31.12.2004., petak

SRETNA vam NOVA 2005. godina

Svim ljudovima koji i u ovo blagdansko vrijeme posjećuju ovaj blog želim zanimljivu i uspješnu 2005.
- 17:32 - Ispeci, pa reci. (5) - print - #

29.12.2004., srijeda

CRO junaci 2004.

Na samom smo kraju godine, još je ostalo nešto više od 50 sati do svršetka 2004. i logičkim se nameće da napišem nekakav osvrt na prošlu godinu.htio bih reći da je ove godine. Nekakav globalni osvrt bi uzeo previše vremena tako da ću se koncetrirati samo na naše sportaše. Evo mojih 10 junaka koji su obilježili 2004.

RUKOMETAŠI
Bez konkurencije naš su najveći sportski ponos. Početkom godine su igrali sjajno na EP u Sloveniji sve do polufinala i utakmice protiv Slovenaca kada su nas domaćini doslovno pretukli i tako se provukli u finale. Na neutralnom terenu u Ateni najjača momčad današnjice je pokazala svoju snaga i s 8 čistih pobjeda postali su OLIMPIJSKI POBJEDNICI. Jedna su od rijetkih momčadi koja trenutno drži naslov Svjetskih i Olimpijskih prvaka. Btw, Slovenci su Olimpijadu završili na pretposljednjem mjestu. Kao najbolji igrač današnjice je označen genijalac-rukometni Magic Ivano Balić, a njemu uz bok je i Mirza Džobma. Ima tu još nekoliko svjetskih klasa poput Lackovića, Metličića i Vorija, a sve to ne bi bilo dovoljno da nema Pipe Smajlagića i Line Červara koji su preuzeli ovu repku kada to nitko nije htio.

DUJE DRAGANJA
Velika je godina iza našeg najboljeg plivača koji je SREBRNOM OLIMPIJSKOM MEDALJOM u jednoj od najprestižnijih disciplnina-50 kraul došao u samu svjetsku elitu. I prije Atene plivao je odlično. Na NCAA natjecanju je srušio europski rekord Aleksandra Popova, te isplivao još niz hrvatskih rekorda. Još jedna od njegovih prednosti je što pliva praktički sve disciplina, pa ako se nastavi ovako razvijati u Pekingu bi mogli od njega očekivati nekoliko medalje.

SINIŠA & NIKŠA SKELIN
I oni su osvojili SREBRNU medalju u Ateni. Veslanje nije popular, ali je jedan od natežih sportova i zato im posebno treba čestitati. Osim te kulminacije u Ateni imali su još niz dobrih rezultata i svjetskom kupu, gdje su i odnijeli ukupnu pobjedu. Osim što su jedni od naših najuspješnijih, oni spadaju i među najobrazovanije sportaše. Ne znam što bih više napisao, smao još jednom-svaka čast.

GORAN IVANIŠEVIĆ
Možda ne spada među junake, ali i po njemu ćemo pamtiti ovu godinu. Najpopularniji hrvatski sportaš svih vremena ove godine je odigrao svoj posljednji match na ATP tour. Goran se oprostio na mjestu ponosa i slave-Centralnom terenu All-England cluba protivnik još jedan wimbledonski champion Lleyton Hewitt. Teško je prihvatiti činjenicu da ga više nema, jedinog sportaša koji je uspio izmamiti suzu iz mog oka. Goran je bio jedan i neponovljim i teško će ga itko zamjeniti….

BLANKA VLAŠIĆ
Samo na jednom natjecanju ove sezone nije bila među prve 3, to je nažalost bilo u Ateni gdje ju je viroza toliko iscrpila da se jedva kvalificirala za finale, 2 dana kasnije više nije imala snage za nešto više. I bez olimpijske medalje jasno je da smo nakon dugo vremena dobili jednu zvijezdu u kraljici sportova. Mnogi su skloni kazati da ako će tko sruštiti svjetski rekord Stefke Kostadinove onda će to biti ona, ove sezone podigla je osobni rekord na 203cm….

JANICA KOSTELIĆ
Još jedan epski povratak najveće hrvatske heroine. Janice se nakon više od godinu dana izbivanja vratila na staze Svjetskog kupa i to kako. Već u 3. utrci nakon povratka ostvarila je novu slalomsku pobjedu, a forma u ostalim disciplinama je bolja nego ikad i Janica je i ove sezone najveći favorit za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. Zbog nje će se i sljedećeg mjeseca voziti prva utrka Svjetskog kupa u Hrvatskoj, na Sljemenu će najbolja skijašica na planeti imati priliku ostvariti prvu pobjedu pred svojim navijačima.

MARIO ANČIĆ & IVAN LJUBIČIĆ
-highlight njihove sezone je BRONCA iz Atene u parovima. Najdramatičniji meč godine odigrali su protiv poznatih Indijaca Paeša i Bhupathia. Nakon skoro 4 sata uspjeli su izboriti svoju prvu Olimpijsku medalju, a moglo bi ih biti još barem za Ančića. Mario je ove sezone napravio korak naprijed, ali mu još uvijek fali konstantnost. Jedno je sigurno, i nakon Gorana ćemo Wimbledon čekati s nestrpljenjem jer je Ančić polufinalom ove godine pokazao da spada među najjače igrače na travi.

NOGOMETNA REPREZETACIJA
Naši su nastupom na EP u Portugalu nastavili niz nastupanja na velikim natjecanjima. Nastup na tom natjecanju nije baš bio sjajan. Otto Barić je složio momčad s kakvom se niti jedan hrvatski navijač nije mogao složiti. Umjesto na terenu Darijo Srna i Ivan Klasnić su najveći broj minut prosjedili na klupi za rezerve. Osvojena su 2 boda, protiv Švicarske i Francuske, a poraz je doživljen od Engleza. Kvalifikacije za SP su počele vrlo dobro, starog Barića je nasljedio Kranjčar, koji je u 3 susreta osvojio 7 bodova najviše zahvaljujući odličnom Srni koji je postigao 3 gola. Unatoč tome prvo ime hrvatskog nogometa u ovoj sezoni je opet Dado Pršo. S 7 pogodaka je bio 2. strijelac Lige prvaka, njegovi su nas pogoci gurnili u Portugal gdje je zabio za vodstvo protiv Francuza, a ove jeseni trese mreže u dresu Rangersa.

NIKOLA VUJČIĆ
Najbolji hrvatski košarkaš iza sebe ima najbolju godinu u karijeri. Bio je najkorisniji igrač europskog prvaka Maccabija u Euroligi iako je igrao nešto slabije na Final Fouru. Veliko priznanje je dobio i prošli tjedan kad je u izboru Eurobasketa proglašen najboljom četvorkom u Europi u konkurenciji Scole, Garbajose….Kamen je temeljac naše reprezetacije koja bi se u Beogradu konačno trebala vratiti na staze stare slave. Iako mu to nije prioritet Nikolu čemo uskoro gledati u NBA ligi iz koje je odbio već nekoliko ponuda, a u ljeto će ih biti i više.

HAJDUK SPLIT
Bez obzira na sramotno ispadnje od Shelbournea bila je ovo uspješna godina za najtrofejniji hrvatski klub. U prvoj polovici godine na dramatičan način je osvojen naslov prvaka Hrvatske, a i poslije jesenskog djela aktualnog prvenstva opet su na 1. mjestu. Hajduk je povukao pravi potez kad je doveo Baku Sliškovića za trenera koji je u kratkom roku uspio izvući klub iz krize i postaviti prve temelje za konačni ulazak u Ligu Prvaka sljedećeg ljeta.

- 21:17 - Ispeci, pa reci. (3) - print - #

28.12.2004., utorak

Novogodišnja turneja & Skijanje


Sutra starta tradicionalna novogodišnja turneja. Kao i uvijek prva postaja je Obersdorf, gdje su danas održane kvalifikacije za sutrašnje natjecanje. Bilo je dosta iznenađenja. A senzacija je što se već uoči prvog natjecanje prošlogodišnji pobjednik Sigurd Pettersen oprostio od naslova. Danas je u kvalifikacijama bio 64. i nije se kvalificirao. Osim njega ispala su još neka velika imena poput Funakija, Peterke, Žonte......Ogromni favorit za osvajanje turneje je pobjednik iz 2003. Janne Ahonen koji ove sezone dominira Svjetskim kupom. Od 8 natjecanja pobjedu je odnio na 7., a jednom je bio 2. Već sad ima prednost od 332 boda nad drugoplasiranim Jandom. Zbog svega toga bi njegovo neosvajanje ovog natjecanja bila prva senzacija. Najveći konkurenti su mu Čeh Jakub Janda iskusni skakač koji je sve do ove sezone bio prolaznik, a sad je konstanta u Top 5. Uz njega tu su Austrijanci-veteran Martin Hoellewarth i mladi Thomas Morgenstern, Matti Hautamaeki, Roar Ljokelsoy, japanski duo-iskusni Kasai i nadolazeća zvijezda Ito, te naravno Adam Malysz koji je preskočio kvalifikacije pa će se sutra morati okušati protiv Ahonena koji je bio najbolji u istima. Nijemci su osigurali čak 12 skakača, ali nitko se ne bi trebao umješati u borbu za vrh, premda su Spaeth i Herr vrlo solidni. Najpopularniji Martin Schmitt je u krizi već godinama, a Svena Hannawalda već duže vrijeme nema.

Sustav natjecanja je standardan u prvoj rundi gledamo 25 duela(1 vs. 50, 2 vs. 49...) iz kojih u drugu seriju prolaze pobjednici i 5 poraženih s najboljim bodovima. U ukupnom poretku se zbrajaju bodovi iz obje serije, tako da ako se netko ne plasira u drugu seriju na nekoj skakaonici može se pozdraviti s dobrim rezultatom.

Kao nekakav zaključak mislim da bi Ahonen vrlo lako mogao ponoviti uspjeh Hannawalda iz 2002. kad je postao prvi skakač u povijesti koji je pobjedio na sve četiri skakaonice.

SKIJANJE

Danas je vožen veleslalom u kojem je Janica vozila vrlo rezervirano, ali na kraju bila 5. što je neće previše oduševiti. Najveća konkurentica za ukupnu pobjedu Anja Paerson bi bila vjerojatno 1. da nije pala i tako se njezina prednost istopila na samo 50 bodova. Tanja Poutiainen i dalje vozi izvrsno, ali mislim da s obzirom da teško može osvojiti bodove u Super G-u i Spustu nema šanse protiv Anje i Jane. Sutra se vozi naša paradna disciplina-Slalom. Janica ima startni broj 3, Nika Fleiss 18, a Ana Jelušić26. Velika je vjerojatnost da ćemo sve vidjeti drugoj vožnji.

Skijaši voze posljednju utrku u Bormiju prije održavanja Svjetskog prvenstva na istoj stazi-na rasporedu je Spust. Favoriti su uvijek isti, a prema rezultatima s treninga mogao bi iznenaditi i Johan Grugger.

TV RASPORED
15.05 Semmering: Slalom(Ž)
16.30 Obersdorf:Ski Jumping
18.10 Semmering: Slalom(Ž) druga vožnja


-prijenosi su na Eurosportu, SLO 2 i HRT-u.


- 22:07 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

27.12.2004., ponedjeljak

PREMIERSHIP 20. kolo


PREMIERSHIP
Jedni od rijetkih koji svoje utakmice igraju preko božičniih i novogodišnjih praznika su engleski Premierligaši. Jučer je odigrano 19. kolo, a već sutra je na rasporedu 20. Što se tiče jučerašnjih rezultata nama je najzanimljivija nova pobjeda Portsmoutha koji igra odlično otkad je Velimir Zajec došao u klub. Gostujuća pobjeda protiv Crystal Palaca je bila prva utakmica u kojoj je Zajec i službeno bio manager kluba Milana Mandarića. Jedini pogodak je postigao stoper Linvoy Primus, igrač koji zabija svakih 20 utakmica pogodak je naravno postigao glavom.

Chelsea je dobio samo 1:0 Aston Villu, ManU i Arsenal su dobili s 2:0 domaće utakmice protiv Boltona i Fulhama. Everton i dalje nastavlja s nizom pobjeda, dobili su Man. City 2:1 na Goodisonu, uz odlučujući gol Marcusa Benta. Najuvjerljiviju pobjedu je ostvario Liverpool u gostima kod WBA-5:0 uz 2 gola beka Riisea.

Današnje kolo je vrlo dobro za klađenje.

LIVERPOOL vs. SOUTHAMPTON 1(1.35)
-jedan od najvećih zicera kola. Liverpoolu treba niz pobjeda da osigura Ligu prvaka sljedeće godine, a bolju priliku za nastavak serije od ove teško će imati. Nakon solidne prošle sezone Southampton ove godine igra očajno. Trenutno je samo West Bromwich lošiji od njih. Dakle, jedinica ko kuća.

MAN. CITY vs. WBA 1(1.55)
-City je nočna mora za sve kladitelje jer često dobije ono što ne treba, a popuši ono što treba dobiti. Kako god mislim da protiv WBA ne bi trebali imati problema. WBA je na samom dnu s pogledom prema Championship division, a City je čvrsto u sredini ljestvice. Ja bi tu igrao i na hendikep.

PORTSMOUTH vs. CHELSEA 2(1.60)
-da igraju protiv bilo kojeg drugog kluba, rekao bi da ne bi izgubili. Ovako će Zajec teško do novih bodova, pod njegovom palicom su u zadnjih 6 susreta osvojili 11 bodova, a prije toga u 13 s Redknappom 15. Chelsea melje sve pred sobom, od 19 su dobili 14 uz samo 8 primljenih golova. Možete stavit lovu i na manje o 3 gola.

ASTON VILLA vs. MAN. UNITED 2(1.90)
-Villa nema sreće s "božićnim" rasporedom, nakon gostovanja na Stamford Bridgeu sad ih doma čekaju Red Devilsi. Nakon slabog starta sezone Fergiejevi boysi su ušli u formu i danas su prilični favoriti. Nekako nemam dobar feeling za ovaj par, ali ako ga ne možete izbjeći igrajte 2.

TOTTENHAM vs. CRYSTAL PALACE 1(1.60)
-Tottenham je na respektabilnom 7. mjestu, a Crystal Palace je jedan od najozbiljnijih kandidata za ispadanje. Usto je momčadi Martina Jola dobila 5. zaredom i domaćini su u ovom susretu, tako da je ovo jedan od parova koji se mora imati na listiću.

MIDDLESBROUGH vs. NORWICH 1(1.55)
-slična situacija kao i s prošlim parom, Boro nije u tako dobroj formi, ali je još bolje plasiran na tabeli dok je Norwich susjed Crystala. Team Steve McLarena ima 17 bodova više od gostiju, a nakon ovog kola to će se povisiti na okruglih 20.

Ove utakmice je bolje preskočiti:
CHARLTON vs. EVERTON
BOLTON vs. BLACKBURN
FULHAM vs. BIRMINGHAM
NEWCASTLE vs. ARSENAL


provjerite i samo koeficijete PSK SPORTTIP FAVORIT

KRATKE VIJESTI

Niko Kranjčar je očito odigrao svoju zadnju utakmicu u modrom dresu, nakon loše jeseni i odbijanja smanjivanja ugovora nekad najbolji igrač Dinama stavljen je na transfer listu. Zassad su interes pokazali CSKA Moskva, Dinamo Kiev, Hajduk i jedan talijanski klub-najvjerojatnije Udinese. Odšteta iznosi 3mil. Eura.

Štrajk je zabilježen i u Cibonu, igrači su zbog neisplaćenih obveza odbili otputovati na pripreme u Poreč. Bože Miličević će morati otvoriti kesu.....Novo pojačanje Gerald Fitch stiže sutra, rijeć je o bivšem igraču Washington Wizardsa koji je studirao na Kentuckyu gdje je imao prosjek od 17 poena. Visok je 192cm i igra na pozicijama 1 i 2, ali je prvenstveno scorer.

Skijašice sutra na programu imaju nastupe u veleslalomu. Olimpijska veleslalomska prvakinja ima prilku postići prvu pobjedu u toj disciplini u Svjetskom kupu. Put do toga će biti nešto lakši jer prvu stazu postavlja Gips Kostelić. Uz nju će nastupiti Nika Fleiss koja je na internim kvalifikacijama bila bolja od 21. s prošlog veleslaloma Ane Jelušić. Nika ima broj 61. tako da je i sam ulazak u finale veliki uspjeh.

Utrku možete gledati na SLO 2, Eurosportu i HRT 2.

- 21:19 - Ispeci, pa reci. (12) - print - #

26.12.2004., nedjelja

Kobe ili Shaq?Wade

LOS ANGELOS LAKERS 102:104 MIAMI HEAT

Božićna poslastica je uistinu to i bila. Povratnik u Staples Centar Shaq je dočekan velikim aplauzom. Veliko oduševljenje nije iskazao Kobe koji ga je pozdravio samo radi reda. Utakmica je bila odlična, najveću prednost su imali Lakersi, a iznosila je 8 poena. Miami je na kraju ipak došao do 11 uzastopne pobjede unatoč tome što je Shaq dobio 6. osobnu 2 minute prije kraja regularnog djela. Dvije prilike da izbjegne produžetak je imao Dwyane Wade, ali nije uspio pogoditi.. Ipak u produžetku su on I E. Jones zabili svaki po 4 koša za osigruanje pobjede, u tom segmentu igre Bryanta nije nigdje bilo. Ipak došao je do prilike da postane junak, ali je promašio otvoreni shoot za 3 iz lijevog kornera. Kobe je igrao izvrsno u regularnom djelu utakmice, dok je Shaq izjavio da mu ova utakmica po važnosti nije niti među prvih 100, Kobe je očito bio izuzetno motiviran. Zabio je 42 poena uz 6 asistencija, ali promašio 18 shoota i izgubio 9 lopti. Shaq je završio s 24 koša i 11 skokova.

Ipak junak večeri je Dwyane Wade s 29poena i 10aissta premda je i on loše šutirao 10 od 26. Osim trojica superstara istakli su se i još neki igrači. Lamar Odom i Chucky Atkins su pogodili svaki 4 trice, što je pomoglo domaćinima da sruše klupski rekord s 14 pogođenih trojki u jednoj utakmici. Odom je utakmicu završio s 24 koša i 11 skokova, dok je bivši Cibos zabio 12 uz 7asistencija. Listu dvoznamenkastih kod domaćih zatvara Chis Mihm s 11 koševa, ali i 14 skokova, što je za 7 manje nego u prošloj utakmici kad je postavio rekord sezone. Lakersi razloge poraza trebaju tražiti u činjenici da su izgubili 8 lopti više od Heata i da je njihova klupa uspjela postići fenomenalnih 4 poena.
Osim Shaqa i Wadea konačno je svoj doprinos počeo davati Eddie Jones—17+7, a korisni Udonis Haslem ostvario je još jedan double-double-11+11

- 14:51 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

24.12.2004., petak

SRETAN BOŽIĆ

Svim posjetiteljima ovog bloga želim

- 13:35 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

23.12.2004., četvrtak

PRIMERA DIVISION: Nazire li se kraj Realovog dream teama?


Kriza Los Galacticosa se nastavlja. Nakon 20 godina Sevilla je odnijela bodove s Bernabeua, slavili su golom odličnog Brazilca Julia Baptiste, a trebali su postići još nekoliko da su Alves i Carlitos bili precizniji. Od najjače momčadi današnjice Real malo pomalo tone, sad zaostaju već 13 bodova za Barcelonom i praktički su već otpisani iz borbe za 1. mjesto. Zidane, Figo, Ronaldo, Roberto Carlos i Raul su odigrali svoje najbolje godine i osvojili sve što se osvojiti da od klupskih i reprezentativnih trofeja do pojedinačnih nagrada, zato je teško očekivati da će im motiv biti na visokoj razini kad su praktički ostvarili sve što se da. Navodno će se Sizofovog posla prihvatiti Arrigo Sacchi, koji bi trebao preuzeti mjesto sportskog direktora koje je bilo upražnjeno nakon odlaska Jorge Valdana. Kako god završili ovu sezonu, jasno je da ga na ljeto čeka veliki postao. Rebuilding je neophodan. Kao prvo pojačanje se spominje Liverpoolov kapetan Steven Gerrard.

