr.digg

17.04.2007., utorak

Masa po godinama

Image Hosted by ImageShack.us


Ova slika je potpora Kuzushijevom postu "O dijetama...", a i pokazuje moje višegodišnje napore i greške.
Vidi se moja težina 1993 i 1994 kad sam bio u superiornoj formi i kada sam na ITF (tae kwon do) natjecanjima osvajao treća mjesta (nikad nisam bio top fighter). To je bilo u kategoriji do 63 kilograma. sada mi je ta kilaža smješna, ali isto tako i nedostižna. BTW bio sam punoljetan.

Deset godina kasnije 2004 se više nisam aktivno bavio sportom. Promjenilo se mnogo toga u životu, a sve se odrazilo na masu. 2004 je godina kad sam odlučio nešto poduzeti. Mislio sam da će teretana biti dovoljna. Moje iskustvo govori da se samo od dizanja utega ne mršavi. Potrebno je srediti prehranu. Vidljivo je da sam 2004 u teretani dobio masu, vjerojatno je dobar dio toga bila kvalitetna mišićna masa.
U 2005 sam naučio i nešto o prehrani, te kombinirano s teretanom uspio skinuti 8 kg. Tijekom ljeta je pažnja popustila i kile su se počele vraćati. Kratkotrajna dijeta i par mjeseci u teretani nisu polučili nikakav rezultat u smislu smanjenja kila (vjerojatno su smanjili udio masti). Katastrofa dolazi krajem godine s "danima grijeha". Vidljivo je da sam u prosinac ušao s 82 kg, a završio s 5,3 kg više.
2006 ne donosi nikakve velike pomake. Pokušao sam dva puta otići na dijetu i oba puta sam izdržao tjedan dana (te zbog toga nisam ništa označio). Nezgodno je što se tijelo adaptiralo na tu masu.
2007 počinje s kilažom od 86,5 kg, što je ponovo posljedica "dana grijeha". Na dijetu sam krenuo polovicom siječnja (na blogu ima i točan datum). Od tada na blogu postoji kalorijski unos, tjedna kretanja mase, prehrana, svi moji grijesi. Sada sam imao tri tjedna "stabilizacije" i ovaj tjedan sam počeo s "šok terapijom". Mislim ovaj tjedan provesti na dijeti. Već jučer sam zgriješio s jednim pecivom navečer.

I ako slika nije najbolje postavljena, čitljiva, whatever, oprostite, jer prvi put stavljam sliku, pa nedostatak iskustva čini svoje.

- 10:04 - Komentari (4) - Isprintaj - # prijavi hr.digg

16.04.2007., ponedjeljak

Ljeto se bliži, a što je s dijetom

Ako me sjećanje dobro služi, već tri tjedna nisam na dijeti.
Kile ipak lagano dolaze. S 83 kg sam došao na 84,6kg, a povećao se i opseg struka s 99 cm na 99,5 cm.
Porast kilaže je u većem dijelu posljedica porasta mišićne mase (1,4kg), a tek manjim dijelom porastom masnog tkiva.
Tri puta tjedno vježbam u teretani, a subotom trčim.
Glede prehrane, trudim se ne pretjerati navečer, a i tijekom dana održavati neke od principa iz prijašnje dijete.
Obzirom da mi tijelo reagira na promjene prehrane, ovaj tjedan ću napraviti brzu dijetu.
Osnova su proteini. Jaja, posni sir, tuna, salata, whey protein nakon treninga, zeleni čaj,...
S radoznalošću čekam rezultate na kraju tjedna.

