Hatepogodak

četvrtak, 07.12.2006.

Hrvatski blogeri srušili server servisa Blogger.ba

Zbog velikog broja posjeta hrvatskih blogera bosanskom blog servisu Blogger.ba u okviru akcije "Blogerske igre bez granica" tijekom današnjeg dana došlo je do pada servera.

Naime, bosanski servis Blogger.ba nije bio u stanju podnijeti tako velik broj posjeta popularnom blogu

http://zekozna.blogger.ba

prvog hrvatskog cross postera i regionalne legende Zekota Znaota.

Iz bosanskog servisa Blogger.ba su nam javili kako je u tijeku nadogradnja servera kako bi se mogao podnijeti povećani broj posjetitelja iz Hrvatske. Servis Blogger.ba ispričava se svim hrvatskim blogerima koji su otvorili ili tek planiraju otvoriti blog u okviru cross posting mirovne inicijative na ovim neočekivanim tehničkim problemima.

- 22:46 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Blogerske igre bez granica

Ne pišem redovito. Shvatio sam davno da što više stavova imam to je veća šansa da budem glupan većem broju ljudi. Sada ćete dobiti i teoretski dokaz. Malu preradu jednog starog posta iz jedne druge inicijative.

Teoretski postoji skup od 23 da/ne pitanja (8 388 608 kombinacija) na koja će svaki građanin Hrvatske i BiH imati jedinstven skup odgovora. Svojevrstan osobni kod od 23 binarne znamenke. Ideološki JMBG. Tako svaka osoba iz vaše okoline uključujući i vašu obitelj i najbliže prijatelje ima barem jedan stav suprotan vašem osobnom.

OK, sve se slažemo, ali kako možeš biti protiv EU?!?
OK, sve se slažemo, ali kako možeš govoriti da je u komunizmu bilo bolje?!?
OK, sve se slažemo, ali kako možeš reći da su hrvatski, srpski i bosanski isti jezik?!?
OK, sve se slažemo, ali kako možeš biti za smrtnu kaznu?!?
OK, sve se slažemo, ali kako možeš reći da je Tito bio dobar državnik?!?

i tako dalje. U našoj podijeljenoj regiji ne bi trebao biti problem pronaći samo 23 pitanja oko kojih se ne slažemo. (Statistička napomena: pitanja moraju imati nisku međusobnu korelaciju.)

Iz toga možemo izvući 2 osnovna zaključka:
1. zbog najmanje jednog stava sve ostale ljude u Hrvatskoj i BiH možete smatrati nerazumnim glupanima
2. zbog najmanje jednog stava svi ostali ljudi u Hrvatskoj i BiH mogu vas smatrati nerazumnim glupanom

Nezgodno ali statistički istinito. Najbolje da se pomirite sa tim. Nema vam druge. Jer "resistance is futile". Ukoliko pokušate promijeniti sebe brzo ćete shvatiti da nema smisla. Možete se samo prilagoditi stavovima jedne osobe što ne mijenja puno na stvari. Možete isto tako pokušati promijeniti stavove svih ostalih, ali postoji dobra šansa da vas u tom slučaju svi ostali počnu smatrati glupanom na kvadrat.

Sada kada sam nazvao sebe, vas i sve oko nas glupanima možemo na jednoj ravnopravnoj osnovi krenuti rješavati neke druge stvari. Postoji skup od n-23 pitanja za koje postoji šansa da se slažemo o njima. Ili barem velika većina. Ukoliko se počnemo baviti zajedničkim rješavanjem tih pitanja umjesto da nazivamo jedni druge glupanima napraviti ćemo bolji posao i bolju budućnost za svoju djecu.

Etnički čisti blog servisi kakvi su danas ne služe poticanju razgovora iako je sam internet i blog medij dijaloga. Ukoliko ne možemo razgovarati niti na blogu kako onda očekivati da surađujemo na drugim poljima u stvarnom životu?

Uvijek ima onih koji govore kako je bolje šutjeti. Onih koji slijede politiku «ne talasaj». Onih koji govore da nema smisla govoriti jer nitko ne sluša. Samo oni koji najglasnije zagovaraju šutnju najčešće niti nemaju što za reći.

Ukoliko uspijemo započeti razgovor na blogu imati ćemo nešto o čemu ćemo razgovarati kada se susretnemo osobno. Uspjeti ćemo u sugovornicima prepoznati ljude, a ne stereotipe koje su nam stvorili mediji zadnjih 15 godina. A onda se možemo posvetiti pronalaženju drugih n-23 tema na kojima se možemo složiti.

Ako se zajednički posvetimo rješavanju problema da je dijalog među ljudima različitih nacionalnosti prestao sa vremenom ćemo naučiti tolerirati bijednih 23 stava po kojima je svaka osoba jedinstvena bez obtira na nacionalnost i po kojima se nikada nećemo uspjeti složiti. Posla sa n-23 teme ima za cijeli život. Možda onda ostavimo djeci u nasljeđe neka druga zabavnija 23 stava po kojima će se razlikovati

OK, sve se slažemo, ali kako možeš reći da su montažne kuće bolje od zidanih?!?
OK, sve se slažemo, ali kako možeš reći da su plaže sa oblutcima bolje od pješčanih?!?
OK, sve se slažemo, ali kako možeš reći da je Linux bolji od Windowsa?!?

- 00:05 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 05.12.2006.

Best of Blogger.ba - alabrale

Kao prvu legendu bosanskog bloga čast mi je predstaviti

http://alabrale.blogger.ba

Vodič o ispravnom korištenju dalmatinske kulture.

Razloga da on bude prvi je više. Prije svega on je legenda. To bi bilo dovoljno ali ima još razloga. Ipak se prvi uvijek pamte. Nekako je poveznica Dalmacije i Bosne. A i slika koju ima u lijevom boxu mi je upala u oči. Nekako izgleda kao maskota ove moje inicijative. A i čovjeku je jučer bi rođendan pa eto moja čestitka.

Ako tražite inteligentni humor ovaj blog je mjesto koje želite posjećivati. Osim što piše fenomenalno smiješne i pitke postove Kontinentalac (nick autora) piše redovito tako da ćete vjerojatno već sutra imati novu turu pravog bosanskog humora.

Inače jeste li primjetili kako svaka rasprava zamire kada se u komentarima bilo kojeg bloga pojavi neki post tipa "Supač ti je blog, posjeti moj." Ma mogla bi rasprava biti o smislu života i trenutak prije nego netko ostavi sažeti smisao "života, svemira i svega ostalog" pojavila bi se u obliku kataklizme neka Tajči i ostavila svoj "Supač to je blog, posjet moj." komentar i svaka rasprava bi zamrla i nikada se ne bi nastavila.

Primjetio sam da na Blogger.ba još nema Tajči. Sve neka dobra ekipa. Kao blog u mladim danima. Kao forum u mladim danima. Kao ICQ u mladim danima. Kao IRC u mladim danima. Osjetite se mladim još jednom i pridružite se bloganju bez granica.

- 21:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Cross posting mirovna inicijativa - soft verzija +

Kako sam preko vikenda upoznat sa problemima vezanima za migraciju cjelokupnog dizajna po različitim servisima imam i soft verziju mirovne inicijative.

Ukoliko bi Vam cross posting predstavljao probleme zbog grafike ili nedostatka vremena molim Vas da pronađete barem jednog bosanskog, crnogorskog ili srpskog blogera koji vrijedi da bude predstavljen i hrvatskoj javnosti molim da napišete post o njemu sa linkom na njegove stranice.

Listu svih blog servisa u regiji kao i kolaborativnih blogova naći ćete u slijedećem postu.

Ja sam svoj blog odlučio pretvoriti u mjesto gdje ćete uvijek moći naći blogerske talente regije. U isto vrijeme na cross blogu

http://hatepogodak.blogger.ba

moći ćete naći blog koji će po uzoru na rubriku u Metro-u predstavljati najveće zvijezde hrvatske bloggerske scene. Kao prvog cross postera čast mi je predstaviti Vam...ta...ta... fino rimovano

http://zekozna.blogger.ba

koji je na svom cross post blogu počeo objavljivati svojevrsni "best of" bloga Zeko Zna na Blog.hr servisu. Kako svi koji pišu dovoljno dugo znaju kako je teško održavati razinu kvalitete nadam se da će i vama koji redovito prate Zeku biti drago ponovno vidjeti neke njegove sjajne postove.

Ukoliko već idete na njegov Blogger.ba cross blog posjetite i neke od legendi bosanskog bloga i uvjerite se da bosanski humor još uvijek nije nadmašen na ovim prostorima.

- 01:03 - Komentari (3) - Isprintaj - #