06.12.2004., ponedjeljak

PETARDA-pregled liga Petice


SERIE A
-Juventus nastavlja u svom stilu opet su se provukli. Makedonac Goran Pandev doveo je Laziale u vodstvo strašnim golom, predriblao je četvoricu prije nego li je zakucao loptu u suprotan kut. Za Juventine je izjednačio Oliveira, a pobjedu je donio Zlatan. Inter je konačno stigao do 3. pobjede, glavna uloga je opet bila Adrianova koji je ugradio 3 gola u 5:0 pobjedu. Milan je u zadnjih 10 minuta okrenuo dvoboj u Parmi, traženi Gilardino je glavom donio vodstvo domačima, ali su Kaka i Pirlo u 89. minuti donijeli nova 3 boda na konto Rossonera. Roma nikako da spoji 2 pobjede zaredom, bez pola momčadi su protiv Sampdorie jedva izvukli remis. Idol navijača Cagliarija Gianfranco Zola je s 2 nova pogotka donio pobjedu južnjacima i ostanak na sjajnom 4. mjestu. Lecce je prekinulo krizu domaćom pobjedom protiv Livorna, gosti su vodili 0:1 i 1:2, ali je na kraju domačin dobio 3:2, sve se to dogodilo u rasponu od 28. minuta, pobjednički gol je zabio Giacomazzi na asistenciju Saše Bjelanovića koji je odgirao solidnu utakmicu. Isto ocjenu-6 je dobio i Igor Budan za svoju predstavu u još jednom porazu fenjeraša Atalante, Budan je iznudio jedanaesterac, ali niti iz te prilike gosti nisu postigli pogodak.

Došlo je do promjene na vrhu liste strijelaca. Adriano je svojim hat-rickom prestigao Vincenza Montellu. Prvi ima 13, a drugi 11 golova na svom kontu, Sheva je 3. s 9. golova.
Ovo je bilo neobično efikasno kolo, postignut je 31 gol, što je točno 3,1 po utakmici.

Na vrhu Milan i dalje drži solidnu prednost od 4 boda pred Juveom dok su svi ostali ispali iz utrke za naslov uključujući i najefikasniju i jedinu neporaženu momčad-Inter koji je skočio na 6. mjesto, ali imaju velikih 15 bodova manje od Torineza. Najveća iznenađenja su i dalje Udinese, Cagliari i Palermo koji su zauzeli pozicije između milanskog dvojca. Rimski velikanu su potonuli, oba se nalaze u donjem djelu ljestvice, Roma je na 11., a Lazio na 14. mjesto. Još gore stoji Parma koja velike financijske poteškoće plaća lošim plasmanom na tabeli, trenutno su 18. i do kraja sezone im predstoji velika borba za opstanak. Već sad bismo mogli otpisati Atalantu koja niti nakon 14 kola nije upisala pobjedu.
REZULTATI

BUNDESLIGA
-Najefikasnije ovogodišnje kolo Njemačke lige, statistika kaže da je postignuto 3.7 golova po utakmici. Najviše su ih vidjeli gledatelji u Sttutgartu gdje je zadnji Dinamov protivnik ove jeseni gostima iz Bochuma uvalio petardu. Iako rezultat 5:2 to ne sugerira, bila je to vrlo neizvjesna utakmica. Kamerunski reprezentativac Raimund Kalla si je prvo zabio autogol, a onda i asistirao Kuranyiu za drugi. Ipak gosti se golovima Edua i Maltritza vraćaju u egal, ali sjajan gol Hleba vraća prednost domaćima, opet Kuranyi i Meissner su dovršili posao. Zvonimir Soldo je naravno bio u postavi i asistirao za 2 gola, te zaradio vrlo dobru ocjenu 2.5. Živković i Vranješ su ostali na klupi do kraja dvoboja. Schalke je golom prošlogodišnjeg najboljeg igrača lige Ailtona odnio bodove s Westfallena i tako se izjednačio s Bayernom na vrhu tabele. FC Hollywood je posrnuo u Nurnbergu gdje su glavne uloge imali naši reprezentativci, junak je Ivica Banović, a tragičar Robert Kovač. Banović je dao sjajan centarshoot najboljem strijelcu lige Mareku Mintalu kod prvog gola, a zabio je i izjednačujući s bjele točke. Robert Kovač je napravio jedanaesterac na Banoviću, ali ga sudac nije dosudio. Kovač je pogriješio i kasnije kad je izgubio loptu pred svojim golom, pa je Brazzo bio prisiljen napraviti već spomenuti penal. Novinar Kickera je valjda popio nešto prije utakmice kad je Kovaču udjelio ocjenu 3, a Banoviću samo malo bolju 2.5. Svoje su navijače u ovom kolu posebno obradovali Hertha i Werder. Borrusia Monchengladbach nije popila 6 komada na Olimpijskom stadionu, Freiburg je pak istu porciju dobio na svojem terenu. Za Herthu je nastupio dobro igrao Joe Šimunić(2,5), dok kod Werdera nije bilo ozlijeđenog Klasnića. Zamijenio ga je Charisteas koji je postigao hattrick, što mu nije bilo nimalo teško s obzirom kakve su mu šanse servirali Klose i Micoud. Od naših je još nastupio Marko Babić, ali bolje da nije jer je bio najslabiji igrač na terenu u srazu Bayera i Wolfsburga kojeg su dobili crveno-crni s 2:1.

Spomenuti Marke Mintal i dalje je vodeći golgeter Bundeslige s 13 golova, iako je slovački reprezetativac po vokaciji vezni igrač. Slijede ga Miro Klose i Delron Buckley s 10 pogodaka, Maakay je zasad tek na 7.

Na vrhu su Bayern i Schalke s 33 boda, Stuttgart ima 3 manje, a s malom razlikom slijede najveće iznenađenje sezone Hannover, pravak Werder, Wolfsburg koji je u padu i Hertha koja je u sjajnoj formi. Na dnu su Hansa i Freiburg, a neočekivano loš je i Bochum koji se prošle sezone plasirao u Kup Uefe.
REZULTATI

PREMIER LEAGUE
-očekivani rezulati u ovome kolu, sve vodeće momčadi su ubilježile pobjede. Najteže je trebalo biti Chelsea koji je ugostio Newcastle na Stanford bridgeu, ali su došli vrlo lako do pobjede. Kad su postigli prvi gol igra Newcastla se raspala. Ponovo je pogodio povratnik Drogba, a treba ubilježiti i da je Mateja Kežman konačno uspio postići gol u Premiershipu-pogodio je s 11metara. Arsenal nakon dugog neuspješnog niza konačno se vratio na pravi put, naravno pobjedu im je donio Thierry Henry s 2 pogotka, od kojih je 2. nakon fantastičnog prodora. Istih 3:0 ostvario je i ManU na svom Old Traffordu, protivnik je bio idealan-Southampton. Svi očekuje da Everton konačno padne u formi, ali to nikako da se dogodi. Momci s Goodison i dalje igraju sjajno, ovaj put su napravili veliki preokret u kojem im je najviše pomogao branič Boltona Jaidi. Istu stvar su napravili i igrčai Velimira Zajeca koji tako i nakon drugog nastupa ima 100% učinak. Pobjedu Portsmouthu protiv zadnjeg West Bromwicha je donio Lomana Lua-Lua pogotkom u 89. minuti za konačnih 3:2. Liverpool opet nije uspio dobiti i čini se da će i ove sezone 4. mjesto biti maximum, u gostima kod Aston Ville su igrali 1:1. Igor Biščan ponovo nije bio u sastavu.

Thierry Henry čvrsto drži prvo mjesto na listi golgetera, ako se ne ozlijedi tamo će biti i na kraju sezone. Najveće prijetnja mu je njegov suigrač Robert Pires, koji ima 9 pogodaka na kontu kao i napadač Crystal Palaca Johnson. Najbolji strijelac Eura Milan Baroš drži 4. mjesto s 7 golova.

Razman na vrhu ljestice je ostao isti kao i prije ovog kola, Chelsea ima ljepu prednost od 5 bodova pred Arsenalom koji bježi Everotonu za bod. ManU je na 9 bodova minusa u odnosu na Mourhinovu squardu, ali u zadnje vrijeme igra sve bolje. Na dnu očekivano društvo Southampton, Norwich i WBA.
REZULTATI

PRIMERA-LA LIGA
-Barcelona gazi i dalje, na Nou Campu je stradala Malaga s 4:0, Ivan Leko nije igrao. Samuel Eto`o je s nova 2 pogotka došao na brojku od 12. ove sezone, nitko osim njega nema 2znamenkasti broj golova. Osim pobjedi Barce, navijači katalonskog klubu su se radovali i novom posrnuću Reala, na Madrigalu im je Villarreal otkinuo 2 boda. Valencia polako izlazi iz krize novu pobjedu su ubilježili na gostovanju protiv Albacetea, u završnici im je 3 boda donio Xisco. Minimalnu, ali već 8. pobjedu je Espanyolu donio najbolji strijelac kluba Raul Tamudo. Najuzbudljivija utakmica se igrala u Mallorci gdje su domaći do 80. minute bili u zaostatku od 2 gola protiv konkurenta za opstanak Numancie. Bivši igrač Partizana Andrija Delibašić je smanjio zaostatak, a Garcia svojim pogocima donio pobjedu. Domaće nije smetalo niti to što im je u međuvremenu isključen vratar. Istim rezultatom je pobijedio i Atletico Madrid, a Deportivo i dalje ne može nikoga pobijediti.

Kamerunac je uvjerljivo najbolji strijelac lige, a slijede ga Ismael Urzaiz i Riccardo Oliveira. Ronaldo i Torres su postigli tek po 7 golova.

Barca svakim kolom sve više odmiče Realu i prvenstvno bi moglo biti odlučeno mnogo prije kraja, jer niti ostali klubovi koji su inače u igri za naslov ne briljiraju. Barcelona ima prednost od 9 bodova u odnosu na Reala koji još uvijek drži 2. poziciju iako ima isti broj bodova kao i drugi klub iz Barcelona-Espanyol. Valencia je ostala na 4. mjestu, a TOP 5 zaključuje Sevilla. S dna se pobjedom pomaknula Mallorca i to mjesto prepustila svojem suparniku Numanciji, razlika među klubovima s dna nije velika tako da zadnji ima samo 5 bodova manje od 13.
REZULTATI

LA CHAMPIONNAT
-vrlo slabo kolo u najslabijoj od ovih 5 liga, samo 16 golova u 10 utakmica. Jedina utakmica u kojoj su gledatelji vidjeli više od 2 pogotka je bila ona u Caenu gdje je Marseille s novim trenerom Phillipeom Troussierom došao do pobjede ponajviše zahvaljujući mladom Bamogu(čovjek s slike) koji je dao 2 gola. U derbiju Auxerrea i Bordeauxa nije bilo golova, baš kao i u susretima St. Etienne-Toulouse i Strasbourg-Sochaux. Lider Lyon nije uspio pobjediti na Korzici, činilo se da će pogodak Juninha u 87. biti odlučujući, ali je Pereira 3 minute kasnije ipak donio izjednačenje Ajacciu. Jedini koji ih kako tako prati Lille je isti rezulat ostvario na Parku prinčeva, i oni su propustili vodstvo. U jedinoj utakmici u kojoj je nastupio neki naš igrač Monaco je pogocima Kallona i Chevantona svladao Rennes za koji je loše igrao Ivica Mornar koji je zamijenjen sredinom drugog poluvremena.

7 pogodaka je dovoljno za mjesto na čelu liste strijelac Francuske lige, taj uvjet su ispunili Kallon, Freir, Lucas i Pagis. Slijedi velika grupa igrača s 6 i 5 pogodaka, od kojih su najzvučnija imena Adebayor, Pauleta, Agali i Juninho.

Razlika između neporaženog Lyona i Lillea je ostala 5 bodova, Marseille se probio na 3. mjesto s 9 bodova manje od lidera. U boju za Ligu prvaka su Monaco, Sochaux, Auxerre svi imaju po 26 bodova, a bod manje ima Bordeaux koji je već zabilježio 10 remija. Paris SG sljedeće godine neće igrati u Ligi prvaka, u tome im neće pomoći niti suspenzija Vahid Halilhodžića. Na začelju je noviprvoligaš Istres, ispred kojeg su Ajaccio, Strasbourg i Bastia.
REZULTATI
OSTALE LIGE
-odigran je veliki Grčki derbi. Domaćem Olympiacosu je pobjedu donio zaboraljeni as-Rivaldo. U porazu gostiju 1:0 jedino je od naših Silvio Marić nastupio, iako je igrao 90minuta nije uspio napraviti ništa konkretnije osim brojnih prekršaja. U Portugalu Petar Krpan svojim promašajima izluđuje navijače Leirie, ovaj put je jednu priliku i iskoristio i postigao svoj 4. prvenstveni pogodak. U Belgiji pak Club Brugge Butine i Balabana dominira prvenstvnom. Obojica su bili u početnoj postavi, Balaban ovog puta nije uspio zabiti, ali je iznudio isključenje. U Ukrajini je nastup ubulježio jedino Darijo Srna koji je igrao full-time u pobjedi Shakthara protiv Volyna. Rangers je odigrao tek 1:1, Pršo je igrao 90 minuta i zabio taj jedini pogodak Gersa

- 17:10 - Ispeci, pa reci. (3) - print - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

ICQ=293420227

Sportski blok
Blog blogova-MARKOMANIA
NBA rezultati
NBA Talenti Gumenjare
1.Nemanja Aleksandrov
2.Roko Leni Ukić
3.Predrag Samarđijski
4.Damir Markota
5.Uroš Tripković
6.Marko Tomas
7.Mile Ilić
8.Hrvoje Perić
9.Vuk Radivojević
10. Manuchar Markoishvili
11.Dragan Labović
12.Drago Pašalić
13.Jure Močnik
14.Marko Banić
15. Ivan Koljević


E-MAIL

Pošalji mi mail

Peticija za NBA na HRT-u
Hoću NBA

Linkovi


Blog.hr
-blog homepage
Forum.hr
-najbolji CRO forum
Monitor.hr
SportNet
-sportski site NO.1 u nas
NBA
-najposjećeniji sportski site
Livescore
-rezultati-nogomet, tenis, hokej
Sports Illustraited
-američki sportski site
ESPN
-također
WillHill
-najpoznatija kladionica
HRTsport
-sportski portal
Slobodna Dalmacija
-novine za Hajduk
Večernji
-novine protiv Hajduka
Vjesnik
-još jedne novine
Torcida
-site najjačih navijača
hoopshype
-NBA rumors....
Draftcity
-najbolji site o Draftu...
BLOGOVI KOJE ČITAM
redovito
Drito
-legenda
MARKOMANIA
-legenda u stvaranju
BRANKO
-misliš da znaš čitati?.
DINO
-Dino Dvornik
FREND
-koji ne plaća reklamu.
povremeno
NBA Murraya
-dobar info kad nemaš puno vremena
Hot
-softwear+najbolje dizajniran blog
Stanoye
-hip-hop
Dobrotvorna akcija




HRVATI u NBA

Popis "favorite" teamova

1. Hajduk
2. KK Split
3. Utah Jazz
4. Juventus
5. San Jose Sharks

TOP LISTA NAJDRAŽIH SPORTISTA
1.Roko Leni Ukić
2.Ivano Balić
3.Mario Ančić
4.Darijo Srna
5.Toni Kukoč

Naši po Europi

***NOGOMET***

NJEMAČKA

Zvonimir Soldo
Jurica Vranješ
Boris Živković
Marijo Marić
Tomislav Marić
Ivica Banović
Marino Biliškov
Robert Kovač
Niko Kovač
Ivan Klasnić
Josip Šimunić
Marko Babić
Filip Tapalović

ŠPANJOLSKA
Ivan Leko

FRANCUSKA

Ivica Mornar
Goran Rubil
Filip Marčić
Zvonimir Deranja

ENGLESKA
Eddy Bosnar
Igor Bišćan

ITALIJA

Dario Šimić
Igor Tudor
Ante Šerić
Saša Bjelanović
Igor Budan

***KOŠARKA***

Italija

Dalibor Bagarić
Siniša Kelečević

FRANCUSKA

Jurica Ružić
Hrvoje Perinčić
Davor Marcelić
Tomislav Ružić
Igor Perica

GRČKA

Slaven Rimac
Sandro Nicević
Davor Kus
Ivan Grgat
Damir Mulaomerović

ŠPANJOLSKA

Žan Tabak
Marijo Stojić

***RUKOMET***

ŠPANJOLSKA

Ivano Balić
Mirza Džomba
Pero Metličić
Velimir Rajić
Tonči Valčić
Patrik Čavar

NJEMAČKA

Blaženko Lacković
Ivan Vukas
Dragan Jerković


VIC DANA

Ivano Balić:
Niko Kranjčar: