...HaRrYpOtTeR...

četvrtak, 18.12.2008.

HeLlO!!!

sretanEvO vAm TraIlEr Za 6.DiO hArRy PoTtErA!!!sretan

zujo

18.12.2008. u 22:35 • 5 KomentaraPrint#

SiRiUs BlaCk

sretanSirius Black (1960. - srpanj 1995.) prvi je put spomenut u romanu Harry Potter i Kamen mudraca kao čarobnjak koji je Hagridu posudio leteći motor nedugo nakon što je Voldemort ubio Jamesa i Lily Potter. No njegovo prvo pojavljivanje bilo je u romanu Harry Potter i zatočenik Azkabana.


Obitelj i prijatelji
Sirus je posljednja osoba koja je nosila prezime Black, drevne obitelji čistokrvnih čarobnjaka i vještica. Poznati su članovi obitelji Narcissa Black, koja se udala za Luciusa Malfoya i majka je Draca Malfoya; Andromeda Black, koja se udala za Teda Tonksa i majka je Nymphandore Tonks; Bellatrix Black, koja se udala za Rodolphusa Lestrangea i njegov brat Regulus Black za kojeg je Sirius tvrdio da je pokušao pobjeći od smrtonoša.

Sirusovi školski kolege bili su James Potter, Remus Lupin i Peter Pettigrew. Kad su Sirius, James i Peter saznali da je Remus vukodlak, naučili su kako preuzeti obličje životinje, odnosno postali su animagusi. Sirius je bio veliki crni pas.Četvorka je načinila mapu za haranje u kojoj je on bio prepoznatljiv po nadimku tihotap.

Sa 16 godina Sirius bježi od kuće i počinje živjeti s Potterovima i tada je izbrisan s obiteljskog stabla Blackovih.

Sirius je bio kum Jamesa Pottera na njegovu vjenčanju s Lily, a kasnije je postao i Harryjev krsni kum i skrbnik u slučaju da se Potterovima nešto dogodi.


Zatočenik Azkabana

Poster "Traži se", koji se pojavljuje nakon Blackovog bjega, u filmskoj adaptaciji Harry Potter i zatočenik Azkabana.Blackovi su simpatizirali Voldemorta i njegov naum da očisti svijet od svih čarobnjaka koji nisu čistokrvni. Siriusov brat, Regulus Black, bio je smrtonoša.

Nakon vjenčanja Lily i James izabrali su Siriusa za čuvara tajne, no on ih je uvjerio da izaberu Petera Pettigrewa, jer je mislio da Voldemort ne bi nikada mogao predvidjeti takav potez. No, prevario se. Pettigrew ih je izdao i Sirius je krenuo za njim da bi se osvetio. Ali, Pettigrew je lažirao svoju smrt i poubijao dvanaest bezjaka, nakon čega je povikao da ga čuje cijela ulica kako je Sirius izdao Lily i Jamesa. Sirius je optužen kao ubojica i izdajica. Svi su mislili da je kriv (pogotovo Barty Crouch) i poslali su ga u Azkaban bez suđenja. Tamo je proveo dvanaest godina.


Godine poslije
Sirius je pobjegao iz Azkabana koristeći svoj životinjski oblik. Zaputio se prema Hogwartsu da bi našao Petera Pettigrewa i ubio ga, te tako počinio zločin zbog kojeg je i bio zatočen. U tome ga pokušaju spriječi njegovo kumče, Harry Potter. Harry pomogne pobjeći Siriusu na leđima hipogrifa Kljunoslava.

Sirius preda kuću Blackovih Redu feniksa, da im posluži kao sjedište. Dumbledore mu daje striktne zapovijedi da ne napušta sjedište reda.

