HARRY POTTER & PRIJATELJI

subota, 04.02.2006.

JESTE LI ZNALI ????

Surfajući netom prije 2 tjedna pronašao sam jedan zanimljivi komentar.Naime čuo sam kako se svi žale da je u četvrtom dijelu Dumbledore lošiji nego prije pa sam tako otkrio da su u Harry Potteru glumila 2 Dumbledorea.

1. Dumbledore Image Hosted by ImageShack.us - IME:Richard Harris
DATUM ROĐENJA:1.listopad 1930.
DATUM SMRTI:25 listopad 2002.

2.Dumbledore Image Hosted by ImageShack.us - IME:Michael Gambon
DATUM ROĐENJA: 19. listopad 1940.

Sada svi vi koji ste se pitali zašto je Dumbledore u 4. dijelu tako loš.Evo vam odgovora-zato što je prvi glumac koji je glumio Dumbledorea umro.Ako još niste sigurni promotrite slike.

- 12:09 - Komentari (83) - Isprintaj - #

subota, 28.01.2006.

Razredbeni klobuk

Razredbeni klobuk je prije 1000 godina bio običan šešir kojeg je nosio Godric Griffindor.Image Hosted by ImageShack.us Ali kada je između 4 osnivača nastala nesloga u odabiru novih učenika(ponajviše zbog Salazara)Godric je začarao šešir da on bira učenike koji će pohađati školu. Nakon nekog vremena jedini član koji nije bio složan Salazar odlazi iz škole, ali prema legendi izgradio je Odaju tajni koju je na drugoj godini Harry pronašao.Odonda pa do danas razredbeni klobuk bira nove učenike te pjeva pjesme dobrodošlice.Harryju je na prvoj godini razredbeni klobuk rekao da bi bilo dobro da bude u Salazarovom domu ali Harry to nije želio pa je postao Griffindor.Harry je imao još nekoliko susreta sa razredbenim klobukom , a jednom je iz njega izvukao čak Godricov mač.

Image Hosted by ImageShack.us - razredbeni klobuk

- 12:30 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 27.01.2006.

Arthur i Molly Weasley

Crvenokosi Arthur i Molly su vrlo siromašni. Svojoj djeci kupuju sve rabljene stvari. Arthur radi u ministarstvu te ne dobiva promaknuće do šeste knjige gdje ga napokon dobije. Nije ga dobio zbog svoje ljubavi prema bezjacima.Molly je nezaposlena(ona je domaćica).Imaju šestero djece.Žive u velikoj ,ali pomalo oskudnoj kući- po Ronovu mišljenju, koju nazivaju Jazbina.

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

- 19:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 21.01.2006.

Charlie Weasley

Charlie otprilike jednako star kao Bill.Samo on nema curu i radi u Rumujskoj sa zmajevima. Bio je jedan od najboljih tragača Hogwartsa uz Harryja.Da nije otišao u Rumunjsku mogao je igrati za reprezentaciju Engleske.

Image Hosted by ImageShack.us

- 14:05 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Bill Weasley

Jedan od najstarijih članova obitelji Weasley je Bill.Radi u banci Gringotts. Ima naušnice u obliku očnjaka. U petom djelu pomaže Fleur oko engleskog, u šestom djelu se zaljubljuju, a u sedmom planiraju vjenčanje.

Image Hosted by ImageShack.us -Bill

- 13:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Percy Weasley

Ronov stariji crvenokosi pjegavi brat Percy je prefekt koji voli poštivati pravila.Na zadnjoj godini svoga školovanja postaje i glavni prefekt.Nakon škole odlazi raditi u Ministarstvo magije te postaje Crouchov pomočnik.

Image Hosted by ImageShack.us -Percy

- 13:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Blizanci Weasley

Jedini blizanci u obitelji Weasley su Fred i George.Dobri su prijatelji.Zahvaljujući njima Harry je nabavio mapu za harenje. Skloni su nepodopštinama te znaju sve tajne putove u Hogwartsu.Na završnoj sedmoj godini napuštaju školu te izvode razne glupsti na račun prof. Dolores Umbridge.

