Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Sve o Hitmanu

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

četvrtak, 16.07.2009.

Hitman: Blood Money

Hitman: Blood Money recenzija


Nakon toliko nezgoda, odgoda i svega ostalog na naše ekrane ponovno se, u još ljepšem, vrućem i ćelavijem dizajnu, vraća Agent 47. Dali se ovaj nastavak može pohvaliti nekim napretkom od katastrofalnog Contracts-a, doznajte u ovoj recenziji.

U najnovijem "Hitman" nastavku ponovno su posrijedi najnovije misije namjenjene isključivo, od strane agencije, za našeg dragog klona Agenta 47, koje jednostavno mora prihvatiti :) i krenuti u nove životne izazove:). Odmah na početku moram skrenuti pažnju na najnoviji feature "Blood Money" koji je i najzanimljiviji dio ovog nastavka, no o tome ćemo kasnije.

Igra je podijeljena na 13 raznovrsnih levela, koji nemaju neku međusobnu povezanost, ali kao takvi tvore priču. I dalje je cilj svake misije na što precizniji i tiši način ukloniti metu, što se postiže s jednim predivnim izumom zvanim Fiber Wire :).

Nakon svakog završenog levela, dobiti ćete detaljnu statistiku o svojim podvizima unutar levela ovisno dali ste igrali stealth ili "ubi sve živo i neživo" stilom. U odnosu na dotično agencija će vas nagrađivati određenim svotama novca, odnosno "krvavim novcem". Sigurno se pitate što s tim "Bloody" novcem...pa, zvuči li vam zanimljivo da od toga "krvavo zarađenog novca" na svoj revolver dodate nekoliko upgradeova, npr. prigušivač, laser i ostale igrarije te time budete još bolji i efikasniji u napredovanju. Svaka vrsta oružja ima u prosjeku 10-ak upgradeova, no ukoliko ne želite ne morate ih ni nabavljati, ali osobno ih preporučujem jer je igra još zabavnija kada na svoj pištoljčić fiksirate laserski zoom:). Upravo taj novi feature donosi svježinu u Hitman serijal, za razliku od svog prethodnog nastavka.

Osim što imate više načina za uspješan završetak misije, igra vam nudi i da se prerušavate u svaki mogući odjevni predmet koji zateknete na ulici:). Iz dotičnog logički možete zaključiti da se za uspješan završetak levela morate preoblačiti kako bi odvukli pažnju potencijalnim čuvarima, policajcima... Ukoliko mislite da ubojica mora biti tih i profesionalan, onda ćete sigurno imati dosta posla oko realiziranja dotičnog. Tako nećete ostaviti za sobom svoje prepoznatljivo crno odijelo jer će vas njegovo "spašavanje" koštati određenu svotu novca. Same shit je i sa specijalnim oružjem koje nosite na misiju. Dodatan trošak su i svjedoci koje ostavljate, a snimka na kojoj šećete mjestom ubojstva nije nimalo dobra stvar. Sve to pridonosi povećanju vaše "notornosti", pa vam zbog dotičnog neće biti nimalo lako u sljedećoj misiji. U biti svaki posao koji obavite donosi ogromnu količinu novca pa si možete priuštiti sređivanje bilo kakvog problema plaćanjem "kazni", a još uvijek će vam ostati dovoljno love za nadogradnju opreme. Da je IO Interactive malo više posvetio vremena tom segmentu, novi nastavak bi bio puno, puno zanimljiviji. Ovisno na kojem nivou težine igrate igra zan biti podosta teška, inače, nemojte igrati na najlakšem nivou (Rookie) jer ćete samo pokvariti fenomenalnu igru.

Što se tiče tipova zadataka, većinom se svode, kao što sam spomenuo, na ubij toga i toga, i bježi. Ako ćete kroz čitavu igru vapiti za nečim što bi razbilo tu monotoniju, način možete potražiti u odličnoj grafici, tako da nije ni čudo što je za igranje na low detaljima potrebna grafička kartica koja podržava Shader Model 2.0. Dolaskom novog nastavka Agent 47 dobiva i neke nove mogućnosti, pa ovog puta ćete moći koristiti ljude kao štitove, moći ćete leševe skrivati u određene sanduke, skrivati se u ormar i sl.

Međutim, ono što kvari ukupni dojam dotičnog nastavak je upravo AI koji je tokom igre blago rečeno, "ubi bože". Iako osim toga igra nema nekih većih propusta, dotični je dovoljan da bi se ugrozila ukupna igrivost. Na kraju svega vrijedi reći, da se Hitman konačno vratio svojim korijenima stoga ukoliko imate 350 kn viška, definitivno nabavite i odigrajte.



- Komentari (0) - Isprintaj - # -

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.