HarryPotter.Blog.HR

petak, 01.12.2006.

Nova nevolja za malog čarobnjaka




Sedma i posljednja pustolovina Harryja Pottera napreduje dobro, kako kaže J. K. Rowling. To jest, napredovala bi dobro da autorici ne ponestaje najobičnijeg papira za pisanje.

Kako je napomenula autorica ultrapopularnog serijala o sad već više ne ni toliko malom čarobnjaku, ona prvu verziju svojih romana uvijek piše olovkom na papiru, premda se zbog toga osjeća prilično staromodnom. Nedavno joj je, tijekom rada na završnom dijelu sage, nestalo papira i, na svoje iznenađenje, morala je 45 minuta obigravati dućane po Edinburghu da bi uopće našla papir za pisanje.

"Što da danas radi pisac koji piše rukom i taman dobro krene, kad na svoj užas shvati da više nema praznog papira u kući? A još je ovdje i sveučilište! Što uopće studenti koriste? I nemojte mi reći da oni sve rade na laptopima, od toga se osjetim kao da sam iz 18. stoljeća", rekla je Rowling u obraćanju fanovima na svojoj stranici.

Na sreću, i pored povremenih prekida za kupnju papira, pisanje romana ide dovoljno dobro da je ona stigla skoknuti i do Hertsfordshirea, gdje se u studijima Leavsden upravo snima ekranizacija petog nastavka, "Harry Potter i feniksov red": "Bilo je jako uzbudljivo vidjeti nove kulise napravljene za 'Feniksov red', ali najljepše je bilo ponovo se sresti sa svim glumcima. Premda me pomalo uznemiruje činjenica da su sada već skoro svi oni viši od mene." smijehsmijehmahwavezujocool
- 00:00 - Komentari (26) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

0