HKUD PETAR ZRINSKI - VRBOVEC

ponedjeljak, 05.06.2006.

Umro Dragutin Persoli - predsjednik HKUD-a 1991/92

1948-2006


Obavještavamo sve prijatelje Zrinskog da je nakon duge bolesti umro gospodin Dragutin Persoli, te da će posljednji ispraćaj biti 06.06.2006. u 16 sati na gradskom groblju u Vrbovcu.

Rodio se u Vrbovcu 23. srpnja 1948. gdje završava osnovnu školu, nižu glazbenu školu, zatim srednju i višu elektroničku školu u Zagrebu. Doškolava se u Niirnbergu, u Niederlassungu tvrtke "Grundig". Radi kao stručni procjenitelj i sudski vještak u osiguravajućem društvu "Croatia" te ima vlastiti TV-servis.
Amaterski se baveći poviješću Vrbovca i okolice, sakupio je tisuće knjiga i listina od kojih mnoge govore o njegovom rodnom kraju. Osnovao je vlasitu likovnu koloniju "Zbirka umjetnina Persoli". Zahvaljujući prijateljstvu i druženju s pjesnicima, estradnim i likovnim umjetnicima, mnogi od njih pohodili su grad Vrbovec te nas duhovno obogatili.
Član je vrbovečkoga ogranka Matice hrvatske u kojem je obavljao i dužnost predsjednika. Član je Crkvenog odbora župne crkve sv. Vida. Bio je predsjednik HKUD-a "Petar Zrinski". Gradu Vrbovcu poklonio je bistu Marije Jurić Zagorke koja se nalazi u vrbovečkom parku, a osnovnoj školi, u teška ratna vremena, pet stotina knjiga kojima su nagrađeni svi odlični učenici.
Zasadio je arboretum sa 124 vrste drveća koji će, i kad nas ne bude, biti na ponos ne samo njegovoj obitelji, već i cijelome Vrbovcu.

Dragi Dragutine!


Baš kako Ste uvijek govorili i u monografiji HKUD-a Petar Zrinski napisali:
"Prije nogo kažemo tko smo, valja reći tko smo bili",
tako smo u sezoni '91.-'92. dok Ste bili predsjednik bili raspjevani zbor, rasvirani tamburaši i rasplesani folklor.
Bili smo sretni i bogatiji, bogatiji za jednog velikog čovjeka koji je usmjeravao Zrinski na putu u budućnost. Kratko ste bili naš predsjednik no puno je Vašeg duha ostalo s nama.
Upravo zbog tog duha ćemo i danas kad nismo sretni pjevati, pjevat ćemo jer Ste nam jednom prilikom napisali:

"Kad jednom na Zemlji ne bude nas, svijet će biti svijet;
kad nam se izgubi svaki trag i glas, svijet će biti svijet.
I prije nego smo bili mi, svijet je bio svijet.
I nama kad kucne posljednji čas, svijet će biti svijet."


Hvala Vam što smo postali ovakvi kakvi bez Vas sigurno ne bi bili!

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo "Petar Zrinski"

- 19:41 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 02.06.2006.

Novi voditelj tamburaškog orkestra

Zbog novih obaveza koje su zadesile dosadašnjeg voditelja tamburaškog orkestra gospodina Ivana Gazibaru, 20.04.2006. zamijenio je gospodin Igor Kudeljnjak iz Križevaca.


Novom voditelju želimo puno uspijeha u radu te poslušan i kvalitetan tamburaški orkestar.

- 21:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Mail adresa

Obavještavamo da naša udruga ima novu mail adresu:

petarzrinski@gmail.com


- 21:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se