Image Hosted by ImageShack.us -blizanci Weasley

- 13:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Ginny Weasley

Ginny je Ronova sestra također pjegava i riđe kose kao i svi Weasleyji.Dvije godine je mlađa od Harryja.Od prve godine školovanja je zaljubljena u njega, a Harry se u nju zaljubljuje tek na svojoj šestoj godini kada i prohodaju.No ipak na kraju godine prekinu jer se Harry boji za nju.

Image Hosted by ImageShack.us

- 13:27 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 20.01.2006.

Ron Weasley

Ron je crvenokosi, pjegavi i krakati dječak kojeg je Harry upoznao u Hogwarts Expresu kada je sjeo u njegov odjeljak.Odonda su najbolji prijatelji, te su nerazdvojni.Slušaju iste predmete i uvijek pomažu jedan drugome.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

- 10:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Obitelj Weasley

Sada će se malo posvetiti obitelji Weasley tako da ću prokomentirati svakog njenog člana.Iako nemam slike svakoga nadam se da ću ih naći.

Image Hosted by ImageShack.us

- 10:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

srijeda, 18.01.2006.

Harry vs. Malfoy -vječni rivali

Image Hosted by ImageShack.us


Draco Malfoy se počeo ulizivati Harryju još od prve godine kada mu je rekao da pažljivije bira društvo.Ali ga Harry nije poslušao i odonda su postali vječni protivnici.To se najbolje pokazalo pri raspodjeli po domovima gdje su obojica dodjeljeni suprotnim stranama i tako su sada stalno u svađi.U šestoj knjizi se ispostavilo da je Harry ipak odabrao dobro društvo jer se Malfoy naklonio Voldemortovoj strani.

- 11:05 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 13.01.2006.

Obitelj Dursley

Obitelj Dursley su gotovo obična obitelj samo što oni mrze sve što je vezano sa magijom.Tako da kada su saznali da je Harry pozvan u Hogwarts bili bjesni i nastojali pobječi sa Harryjem, ali im nije uspjelo.

Članovi obitelji Dursley

Dudley- poprilično debeli dječak
tetak Vernon- poprilično debeli tetak sa velikim brkovima
teta Petunija-teta sa konjskim vratom

Image Hosted by ImageShack.us -obitelj Dursley

- 11:25 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 10.01.2006.

R.A.B.

Sve nas koji smo pročitali sve knjige o Harryju zanima tko je tajanstvani R.A.B.Ja ću vam sada iznjeti izvorni tekst iz knjige pa vi probajte pretpostaviti tko je to.


Gospodaru tame,
znam da me, kad vi ovo budete čitali,odavni više neće biti,
ali želim vam reći da ja znam vašu tajnu.
Pravi horhruks je kod mene i namjeravam ga uništiti čim mi se pruži prilika.
Iščekujem smrt u nadi da ćete, kad se susretnete sa sebi ravnim,
opet biti običan smrtnik.
R.A.B.


Ja mislim da je R.A.B. neki bivši smrtonoša ili smrtonoša jer mu se obraća sa Gospodaru tame, najvjerojatnije bivši smrtonoša.


Image Hosted by ImageShack.us

- 12:17 - Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.01.2006.

NASTAVAK- HARRY POTTER I PRINC MJEŠANE KRVI

Image Hosted by ImageShack.us

Tako je Harry dobio rabljenu i isprepravljanu knjigu.Na početku se dvoumio, no kasnije je poslušao čovjeka koji je isprepravljao knjigu i to se pokazalo učinkovitim.Harry kao kapetan metlobojske ekipe opganizira kvalifikacije, te sastavlja momčad.Harry se sve više ističe na čarobnim napitcima.Događaju se čudne stvari(Katie Bell završava u sv. Mungu , Ron je otrovan),a Harry sumnja na Malfoya.Harry na instrukcijama kod Dumbledorea počinje shvačati neke stvari te dobiva zadatak koji ispunjava tek na Arogogovom sprovodu.Dombledore obečaje Harryju da će mu pomoći uništiti horkruks i tako su se zaputili u spilju.Nakon nekoliko savladanih prepreka dolaze do posljednje.Na toj posljednjoj prepreci Dumbledore oslabi te ga Harry aparatira u Hogwarts.Kada su se vratili Malfoy razoružava Dumbledorea, te ga na koncu ubija Snape(vlasnik knjige iz čarobnih napitaka- Princ mješane krvi) neoprostivom kletvom Avadom Kedavrom za kojeg je Dumbledore mislio da mu je prijatelj.Idući dan bio je organiziran Dumbledorov sprovod , te su nakon toga učenici su poslani kući.Harry razmišlja hoće li se sljedeće godine vratiti u Hogwarts ili će sa Ronom i Hermionom uništiti sve horkrukse,te otkriti tko je tajanstveni R.A.B..Harry namjerava napasti Voldemorta te osvetiti svoje roditelje.

Image Hosted by ImageShack.us -Voldemort

Image Hosted by ImageShack.us -Dumbledore

Image Hosted by ImageShack.us -Harry & Ginny

Image Hosted by ImageShack.us -nerazdvojni trio

- 12:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 08.01.2006.

HARRY POTTER I PRINC MJEŠANE KRVI

Image Hosted by ImageShack.us

Harry odlazi sa Dumbledoreom do novog profesora Slughorna(koji je bucmast),te nakon toga do Rona gdje saznaje za Billa i Fleur.Povratkom u Hogwarts Harry saznaje da je Snape preuzeo mjesto učitelja obrane od mračnih sila.Pošto Harry nije dobio odličnu ocjenu na ČAS-u iz čarobnih napitaka nije znao da će moći polagati za OČI no promjenom nastavnika promjenio se kriterij.

sutra slijedi nastavak !!!

- 15:28 - Komentari (6) - Isprintaj - #

EVO JOŠ ANIMACIJA

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

- 15:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

HARRY POTTER I RED FENIKS

Image Hosted by ImageShack.us

Harryju u posjet dolaze nepoznati aurori koji ga metlama odvode na Grimmauldov trg 12 gdje ga već čekaju Ron i Hermiona.Nakon nekog vremena provedenog tamo Harry shvati da je osnovana organizacija Red feniksa.Povratkom u Hogwarts Harry dobiva novu nasavnicu koju je jako mrzio.Ta nastavnica mu je zabranila metloboj, morao je odrađivati bolne kazne kod nje...
Nitko osim rijetkih ljudi mu nije vjerovao da se Voldemort vratio.Harry zbog lošeg nastavnog programa nastavnice Dolores odlučuje sam poučavati učenike u grupi nazvanoj Dumbledorova armija.Harry ima vizije,jednom je čak zbog tih vizija spasio život.Harry uči oklumenciju,ali bezuspješno.Te su vizije namamile su Harryja i neke članove DA-a u zamku.No svi su se ipak izvukli osim Harryjeva kuma Siriusa koji im je došao pomoći.

Image Hosted by ImageShack.us

- 14:52 - Komentari (2) - Isprintaj - #

RUBEUS HAGRID

DIV.Harryjev prijatelj kod kojeg često ide sa Ronom i Hermionom na čaj.On je lovočuvar Hogwartsa koji je bio krivo optužen da je otvorio Odaju tajni.Hagrid jako voli životinje, osobito zmajeve.Hagrid čak postaje i Nastavnik Skrbi za magična stvorenja.
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us -Hagrid također sadi i divovske bundeve

- 12:54 - Komentari (1) - Isprintaj - #

HARRY POTTER I PLAMENI PEHAR

Image Hosted by ImageShack.us
Harry Potter saznaje da se ove godine u Hogwartsu neće održati turnir u metloboju već tromagijski turnir.Na turniru će sudjelovati tri škole- iz svake škole po jedan prvak(prvaci moraju biti punoljetni).Nekim načinom Harry je dospio među prvake iako nije punoljetan, te se mora suočiti sa tri zadatka.
1. uzeti zlatno jaje koje čuva zmaj
2.spasiti Rona od vodenljudi
3 pronaći pehar u velikom labirintu
Harry je save zadatke savladao uspješno,no zadnji zadatak nije tekao glatko.Harry i Cedric su uhvatili zajedno pehar koji je netko pretvorio u putoključ.Teleportirali su se pred lordom Voldemortom i Peterom Petigrewom.Peter je eliminirao Cedrica ,a pomoću Harryja su izvršili obred na Vuldemortu.Nakon obreda Harry se uhvatio ukoštac sa Voldemortom.Harry je nekako uspio pobjeći sa Cedricovim tjelom.Kada se vrato u školu saznao je tko je ubacio njegovo ime u pehar ,te pretvorio pehar u putoključ.
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

- 12:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

EVO MALO ANIMACIJA

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ŠTA SVE TA MAGIJA MOŽE ???

Image Hosted by ImageShack.us

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HARRY POTTER I ZATOČENIK AZKABANA

U trećoj knjizi Harry Pottera, Harry saznaje da ga ubojica pod imenom Sirius Black(prvi čovjek koji je pobjegao iz Azkabana-u kojem je bio zbog Petera Petigrewa )namjerava ubiti.Harry to počinje istraživati,te tako saznaje da mu je Sirius Black ujedno i kum koje je bi čuvar tajne obitelji Potter.Na kraju Harry saznaje da Sirius ipak nije čuvao tajnu nego Peter kjoi je animangus.Njegova sposobnost je bila ta da se pretvarao u štakora.Harry saznaje da je njegov otac također bio animangus(uz Petera i Siriusa) zbog njegovog profesora obrane od mračnih sila Lupina koji je bio vukodlak.Sirius je ulovljen i osuđen na dementorov poljubac, ali se Harry vraća u prošlost te spašava svoga kuma.
Image Hosted by ImageShack.us-Lupin
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us -Sirius Black u Azkabanu

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 07.01.2006.

HARRY POTTER I ODAJA TAJNI

Harry dobiva upozorenje od Dobbyja koje se obistinilo.Otvorena je odaja tajni pomoću dnevnika (horkruksa)Toma Ridela.Događaju se pokušaji ubojstva koji su završili okamenjivanjemte Harry odlučuje to istražit. Harry,Ron i blesavi pofesor Lockhart otkrivaju gdje je Odaja te pomoću Fawkesa ubijaju Basiliska.
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

- 19:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

HARRYJEV KUM-SIRIUS BLACK

Harijev kum Sirius black prvi čuvjek koji je uspi pobjeći iz Azkabana,za kojeg se mislilo da je izdao Harryjeve poditelje i raznesao Pitera Petigrewa na komadiće ispostavilo se da je nedužan
Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

METLOBOJ-OMILJENI SPORT U SVJETU ČAROBNJAKA

METLOBOJ

PRAVILA IGRE
u igri sudjeluje 14 igrača(po 7 u svakoj ekipi)
VRATAR-nastoje obraniti tri velika obruča od protivničkih lovaca
3LOVCA-nastoje zabiti gol(gol nosi 10 poena) balunom
2GONIČA-nastoje palicom uputiti maljac na protivničke igrače
TRAGAČ-nastoji uloviti malu zlatnu zvrčku koja donosi 150 poena,igra ne završava dok tragač ne ulovi zvrčku
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