No, jedne noći na svojoj petoj godini Harry dobiva viziju u snu kako Voldemort muči Siriusa da mu otkrije gdje je Harryjevo proročanstvo. Kako je vizija o mukama gospodina Weasleyja bila točna, Harry je želio otići u Odjel tajni, no uhvatila ga je Dolores Umbridge i odvela ga na ispitivanje. Pozvala je profesora Snapea da joj donese veritaserum kako bi mogla ispitati Harryja. Snape joj kaže da nema više, te se ona naljuti. Harry tada u mislima govori o Siriusovom problemu nadajući se da će mu ih Snape pročitati, no onda vikne:

„"Ima Tihotapa!" zaurla on. "Ima Tihotapa tamo gdje je ono skriveno!"[HarryPotter5]“

Snape tada javi Dumbledoreu i Redu o tome, ali sazna da je to lažna uzbuna. No, Harry i još neki članovi DA su već na putu za Odjel tajni. Kada stignu tamo, Smrtonoše ih već čekaju i žele proročanstvo koje Harry ima kod sebe. Harry ga neda i izbije borba između Smrtonoša i DA-a. Kada Smrtonoše okruže članove DA, dolazi Red feniksa koji svladava Smrtonoše, no Bellatrix Lestrange baca kletvu Avada Kedavra na Siriusa i ubija ga. Ona tada bježi i Harry je prati, no onda dolazi Voldemort i želi ubiti Harryja, no dolazi Dumbledore i izbija dvojboj između njih dvoje koji završava dolaskom ministra magije i još nekih Aurora.

Sirius je bio jedina žrtva Bitke u Odjelu tajni, te je Harry time ostao i bez kuma kojeg je jako volio. Pri kraju knjige još se ponadao da će se Sirius vratiti u obliku duha, no Skoro Bezglavi Nick ga uvjerava da neće. Sirius je svojom oporukom sve ostavio Harryju, no on je kuću Blackovih koju mu je Sirius ostavio dao Redu feniksa jer ga je previše podjećala na tužne događaje.

U sedmoj knjizi, Sirius se ponovo pojavljuje u formi duha kada Harry nađe Kamen uskrsnuća (Resurrection Stone), zajedno sa Harryjevim roditeljima i Lupinom, te mu Sirius govori da će svi oni zauvijek biti dio njega i ohrabruju ga za posljednji dvoboj sa Voldemortom. Najstariji sin Harryja Pottera nosi ime James Sirius, po njegovom ocu i voljenom kumu.


BoKiĆ!!!
OsTaViTe Mi MaLo KoMeNtArA!!!mah

18.12.2008. u 22:30 • 5 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 01.12.2008.

LuNa LoVeGoOd

Luna Lovegood,svrstana je u Ravenclaw i godinu je mlađa od Harryja.sretanOmražena je među vršnjacima zbog čudnih navika i ponašanja. U petom dijelu serijala o Harryju Potteru počinje se družiti s Harryem, Ronom, Hermionom, Ginnyi Nevilleom. Pristupa tajnom udruženju Dumbledoreovoj armiji, koju predvodi Harry. Majka joj je preminula kad je imala samo sedam godina, pa Luna živi s ocem Xenophiliusom, urednikom čarobnjačkog časopisa.belj Lovegoodovi žive u gorju ponad sela Ottery St. Catchpole, gdje žive i Weasleyevi. Kuća Lovegoodovih krajnje je bizarna izgleda, slična velikom crnom cilindru. Luna se također voli i neobično oblačiti, npr. nosi duhočale, ogrlice od čepova pivoslaca i naušnice u obliku rotkvice, znane i kao "leteće šljive", a ponekad svoj čarobni štapić zatakne iza uha. Luna je postala nezamijenjivi član Harryjeve "ekipe", što možemo potvrditi time što je, osim u sastancima Dumbledoreove armije, sudjelovala, zajedno s ostatkom "ekipe", u borbi protiv smrtonoša u Ministarstvu magije. Sretna što je napokon stekla prave prijatelje, Luna je strop svoje sobe u kući Lovegoodovih ukrasila portretima Harrya, Rona, Hermione, Ginny i Nevillea. U sedmom dijelu serijala o Harryu Potteru Luna biva oteta od smrtonoša zbog očeve pristranosti prema Harryu.mah

01.12.2008. u 19:27 • 2 KomentaraPrint#

ChO cHaNg

sretanCho je Harryjeva prva ljubav. Harry prvi put upoznaje Cho na svojoj trećoj godini tijekom metlobojske utakmice između Ravenclawa i Gryffindora u kojoj oboje igraju na poziciji tragača u protivničkim ekipama. Harry primjećuje da je Cho "veoma lijepa djevojka" zbog čega ima "čudan osjećaj u trbuhu", ali osim izmjene nekoliko pogleda te se godine ništa nije dogodilo.belj

Tijekom Harryjeve četvrte godine njegove se simpatije prema Cho još više razvijaju. Pozdravili su se na svjetskom metlobojskom prvenstvu, a Harry je kasnije smogao dovoljno hrabrosti da pita Cho želi li mu biti pratilja na Božićnom balu. Međutim, Cedric Diggory, drugi prvak na Tromagijskom turniru, već je pozvao Cho i njih su dvoje hodali sve dok Cedrica nije, po naredbi Lorda Voldemorta, ubio Peter Pettigrew.cry

Na početku šeste knjige, Cho iznenađuje Harryja pokušajima da ga pronađe i razgovara s njim. Nažalost, ti susreti ne prolaze baš najbolje. Prvi put kad je Cho svratila, Harry je bio prekriven smrdljivom sluzi koju je otpustila Nevilleova biljka mimbulus mimbletonia, drugi put kad je pokušala razgovarati s Harryjem završila je u svađi s Ronom Weasleyem zbog metlobojskih ekipa. U trećem je pokušaju, u sovinjaku, morala obraniti Harryja od sumnjičavog Argusa Filcha.

Cho se pridružila Dumbledoreovoj Armiji (sa sobom je dovela i prijateljicu, Mariettu Edgecombe) usprkos savjetu svojih roditelja koji su joj rekli da bi bilo bolje ne naljutiti Dolores Umbridge. Cho se pridružila odlučivši da će se boriti protiv Voldemorta zbog onog što se prethodne godine dogodilo Cedricu. Cho je na sastancima imala svojih uspona i padova. U početku je postajala nervozna svaki put kad bi Harry prošao pored nje na sastancima i tada nije uspijevala pravilno baciti nijednu čaroliju. Kasnije je uspjela stvoriti materijalnog patronusa u obliku labuda.

Cho se poljubilakiss s Harryjem ispod jedne imele nekoliko dana prije Božića, ali je na Valentinovo na njihovom spoju u Hogsmeadeu njezina emocionalna nestabilnost zbog Cedricove smrti počela uzimati sve više maha, kao i njezina novootkrivena ljubomora na Harryjevo prijateljstvo s Hermione Granger.

Kad je Marietta izdala D.A., aktivirala je urok koji je na papir na kojem su se potpisali svi članovi bacila Hermiona. Zbog uroka Marietti su po licu izbili prištići koji su ispisali riječi "cinkarošica". Kad je Harry optužio Mariettu za izdaju, Cho ju je branila i to je bio početak kraja njihove veze.

Harry je nakon smrti Siriusa Blacka shvatio da su se njegovi osjećaji prema Cho promijenili. Na kraju Harryjeve pete godine Ginny Weasley otkrila je da je Cho ponovno u vezi sa svojim bivšim dečkom, Michaelom Cornerom.mah

01.12.2008. u 19:26 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 30.11.2008.

HaRrY PoTtEr

sretanHarry James Potter (rođ. 31. srpnja 1980.) glavni je lik serijala knjiga i filmova Harry Potter spisateljice J.K. Rowling. Sin je jedinac Jamesa i Lily Potter koji su stradali te je on već kao jednogodišnja beba došao u dom Dursleyjevih, gdje je proveo narednih deset godina.yes

Harry je naslijedio majčine zelene oči i očevu neobično kuštravu crnu kosu.yes Ranije je opisivan kao nizak i mršav za svoje godine. Također ima i tanak ožiljak na sredini čela u obliku munje. winkTo je jedini tjelesni znak ubojite kletve koju je na njega bacio Lord Voldemort 31. listopada 1981. i koja je ubila njegove roditelje i uništila njihovu kuću.headbang

Harry pohađa Hogwarts, školu vještičarenja i čarobnjaštva. Njegovi najbolji prijatelji su Ronald Weasley i Hermione Granger.yes

Glumac Daniel Radcliffe utjelovljuje lik Harryja Pottera u svim dosad snimljenim filmovima.mah

30.11.2008. u 22:45 • 0 KomentaraPrint#

AlBus DuMbLeDoRe

winkDumbledore je bio ravnatelj škole vještičarenja i čarobnjaštva Hogwarts od 1956. i smatran je jednim od najmoćnijih čarobnjaka na svijetu. Pomalo je luckast, ali ujedno i vrlo moćan te sliči tipičnim dobrim čarobnjacima kao što su Merlin i Gandalf.nut Suosjeća s Harryjem Potterom i pomalo mu gleda kroz prste. On je jedini čarobnjak kojeg se Lord Voldemort ikad bojao.lud

Dumbledore je visok i mršav čovjek s dugom kosom i bradom. Ima plave oči i veoma dug i kukasti nos (koji izgleda kao da je najmanje dvaput slomljen). Nosi naočale u obliku polumjeseca. Obično je odjeven u veličanstvene pelerine. Tvrdi da ima ožiljak iznad lijevog koljena u obliku savršene karte londonske podzemne željeznice.sretan

Na Dumbledoreovoj karti iz čokoladnih žaba piše da voli komornu glazbu i kuglanje.yes Karta otkriva i da voli magične i nemagične slatkiše. Tako često za lozinke na ulazu u svoj kabinet određuje imena različitih slatkiša. U Harryju Potteru i Kamenu mudraca rekao je profesorici McGonagall da posebno voli limunov šerbet. Ne voli grah sveokusnjak Bertieja Botta zato što je jednom naišao na okus bljuvotine.

U filmskim verzijama Harryja Pottera i Kamena mudraca (2001.) i Harryja Potteru i Odaji tajni Dumbledorea je glumio Richard Harris koji je preminuo 2002. U Harryju Potteru i Zatočeniku Azkabana (2004.) i Harryju Potteru i Plamenom Peharu (2005.) Dumbledorea je glumio Michael Gambon.mah

30.11.2008. u 22:42 • 0 KomentaraPrint#

RoN wEaSlY

zujoIma crvenu kosu, glavni znak raspoznavanja obitelji Weasley, i plave oči. Opisan je kao visok i mršav s pjegicama, dugim nosomlaze te velikim stopalima. Ron je učenik u Hogwartsu iz doma Gryffindora i najbolji je prijatelj Harryja Pottera i Hermione Granger. Ima važnu ulogu u mnogim Harryjevim avanturama. U gryffindorskoj metlobojskoj ekipi igra na mjestu vratara. Mora nositi odjeću starije braće jer njegova obitelj nema dovoljno novaca da bi mu kupila nove pelerine.

Ron je u knjigama opisan kao jedan od najduhovitijih likova. sretanVećina njegovih razgovora s drugim likovima prožeta je duhovitim upadicama. Želi popularnost kakvu ima Harry. Ponekad pokazuje blagu ljubomoru prema Harryju i njegovoj slavi. Spisateljica nam je dala znakove koji ukazuju na to da je Ron zaljubljen u Hermionu, iako to on sam nikad nije priznao. Bio je sav izvan sebe od ljubomore kada je Hermiona otišla na Božićni bal s Viktorom Krumom.nut U šestom romanu, Harry Potter i Princ miješane krvi, bio je u vezi s Lavender Brown, ali uglavnom samo zato da bi kod Hermione izazvao ljubomoru. Na prvoj godini, u Harryju Potteru i Kamenu mudraca, u zrcalu Erised (zrcalu koje pokazuje najveće želje svake osobe) ugledao je sebe kao glavnog prefekta i kapetana metlobojske ekipe. U rukama je držao Međudomski i metlobojski pokal.cool

Ron je u školi sličnog uspjeha kao i Harry. Prosječan je učenik s ponekom ocjenom Iznad očekivanja. Najuspješniji je bio u predmetima Obrana od mračnih sila i Skrbi za magična stvorenja, dok su mu predmeti Preobrazba i Čarobni napitci zadavali mnogo problema. Na petoj je godini postao prefekt, što nije očekivao. Iste je godine postao i igrač gryffindorske metlobojske ekipe i igrao je na mjestu vratara. Odličan je igrač, a jedini je mogući problem što je podložan utjecaju navijača. Ako ga navijači izviždaju, zbuni se i počne griješiti, što pokazuje manjak samopouzdanja.

Rona u filmovima glumi Rupert Grint.mah

30.11.2008. u 22:39 • 0 KomentaraPrint#

HeRmIoNe GreNgEr

yesHermione Granger je porijeklom bezjakinja. Njezini roditelji su zubari. Harryja i Rona upoznala je u "Hogwarts Expressu" prvog dana tražeći Nevillovu izgubljenu žabu. U početku ni Harryju ni Ronu nije bila simpatična jer je svima zapovijedala i puno pametovala. No to se promjenilo nakon što su Ron i Harry spasili Hermionu od gorskog trola, a ona njih od kazne. sretanOd toga dana oni su postali najbolji prijatelji.

Hermione je opsiana kao djevojčica duge smeđe kovrđave kose sa lijepim smeđim očima. Do četvrte godine je imala duže zube nego što je normalnozubo, ali joj je Madame Pomfrey magijom smanjila i dovela u normalnu veličinu. vrlo je atraktivna, iako je to zasjenjeno njenim znanjem i oštroumnošću. Bila je u vezi sa Viktorom Krumom koji je pozvao na Božićni bal na što je Ron bio užasno ljubomoran.

Hermione je najpametnija učenica na godini i uvijek ima spreman odgovor na profesorovo pitanje (i zato joj svi govore da je sveznalica). zujoTo njezino znanje često izvlači Rona i Harryja iz nevolja, bilo da se radilo o njihovim pustolovinama ili o školskim zadaćama. Hermione uvijek za sve ima logično objašnjenje i zato neprestano " spušta na zemlju" Rona i Harryja kad se oni previše zanesu svojim nemogućim i gotovo apsurdnim idejama i teorijama. Često u školi pomaže Nevillu. Također je poznata i kao stručnjak za ljubavne probleme, pa joj se zato i Harry obraća kad ne razumije cure.

Ron i Hermione se neprestano svađaju (uglavnom oko gluposti) i tako dovode do ludila sve oko sebe, a posebice Harryja.yes Trebalo im je milion godina da shvate ono što su već svi znali - da se sviđaju jedno drugome. No Ron ne bi bio Ron da i to nije uprskao, ali ipak su u zadnje vrijeme stvari krenule nabolje.

Hermione je osnovala Z.B.LJ.U.V. (Zajednica za boljitak ugnjetavanih vilenjaka), čime neprestano gnjavi sve oko sebe, a i od nje je potekla ideja o osnivanju Dumbledoreove Armije. Kad se tako uhvati nekog plana, ne odustaje lahko, čak i ako pri tome krši školska pravila (čemu se inače strogo protivi).mah

Slytherini se uvijek rugaju Hermioni što je bezjačkog porijekla, i nazivaju je raznim pogrdnim imenima, no i Ron i Harry je uvijek brane (i usput tako zarade još jednu kaznu), iako im Hermiona neprestano govori da ih ignoriša.

Hermione ima riđeg mačka Krivonju. Mačak je nevjerovatno inteligentan, shvatio je da su Sirius Black i Peter Pettigrew bili animagusi. Skoro cijelu treću godinu su Ron i Hermiona bili posvađani zbog njega.

U filmu Hermionu glumi Emma Watson.mah

30.11.2008. u 22:36 • 0 KomentaraPrint#

O bLoGu

Bok!!!sretanOvo Je mOj bLog u KojEm ćE piSati Sve O haRry PotTerU!!!yesObOžavaM tAj FilM i SvaKi DiO saM poGleDaLa 20-tAk pUta....HeHe...čAk saM o LikOvimA čiTalA nA wiKiPediJi...=)

30.11.2008. u 22:25 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2008  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Prosinac 2008 (4)
Studeni 2008 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

bOk!!!akO ste oboOžavaTelj harRy potteRa onDa sAmo doĐite dO moG bloGa!!!

BeZjAčKi BlOgOvI

Jele&Mare

BrAtZ

SlIkE

sretaneVo NeKih SlIkA!!!sretan

bedzevi.com,button,badges,priponke,Harry Potter

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se