Barcelona se k(r)asnim golom najboljeg strijelca lige Samuela Eto˙a provukla na Camp Nou protiv Levantea. Poveli su ranim golom Deca, ali je Jorge pola sata prije kraja izjednačio. Valencia bilježi novu pobjedu, ovaj put je na Mestalli pao Espanyol koji je tako svoje 2. mjesto prepustio Šišmišima, strijelci za uvjerljivu pobjedu su bili Baraja i zaborvaljeni Mista koji je zabio 2 put u završnici. Najuvjerljiviju pobjedu kola je ubilježio Real Sociedad na gostovanju u Malagi, za 5:1 po 2 gola su dali Kahveči Nihat i Darko Kovačević.

- 18:01 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

22.12.2004., srijeda

EUROLEAGEU: CIBONA VIP vs. REAL MADRID


Kako bi se teniskim rječnikom reklo Cibona danas ima set loptu. Ako dobe Reala bit će jednom nogom već u drugom krugu. Kao što se sjećate košem Žižića su dobili Reala u Madridu na otvaranju Eurolige. Od onda su se današnji protivnici dosta digli i ako dobe zaostalu utakmicu preuzet će 1. mjesto u najjačoj europskoj domicilnoj ligi-ACB. Već se sad vidi rukopis jednog od najboljih europskih trenera slavnom Bože Maljkovića. Doduše po stilu igre vjerojatno ne bi pogodili tko im je trener, ali sve se mijenja tako i Božino insistiranje na čvrstoj obrani. Rezultati bi bili još i bolji da im se nije ozlijedio playmaker Elmer Bennett, koji je možda i najbolji pass-first play u Europi. Ozljedom Bennetta sve je u svoje ruke preuzeo drugi Amer Louis Bullock, koji je prvi strijelac momčadi s 18.5 poena u prosjeku. Po načinu igre je sličan Zadrovom Kyle Hillu, dakle više je to dvojka nego klasični razigravač. Sad su u zamjenu za Bennetta na žeton doveli Troya Bella, igrača koji je bio visoko na draftu prošle sezone, ali se nije uspio nametnuti u Memphisu. Sličan je igrač kao i Bullock, znači prvenstveno scorer, a ne organizator, tako da je jedini pravi play u momčadi iskusni crnoputi Francuz Moustapha Sonko koji uglavnom ulazi s klupe. Osim Bullock starteri na vanjskim pozicijama su legendarni Alberto Herreros i talentirani Mickael Gelabele. Herreros više nije ubojit kao nekada, ali i dalje može zabiti izvana. Ipak Vranković ne bi trebao imati problema s njim. Gelabale je mladi Francuz koji će za godinu-dvije igrati u NBA-u. Dosta je visok, brz, skočan, odličan je skakač i obrambeni igrač te ima solidan jumpshot. Nije neki kreativac u napadu, tako da bi njega trebao držati Longin koji je lošiji obrambeni igrač od Vrankovića. Pod košem im je glavni španjolski reprezetativac Felipe Reyes, koji je sličan igrač našem Žižiću, samo s malo slabijom leđnom tehnikom. Osim njega u pravili starta Grk Antonios Fotsis, igrač koji voli igrati licem košu, ali njega vjerojatno danas neće biti jer je ozlijeđen. Više minuta će danas vidjeti Pat Burke i Axel Herville. Burke je bivši igrač Orlanda, ali tamo je bio slučajni prolaznik, jer nema kvalitetu da igra u NBA-u. Dosta je fizički jak i ima dobar shoot s poludistance. Axel Herville je mladi i najtalentiraniji belgijski igrač, vrlo dobar atleta koji je doveden usred sezone pa se još nije u potpunosti. Po nekim prognozama i on bi trebao proći na sljedećem draftu, makar vjerojatno u drugoj rundi. Naš povremeni reprezetativac Marijo Stojić igra vrlo malo oko 5 minuta u prosjeku. Glavni zadatak Cibone će danas biti zaustaviti Bullock, koji je u nedjelju zabio 33 koša u ACB ligi. Veliko je pitanje tko će ga držati jer Marko Popović je sve samo ne dobar obrambeni igrač, Krstić je prespor za njega. Možda se rješenje zove Vedran Morović, ali čisto sumnjam. Za kraj evo izjava trenera i dvojice igrača uoči susreta.

Ne trebam nit spominjati da NOVA TV opet neće prenositi utakmicu, nego će biti snimka oko 23.15.

DRAŽEN ANZULOVIĆ:
Ponovit ću što sam rekao prije prve utakmice: Real je pokazao što očekuje od ove sezone kad su slagali momčad. Zajedno s Climamiom i Efes Pilsenom, oni su momčad koja puca na vrh naše grupe, iako imaju isti broj pobjeda kao i mi. Imamo neke manje ozlijede, koje su posljedica umora mojih igrača, ali do utakmice će sve biti o.k. Nema više nepobjedivih momčadi: ako imaš kvalitetu, moraš ju pokazati na terenu. Mi smo to već pokazali u prvom susretu i siguran sam da možemo to ponoviti.


BOŽIDAR MALJKOVIĆ:
Imamo puno respekta prema Ciboni, klubu u sjajnoj košarkašnoj zemlji-Hrvatskoj i klubu koji nas je pobjedio u prvoj utakmici na našem parketu. Imali smo malo vremena između utakmice u ACB ligi i ove u Euroligi, ali pripremit ćemo se koliko god dobro možemo za ovaj teški susret. Cibona ima sjajan ofenzivni talent, tako da ako hoćemo pobijediti moramo napraviti napredak u obrani u odnosu što smo pokazali na prvoj utakmici.


BRANIMIR LONGIN:
Nema dvojbe da ćemo napraviti sve na terenu kako bismo pobjedili. Pobjedili smo u Madridu i to nam daje veliku motivaciju da ponovimo isto, ali Real je bez obzira na to favorit u današnjoj utakmici. Naravno da ih se ne bojimo. Jedva čekamo da utakmica počne i da pokažemo svoju kvalitetu
.

MARIO STOJIĆ:
Cibona je mlada i talentirana momčad koja nas je iznenadila u prvom susretu. Nadam se da ćemo večeras biti spremniji za Cibonin vanjski stil igre nego što smo to bili u prvom susretu. Cibona ima roster sastavljen od igrača koji svi mogu dobro šutirati s perimetra uključujući trice.


- 17:46 - Ispeci, pa reci. (6) - print - #

21.12.2004., utorak

NBA pregled teamova #2

DIVIZIJA CENTRAL

CLEVELAND CAVALIERS (14-10)-Tko bi rekao da će u diviziji s aktualnim šampionima(Detroit) i momčadi koja je lani imala najbolji score(Indiana) Cleveland biti vodeći. Velik dio razloga leži i sjajnoj igri LeBrona Jamesa, koji se usprkos Kobeju čini kao jedini legitimni nasljednik Air Jordana. James ima 25-7-7 prosjeke, što je fenomenalno za 20-godišnjaka u svojoj drugoj sezoni. On i Jeff McInnis odlično funkcioniraju, dovođenje ovog iskusnog playmakera je bilo pravi potez. Pod košem Drew Gooden odlično mijenja Carlosa Boozera, riječ je o talentiranom igraču koji je bio 5. pick na draftu, ali nije mnogo toga pokazao u Memphisu i Orlandu. Sad ima double-double prosjek. Zydrunas Iglauskas igra na svojoj razini i osim Shaqa najbolji je centar na istočnoj obali. Zanimljivo je da osim te četvorice nitko nema više od 5 poena u prosjeku. Eric Snow koji je doveden kao pojačanje nije odigrao dobro prvi dio sezone, a sad se je i posvađao s Silasom pa uopće ne igra. Iznenađenje bi mogao biti bivši igrač Barcelona Anderson Varejao, koji je počeo dobivat minutažu i sasvim je solidno koristi. Drugi rookie, za kojeg su mnogi rekli da bi mogao biti važan factor u igri Cavsa-Luke Jackson nije pokazao ama baš ništa. Sve u svemu Gund Arena će ponovo vidjeti playoff, zadnji put su bili tamo kad je Shawn Kemp predvodio momčad. Čak bi rekao da imaju potencijal da uđu malo dublje u postsezonu. STATISTIKA

DETROIT PISTONS(12-11)
-Loš početak sezone za aktualne šampione, već su uspjeli pretrpit poraze od teamova poput Hawksa i Bobcatsa. I dalje igraju dobru obranu, ali napadački nemaju igrače koji bi mogli konstantno pogađat ili rješavat akcije 1-on-1. U prosjeku daju 88.5 poena po čemu su među 5 najgorih u ligi. Richard Hamilton je naravno najbolji strijelac teama, slijedi ga Chaunchey Billups. Njih dvojica igraju skoro po 40min na utakmicu, jer nemaju prave zamjene. Općenito klupa im je ove sezone mnogo slabija nego lani, jedini igrač koji ima zapaženiju rolu je Antonio McDyess ostali ne igraju jer ne valjaju. Wallaci igraju na prošlosezonskom nivou, a u 6 utakmica dok Big Bena nije bilo primali su po 100 koševa u prosjeku, s njim je to oko 85 pa se jasno vidi zašto je najbolji obrambeni igrač lige. Odlaskom Okura otvorilo se malo više minuta za Darka Miličića, ali 2. pick prošlogodišnjeg drafta i dalje se potvrđuje kao jedan od najvećih promašaja u povijesti istog. Treba mu dati još vremena, ali….Uglavnom dobio je nadimak Human Victory Cigar. Carlos Delfino je također na rosteru, ali eurotrop Larry Brown nikako da mu da adekvatnu minutažu iako je ovaj u nekoliko navrata potvrdio da može imati dobru rolu s klupe. Mislim da Pistonsi neće obraniti naslov prvaka, dapače rekao bih da će 2. runda playoffa biti maximum ove sezone za momke iz Motowna. STATISTIKA

INDIANA PACERS(12-11)
-U poznatoj tuči na utakmici protiv Detroita Pacersi su izgubili 3 najbolja igrača. Jermaine O˙neal i Stephen Jackson će se uskoro vratiti, ali za možda i najboljeg od te trojice Rona Artesta sezona je završena. Kad se tome još pribroji da je Reggie Miller stalno ozlijeđen pravo je čudo što su Pacersi iznad 50%. Takvu situaciju iskoristio je Jamaal Tinsley koji se nametnuo kao vođa momčadi, ovo mu je najbolja sezona u karijeri. Na vanjskim pozicijama se oslobodilo dosta minuta pa je prliku dobio i pobjednik natjecanja u zakucavanju Fred Jones, koji je pokazao da osim odličnih fizičkih predispozicija ima i dobru ruku. Na scenu se vratio pomalo zaboravljeni Austin Croshere, koji sasvim korektno igra na poziciji PF-a. Dobro igra i rookie centar David Harrison, ali i on se ozlijedio u zadnjoj utakmici. U jednoj utakmici se čak desilo da su morali igrati s 6 igrača jer su svi ostali bili suspendirani ili ozlijeđeni. Kad se ovi vrate uhvatit će playoff bez problema, ali bez Artesta će vrlo teško ostvariti nešto više iako imaju po meni jednog od najboljih trenera u ligi Ricka Carlislea. STATISTIKA

CHICAGO BULLS(8-15)
-Nakon katastrofalnog početka sezone Bullsi su pod palicom Skilesa konačno proigrali i trenutno su jedna od najvručijih momčadi. Jedna su od najtalentiranijih i najmlađih momčadi u Ligi, ove godine imaju čak 4 rookija i svi su dio rotacije. Predvodnik krda Bikova je sophomore Kirk Hinrich, još jedan od plejade odličnih igrača s prošlogodišnjeg drafta. Nije neki spektakularan igrač, niti će ikad biti superstar, ali je vrlo koristan. Superstar bi zato mogao postati Eddy Curry, ali nikako da počne koristiti svoj enorman potencijal. U zadnje vrijeme igra sve bolje, ali početak sezone mu je kao i momčadi bio loš. Slična stvar je i s Tysonom Chandlerom, obojica su vrlo mladi iako već igraju 4. sezonu. Od ovogodišnjih novaka najbolji je onaj s Duka Sudanac Luol Deng, igrač tipa Grant Hill, ali manje talentiran. Ben Gordon je bio 3. pick, ali da sad biraju vjerojatno ga ne bi uzeli iako je počeo igrati dobro. Naime on je čisti sebični SG od 188cm, na sveučilištu je igrao na mjestu playa, a u Bullsima ima jedva 1 asistenciju u prosjeku. Ipak za igrača s klupe je sasvim solidan. Otkad je Chris Duhon u petorci Bullsi imaju 8-6 omjer, bez njega je to 0-9. Odličan je obrambeni igrač i vrlo inteligentan playmaker koji istina ne može zabiti. Najiskusniji od novaka je zlatni Olimpijac Andres Nocioni, koji trenutno daje kvalitetne minute s klupe. Bullsima već godinama nedostaje lider, međutim ove sezone bi u Windy Cityu konačno mogli prodavati ulaznice za playoff utakmce. Chicago će se za isti boriti s Bostonom i Philom. STATISTIKA

MILAWAUKEE BUCKS(6-15)
-Lani su bili najveće i najugodnije iznenađenje lige i uspjeli su se plasirati u playoff dok će ove to biti nemoguća misija. U odnosu na lani su izgubili 2 važna igrača iz rotacije Damona Jonesa i Briana Skinnera. Usto ozlijeđeni su im Keith Van Horn, T.J. Ford i Kukoč i tu treba tražiti razloga ovog score. Ipak i da su svi ti igrači zdravi, oni nemaju kvalitetu za playoff. Šuter Michael Redd i ove je sezone glavni igrač momčadi, no igra na istoj razini kao i lani, a ipak se očekivao maleni pomak. Uz njega najbolji igrači su krila Van Horn i Desmond Mason, ovaj prvi je standardno svako malo ozlijeđen tako da više utakmice prosjedi nego odigra. Mason je vrlo zahvalan i korektan igrač . Tu otprilike završava kvalitea Bucksa. Pod košem su najtanji, tamo ordinira nekadašnji 1. pick Joe Smith, ali on je jedva složio jednu dobru sezonu u karijeri. Od Dana Gadzurica se očekivao napredak, ali on zasad to ne pokazuje. Btw, zna li netko njegovo porijeklo, po prezimenu bi trebao biti s ovih prostora.
Kako nema Forda dužnosti playmakera dijele Mike James i Maurice Williams, ovaj potonji je uspješniji, ali daleko je to od neke kvalitete. Kao što sam već napisao bit će ovo sezona koju će Terry Porter nastojati brzo zaboraviti. STATISTIKA

- 16:08 - Ispeci, pa reci. (6) - print - #

20.12.2004., ponedjeljak

NBA-pregled momčadi

DIVIZIJA ATLANTIC

NEW YORK KNICKS(13-11)-Knicksi imaju sreće da su u najlošijoj diviziji. To bi im na kraju moglo donijeti i prednost domaćeg parketa u prvoj rundi playoffa. Najveća snaga im je u bekovskom triu Marbury-Crawford-Houston. Starbury ove godine igra dosta racionalno i mnogo ne forsira, za razliku od pridošlog Crawforda koji se ne libi ispaljivati 20-ak lopti po utakmici, dobro je dok pogađa. Allan Houston se je vratio prošli tjedan i zasad igra vrlo dobro s klupe. S tom trojicom više-manje završava extra kvaliteta NY-a. Tim Thomas još jednom potvrđuje da je propali talent, taj je bio jedan od najtalentiranijih igrača prošlog desetljeća, ali nikad nije bio niti blizu iskorištenju svojih potencijala. Pod košem su Kurt Thomas i Nazr Mohammed, obojica su solidni, ali nedovoljni za nešto dublji ulazak u postsezonu. Mijenja ih preniski sophomore Michael Sweetney, koji igra solidno. Penny Hardaway nije ni sjenka igrača kakav je nekad bio. STATISTIKA

BOSTON CELTICS(11-12)
-Celticsi su u uzalznoj putanji u zadnje vrijeme, kao najveća pobjeda stoji ona protiv Seatlla u njihovoj dvorani. Paul Pierce je naravno prva violina ovog sastava, a nezadovoljnik Gary Payton igra sve bolje u zadnje vrijeme i to je glavni razlog uzleta ove momčadi. Vanjska linija im je daleko jača, još jedan od razloga je Ricky Davis koji je kandidat za najboljeg 6. igrača, a nije loš niti ex-igrač Olimpije Jiri Welsch. Pored svih tih nema dovoljno prilike za rookieja Tony Allena, koji je pokazao veliki potencijal u nekoliko tekmi. Pod košem većinu vremena igraju Mark Blount i Raef LaFrentz. Blount igra lošije nego prošle sezone kad je bio jedan od igrača koji su najviše napredovali, a povratnik nakon ozlijede LaFrentz igra bolje od njega, ali opet nije to neka klasa. Backup im je srednjoškolac Al Jefferson koji je pružio nekoliko solidnih partija, ali ništa posebno. U najboljem slućaju ih vidim na 8. mjestu Istoku. STATISTIKA

PHILADELPHIA 76ers(10-13)
-Allen Iverson i dalje vedri i oblači Philom, neki kažu da mu je ovo druga najbolja sezona u karijeri(najbolja je ona kad je bio MVP). Za razliku od prošlih godina ove nema pomoći Erica Snowa vrlo korisnog playa, pa je The Answer morao preuzeti tu ulogu. U backcourtu mu još društvo prave mladi igrači poput Igoudale, Greena i Korvera. Najtalentiraniji je Igoudala za kojem mnogi kažu da je novi Scottie Pippen. Green i Korver su dobri shooteri, pogotovo Korver koji je jedan od najboljih shootera za tricu. Imaju malo bolju centarsku liniju od Bostona i New Yorka. Marc Jackson se nakon nekoliko godina vratio na razinu koje je pokazao u svojoj rookie sezone, riječ je o centru koji može donijeti dosta poena, ali s druge strane nije dobar skakač niti obrambeni igrač. Baš zbog toga se dobro nadopunjuje s Samuelom Dalembertom od kojeg se mnogo očekivalo ove sezone, ali još uhvatio formu kakvu priželjkuje O˙Brien. Kenny Thomas je double-double igrač, ali ima samo 204cm tako da je hendikepiran u odnosu na više igrače. Moram opet ponoviti praktički istu rečenicu-Playoff?Možda. Nešto više od toga?Nikako. STATISTIKA

TORONTO RAPTORS(9-17)
-Bit će to još jedna gubitnička sezona Toronta, ali svakako će se pamtiti jer dosad najveći igrač u povijesti kluba-Vince Carter više nije u momčadi. Air Canada je dugo priželjkivao trade, i na posljetku završio u Netsima. Zauzvrat su dobili Mourninga, par prolaznika i 2. picka 1. runde. Sad kad ga više nema uzde će u svoje ruke u potpunosti preuzeti Jalen Rose i Rafer Alston. Baš je legendarni Skip to my Lou najbolji igrač momčadi ove sezone, iako je nekoliko puta zbog svađi s trenerom razmišljao o povratku na ulicu. Uz njega jedina svijetla točka je još sophomore Chris Bosh koji će biti sjajan igrač. Rose i Marshall su već potrošeni veterani, a ovaj prvi prije svega igra za svoju statistiku, a onda tek za momčad. Sad će Boshu pod košem društvo praviti Zo Mourning koji sigurno nije sretan s ovim tradeom jer nije riskirao život da bi igrao u looserskoj momčadi, zato ne treba očekivati da će se dugo zadržati u Kanadi. Babcock je napravio i veliki promašaj na draftu kad je s 8. pickom uzeo Rafaela Arauja, koji niti ima veliki potencijal niti je trenutno spreman kontribuirati. Već sad možete slobodno prekrižiti Raptore jer niti imaju kvalitetu, a niti kemiju. STATISTIKA

NEW JERESEY NETS(7-16)
-Netsi loš start mogu zahvaliti ozlijedi Jason Kidda u odsustvu kojeg je naš Planinić dobio dosta minutaže i igrao prilično solidno do trenutka kad si je slomio ruku. Kidd se vratio prije 10-ak dana i zasad taj povratak u formu ide prilično sporo. Unatoč trenutnom scoreu mislim da će Netsi uspjeti uhvatiti playoff i biti prilično opasni. Ta vanjska linija Kidd-Carter-Jefferson je vjerojatno najjača in the NBA. Problem će biti pod obručem gdje nemaju niti jednog iole kvalitetnije igrača, kao rješenje se spominje Karl Malone s kojim bi vjerojatno mogli pucati i na naslov. Trenutno startaju Scalabrine i Collins što vam dovoljno govori. Potencijal se krije u SiCG 7-footeru Nenadu Krstiću koji igra solidno u zadnje vrijeme, ali još uvijek je liability u obrani. Kao što sam već napisao mislim da će uhvatiti playoff, pa čak i u slućaju da Kidd i Carter ne zaigraju na svom najvišem nivou. Vjerojatno igrač kojem je najmanje legao ovaj trade je Zoran Planinić koji kad se vrati nakon ozlijede neće biti niti u rotaciji vjerojatno. STATISTIKA

- 14:53 - Ispeci, pa reci. (10) - print - #

19.12.2004., nedjelja

Sportski mix-nogomet, košarka, skijanje.