- 13:47 - Komentari (2) - Isprintaj - # prijavi hr.digg

13.04.2007., petak

Žaljenje

... ili što sam napravio, a sada mi je žao?
Srećom, ništa. Barem se ne mogu sjetiti da sam napravio nešto zbog čega sada žalim. Ali ima mnogo toga što NISAM napravio i sada zbog toga žalim. Da mi netko ponudi da ponovo proživim svoj život, ali i da mogu sačuvati bar neke spoznaje iz ovoga, sigurno bih živio drugačije.
Neću ići u konkretne primjere, kritizirao bih svoj pristup životu koji nije usklađen s današnjim vrijednostima.
Na primjer:
- ako ti se prilika pruži, prihvati ju; nemoj prosuđivati jesi li spreman, jesi li dorastao, ukratko nemoj mudrovati, nego kreni i neka praksa kaže jesam li kompetentan ili ne
- ako prilike nema, potraži ju; nemoj čekati misleći da će se sudbina pobrinuti sama od sebe, sudbini treba dati znak da si spreman brinuti se o sebi
- ako prilika ni tada ne dolazi, stvori ju; pravo značenje ove misli ni sam ne razumijem, jer do sada nisam sam sebi stvorio priliku, ali nadam se da jednog dana hoću
- ne prosuđuj druge; kao što se prva crtica odnosi na vlastite sposobnosti, ova se odnosi na tuđe. Neka svatko pokaže jel sposoban, jel zna, jel može, neka pokaže svoje moralno i etičko lice, tko sam ja da o tebi sudim, što znam o ljudima i pogotovo o tebi da bih stvarao pretpostavke
- ... mogao bih još mudrovati, ali prešao bih na najbitniju crticu
- SLIJEDI SVOJE SNOVE; tu ne mislim doslovno da spavaš, pa kad se probudiš da tražiš po sanjarici što da radiš. Mislim, ako si htio biti vatrogasac, budi vatrogasac, ako si htjela biti medicinska sestra, budi medicinska sestra. Ako želiš biti policajac, budi policajac i radi taj posao ČASNO. Budi PONOSAN. Ako želiš otići u Thailand, otiđi u Thailand i treniraj tamo tjedan dana i vrati se. Taj tjedan će ti značiti više nego šest mjeseci treninga ovdje, ne zbog toga što ćeš naučiti, nego zbog snova koje ćeš ispuniti.

ŽAO MI JE.
Žao mi je što te nisam zagrlio, poljubio i volio kao muškarac, mislio sam da .... htio sam ti biti ... a sada smo beskonačno daleko.
Žao mi je što nisam sam odlučio o svom školovanju, nego sam slušao roditelje o tome kako se i gdje školovati, a sada sam mogao biti ...
Žao mi je što nisam otišao u ... nego sam slušao svoje racionalno, iako sam mogao poginuti ili ostati invalid.
Žao mi je što nakon ... nisam otišao u ... pa makar na 6 mjeseci, nego sam prihvatio kročiti sigurnim putem.
Žao mi je što nisam otišao na Thailand, pa makar na tjedan dana, makar na jedan trening, pa da mi godine treninga imaju bar jedno egzotično iskustvo.
Žao mi je što nisam posjetio Afriku, Južnu Ameriku, Australiju, Aziju, sva ona mjesta koja me privlače.
Žao mi je što se više ne bavim tobom kad se vratim s posla, nego i dalje ostajem mislima na poslu, a predajem ti samo umorno tijelo i povremena uključenja svijesnosti, uz nerijetka neprikladna ponašanja.
Žao mi je što nisam više bezbrižan, zaigran, opušten, spontan,...
Žao mi je što vjerojatno sve ove spoznaje neće promjeniti ništa u mom ponašanju, nego ću i dalje biti pouzdan, savjestan, točan, racionalan, sputan, NESRETAN.

- 08:55 - Komentari (5) - Isprintaj - # prijavi hr.digg

12.04.2007., četvrtak

Potištenost?

