www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws   www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws www.Bigoo.ws

Kladioničari sigurni: Harry Potter umire - HarryPotter-cro-fansite - Blog.hr

HarryPotter-cro-fansite

ponedjeljak, 19.02.2007.

Kladioničari sigurni: Harry Potter umire

Mnogobrojna zajednica poklonika mladog čarobnjaka Harrija Pottera u cijelom je svijetu zabrinuta za sudbinu svog junaka, hoće li preživjeti sedmi nastavak serije, a u kladionicama posao cvate

Image Hosted by ImageShack.us



Otkako je prije tjedan dana objavljeno da će se sedmi i posljednji dio serije romana o Potterovim avanturama pojaviti u ponoć 21. srpnja u prodaji, milijuni diljem svijeta strepe, a najveći britanski kladioničar William Hill više uopće ne prima oklade na Potterovo preživljavanje. Za njega je već posve jasno: Pottera će ubiti. Pitanje je još samo tko je ubojica.

Glavni osumnjičenik je naravno Lord Voldemort, zli kontrahent studenta čarobnjačkog umijeća iz Hogwarta. Tko se kladi na lidera crne struje magova kao Potterovog ubojicu, dobiva samo dvostruko više od uloga. Tko se međutim kladi na Potterovu najbolju prijateljicu Herminu kao počiniteljicu, ima puno bolje izglede jer su oklade trenutno na 14 : 1. A ako bi se ispostavilo da je ubojica Potterov stric Vernon, isplatilo bi se čak 100 : 1. U kladionicama se uzima u ozbir čak i mogućnost da se Potter sam ubio: za tu opciju oklade stoje 6 : 1.

Odgovornost za opću depresiju i apokaliptično raspoloženje vjerne zajednice Potterovih fanova snosi spisateljica Joanne K. Rowling. 41-godišnjakinja koja je zahvaljujući svom junaku postala milijunašica (trenutno se njen imetak procjenjuje na 780 milijuna eura), već stanovito vrijeme širi crne slutnje i sipa mračne aluzije. Prvo je najavila da će u zadnjem dijelu umrijeti dva glavna lika. Onda se glasno nasmijala na pitanje da li će žrtvovati samog Pottera. A napokon je knjizi dala naslov koji ne obećaje dobro: Harry Potter i smrtonosni sveci (Harry Potter and the Deathly Hallows).

Osim toga je i Daniel Radcliffe (17), koji je dosad glumio Pottera u pet ekraniziranih nastavaka serije, izjavio: 'Oduvijek sam sumnjao da Harry mora umrijeti. Mislim da Voldemort može umrijeti samo ako i Harry umre.'

Najveći britanski lanac knjižara Waterstone's je najavio da će otvoriti telefonsku liniju za hitne slučajeve kako bi očajnim čitateljima mogli pomoći ako dođe do najgoreg.

Međutim, unatoč svim pesimističnim indicijama: nade još ima. Temelji se prije svega na tome da Rowling, i sama majka dvoje djece, mora uzeti u obzir emocije svojih mladih čitatelja. Za djecu bi smrt njihovog junaka bila više no okrutna, tumače optimisti.

Za sada je činjenično jedno, a to je da je knjiga doista dovršena. Posljednje stranice je Rowling prije četiri tjedna ispisala u hotelu 'Balmoral' u Edinburghu. Međutim, kakav je kraj, za sada znaju samo autorica i još nekoliko povjerljivih ljudi. Rukopis leži sigurno zaključan u sefu.

- 23:55 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.


Cursors - Get this Cursor