NOGOMET
PRIMERA DIVISION: Barcelona je trebala doživjeti prvi domaći poraz ove sezone, ali ih je spasio sudac koji je dosudio jedanaesterac nakon simulacije Ronaldinha, isti igrač je i realizirao za konačnih 1:1. Real se je također provukao, gostovali su u Santanderu gdje im je Zidane u 90. donio konačnih 3:2. Prednost Barce u odnosu na najvećeg rivala sad iznosi 10 bodova s tim da Real ima još 7 minuta protiv Sociedada da to smanji na 7.

SERIE A: Veliki derbi odigran je na Delle Alpiju, ali u slaboj utakmici nismo vidjeli niti jedan pogodak. Milan je imao više od igre, ali najbolji nogometaš svijeta Andriy Shevchenko nije mogao dalje od stative, na kraju je poslije njegovog dodavanja i Pirlo imao lijepu priliku, ali je pucao malo pokraj gola. Jučer je igrana još samo utakmica između Messine i Atalante, ali je prekinuta zbog vremena u 23. minuti kod vodstva domaćih 1:0.

LIGUE 1: sve su vodeće momčadi odigrale neriješeno tako da se situacija na vrhu nije promijenila. Derbi je odigran na Gerlandu, gdje je Marseille pogotkom bivšeg igrača Lyona Peguya Luyindule došao do boda. Za domaće je pogodio Sidney Govou. Ipak najbolja utakmica kola je odigrana u Auxerru, gdje su gledatelji u 16 minuta vidjeli 7 pogodaka. Najzaslužniji za triumf su bili dvojica crnoputih napadača koji igraju sjajno u zadnje vrijeme-Benjani Mwaruwari i Bonaventure Kalou.

KOŠARKA

GOODYEAR: SPLIT nastavlja s katastrofama, jučer su izgubili 23 razlike na Gripama protiv Bosne. Jedina je dobra vijest da je Neven Spahija ,nakon što je dao otkaz u Rosetu, sve bliže klupi Žutih loosera. ZAGREB je uspio dobiti neugodnog Slovana u gostima, razlog pobjede vjerojatno leži u činjenici da je Sunara prošle sezone vodio jučerašnjeg protivnika. Danas na Baldekinu igraju Šibenka i Partizan. S obzirom na predstave gostiju u zadnje vrijeme i punu dvoranu, šanse Šibenika su sasvim dobre da prekine seriju poraza.

NBA: Mario Kasun je rebounding machine, noćas je bio najbolji skakač Magica(14-9) s 10 skokova, tome je dodao i 6koševa i sve to u 13 minuta. Inače navijači Orlanda nemaju baš dobro mišljenje o njemu.Igrač većeri je definitivno Allen Iverson koji je donio novu pobjedu Phili s svoja 54 koša što mu je 2. najbolje ostvarenje u karijeri. Phoenix gazi i dalje, a Steve Nash gotovo da se na sjeća kad je zadnji put imao manje od 10 asistencija. U dobroj formi su i Chicago Bullsi koji u nakon slabog starta najavili kandidaturu za playoff, trenutno najbolje igre centar Eddy Curry.

CRO ALL-STAR: danas u Crikvenici, vrlo čudno s obzirom da su jučer bile utakmice GYL. Uglavnom prijenos je u 15.00h pa ko voli nek izvoli, ako ništa drugo neće biti igrača starijeg od 23.

SKIJANJE
Val ˙d Isere: oba spusta su otkazana zbog nevjerojantog nevremena, vjetar je u puhao više od 150 kmh. Šteta, jer je Janici staza odgovarala i vrlo vjerojatno bi ostvarila svoj najbolji rezultat u spustu.

ALTA BADIA: Ivica Kostelić i dalje ostaje bez bodova u Svjetskom kupu, danas je s skoro 5 sekundi zaostatka za vodećim bio 45. u prvoj vožnji. Senzacionalni pobjednik veleslaloma je Kanađanin Thomas Grandi, kojem je to 1. pobjeda na utrkama Svjetskog kupa. Vodeći nakon prve vožnje Kalle Palander je odustao u drugoj. Odličnom drugom vožnjom je Benni Raich s 10 napredovao na 2. mjesto, a 3. su podijelili iskusni Hermann Maier i Didier Cuche. Još jedan čovjek iz Kanade je ostvario uspjeh karijere-Jean Philipe Roy koji je bio 5. Odličan momčadski uspjeh su ostvarili i Talijani koji su imali 5 skijaša među prvih 15. Najbolji je bio Mirko Deflorian koji drugu utrku zaredom slavi plasman među prvih 10, prije toga mu je najbolji rezultat bilo 22. mjesto. Jučer je u spustu slavio Nijemac Max Rauffer, kojem je to također prvo slavlje iako već ima 32. godine.

- 13:29 - Ispeci, pa reci. (3) - print - #

18.12.2004., subota

CIBONA 74:80 ZADAR


Cibona je na kraju ipak pala. Zadar je tako ostvario svoju 4. uzastopnu pobjedu, dok su domaćini izgubili i 3. u nizu u Goodyeru. Zadar je bolje otvorio drugo poluvrijeme i vodio cjelu 3. četvrtinu nekih 5 poena razlike, početkom četvrte Cibona radi seriju 10-0 i vodi s 4 poena razlike(71:67), međutim tu su stali i u preostalih 6 i ˝ minuta su uspjeli ubaciti samo 3 poena. Junačina je Kyle Hill (9poena 6asista 6skokova 4/18 shoot) koji je igrao kriminalno do zadnjih 5 minuta kad je praktički sam odlučio pobjednika. Drugo poluvrijeme je odlično odigrao i Jakov Vladović kojeg sam kritizirao nakon 1. Veliku ulogu u završnici je imao i Siniša Štemberger koji je dao 5 koševa u zadnje 4 minute. Marko Banić(5koševa) je danas odigrao najgoru utakmicu sezone, Omerhodžić ga je solidno čuvao, ali pravi razlog loše partije leži u glupim prekršajima zbog kojih je odigrao samo 20 minuta. Kako je Banić izletio van tako je priliku u finishu dobio Šime Špralja i moram reći da me ugodno iznenadio-vrlo dobro je iskontrolirao defanzivni skok i zabio jedan važan tip-in. Najbolji strijelac momčadi s 22 poena je bio Juby Johnson koji u drugom djelu nije pogodio ništa iz igre, s 12 uhvaćenih lopti skakače je predvodio mekani Todor Gečevski.
Kod Cibone je prednjačio Andrija Žižić s 22+7, međutim znakovito je da on igra puno bolje u prvom nego li u drugom poluvremenu, vjerojatno zbog ne baš vrhunske fizičke pripremljenosti. Mislim da ima barem 5 kg viška. Cibona je za razliku od utakmice protiv Prokoma očajno pucala izvana-5/27. Tu se najviše iskazao Popović(7poena 7asista) koji je zabio 1 od 8, za razliku od utakmice protiv Poljaka njegova je statistika ovaj puta bolja od dojma. Dobru rolu je u 3. četvrini odradio Josip Sesar pa je malo nejasno zašto ga Zula nije koristio u zadnjih 5 minuta kad nikome nije išlo. Razloge Zadrove pobjede treba tražiti u skoku(37:31), ali možda i više u činjenici da su Cibonini igrači s klupe zabili 18, a Zadrovi 28 poena. Što je dosta čudno s obzirom na dugu Ciboninu klupu.

- 19:11 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

CIBONA 42:42 ZADAR halftime report

Atmosfera je bila jedva prolazna, ne bi bila niti takva da nije bilo Tornada koji je jedini bio na razini utakmice. Cibonin je ,sad već stari, problem nedostatak navijača, razloge treba tražiti u tome da ova momčad nema «dušu». Anyway, utakmica je vrlo solidna zasad, ima malo previše pogrešaka(18), ali su obje momčadi napadački raspoložene. Najveće iznenađenje i zasad najbolji igrač utakmice je Julius Johnson, koji je pokazao da osim dobre obrane ima i meku ruku. Gađa 5/5 za tricu, ukupno 17poena. Koliko Johnsonu ide toliko Hill ne može ništa pogoditi čini mi se da je postigao samo 2 poena. Banić je rano upao u problem s prekršajima tako da nije imao veliku minutažu. Todor Gečevski je vrlo loše odigrao obranu na Andriji Žižiću koji je za 10minuta utrpao 13koševa i bio najbolji igrač Cibone u prvom poluvremenu, osim njega standardno igra i Joke Vranković, ostali se nisu baš iskazali pogotovo Marko Popović koji je vrlo rezerviran protiv svojeg bivšeg kluba. Damir Omerhodžić je počeo u petorci i imao nekoliko sjajnih poteza u koje spada i čudesna blokada koji su suci ipak označili kao prekršaj. Forma Jakova Vladovića i dalje zabrinjava, ovaj odlični mladi razigravač je cjele sezone odigrao jednu dobru utakmicu. Očekujem da Zadar ipak dođe do ove pobjede jer su imali 2 dana više za odmor.
- 18:06 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

16.12.2004., četvrtak

CIBONA 88:57 PROKOM

Iznimna partija Cibone rezultirala je jednom od najuvjerljivijih pobjeda u Euroligi. Svi igrači su se uspjeli upisati u strijelce što se ne događa često. U napadu je sve savršeno funkcioniralo, od igre pod obručem do vanjskih shooteva koji su bili iznimno efektivni danas. Ne sjećam se kad su zadnji put shootirali s tako dobrim postotkom.

MALO O PROKOMU
Kad vam protivnik da 57 poena onda znači i da ste odigrali dobro u obrani, ali treba reći da im posao nije bio pretjerano težak s obzirom na kvalitetu gostujućih igrača i njihovu današnju prvenstveno shootersku formu. Za vrijeme utakmice se nisam mogao načuditi kako je ovaj team uspio ostvariti 3 pobjede. Nemaju niti jednog iznadprosječnog igrača, onaj playmaker Pacesas je loše organizirao igru premda je na kraju skupio 7 asista, pa je stvarno nejasno zašto je Marko Miller igrao 10-ak minuta. Imaju 2 solidna spot up shootera u Maskoliunisu(?) i Nemethu, ali njihove ionako ne baš velike kvalitete ne mogu doći do izražaja jer su ih bekovi Cibone vrlo striktno držali pa nisu dobili mnogo otvorenih shooteva, a sami si iz ne mogu kreirati. Adam Wojcik koji je godinama najbolji poljski igrač danas je na terenu izgledao kao slučajni prolaznik. Goran Jagodnik koji je dosad bio najbolji igrač teama danas je igrao samo za svoju statistiku. Jedino je solidan bio onaj Litvanac Masulis koji je dosta dobro igrao leđima košu. Dosta od Prokomu, jer svojom igrom danas nisu zaslužili niti jednu napisanu riječ.

MALO VIŠE O CIBONI
Kao što već napisah gore, Cibona je odigrala svoju najbolju utakmicu sezone. Ključni igrač ove pobjede je bio Andrej Štimac koji je serijom od 3 trojke početkom druge četvrtine donio +10, kasnije je Cibona samo postepeno povisivala prednost. Zaista nemam nikakvih prigovora na njihovu igru, mogao bi napisati da su izgubili malo previše lopti, ali to bi bilo stvarno cjepidlačenje. Popović je danas odigrao izvrsno iako statistika neće tako reći, čini mi se da nije uzeo niti jedan nerezonski shoot što je stvarno rijetkost za njega. Krstić je bio vrhunski isto tako, dobro je da se Krle polako vraća u formu jer je igra s 2 mala kreira dosta problema za protivnički obranu(miss-mathchup). Žižić je ponovo pokazao da je jedan od premijernih scorera na low postu, slažem se s Radulovićem da se premalo igra ne njega, jer zaista ima dobru realizaciju, a dobije tek 10-ak lopti po utakmici. Marton Bader je odigrao najbolju utakmicu sezone, barem od onih koje su bile na TV. Vrlo dobro je obavio skakački dio, a imao je i jedno divljačko zakucavanje. Bader bi se trebao više izvlačiti na shoot s poludistance jer ima stvarno mekanu ruku. Vratio se Josip Sesar, ali on je u ovoj sezoni non-factor tako da to neće biti veliko pojačanje za vukove. Damir Omerhodžić je ponovo dobio mrvice, nemam ja ništa protiv Badera i Štimca, ali je šteta da kraj njih dvojice ovaj momak sijedi na klupi.

S ovom pobjedom Cibona si je osigurala sjajnu poziciju nakon polovice utakmica u ovoj grupi. Računajući da su se Climamio i Efes već plasirali dalje, a da su Partizan i Olympiacos izgubili sve šanse za prolaz, u igri ostaju 4 kluba. Real i Cibona imaju pobjedu više od Estudiantesa i Prokoma, ali prednost Cibone je zapravo raspored zbog kojeg niti 2. pozicija ne izgleda neuhvatljivo. Doma igraju protiv najjačih Climamia, Efesa i Reala, te još protiv Partizana. A u gostima, protiv Prokoma, Olympiacosa i Estudiantesa. Mislim da bi sve više od 2 poraza do kraja ove faze bilo razočarenje. Gledao sam većinu utakmica Olimpije tako da sam dobro upoznat s karakteristikama ostalih momčadi i mogu reći da Cibona ima sasvim dobre šanse da se plasira u četvrtfinale, pogotovo ako osvoje 2. ili 3. mjesto u grupi jer bi onda imali lakši ždrijeb. Još kad bi ovaj Elliott bio stvarno pojačanje kako se najavljivalo uoči sezone, dao bih ruku u vartu da Cibosi prolaze i TOP 16.

ŠTA KAŽE STATISTIKA?
Osim što su svi igrači iz zapisnika zabili poneki koš, mogao se dogoditi raritet da i svi imaju barem 1 skok-jedino je Omerhodžiću nedostajao. Najbolji skakač Cibone je opet bio 185cm niski Vladimir Krstić s 6, slijedi 5 igrača s po 5 skokova. Ukupno su Cibosi ostvarili 42 skoka, što je velika brojka za Euroligu. Čak 6 igrača je ubacilo dvoznamenkasti broj poena-najviše Štimac=13. Prvi asistent momčadi je bio Joke Vranković s 3 asista. Cibona je pucala fantastičnih 10/18 za 3 i 31/57 iz igre. Najbolji strijelac utakmice jer bio Masulis s 16 koševa, a njegov team je ispalio 28 trica i pogodio samo 5.
- 22:55 - Ispeci, pa reci. (5) - print - #

15.12.2004., srijeda

Dinamova točka na i neuspješne jeseni.

STUTTGART 2:1 DINAMO
1:0 Christian Tiffert(asistent Kuranyi)
1:1 Ivan Bošnjak(Lučić)
2:1 Fernando Meira(Tomić)


Nekakva nada je postojala uoči ove utakmice, ali mala, takve su i šanse Dinama bile u današnjoj utakmici. Da te male šanse postanu nikakve pobrinuli su se prvenstveno Ante Tomić, a onda i cjela obrana predvođena Mariem Lučićem.

Stuttgart je danas pokazao zašto je puno bolja momčad od Dinama, nemaju oni neke neznam kako kvalitetne pojedince, ali imaju strašnu disciplinu i organizaciju u teamu. Upravo te dvije značajke nedostaju plavima da bi postali dobra momčad. Dinamo je igrao solidno, ali ništa više o toga. Prema naprijed nisu mogli mnogo toga napraviti jer se nije priljučivalo dosta igrača, a i obrana domaćina je više nego autroritativno vladala svojom polovinom igrališta. Jedino je nešto pokušavao Da Silva, ali bez prave pomoći suigrača nije mogao protiv 3 igrača Stuttgarta koja su često bila oko njega. Došao je taj gol iz prekida koji bi možda bio i dovoljan da nije bilo toliko propuha u obrani. Ivan Bošnjak je odlično reagirao na taj poluudarac Lučića, kojem je to bila i jedina dobra akcija na utakmici.

Očito je da će Mamić morati opet u kupovinu kad Dinamo nema boljeg stopera od ovog bivšeg igrača Cibalije. Nisu niti ostali puno bolji, Mijatović i Poldrugač jednostavno ne mogu parirati iole kvalitetnijim igračima, čak i u Hrvatskoj ligi. Kad bi se taj zadnji red nekako posložio i stabilizirao Dinamova bi polusezona izgledala mnogo bolje, jer je ostatak momčadi prilično dobar.

Stuttgart ima toga genijalca Aliaksandra Hleba preko kojeg idu sve akcije, međutim nedopustivo je da im toliko puta probiju kroz sredinu gdje bi obrana trebala biti najgušća. Da su Cacau i Kuranyi danas bili u boljoj realizatorskoj formi taj rezultat bi izgledao mnogo ružnije.

Dinamo je tako završio svoju solidnu Euro kampanju, koja je bila poduža najviše zahvaljujući dobrim rezulatima i koeficijentu Croatie koji je omogućio amaterske protivnike u prva 2. kola. Sljedeće sezone će biti mnogo teže jer će Dinamo izgubiti bodove za koeficijent iz posljednje sezone u kojoj je Canjugin i Tuđmanov projekt nastupao u Champions ligi. Međutim prije toga tek moraju izboriti Europi, jer će prezimiti kao vodeća momčad, ali tek Lige za ostanak.
- 22:43 - Ispeci, pa reci. (5) - print - #

14.12.2004., utorak

LIGA UEFA: STUTTGART vs. DINAMO-Do or Die!!!

Dinamo je ove jeseni imao već nekoliko utakmica sezone, zato mi je ovu glupo tako nazvati iako je to zapravo jedina utakmica kojom mogu spasiti ne samo jesenski dio nego kompletnu sezonu. Kad bi sutra dobili prezimili bi u Europi nakon 34 godine, pa bi loš plasman u HNL-i pao u drugi plan. Međutim za tako nešto će morati napraviti senzaciju jer igraju protiv jednog od najozbiljnijih kandidata za naslov prvaka Njemačke. Loša stvar je što Stuttgart još nije osigurao drugi krug, pa neće biti kalkuliranja, njima je utoliko lakše što im je za prolaz dalje dovoljan i remis-dok Dinamo treba isključivo pobjedu.

INJURY REPORT
Dobre su vijesti što neće igrati najbolji zadnji vezni Bundeslige i vođa ove Stuttgartove momčadi-Zvonimir Soldo, na njegovo će mjesto Sammer vjerojatno postaviti Juricu Vranješa. Drugi problem za domaćine je ozljeda kreatora Aliaksadera Hleba. Ipak po posljednjim informacijama čini se da će bjeloruski dribler zaigrati. Dinamo će također igrati bez svog kapetana-Kranjčara, ali njegove predstave ove jeseni su bile takve da možemo zaključiti da se to uopće neće osjetiti u igri momčadi Ilija Lončarevića.

