Harry Potter & Prijatelji iz Hogwartsa

ponedjeljak, 08.01.2007.

Harry Potter uposlio poštare

Britanska pošta osigurala je stotine dostavnih kamiona više od uobičajenih kako bi spremno dočekala izlazak najavljenog sedmog nastavka Harryja Pottera

Image Hosted by ImageShack.us

Royal Mail najavljuje i dodatna zapošljavanja ljudi na dostavi knjiga obzirom da su samo po izlasku posljednjeg, šestog nastavka, u jednom danu dostavili više od pola milijuna knjiga diljem zemlje.

Točni datum izlaska romana Harry Potter and the Deathly Hallows još nije objavljen, no iz Royal Maila žele spremno odgovoriti zahtjevima tisuća obožavatelja i u trgovine, ali i na privatne adrese dostaviti roman u najkraćem mogućem roku nakon što izađe iz tiska.

Ovakvom poslovnom potezu kumovalo je prijašnje iskustvo s romanima J.K. Rowling. Naime, samo je šesti nastavak Harryja Pottera Britanijom raznosilo 150 kamiona, na više od 1.400 mjesta u zemlji, a sve u jednom danu.

Vrhunac popularnosti knjiga J.K. Rowling poklopio se s porastom kupnje putem interneta, tako da su porasle i narudžbe knjige. Britanski podaci govore da je svako pedeseto kućanstvo naručilo primjerak.

Prema posljednjim podacima, knjiga Harry Potter and the Deathly Hallows, čiji je naslov nedavno objavljen, već se nalazi na prvom mjestu Amazonove liste narudžbi.

- 10:45 - Komentari (12) - Isprintaj - #