the quick brown fox

subota, 06.11.2004.

EINSTURZENDE NEUBAUTEN
"Total eclipse of the sun"
(1999. Rough trade)
"Silence is sexy"
(2000. Zomba records-Rough trade)

Nojbauteni strajkaju agen! Odličan 19-minutni singl bio je uvod u također odličan album. Sa singla je samo "Sonnenbarke" na albumu, a odlična naslovna (u dvije verzije) i " Helium " nisu, što je dobar razlog za nabavku singla - uz što je omot izvrstan - kroz dvije rupice na omotu s CD-a možete vidjeti kad će biti sljedeće pomrčine sunca, sve do 31.5.2003. kad je u 3.37 pomrčina na Islandu!

Album (izvrstan omot je u digi-packu, sa svim tekstovima) otvara uspotirana ( na Prodigy način) "Sabrina" s hipnotičkim refrenom "I wish this would be your color" koji vam se uvlači pod kožu. U "Sonnenbarke" poručuju "Komm mit mir", odlične su i: "In circles", "Alles", "Redukt"... Album ima ukupno 87 minuta, naravno nije sve na jednom CD-u.

Petnaesta pjesma, 18-minutna "Pelicanol" je na zasebnom CD-u i najluđa je od svih pjesama. Dovoljno je reći da je Pelicanol u prijevodu - school glue, pa vam je jasno da ovu pjesmu ne možete u potpunosti doživjeti bez određenih stimulansa (pogotovo krčanje i vrištanje na kraju, ipak ne takav atak na uši kao kod "headcleaner" s "Tabula rasa" albuma...

ENB koračaju ka novom tisućljeću kao jedan od najpripremljenijih bendova jer i tekstovima (znanost, religija...) i muzikom (tu nisu nikad kuburili eksperimentima, osim što su vremenom stišavali buku, nalik na SONIC YOUTH) i dalje će utjecati na nove bendove. "Silence is sexy. So sexy. As sexy as death... Your silence is not sexy at all."

U bendu su: BLIXA BARGELD - vocals..., ALEXANDER HACKE - bass..., N.U.UNRUH - percussion..., RUDOLF MOSER - percussion, drums..., JOCHEN ARBEIT - guitars...

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>