www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws   www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws

HarryPotter-cro-fansite

HarryPotter-cro-fansite

utorak, 27.03.2007.

Milijuni za reklamu Harryja Pottera

Već se zna da će posljednja knjiga o Harryju Potteru srušiti sve rekorde prodaje. Međutim, za one koji slučajno još nisu čuli za Harryja i J. K. Rowling, izdavač Scholastic Inc. priprema marketinšku kampanju u koju će biti uloženo više milijuna dolara, sve da bi se knjiga 'Harry Potter i smrtni sveci' prodala u nenadmašnoj nakladi, a prvo izdanje posljednje knjige već su tiskali u 12 milijuna primjeraka





'Ovo je mnogo više od prodaje jedne knjige', rekla je Lisa Holton, jedna od čelnica Scholastica. 'To je proslava čitavog pokreta o Harryju Potteru i proslava užitka čitanja', dodala je.

Kampanja nosi naziv Uskoro stiže 7, a uključivat će u turneju autobusom koji će obići četrdesetak knjižnica te brojne popratne sadržaje i ponudu poput knjiških oznaka s likom malog čarobnjaka i sličica-tetovaža.

U Scholasticu (inače izdavačkoj kući koja je prvenstveno okrenuta sadržajima za djecu i koja središnji ured ima u New Yorku) već su najavili i 'deluxe' ediciju Harryja Pottera koja će se prodavati po 65 dolara, a koja će biti upotpunjena ilustracijama. Prvo izdanje te edicije tiskano je u 100.000 primjeraka, a očekuje se da će biti rasprodano u rekordnom roku.


Image Hosted by ImageShack.us

- 03:46 - Komentari (19) - Isprintaj - #

petak, 23.03.2007.

Harry Potter dobio poštansku marku

Dok je u pripremi izlazak posljednjeg nastavka serijala o Harryju Potteru i dok se obožavatelji pitaju hoće li mali čarobnjak u posljednjoj knjizi preživjeti, Francuska ga je na neočekivan način učinila besmrtnim

Lik Harryja Pottera nedavno je dobio svoje mjesto na francuskim poštanskim markama, konkretno na njih desetak. Sve su bile predstavljene proteklog vikenda na festivalu poštanskih maraka održanom u Francuskoj.

Na markicama se nije našao samo Harryjev lik – nova lica francuske pošte postali su i Hermione i Ron, a marke s njihovim likom postoje u rasponu vrijednosti do 12 eura.


Image Hosted by ImageShack.us
- 03:40 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.03.2007.

Daniel glumi i u zadnja dva

BRITANSKI glumac Daniel Radcliffe s ponosom je objavio kako je potpisao ugovore za posljednja dva nastavka sage o Harryu Potteru.
Tako ljubitelji filma o malom čarobnjaku mogu odahnuti, jer će ga do samog kraja moći gledati u liku popularnog 17-godišnjaka Daniela. Snimanje novih nastavaka Harrya trebalo bi započeti u rujnu. Upravo je uloga Harrya Pottera 2001. godine proslavila do tada nepoznatog Daniela.

Posljednja knjiga o Harryu, "Harry Potter and The Deathly Hallows", u prodaju će biti puštena 21. srpnja, te će svi obožavatelji konačno saznati što se to dogodilo malom čarobnjaku.
partypartyyes

Image Hosted by ImageShack.us
- 03:26 - Komentari (13) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.03.2007.

Harry Potter joj pomiješao osjećaje

Harry Potter joj pomiješao osjećaje



Britanska književnica Joanne K. Rowling zadnji je nastavak uspješne serije avanturističkih romana o Harriju Potteru dovršila 'pomiješanih osjećaja'

'Nikad u životu nisam doživjela takvu mješavinu ekstremnih osjećaja', napisala je 41-godišnja spisateljica na svojoj internetskoj stranici.

'Nisam ni sanjala da istovremeno mogu patiti od slomljenog srca i biti tako euforična', povjerava se Rowling.

Sudbinu talentiranog mladog čarobnjaka Pottera ostavila je otvorenom. Rowling u svojim opaskama o zadnjem nastavku serije nije odgovorila na špekulacije da li je Potter na kraju preživio. Međutim, kako je rekla, ljubitelji Harrija Pottera imat će 'puno materijala za diskusiju'.

'Harry Potter and the Deathly Hallows' ili u slobodnom prijevodu 'Harry Potter i smrtonosni sveci' naći će se u prodaji 21. srpnja.

Škotska književnica je serijom o Potteru postala jedna od najbogatijih žena u Velikoj Britaniji čiji se imetak procjenjuje na više od 780 milijuna eura.

- 23:50 - Komentari (7) - Isprintaj - #

petak, 09.03.2007.

Volio bih da Potter umre....



ISTU večer kada je pri premijernom prikazivanju drame "Equus" ispred 980 gledatelja londonskog Gielgud teatra dao na uvid svoje tijelo bez ičega na sebi, 17-godišnji britanski glumac Daniel Radcliffe je dao izjavu kojom je šokirao fanove svoje najpoznatije uloge.
Radcliffe je svjetsku slavu stekao još kao mladi tinejdžer zahvaljujući nastupu u seriji filmova o Harryju Potteru, odnosno ekranizaciji istoimene serije knjiga J.K. Rowling o dječaku-čarobnjaku.

J.K. Rowling je, pak, izjavila da će sedma knjiga iz serije biti posljednje, te da će u njoj smrtno skončati neki od najpopularnijih likova. Mnogi fanovi serije otada špekuliraju kako bi upravo Harry Potter mogao biti jedan od njih. Medijski stručnjaci, pak, drže da J.K. Rowling tim potezom nastoji spriječiti buduće autore da pišu nove romane i snimaju filmove bez njene kontrole.

Radcliffe je, pak, medijima izjavio da se nada kako će upravo njegov lik biti taj gine u sljedećem romanu, što znači da nakon posljednjeg filma više nikada neće glumiti Harryja Pottera.

Radcliffe je izrazio želju da svoju glumačku karijeru temelji na različitim ulogama, a nastup u kazališnoj predstavi "Equus", gdje tumači lik mentalno nestabilnog konjušara, bi mu na jedan prilično drastičan trebao pomoći da sa sebe trajno skine reputacije Potterovog alter ega.

Predstava, temeljena na dramskom tekstu Petera Schaeffera, naime, sadrži scenu gdje Radcliffeov lik vodi ljubav sa svojoj djevojkom, čiji lik tumači Joanna Christie. U toj sceni se i Radcliffe i Christie pojavljuju bez odjeće.

Britanski izvjestitelji tvrde da je za vrijeme te scene u kazalištu vladao muk, da bi nakon završetka predstave Radcliffe bio dočekan s ovacijama.

Među publikom se, prema pisanju "Daily Maila", našla Julijana Štroblja, 20-godišnja studentica ekonomije iz Ukrajine, koja je, po vlastiti riječima, uložila velike napore ne bi li od britanskih vlasti dobila vizu te zajedno sa svojom majkom Tamarom bila svjedokom tog velikog trenutka britanske kazališne povijesti.

Image Hosted by ImageShack.us


- 13:58 - Komentari (25) - Isprintaj - #

subota, 03.03.2007.

KO OD MAJKE ROĐEN

Tražih, tražih i nađoh....


Evo slikice , a da nije srezana...(cure pazite da vam oci ne ispadnu)zujozujozujonutnutcerek




Image Hosted by ImageShack.us


17-godišnjak, koji se nalazi na popisu najbogatijih Britanaca upravo zahvaljujući prihodima od popularnog filmskog serijala, čini sve kako bi se odmaknuo od lika koji ga je obilježio.



U predstavi Equus Radcliffe se zajedno sa svojom scenskom partnericom Joannom Christie skinuo do gola, a kako bi promovirali projekt, odradili su provokativno-umjetnički fotosession kakav bi Lupino smo poželjeti mogao.



Slike golog Pottera počele su kružiti među obožavateljicama, a roditelji su u napadaju novog prosvjetiteljstva počeli protestirati zato što se jedan tinejdžer drznuo urušiti njihovu sliku iz bajke i eto, ima pimpek.

"Ne mogu vjerovati da ljudi govore kako je on loš uzor djeci. On je glumac koji igra svoju ulogu, a u priči je mladić koji je u vezi s djevojkom", stala je u Christie u njegovu obranu, dok novi val zgražanja samo što nije krenuo.


I za kraj malo guzova.....smijeh
Image Hosted by ImageShack.us


Eto , molim vas da komentirate, zanimaju me vasa misljenjasmijeh

P.S

E i jos da vam kazem da postove pisem i namjestim datum za objavu u buducnosti, tako da vam nisam sposoban odmah nesto odgovoriti.
Da tako ne radim onda bi nove postove imali svako dva tjedna kada ja dođem kuci.....a to je duuug period....


E da i ocekujem dosta komentara, jer sam isceprkao toliko galerija dok nisam nasao sliku u cijelosti...smokinsmokin

















- 20:49 - Komentari (17) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.03.2007.

'Harry Potter' neće biti digitaliziran

J. K. Rowling nije dopustila da šest dosad objavljenih knjiga o Harryju Potteru bude digitalizirano i objavljeno na internetu





Brojni obožavatelji imaju priliku u seriji o malom čarobnjaku uživati u ukoričenom i audio izdanju, a postoji i njena verzija na Brailleovom pismu.

Međutim, autorica nije dopustila izdavanje na internetu i downloadiranje dosad objavljenih romana, a jednaka sudbina čeka i posljednji, 'Harry Potter i smrtni sveci'.

Rowling za to ima dva razloga – brine zbog online piratstva, ali želi i da čitatelji prvenstveno u ruke uzmu ukoričeno izdanje. Sama priznaje da je prilično staromodna po tom pitanju, što dokazuje i činjenica da još uvijek ne tipka romane na računalu.

To joj je tijekom rada na posljednjem Harryju Potteru prouzročilo probleme jer joj je u jednom trenutku ponestalo papira i trebalo joj je četrdeset i pet minuta da ga pronađe u centru Edinburgha.

J. K. Rowling objavila je da će posljednji nastavak 'Harryja Pottera' izaći 21. srpnja. Šest prijašnjih knjiga dosad je prodano u više od 325 milijuna primjeraka.
- 23:30 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Cursors - Get this Cursor