Svakih par godina imam potrebu promjeniti radnu poziciju ili čak i firmu. Kažem da imam potrebu raširiti krila. Nakon nekih dvije godine osjećam rutinu, dosadu, osjećam rezigniranost jer promjene koje bih napravio ne padnu na plodno tlo. Nakon nekih pet do sedam godina i firma mi počne ići na živce, bez obzira koliko je dobra i poželjna.
Već nekoliko dana sam u nekoj depresiji. Osjećam da je moja veza s mojom sadašnjom firmom na svom kraju. Nema više one strastvene privlačnosti, nema obostranog uživanja u sexu (čini mi se da uživa samo ona, a ja se osjećam iskorišten), nema ni romantike (nisam više maštovit i nemam više ništa novo i uzbudljivo ponuditi). Ušao sam u zonu konformizma. Ona je i dalje među najpoželjnijima. Izgleda odlično. Njezin struk, grudi, noge, oči, kosa, usne, sve je super i želim uživati u svemu što mi pruža, a pruža mnogo. Ona me čini boljim, razvija moja znanja i vještine. Uz nju se osjećam vrlo važan i bitan. Stalno pred mene postavlja izavove, drži me u dobroj formi, ne dozvoljava mi da se uspavam, piti pivo i gledati TV je uz nju samo maštarija umornih. Kao da postoji strah da ju napustim. Znam da će ona biti nemilosrdna i odbacit me na prvi znak slabosti. Dobro, možda ne baš prvi, ali ona brzo odbacuje potrošene ljubavnike. Znam da trebam "raširiti krila", naći neku novu, znam da moram krenuti. Znam da ju moram ostaviti prije nego ona ostavi mene. Javlja se strah. Kakva će biti ta nova? Koje zamke krije? Koje kvalitete ima sadašnja, a buduća neće imati, a nisam ni svjestan da mi to puno znaći,....
Volim li ju još uvijek ili je u pitanju samo navika? Zaljubljenost je tek nedavno minula. Da bi ostala sexy, ona otpušta ljude, uzima neke nove. Nije mi to u potpunosti jasno. Ne mogu sagledati kompletnu sliku. Znam da je otpustila neke meni drage ljude, neki od njih su bili pametni, vrijedni, timski igrači. Preživjeli su neki koji ni znanjem ni sposobnostima ni marljivošću nisu kompetentni, ali su vješti u "self-marketingu". Bez obzira na 400.000 tisuća nezaposlenih, tržište rada u Hrvata je malo i ograničeno.
Kad u oglasima traže analitičan um, nisu ni svjesni koliko dobro zadovoljavam to traženje. Toliko sam dobar, da to smatram svojom manom. Toliko dobro i duboko mogu analizirati neki problem, shvatiti njegovu bit, postaviti uvjete, toliko dobro, da me to paralizira. Kaže stara narodna: analiza - paraliza.

- 15:34 - Komentari (0) - Isprintaj - # prijavi hr.digg

11.04.2007., srijeda

Proš'o Uskrs

A ja sam ponedjeljak dočekao s 84,3 kg, što je za 1,3 kg više nego prošli tjedan. Uopće nemam osjećaj da sam puno jeo. Slijedeći tjedan će pokazati jel ovo neka devijacija uzrokovana probavom. Opseg struka je za 3 mm veći. Zanimljivo je da sam taj tjedan odradio tri treninga u teretani, ali i dva trčanja od 7 km. U svakom slučaju kilaža me je iznenadila.
Isprika zbog nepisanja.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - # prijavi hr.digg

03.04.2007., utorak

Težina, trening i sve ostalo

U zadnja dva tjedna nisam na dijeti. Kilaža je ostala ista (83 kg). Dakle, neke pozitivne navike su ostale. Sada teče treći tjedan bez djete.
Opseg struka se smanjio za 0,5 cm. Malo ali veseli.
Prošli tjedan sam bio na treningu tri puta. Nažalost u zadnja dva tjedna nisam bio na trčanju.

Smanjenje opsega struka, a uz to vezan i pad masnog tkiva povezujem s boljim prehrambenim navikama (iako ne strogo kontroliranim) i tjelovježbom.

Na poslu je bilo naporno zadnja dva tjedna, pa su i zbog toga izostali postovi. Stres ponovo u meni budi razmišljanja o smislu rada. Ponovo preispitujem zašto se netko nalazi na nekoj poslovnoj poziciji ili zašto je rođen u nekoj obitelji.

- 13:51 - Komentari (8) - Isprintaj - # prijavi hr.digg

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Lipanj 2009 (11)
Svibanj 2009 (22)
Travanj 2009 (15)
Ožujak 2009 (21)
Veljača 2009 (23)
Siječanj 2009 (16)
Prosinac 2008 (27)
Studeni 2008 (26)
Listopad 2008 (5)
Rujan 2008 (1)
Srpanj 2008 (4)
Lipanj 2008 (7)
Svibanj 2008 (7)
Travanj 2008 (11)
Ožujak 2008 (7)
Veljača 2008 (22)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (1)
Srpanj 2007 (11)
Lipanj 2007 (6)
Svibanj 2007 (5)
Travanj 2007 (10)
Ožujak 2007 (24)
Veljača 2007 (25)
Siječanj 2007 (17)
Prosinac 2006 (3)
Studeni 2006 (7)
Listopad 2006 (1)
Kolovoz 2006 (5)
Srpanj 2006 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Moj pogled na život i okruženje

Strong body, strong mind, the rest will follow.
Keep your blood clean, keep your body lean.


vuk.gavran (at) gmail.com
<$NaslovBoxa$>
<$TekstBoxa$>
CURRENT MOON