Kao što znate u okolici Stuttgarta ima mnogo naših gastarbajtera tako da će Dinamo imati vrlo veliku podršku, ulaznica više nema, a prema procjenama na tribinama ne bi smjelo biti manje od 10000.

STUTTGART ANALIZA
Image Hosted by ImageShack.us
Što se same momčadi Stuttgarta tiče ona je vrlo uigrana i kompaktna, Sammer mijenja sastav samo kad netko otpadne zbog kartona ili ozlijede. Na golu je odlični vratar Timo Hildebrand kojeg mnogi smatraju najboljim njemačkim golmanom, jer su Kahn i Lehmann potrošeni, ali još uvijek uživaju povjerenje Klisnija. Obrana standardno igra u sastavu Hinkel-Babbel-Stranzl-Lahm. Vjerujem da svi znate iskusnog Marcusa Babbela koji se nakon neuspješnih epizoda u Liverpoolu i Blackburnu vratio u Bundesligu i igra vrlo korektno ove jeseni, zabio je nekoliko važnih pogodaka glavom. Martin Stranzl je austrijski reprezetativac, zgrabio je mjesto u prvih 11 koje se otvorilo ozlijedama našeg Živkovića i člana europskih viceprvaka Fernanda Meire. Najbolji su ovi bočni igrači, obojica su dosta mladi i već su reprezentativci Njemačke. To su pravi igrači za taj 4-4-2 sustav, iznimno korektno odrađuju sve obrambene zadatke, ali znaju i povući prema naprijed. Vrlo dobri su tehničari, Hinkel koji igra na desnog strani ima odličan dribling poslije kojega najčešće slijedi centrarshoot, to isto vrijedi i za Phillipa Lahma osim što se on češće odlučuje na udarac koji mu je bolji od Hinkelovog.
Srednji je red raspoređen u klasičnom diamond odnosno romb sustavu. Zadnjeg veznog će u odsustvu Solde vjerojatno igrati Jurica Vranješ, taj zadnji vezni ima mnogo obrambenih zadataka i gotovo ne sudjeluje u kreaciji napada, njegova je uloga oduzme čim više lopti i brzo ih distribuira većinom prema Hlebu. Na lijevoj strani igra 34-godišnji Horst Heldt koji je godinama u klubu. Solidan je to igrač koji mjesto u prvih 11 može najviše zahvaliti tome što Stuttgart trenutno nema boljih rješenja. Na lijevoj strani je Silvio Meissner koji igra izvrsno u zadnje vrijeme i često je strijelac, opasan je u prekidima iako nije nešto visok i ima više nego solidan udarac. Centralna figura teama je Aliaksader Hleb barem kad govorimo o igri na protivničkoj polovici. Najbolji igrač Bjelorusije jedini je pravi kreator u Stuttgartovom teamu i praktički je nezamjenjiv, bio je prije nekog vremena u krizi, ali sad je opet uhvatio formu. On je jedan od igrača s najboljim driblingom u Njemačkoj usto je vrlo brz, udarac mu nije posebno dobar, ali zna realizirati kad se nađe u prilici. U napadu najčešće igraju Kevin Kuranyi i Cacau. Kuranyi se ozlijedio na početku sezone, ali se vratio u sjajnom stilu i već je najbolji strijelac momčadi. Osim u Stuttgartu nezamjenjiv je i u reprezentaciji. On je jedan kompletan napadač, vrlo dobro igra i nogom i glavom, a iako nije pretjerano brz opasan je i u kontri. Često igra na rubu zaleđa pa će Dinamova obrambena trojka morati s posebnim oprezom postavljati ista. Partner mu je Brazilac Cacau koji se ove sezone konačno privikao na Bundesligu i počeo je pogađati, solidan igrač, ali ništa spektakularno. Za te pare su mogli kupiti i boljeg Brazilca. Joker s klupe je često Mađar Imre Szabics, koji je tipični golgeter. Odličan je u realizaciji, ali teško da može nekoga probiti 1 na 1.


O Dinamu neće pisati jer se sve više-manje zna, u zadnjim nekoliko utakmica su igrali vrlo dobro, premda ih rezultat nije mazio. Za vjerovati je da Lončarević neće mnogo mijenjati, ako će uopće. Kako god bilo nek je Dinamu sa srećom…….

- 15:46 - Ispeci, pa reci. (11) - print - #

13.12.2004., ponedjeljak

PETARDA-pregled liga Petice

Jesenski djelovi prvenstva se približavaju kraju, a ono Njemačko je već završeno-više o tome imate 2 posta niže tako da neću ponavljati.

ENGLESKA-PREMIER LEAGUE
-bio je to vikend 2 velika derbija-londonskog i liverpoolskog. Na svom Goodisonu Everton je nastavio sjajnu sezonu, iako su ostali bez Wayna Rooneya ovog ljeta momci Davida Moyesa igraju perfektno. U subotu su prekinuli seriju Liverpoolove neporaženosti na ovom stadionu golom Leeja Carsleya početkom drugog djela. Liverpool je imao dosta prilika, ali prastari Nigel Martin je sjajno branio prvenstveno udarce Stevena Gerrarda. Igor Biščan je povratkom Xabija Alonsa pao u drugi plan i ovaj put nije bio niti na klupi. Pred 38.153 ljudi je na Highburyu odigran derbi trenutno 2 najbolja engeleska kluba. Ključna figura utakmice je bio tko drugi nego Thierry Henry. Francuz je prvo donio vodstvo već u 2. minutu sjajnim pogotkom s ruba kaznenog prostora. 15 minuta kasnije izjednačuje najbolji strijelac stoper u Europi-John Terry. Sljedeći pogodak Henrya iz 29. minute je izazvao mnogo kontroverze. On je izveo slobodan udarac dok je Cech još postavljao živi zid. Konačni rezultat je već u 36. sekundi drugog poluvremena postavio Eidur Gudjohnsen svojim 6. pogotkom u zadnjih 8. susreta. Da ipak ne bude junak nego tragičar susreta pobrinuo se Henry koji je promašio neometan s 5 metara. Treći velikan Manchester United igra danas u 21.00 na Craven Cottageu protiv Fulhama. Od ostalih rezultata treba izdvojiti još jedan uspjeh Velimira Zajeca koji je odnio bod na St. James parku. Newcastle je vodio sjajnim golom Bowyera, ali je Steve Stone uspio izjednačiti na konačnih 1:1. Zajec je u 3 kola Portsmouthu donio 7 bodova i tako ga iz bore za ostanak izdignuo u sredinu ljestvice.

OSTALI REZULATI
Aston Villa 1:2 Birmingham(Barry 90.;Morrison 9., Dunn 18.)
Crystal Palace 0:0 Blackburn
Norwich 3:2 Bolton(Svensson 20. i 84., Huckerby 69.;Okocha 19., Hierro 23.)
Southempton 2:2 Middlesbrough(Phillips 45., Crouch 64.;Higginbotham 89.-ag, Downing 90.)
West Bromwich 0:1 Charlton(Holland 30.)
Manchester City 0:1 Tottenham(Kanoute 38.)

TABLICA
1.CHELSEA 40
2.EVERTON 36
3.ARSENAL 35
4.MAN. UTD 30
5.MIDDLESBROUGH 29
6.ASTON VILLA 25
7.LIVERPOOL 24
8.CHARLTON 24
9.BOLTON 23
10.PORTSMOUTH 22
11.TOTTENHAM 22
12.NEWCASTLE 21
13.MANCHESTER CITY 20
14.BIRMINGHAM 17
15FULHAM 17
16.NORWICH 15
17.CRYSTAL PALACE 14
18.BLACKBURN 14
19.SOUTHAMPTON 13
20.WEST BROMWICH 10


ŠPANJOLSKA-LA LIGA
Definitivno događaj kola je prekid utakmice na Santigo Bernabeuu zbog prijetnje bombom. Policija je brzo evakuirala stadion, pa potom i pretražili stadion, ali nisu naišli na nikakve sumnjive predmete i Realov stadion je još uvijek čitav. Preostalih 7 minuta utakmice će biti odigrano 5. siječnja, a rezultat u trenutku prekida opet nije bio dobar za Real. Doduše poveli su pred kraj prvog poluvremena golom Ronalda, ali je Kahveči Nihat sredinom drugog postavio vrlo vjerojatno konačni rezultat. Na vrhu je situacija kakvu nismo vidjeli godinama 2 barcelonska kluba predvode ljestvicu. Barcelona je teže od očekivanja prošla gostovanje kod Albacetea. Pogodak Inieste na samom početku utakmice bio je jedini do 75. minute kad je Gonzalez uspio izjednačiti. Ipak 5 minuta prije kraja Xavi Hernandez donosi još jednu pobjedu Kataloncima. Espanyol pak nastavlja svoju sezonu iz snova, momčad koja se godinama borila za opstanak sad je 2. na ljestvici. Ovaj put su kod kuće svladali predzadnju Mallorcu. Strijelci su bili argenstinski stoper Mauricio Pocchetino i Oscar Serrano, a za goste je pogodio Pereyra. Valencia je nakon shocka protiv Werdera uspjela dobiti preslabu Numanciu, ali jedva. Pobjedonosni gol zabio je španjolski reprezentativni branič Carlos Marchena. Deportivo je definitivno spreman za re-building, na Riazoru je solidna Sevilla golom odličnog Baptiste odnijela bod. Prije toga Depor je golovima Sergia i Scalonija preokrenuo vodstvo gostiju koji su poveli golom Carlitosa. Još samo da spomenem da je naš jedini igrač u ovoj ligi Ivan Leko odradio svih 90 minuta u domaćoj pobjedi Malage protiv Levantea do koje su došli zahvaljujući jednom pogotku-strijelac Amoroso.

OSTALI REZULTATI
Betis 2:1 Racing(Edu 29., Oliveira 73.;Arizmendi 90.)
Osasuna 2:2 Zaragoza(Morales 4., Punal 75.; Gonzalez 14. i 65.)
Getafe 1:2 Villarreal(Nano 83.;Guayre 8., Forlan 59.)
Athletic Bilbao 1:0 Atletico Madrid(Del Horno 45.)

TABLICA
1.BARCELONA 38
2.ESPANYOL 29
3.VALENCIA 28
4.REAL MADRID 26
5.SEVILLA 25
6.BETIS 24
7.ATLETICO 22
8.DEPORTIVO 22
9.OSASUNA 21
10.LEVANTE 20
11.ZARAGOZA 19
12.VILLARREAL 18
13.BILBAO 18
14.SOCIEDAD 18
15.RACING 16
16.MALAGA 15
17.GETAFE 14
18.ALBACETE 14
19.MALLORCA 14
20.NUMANCIA 11


FRANCUSKA-LE CHAMPIONNAT
Lille i Monaco su uspjeli iskoristiti Lyon dvoboj s Bordeauxom da se približe momcima s Gerlanda. Već rečeni sudar Bordeauxa i Lyona je odigran bez golova. Monaco je nakon sjajne partije protiv Depora upisao još jednu pobjedu, Bastiju su prošli rutinski, a najbolji na terenu su bili Chevanton i Saviola koji su postigli svaki po pogodak. Lille je napravio preokret protiv neugodnog Nantesa. N´Zigou je zabio u 32. minuti za vodstvo Kanarinaca, ali su Dernis i igrač utakmcie Moussilou donijeli nova 3 boda najvećem iznenađenju sezone. PSG je uspio vrijednu pobjedu u Sochauxu i tako se primaknuo sredini. Utakmicu je svojim pogocima rješio najbolji strijelac lige Pauleta, Santos je tek ubalažio poraz Peugeot boysa. Sve navedene utakmice su ipak bile u sjeni dvoboja na Velodromeu, gdje su domaći ubilježili prvi poraz pod palicom Troussiera. Iako je Marseille imao više od igre dalekometnim pogotkom Benjania Mwaruwaria slavili su momci Guya Rouxa.

OSTALI REZULATI
Rennes 3:1 Lens(Maoulida 17. i 75., Monterubbio 60.; Leroy 40.)
Metz 1:0 Strasbourg(Renouard 41.)
Nice 3:0 Ajaccio(Vahirua 45. i 90.; Grenet 82.)
Toulouse 2:1(Emana 25., Giresse 60., Courtois 33.)
St. Etienne 5:0 Caen(Piquionne 2. i 44., Hellebuyck 30., Mendy 33., Compan 83.)

TABLICA
1.LYON 38
2.LILLE 35
3.MONACO 29
4.AUXERRE 29
5.MARSEILLE 28
6.BORDEAUX 26
7.SOCHAUX 26
8.TOULOUSE 25
9.NICE 25
10.ST. ETIENNE 23
11.PSG 23
12.RENNES 23
13.METZ 23
14.LENS 21
15.CAEN 19
16.NANTES 17
17.BASTIA 17
18.STRASBOURG 16
19.AJACCIO 15
20.ISTRES 12


ITALIJA-SERIE A
U Italiji je sve po starom Milan i Juve dobijaju, a Inter remizira. Milan je Fiorentini zadao drugi najveći poraz u povijesti-bilo je 6:0. Osim nova 3 boda za Rossonere je najbolje saznanje da se Hernan Crespo polako vraća u onu formu kakvu je imao u Parmi. Crespo je postigao 2 pogotka iako mu se piše samo jedan, a onaj drugi je autogol. Po 2 su još dodali Seedorf i Shevchenko, ne treba ni spominjati da nekadašnjeg reprezentativca Darija Šimića opet nije bilo u sastavu. Juventus je na sebi svojstven način svladao Bolognu, bilo je naravno 1:0 za goste, a jedini je pogodak nakon nepostojećeg slobodnog udarca postigao Pavel Nedved. Kao i Šimić niti Tudor nije bio u zapisniku. Inter je pak upisao već 12 remis u 15 kola. Poveli su golom Adriana s 11-m, potom je Portanova izjednačio, a Adriano opet ima priliku dovesti Inter u vodstvo s bijele točke, međutim on promašuje. Onda na scenu stupaju iskusni strijelci Norevežan Tore Andre Flo donosi vodstvo Sieni, a Bobo Vieri u sudačkoj nadoknadi donosi novi bod momčadi Roberta Mancinija. Ljepoticu kola su odigrali Lazio i Lecce. Gosti su pogocima Babua i Bojinova vodili 2:0, ali su kasnije što zahvaljujući Paolu Di Caniu, a što sucu jedva išljupali remis. Di Canio je pogodio 2 put, Rocchi jednom, a za goste je i treći gol postigao Brazilac Babu. Naši Saša Bjelanović i Ante Šerić su igrali u drugom poluvremenu. Šerić je za domaće igrao od 46, a Bjelanović za goste od 66. i obojica su uspjeli sudjelovati kod gola Leccea. Drugi ponos Rima-Roma je uspjela s 11-m u sudačkoj nadoknadi izvući pobjedu u Bresciji, zabio je Mancini.

OSTALI REZULATI
Atalanta 0:1 Udinese(Iaquinta)
Chievo 2:1 Palermo(Cossatto 2; Toni)
Livorno 2:0 Parma(Luccarelli 2)
Reggina 3:2 Cagliari(Paredes, Rosa 2; Langella, Esposito)
Sampdoria 1:0 Messina(Flachi)

TABLICA
1.JUVENTUS 38
2.MILAN 34
3.UDINESE 28
4.CAGLIARI 22
5.INTER 21
6.LECCE 21
7.PALERMO 21
8.SAMPDORIA 21
9.ROMA 20
10.CHIEVO 20
11.LIVORNO 19
12.FIORENTINA 19
13.REGGINA 19
14.MESSINA 18
15.LAZIO 17
16.BRESCIA 17
17.BOLOGNA 13
18.PARMA 12
19.SIENA 12
20.ATALANTA 7

- 15:43 - Ispeci, pa reci. (3) - print - #

12.12.2004., nedjelja

REGIONALNA liga starta 2006. godine!

Image Hosted by ImageShack.us

Evo vijesti s posljednjeg sastanka u Ljubljani.

Najkasnije u proljeće 2006. godine startat će utakmice regionalne srednjeeeuropske lige u kojoj bi, prema najnovijoj zamisli, nastupali klubovi iz Hrvatske, SiCG, BiH, Slovenije, Austrije, Mađarske, Rumunjske i Bugarske. Ovo je zaključak prošlotjednog sastanka predstavnika klubova i zainteresiranih sponzora. Evo izjave direktora Hajduka Fredija Fiorentinija:
Igrat ćemo ligu, ali pod uvjetom da to ne bude jugo-liga. U natjecanju moraju sudjelovati klubovi iz Austrije, Mađarske, Rumunjske i Bugarske.(....) Dobili bismo participaciju za sudjelovanje i plaćene troškove puta i smještaja. Prihod od prodanih ulaznica dijelio bi se 90% u korist domaćina, a 10% u korist Poola lige. Uz to, svaka bi pobjeda nosila stimulaciju od 20-ak tisuća Eura. Za mjesto organizatora bore se marketinška kuća SportFive i mađarski MOL.


U svakom slućaju početkom 2006. godine možemo očekivati start regionalne lige koja bi brojala 14 članova. Kako sada stvari stoje na Poljudu će igrati Austria Beč, Rapid, Steaua, Ferencvaroš, Levski, Dinamo, ali i najvažnije-Zvezda i Partizan.

Vidim da imam posjetitelja iz svih "balkanskih" država, pa da vas upitam kakvi su stavovi vaših Nogometnih Saveza prema ovoj regionalnoj ligi. Naš dragi predsjednik Vlatko Marković je protiv te lige, nadajmo se da će Hajdukova incijativa u smjenjivanu ovog matuzalema naći plodno tlo.
- 14:51 - Ispeci, pa reci. (3) - print - #

11.12.2004., subota

BAYERN jesenski prvak!

Bayern Munchen je ipak jesenski prvak. Danas su u derbiju odigrali 2:2 protiv Stuttgarta na Olimpijskom stadionu, ali i to im je bilo dovoljno jer Schalke u svojoj Areni nije uspio dobiti više nego slabi Freiburg. Stuttgart je imao sve u svojim rukama-imali 2:0 pogocima Meissnera i Kuranyia 25. minuta prije kraja. Pizarro je praktički odmah poslije gola Stuttgartova reprezetativca smanjio vodstvo, a junak je Guerrero. Mladi Peruanac ušao je u drugom poluvremenu i 2 minute prije kraja donio jesenski naslov Bavarcima. Riječ je o rasnom golgeteru koji će napravit velike stvari. Od naših nitko nije sudjelovao-Soldo je ozlijeđen, a Živković, Vranješ i Kovač su utakmicu pratili s klupe za pričuve.
Schalke je napravio veliki kiks doma, Freiburg kojeg je na njegovom terenu Werder isprašio s 6:0 uspio im je odnijeti bod. Poveli su golom SiCG stopera Mladena Krstajića, ali im je Roda Antar 5 minuta prije kraja uskratio feštu.

Da spomenem još 2 susreta. Hertha je u dobroj formi, danas su slavili u Hannoveru zahvaljujući pogotku Rafaela. Tom pobjedom trenutno drže 5. mjesto. Niko Kovač je odradio cjelu utakmicu i zaradio žuti karton, dok je Joe Šimunić prisilno pauzirao zbog 5. žutih. Werder se je ispuhao nakon velike utakmice u Valenciji tako da danas nisu uspjeli dobiti slabi Kaiserslautern. Odigrali su tek 1:1-poveli su gosti golom veterana Carstena Janckera, a izjednačio je Tim Borowski pola sata prije kraja. Schaaf je uveo sva četiri napadača, ali niti to mu nije pomoglo. Povratnik nakon ozlijede-Klasnić ušao je u 60.min.

