web statistics
Za unuke - Hello Yellow - Blog.hr

Hello Yellow

četvrtak, 04.09.2008.

Za unuke

Kad se sve spoji, to ti je zapravo - Kratak spoj!

dan za pamćenje. dan kao tri godine.
"ne može, fali papirologije, administracija zakazala, autobus zakasnio, doktorica otišla u mirovinu dok Vas nije bilo. jeste li uplatili prvu ratu? ne dam ključ dok ne platite. kad Vam je ispit? mjesec dana kasnije jer je profesor produžio ljetovanje. ne, nema veze što će tada službeno rokovi već proći. a što je to ovdje uopće službeno? i što je nas briga što Vama treba diploma, ili nedajbože posao? obratite se nadređenom. ako nije na ribanju. pauza za ručak mu je upravo završila pa pokušajte. ne, nema ga. vjerojatno je u wc-u. loš ručak stoposto. ma ne vjerujem. ne, ne znamo što Vam sve treba ni koji su uvjeti. inače to traje 18 dana, ali ako Vam se stvarno žuri, po ubrzanom procesu ćemo Vam srediti da to bude gotovo u samo 2 tjedna. nije nama problem..."

I sve to skupa na Vi. s velikim V. iz poštovanja.

ne dam da mi to ostane dan koji se priča unucima. sutra ga mijenjam. iz korjena. sutra će V zaista biti veliko - sutra ću ja biti Velika. i reći što mislim. i dokazati što znam. i, najvažnije, tražiti što je moje. tražiti i dobiti matematički razgovor. sintezu onog što me čeka i analizu onog što ja čekam. držim si fige, trebat će. pa i ako se od njih smotam i padnem. barem ću biti u komadu, i to složena. držim si i palčeve, grgurove, ili čijegod. protrljat ću dobro i duboko udahnuti. zlu netrebalo.

zagrađena na parkingu. ujutro sjedam na sirenu. i ne skidam se dok se svi ne nestanu. ako ni to ne upali, grebem ključevima svako auto po redu. s obje ruke. sinkronizirano. pa da vidimo tko ovdje ostavlja trag.

E!
- 00:56 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.