- 17:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NE ZNATE TKO GLUMI U FILMU HARRY POTTER??-JA ĆU VAM TO OTKRIT

Harry Potter = Daniel Radcliffe
Ron Weasley = Rupert Grint
Hermione Granger = Emma Watson
Lord Voldemort = Ralph Fiennes
Albus Dumbledore = Michael Gambon
Severus Snape = Alan Rickman
Rubeus Hagrid = Robbie Coltrane
Alastor "Dovljooki" Moody = Brendan Gleeson
Minerva McGonagall = Maggie Smith
Rita Skeeter = Miranda Richardson
Sirius Black = Gary Oldman
Cedric Diggory = Robert Pattinson
Viktor Krum = Stanislav Ianevski
Fleur Delacour = Clémence Poésy
Gabrielle Delacour = Angelica Mandy
Cho Chang = Katie Leung
Cornelius Fudge = Robert Hardy
Parvati Patil = Shefali Chowdhury
Padma Patil = Afshan Azad
Ginny Weasley = Bonnie Wright
Peter Pettigrew = Timothy Spall
Draco Malfoy = Tom Felton
Lucius Malfoy = Jason Isaacs
Neville Longbottom = Matthew David Lewis
Olympe Maxime = Frances de la Tour
Igor Karkaroff = Predrag Bjelac
Arthur Weasley = Mark Williams
Fred Weasley = James Phelps
George Weasley = Oliver Phelps
Barty Crouch = Roger Lloyd-Pack
Barty CrouchJr. = David Tennant
Plačljiva Myrtle = Shirley Henderson
Argus Filch = David Bradley
James Potter = Adrian Rawlins
Lily Potter = Geraldine Somerville
Frank Bryce = Eric Sykes
Čudnovate sestre :
Glavni pjevač = Jarvis Cocker
Bubnjar = Phil Selway
Gitarist = Jonny Greenwood
Image Hosted by ImageShack.us

- 17:09 - Komentari (2) - Isprintaj - #

EVO I JEDNA ZBUNJUJUĆA SLIKA

Image Hosted by ImageShack.us

ŠTO VI MISLITE O OVOJ SLICI DA LI JE TO ISTINA ???

- 16:54 - Komentari (7) - Isprintaj - #

HARRY POTTER I KAMEN MUDRACA

Prva objavljena knjiga J.K.Rowling (JO) je kao što znate je Harry Potter i kamen mudraca.
U prvom djelu Harry Pottera, Harry saznaje da je čarobnjak i na koji su mu način umrli roditelji od nikog drugog nego Rubeusa Hagrida.Nakon odlaska u zakutnu ulicu kreće na peron 9 i 3/4 odakle ga je Hogwarts Expres odvezao u školu.U vlaku je također upoznao i svoje najbolje prijatelje Rona i Hermionu.Upoznao je također i Draca Malfoya kojeg je odmah zamrzio.Kada su došli u Hogwarts razredbeni klobuk ih je razvrstavao po domovima.Harryja je svrstao u Griffindor.Kada je došao u spavaonicu shvatio je da je djeli sa 4-ero dječaka :Ronom,Semusom,Denom i Nevilom.Nakon nekog vremena shvaća da se u školi događaju čudne stvari:tjekom Noći vještica netko je pustio trola,podrhtava mu Nimbus 2000,te Dumbledor dobiva lažno pismo.
A što Harry misli?
Harry sumlja na Snapea ,ali kada je prošao sve zamke koje su ga sputavale do kamena mudraca saznaje da to nije bio Snape nego mucavi profesor Quiril.Koji kasnije skida turban sa glave na čijem je zatiljku bila glava lorda Voldemorta,no Harry ga je ipak uspio savladati pomoću ljubavi koju je dobio kada mu ja Voldemort ubio mamu.

Image Hosted by ImageShack.us

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

INTERNET ADRESE

http://www.harry potter.ws/
www.the snitch.co.uk/site/
www.harrypotter.com
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BOK POTTEROVCI

NA OVOM BLOGU ĆETE NAĆI DETALJE VEZANE ZA HARRY POTTERA I NJEGOVE FRENDOVE TE INTERNET ADRESE

Image Hosted by ImageShack.us

- 16:16 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se