- 18:03 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

10.12.2004., petak

NBA-5 najboljih teamova


SEATTLE SUPERSONICS (17-3)
Svakako najveće iznenađenje sezone su Sonicsi, imaju najbolji score lige-fenomenalnih 17-3 pogotovo kad pogledate da su imali i dosta težak raspored. Najviše to mogu zahvaliti sjajnom shootu pogotovo onom za 3. Tu naravno prednjači najbolji shooter lige Ray Alllen, Rashard Lewis igra konačno na razini svojeg potencijala. Ispod koša nemaju nekih kvalitenih igrača tako da glavni posao odrađuju Fortson i Evans igrači koji će pokupiti dosta lopti pod svojim obručem, ali su ofenzivno prilično emitirani. Klasični centri Potapenko i James su bliže opisu-letve nego da ih se opiše kao kvalitetne igrače. Snaga Seattla je duga i kvalitetna klupa. 6.čovjek je Vladimir Radmanović koji je najbolji srbogorski košarkaš-bolji i od Peje, ali nikako da postane konstantan. 2 utakmice odigrao odlično pa onda 3 usere. Osim njega dobar je i Antonio Daniels iskusni combo guard. Zasad me razočarao Nick Collison, koji igra svoju rookie sezonu, jer je cjelu prošlu propustio zbog ozlijede. Suludo je očekivati da Sonicsi mogu zadržati poziciju na vrhu zapada. Ipak nakon ovakvog starta trebali bi se bez muka plasirati u playoff, gdje ih većina nije vidjela uoči sezoni. Za nešto više trebali bi imati i inside presence, oni to nemaju, a velike serije se teško dobijaju shootom.
STATISTIKA

PHOENIX SUNS (16-3)
Sjajan potez su napravili ovog ljeta kad su doveli Steva Nash, Kanađanin je ove sezone bez konkurencije najbolji play lige. Statistika su je sjajna, ali niti ona ne pokazuje dovoljno dobro ono što je Nash prezentirao u ovih 19 utakmica. Sunsi igraju briljantnu košarku s mnogo atraktivnih zakucavanja i ostalog popratnog sadržaja. Kako nema centra D`Antoni većinu vremena igra s 4 mala odnosno Marionom na poziciji PF. I inače je ovo All-star krilo hvatalo mnogo lopti, a ove sezone je još poboljšao svoju produkciju i sad ima preko 12 skokova po većeri zajedno s 20-ak poena. Amare Stoudamire napreduje iz sezone i sezonu, pa mu je logično ova najbolja. Prvi je strijelac teama s sjajnim postotkom shoota. Uz bok velikom triju je i Joe Johnson kojeg su se lako riješili Celticsi, a on pokazuje da je definitvno All-star materijal. Quentin Richardson igra dosta slabo, shoot mu je kriminalan. I ovako su daleko najefikasnija momčad lige što će biti kad još on uhvati formu. Ove sezone nema Shaqa na zapadu, tako da taj centarski hendikep gubi malo na težini. Zapravo najveći problem Sunsa je nedostatak kvalitetnih igrača s klupe tako da starteri igraju preko 35 minuta. Unatoč tome mislim da je Phoenix legitiman kandidat za titulu.
STATISTIKA

SAN ANTONIO SPURS(16-5)
Prema mnogima pa tako i meni najveći favoriti za naslov. Imaju sjajno posloženu momčad koja može igrati na vrhunskog razini i u obrani i u napadu. Parker i Ginobili su svakim danom sve bolji i od perspektivnih igrača su postali kandidati za nastup na All-staru. Duncan igra na svojoj sjajnog razini, a Nesterović koji igra u paru s njim u dosadašnjem djelu nije odigrao kako treba. To se prvenstveno odnosi na ofenzivni dio gdje slabo iskorištava situacije koje se otvore dubliranjem Duncana. Kad bi imali jednog napadači kvalitenijeg centra koji može pogodit s poludistance mislim da bi se vidio očiti napredak. Ono što već godinama krasi San Antonio je duga i kvalitetna klupa. Prvi čovjek s nje je ove godine trebao biti iskusni Brent Barry, ali on igra poput nekakvog mladića jednu utakmicu sjajno drugu loše. Drug Janez u momčadi Beno Udrih je prva zamjena Parkeru i zasad igra vrlo dobro, baš kao i Devin Brown. Zaboravio sam spomenuti Malika Rosea koji s svojih 202cm radi sjajan posao. Spursi su trenutno najkompletnija momčad, s najbojim trenerom u ligi-Gregom Popovichem i kao što već napisah prvi favoriti za naslov.
STATISTIKA

SACRAMENTO KINGS(13-5)
Loše su startali u sezonu i mnogo su i počeli otpisivat, da budem iskren i ja sam ih prekrižio zbog svega što se događalo ovog ljeta, odnosno nezadovljstva glavnih igrača u momčadi i odlaska duše momčadi Vladeta Divca. Nakon tog lošeg početka prograli su i sad su u sjajnog seriji. Chris Webber je bez obzira na osporavanja još uvijek prva violina momčadi i najkonstantnijii igrač tokom sezone. Peja Stojaković je igrao očajno prvih 5-6 utakmica, ali u zadnje vrijeme igra na svojoj All-star razini. Mike Bibby je igrač koji mi se nikako ne sviđa i koji je po meni veći problem za tim od Webbera. Ostale face su također iste odlični centar Bred Miller, Doug Christie i povratnik Bobby Jackson. Songaila opet nema adekvatnu minutažu, kao niti Matt Barnes igrač koji me ugodno iznenadio u pojedinim utakmicama, ali ga Adelaman također nedovoljno koristi. Kingsima uvijek fali ono nešto, tako je i ove sezone-jednostavno ne vjerujem da imaju snage za osvojit naslov. Previše je starih igrača u momčadi koji će nakon naporne sezone biti ispuhani, a poznato je i da Stojković nije nit sjenka sebe kad počne doigravanje.
STATISTIKA

ORLANDO MAGIC(12-6)
-konačno neko i s Istoka, potpuno neočekivano dosad su ostvarili bolji score od favorita za osvajanje te konferencije-Detroita, Indiane i Miamia. Trade s Houstonom je očito bio prava stvar-dobili su 3 igrača za startnu petorku. Steve Francis igra puno racionalnije nego je to činio u Rocketsima, a Cat Mobley is red hot u zadnje vrijeme. Ipak priča sezone je sjajan povratak Granta Hilla, koji je puno sporiji nego što je bio, ali je toliko inteligentan da mu niti to ne smeta. Stvarno mi je drago da se vratio u stilu. Na takav učinak Hilla Davis sigurno nije računao, a nije bome niti na odlične prezentacije Dwighta Howarda već na samom početku njegove karijere. Prvi pick ovogodišnjeg drafta ostvaruje double-double u prosjeku i s Emekom će se boriti za naslov ROY(rookie godine). Cato se sad ozlijedio, ali je prije toga također igrao odlično. Sjajan obrambeni igrač, a njegov ofenzivni učinak nije niti tako važan pored ove trojice što zabijaju izvana. 6. čovjek je Hedo Turkoglu koji se također može pohvaliti odličnom sezone. U rotaciju su upala još 2 rookiea-odlični playmaker Jameer Nelson koji ima nesreću da na njegovom mjestu igra Steve Francis inače bi bio u klasi Howarda i Okafora, te naš Mario Kasun koji svakom utakmicom postaje sve bolji i vjerujem da će do kraja sezone naparedovati, čak se usuđujem reći da bi mogao nastupiti na All-staru-naravno u teamu rookiea. Očigledno je da Magicu fali jedan odlični igrač ispod koša, ali unatoč tome ja mislim da bi mogli zagorčati život Miamiju i Detroitu u borbi za pobjednika Istoka.
STATISTIKA
- 22:51 - Ispeci, pa reci. (5) - print - #

09.12.2004., četvrtak

CIBONA sahranila GROBARE!!!!!!!!!!!!!!!!!

EUROLIGA
Šta reći VELIKA pobjeda Cibone u paklenoj atmosferi Pionira koja je ovoga puta bila dosta korektna ako zanemarimo ono bacanja petarde pokraj Cibonine klupe. Ta atmosfera je utjecala i na suce koji su napravili solidan posao za Partizan u zadnjoj četvrtini, ali ipak nisu bili presudan faktor. Atmosfera je bila bolja od igre, nekako često u zadnje vrijeme čujem tu rečenicu.......Iako utakmica nije bila toliko loša. Utakmica se kretala od egala do +5 za Cibonu sve do zadnje 3 minute kad je Avdalović pogodio 3 koja je Partizanu dala prednost uoči same završnice. Nasreću Krstić je pogodio onu trojku preko brda i dolina za izjednačenje, a Božović iz bolje situacije na drugoj strani nije uspio. Longin je samo stavio šlag na tortu.

Nije to bila neka izvrsna igra Cibona, dapače prosjećna, ali i to je dovoljno protiv ovakvog Partizana. Time ne umanjujem vrijednost ove pobjede, ali činjenica je da Partizan izgleda dosta neposloženo i neugirano, a i Milojević(14) se ozlijedio i nije mogao igrati u posljednjoj četvrtini. Dotad ga je vrlo solidno čuvao Bader(8), pa je glavna prijetnja bio spot up shooter Blake Stepp(20koševa) koji je stavio 5 trica, jedino ga je Avdalović(18koševa) pratio. Da se vratim na te nedostatke Partizana, oni su nakupovali brdo talentiranih igrača koji nikako da im proigraju i to je glavni razlog ovako ranog ispadanja iz Europe. Dobro ima još brdo utakmica do kraja, ali je jasno ga se Grobari neće izvući iz ovoga govna. Nego ne znam što sam zapeo za Partizan......Cibona je igralo solidno ništa više od toga. Popović(11poena) je bio bez snage iako je puno značilo njegovo prisutstvo na parketu vidjelo se da nije pravi i da nema snage iz napada u napad probijat prvu liniju i igrat pick&roll s Žižićem što je glavna ofenzivna osovina Cibone ove sezone, ima tu zasluge i Partizanova obrana koja se pripremila na to, ali nije to bilo na takvoj razini da bi zdravi Pop trebao imati problema s tim. Cibona je ovu utakmicu dobila prvenstveno zahvaljujući skoku koji su dobili 26:24. Partizan ima daleko više i atletskije igrače od Cibone u upravo je u skoku trebala biti njihova prednost. Joke Vranković(18koševa) je još jednom pokazo koliko je važno imati jednog takvog rutinera u momčadi, nije on nikakav spektakularan igrač, ali će povuči kad drugima ne ide i napravit će sjajan posao u obrani. On je za mene definitvno igrač utakmice, potez utakmce je ona već opisana 3 Krstića. Žižić(17koševa) je igrao dobro samo dok nije bilo slike(o tome u posebnom odlomku), to jest u prvoj četvrtini, kasnije su ga dobro zatvorili. Mali Morović je odigrao odlično one minute koje je dobio, a ja mislim da ih je trebao dobiti više. Štimac je na kraju pogodio jednu važnu tricu, ali i u više od nekoliko navrata pokazao da nema muda.

Sad je Cibona u sjajnoj situaciji imaju 3-3 score s tim da su odradili 4 najteže gostovanja i uzeli 2 pobjede, prilično je jasno da je plasaman u drugi krug postao realnost. Mogli bi oni i do četvrtfinala kad bi se ovaj Elliot pokazao kao pojačanje. S druge strane Partizan će svoje ambicije morati ispuniti na GYL koju nisu željeli igrati, a na kraju im samo osvajanje te lige može spasiti sezone. Uloženo je puno para, a dobilo se malo muzike. Pogreška je bila što se previše vjerovalo u sve te talente, koji ne mogu trentuno puno dati. Ovo je sve bezveze nabacano, nije ni čudo kad je utakmica završila prije pola sata.

Da spomenem još i sjajnu pobjedu Olimpije protiv Maccabija. Gledao sam velik dio te utakmice koja je bila kvalitetnija od ove u Pioniru, zvijedzda većeri je Gruzijac Vladimer Boisa koji je zabio nekih 15-ak koševa u zadnjoj četvriti-ukupno 28. Marino"snajper" Baždarić je također bio preko 20. S druge se strane moglo vidjeti koliko Maccabiju fali Nikola Vujčić, jedan od najkompletnijih igrača u Europi. Sad sam se i ja uvjerio da Repeša ne priča kretenizme kad kaže da je Nikola mnogo važniji za momčad od Jasikevičiusa. Bez Vujčića praktički nisu imali igre pod košem i Olimpija je to vrlo lako branila, srećom za "Izraelce" Vujčić će se vratiti već u sljedećem kolu protiv Barce.

Drugi Nikola-Prkačin je odigrao jednu od najboljiih utakmica u dresu Efes Pilsena-imao je 24 koša i 12 skokova i bit će visoko u poredku za MVP ovoga kola, ali trebao uzeti u obzir da si je dosta statistike nabio u garbage timeu. Puno je vrijedniji učinak povratnika na parkete Sandra Nicevića. Nicević je u velikoj pobjedi AEKA u Pesaru ubacio 25 poena i imao 10 skokova, sjajan comeback bivšeg Cibosa.

NOVA TV je ponovo zaslužila da se ju spomene. Danas nismo vidjeli cjelu prvu četvrtinu zbog tehničkih problema, kako se oni uopće misle smatrati ozbiljnom televizijom kad niti jedan košarkaški prijenos ne mogu odraditi bez problema. Kašnjenje slike od 2sec u odnosu na zvuk je već postalo tradicionalno.

Eto to je to, laku noć.
- 23:28 - Ispeci, pa reci. (7) - print - #

Pionir: Partizan vs. Cibona(20.40 NOVA TV)

Da ponovim par rečenica koje sam napisao prije one utakmice u Goodyear ligi, većina tih konstatacija stoji i danas:
.Pitanje je ima li Cibona uopće igrača koji bi mogao držati Dejana Milojevića, nekako mi se čini da bi u tom segmentu mogao najviše dati Marton Bader koji je dosta pokretan i viši od Milojevića pa pretpostavljam da bi ga mogao usporiti. Najveća snaga Paritzana izvana je dvojac Avdalović -Tripković. Prvi je dosta rutiniran igrač koji ove sezone briljira, a drugi je eksplozivni mladi shooter koji vas može pokopati, ali koji može shootirati i 1-10. Ovako na papiru mi izgleda da gosti imaju bolju momčad, ali dosad se to nije pokazalo u praksi i osim utakmice s Zvezdom Partizan zapravo nije pokazao puno dobroga ove sezone. Kad se zna da će atmosfera u dvorani biti paklena onda je jasno da kao i u dosadašnjim utakmicama domaćin ima osjetnu prednost. Cibona mora forsirati brzu igru, zapravo run&gun jer se u takvoj igri Partizan lošije snalazi. U pozicijon varijatni u iznimno neugodni jer Milojevića jednostavno morate duplirati, a ima odličan povratni pas tako da otvori iznimno mnogo otvorenih šuteva koje Tripković, Avdalović i ostali dosta dobro koriste.

kompletni preview možete pročitati OVDJE

Partizan ima veliki pritisak uoči ove utakmice, porazom su oni praktički ispali iz svih kombinacija za drugi krug, dok si Cibona može priuštiti tako nešto jer imaju 2:3 score s tim da im je ovo već 4. utakmica u gostima, dok je Partizanu 4. kod kuće. Mnogo toga će zavisiti od toga hoće li Marko Popović biti spreman za igru, u zadnje vrijeme forma Žižića je u padu tako da Marko praktički sam nosi Cibosi. S druge strane po statisitici uvjerljivo najjači igrač Eurolige je Dejan Milojević koji će i danas biti pod paskom Damira Omerhodžića koji ga je prilično fino zaustavio u Tornju. Naravno da priželjukujem pobjedu Cibone, ali realnost je da pred rasprodanim Pionirom dožive isto što i u zadnja dva nastupa=poraz.

PLIVANJE:Počinje Europsko prvenstvo u kratkim bazenima
-najkraće moguće:riječ je o najmanje važnom velikom natjecanju, mnogo poznati i priznati plivaći neće nastupiti u Beču tako da bi i mi mogli osvojiti nekoliko medalja premda neće biti Duje Draganja. Nakon neopravadane susprenzije u bazene se vraća odlični leđaš Marko Strahija.

RUKOMET: Europsko prvenstvno za kokoši.
-naše su zadnji put na EP nastupile prije 8 godina, danas će igrati protiv SiCG. Po kladionicama s Srbogorke velike favoritkinje, ali im nije doputovalo mnogo igračica zbog svađe s savezom koji nije htio postaviti Anju Andersen za trenericu. Tako da bi naša pomlađena vrsta mogla iznenaditi. Slovenija također igra u ovoj skupini ili da bolje kažem United nations of Slovenija.


- 16:06 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

08.12.2004., srijeda

CHAMPIONS LIGA 6. kolo

Odigrane su i zadnje utakmice najjačeg klupskog natjecanja ove kalendarske godine. Kad se pogleda na kraju koje su se momčadi plasirale u drugi krug onda nema nekih velikih iznenađenja.

GRUPA A

DEPORTIVO 0:5 MONACO(Chevanton, Givet, Saviola, Maicon, Adebayor)
-drugi put u godinu dana Deportivo je poražen s 5 golova razlike protiv kluba iz Monte Carla. Prije početka natjecanja Depor je bio prvi favorit grupe, a na kraju su ostvarili samo 2 boda i vjerovali ili ne nisu uspjeli postići niti jedan jebeni gol. Stvarno sramota za momčad Javiera Irrurete. S druge strane Monaco je nakon sjajne prošle sezone ponovo uspio prezimiti u Europi što je velik uspjeh, pogotovo što su ostali bez cjele momčadi. Imaju odlične napadače-Saviola, Chevanton, Kallon, Adebayor, Nonda.

LIVERPOOL 3:1 OLYMPIACOS(Pongolle, Mellor, Gerrard;Rivaldo)
-veliki preokret Liverpoola, junak Beatles towna noćas je Steven Gerrard koji je spektakularnim golom u 85. minuti donio Livepoolu nastavak natjecanja. Da je ostalo 2:1 zbog boljeg međusobnom omjera dalje bi išao Olympiacos. Benitez je napravio odlične dvije zamjene koje su donijele preokret-ubacio je strijelce Mellora i Pongollea. Olympiacos tako unatoč 10 osvojenih bodova ide u Kup Uefa. Igor Biščan nije bio u zapisniku.

GRUPA B

BAYER 3:0 DINAMO(Juan, Voronin, Babić)
-Bayer je izdržao pritisak i posve zasluženo dobio ovaj presudni match. Dinamo nije imao praktički nikakvih šansi, a pokopao ih je vratar Shovkovskiy koji je cjelu većer branio loše-posebno je slabo reagirao kod golova Juana i Babića. Marko je zabio prvi ovosezonski gol u Ligi prvaka, a ukupno je odigroa soldino. S druge strane Goran Sablić je bio jedan od najboljih igrača Dinama, za koji zbog ozlijede nije nastupi Jerko Leko. Kao i Olympiacos Dinamo je skupio 10 bodova, ali i oni putuju za Kup Uefe. Bayer je tako u svom 5. sudjelovanju u Ligi prvaka 5. put prošao ovu fazu po grupama.

ROMA 0:3 REAL MADRID(Ronaldo, Figo 2)
-ishod ove utakmice je bio poznat i prije utakmice, Romi je bilo svejedno kako će završiti susret pred praznim Olimpicom tako da je Del Nerri na teren poslao rezervnu momčad, s druge strane sve Realove zvijzde su se našle na terenu. Gosti su se tako provukli u drugu fazu, premda po pokazanom to nisu zaslužili.

GRUPA C

AJAX2:2 BAYERN( Galašek, Mitea;Maakay, Ballack)
-Ajax se borio za Kup Uefe, na kraju im je i uspjelo. Bayern im nije pomogao u tome jer je suprotno očekivanjima nastupio s najjačim sastavom. Za goste ,koji su i prije izborili plasman u drugi krug, je Robert Kovač odigrao svih 90minuta. Ajax je do 68. minute strahovao za prezimljavanje, ali ih je briga riješio mladi rumunjski reprezetativac Nicola Mitea. Kasnije se i Maccabijeva utakmca rasplela njima u korist.

