Hatepogodak

utorak, 01.05.2007.

Kralj je mrtav? Živio kralj!

Od kako je izišla Vista mnogi govore o Microsoftu kao o posrnuloj firmi. Zaboravlja se da Microsoft nije samo Vista (koja se stvarno loše prodaje). Prije par dana Microsoft je objavio rezultate svog poslovanja, pa da vidimo što kaže malo matematike koja je dosta egzaktna znanost.

U prvom tromjesečju ove godine Microsoft je imao 14,4 milijardi dolara prometa, te 4,93 milijarde dolara neto prihoda (dakle nakon odbijanja troškova). Dakle, Microsoftov dnevni neto prihod je 55 milijuna dolara. Svaka 24 sata op-cup 55 milijuna dolara čiste love.

Ali brojke puno više govore kada se usporede sa brojkama nekih drugih velikih poduzeća. Uz malo matematike dolazi se do podatka da Microsoftu treba:

- 10 sati da nadmaši tromjesečni neto prihod firme najveće Linux firme Red Hat od 20,5 milijuna dolara
- 4 dana da nadmaši tromjesečni neto prihod lanca kafića Starbucks od 205 milijuna dollara
- tjedan dana da nadmaši tromjesečni neto prihod firme Nike od 350,8 milijuna dolara
- dva tjedna da nadmaši tromjesečni neto prihod McDonald's-a od 762 milijuna dollara
- dva tjedna za Apple-ovih 770 milijuna neto prihoda
- 18 dana za Google-ovih 1 milijardu neto prihoda
- 23 dana da nadmaši CocaCola Company koja ima 1,26 milijardi neto prihoda itd.

Nije loše za firmu na samrti.

- 18:27 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se