Hoćemo kuću!

nedjelja, 10.01.2010.

Kako je sve počelo

Sve je počelo kada smo se upoznali. No tada još nismo znali da ćemo graditi kuću. Moglo bi se reći da smo o tome počeli ozbiljno razmišljati u svom podstanarskom stanu kojeg smo dijelili s našim najdražim žutim psom, ali i bezbrojnim predmetima koji, osim za bavljenje našim hobijima, većinom služe da zatrpaju svaki slobodni kvadratni centimetar stana. Maloga stana.
Zapitali smo se da li želimo život provesti u gajbi od 40 kvadrata ili ipak možemo uživati u blagodatima svoje kuće, sigurnog parkinga, vrta i svega ostaloga što ide s tim.
Jednostavnim množenjem željenih kvadrata stana s prosječnom astronomskom cijenom kvadrata u gradu Splitu i okolici došli smo do zaključka da za tu istu svotu možemo napraviti svoj mali raj.
Sve je počelo 2007. godine kada smo nakon više od pola godine čitanja svih mogućih oglasa u Slobodnoj i kontaktiranja nekoliko agencija pronašli parcelu. Zapravo, to je bila druga parcela koju smo uopće išli pogledati. I odmah smo rekli da je uzimamo! Ne zato što je savršena, već zato što je tražena cijena bila najviše što smo mogli dati, a cijene su rasle iz dana u dan. Nismo imali iluzije da je naš budući kvart oličenje urbane arhitekture jer su SVE građevine bespravno izgrađene. Mi smo odlučili sve raditi po slovu zakona. Što je značilo da ćemo morati čekati...

Ipak, jednoglasan sud svih koji su vidjeli parcelu bio je - ovdje će jednog dana stajati lijepa mala kućica!
- 18:56 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.