MACCABI 1:1 JUVENTUS(Dago;Del Piero)
-slična situacija kao i s prethodnom utakmicom. Maccabi je zbog lošijeg omjera u međusobnim susretima s Ajaxom ispao iz Europe, utješna će im biti činjenica da su prva momčad koja je uspjela ne izgubiti i postići pogodak protiv Juventusa. Napadač Dago se usprkos nejakom timu uspio iskazati u realno je da će sljedeću sezonu igrati u nekom jačem klubu. Igor Tudor ponovo nije bio u sastavu Juventusa koji je tako uz Inter i Arsenal ostaje neporažen u Ligi prvaka.

GRUPA D

FENERBAHČE 3:0 MANCHESTER U.(Sanli Tuncay 3)
-kao i u grupi C i tu je sve bilo jasno prije početka večerašnjih utakmica, čak nije bilo niti borbe za treće mjesto. Ova utakmica je sigurno podigla cijenu turkom reprezetativnom playmakeru koji će s Fenerom nastaviti pohod Europom kroz Kup Uefa.

LYON 5:0 SPARTA(Essien, Nilmar 2, Idangar, Bergougnoux)
-utakmica bez značenja, Le Guen je pružio priliku igračima koji ne igraju često. U takvoj situaciji mladi Bergougnox je zabio svoj prvi euro-gol. Lyon je osvojio prvo mjesto što i neće biti nekakva predonost pri ždrijebu s obzirom da praktički nema slabe momčadi koja se plasirala dalje.

Da rezimiramo u 1/8 finala su se plasirali sljedeći:
Monaco
Liverpool
Bayer
Real Madrid
Juventus
Bayern
Lyon
Manchester U.
Chelsea
Porto
Inter
Werder
Arsenal
PSV
Barcelona
Milan


-po onome što su prezentirali dosada moji glavni favoriti za naslov su Barcelona i Chelsea, iako će Barca trebati kupiti ponekog igrača u prijelaznom roku jer im klupa nije duga, pogotovo što se ozlijedio Larsson koji možda uopće više neće igrati.
- 23:59 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

07.12.2004., utorak

CHAMPIONS LEAGUE 6.kolo

Zadnje kolo faze po grupama, kratka najava kroz savjete za klađenje.

GRUPA E

ARSENAL vs. ROSENBORG 5:1(Reyes, Henry, Fabregas, Pires, Van Persie;Hoftun)
-Arsenal je u prvenstvu konačno nekoga dobio, a ovo bi trebao biti još jedan trijumf Wengerove momčadi. Za prolaz dalje im treba pobjeda, dok je Rosenborg izgubio sve šanse i za 3. mjesto koje vodi u Kup Uefe. Veliki zicer, ali mala kvota-oko 1.15, tako da nisam to stavio na listić. Na kraju glatka pobjeda Gunnersa i prolaz u drugi krug.

PANATHINAIKOS vs PSV 4:1(Papadopoulos, Munch 2, Sanmartean;Beasley)
-i tu je sve jasno kao dan, PSV je sigurno dalje, dok PAO mora pobijediti i čekati na kiks Arsenala. Kvota je 1.65. Očekivan rezultat, ipak PAO će put Kupa Uefe. Galinović i Marić su igrali od početka i zaradili žute kartone, Silvia je u 85. minuti zamjenio Dumitru Mitu.

GRUPA F

CELTIC vs. MILAN 0:0
-Milan je garant dalje i nastupit će s rezervnom postavom. Motiv domaćih je ostanak u Europi, da to osiguraju im treba pobjeda. Kvota je 2.20. Celtic je bio dominantnija momčad protiv Milana koji je ipak koristio Kaku i Shevchenka iako u smanjenoj minutaži posebno ovog prvog.

SAHKTAR vs. BARCELONA 2:0(Aghahowa 2)
-ista situacija je i ovdje, s tim da Ukrajinci imaju bod manje pa moraju čekati na eventualni kiks Škota. Čisto sumnjam da će Ronaldinho, Deco i ostali pojaviti na zaleđenom travnjaku u Donjecku, Barca nema dugu klupu pa to još poveća šanse domačina. Kvota 2.40. Barca je nastupila bez Deca, Ronaldinha i Eto`a. Srna je igrao vrlo dobro do 83. minute kad ga je zamjenio Lalatović. Ukrajinci su prezimili u Europi, na proljeće ih čeka Kup Uefa.

GRUPA G

INTER vs. ANDERLECHT 3:0(Cruz, Martins 2)
-Inter je sigurno u drugoj fazi, a Anderlecht još nije osvojio niti boda. Za Adriana je sigurno da neće igrati, vjerojatno će ovu utakmicu preskočiti još neki tako da bi gosti mogli izvući bod. Bolje da preskočite ovu utakmice, ako već morate onda stavite X(3.20). S rezervnom postavom Inter je bez problema dobio Belgijce koji su jedina momčad koja je završila natjecanje bez ijednog boda.

VALENCIA vs. WERDER 0:2(Valdez 2)
-jedina tekma u kojoj se izravno odlučuje o prolazu dalje. Situacija je sljedeća, Werder ima 3 boda više, bolju gol razliku i dobio je prvi susret 2:1. Znači da Valencia mora pobijediti 1:0 ili s 2 razlike ako žele dalje. Obje momčadi su u usponu zadnje vrijeme, ja preporučam običnih X2(1.90) ili još bolje X2 na handicap (0:1). Valencia je cjelu utakmicu bila bolja, ali nije imala sreće-pogotovo kod onog fenomenalnog voleja Di Vaia koji je odsjeo na gredi. Mladi Paragvajac je prvo poentirao iz kontre, a drugi je gol dao iz 11m koje je sam izborio nakon što ga je divljački polomio Angulo. Šišmiši nisu znali primiti poraz i ponašali su se ko prave seljačine u završnici utakmice. Klasnić je igrao zadnjih 5 minuta.

GRUPA H

PORTO vs. CHELSEA 2:1(Diego, McCarthy;Duff)
-Chelsea ima 25 podjednako kvalitetnih igrača tako da je svejedno koga Mourinho pošalje na teren. Usto će se morati boriti i za drugi Abramovičev klub-CSKA. Porto igra slabo ove sezone, čak nisu vodeći ni u Portugalskoj ligi. Kvota je dobra 2.95. Benny McCarthy je veliki junak Porta ove većeri, domači su preokrenuli vodstvo Chelsea njegovim golom 5 minuta prije kraja i tako ipak ostali u borbi za obranu titule.

PSG vs. CSKA 1:3(Pancrate;Šemak 3)
-PSG ima 5 bodova kao i Porto, a CSKA 1 manje. Iako igraju slabo u Francuskoj ligi mislim da će dobit ovu utakmicu. CSKA je u dramatičnoj završnici prije 3-4 tjedna izgubio Rusko prvenstvno, od tada nisu odigrali niti jednu utakmicu tako a ne mogu biti u nekakvoj formi. Kvota je 1.75. Rusi su dugo bili u poziciji da idu dalje, ali ih je McCarthiyev pogodak pokopao. Ovaj poraz je vjerojatno definitivni zbogom Vahidu Halilhodžiću s PSG-ove klupe.


Sjebao mi Celtic ticket, pogodio sam PAO, Shakhtar i Werder.



- 23:27 - Ispeci, pa reci. (5) - print - #

BRYANT MATTHEWS na probi u Ciboni

Josipa Sesara još dosta vremena neće biti na parketima, a ionako nije od velike koristi pa su u Ciboni krenuli u potragu za igračem koji će ga zamjenit. Ovih dana je na probu došao Bryant Matthews.
Riječ je o 22-godišnjem igraču, visokom 201cm koji igra na pozicijama 2-3. Na opće iznenađenje nije prošao na ovogodišnjem draftu, a unatoč odličnim igrama u Ljetnoj ligi niti nakon toga nije dobio angažman u NBA.

Matthews je radišan, borben igrač koji stalno radi na svojem poboljšanju. Odličan atleta koji ima iznimno duge ruke, osim toga vrlo je inteligentan tako da je vrhunski obrambeni igrač. Ofenzivno je također veoma dobar, može kreirati shoot za sebe i solidan je shooter za 3. Nedostatak je taj da mu ballhandling i vizija terena nisu jača strana, međutim siguran sam da će biti pojačanje za Cibonu.
- 18:51 - Ispeci, pa reci. (3) - print - #

06.12.2004., ponedjeljak

NBA na RTV SLO!!!!!!!!!

Vraća se NBA liga na RTV Sloveniju, naš HRT zasad ne razmatra tu opciju. Godinama nam već HRT-ovci prodaju priče da ne mogu birati utakmice, da nije tako vidi se na ovom primjeru jer će Slovenci davati samo utakmice u kojima igraju njihovi reprezetativci. Evo rasporeda prvih 5 utakmica:

15.12. SAN ANTONIO-CLEVELAND
16.12. SAN ANTONIO-ORLANDO
5.1 LA LAKERS-SAN ANTONIO
12.1 CLEVELAND-CHARLOTTE
16.1 HOUSTON-SAN ANTONIO
19.1 DALLAS-WASHINGTON

- 17:45 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

PETARDA-pregled liga Petice


SERIE A
-Juventus nastavlja u svom stilu opet su se provukli. Makedonac Goran Pandev doveo je Laziale u vodstvo strašnim golom, predriblao je četvoricu prije nego li je zakucao loptu u suprotan kut. Za Juventine je izjednačio Oliveira, a pobjedu je donio Zlatan. Inter je konačno stigao do 3. pobjede, glavna uloga je opet bila Adrianova koji je ugradio 3 gola u 5:0 pobjedu. Milan je u zadnjih 10 minuta okrenuo dvoboj u Parmi, traženi Gilardino je glavom donio vodstvo domačima, ali su Kaka i Pirlo u 89. minuti donijeli nova 3 boda na konto Rossonera. Roma nikako da spoji 2 pobjede zaredom, bez pola momčadi su protiv Sampdorie jedva izvukli remis. Idol navijača Cagliarija Gianfranco Zola je s 2 nova pogotka donio pobjedu južnjacima i ostanak na sjajnom 4. mjestu. Lecce je prekinulo krizu domaćom pobjedom protiv Livorna, gosti su vodili 0:1 i 1:2, ali je na kraju domačin dobio 3:2, sve se to dogodilo u rasponu od 28. minuta, pobjednički gol je zabio Giacomazzi na asistenciju Saše Bjelanovića koji je odgirao solidnu utakmicu. Isto ocjenu-6 je dobio i Igor Budan za svoju predstavu u još jednom porazu fenjeraša Atalante, Budan je iznudio jedanaesterac, ali niti iz te prilike gosti nisu postigli pogodak.

Došlo je do promjene na vrhu liste strijelaca. Adriano je svojim hat-rickom prestigao Vincenza Montellu. Prvi ima 13, a drugi 11 golova na svom kontu, Sheva je 3. s 9. golova.
Ovo je bilo neobično efikasno kolo, postignut je 31 gol, što je točno 3,1 po utakmici.

Na vrhu Milan i dalje drži solidnu prednost od 4 boda pred Juveom dok su svi ostali ispali iz utrke za naslov uključujući i najefikasniju i jedinu neporaženu momčad-Inter koji je skočio na 6. mjesto, ali imaju velikih 15 bodova manje od Torineza. Najveća iznenađenja su i dalje Udinese, Cagliari i Palermo koji su zauzeli pozicije između milanskog dvojca. Rimski velikanu su potonuli, oba se nalaze u donjem djelu ljestvice, Roma je na 11., a Lazio na 14. mjesto. Još gore stoji Parma koja velike financijske poteškoće plaća lošim plasmanom na tabeli, trenutno su 18. i do kraja sezone im predstoji velika borba za opstanak. Već sad bismo mogli otpisati Atalantu koja niti nakon 14 kola nije upisala pobjedu.
REZULTATI

BUNDESLIGA
-Najefikasnije ovogodišnje kolo Njemačke lige, statistika kaže da je postignuto 3.7 golova po utakmici. Najviše su ih vidjeli gledatelji u Sttutgartu gdje je zadnji Dinamov protivnik ove jeseni gostima iz Bochuma uvalio petardu. Iako rezultat 5:2 to ne sugerira, bila je to vrlo neizvjesna utakmica. Kamerunski reprezentativac Raimund Kalla si je prvo zabio autogol, a onda i asistirao Kuranyiu za drugi. Ipak gosti se golovima Edua i Maltritza vraćaju u egal, ali sjajan gol Hleba vraća prednost domaćima, opet Kuranyi i Meissner su dovršili posao. Zvonimir Soldo je naravno bio u postavi i asistirao za 2 gola, te zaradio vrlo dobru ocjenu 2.5. Živković i Vranješ su ostali na klupi do kraja dvoboja. Schalke je golom prošlogodišnjeg najboljeg igrača lige Ailtona odnio bodove s Westfallena i tako se izjednačio s Bayernom na vrhu tabele. FC Hollywood je posrnuo u Nurnbergu gdje su glavne uloge imali naši reprezentativci, junak je Ivica Banović, a tragičar Robert Kovač. Banović je dao sjajan centarshoot najboljem strijelcu lige Mareku Mintalu kod prvog gola, a zabio je i izjednačujući s bjele točke. Robert Kovač je napravio jedanaesterac na Banoviću, ali ga sudac nije dosudio. Kovač je pogriješio i kasnije kad je izgubio loptu pred svojim golom, pa je Brazzo bio prisiljen napraviti već spomenuti penal. Novinar Kickera je valjda popio nešto prije utakmice kad je Kovaču udjelio ocjenu 3, a Banoviću samo malo bolju 2.5. Svoje su navijače u ovom kolu posebno obradovali Hertha i Werder. Borrusia Monchengladbach nije popila 6 komada na Olimpijskom stadionu, Freiburg je pak istu porciju dobio na svojem terenu. Za Herthu je nastupio dobro igrao Joe Šimunić(2,5), dok kod Werdera nije bilo ozlijeđenog Klasnića. Zamijenio ga je Charisteas koji je postigao hattrick, što mu nije bilo nimalo teško s obzirom kakve su mu šanse servirali Klose i Micoud. Od naših je još nastupio Marko Babić, ali bolje da nije jer je bio najslabiji igrač na terenu u srazu Bayera i Wolfsburga kojeg su dobili crveno-crni s 2:1.

Spomenuti Marke Mintal i dalje je vodeći golgeter Bundeslige s 13 golova, iako je slovački reprezetativac po vokaciji vezni igrač. Slijede ga Miro Klose i Delron Buckley s 10 pogodaka, Maakay je zasad tek na 7.

Na vrhu su Bayern i Schalke s 33 boda, Stuttgart ima 3 manje, a s malom razlikom slijede najveće iznenađenje sezone Hannover, pravak Werder, Wolfsburg koji je u padu i Hertha koja je u sjajnoj formi. Na dnu su Hansa i Freiburg, a neočekivano loš je i Bochum koji se prošle sezone plasirao u Kup Uefe.
REZULTATI

PREMIER LEAGUE
-očekivani rezulati u ovome kolu, sve vodeće momčadi su ubilježile pobjede. Najteže je trebalo biti Chelsea koji je ugostio Newcastle na Stanford bridgeu, ali su došli vrlo lako do pobjede. Kad su postigli prvi gol igra Newcastla se raspala. Ponovo je pogodio povratnik Drogba, a treba ubilježiti i da je Mateja Kežman konačno uspio postići gol u Premiershipu-pogodio je s 11metara. Arsenal nakon dugog neuspješnog niza konačno se vratio na pravi put, naravno pobjedu im je donio Thierry Henry s 2 pogotka, od kojih je 2. nakon fantastičnog prodora. Istih 3:0 ostvario je i ManU na svom Old Traffordu, protivnik je bio idealan-Southampton. Svi očekuje da Everton konačno padne u formi, ali to nikako da se dogodi. Momci s Goodison i dalje igraju sjajno, ovaj put su napravili veliki preokret u kojem im je najviše pomogao branič Boltona Jaidi. Istu stvar su napravili i igrčai Velimira Zajeca koji tako i nakon drugog nastupa ima 100% učinak. Pobjedu Portsmouthu protiv zadnjeg West Bromwicha je donio Lomana Lua-Lua pogotkom u 89. minuti za konačnih 3:2. Liverpool opet nije uspio dobiti i čini se da će i ove sezone 4. mjesto biti maximum, u gostima kod Aston Ville su igrali 1:1. Igor Biščan ponovo nije bio u sastavu.

Thierry Henry čvrsto drži prvo mjesto na listi golgetera, ako se ne ozlijedi tamo će biti i na kraju sezone. Najveće prijetnja mu je njegov suigrač Robert Pires, koji ima 9 pogodaka na kontu kao i napadač Crystal Palaca Johnson. Najbolji strijelac Eura Milan Baroš drži 4. mjesto s 7 golova.

Razman na vrhu ljestice je ostao isti kao i prije ovog kola, Chelsea ima ljepu prednost od 5 bodova pred Arsenalom koji bježi Everotonu za bod. ManU je na 9 bodova minusa u odnosu na Mourhinovu squardu, ali u zadnje vrijeme igra sve bolje. Na dnu očekivano društvo Southampton, Norwich i WBA.
REZULTATI

PRIMERA-LA LIGA
-Barcelona gazi i dalje, na Nou Campu je stradala Malaga s 4:0, Ivan Leko nije igrao. Samuel Eto`o je s nova 2 pogotka došao na brojku od 12. ove sezone, nitko osim njega nema 2znamenkasti broj golova. Osim pobjedi Barce, navijači katalonskog klubu su se radovali i novom posrnuću Reala, na Madrigalu im je Villarreal otkinuo 2 boda. Valencia polako izlazi iz krize novu pobjedu su ubilježili na gostovanju protiv Albacetea, u završnici im je 3 boda donio Xisco. Minimalnu, ali već 8. pobjedu je Espanyolu donio najbolji strijelac kluba Raul Tamudo. Najuzbudljivija utakmica se igrala u Mallorci gdje su domaći do 80. minute bili u zaostatku od 2 gola protiv konkurenta za opstanak Numancie. Bivši igrač Partizana Andrija Delibašić je smanjio zaostatak, a Garcia svojim pogocima donio pobjedu. Domaće nije smetalo niti to što im je u međuvremenu isključen vratar. Istim rezultatom je pobijedio i Atletico Madrid, a Deportivo i dalje ne može nikoga pobijediti.

Kamerunac je uvjerljivo najbolji strijelac lige, a slijede ga Ismael Urzaiz i Riccardo Oliveira. Ronaldo i Torres su postigli tek po 7 golova.

Barca svakim kolom sve više odmiče Realu i prvenstvno bi moglo biti odlučeno mnogo prije kraja, jer niti ostali klubovi koji su inače u igri za naslov ne briljiraju. Barcelona ima prednost od 9 bodova u odnosu na Reala koji još uvijek drži 2. poziciju iako ima isti broj bodova kao i drugi klub iz Barcelona-Espanyol. Valencia je ostala na 4. mjestu, a TOP 5 zaključuje Sevilla. S dna se pobjedom pomaknula Mallorca i to mjesto prepustila svojem suparniku Numanciji, razlika među klubovima s dna nije velika tako da zadnji ima samo 5 bodova manje od 13.
REZULTATI

LA CHAMPIONNAT
-vrlo slabo kolo u najslabijoj od ovih 5 liga, samo 16 golova u 10 utakmica. Jedina utakmica u kojoj su gledatelji vidjeli više od 2 pogotka je bila ona u Caenu gdje je Marseille s novim trenerom Phillipeom Troussierom došao do pobjede ponajviše zahvaljujući mladom Bamogu(čovjek s slike) koji je dao 2 gola. U derbiju Auxerrea i Bordeauxa nije bilo golova, baš kao i u susretima St. Etienne-Toulouse i Strasbourg-Sochaux. Lider Lyon nije uspio pobjediti na Korzici, činilo se da će pogodak Juninha u 87. biti odlučujući, ali je Pereira 3 minute kasnije ipak donio izjednačenje Ajacciu. Jedini koji ih kako tako prati Lille je isti rezulat ostvario na Parku prinčeva, i oni su propustili vodstvo. U jedinoj utakmici u kojoj je nastupio neki naš igrač Monaco je pogocima Kallona i Chevantona svladao Rennes za koji je loše igrao Ivica Mornar koji je zamijenjen sredinom drugog poluvremena.

7 pogodaka je dovoljno za mjesto na čelu liste strijelac Francuske lige, taj uvjet su ispunili Kallon, Freir, Lucas i Pagis. Slijedi velika grupa igrača s 6 i 5 pogodaka, od kojih su najzvučnija imena Adebayor, Pauleta, Agali i Juninho.

Razlika između neporaženog Lyona i Lillea je ostala 5 bodova, Marseille se probio na 3. mjesto s 9 bodova manje od lidera. U boju za Ligu prvaka su Monaco, Sochaux, Auxerre svi imaju po 26 bodova, a bod manje ima Bordeaux koji je već zabilježio 10 remija. Paris SG sljedeće godine neće igrati u Ligi prvaka, u tome im neće pomoći niti suspenzija Vahid Halilhodžića. Na začelju je noviprvoligaš Istres, ispred kojeg su Ajaccio, Strasbourg i Bastia.
REZULTATI
OSTALE LIGE
-odigran je veliki Grčki derbi. Domaćem Olympiacosu je pobjedu donio zaboraljeni as-Rivaldo. U porazu gostiju 1:0 jedino je od naših Silvio Marić nastupio, iako je igrao 90minuta nije uspio napraviti ništa konkretnije osim brojnih prekršaja. U Portugalu Petar Krpan svojim promašajima izluđuje navijače Leirie, ovaj put je jednu priliku i iskoristio i postigao svoj 4. prvenstveni pogodak. U Belgiji pak Club Brugge Butine i Balabana dominira prvenstvnom. Obojica su bili u početnoj postavi, Balaban ovog puta nije uspio zabiti, ali je iznudio isključenje. U Ukrajini je nastup ubulježio jedino Darijo Srna koji je igrao full-time u pobjedi Shakthara protiv Volyna. Rangers je odigrao tek 1:1, Pršo je igrao 90 minuta i zabio taj jedini pogodak Gersa

- 17:10 - Ispeci, pa reci. (3) - print - #

05.12.2004., nedjelja

BUŠIĆ probušio Vasilja!!

Junak-Tvrtko Kale HAJDUK 1:0 DINAMO

1:0 TOMISLAV BUŠIĆ!!!!!!!!!!!!!(88.min)

U četvrtak su se modri pozdravili s Europom, a danas su se sasvim približili istoj situaciji što se naslova prvaka tiče. I danas su bili bolji, ali opet ništa od uspjeha. Imaju mnogo igrača koji su došli iz manjih sredina pa možda tu treba tražiti razlog tog pljugerskog mentaliteta.

Baka je kao i u Maksimiru experimentirao i opet zajebao, Hajduk je igrao očajno. Grgurović se valjda ozlijedio ili šta ja znam jer niti Pezzi nije znao zašto je u zadnji čas ispao iz sastava. U početnom sastavu nije bilo niti Turkovića, tako da Hajduk nije imao niti jednog plemenitog veznog igrača u prvih 11. Baka je neočekivano vratio Đolongu i Šutu u početni sastav iako ovi nisu zaigrali od Shelbourna. Obojica su loše igrali i po bokovima je Dinamo najlakše prolazio. Pranjić je probijao Šutu kako je htio i bio je najbolji igrač Dinama danas, preko desnog boka se manje igralo pogotovo u drugom djelu kad Bošnjak više nije imao snage. Dinamo je dominirao na sredini terena gdje su Mujčin i Agić u potpunosti zasjenili Praliju i Damjanović, kad je ušao "mali" Lojić Hajduk je djelovao nešto povezanije, ali to je prvenstveno zbog pada fizičke moći igrača gostiju. U kreiranju pobjede veliki dio je doprinjela Torcida koja je bakljadom prekinula utakmicu na 15-ak minuta, nakon toga Dinamo je ispao iz ritma i Hajduk je ulaskom Turkovića i Dragičevića uspio stabilizirati situaciju i nekako na silu doći do tog pogotka. Bušić za svoj prvijenac u derbijima može ponajprije zahvaliti Mariju Lučiću koji mu je servirao idealnu šansu, a kasnije i sreći što se lopta od Vasilja odbila u gol. Kako sam već napisao radi se o rasnom golgeteru koji neće puno toga napraviti za momčad, ali ga se isplati držati zbog sjajnog osjećaja za gol, momak ima samo 18 godina.

Drugi junak je Tvrtko Kale koji je s autoritetom riješio sve situacije pred svojim golom, pogotovo kod prilika Da Silve i Karića kad je sjajno reagirao. Mate je Neretljak bio besprijekoran danas, pogotovo u zraku gdje od nekih 30 dvoboja nije izgubio niti 1. Vrlo impresivan je i Luka Vučko koji uvijek pravovremeno uklizava i s impozantnom figurom je nenadmašan u zraku. Tehnički ima mnogo prostora za napredak. Mate Dragičević unio je dosta živosti u Hajdukovu igru kao i rutiner Turković- ta dvojica zaključuju listu Hajdukovaca koji će dobiti pozitivne ocjene, premda onaj promašaj Dragičevića vjerojatno zaslužuje atribut najvećeg u sezoni.
Ostali su razočarali, pogotovo Vejić zato je pravo čudo kako Hajduk nije uspio primit gol.

Kod Dinama već spomenutih dobar je bio i Da Silva, ali "samo" dobar s obzirom na njegove mogućnosti. U nastavku gotovo da ga nismo vidjeli. Kranjčar je dobio priliku u drugom djelu, ali osim brojnim izgubljenim lopta ničim se nije isticao. Tragičar se zove Mario Lučić koji je namjestio gol Hajduku i još se jednom dokazao kao promašena kupnja.

Mamić je najavljivao da će rasformirati klub ako kojim slućajem izgube na Poljudu, dogodio se taj slućaj, ali ne postoji niti promil šanse da se Mamić opet sam sebi ne posere u zube. Hajduk će u miru moći napraviti čistku u svlačionici dok će Dinamova zima biti duga i hladna na -8 stupnjeva.

Stadion je bio dobro popunjen, a utakmica će se pamtiti po dosad neviđenoj bakljadi koja je kao što već napisah prekinula susret na 13 minuta, na kraju to je ispao možda i ključni moment susreta.
- 20:03 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

The DERBY: HAJDUK vs. DINAMO(17.00h) preview

Poljud HAJDUK SPLIT vs. DINAMO ZAGREB

Konačno je došla nedjelja, iako moram priznati da je nestripljivost ovoga puta bila manja nego inače. Možda je to posljedica sasvim ugodnih +5 u odnosu na Dinama, svi ostali su irelevantni iako trenutno Rijeka igra najbolji nogomet u državi. Današnja će utakmica zaključiti jesenski program od 108 susreta, statistika govori da su domaći dosad dobili 62 utakmice pa neka tako bude i danas.

ATMOSFERA
Atmosfera prije utakmice je neobično mirna barem što se navijačke strane tiče, jer ne znam kad smo zadnji put doživjeli da Torcida poziva BBB-e na sandwiche(moš si mislit). Bez obzira na to hoće li biti ili ne sandwicha danas bi Poljud trebao biti pun. Informacije govore kako je dosad prodano više od 20.000 karata, pa bi se ta brojka u 17.00h trebala približiti 30.000. Vrijeme nije najbolje i posve je izgledno da će teren biti u sličnom stanju kao i onaj maximirski u četvrtak.

STANJE STVARI-DINAMO
Ne sjećam se kad je toliko stvari govorilo u prilog Hajduka. Dinamo nema niti jedan konkrentan razlog za optimizam, čak niti Mamić ne najavljuje pobjedu. Modri su u situaciji da će vjerojatno prezimiti u Ligi za ostanak. Da mi je netko rekao takvu opciju prije starta prvenstva vjerojatno bi ga poslao u pravcu Vrapča, međutim danas je posve jasno da od tih silnih pojačanja tek Danijel Pranjić zaslužuje taj naziv. Ostali imaju potencijal, ali njihova trenutna kvaliteta se ne izdiže iznad prosjeka HNL-a. Kad sam već krenuo s nedostacima Dinama da nastavim u istom ugodnom tonu. Dinamo je u proteklih 15 dana odigrao 5 utakmica, i to se mora osjetiti jer Lončarević koristi mali igrački kadar iako ima puno kvalitenih igrača na raspolaganju, s vrlo teških susretom protiv Heerenveena s fizičkog i psihičkog aspekta. Da se opet poslužim statistikom, Ilija je na klupi Dinama vodio tri poljudska derbija-2 pogotka 0bodova. O problemima unutar momčadi već su napisane knjige, a posljednja Dinamova trojka jedna je od gorih čak i u uvjetima Hrvatske lige. Bila bi gotovo senzacija da ne prime barem jedan pogadak. Volim se poslužiti statistikom, posebno kad ona govori u prilog Hajduka, evo još par podataka. Može se reći da je znanstveno dokazano da Hajduk neće izgubiti danas, jer Dinamova pobjeda u gostima se nije dogodila nekih 5 mjeseci, zadnji su put slavili u 1. kolu protiv Zadra kad si je Zvonimir Jurić zabio 3 autogola. Kad se tome svemu zbroji da će dosta igrača u modrim dresovima prvi put istrčati na prepunom Poljudu, stavljalje novca na pobjedu Hajduka čini se kao dobra odluka.

STANJE STVARI-HAJDUK
Namjerno ne nabrajam prednosti Hajduka nego nedostatke Dinama, jer bi onda ovaj text bio poprilično kraći. Hajduk je doživio europsku sramotu protiv amatera iz Irske, a i 5 poraza u prvenstvu se čini kao velika brojka. Međutim jesenski naslov i eventualnih 8 bodova prednosti ispred najvećeg konkurenta donijelo bi mir i zadovoljstvo ne samo u svlačionicu bijelih nego i među navijački puk. Ja niti u tom slučaju ovu polusezonu ne bih smatrao uspješnom da nije bilo afirmacije mladih igrača. Luka Vučko, Mladen Bartulović i Tomislav Bušić su ili potpuni anonimci uoči ove sezone, a puno afirmiraniji nije bio niti Mario Grgurović. Svi će se oni naći u početnom sastavu danas, a skupa nemaju niti 80 godina. Štimac i Baka su najavili rekonstrukciju momčadi, nadam se da ih priželjkivana današnja pobjeda neće maknuti s tog nauma jer je jasno da Hajduk nema kvalitetu. Ako se pobjedi lakše će se doći do Šafarića, Posavca, Mikulića ili Novakovića mojih želja u zimskom prijelaznom roku.

LISTA OZLIJEĐENIH
Prije nego što krenem na završni dio ove najave-analizu momčadi još kratki pogled na listu ozlijeđenih. Kod Dinama nažalost fali Damir Milinović najveća rupa u obrani, sreća u nesreći je da se na njegovo mjesto vraća još jedna rupa Andre Mijatović. Junak prvog derbija-Veldin Karić ima nekih problema, ali bi trebao igrati. Listu ozlijeđenih zaključuju Dalibor Poldrugač i Goran Ljubojević. Kod Hajduka nema dvojice iz prvih 11-Frane Ćaćića i Pabla Munhoza, posebno će faliti Urugvajac čija bi brzina dobro došla protiv spore Dinamove obrane.

ANALIZA-pozicija po pozicija
**slike su iz Slobodne, moj sastav se malo razlikuje

VRATARI

TVRTKO KALE vs. VLADIMIR VASILJ 6.5:6.0
-dosta je toga zajedničko ovoj dvojici. Oba su zakoračila u 30-te, a Vasilj je imao premijerni derbi ove sezone u Maximiru, dok će Kale danas debitirati(nisam ziher). Obojica spaduja među najbolje u HNL-u, a Tvrtko ove godine malo bolje brani od Vladimira koji je imao sjanu partiju protiv Vartexa, ali u ostalim utakmica je branio malo ispod očekivanja. Lagana prednost Hajdukovu vrataru.

ZADNJA LINIJA

LUKA VUČKO vs. VEDRAN JEŠE 6.0:6.5
-sadašnji i bivši mladi reprezentativac, malu prednost dajem Ješi jer je ove sezone igrač koji je najviše zapraprio Hajduku, prvo je s 2 gola donio Zagrebu trobod na Poljudu, a u premijernom nastupu za Dinamo opet je zatresao mrežu Hajduka. Vučko je definitvno igrač na kojeg će se u budućnosti računati više nego na Vedrana, čije je iskustvo veće.

HRVOJE VEJIĆ vs. ANDRE MIJATOVIĆ 6.5 vs. 5.5
-nije Vejić u "prošlosezonskoj formi", ali što tek reći za Mijatovića koji je sve samo ne suvereni zapovjednik obrane. Dinamo se nagutao dosta golova ove sezone na njegov račun, iako ne pljeni posebno sigurnošću Vejić rijetkom griješi. Obojica daju dosta golova glavom, Vejić češće.

MATO NERETLJAK vs. MARIO LUČIĆ 7.0 vs. 5.0
-Neretljak je ponajbolji obrambeni igrač lige, a Lučić je dosta pridonio tome da Cibalia ispadne i elitnog razreda. Jedina stvar koju Lučić dobro radi su slobodnjaci, u izvršavanju osnovnih obrambenih zadaća nerijetko ispada čak i smiješan. Labud je miljenik Torcide i pred punim Poljudom nikad nije razočarao. Što god rekli Neretljak je ipak reprezentativac.

VEZNI RED

DARKO MILADIN vs. MARIJAN BULJAT 6.0:6.0
-role playeri, Buljat je bolji u ofenzivni dok Miladin bolje zatvara u obrani i ima više iskustva. Trenutno obojica nisu u nekoj formi i bit će zapaženi u derbiju jedino ako kardinalno pogriješe. Njihov će se učinak mjeriti po tome koliko će štete Pranjić odnosno Bartulović napraviti.

MLADEN BARTULOVIĆ vs. DANIJEL PRANJIĆ 6.5:7.5
-Pranjić je mlad, a Bartul je još 4 godine mlađi. Pranjić je u odličnoj formi i uz Da Silvu je trenutno najopasniji igrač Dinama. Bartulović je impresionirao sve, ali u zadnje je vrijme u padu forme. Obojica su talentirani, ali Pranjić trenutno za klasu jači.

DARIO DAMJANOVIĆ vs. EDIN MUJČIN 5.5 vs. 6.5
-nije baš da su slični igrači, ali će danas igrati na sličnim pozicijama. Dinamo je toliko trkački moćan da Deda Mujčin mora trčati i za one kojima bi mogao biti otac. Damjanović može isto trčati, ali daleko je njegovo nogometno znanje od Dedinom kojeg "voli" i Baka.

NENAD PRALIJA vs. JASMIN AGIĆ 5.5 vs. 5.5
-vjerojatno obojica zaslužuju pola ocjene više, ali niti jednog ne mogu smisliti. Pralija ne može biti ono što Baka traži od njega-lider. S druge strane Agić može trčati i to je to, ove sezone niti ta trka nije na razini prijašnjih i njega već pritišću godine, a da ne govorim o Praliji koji je old-timer. Ako neko od ove dvojice zabije gol danas obrijat ću si glavu….

MARIO GRGUROVIĆ vs. NIKO KRANJČAR 6.5 vs. 6.0
-dvojica talentiranih kreatora igre, Grgurović se polako afirmira dok je Niko od najboljeg igrača lige došao na to da se svi sprdaju s njime. Grgurović nije konstantan od 5 utakmica 2 odigra loše, ali i to je bolje od onoga što je Kranjčar prikazivao ove sezone. Težak teren kakav će biti još je jedna prednost laganog Grge u odnosu na redovitog gosta slastičarnice Vincek.

NAPADAČI

TOMISLAV BUŠIĆ vs. EDUARDO 6.0 vs. 7.5-Brazilac je najvrijednijji igrač HNL-a, ove sezone je daleko iznad svih ostalih u Dinamovoj momčadi. Igrač zbog kojeg će i Arsenalovi scouti danas biti u svečanoj loži. Koliko god sam protiv toga da za reprezentaciju igraju naturalizirani igrači, davanje državljanstva Brazilcu se pokazuje kao jedan od rijetkih dobrih poteza HNS-a. Bušić uoči sezone nije bio niti 6. napadač, ali je izbio u prvi plan. Tipičan gol igrač, već je postigao 4 ove sezoze u maloj minutaži.

DRAGAN BLATNJAK vs. IVAN BOŠNJAK 7.0:6.5
-Blatnjak je najbolji igrač Hajduka, dok je Bošnjak uživao još bolji status 2001. kad je Hajduk osvojio naslov. Nekad je na Poljudu pisalo "Bole, bole, tovari te vole", a danas će biti najomraženiji igrač ne terenu. Obojica su all-round igrači, lagana prednost Blatnjaku koji je bolji strijelac.

TRENERI

BAKA SLIŠKOVIĆ vs. ILIJA LONČAREVIĆ 7.5 vs. 6.5
-dovođenje Bake za trenera je najbolji potez Uprave Hajduka unazad 5 godina, istina da ga često nema zbog obveza i u BiH reprezentaciji, ali ako tko može srediti ovu momčad onda je to Slišković. Lončarević je doveden kao gasitelj požara i čisto sumnjam da će prezimiti na Dinamovoj klupi, vrijeme koje će provesti na platnoj listi Dinama ovisi o tome koliko će brzo Mamić uspjeti nagovoriti Osima da preuzme momčad.

SUDAC

VLADO SVILOKOS-ovo je u najboljem slućaju 3. sudac u Hrvata. Edo Tripković je bez konkurencije naš najbolji sudac, ali pošto je iz Splita nema šanse da vodi najveći hrvatski derbi. Za Željka Širića nema objekitvnih razloga da mu se ne dodijeli ponovo ova utakmica, ali kao što znama on je dobio tkz. Mamićevu prehladu. Vladu očekuje Sizifov posao-kako god sudio onaj tko izgubi optužit će ga za krađu.

ZAVRŠNA REČENICA
Teško je vjerovati da ćemo gledati dobru utakmicu, bit će to ona varijanta s 70-ak prekršaja i 1-2 gola. Kao što sam već bezbroj puta ponovio nadam se pobjedi Hajduka. Neka Nada ovoga puta ne bude kurva. Pokušao sam biti čim manje neobjektivniji mislim da mi je donekle uspjelo. I ovo je sad zbilja zadnja rečenica…..

- 11:20 - Ispeci, pa reci. (2) - print - #

04.12.2004., subota

ZADAR 107:93 CRVENA ZVEZDA

Očekivano uvjerljiva pobjeda Zadra, tako Zadrani nastavljuju dobru seriju protiv srbogorskih klubova, ove sezonu su izgubili jedino od Reflexa. Atmosfera je ponovo bila odlična, osim verbalnog vrijeđanja nije bilo drugih sranja.

Zadar je krenuo agresivno, pogotovo Kyle Hill(18poena 7stealsa i 4asista) koji je danas sjano čitao linije pasa, ovog igrača ili volite ili mrzite, ja sam od onih koji mu nezamjeraju povremneno divljanje u napadu i tankiranje u obrani. Kako se vidi po rezultatu niti jedan trener neće biti sretan s obrambenim učinkom svojih igrača, pogotovo se to odnosi na Trifunovića koji je još jednom pokazao da nije trener velikh kapaciteta. Kako inače objasiti strategiju da on s Zadrom ide igrati run-and-gun košarku iako svi zanju da Zvezda nema igrače za taj tip igre, dok Zadru takva košarka najviše odgovora. Marko Banić je odigrao fenomenalno prvo poluvrijeme, u tom djelu igre zabio je 27koševa, činilo se da bi mogao postati prvi igrač u ovoj ligi koji će preći brojku od 40 poena, ali mu je nestalo benzina u drugom djelu tako da se zaustavio na 33 i 7skokova. Banić ima mnogo sličnosti s trenutnim MVP-em Eurolige Dejanom Milojević, obojica su fizički hendikepirani, ali zato imaju sjajnu tehniku na postu. Banić sljedeće godine vjerojatno neće proći na draftu, ali ima velike šanse da zaigra u NBA ligi nešto kasnije u karijeri. Todor Gečevski(14+10) je upisao još jedan double-double, ali danas nije igrao dobro, to se naravno odnosi na defanzivu gdje je odigrao vrlo mekano. Osim vodećeg tria Zadra ove sezone solidan su doprinos dali Johnson, Štemberger i Vladović, čiji povratak u optimalnu formi ide sporije od očekivanja.

Što se Zvezde tiče, nemam šta pametnog za reći Radulović mi je pobrao sve pametne rečenice. Prilično limitirana momčad, s puno solidnih igrača, a jedini vrhunski Jeretin još nije igrao ove sezone. Prema nekim najavama trebao je danas imati premijerni nastup, ali je to prolongirano. Andrew Wisniewski(26poena) najbolji je igrač crveno-belih u zadnje vrijeme, onaj koji je briljirao na početku sezone-Vuk Radivojević je strahovito pao u formi i gotovo je neprepoznatljiv. Pridošlica iz Lavova Slavko Stefanović(15) je dobro odigrao, ali ne radi se o nikakvom pojačanju jer takvih u Zvezdi imaju pun kurac. Dragojlović(13) je pozabijao neke poena pod košem, ali više zaslugom Gečevskog. Mislim da je Final 8 stvarno maximum što mogu ove sezone, još mi se vjerojatnijom solucijom čini da propuste završni turnir ove sezone.
- 19:30 - Ispeci, pa reci. (1) - print - #

03.12.2004., petak

7 veličanstvenih #4

Malo pomalo ovo postaje tradicionalna rubrika, check out koji su igrači upali na listu ovaj tjedan:

EDDY CURRY
-zadnjih 5 utakmica:18ppg 7rpg
-shock terapija je uspjela, Skiles ga je nakon dugo vremena izostavio iz početne petroke i Curry je proigrao, nije to još razina koju priželjkuju navijači Bullsa od njega, ali pobjeda protiv Lakersa je dobar početak. Tek mu je 21, iako igra već 4. sezonu u NBA ligi, budući All-star.

DWIGHT HOWARD
-zadnjii 5 utakmica: 14.4ppg 11.0rpg
-smartalo se da bi 18-godišnji Dwight Howard mogao poći stopama Kwame Browna, ali on je oduševio sve pogotovo što nitko nije očekivao da bude važan igrač već prve sezone. Već sad ima double-double prosjek, s tim da u napadu ne dobija mnogo lopti pa je 10koševa po noći više plod toga nego njegove slabe ofenzivne igre. Prije drafta je uspoređivan s Garnettom, pokazao je da su usporedbe zaslužene.

EMEKA OKAFOR
-zadnjih 5 utakmica: 19.4ppg 11.6rpg
-Emeka je isto vruć u zadnje vrijeme, međutim Howardu bih ipak dao prednost kad bi se sad birao Rookie godine. Okafor je 4 godine stariji, te igra u expanzijskoj momčadi, gdje je zapravo najbolji igrač. Okafor je tip igrača kao Zach Randolph ili Elton Brand, vrhunski igrači, ali ne i go-to-guysi barem ne u nekoj uspješnijoj momčadi.

TROY MURPHY
-zadnje 4 utakmice: 20.5ppg 11.0rpg
-prošli put su dominirali bekovi, a ovaj put visoki igrači. Troy Murphy je još jedan od njih.
Golden State će i ove sezone imati negativan score, a Murphy je jedina svjetla točka dosadašnje sezone. Imao je dosta problema s ozlijedama, ako ga ove godine zaobiđu mogao bi kandidirati za igrača koji je najviše napredovao. Mislim da će opravdati ugovor kojeg su mu Warriorsi produžili ovog ljeta.

JEFF MCINNIS
-sezona ukupno: 15.8ppg 5.0apg
-McInnis je poslije LeBrona najvažniji kotačić uspjeha Cavsa ove sezone, prošle je doveden u tradu s Portlandom i preporodio je momčad Paula Silasa, bili su u igri za playoff sve dok se Jeff nije ozlijedio kad su zaredali s 7-8poraza. Ove godine igra još bolje i zaslužio je i prije biti spomenut na ovoj listi.
Puca gotovo 50% iz igre što je odličan prosjek za beka.

LARRY HUGHES
-zadnjih 5 utakmica: 22ppg 7.2rpg 6.8apg
-ima sve predispozicije da postane superstar, ali on to još uvijek nije. Ove sezone ponovo igra s starom squadrom iz Warriorsa, na ovoj obali bolje stoje. Hughes igra odlično u zadnje vrijeme, kao i Wizardsi(dobili su 4 od 5). U dramatičnoj utakmici protiv Toronta ostvario je svoj prvi triple double karijere 33-10-10. Larry je i najbolji u ligi po ukradenim loptama-3po utakmici. Downside je 39% shoota iz igre.

BOBBY JACKSON
-zadnjih 5 utakmica: 22mpg 16.2ppg 3.8rpg
-Kings su slabo počeli sezone, ali u zadnje vrijeme su napravili impresivan niz. Slična stvar je i B-Jaxom, koji je zadnjih sezona najbolji 6th čovjek lige. Loša vijest je da si je 31-godišnji bek ozlijedio u utakmici protiv Memphisa tako da je neizvjesno hoće li nastupiti većeras protiv Indiane. Ove sezone ima manju minutažu bez obzira što Christie i Bibby ne briljiraju. Prošle je sezone većinu utakmica odgledao s tribine, što je možda i glavni razlog zašto su Kingsi ponovo imali slabu postsezonu.

7 veličanstvenih #3
7 veličanstvenih #2
7 veličanstvenih #1
- 21:05 - Ispeci, pa reci. (0) - print - #

02.12.2004., četvrtak

"Austrijski zločinac" nije kriv......

Deda Mujčin-jedan on najboljih DINAMO 2:2 HEERENVEEN
1:0 Bošnjak 15.min
2:0 Pranjić 57.min
2:1 Yildirim 84.min
2:2 Huntelaar 89.min

Gledatelja: skromnih 10.000

Tako blizu, a tako daleko....formalni oproštaj od Europe slijedi za 10-ak dana u Stuttgartu, dotad će živjeti nekakva nada da Dinamo može nakon 34 godine izboriti ostanak u Europi. Imali su sve i rezulat i igru i katastrofalnog protivnika i teren kao saveznik, ali to nisu znali iskoristiti. Kad je tako onda neka plaću i okrivljuju Stuchlicka ili kako se već zove.

Po meni je jedanaesterac postojao, dvojbeno je jedino je li prije toga bio foul na Štroku. Na usporenoj se snimci dobro vidi da kreten Milinović poteže Huntelaara ili koga već, to je zona slobodnog sudačkog uvjerenja kako će nam vjerojatno objasniti Goran Marić, da ga je dosudio Colina ne bi bilo niti riječi ovako je Stuchlick ispao "Austrijski zločinac"(kako ga je nazvao Mamić koji je plakao kao da mu je umrla mater). NIje kriv Fritz Stuchlick, kriv je Ilija...Uvijek se kod ovakvih situacija prstom upre u trenera, a ovaj put je to više nego opravdano. Svaki normalni trener bi kod 2:0 i 10-ak minuta prije kraja zatvorio utakmicu, međutim Ilija je bio pohlepan i želio napuniti mrežu Nizozemaca i sad mu se to obilo o glavu. Umjesto da uvede nekog stopera, on je uveo napadača i Dinamo je konstantno išao s 5-6 igrača u kontranapad, nakon jednog takvog u kojem je Karić izgubio loptu primili su i prvi pogodak. Yildirim je samo majstorski obavio ono što su mu Karić i Lučić ponudili.

Ovo je sve nekako nepovezano napisano, još nisam niti posložio dojmove, pa ne znam niti kako će sljedeća rečenica početi. Uglavnom Dinamo je odgirao najbolju partiju sezone, kad ne igra Niko Kranjčar sve to nekako djeluje brže, pokretljivije i jednostavnije, ipak trebao ga je Lončarević uvesti u zadnjih 15-ak minuta da stane na loptu i smiiri igru, kad je već izveo Dedu Mujčina što mu je samo još jedna od brojnih grešaka.

Ono što je Hereenveen danas odigrao u Maximiru vrijedi 0bodova!!! Kad usporediš ovu utakmicu s onom protiv Inkera dobiješ dojam da su Zaprešićani kvalitenija momčad. Osim tih zadnjih 5 minuta nisu imali niti jednu ozbiljniju šansu, uglavnom su napucavali loptu naprijed. Definitvno mi nije jasan onaj Vanderrupa na golu, a niti Huntelaar nije klasa kakvu sam očekivao s obzirom da ga traži "pola Europe". Svejedno riječ je o kvalitenoj momčadi.

S navijačke strane ovo je možda i najbolji scenario za Hajduk pred nedjeljni derbi, Dinamo je u šoku i nevjerici nakon ove ne samo tragične nego i iscrpljujuće utakmice, tako da će u Splitu vjerojatno biti definitvni knock-out Dinama ove jeseni. Jedini igrač kojeg se pribojavam je Eduardo Da Silva koji prerasta u veliku klasu i potpuno odskače od svih ostalih igrača, donekle ga prati Pranjić. Tragičar je bio jedan od najiskusnijih Veldin Karić, osim što je praktički skrivio pogodak, našao se u niz šansi i reagiro presporo ili je pak bio neprecizan.

Kao što sam napisao Dinamo ima samo teoretske šanse za plasman dalje, jer će Stuttgart biti maximalno motiviran, da barem Živković nije prodao utakmicu Nizozemcima.....
- 23:50 - Ispeci, pa reci. (3) - print - #

Zbogom Buro i ne vraćaj se......

Veliko olakšanje za sve navijače Splita, ovaj tupi stvor više neće upropaštavati splitski talenat.
Burić je toliko tup da s Rađom i Komazecom u sastavu nije uspio Zadru donijeti naslov prvaka Hrvatske, ipak to nije spriječilo Dina da ga angažira ove sezone. Vjerojatno nitko osim njega nije bio za dolazak ovog dokazanog propalice. Ova Splitova ekipa ne da može nego mora biti među prvih 8 Goodyeara, ali Burić je već sad napravio sve da možemo još jednu sezonu proglasiti neuspješnom. Zadnji je poraz stigao od Hermes Analitice u Ožujsko ligi, to je već drugi poraz Splita od amaterskih klubova prvi je bio protiv Triglava, ne podcjenjujem ja te klubove, ali te utakmice su trebali dobiti i zatvorenih očiju.

Burić u ovih nekoliko mjeseci nije napravio nikakav sistem igre, najbolje se to vidi u napadu gdje se lopta da u ruke Ukiću pa što bude. Naravno da neće svi problemi Splita nestati samim njegovim odlaskom, ali gore ne može biti. Jasno da Split nema novaca za neka velika trenerska imena, ali zar je zaista Nikša Bavčević koji se spominje kao najrealnija opcija pravo rješenje. Koliko znam, najveći klub kojeg je vodio je belgijski Pepinster, istina je da baš nemam neke informacije o njemu, ali da vrijedi nešto već bih čuo za njega. Umjesto da Perasovića još prošle sezone postavi za trenera, Dino je čekao dok ovaj nije odlepršao u San Fernando. Mislim da bi Rađa umjesto da se prepucava s Gurovićem preko novina trebao gasiti vatru za koju je mnogo kriv. Dakle, Dino ubuci patike i pokaži momcima kako se igra.....

Split je zadnjih sezona najbolje komparirati s Chicago Bullsima mnogo talenata, ali nikako da se napravi neki rezultat, pljugerski mentalitet već je dobro usađen među igrače te dvije momčadi....U zadnjih 5 godina ostvarena su 3 dobra rezultata. Repeša je s Vujčićem, Rencherom i ostalima osvojio 5. mjesto u tadašnjoj Suproleague. Rađa, Zdovc, Žižić i Sesar prekinuli su dominaciju Cibone u prvenstvu Hrvatske, a prošle sezone dogodio se jedini vrijedan rezultat ove momčadi-osvojen je kup Kreše Čosića. Puno, puno premalo za momčad kojea je nekad uživala reputaciju kakvu danas tek možda imaju Maccabi i CSKA. Jedini razlog zašto treba pogledati ovaj team je Roko Leni Ukić, ali niti njega nećemo još dugo gledati u žutom dresu, već sljedeće sezone će odušeljavati navijače u nekoj NBA dvorani.
- 19:27 - Ispeci, pa reci. (9) - print - #

01.12.2004., srijeda

Beograd: Hajduk 0:3 Partizan

Slika je malo poveća, ali toliko sam se šokirao kad sam vidio gdje se igra 1. SCG liga da sam to morao podjeliti s vama. Maknuo sam sliku jer se site dosta sporije učitava, ko je nije vidio neka pogleda ovdje

- 18:22 - Ispeci, pa reci. (4) - print - #

Nova glupost Nove TV& najava Climamio-Cibona

Glavni igrač Climamia-Miloš Vujanić u dvoboju s Derrickom Sharpom Nova TV se odlučila ove sezone prenostiti Goodyear ligu i Euroligu, i evo im pohvale za to.

Realizacija samog prijenosa je dosta problematična, često im nestane slike i tona, ali sad je problem u tome što prijenosa uopće neće biti. Većeras u 20.40h Cibona igra u Bologni protiv Fortutida, a umjesto izravnog prijenosa košarke, gledat ćemo američki film Ticker iz 1999. koji je već emitiran na istoj televiziji prije. To nije jedini primjer, prošlu subotu su prekinuli prijenos dramatične utakmice Split-Partizan da bismo gledali skijanje na kojem se ostalo do kraja, umjesto da pogledamo samo prijenos Janice. Prošlo gostovanje, ono protiv Efesa u Istanbulu također nismo mogli vidjeti u izravnom prijenosu nego tek u snimci oko ponoći.

Onaj kometartor, Domagoj Pancirov ili tako nekako je prirodna katastrofa, on uspije svojom glupošću u potpunosti zasjeniti stručnog Zdravka Radulovića. Kad igra Cibona protiv Zadra ili bilo kojeg našeg kluba ovaj otvoreno navija za Cibona. Često mu izleti:"to, bravooo" kad Cibosi daju koš. Ne mogu vjerovati da ću ovo napisat, ali Slavko Cvitković je profesor za tog idiota.

Da napišem nešto i o utakmici, pobjeda Cibone bi bila extrasenzacija, ona u Madridu je bila senzacionalna, a Fortutido puno jači od Reala. Repeša ima na raspolaganju velik broj kvalitetnih igrača. Prvi među jednakima je Miloš Vujanić koji ima sve ovlasti u napadu, osim njega imaju još 2 odlična talijaska beka-iskusnog tricaša Basilea i najboljeg dodvača u Europi-Gianmarca Pozzecca. Odlično je i američko krilo Ruben Douglas, koji je bio najbolji strijecal NCAA-a prije 2-3 godine. Vanjsku liniju upotpunjuju ,uz Bargnania, 2 najveća talijanska talenta-Marco Bellineli i Stefano Mancinelli. Prvi je klasični strijelac, a drugi manje talentiran, ali više all-round igrač. Jasko je obojici dao mjesto u rotaciji. Pod košem imaju dobar kvartet-Rančik, Smodiš, Bagarić, Lorbek, a sad su na žeton doveli i Amala McCaskilla igrača s NBA iskustvom koji ne bi trebao igrati veliku rolu. Od ovih igrača najbolji je Rančik, koji može igrati licem i leđima košu. Smodiš igra odlično ove sezone, sve više postaje pravi post igrač, premda mu je igra licem košu još uvijek najjači segment igre. Naš Bagarić i Erazem Lorbek dobijaju 15-ak minuta. O Bagariću ne treba pisati,a Lorbek je godinama bio najtalentiraniji slovenski igrač, ali je pogriješio što je otišao u NCAA. Ima dobru visinu i ruke, dobar je skakač, a scouti mu najviše zamjeraju nedostatk atletičnosti i masu. Bez obzira na to ima solidne šanse da bude izabran u 1. rundi sljedeće godine.
- 14:04 - Ispeci, pa reci. (5) - print - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

ICQ=293420227

Sportski blok
Blog blogova-MARKOMANIA
NBA rezultati
NBA Talenti Gumenjare
1.Nemanja Aleksandrov
2.Roko Leni Ukić
3.Predrag Samarđijski
4.Damir Markota
5.Uroš Tripković
6.Marko Tomas
7.Mile Ilić
8.Hrvoje Perić
9.Vuk Radivojević
10. Manuchar Markoishvili
11.Dragan Labović
12.Drago Pašalić
13.Jure Močnik
14.Marko Banić
15. Ivan Koljević


E-MAIL

Pošalji mi mail

Peticija za NBA na HRT-u
Hoću NBA

Linkovi


Blog.hr
-blog homepage
Forum.hr
-najbolji CRO forum
Monitor.hr
SportNet
-sportski site NO.1 u nas
NBA
-najposjećeniji sportski site
Livescore
-rezultati-nogomet, tenis, hokej
Sports Illustraited
-američki sportski site
ESPN
-također
WillHill
-najpoznatija kladionica
HRTsport
-sportski portal
Slobodna Dalmacija
-novine za Hajduk
Večernji
-novine protiv Hajduka
Vjesnik
-još jedne novine
Torcida
-site najjačih navijača
hoopshype
-NBA rumors....
Draftcity
-najbolji site o Draftu...
BLOGOVI KOJE ČITAM
redovito
Drito
-legenda
MARKOMANIA
-legenda u stvaranju
BRANKO
-misliš da znaš čitati?.
DINO
-Dino Dvornik
FREND
-koji ne plaća reklamu.
povremeno
NBA Murraya
-dobar info kad nemaš puno vremena
Hot
-softwear+najbolje dizajniran blog
Stanoye
-hip-hop
Dobrotvorna akcija




HRVATI u NBA

Popis "favorite" teamova

1. Hajduk
2. KK Split
3. Utah Jazz
4. Juventus
5. San Jose Sharks

TOP LISTA NAJDRAŽIH SPORTISTA
1.Roko Leni Ukić
2.Ivano Balić
3.Mario Ančić
4.Darijo Srna
5.Toni Kukoč

Naši po Europi

***NOGOMET***

NJEMAČKA

Zvonimir Soldo
Jurica Vranješ
Boris Živković
Marijo Marić
Tomislav Marić
Ivica Banović
Marino Biliškov
Robert Kovač
Niko Kovač
Ivan Klasnić
Josip Šimunić
Marko Babić
Filip Tapalović

ŠPANJOLSKA
Ivan Leko

FRANCUSKA

Ivica Mornar
Goran Rubil
Filip Marčić
Zvonimir Deranja

ENGLESKA
Eddy Bosnar
Igor Bišćan

ITALIJA

Dario Šimić
Igor Tudor
Ante Šerić
Saša Bjelanović
Igor Budan

***KOŠARKA***

Italija

Dalibor Bagarić
Siniša Kelečević

FRANCUSKA

Jurica Ružić
Hrvoje Perinčić
Davor Marcelić
Tomislav Ružić
Igor Perica

GRČKA

Slaven Rimac
Sandro Nicević
Davor Kus
Ivan Grgat
Damir Mulaomerović

ŠPANJOLSKA

Žan Tabak
Marijo Stojić

***RUKOMET***

ŠPANJOLSKA

Ivano Balić
Mirza Džomba
Pero Metličić
Velimir Rajić
Tonči Valčić
Patrik Čavar

NJEMAČKA

Blaženko Lacković
Ivan Vukas
Dragan Jerković


VIC DANA

Ivano Balić:
Niko Kranjčar: